פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנא עזרו לי במהרה
    יוליה
    28/04/2011

אני בת 22 התחלתי לעבודת ב 2 לפברואר 2011 נכנסתי להריון לפי השערת הרופא ב4לפברואר כרגע אני חייבת לטוס לחוץ לארץ לשבועיים וחצי הודעתי למנהלת האישית שלי כחודש לפני על התאריכים,ברגע האחרון היא הודיעה לי כי הטיסה מהווה בעיה ואני מחוייבת במכתב על בקשת הטיסה ובזאות הודיעה לי כי מכתב זה יחשב כמכתב עזיבה,אני לא יודעת מה לעשות אנא עיזרו לי בבקשה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנא עזרו לי במהרה

הוספת תגובה

• אנא עזרו לי במהרה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    28/04/2011

יוליה שלום,

לאור העובדה כי אושרה לך הנסיעה לחו"ל, אזי מעסיקתך לא יכולה ליידע אותך לפני הטיסה כי חופשתך אינה מאושרת.

אשר על כן, ממליצה לך ליידע את מעסיקתך כי הנך מתכוונת לצאת לחופשה, שלאחריה הנך חוזרת לעבודה כפי שעבדת עד כה.

היה ומעסיקתך יודעת כי הנך בהריון ניתן לשייך את סירובה לאשר לך את החופשה שכבר אושרה להריונך ובכך מפלה היא אותך בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות בזמן חופשת לידה
    נטלי
    27/04/2011

שלום רב,

אני כרגע נימצאת מאמצע תקופת חופשת הלידה בתשלום ברצוני להטפתר מעבודתי מידי, האם ההטפתרות במהלך חופשת הלידה בתשלום יכולה לפגוע לי בדמי לידה המגיעים לי?

הסיבות להטפתרותי הם: 1. המרחק הוא כ 37 קמ' (גוזל המון זמן של הגעה) 2. שעות העבודה הם רבות (משרה מלאה) 08:30-17:30+ נסיעות ערוכות - אין מסגרת (מעון) שאוכל לשים את ביתי בו. 3. קיימת בעיה רפואית המקשה מאוד להכניס אותה בגיל 3 חודשים למסגרת.
    בסיום החופשה בתשלום ברצוני לחתום אבטלה האם אני יהיה זכאיתלדמי אבטלה מיידי ולא לאחר 90 יום?

תודה מראש
    נטלי.

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות בזמן חופשת לידה

הוספת תגובה

• התפטרות בזמן חופשת לידה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    27/04/2011

נטלי שלום,

ממליצה לך להתפטר בסיום חופשת לידה, לאור העובדה כי הוותק בחופשת הלידה מתווסף לחישוב פיצויי הפיטורים ודמי ההבראה.

אשר על כן, בסיום חופשת הלידה, שלחי מכתב למעסיק, והודיעי כי הנך מתפטרת בשל טיפול בילדה, אין צורך לפרט את המרחק, היות והמרחק לא יזכה אותך בתשלום פיצויי פיטורים.

לאחר ההתפטרות ובמשך 90 יום לא תהיי זכאית לדמי אבטלה, אך גשי בימים אלו ללשכת התעסוקה על מנת לא לאבד את זכותך לקבלת דמי אבטלה לאחר 90 ימי ההמתנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויים
    עדי
    27/04/2011

שלום
    אני 3 חודשים לאחר לידה ולא מעוניינת לחזור למקום עבודתי שעבדתי כ7 שנים.
    אני לא ביחסים טובים עם המעסיק ולא בקשר עם החברה האם זה אפשרי לשאול את המעסיק לגבי הפיצויים שמגיעים לי ע"י הודעת טקסט.
    אשמח לעזרה במידה וכן מה מומלץ לרשום

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויים

הוספת תגובה

• פיצויים - תגובה

עו``ד חן שטיין
    27/04/2011

עדי שלום,
    לא מומלץ "להתכתב" עם המעסיק בהודעות טקסט, יותר נכון יהיה לשלוח דואר רשום, ויותר מכך - מומלץ לוודא כי את פועלת נכון בהתפטרות שלך, על מנת לא לסכן את הפיצויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד מתי אפשר להודיע על התפטרות?
    ג'ודי
    26/04/2011

בתי בת שמונה חודשים, ורציתי לדעת אם גם בעוד חודש (כשהיא תהיה בת 9 חודשים) אוכל עדיין להודיע למעסיקים שאני מתפטרת, או רק עכשיו? (בגלל החודש הנדרש לפני בקשת ההתפטרות..) אשמח לדעת בהקדם. תודה רבה!

