מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה בחדר לידהענת14/10/2011
וקר טוב..
אני לקראת לידה ובעקבות סיור בחדר לידה עלתה אצלי שאלה. בבית החולים אחרי הלידה הבנתי שבשעות הלילה התינוק עובר למחלקת יילודים ונותנים לתינוק פרומלה.
השאלה שלי היא ,שאם אני מתכוונת רק להניק ,האם הפרומולה שנתונים לו במחלקת יילודים בלילה יכולה לפגוע בתהליך ההנקה מבחינת התינוק? כלומר ,שזה יקשה עליו להניק?
שהוא יתרגל לבקבוק שהאחיות נותנות לו?
יש לציין שאני לא חושבת שאוכל לעשות ביות נלא ואולי אעדיף את היומיים-שלושה בבית החולים לנסות לישון קצת בלילות בלי שיעירו אותי להנקה (הבנתי שיש גם את האופציה הזאת-להעיר את היולדת)
אודה לכם מראש על התשובה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בחדר לידה - תגובה
סיגל גולן16/10/2011הי ענת
אני מקוה שלא אשמע פנטית אבל אני חייבת לדבר בשם התינוקות שעוד אין להם מילים. תינוק רוצה להיות ליד אמא שלו, ובבדיקת הורמוני הסטרס של תינוקות ליד האם או בתינוקיה מצאו שהסטרס הרבה יותר גבוה בתינוקיה.
התינוק היה 9 חודשים צמוד אליך ולא טוב לו ההפרדה הזו.
ביקרת פעם בתינוקיה בלילה? שמעת כמה תינוקות בוכים בו זמנית? אין אחות על כל תינוק אבל כן יש אמא על כל תינוק שיכולה לתת מענה מידי לצרכים שלו.
תינוק ליד אמא (ביות מלא) גם ישן בימים הראשונים, ולומד לבטוח בכך שיענו לקריאות שלו. באמהות בכלל לומדים לוותר על לילה רצוף של שינה למשך תקופה של חודשים או שנים. זה חלק מהעסקה.
אם את באמת רוצה הנקה מלאה את תעשי לעצמך ולתינוקך טובה בהנמעות מבקבוקים ופורמולה מהתחלה.
מקוה שתקחי את מה שכתבתי כחומר למחשבה.
בהצלחה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ואוכל מוצקטלי12/10/2011
שלום, בני בן חצי שנה. עד עכשיו ינק הנקה מלאה. לא יודע מזה בקבוק בכלל.
סיימנו את שלב הטעימות וכעת צריך להתחיל ארוחת פירות וארוחת צהריים.
איך זה משתלב עם הנקה?
האם להציע לו לינוק מיד אחרי כל ארוחה?
האם לתת מים אחרי ארוחה או שחלב אם מספיק?
תודה רבה וחג שמח
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ואוכל מוצק - תגובה
סיגל גולן16/10/2011הי טלי
המעבר מטעימות לארוחה שלמה בכל זאת הדרגתי. הוא יאוכל כמה שירצה ממנת המוצקים, ואם ירצה להשלים בהנקה, אפשרי בהחלט. אפשר להציע לו גם מים בין הארוחות. לאט לאט הוא לא יבקש השלמת הנקה אחרי האוכל כי הוא יהיה שבע מהמנה. הכל בקצב שלו וללא לחץ.
בהצלחה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערבוב של חלב אם שהופשרנטלי12/10/2011
אני מקפיאה חלב בשקיות ולא יוצא לי הרבה האים אפשר לערבב בין השקיות כדי שתיהיה לי מספיק להכנת בקבוק וכמה זמן לאחר הפשרה אפשר להחזיק את החלב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערבוב של חלב אם שהופשר - תגובה
סיגל גולן16/10/2011הי נטלי
בדרך כלל מומלץ להחזיק עד יממה אחרי ההפשרה, אבל גם אם יותר זמן מזה והטעם בסדר, אפשר לתת את החלב.
אפשר בהחלט לערבב ביחד כדי שתהיה מנה.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה מ"ל לתת?ןרד11/10/2011
בני בן 3 חודשים וחצי יונק הנקה מלאה,לאחרונה אני שואבת כל 3 שעות 120 מ"ל
ומזה הוא ניזון,האם זאת כמות מספיקה ,יש לציין כי בלי עין הרע הבחורציק שוקל קצת יותר מ7 ק"ג...
בנוסף אני מתכוונת לחזרה לעבודה ומעוניינת לשלב דייסה או מטרנה בלילה על מנת שירגיש שבע יותר (הוא מתעורר לפחות 2 בלילה על מנת לינוק ). מה כדי לתת לו דייסה או מטרנה ?ובאיזה כמות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה מ"ל לתת? - תגובה
סיגל גולן16/10/2011הי ורד
הממוצע של תינוקות יונקים הוא 750 עד 900 מ"ל ליממה, מגיל חודש ועד 5 חודשים. צריך לחלק את הכמות הזו למספר הארוחות שיש ביום. על פניו נראה שהכמות שאת שואבת מספקת.
לא הוכח שדיסה בלילה באמת עוזרת לישון יותר זמן. מה שבטוח שמכביד על מערכת העיכול. כשאמא חוזרת לעבודה, תינוק לפעמים מתעורר בליליה יותר כדי לקבל "זמן אמא" שחסר לו במשך היום, לא רק מרעב.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות אצל תינוק בן חודשיים וחציש11/10/2011
בוקר טוב בני בן חודשיים וחצי אני מניקה אותו הנקה מלאה
מזה שבועיים הוא סובל מעצירות וכול 4 ימים הרופא עושה לו חצי חוקן
בפעם האחרונה שהייתי אצלה היא המליצה לי לתת לו מיץ של עגבניה רציתי לדעת אם זה בסדר ?ומה הכמות המומלצת?והאם יש משהו שאני יכולה לשתות או לאכול על מנת לעזור לו?
אני יציין שכמות שתן מספקת ועולה במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות אצל תינוק בן חודשיים וחצי - תגובה
סיגל גולן16/10/2011שלום ש
לתינוק שיונק בלבד אין עצירות. עצירות זה צואה שהתיבשה בפנים. צואה של יונק, גם אם יוצאת פעם בשבוע, רך ונוזלי. למה הרופא עוזר לו? הוא סובל? אפשרי, אחרי 6 שבועות, שתינוק יוצא צואה לעתים רחוקות. אם הוא לא סובל, עולה במשקל, לא צריך לעזור לו. לחכות.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת חלב לכוסמיטל10/10/2011
שלום.
נתקעתי ללא שקית לאחסון של חלב שאוב ושאבתי לכוס חד פעמית ועטפתי בשקית נילון במקפיא- האם יש בעיה להשתמש בחלב? אני אפשיר במקרר ואז אעביר לבקבוק ואז אחמם, שאלתי היא האם יש בעיה בכוס חד פעמית אולי מפרישה חומרים או משהו כזה?
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה, תודה
מיטל14/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבת חלב לכוס - תגובה
סיגל גולן16/10/2011הי מיטל
זה בטח לא מצב אידיאלי אבל אני לא הייתי זורקת את החלב. תשתמשי בחלב בימים הקרובים, ותנסי שיהיו לך מספיק שקיות הקפאה בבית להבא.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יונק ומתנתקאורלי10/10/2011
בני בן 3 שבועות. הנקה מלאה. התחלנו ברגל שמאל - חיבור לא נכון ופטמות פצועות וסדוקות. בנתיים כבר למדנו, החיבור נכון, יונק משני הצדדים ( הפטמות החלימו כמעט לגמרי ויש כאב קל של לחץ בלבד) . עולה במשקל וכו.
היום התחיל להתחבר לאכול וכעבור כמה רגעים להתנתק ושוב ולמשוך - דבר שמעבר לזה שמכאיב מאוד גם מדאיג אותי. מה המשמעות. הפסקנו להוצאת אוויר אך שוב לאחר כמה דקות שהמשכנו הדבר חזר על עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונק ומתנתק - תגובה
סיגל גולן16/10/2011שלום אורלי
זה סוג הפניה שקשה מאוד לענות עליו מבלי לראות אותו.
יש תינוקות שמתלוננים ככה שהזרם חזק להם.
יש אפשרות שחשבת שהוא רעב אבל הוא רוצה רק מציצה ולא חלב?
יש אפשרות שאת מודאגת והחלב שם אבל לא זורם?
תנסי להוריד לו את החולצה, וגם לך, ולהיניק אותו עור לעור. ואולי כדאי לפנות ליועצת הנקה באיזור מגוריך?
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שתעצל לינוקדנה10/10/2011
יש לי תינוק בן שבועיים שנולד במשקל 3.900 ק"ג. בימים הראשונים ינק בלי בעיה, אולם אז החל גודש בחזה שלי וכנראה היה לו קשה לינוק וההנקה לא השביעה אותו ונאלצתי לתת לו בקבוק. כרגע הוא לא מוכן לינוק ומבקבוק אוכל בלי בעיה כמויות יפות של 60 ולפעמים אפילו 90 מ"ל תמ"ל. כשאני שואבת יוצאת כמות של 60-70 מ"ל, כך שמבחינת כמות, יש לו כמות מספקת, הוא פשוט מעדיף את זרימת הבקבוק. האם יש דרך לפתור את הבעיה ולגרום לו להסכים לינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שתעצל לינוק - תגובה
עדי יותם16/10/2011מצב מתסכל מאוד. כדאי להיפגש בהקדם עם יועצת הנקה שתעזור לך לתרגל תנוחות שונות ואולי תצליחו לשכנע אותו לחזור לינוק. עקרונית כדאי לנסות מגע של עור לעור ולעודד אותו להגיע לבד אל הפטמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפטמותנילי10/10/2011
שלום רב,
בתי בת שבועיים וחצי, נולדה במשקל 2.450 והתקשתה לינוק בגלל המשקל הנמוך. בהתייעצות עם יועצת הנקה התחלתי לשאוב עד שתגדל מספיק ותתחזק. כבר מהימים הראשונים של השאיבה התחילו לי כאבים באחת הפטמות ולפני יומיים התחוור לי כי יש לי גלד קטן מהתקלפות העור ועכשיו גם הפטמה השניה כואבת. האיזור כולו אדום ורגיש ובפטמה הפצועה אני מרגישה דקירות במשך כל היום. בזמן השאיבה ניסיתי לחבר אותה לפטמות והצלחתי במספר פעמיים. איך ניתן לאבחן האם הכאבים נגרמו בגלל פטריה או בגלל השאיבה וכיצד ניתן לטפל בכאב?
אני רואה שיש שכבה של חומר לבן על הלשון אבל לא יודעת אם זה מהחלב או פטריה.
תודה,
נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בפטמות - תגובה
עדי יותם16/10/2011שאיבה לא אמורה להיות מלווה בכאבים ובפצעים. ייתכן שאת שואבת בעוצמה גבוהה מדי, או שהפתח במשפך צר מדי והפטמה נמעכת. אם המקרה השני צריך לברר אם למשאבה הזו יש גם משפך רחב יותר.
כדאי לגשת בהקדם לרופא משפחה ולקבל משחה מתאימה שתעזור בהחלמה מהירה של הפצע.
שכבה לבנה על הלשון היא בד"כ שאריות חלב. פטרייה בפה של התינוק אופיינית יותר בכתמים לבנים בפנים הלחיים ועל החניכיים.
אם את יכולה צרי שוב קשר עם יועצת ההנקה שדיברת איתה להתאמת התכנית למצב כיום.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל תשובה - אחסון חלב ושאיבהשרון09/10/2011
הי,
כמה זמן אפשר לשמור חלב אם במקרר וכמה זמן במקפיא?
באינטרנט מצאתי מידע סותר ולכן אשמח לקבל את תשובתכן.
בנוסף, הבן שלי בן 4 חודשים, יונק למעט ארוחה לפני שינה. עד היום שאבתי כל ערב (כדי לא לפספס הנקה כשאני מביאה לו בקבוק של תמל לפני השינה) אבל בימים האחרונים הפסקתי כי הייתי צריכה להחזיר את משאבת החלב ליד שרה.
האם זה יגרום לירידה בכמויות החלב בשאר ההנקות?
ניסיתי לשאוב עם המשאבה הידנית אבל זה לא הכי יעיל וגם לא הכי נוח...
בין כה בעוד חודש אני מתכננת להתחיל טעימות ואחכ לשלב מוצקים אז האם כדאי פשוט להפסיק את השאיבה?
אציין כי עד היום פשוט אגרתי את שקיות החלב הקפוא בהקפאה ואין לי ככ מה לעשות איתן...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה - אחסון חלב ושאיבה - תגובה
עדי יותם16/10/2011עניתי בשאלה המקורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת יונקת שלא רוצה בקבוקחלי09/10/2011
התינוקת שלי בת 4 חודשים. כשהיתה בת שבוע הפסקתי להניק לשלושה שבועות והסכימה לקבל חלב שאוב בבקבוק שאחריהם חזרתי להנקה בלעדית. לפני מספר ימים התחלתי לנסות לתת לה חלב שאוב בבקבוק (כדי שאוכל להשאיר אותה עם אבא שלה לכמה שעות וגם לקראת חזרה לעבודה בעוד חודשיים). ניסינו שבעלי יאכיל, שאני, שבעה, רעבה, לפני הנקה, אחרי הנקה, תוך כדי להחליף בין הציצי לבקבוק... הילדה שלי, שהיא באופן כללי ילדה נוחה רגועה וסתגלנית פשוט מסרבת. מה אוכל לעשות עוד, אשמח לעצה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת יונקת שלא רוצה בקבוק - תגובה
עדי יותם16/10/2011אני מציעה לנסות להוריד לחץ לכמה ימים ולהפסיק לנסות. אח"כ - ניסיון אחד פעם ביום-יומיים.
נסי לעטוף את הבקבוק בחיתול טטרה, כך שהיא מוצצת את החיתול הרטוב.
בקבוקים שונים
להציע בחוץ, בהליכה/נדנוד, במנשא, באמבטיה משותפת עם אחד ההורים
להחזיק את הבקבוק מתחת לבית השחי, כך שהיא אוכלת בתנוחת הנקה
כשהיא מנומנמת ולא התעוררה לחלוטין.
אם היא תגלה התלהבות ממוצקים, אולי תסתדר עם מים בכוס רגילה (אפשר לתת גם חלב שאוב בכוס רגילה/כוס פטנט) + מוצקים בשעות שאתן לא ביחד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין מספיק חלב?דנה09/10/2011
שלום
בני בן 4 חודשים כרונולוגי וחודשים וחצי מתוקן
הוא יונק הנקה מלאה. מרטיב חיתולים בקצב...
כבר שבוע שהוא מבקש להיות הרבה על הציצי
כבר לא מרווחים של 3 שעות כמו שהיה עד כה.
מאתמול הוא מתוסכל. נראה שאין לו מספיק חלב...
גם בוקר- בכי רקיעות רגליים ממש תסכול
הבאתי לו חלב שאוב שלי והוא אכל עוד 120 בלי להניד אף אף
אתמול בלילה אחרי שהוא אכל צד אחד שאבתי צד שני ויצא לי 120 אפילו יותר רק מצד אחד!!
מה לעשות??האם זה קפיצת גדילה? האם לשאוב בין לבין? האם לתת לו תוספת?
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מספיק חלב? - תגובה
עדי יותם16/10/2011יכול להיות שזו קפיצת גדילה, אם כי כמות השאיבה המרשימה מרמזת שאין בעיה עם כמות החלב. ייתכן שכדאי להיפגש עם יועצת הנקה לנסות ולברר את הסיבה, אם המצב עדיין נמשך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בעמידהדנה08/10/2011
היי ,הבן שלי בן שישה שבועות וניזון מהנקה מלאה.
לעיתים קרובות בעת ההנקה, הוא לא רגוע- הוא משחרר את הפיטמה באמצע היניקה ומתחיל להיות עצבני וכל חוזר על כך.. מצאתי , שכאשר אני מניקה בעמידה הוא יונק בצורה רגועה יותר.
מהי הסיבה לכך ולמה בעמידה הוא רגוע? האם הוא יכול להתרגל לינוק רק בעמידה?
תודה רבה וגמר חתימה טובה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בעמידה - תגובה
סיגל גולן09/10/2011הי דנה
כשאנחנו עומדות, אנחנו בתנועה יותר מאשר בישיבה. יש תינוקות שזקוקים ליותר תנועה מאשר תינוקות אחרים.
לפעמים אי-שקט ויציאה מהפטמה באמצע הארוחה מסמנים שיש משהו שמפריע, כמו גרעפס. אפשר רגע להעלות אותו על הכתף ולבדוק. אולי כמה דקות של מציצה בלבד על מוצץ ירגיע אותו.
בכל אופן הייתי ממליצה לך להתחיל הנקה בישיבה וכשהוא מבקש שתעמדי, תעשי זאת. אולי עם הזמן הוא יתרגל יותר ויותר להנקה בישיבה. אשפר גם לנסות להיניק אותו בשכיבה--אולי יהיה לו נעים (וגם לך).
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקת תאומות - תגבור חלבתתיאנה06/10/2011
שלום,
אני אמא לתאומותבנות חודשיים וחצי - אני מניקה אותם מלא, אבל לאחרונה אני מרגישה שלקראת שעות אחרי הצהריים והערב החלב מתמעט,
איך אני יכולה להגביר את ייצור החלב??
אני מאוד רוצה להמשיך להניק אותם עד גיל שנה , מה עלי לעשות כדי שהחלב ימשיך להספיק ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקת תאומות - תגבור חלב - תגובה
סיגל גולן09/10/2011שלום תתיאנה
כל הכבוד על הנקת התאומות! את נותנת להן מתנה ענקית!
זה מאוד טבעי להרגיש שיש פחות חלב בערב. זה תהליך ביולוגי/פיזיולוגי של הגוף. יש פחות אבל מה שיש יותר שומני ומשביע. אם את רוצה בכל זאת להרגיש שיש יותר, יש להקפיד על מנוחה בצהריים, אפשר לשאוב כמה פעמים במשך היום, לא חשוב מתי, אפילו 5 דקות. זה יתן מסר לגוף שלך לייצר יותר. בנוסף, תניקי אותן במגע של עור לעור עליך--זה גם מגביר כמות.
בהצלחה!!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות - אחסון חלב אם ושאיבהשרון06/10/2011
הי,
כמה זמן אפשר לשמור חלב אם במקרר וכמה זמן במקפיא?
באינטרנט מצאתי מידע סותר ולכן אשמח לקבל את תשובתכן.
בנוסף, הבן שלי בן 4 חודשים, יונק למעט ארוחה לפני שינה. עד היום שאבתי כל ערב (כדי לא לפספס הנקה כשאני מביאה לו בקבוק של תמל לפני השינה) אבל בימים האחרונים הפסקתי כי הייתי צריכה להחזיר את משאבת החלב ליד שרה.
האם זה יגרום לירידה בכמויות החלב בשאר ההנקות?
ניסיתי לשאוב עם המשאבה הידנית אבל זה לא הכי יעיל וגם לא הכי נוח...
בין כה בעוד חודש אני מתכננת להתחיל טעימות ואחכ לשלב מוצקים אז האם כדאי פשוט להפסיק את השאיבה?
אציין כי עד היום פשוט אגרתי את שקיות החלב הקפוא בהקפאה ואין לי ככ מה לעשות איתן...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות - אחסון חלב אם ושאיבה - תגובה
עדי יותם16/10/2011במקרר כשבוע, במקפיא 2-4 חודשים. להריח ו/או לטעום לפני שנותנים לתינוק.
אני לא מבינה למה את נותנת תמ"ל לפני השינה כשהמקפיא שלך מלא... האם מצאת שהוא ישן יותר אחרי תמ"ל מאשר אחרי חלב, או את עושה זאת כי אמרו לך שכך יישן?...
העדר שאיבה אחת ביום בגיל זה, לא נראה לי שיפגע בכמויות החלב, הרי ממילא התינוק לא צרך את הכמות ששאבת...
הייתי במקומך מנסה פשוט להניק בערב ורואה אם עדיין יש יתרון לבקבוק :)
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי עדי
שרון16/10/2011תודה על התשובה.
הסיבה שאני נותנת תמל לפני שינה היא כי מצאתי שבארוחה לפני השינה אין לי כמות מספקת של חלב והבן שלי נשאר רעב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי עדי - תגובה
עדי יותם16/10/2011אבל למה לא לתת את החלב ששוכב אצלך במקפיא?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי עדי
שרון19/10/2011הסיבה שאני נותנת לו תמל לפני שינה ולא חלב שאוב היא כי מאז שהתחלתי לתת לו תמל לפני שינה הוא ישן 8 שעות רצוף ואפילו יותר.
אני יודעת שעדיך כמובן לתת לו חלב שאוב שלי אבל האמת, התרגלתי לשינה טובה בלילה (אני קמה פעם אחת להניק אותו ולפעמים הוא אפילו ישן מ-7 עד 7). הבנתי שעם חלב שאוב הוא יתעורר הרבה יותר מוקדם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)