פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי תפקיד לאחר לידה
    אביב
    26/05/2011

שלום,

לפני כשבוע חזרתי לעבודה לאחר שמירת הריון ולידה החל מיוני 2010.

ביציאתי לשמירה המעסיק הודיע לי כי הוא כועס על כך ואין לי לאן לחזור לאחר הלידה.

כשבוע לפני שחזרתי יצרתי קשר עם המעסיק לשמוע איפה אני "עומדת", בשיחה איתו נאמר לי שאני חוזרת לתפקיד הקודם והכל ממשיך כרגיל, בפועל, אני רק מתייקת מסמכים למחליפה.

התפקיד טרם יצאתי היה מנהלת אדמינ' שכלל כמובן משרד מסודר, עבודה מול לקוחות, ספקים, עבודה מול מחשב - מיילים וכדו'.

דיברתי עם המעסיק על כך שאין לי מחשב, כיסא (פינה משלי) וכמובן אין תפקיד אני רק מתייקת מסמכים ומנקה משעמום. לדבריו, נעשו שינויים בתפקיד שצריכים להקל על עבודתי אך מלבד מס' דברים שירדו ממני כל השאר אותו הדבר.

בקיצור, על כל שאלה יש תשובה מתחמקת.

שאלתי היא - איך אני אמורה לנהוג איתו? האם יהיה נכון להתפטר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי תפקיד לאחר לידה

הוספת תגובה

• שינוי תפקיד לאחר לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    31/05/2011

אביב שלום,
    אכן בעייתי, ולא בהכרח חוקי.
    יחד עם זאת, אם את מרגישה שאינך יכולה להמשיך במתכונת זו, קיימת האפשרות להוציא למעסיק מכתב התראה ערוך ע"י עו"ד - פעמים רבות זה משיג את המטרה, או שביכולתך להתפטר בדין מפוטר לצורך טיפול בילד - מה שנראה לך מתאים יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיזוז שעות שלא כחוק ???
    מיטל
    26/05/2011

שלום,
    אני בהריון בחודש שישי, קיבלתי אישור מרופא תעסוקתי לקיצור יום עבודה ל-5 שעות ביום, כאשר בפועל - עד היום אני עובדת 8 שעות ביום, לאורך כל התקופה (כבר 5 שנים) ולפי שכר גלובלי (יש לי החתמות כרטיס לאורך כל התקופה).
    במקום העבודה החליטו לשלם לי רק בעבור ה- 5 שעות שאני עובדת, ובעבור כל יום שעבדתי מקזזים לי מהשכר לפי שעות של משרה מלאה (4 שעות) ולא רק 3 שעות.
    האם זה חוקי?

לקביעת תור
    סגירה
    קיזוז שעות שלא כחוק ???

הוספת תגובה

• קיזוז שעות שלא כחוק ??? - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    31/05/2011

מיטל שלום,
    עקרונית הצדק עם מקום העבודה, והם פועלים כחוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחתת זכויות לאחר חופשת לידה
    חנה סליי
    25/05/2011

האם למעסיק מותר לדרוש ממני לעבוד יותר שעות על מנת לקבל את אותו השכר שקבלתי לפני הלידה או להשאר באותו מספר שעות ולהרוויח פחות?מדובר בכך שעד עכשיו על כל 10 שעות שעבדתי בפועל שלמו לי על 12 שעות מאחר ויש לי גם עבודה מעבר לטיפולים שאני מעבירה בביה"ס ועכשיו הודיעו לי שמספטמבר זה מפסיק ואקבל תשלום רק על שעות עבודה בפועל

הוספת תגובה

• הפחתת זכויות לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    26/05/2011

חנה שלום,
    על המעסיק להשיב אותך לעבודתך לאחר לידה באותם התנאים בדיוק כפי שהיו, אך זאת לתקופה בת 60 ימים בלבד. לאחר תקופה זו דינך כדין כל עובד אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון - דמי הבראה
    סימה
    25/05/2011

בס"ד

האם ניתן לקבל דמי הבראה מהמעסיק עבור תקופת היותי בשמירת הריון (חצי שנה).