הוספת תגובה

• מועד הודעה על התפטרות - תגובה

עו``ד חן שטיין
    27/04/2011

ג'ודי שלום,
    הפסיקה עודנה חלוקה בעניין המועד הקובע - האם מועד ההתפטרות, או שמא מועד ניתוק היחסים בפועל.
    יחד עם זאת, הנטייה הכללית היא למנות את מועד ההתפטרות ולא ניתוק היחסים, אולם הסיכון קיים, וכדאי לא לקחת סיכון מיותר, ויש פתרונות לעניין זה גם אם התינוק כבר בן יותר משמונה חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין בהריון
    אודליה
    26/04/2011

שלום רב,
    אני עובדת שנה חמישית במקום עבודתי. לאור היחס הנוראי והמציק מצד המעסיק שהלך והדרדר עם השנים מסרתי לו מכתב לפני מספר חודשים שבו כתבתי שלאור היחס הזה וטעויות חוזרות ונשנות בחישוב השכר שלי לרעתי אני רואה בכך הרעה בתנאי עבודתי, ומבקשת שייראו בכך שמפטרים אותי ואקבל את פיצויי הפיטורין. על המכתב לא קיבלתי שום תגובה ולפני כשבוע הודעתי לו שאני בהריון. אחרי יומיים זומנתי ל"שימוע" שבו הוא רוצה להתייחס למכתב שכתבתי בזמנו וטען על דברים מסויימים שאני עושה לא טוב בעבודה ושהמשרה שלי באמת מיותרת. אמרתי לו שבעקבות היותי בהריון כמו שהודעתי להם בכתב יומיים לפני כן, המכתב כרגע לא רלוונטי מבחינתי ואני מעוניינת להמשיך לעבוד כרגיל.
    האם יש לו סיכוי להצליח לפטר אותי בכל זאת במהלך ההריון? ומה הוא צריך לשם כך? איך זה יכול להתבטא בזכויות שאאבד אחרי הלידה?

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בהריון

הוספת תגובה

• פיטורין בהריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    27/04/2011

אודליה שלום,
    לאור העובדה כי הינך מועסקת באותו מקום למעלה משישה חודשים, הרי שלא ניתן לפטר אותך ללא היתר ממשרד התמ"ת, ומומלץ לפנות לייעוץ פרטני על מנת לבחון מהן הזכויות הקמות לך אם אכן תפוטרי.
    באופן עקרוני, ככל שמדובר בפיטורים - הרי שתהיה לך הזכות לחתום בלשכת התעסוקה, לדמי אבטלה תהיי זכאית רק אם יש לך את מלוא התקופת האכשרה הנדרשת.
    לגבי דמי לידה - המצב יכול להיות סבוך יותר, וזה יושפע ממה יקרה מהלך אותם חודשים על ללידה.
    בכל מקרה, פיטורים בהריון עלולים לפגוע בזכויות רבות, וכדאי להבין את השלכות הדברים טרם נקיטת אי אלו מהלכים בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מגיע לי פיצויים מהמעסיק
    הילה
    26/04/2011

שלום רב
    עבדתי במקום עבודה אם כוללים את החופשת לידה שנה פחות כמה ימים
    כרגע אני כשנה לאחר הלידה לא חזרתי למקום העבודה שהייתי בו ונמצאת בבית עם הילדה
    עברתי דירה והמעסיק בכלל לא התענין בשלומי , לפני כמה ימים קיבלתי מכתב לכתובת הקודמת שרק עכשיו זו הגיע אלי ובו הכותרת הודעת מעביד על פרישה מעבודה של עובד
    ותאריך המכתב הוא ספטמבר! האם מעסיק זה צריך לשלם לי פיצויים?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• האם מגיע לי פיצויים מהמעסיק - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    26/04/2011

הילה שלום,
    על מנת לבחון זכאות לפיצויים, יש לבחון ראשית אם מלאה לך שנה, ורק אם כן, הרי שיש לבדוק האם היה מדובר בהתפטרות או פיטורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חד הורית שילדה תאומים
    אסתי
    26/04/2011

שלום רציתי לברר האם אם חד הורית(תרומת זרע) אשר ילדה תאומים זכאית להשתתפות במימון מטפלת,סיוע של אדם נוסף.,כאשר היא חיה לבד ואין לה עזרה
    זה ממש חשוב!
    בכלל האם יש איזשהן הטבות לאם חד הורית שילדה תאומים?

תודה
    אסתי

לקביעת תור
    סגירה
    חד הורית שילדה תאומים

הוספת תגובה

• חד הורית שילדה תאומים - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    26/04/2011

אסתי שלום,
    ראשית - מזל טוב (כפול).
    הפורום עוסק בזכויות נשים בהקשר של דיני העבודה, כאשר במישור זה אין כל הקלות על אף נסיבותייך. במישורים אחרים (ארנונה, מעונות וכדומה) - עלייך לפנות לגורמים הרלוונטיים לבחון זאת.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר חופשת לידה
    לירון
    26/04/2011

אני בחודש התשיעי להריוני. בעיסוקי אני מורה . מנהלת בית הספר מצאה מחליפה לחודש וחצי עד לסיום שנת הלימודים בבית הספר ב- 20/6
    יש לציין שאני עובדת בבית הספר תשעה חודשים ומקבלת שכר אפקטיבי מהרשת שמעסיקה אותי.
    האם בחזרתי לקראת תום חופשת הלידה בחודש ספטמבר מנהלת בית הספר רשאית לפטר אותי.

בנוסף, האם אני זכאית לקבל שעת הנקה למרות שאני עובדת בשכר אפקטיבי.

ומאחר ותאריך הלידה המשוער הוא 8/5 קיבלתי מהרופא ימי מחלה למנוחה מאחר ואני מתגוררת 45 דקות ממקום העבודה, האם המעסיק שלי למרות שאני מקבלת שכר אפקטיבי מחויב לשלם לי את הימים הללו.

תודה,
    ואשמח אם אקבל תשובות על שלושת השאלות.

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    26/04/2011

לירון שלום,

לגבי שעת ההנקה - יש לבחון האם העסקתך הינה במשרה מלאה, שכן רק אז קמה זכאות לשעת הנקה, וזאת למשך 4 חודשים מתום חופשת הלידה.

לעניין פיטורים - היות ואת מורה, הרי שיש כאן מתח בין שתי הוראות חוק, וניתן לטעון כי לא ניתן לפטר אותך עד לחודש מאי, השנה שאחרי, אך זאת יש לבחון לעומק.

לגבי ימי מחלה - באם יש לך אישור רפואי, הרי שעל פי חוק המעסיק חייב לשלם בגינם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לעוד ליאת
    אילי
    24/04/2011

רציתי לשאול שאלה שחשובה לי ואין לי את מי לשאול

במרץ 2010יצאתי לשמירת הריון במאי 2010ילדתי הילדה הייתה בפגייה ואז השתחרננו אחרי חודש +
    מאז לא חזרתי לעבודה הארכתי את החופשה ואז התפטרתי
    כיום אני בשבוע 9להריון רוצה לחפש עבודה ולהתחיל רציתי לדעת האם יגיעו לי הזכויות אחרי שאלד כמה זמן אצטרך לעבוד .
    האם זה לא בעייתי לקבל אותי עכשיו לעבודה אם לא יקבלו בגלל ההריון ?האם צריכה להודיע בראיון עבודה ??האם יש לי זכות לחתום בלשכה יש לציין שיש לי מעל 18חודשיים תלושי משכורת לפני מרץ2010חייבת עזרה
    אגב עבדתי שבועיים בחודש מרץ2011עבודה זמנית
    תודה רבה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לעוד ליאת

הוספת תגובה

• שלום לעוד ליאת - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    26/04/2011

איילי שלום,
    שאלותייך רבות ומורכבות, ואני סבורה כי יהיה נכון להשיב עליהן באופן מעמיק במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת, אך אשיב בכללי:
    לגבי הזכאות לדמי לידה - ראי את הנוסח המחייב:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

חלה עלייך חובה ליידע על ההריון רק החל מחודש חמישי להריון.
    חשוב שתדעי כי אומנם אם תתקבלי לעבודה חדשה, אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם הפיטורים, אולם אסור לפטר אותך פיטורים הנובעים ו\או קשורים בהריון, ופיטורים כאלה עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גובה דמי לידה וימי מחלה
    עדי
    23/04/2011

שלום

ברצוני לברר האם העובדה שאני נמצאת בבית בחודש וחצי האחרונים לפני הלידה (על חשבון ימי מחלה) יפגע בי בתחשיב של גובה דמי לידה (המבוסס על 3 חודשי עבודה אחרונים?)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גובה דמי לידה וימי מחלה

הוספת תגובה

• גובה דמי לידה וימי מחלה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    26/04/2011

עדי שלום,
    דמי הלידה מחושבים לפי שלוש המשכורות האחרונות המלאות (90 ימים) טרם הלידה, כאשר יש לך אפשרות לבקש כי לא תהא התחשבות בחודשים בהם ישנה ירידה בשכר הנובעת מהעדרות עקב ההריון, אך הדבר אינו מובטח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה
    הילה
    22/04/2011

שלום,
    אני חוזרת לעבודה לאחר חופשת לידה בעוד שבוע.
    1.אני מעוניינת לברר האם במידה ואני אתפטר לאחר 3 חודשים בעבודה(התינוק יהיה בן 9 חודשים), מה הזכויות שמגיעות לי לפי חוק(פיצוים, אבטלה, וכו.)
    2.בנוסף אני מתכננת להתחיל השלמות לתואר שני, האם מגיעה לי אבטלה במקרה כזה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    26/04/2011

הילה שלום,
    ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
    דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
    ככל שהלימודים לא מונעים ממך את האפשרות לעבוד, הרי שלא צריכה להיות בעיה עם האבטלה, אולם מומלץ לבדוק זאת ספציפית מול המוסד לביטוח לאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחתת שעות עבודה או שמירה
    נטלי
    20/04/2011

אני בהריון שבוע 19 עם תאומים, יש לי אנמיה קשה ואני אחרי התעלפות אחת נכון להיום.
    אני עובדת משרה מלאה כמזכירה אומנם אך אני עולה ויורדת קומות במדרגות כל היום.
    הרופא המליץ לי הפחתת שעות עבודה ואפילו שמירה, יכול להיות שהרופא התעסוקתי לא יאשר לי את בקשת הרופא נשים? מה גם שאני נוהגת וממש מפחיד אותי להתעלף באוטו.

לקביעת תור
    סגירה
    הפחתת שעות עבודה או שמירה

הוספת תגובה

• הפחתת שעות עבודה או שמירה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    26/04/2011

נטלי שלום,
    שאלתך רפואית ולא משפטית, אולם חשוב להבהיר שאין צורך ברופא תעסוקתי, אלא רק רופא נשים רשאי לאשר שמירת הריון.
    יחד עם זאת, נוכח העובדה שאין סכנה הנשקפת לעובר או לך, סביר להניח שלא תאושר בקלות שמירת הריון, קל וחומר שמירת הריון חלקית, אשר היא כלל אינה מאושרת ע"י המוסד לביטוח לאומי, ואם תהיה לך המלצת רופא נשים לכך, הרי שהפחתת השעות תתבטא גם בהפחתת שכר בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר לידה, אנא תשובתכם
    עיבריה
    19/04/2011

פיטרו אותי בדיוק 60 יום אחרי שחזרתי מחופשת לידה, העבודה במפעל שבו אני עובדת הצטמצמה מאד וכל העובדים עובדים באופן מצומצם מאז שחזרתי מחופשת לידה,כולל אני, רק 4 ימי עבודה (במקום 5) ופחות שעות מאשר לפני הלידה שלי. לאחר שנתנו לי 30 יום הודעה מוקדמת על פיטורי, ביקשו ממני לא להגיע יותר לעבודה ושילמו לי את ה-30 יום הנותרים לפי ממוצע של החודשיים שבהם עבדתי מאז חזרתי מחופשת הלידה. האם הם יכולים לעשות זאת? ושאלה שניה האם מותר להם לצמצם את שעות העובדה והימים שלי, אפילו אם זה תואם את השעות והימים של כל העובדים במפעל ? (המשכורת שלי היתה תמיד לפי שעות העבודה) אודה לכם על תשובתכם המהירה.

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר לידה, אנא תשובתכם - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    20/04/2011

שלום רב,

לאור העובדה כי נהגו בך ככל שאר העובדים במפעל בו הנך עובדת -איני רואה בהתנהלותך מעסיקך כהפליה.

שנית, לאחר 60 ימים ניתן לפטר, אך השאלה המתבקשת האם נערך לך שימוע טרם הפיטורים?

שלישית - בתקופת ימי ההודעה המוקדמת, מקום העבודה יכול לוותר על עבודתך בתקופה זו מלבש שישלם לך את שכר עבודתך במלואו.

חג שמח ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות
    יעל
    15/04/2011

אני עובדת בעבודה פיזית ומעוניינת להפסיק את העבודה לקראת חודש שמיני או תשיעי כמה שאני יצליח להחזיק, אני עובדת במקום מעל לשנתיים וחצי רציתי לברר לגבי הזכויות האם אני יכולה להחשיב את החודשים האלה כחופשת מחלה יש לי מעל ל30 ימי מחלה לא מנוצלים?
    האם זה יפגע בחופשת לידה מבחינה כספית? וכמה זמן מקסימום חופשת לידה אני יכולה לקבל בתשלום?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות

הוספת תגובה

• זכויות - תגובה

עו``ד חן שטיין
    17/04/2011

יעל שלום,
    לצורך מחלה - עלייך להצגי אישורי מחלה בתוקף, ואז תוכלי לממש.
    ימי מחלה ניתן לצבור עד 90 ימים.
    באופן עקרוני, חישוב דמי הלידה נעשה על פי שלושת חודשי העבודה המלאים שקדמו ללידה, כאשר לרוב הפחתות הנובעות מהעדרות עקב ההריון (כמו במקרה שלך - מחלה), לא באות בחשבון, אולם אין ודאות לכך.
    ניתן לנסות ולחשוב על פתרונות יצירתיים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה או התפטרות
    נוי
    14/04/2011

שלום,

איני רוצה לחזו רלעשובדתי לאחר חופשת הלידה וברצוני גם האעריך אותה לעוד 3 חודשים,

האם אני צריכה להודיע על פיטורין במהלך חופשת הלידה (בשלושת החודשים הראשונים)?

או שאוכל לומר להם שאני ממשיכה את חופשת הלידה לעוד 3 חודשים ורק כשהתקופה הזאת תיגמר להודיע על פיטורים?

רציתי לדדעת, בחודש 12 מלאה לי שנה בעבודה.

חופשת הלידה שלי היא עד חודש 7 ואת דמי ההבראה מקבלים אצלנו בחודש 8..

המידה ואתפטר מעבודתי ואצטרך הודיע למעסיק במהלך שלושת חודשי ם הראשונים הדבר יפגע לי בדמי ההבראה?

ממתי נספרת חופשת הלידה?

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה או התפטרות

הוספת תגובה

• חזרה או התפטרות - תגובה

עו``ד חן שטיין
    17/04/2011

נוי שלום,
    חופשת הלידה נספרת מהמועד בו יצאת אליה, לרוב מיום הלידה.
    דמי הבראה - תהיי זכאית לקבל באופן יחסי לתקופת העבודה בפועל.
    לגבי מועד ההתפטרות - אין מועד "נכון" - עקרונית נשים רבות מעדיפות למצות את זכויותיהן ולהתפטר חודש לפני תום חופשת הלידה, כך שיחפוף חודש זה את תקופת ההודעה המוקדמת, לשיקולך כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה