מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מגה אצידופולוסשיר17/11/2011
שלום
האם מותר לקחת בהנקה?
קראתי פה המלצה לנשים מניקות לקחת מגה פרוביוטיקה - וזה מה שנתנו לי בבית מרקחת במקום. ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שיר23/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגה אצידופולוס - תגובה
עדי יותם07/12/2011ככל הידוע לי אין בעיה. עייני גם בעלון המצורף ואם כתוב שנשים מניקות צריכות להתייעץ עם רופא, התקשרי למרכז הטרטולוגי בבי"ח בילינסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית נס קפהחסויה17/11/2011
אני מנקה הנקה מלאה . יש לי תינוקת בת חמישה חודשים. אני מודעת לעובדה שצריך להמעיט צריכת קופאין בזמן זה בדומה להריון. אני שותה ביום 3 כוסות נס קפה אחד עם נס קפה רגיל והשניים האחרים עם נטול קופאין בשניהם אני שמה ממתיק סוכרלייט שמכיל סוכרלוז שהבנתי שהוא מותר בזמן הריון והנקה. האם זה תקין והאם גם נס קפה נטול עדיף לא לשתות בסמוך להנקה או השאיבה כדי שהקופאין לא יעבור לתינוקת??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית נס קפה - תגובה
לילי עוזיאל20/11/2011שלום לך,
להשקפתי ההנקה היא חלק טבעי מהחיים שלנו ולא דבר נפרד ההולך ומשתלט עליהם. מותר לשתות 2-3 כוסות נס קפה רגיל ביממה. קפה נטול קפאין לא נספר כקפה. לעומת זאת כמויות גדולות של דיאט קולה, קקאו, שוקולד וכיו"ב' מזונות, מכילים גם הם קפאין ולא כדאי להגזים בצריכתם.
אם התינוקת שלך רגישה לקפאין את תדעי - יכולות להיות תופעות שונות, לדוגמה: תהיה ערנית עירנות יתר, התינוקת תהיה עצבנית, מתקשה להרדם ועוד.
במידה ואת חוששת שאת מגזימה - תוכלי להפחית לקפה אחד ביום ולבחון את ההשפעה.
שיא הקפאין בדם הוא כשעה לאחר שתיית הקפה. אין כל-כך משמעות לתזמון שתיית הקפה. העיקר שנהנים ממנו....
תהנו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקהמ17/11/2011
בני יהיה בן חצי שנה בעוד כשבועיים. הוא ניזון מהנקה והתחלנו טעימות בגיל ארבעה חודשים (אינו משתף פעולה כ"כ ואנחנו טרם מגיעים לכמות שיכולה להחליף ארוחה של הנקה) . כמו כן בשבוע האחרון התחלתי לתת לו דייסה לפני השינה על בסיס תמ"ל. בעקבות מצב בעיה רפואית עלי ליטול תרופות אשר אינן מותרות בהנקה. דחיתי את העניין מספר חודשים על מנת להמשיך עם ההנקה, אולם איני יכולה להמתין עוד, כי מצבי הוחמר. אני רוצה לגמול את בני מההנקה במשך החודש הבא, לכל היותר- בחודשיים. באיזה אופן יש לגמול את התינוק מההנקה ולעבור לתמ"ל, כדי שהדבר יהיה נעים עד כמה שניתן ולא קשה לי ולתינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל מענה
מושי22/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מהנקה - תגובה
עדי יותם27/11/2011כדאי להפסיק בהדרגה - תני בקבוק במקום אחת ההנקות, למשך 3-4 ימים. כשלא תרגישי יותר מלאות בשעה שבה נהגת להניק, הורידי עוד הנקה (אך לא כזו שצמודה לה; ז"א אם הורדת את 10 בבוקר, לדוגמה, אל תורידי את 7 בבוקר או את 1 בצהריים (בהנחה שהתינוק אוכל כל שלוש שעות). המשיכי כך עד שיירדו כל ההנקות. אם יש מלאות מציקה, אפשר לשאוב/לסחוט ידנית/להניק מעט, רק עד לתחושת הקלה.
לפני שתתחילי בגמילה, אם לא עשית זאת עדיין, כדאי גם להתייעץ עם המרכז הטרטולוגי בבי"ח בילינסון, שם מומחים בתרופות בהנקה, ואולי יוכלו להציע לך חלופה תרופתית אחרת שכן מותרת בהנקה.
בהצלחה ורפואה שלמה ומהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בשלפוחית בפטמה מהנקהרעות17/11/2011
שלום,
אני מניקה כבר חודש וחצי, בהתחלה כאב נורא והיו סדקים אבל עכשיו יחסית בסדר
בשבוע האחרון הופיעה לי שלפוחית שקופה על הפטמה שכואבת ממש, המשחות לטיפול בפטמות מיועדות לסדקים ופצעים, וזה לא המצב והן גם לא העלימו את השלפוחית
למישהי יש רעיון/פיתרון איך אפשר לטפל בזה? (לא מדובר בצינורית חלב סתומה כי השלפוחית לא לבנה, היא שקופה ממש)
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בשלפוחית בפטמה מהנקה - תגובה
לילי עוזיאל22/11/2011רעות היקרה,
טיפול בשלפוחית עצמה יכול להעשות על-ידי אחות בקופ"ח או ע"י רופא עור.
כיועצת הנקה אוכל לאמר לך שכנראה שיש סיבה להווצרות השלפוחית. תפיסה לא מספיק עמוקה של השד יכולה להפריע לתינוק לחלוב את השד ביעילות. כדי לחפות על-כך תינוק עלול להפעיל כח מציצה מאוד חזק אשר יכול לגרום לשלפוחית. זו רק סיבה אפשרית אחת אבל שווה להתייעץ לגבי תנוחת ההנקה והתפיסה עם יועצת הנקה, כדי לפתור את מה שגורם לשלפוחית.
הרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהמירית16/11/2011
אני אמא לילדה בת שנה וארבעה חודשים, אני ובמיוחד בעלי רוצים להפסיק להניק,ביתי מאוד מאוד אוהבת לינוק, אני מניקה אותה בדרך כלל לפני השינה ובבוקר.היא אלרגית לחלב פרה ולא מוכנה לקחת בקבוק עם מטרנה צימחית.בתחילת חודש נובמבר הכנסנו אותה לגן,ההסתגלות לגן עדיין קשה לה. יש לי מס' שאלות:
1. האים לחקות עם הגמילה בגלל ההסתגלות לגן, אם כן כמה זמן.
2. בתהליך הגמילה רצוי שאני היה כמה שפחות איתה, למשל בערב לפני השינה לא להיות בבית או שזה קושי כפול (גם בלי אמא וגם בלי הנקה).
3. האים היא צריכה תזונה אחרת (מטרנה) במקום ההנקה היא אוכלת ארוחת ערב ואח"כ מקבלת הנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה - תגובה
עדי יותם29/11/20111. כן, עדיף לא להעמיס על ילד (וגם לא על מבוגרים...) יותר מדי שינויים משמעותיים בבת אחת. עדיף לחכות לראות שטוב לה והיא הולכת לגן בשמחה חוזרת בשמחה.
2. חשוב דווקא שתהיי איתה ותתני לה הרבה תשומת לב ומגע בתקופת הגמילה. אפשר לצאת מן הבית בשעה שבה היא אמורה לינוק כדי לנסות למנוע מאבק.
3. אם התזונה שלה מגוונת אין שום צורך בתמ"ל כלשהו, שהוא מזון מעובד ומתועש. אפשר לקבל חלבון וסידן ממקורות אחרים, לא פחות טובים.
ולא שאלת אבל אני אומר בכל זאת - אם כל מה שנשאר אלו שתי ההנקות של הבוקר והערב, אולי תרצו לשקול לעבור את החורף כשהיא עדיין מקבלת את הנוגדנים שבחלב אם. מבחינת משרד הבריאות, ההמלצה היא להניק לפחות שנתיים... (חצי שנה מלא ובלעדי ואח"כ המשך הנקה בתוספת מזון מוצק מגוון).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהמרינה16/11/2011
אני הפסקתי להניק את בני בגיל שנה כלפני חודש. ההפסקה היתה מאוד הדרגתית , אבל עדיין יש לי חלב. מדי פעם (פעם , פעמיים בשבוע אני שואבת קצת) אבל חלב לא נפסק ואני מרגישה כאבים בשדיים. מה לעשות כדי להפסיק ייצור חלב. האם להמשיך לשאוב או שחלב אמור להפסק לבד. אני זוכרת שאם בני הגדול בכלל לא היתה לי בעיה, הפסקתי להניק וחלב נגמר. אבל עכשיו עבר כבר חודש ועדיין יש הרבה חלב וזה כואב. מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה - תגובה
לילי עוזיאל22/11/2011שלום מרינה,
הרעיון הוא להוציא מהשד כמויות חלב מינימליות כדי שהשד ישאר מלא אבל לא כואב. סחיטה ידנית מצוינת לכך.
זה חשוב, כדי שלא יהיה גודש שעלול להפוך לדלקת.
אפשר לאכול ולשתות את כל המייבשים שממליצים להמנע מהם בעת ההנקה: חליטות מרווה, נענע, מנטה, סלט או טחינה עם הרבה פטרוזיליה.
חלב בכמויות קטנות נשאר הרבה חודשים וזה בסדר - כל עוד השד מרגיש נח.
נתת לתינוק שלך מתנה נפלאה - הנקת אותו שנה שלמה! מצד שני עוד יש לך חלב ואולי תרצי להמשיך להניק לפעמים בחורף או לתת לו מהחלב הסחוט שלך וככה הוא ימשיך להנות מיתרונות חיזוק מערכת החיסון בעונת הנזלת...
הרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה + דייסהיהלומית16/11/2011
שלום רב.
בני בן 4 חודשים יונק הנקה מלאה, לפנח שבועיים חזרתי לעבודה ואני עובדת 3 לילות בשבוע. בלילה בעלי מאכיל אותו בקבוק עם חלב שאוב, הוא אוכל 120CC כל שלוש שעות.
רציתי להוסיף לחלב שלי השאוב דייסת קונפלור לפני השינה השאלה האם מומלץ? האם הוא לא יקום כל שלוש שעות בלילה עם דייסה או שזה לא קשור?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה + דייסה - תגובה
סיגל גולן16/11/2011שלום יהלומית
יכול להיות שיקום באותה תדירות גם עם דייסה. בכלל לא מומלץ לתת דייסת קורנפלור--הוא קלוריות בלבד ללא ערך תזונתי. אם כבר דייסה אז דייסת סולת או אורז. דייסה אמנם מפקקת יותר את מערכת העיכול ואז ישנים יותר כדי לעכל, אבל אולי זה לאו דווקא הדבר הכי נכון לתינוק? זה ממש בסדר לו לקום כל שלוש שעות לבקבוק שאוב.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים על הפניםשרה16/11/2011
שלום ביתי בת 6 שבועות מקבלת חלב אם שאוב בבקבוק כשבועיים במקום הנקה [היתה מצוננת וחלשה] יש לה הרבה פצעים או חצ'קונים קטנים ואדומים על הפנים ומתחת לכל הסנטר האם זה יכול להיות החצ'קונים הרגילים שיוצאים מהחלב או שעלי לחשוש לפריחה?
תודה
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים על הפנים - תגובה
סיגל גולן16/11/2011שלום שרה
יכול להיות שאלו פצעונים מחלב אם. אפשר לנסות למרוח קצת חלב אם על הפצעונים (לפעמים זה עוזר) או קצת אלוורה (אם אפשר ג'ל ישר מהעלה של הקקטוס או אלו-פורסט). אם לא הוקל תבדקי עם רופא ילדים או רופא עור.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חודשרחלי15/11/2011
הי ביתי בת חודש יונקת הנקה מלאה בערך כל 3-4 שעות אני רוצה לצאת לכמה שעות כמה חלב לשאוב לה? שוקלת 4660 ק"ג?? כשאני מנסה לשאוב אני ממש לא מצליחה האם למישהי יש עצה שיצא יותר חלק ויותר חלב? הבנתי שעדיף לשאוב אחרי ההנקה מהשד שממנו היא ינקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
רחלי15/11/2011בשבוע האחרון היא אוכלת בערך רבע שעה ואז לא רוצה עוד אבל אחרי שעה או שעה וחצי היא שוב רעבה.. האם להביא לה תוספת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
סיגל גולן16/11/2011תביא לה תוספת הנקה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודהשושי15/11/2011
שלום, בתי בת חודש וחצי, יונקת כל שעתיים בממוצע ועולה יפה במשקל (שוקלת 4800גרם) העניין של הנקה כל שעתיים מאוד קשה לי,בלילה היא יונקת כל 3 שעות (מתחילה את הלילה בשעה 1... וממשיכה עד 9:30 בבוקר בד"כ. ) אם אני רוצה לתת חלב שאוב כמה היא צריכה לקבל? ואני רוצה להגדיל את הפער שבין ההנקות, איך ניתן לעשות זאת? לפעמים דורשת כל שעה וחצי ואני סוחבת אותה עוד קצת...
אשמח לעצתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד דבר
שושי15/11/2011לפעמים היא רוצה לינוק לאחר שעה של הנקה אני קוראת לזה "נשנוש" האם לאפשר לה זאת או לא כדאי?
ממש תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לעבודה - תגובה
עדי יותם27/11/2011אכן מתיש מאוד להניק כל שעתיים-שלוש, במיוחד בלילה. אגב, ליתר ביטחון אציין שסופרים הפרשים מתחילת ההנקה לתחילת ההנקה הבאה, ולא מסוף ההנקה לתחילת ההנקה הבאה. תינוק אמור לאכול לפחות 8 פעמים ביממה, וגם 12 זה תקין (גם אם מעייף).
אפשר לנסות ללחוץ מעט על השד מכיוון בית השחי תוך כדי ההנקה, לחיצה רצופה, במיוחד אם עושה הפסקות רבות/ממושכות במהלך ההנקה. כדאי להציע את שני הצדדים אם היא מסכימה (צד אחד עד שנרדמת/מתנתקת, גיהוק/החלפת חיתול כדי לעורר אותה, ואז להציע צד שני - שוב עד שמתנתקת/נרדמת). תוך כמה שבועות היא מן הסתם תתחיל להתעניין יותר בעולם סביבה, ההנקות יתקצרו ויתווספו גם מרווחים.
כדאי מאוד ללמוד להניק בשכיבה ובצורה בטיחותית (במיטת ההורים ולא על הספה בסלון, למשל), וכך תוכלי לנמנם קצת בזמן ההנקות ולאגור כוחות.
ממליצה לך גם על השתתפות במפגשי ליגת לה לצ'ה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה + האכלה מבקבוקענבל15/11/2011
האם כדאי כבר מגיל אפס להרגיל את התינוק לשתי צורות ההאכלה כדי למנוע קשיים בעתיד בגמילה מהציצי?
עוד דבר, אני שמה לב שבערב הוא לא נינוח ומתפתל כשהוא יונק. יכול להיות שזה גזים? אם כן, הבקבוק של בי-פרי יכול לעזור לו לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן שזה גזים
מעין15/11/2011הקטנים מתחילים לסבול מגזים כבר מגיל 3 שבועות..
אני הנקתי את הקטן שלי ובתקופה שסבל מגזים נתתי לו טיפות של גרפווטר בהמלצת הרוקח.. זה מאוד עזר לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהנסיון שלי
אימא של לירז16/11/2011ביפרי נהדר לטיפול בגזים, גם אני השתמשתי בזה בשביל זה ובאמת חל שיפור ניכר,
ובכלל אין יותר פליטות, נסי.
בגדול כל התינוקות סובלים מגזים בהתחלה אבל למה לא להקל על עצמך (ועליו) בזמן הזה ?:) אין לך מה להפסיד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה + האכלה מבקבוק - תגובה
עדי יותם27/11/2011יש תינוקות שעוברים מבקבוק להנקה וחוזר חלילה בלי בעיה, ויש כאלה שמפתחים העדפת בקבוק ומסכנים את המשך ההנקה. מאחר שאין לנו דרך לדעת מי יגיב טוב ומי לא, יש פה לקיחת סיכון מסוים.
ממש לא כדאי מגיל אפס - הגוף ממשיך לייצר חלב גם כשהתינוק אוכל מבקבוק, וכך אפשר להגיע לגודש ואף לדלקת, וגם לפגוע באספקת החלב. מגיל 6-8 שבועות, אחרי שייצור החלב התבסס, קל יותר לעשות ניסיונות כאלה.
גזים מתחיל מסביבות גיל 2-3 שבועות. בהנקה יש הכי פחות גזים מאחר שבשד אין אוויר :) אין לי מידע לגבי סוגי בקבוקים שונים וגזים. מה שיש בבקבוק - חלב אם או תמ"ל - ישפיע יותר על הגזים (חלב אם קל יותר לעיכול ומעודד יציאות קלות יותר) ישפיע יותר מסוג הבקבוק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנהיה אפילו קשה יותר...
ארז16/11/2011כבר יומיים שהתופעה מחמירה.
הסנריו הוא כזה- אוכל, נרדם על הידיים, ישן חזק- יכול להיות רבע שעה ויכול להיות למשך שעה.
מועבר למיטה/ עגלה- חמש דקות - בכי. מוצץ מרגיע למספר דקות נוספות. לעיתים מרגיעה אותו רק האכלה נוספת.
על הידיים יכול גם לישו שלוש וחצי שעות רצוף, במיטה/ עגלה- כמעט כלום.
שוב, השאלה היא אם ברמה הזו זה תקין.
האם להתעקש ומתי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנהיה אפילו קשה יותר... - תגובה
עדי יותם27/11/2011ליתר ביטחון כדאי להיפגש שוב עם יועצת ההנקה כדי לוודא שהוא מקבל מספיק חלב בהנקות.
כדאי מאוד ללמוד להניק בשכיבה ולהירדם יחד בצורה בטיחותית (במיטת ההורים ולא על הספה בסלון, בלי שכרית/שמיכה יכולים לכסות את ראש התינוק, בלי שיוכל להתגלגל מן המיטה). תינוק יכול לישון גם על חזה האם/האב, כשגם הם יכולים להירדם.
נשיאה במנשא יכולה גם היא לעזור.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק נרדם וישן רק על הידייםארז13/11/2011
שלום,
יש לנו תינוק בן 3 שבועות. אשתי מניקה (לאחר שנאלצה להפסיק קודם) במהלך היום ובלילה מחזקת בסימילק בהמלצת יועצת הנקה.
בלילה, לאחר כל בקבוק- התינוק ישן סביר כשלוש שעות- בעריסה, לאחר שנרדם בידיים.
במהלך כל שעות היום, כאשר אשתי מניקה, הוא נרדם בידיים לאחר ההנקה, ומייד שמעבירים אותו לעגלה או לעריסה, מתעורר מייד או לאחר מספר דקות.
לעיתים נרדם אח"כ בידיים, ולעיתים רק הנקה נוספת מרגיעה אותו.
נוצר מצב בו אשתי לא מצליחה לתפקד במהלך היום כלל- כל היום התינוק עליה.
מה ניתן לעשות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק נרדם וישן רק על הידיים - תגובה
סיגל גולן15/11/2011שלום ארז
כל הכבוד על הדאגה לאישתך ולתינוקך.
תינוק רוצה (וצריך) להיות בחיבוק מתמיד אחרי שהיה בחיבוק ברחם 9 חודשים, והוא זקוק לזמן התרגלות למרחב שבחוץ. אישתך לא אמורה לתפקד במשך היום (לא סתם קוראים לזה משכב לידה) אלא לטפל בעצמה ובתינוק. מקוה שיש סידורים אחרים ועזרה למטלות הבית. מנשא נועד בדיוק למקום שתינוק צריך חיבוק ויולדת רוצה להשתמש בידיים שלה. אני ממליצה בחום!
אפשר גם לנסות לעטוף את התינוק טוב (כמו חיבוק, כמו שעושים בתינוקיה בבית החולים) לפני שמנסים להשכיב בעריסה. גם לחכות עוד כמה דקות איתו בידיים כדי שיכנס לשינה יותר עמוקה. להשאיר יד עליו עוד כמה דקות אחרי שמשכיבים כדי שירגיש את המגע.
מקוה שזה עזר! בהצלחה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, שאלה נוספת
ארז15/11/2011עזרת מאד!
רק שאלה קטנה נוספת, כמה זמן נמשכת תקופת ההסתגלות הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, שאלה נוספת - תגובה
סיגל גולן16/11/2011נהוג לחשוב על שלושת החודשים הראשונים בחוץ כאל "השליש הרביעי" של ההריון. ז"א תקופת ההסתגלות כשלושה-ארבעה חודשים. בתקופה זו תינוקות צריכים תנאים כמה שיותר דומים למה שהיה ברחם--חום, חיבוק, לשמוע פעימות הלב של אמא או אבא, וכו'. ספר נהדר בשם "למה תינוקות בוכים" יצא לאור לפני שנה ואני ממליצה מאוד!
שוב, בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבול פטמותמיטל13/11/2011
שלום,
ילדי בן חודש, אוכל הנקה מלאה.
אני רוצה לשאוב ולתת לו בקבוק, אבל מפחדת שהוא יתרגל לפטמה של הבקבוק ולא ירצה לחזור לינוק מהשד. האם יש חשש כזה? אני אציין, שהוא יאכל מבקבוק בערך פעם ביום ובשאר היום הנקה מהשד. עד מתי יש סכנה לבלבול פטמות?
שאלה נוספת- האם מותר להניק תינוק כשהוא מגהק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול פטמות - תגובה
סיגל גולן15/11/2011הי מיטל
אין בעיה להניק תינוק משהק. לפעמים זה מרגיע את השיהוק.
לגבי בלבול פטמות, היום מדובר יותר על בלבלול זרימה ולא בלבול פטמות. לא צריך להיות בעיה לעבור בין פטמת הבקבוק לפטמה שלך. אבל אם לא מקפידים, הזרימה מהבקבוק יכולה להיות יותר מהירה מאשר מהשד והתינוק יכול לרצות את הקלות הזו בהמשך. מומלץ לתת בקבוק עם זרימה שדומה לזרימה מהדש: כמה מציצות, והפסקה. יש פטמה חדשה של חברת מדלה שנקראת קלמה, והיא מזרימה חלב רק במציצה ולא סתם בהתיית הבקבוק. עוזר למנוע בלבול.
בהצלחה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משתולל בהנקהמיטל13/11/2011
שלום.בני בן 3 שבועות.כשנולד לא ידע לינוק אך לאחר מס' ימים,הצליח.
מאז אני מניקה והכל בסדר. ביומיים האחרונים בני מתקשה לתפוס את הפיטמה,אך כשמצליח הוא יונק ופתאום מתחיל להשתולל לי בידיים,מושך לי את הפיטמה ע"י פיו ומכאיב לי.כשמצליח לינוק,אני שומעת את הבליעות שלו ואכן יוצא חלב אך מיד משתולל,מוציא את הפיטמה,שוב מחפש אותה,מכניס אותה לפיו,יונק,משתולל וחוזר חלילה...
אני מתייאשת מהר מאוד ונותנת לו בקבוק עם סימילאק.(אני לא שואבת)
מה יכולה להיות פתאום הבעיה?האם תופעת לשון קשורה יכולה לצוץ פתאום?
כיצד ניתן להתגבר על הבעיה?לא רוצה לוותר על הנקה
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משתולל בהנקה - תגובה
סיגל גולן15/11/2011הי מיטל
אם את כבר כמה ימים מוותרת ונותנת פורמולה במקום לשאוב, יכול להיות שבנך פשוט מתלונן שאין לו מספיק חלב בשד. ההמלצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך כרגע זה להפגש עם יועצת הנקה מוסמכת באיזור מגוריך כדי לבחון גם את הנושא של לשון קשורה, גם היכולת של התינוק להעביר חלב וגם תכנית להגברת החלב אם זה באמת הבעיה.
עדיין יש מה לעשות!!
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקה והתופעות הגופניותהדס11/11/2011
שלום רב,
בערב ראש השנה, הפסקתי סופית להניק את ביתי שהייתה בת שנתיים ושלושה חודשים.
לפני כן היא בעיקר ינקה לפני השינה ובשעות הבוקר המוקדמות.
עבר כבר מעבר לחודש ועדיין יש לי חלב...
ופתאום אתמול הרגיש לי כאילו לי גוש חלב כזה שקצת כואב, כמו שהיה בזמן ההנקה מדי פעם.
רק רוצה לבדוק האם התופעות הגיוניות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה והתופעות הגופניות - תגובה
עדי יותם15/11/2011בסדר לגמרי להרגיש שיש חלב גם חודשים ארוכים לאחר הגמילה. אם קצת כואב, אפשר להיעזר בקומפרסים קרים או עלי כרוב ומקסימום לשאוב או לסחוט ידנית ממש מעט - רק עד להקלה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)