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון - דמי הבראה

הוספת תגובה

• שמירת הריון - דמי הבראה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    26/05/2011

עקרונית כן, התקופה נחשבת כתקופת עבודה לעניין הותק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבטלה לאחר חופשת לידה
    דגנית
    24/05/2011

סיימתי חופשת לידה והודעתי במקום עבודתי שאני חוזרת לאחר 9 חודשים.
    האם בזמן הזה אני יכולה לחתום אבטלה

לקביעת תור
    סגירה
    אבטלה לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• אבטלה לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    26/05/2011

דגנית שלום,
    בחל"ת מבחירה אין זכאות לקבל אבטלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעורכת דין בבקשה כנסי
    גלית
    24/05/2011

אני בהיריון שבוע 32 ועובדת בחברת "מסר" שזה לטפל בקשישים....כבר 5 שנים
    יש לי כרגע 3 קשישות שאני עובדת אצלהן עכשיו המצב הוא כזה:
    מחודש 4 תחילת רביעי ל 2 קשישות שלי ירדו שעות בשבוע היה להם 9.45 בשבוע וירד להם מביטוח לאומי ל5 שעות שבועיות.....ואז פניתי אל המשרד שיסדר לי עוד קשישה ככה שזה לא יפגע בפרנסה שלי הם טענו שניסו לסדר לי עוד קשישה אבל ברגע שהקשישה החדשה שמעה שאני בהיריון היא לא רצתה ואז המשרד מאז לא סידר לי כלום הייתי מתקשרת אליהם המון שיסדרו לי עוד קשישה היו אומרים לי אנחנו לא אשמים הקשישות לא רוצות אותך או שהיו אומרים לי את גם ככה צריכה ללדת בעוד חודשיים אני אמורה ללדת ב21.7 ואני יודעת שאני לא ימצא את עצמי עם עוד קשישה כי המשרד לא מסדר לי בטענה שאף קשישה לא רוצה שאישה בהיריון תעבוד אצלה.....
    מה עושים במצב כזה?

כרגע אני עובדת רק 19.45 שעות בשבוע ויוצא שאני עובדת רק שני רביעי חמישי ושישי
    שביום שני אני עובדת רק 5.5 שעות, יום רביעי -5.5 שעות, חמישי 5 שעות ושישי 3.45 שעות
    ברצוני ליידע שגם לפני שהורידו לקשישות שלי שעות רציתי עוד קשישה והמשרד אמר שאין להם קשישות חדשות אבל מפה לאוזן שמעתי שסידרו קשישות חדשות למטפלות אחרות כשהן לא בהיריון

לקביעת תור
    סגירה
    לעורכת דין בבקשה כנסי

הוספת תגובה

• לעורכת דין בבקשה כנסי - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    26/05/2011

גלית שלום,
    העניין מורכב וספציפי - יש לבחון אותו פרטנית במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציאת עבודה לאחר לידה
    ליאת
    24/05/2011

היי אני 5 חודשים לאחר לידה שוקלת להתפטר עקב טיפול בילד .יש לי שאלה שמעתי מחברות כי כאשר מתפטרים ובאים לחתום בלשכת התעסוקה אז הלשכה לא שולחת לעבודה והם מאשרים לחתום בלי לחפש עבודה עד שהתינוק יהיה בן שנתיים האם זה נכון?? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מציאת עבודה לאחר לידה

הוספת תגובה

• מציאת עבודה לאחר לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    26/05/2011

ליאת שלום,
    אינני סבורה כי הדבר נכון, אך תוכלי לבדוק זאת סופית מול המוסד לביטוח לאומי או לשכת התעסוקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקום עבודה נסגר
    יעל
    24/05/2011

שלום. המקום שבו עבדתי נסגר, (עבדתי דרך חברת כח אדם) והם ביקשו היתר מהתמ"ת לפטר אותי והתמ"ת לא אישר. יש לציין כי התקבלתי לעבודה רק בסוף ההריון (עבדתי בסך הכל 3 וחצי חודשים) וידעתי מראש שהמקום עלול להיסגר. מה המשמעות שאסור להם לפטר אותי? האם אני אמורה לקבל משכורת? המשכורת שלי היתה לפי שעה ולא גלובלי, אז אם מגיע לי, לפי מה מחשבים את זה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מקום עבודה נסגר

הוספת תגובה

• מקום עבודה נסגר - תגובה

עו``ד חן שטיין
    24/05/2011

יעל שלום,
    ככל שאין היתר לפטר אותך, עליהם להמשיך ולהעסיק אותך באותם התנאים ובאותו השכר. גם אם לא תהיי משובצת לעבודה בפועל, הרי שיהיה עליהם לשלם לך שכר. מאחר ואת עובדת לפי שעה - יש לעשות את חישוב השכר לפי שכרך הממוצע, או אם ישנו הסכם שקובע את השעות החודשיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה כתקופת ותק בעבודה
    איילה
    23/05/2011

שלום רב,

לאחר שישה חודשים בחופשת לידה, הודעתי על התפטרותי בשל טיפול בילד.

כחלק מתהליך העזיבה ביקשתי מכתב שמעיד על תקופת העסקתי והיקף המשרה, לצורך חישוב שכר בעבודות עתידיות.

במכתב שקיבלתי הותק חושב עד ליום הלידה בלבד.

האם אני יכולה לדרוש שתקופת חופשת הלידה תיכלל גם כן?

אם כן, האם 14 שבועות או חצי שנה?

תודה :)

הוספת תגובה

• חופשת לידה כתקופת ותק בעבודה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    24/05/2011

איילה שלום,

חופשת הלידה מחשבת כוותק לחישוב זכויות למעט חופשה.

אשר על כן,על מקום העבודה לחשב את זכויותייך עד ליום סיום חופשת הלידה, עפ"י חוק.

הארכת חפשת הלידה אינה נכללת בחישוב הזכויות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי הבראה
    סימה
    23/05/2011

בס"ד

מועסקת מ1/9/2009 בעיריה. ב1/7/2010 יצאתי לשמירת הריון ולאחר מכן ילדתי בתחילת ינואר 2011. האם אני זכאית לדמי הבראה?. שבה לעבודה אי"ה בספטמבר.
    כמו כן בתחילת ינואר קיבלו העובדים מענק בסך 2000 ש"ח. האם אקבל אותם?
    תודה

סימה

לקביעת תור
    סגירה
    דמי הבראה

הוספת תגובה

• דמי הבראה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    24/05/2011

סימה שלום,

דמי הבראה משולמים לאחר עבודה בת שנה, כשחופשת הלידה נכללת בחישוב.

לאחר חזרתך לעבודה, ובוודאי במועד תשלום הבראה לכל העובדים תהיי זכאית לתשלום.

בנושא מענק - תלוי על מה קיבלו העובדים את המענק, ומה סוכם עימך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגבלת מספר ימי מחלה במהלך ההריון
    ספירית
    23/05/2011

הי,
    כיום אני כחודש וחצי לאחר לידה, אך החל משבוע 36 של ההריון לחץ הדם שלי היה גבוה ועל כן קיבלתי ימי מחלה מהרופא שלי עקב חשש להתפתחות רעלת הריון. ילדתי בשבוע 41+3, כך שיצא שהתאריכים של ימי המחלה שלי היו מ10/3 עד 17/4. הגשתי את תעודות המחלה למקום עבודתי אך נתקלתי בסירוב ממקום העבודה לבצע את התשלום בטענה שחופשת המחלה היא מעל 30 ימים ועל כן עלי לתבוע שמירת הריון מביטוח לאומי. התיעצתי עם רופא הנשים שלי, אשר אמר כי מכיוון שחופשת המחלה היא החל מחודש תשיעי ולא לפניו הסיכוי שביטוח לאומי יאשר את שמירת ההריון קלושים. הצעתי למקום עבודתי להזין ימי חופשה עבור יתרת הימים כדי שלא יהיה מעל ל30 ימים במקום תעודת המחלה אך גם במקרה זה נתקלתי בסירוב. חשבו לי לציין כי אני נמצאת ביתרת ימי מחלה צבורים בזכות גדולה הרבה יותר ממה שאני דורשת לנצל עבור התקופה המדוברת.
    מה ניתן לעשות בנושא? האם מקום העבודה צודק בעמדתו? וכיצד אני יכולה כן לקבל את התשלום אשר מגיע לי וממי?
    אודה לעזרתכם, יום טוב.

הוספת תגובה

• הגבלת מספר ימי מחלה במהלך ההריון - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    24/05/2011

ספיראית שלום,

היה ותעודת המחלה הינה מרופא משפחתי ולא מרופא נשים, חלה החובה על מעסיקך לשלם לך בגין ימים אלו, ואין משנה מהו אורכם של ימי המחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי המחלה הם מרופא הנשים

ספירית
    24/05/2011

כנראה לא הסברתי עצמי נכון- תעודת המחלה היא מרופא הנשים. הבנתי שבמקרה כזה ניתן לשלם עד 30 ימים. היות ולי יש שבוע מחלה נוסף, הצעתי למקום העבודה לפדות עבור השבוע הנוסף הזה ימי חופשה על מנת שלא תהיה חריגה של מעבר ל30 ימים, אך נתקלתי בסירוב לתשלום גם במקרה זה... אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזיבת מקום עבודה לאחר לידה
    רותי
    23/05/2011

בוקר טוב,

ילדתי בחודש פברואר והגשתי למקום עבודה מכתב שאני מאריכה את חופשת לידה לחצי שנה ( הייתי אמורה לחזור ב-23/5 וחוזרת רק ב-1/9), רציתי לברר 2 דברים :
    1. אם אני מחליטה להתפטר ממקום עבודה לצורך טיפול בתינוקת האם אהיה זכאית לפיצויים מלאים?
    2. אני עובדת במקום עבודה מעל 10 שנים האם אוכל להודיע להם סופית כי אני לא חוזרת בחודש יולי או שאני צריכה לחזור לעבודה (ב-1/9) ולתת להם חודש עבודה מאחר והגשתי מכתב הארכה.

תודה מראש

רותי

הוספת תגובה

• עזיבת מקום עבודה לאחר לידה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    24/05/2011

רותי שלום,

עד 9 חודשים מיום הלידה הנך זכאית להתפטר בגין עילת טיפול בילד.

היה ולא חזרת לעבודה, אינך מחוייבת במתן הודעה מוקדמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי הבראה
    מ.ת
    22/05/2011

שלום רב, אני שכירה בחברה מזה כ 16 שנים, ילדתי בינואר והארכתי את חופשת הלידה, כך שמתכננת לחזור בספטמבר. במשכורת יולי מקבלים עובדי החברה דמי הבראה , האם אני זכאית לדמי הבראה ? במידה וכן האם לדמי הבראה מלאים ?

לקביעת תור
    סגירה
    דמי הבראה

הוספת תגובה

• דמי הבראה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    24/05/2011

שלום לך,

אכן, הנך זכאית לדמי הבראה, לאחר חזרתך מעסיקך אמור לשלם לך את דמי ההבראה, כאשר הוותק של חופשת הלידה מחושב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לחשב אם מגיע דמי לידה?
    ליאל
    22/05/2011

התחלתי לעבוד בחודש 11 ואני צריכה ללדת זה יוצא 7 או 8 חודשי עבודה האם מגיע לי דמי לידה? (יש לי עוד איזה 3 חודשי עבודה לסירוגין במהלך השנתיים האחרונות..) מה גובה המענק לידה לילד ראשון ומה גובה ביטוח לאומי בכל חודש לילד ראשון?

לקביעת תור
    סגירה
    איך לחשב אם מגיע דמי לידה?

הוספת תגובה

• איך לחשב אם מגיע דמי לידה? - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    22/05/2011

ליאל שלום,
    ראי את הנוסח המחייב:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

הזכאות נחשבת גם לגבי מקום העבודה הקודם, ובתני שנמצא בטווח שמונה החוק.
    לגבי גובה הסכומים המדוברים - פני לביטוח הלאומי לבירור הסכומים המדוייקים והספציפיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות לאחר חופשת לידה וחל"ת
    קרנית
    22/05/2011

שלום, אשמח לעזרתכם בעשיית סדר בבלאגן האינפורמציה.
    סיפורי הוא כזה: ברצוני להתפטר ממקום עבודתי הנוכחי, משך זמן עבודתי שם הוא שנה וקצת, כרגע אני בחופשת לידה שהסתיימה בתום 14 שבועות מרגע הלידה והארכתי לעוד שלושה חודשים ללא תשלום.
    שאלתי היא: האם מכתב התפטרות למעסיק דינו כפיטורין ואהיה זכאית לפיצויים ימי הבראה וכו'
    האם אהיה זכאית לדמי אבטלה (קיבלתי את מענק הלידה- תשלום עבור שלושת חודשי חופשת הלידה מביטוח לאומי), באם כן מה עלי לעשות.
    בתודה מראש

הוספת תגובה

• זכויות לאחר חופשת לידה וחל"ת - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    22/05/2011

ככל שההתפטרות הינה עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
    לעניין העבודה במקום אחר- אם המשרה שם מאפשרת יותר את הטיפול בילד (למשל - היקף משרה קטן יותר, המקום קרוב יותר לבית, וכדומה), ייתכן ועדיין תהיי זכאית לפיצויים. יש לבחון כל מקרה לגופו.
    מובן כי חובה עלייך לתת הודעה מוקדמת למעסיק טרם סיום העבודה.
    דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה