מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר תפוקה בשאיבותחנה03/11/2011
בני בן 3.5 חודשים, חזרתי לעבודה, אני עובדת מ8:00עד 14:00 ושואבת פעמיים. בני אוכל בכל ארוחה כ 140CC אך בשאיבות לא יוצא לי יותר מ 70-90 CC בזמנים הטובים.. יש לציין שהשאיבה אורכת לי זמן רב כ- 20 דק' וזוהי התפוקה. לצערי אני לא שואבת שתי מנות בעוד הוא אוכל אצל המטפלת שתי מנות ולכן נאלצת לתת לו תמ"ל, 1. מה עושים איך ניתן להתגבר על הבעיה ולגרום שתהיה תפוקה גדולה יותר בשאיבה??
2. האם שאיבה של 20 דק' זה נורמלי? לא הרבה מידי זמן?
3. האם כדאי להשתמש בכמוסות להגברת חלב אם? אם כן מה מומלץ?
נ.ב. אציין כי אני שואבת במשאבת אוונט חשמלית.
תודה מראש על עזרתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תפוקה בשאיבות - תגובה
עדי יותם07/11/2011כל הכבוד על המשך ההנקה עם החזרה לעבודה, ועל השאיבות!
ראשית, 140 בבקבוק נשמע קצת הרבה. אפשר לנסות בקבוק עם פטמה יותר איטית (מאם, טומי טיפי, אוונט - נחשבים לבעלי זרימה איטית. לשילב יש משהו שנקרא "בקבוק לפגים" - אמנם מכיל רק 60 מ"ל אבל הפטמה איטית באמת וייתכן שכך יאכל פחות).
אפשר לשאוב גם 30 דקות. שאבי מצד אחד עד שהטפטוף נחלש/נפסק ואז עברי לצד השני, וחוזר חלילה פעמיים-שלוש בכל שאיבה. ז"א לשאוב לפי הטפטוף ולא זמן קצוב לכל צד. אפשר ללחוץ על השד מכיוון בית השחי כדי להגביר את הזרימה.
אפשר לנסות להוסיף שאיבה אחת גם אחה"צ כדי להרגיל את הגוף לייצר יותר חלב בשעה זו (לתינוק לא יחסר. אפשר לשאוב כ-40 דקות לאחר שינק).
אם אין לך לחץ דם נמוך או סוכר נמוך, אפשר לשקול שימוש בכמוסות חילבה להגברת החלב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף דחוף!!!!!!!יולי03/11/2011
שלום רב,
אני ממש בדיכאון.לפני כשבועיים וחצי התקררתי והיה לי שעול ממש חזק, כאב גרון וכאב בית החזה. גם נעלם לי הקול...בגלל שהנקתי לא לקחתי תרופות למרות שהרופא רשם לי רוקסט ואמר שאפשר בהנקה אבל דיברתי עם מרכז טריטולוגי ונאמר לי כי אסור. ככה משכתי שבוע ולקחתי תרופות טבעיות. עד שבלילה יום שישי שעבר היה לי התקף שעול ממש חזק, כמעט נכנקתי ובעלי כבר צרח עלי שאני חייבת לטפל בעצמי. לקחתי סירופ היסטפד שתמיד עוזר לי אבל אסור לקחת אותו אם מניקים. ככה לא הנקתי מלילה יום שישי וגם שבת. ביום ראשון הלכתי לרופא לבקש אנטיביוטיקה שמותרת בהנקה. הוא סירב ואמר שאפשר להניק גם עם הסתפד. הלכתי גם לרופאת ילדים של ביתי והיא אמרה שאסור להניק עם תרופות אלה, שקודם אטפל בעצמי ואז אמשיך להניק לאחר 48 שעות לאחר סיום לקיחת התרופות. בקיצור אני שאבתי את החלב בזמן שלא הנקתי והחלב נעלם. בשאיבה אחרונה יצא לי בקושי 30 מל. אתמול שכבר היה אפשר להנית לא היה לי חלב. השדיים רכים וריקים. ניסיתי להצמיד את ביתי לשד והיא מנסה לינוק ויוצאות טיפות בודדות. אני ממש בדיכאון. האם יש דרך להחזיר את החלב? לוקחת תכשיר טבעי-חלב רב. שותה בירה שחורה והמון תה חם... מה לעשות? ביתי רק בת 6 וחצי שבועות. קיוויתי להניק לפחות עד תום חופשת לידה...עוד חודשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף דחוף דחוף!!!!!!! - תגובה
סיגל גולן03/11/2011שלום יולי
משמח לשמוע על הרצון שלך להיניק. אנסה לעזור.
אפשר להחזיר חלב לשד ולהגביר הנקה: כמה שיותר פעמים ביום לרוקן את השד, בשאיבה ובהנקה. אולי תצטרכי לשדרג את סוג המשאבה, לא ציינת איזה יש לך.
תנסי לשחרר את כל מטלות הבית ולהיות בשקט עם בתך במצב של עוד לעור למשך היום. אפשר גם לקחת כמוסות חילבה (יש ללא ריח) כדי לתגבר את התהליך. כל רגע שהיא מוכנה לינוק--יופי. לשתות, לנוח. לחשוב חיובי.
תעדכני בעוד יומיים מה שלומכם.
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בלילהמעיין02/11/2011
שלום רב,
בני בן חמישה חודשים וחצי. עד לפני שבועיים וחצי הוא ינק בלבד.
ומשך תקופה של כחודש וחצי היה קם פעם או פעמיים בלבד לאכול בלילה.
בסוכות הוא התקרר ובמשך כחמישה לילות ישן באופן מקוטע [היה קשה לו לנשום שכן האף היה סתום] ומאז הוא התחיל להתעורר פעמים רבות בלילה [בערך כל שעתיים] ורק הנקה מרגיעה אותו [על אף שבחלק גדול מהפעמים אני לא מרגישה שהוא אוכל אלא סתם מוצץ, והוא מסרב לקבל מוצץ ובוכה עד שאני מגישה לו את השד].
אציין כי לפני כשבועיים וחצי התחלתי לתת לו [בהדרגה] סימילאק, פירות וירקות מאחר ולפני כשבוע חזרתי לעבודה, כך שהוא מקבל בקבוקי סימילאק פירות וירקות במשך היום ומהשעה ארבע ועד הבוקר אני מניקה בלבד.
מה אפשר לעשות? אני לא מצליחה לישון וממש קשה לי לקום לעבודה. ממה נגרמה הרגרסיה? ומה ניתן לעשות כדי שישן פרקי זמן ארוכים יותר כפי שהיה בעבר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בלילה - תגובה
עדי יותם06/11/2011תינוקות משתנים ומסגלים לעצמם דפוסים שונים. אולי הוא גם משלים זמן אמא באמצעות ההנקות.
אני מציעה לשקול לנסות הנקה בשכיבה, תוך שמירה על כללי בטיחות, כך תוכלי להניק ולישון בו-בזמן ויהיה לך קל יותר.
כמו כן אני מציעה לקרוא את הספר "לישון בלי לבכות" מאת אליזבת פנטלי, שמציע שיטה שעיקרה לנתק את הקשר בין הנקה להירדמות, ואם פועלים לפי השיטה בד"כ הורים מדווחים על שיפור משמעותי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפידות הנקהשיר02/11/2011
שמתי לב שלפעמים נדבקים סיבים/חוטים מהרפידות - האם זה מסוכן שהיא "אוכלת" את זה?
איזה רפידות מומלצות? שמתי לב שחלק נדבקות לפטמה ואז כואב לשחרר וחלק לא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שיר03/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון שלי
מיטל03/11/2011אני משתמשת ברפידות של לייף ולא קרה שנדבקו לי סיבים וכד'
לא ניסיתי חברות אחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפידות הנקה - תגובה
סיגל גולן06/11/2011הי טל
אני חושבת ששימוש ברפידות רב-פעמיות (מכותנה) שאפשר לכבס לא משאיר סיבים ולא נדבק
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים בהנקהשרון02/11/2011
הי,
בני בן 5 חודשים, יונק למעט תמל לפני שינה.
כבר תקופה שהוא ואני חווים קושי בהנקות במהלך היום - הוא מאוד מסתקרן מהסביבה ולכן נוצר מצב שהוא יונק כמה דקות, מתנתק ולא מוכן להתחבר שוב אלא רוצה להתהפך ולהסתכל על מה שקורה סביב. אני מרגיעה אותו כמה דקות ואז מחברת אותו שוב. בצורה כזו כל הנקה לוקחת הרבה מאוד זמן ועולה לי בהרבה מאוד תסכול.
בהתחלה חשבתי שאין לי מספיק חלב אבל ניסיתי יום אחד לשאוב במקום ההנקה ויצאה לי כמות של 120 CC ברבע שעה (אמנם לא ארוחה מלאה עבורו כיוון שאוכל 150 CC בערך אבל אם נשאר רעב, אני משלימה לו מבקבוק...).
האם הוא מתנהג כך בגלל שהוא בשלב שכל דבר מסקרן אותו? מה אני יכולה לעשות? אני ממש מיואשת ושוקלת בגלל זה לוותר סופית על הנקה...
אשמח לקבל עצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בהנקה - תגובה
עדי יותם07/11/2011יש תקופות כאלה בדיוק כמו שזיהית - הוא מסתקרן מהסביבה. במידת האפשר, הניקי בחדר חשוך ושקט. שימוש במנשא במהלך היום, שאז הוא נחשף לגירויים שונים ואת פנויה לעניינייך, יכול לעזור.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בקבוק תמ"לשיר02/11/2011
אני מניקה מלא פרט לבקבוק בלילה מסיבות של שעות שינה.
בעלי נותן את הבקבוק(טומי טיפי) ומתקשה לתת לה משום שהיא רגילה למצוץ את הפטמה, היא עושה את אותו דבר בבקבוק.....ואז היא צורחת המון ולוקח לה לסיים שעה את הבקבוק. עצות? להחליף בקבוק? (למרות שאמרו לי שזה בקבוק שמדמה את הפטמה הכי טוב), להאכיל מכפית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שיר03/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזיםשיר02/11/2011
איך אפשר לעזור לתינוקת יונקת עם גזים? ניסיתי גרפווטר, סימיקול -לא עזר.
מבחינת שינוי תזונה להורדת מוצרי חלב - זה כולל גם שוקולדים? והאם בכלל כדאי להפחית מוצרי חלב? אני נורא אוהבת וקשה לי למצוא משהו אחר לאכול....
עושה לה אופניים עם הרגליים זה קצת עוזר.
המלצות נוספות?
היא יונקת במאוזן על כרית - יכול להיות שזה הסיבה? יש לה גם פליטות מרובות בזמן האחרון...
יש לציין שמקבלת בקבוק תמ"ל אחד בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שיר03/11/2011:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזים - תגובה
עדי יותם15/11/2011הזמן הוא הדבר הכי אפקטיבי לטיפול בגזים...
בנוסף: מנשא! וכמה שיותר. גם כשנמצאים בבית.
באמת קשה לוותר לגמרי על מוצרי חלב למי שאוהבת ורגילה....
אפשר לנסות לראות אם הימנעות מבקבוק תמ"ל למשך 3-4 ימים תסייע.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות לתינוקרותי01/11/2011
הבן שלי בן 4.5 חודשים , אני מניקה אותו הנקה לא שלמה ( יותר בקבוקים )
הבעייה שלי שכל פעם שאני מנסה לעשות דיאטה לבן שלי נעשה עצירות של כמה ימים ( בדרך כלל הוא מוציא כל יום )
הדיאטה שלי מבוססת על אי אכילת פחממניות ( זאת הדיאטה שהייתי עושה תמיד לפני הריון וזאת היחידה שאני יכולה לעמוד בה !!! וכבר לא יכולה לסבול את עודף המשקל שלי )
מה אני יכולה לעשות בשבילו ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות לתינוק - תגובה
עדי יותם03/11/2011ייתכן שהדיאטה שלך ענייה מדי בקלוריות והדבר פוגע בחלב, אבל ייתכן שלא זו הסיבה אלא דווקא התמ"ל שהוא מקבל. קשה להעריך דרך האינטרנט.
אני ממליצה לך על הספר "המדריך השלם לתזונה בהריון", שיש בו חלק נרחב על תזונה בהנקה וירידה במשקל, בצורה מתונה ובריאה. דיאטות נטולות פחמימות אולי אפקטיביות לצורך ירידה במשקל, אך אינן בריאות ולטווח הארוך יכולות לפגוע בך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצעת השד השני להנקהשיר31/10/2011
אם היא ערה - אני מציעה לה. אבל אם היא נרדמה - יש טעם להציע? אף פעם היא לא לקחה כשהצעתי.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעת השד השני להנקה - תגובה
עדי יותם06/11/2011החלפת חיתול יכולה להעיר אותה לקחת את הצד השני. לא חייבים, אם היא עולה במשקל ורגועה יחסית בין ההנקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיתי את המדריך המצולם של הכללית
שיר03/11/2011יש לך אולי קישור אחר לגבי לימוד תנוחת הנקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקה למספר שעותשיר31/10/2011
אני מניקה מלא פרט לבקבוק אחד בלילה. יוצא הפסקת הנקה ל 5 שעות. בבוקר ממשיכה להניק כרגיל והכל בסדר, אין גודש.
האם הפסקה ארוכה יותר , נגיד 8 שע יכולה ליצור גודש.
אני פשוט לא מניקה בחוץ ובעוד שבוע אהיה איתה מחוץ לבית למשך 10 שע בערך ... או שיש לך המלצה מה לעשות?
דבר שני, אני רגילה להניק עם כרית מתחתיה וכרית מאחוריי ובתנוחה שהיא שוכבת במאוזן על הכרית ואני רוכנת אליה. ככה התרגלתי. איך אני עוברת לתנוחה בה אוכל להניק בחוץ בביטחון? ניסיתי לערסל אותה ולהניק ולא הצלחתי, גם כבד לי וגם לא נוח שאין כרית - יש לך המלצות אולי?
דבר שלישי, לפעמים אני מניקה אותה והיא לא בקו ישר ואז היא מטה את הראש, עד כמה זה נורא? כי אז אני מנסה לתקן את זה באמצע ההנקה וזה מפריע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה למספר שעות - תגובה
עדי יותם03/11/2011אני לא זוכרת בת כמה בתך, אבל יש הבדל בין הפסקה של 5 שעות כל לילה שקורית כבר כמה שבועות והגוף התאים עצמו אליה, לבין הפסקה של 8-10 שעות בשעות שבהן הגוף רגיל להנקה כל כמה שעות, ובהחלט יכול להיות מצב של מלאות מציקה. אפשר להצטייד בצעיף דק גדול או סינר הנקה, או למצוא פינה שקטה שתתן לך פרטיות.
לגבי תנוחות - צריך לנסות ולהתאמן...כדאי לנסות להגיע למפגשי ליגת לה לצ'ה או להיפגש עם יועצת הנקה שתוכל לסייע לך.
נסי להיעזר בסרטונים כאן כדי לתרגל תנוחות שונות.
[a href='http://https://www.clalit.co.il/HE-IL/Women/birth_to_one_year/breast_feeding/articles/breast_feeding_guide_video_1.htm' id='link']https://www.clalit.co.il/HE-IL/Women/birth_to_one_year/breast_feeding/articles/breast_feeding_guide_video_1.htm[/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקישור לא עולה
שיר03/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקישור לא עולה - תגובה
עדי יותם03/11/2011חפשי בגוגל - מדריך הנקה מצולם שירותי בריאות כללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה בעבודהדנה31/10/2011
שלום!
בני בן 7 חודשים אוכל ארוחת פרי בבוקר ואחרי 4 שעות ארוחת מרק בשאר הארוחות אני מיניקה. חזרתי לעבודה והחלטתי לשאוב בעבודה אבל אני לא יודעת באיזה שעות לשאוב, כל כמה זמן לשאוב ולכמה זמן. יש לציין שאני עובדת משמרות פעם בשעות הבוקר ופעם בשעות הערב האם גם במשמרת הבוקר עליי לשאוב כי בשעות הבוקר אינני מניקה.
יצא לי לשאוב כמה פעמים ויוצא לי בקושי 50 סיסי ההגיוני? אני שואבת עם משאבה חשמלית של מדלה המיני הזאת
אשמח לקבל ייעוץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה בעבודה - תגובה
עדי יותם03/11/2011כל הכבוד על הנכונות לשאוב, ועוד עם עבודה במשמרות!
אם אינך מניקה בשעות הבוקר גם כשאת עם התינוק, אפשר לא לשאוב בשעות אלה - בתנאי שיש לך די חלב משאיבות הערב כדי לתת לו. אם אין מספיק - כדאי לשאוב כשאת יכולה.
שאיבה בשעות קבועות תרגיל את הגוף ותהיה קלה יותר. נסי לשאוב כל יום באותן שעות, בין אם את בבית או בעבודה. אם התינוק יונק משני הצדדים, תוכלי בזמן שהוא יונק מהצד השני, לשאוב (בעזרת קצת אקרובטיקה) מהשד שהיה ראשון.
משאבת מיני אלקטריק מתאימה לשאיבות מזדמנות וקשה להרבה נשים להגיע איתה לכמויות משמעותיות יותר. יש למדלה דגמים מתקדמים (ויקרים יותר...) שיהיו יותר יעילים: סווינג, פאמפ אין סטייל, פרי סטייל. גם אמדה לקטליין היא משאבה טובה ויעילה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו!הדס31/10/2011
יש לי תינוק שמנמן בן 3 וחצי חודשים. יונק בדרך כלל. בזמן האחרון היתי צריכה לצאת ונתנו לו בקבוק תמ"ל (לא יותר מבקבוק ביממה). בימים האחרונים התחיל לצעוק בהנקה וראיתי שהזרימה איטית מאד. ניסיתי לשאוב וראיתי שבקושי יוצא חלב. נתתי לו בקבוקים עם תמ"ל שלא יהיה רעב. התחלתי לשאוב והכמות ממש מעטה 40-60 CC בקושי. החזה רך וריק. מפחיד! מה קורה לי? האם אתן מכירות מצב שבו הגוף פתאום מפסיק לייצר חלב? (יש לציין שאני מקפידה לשתות מספיק, לוקחת חילבה, ישנה עם הפסקות של שעה וחצי-שעתיים בלילה להנקה) תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני עם אותה בעיה
אתי31/10/2011גם אני עם אותה בעיה, בני אמנם בן 5 חודשים, אך פתאום אני מנסה לשאוב ואין כמעט כלום, בקושי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגו עלי
הדס01/11/2011בבקשה אם אחת היועצות יכולה לענות לי. אני ממש אובדת עצות. כבר יומיים שואבת (אוונט חשמלית) כל שעתיים-שלוש. לוקחת ויטמינים, חילבה וטיפות לחלב רב ויוצא קילוח דקיק. איפה הגודש שהיה לי בגיל חודש? איפה הטיפטופים והשפע?
התינוק רעב ואוכל אבקות ובא לי לבכות.
אל תדלגו עלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצילו! - תגובה
סיגל גולן03/11/2011הי הדס
הזרימה מבקבוק לא מדומה לזרימה מהשד, כך היש תינוקות שלומדים להעדיף את הזרימה מהבקבוק כשהוא יותר מהיר ורציף מאשר מהשד. בשביל זה כדאי לתת בקבוק בצורה איטית ומוקצבת ולא בזרימה מהירה. אפשר לייזום הפסקות. אם היית שואבת ומשאירה חלב שאוב לפחות הגוף היה ממשיך לייצר את כל החלב שהוא צריך. אם יש בקבוק תמ"ל כשאת לא בבית ואת לא שואבת, הגוף מבין שעליו לייצר ארוחה פחות.
את לא יכולה להבין משאיבה כמה חלב יש. אם את מודאגת, החלב לא זורם. תינוק כמעט תמיד יכול להוציא יותר חלב ביניקה מאשר משאבה.
תנסי להיניק אותו בימים הקרובים במצב של עור לעור. תנוחי, תשתי, תשאבי מתי שאת יכולה בין לבין. תאמיני ביכולת שלו לינוק ותגידי לו שאת מאמינה בו.
תעדכני!
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות תודהמיטל29/10/2011
שלום וברכה.
בתי בת חודש וחצי יונקת הנקה מלאה ויש לי מספר שאלות:
1. היא יונקת כל שעה וחצי במשך 10 דקות האם זה תקין? במשך היום הרבה טיטולים רטובים וקקי פעם אחת בערב.
2. הפסקתי לדמם לפני כשבוע ופתאום שוב הופיע דימום.. אינני יודעת איך להגדיר אותו-לא בכמות מרובה אלא יותר כמו הפרשו דמיות... האם ייתכן שזה מחזור? כל כך מוקדם ועוד אני מניקה הנקה מלאה... מה אפשר לעשות כדי לדעת מה מקור הדימום?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגתם עלי?
מיטל30/10/2011למה דילגתם עלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה לא דילגתם עלי
מיטל30/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה במעבר להאכלה בבקבוקאריאל29/10/2011
שלום רב,
בני בן ה-4 חודשים יונק בלבד. עקב חזרתי לעבודה השבוע, אנו מנסים מזה כחודש ימים להרגילו לאכול חלב שאוב בבקבוק אך הוא אינו מוכן. הניסיונות מלווים בבכי ובפעם האחרונה בשביתת רעב של 5 שעות. יש לציין שמגיל 3 שבועות בעלי האכיל אותו מבקבוק מידי יום, אך עקב מחלה הפסיק לשבועיים ומאז החל הסירוב.מספר ניסיונות שלי לאחרונה להאכלה מבקבוק היו מוצלחים, אך מבעלי הוא אינו מוכן כלל לקחת. אודה לעזרתכם ועצתכם הדחופה שכן בעלי ישאר איתו בבית בעת חזרתי לעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה במעבר להאכלה בבקבוק - תגובה
סיגל גולן31/10/2011שלום אריאל
בדרך כלל מעבר לבקבוק לא בעיה בלימידה של התינוק אלא קשור לאמביבלנטיות של האמא במעמד חזרה לעבודה. קודם תהיי שלמה עם הפרידה מבנך, ולדעת שאת משאירה אותו בידיים טובות.
גם אם הוא יעשה שביטה כשאת הולכת לעבוד, הוא ישלים את החסר כשאת חוזרת. לפעמים זה לוקח כמה ימים ובסוף הוא יקח מהבקבוק כי הוא כבר ישתכנע שאמא תחזור בסוף היום.
בכל מקרה, אפשר להאכיל תונוק גם עם כפית או כוס קטנה.
תני לזמן לעשות את שלו, והכל ללא לחץ!
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותאורית27/10/2011
שלום
יש לי כמה שאלות:
1. בני בן החודש מתנתק לי כל הזמן בזמן היניקה. אחות טיפת חלב אמרה שהזרם כנראה חזק מידי כתוצאה משאיבות. אך אשר לגרום לו לינוק כי זה גלגל, הוא מסרב לינוק ואז אני שואבת ואז הזרם מתגבר ושוב ושוב
2. ממה מורכב החלב? כשאני שואבת ושמה במקרר אז אחרי כמה שעות אני רואה שיש 3 גוונים בבקבוק, בתחתית לבן חיוור אחר"כ צהבהב ואח"כ לבן כמו גבינה
מה זה כל אחד מהגוונים?
3. אך אפשר להעשיר את החלב? ז"א האם יש איזה שהיא תזונה מומלצת שתעשיר את החלב גם מבחינת ויטמינים וגם מבחינ קלוריות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות - תגובה
עדי יותם01/11/20111. אפשר לשאוב שתיים-שלוש דקות לפני ההנקה כדי להוציא את הזרמים החזקים. אפשר להניק כשאת נשענת אחורה ואולי אפילו ממש שוכבת על הגב - כך הזרימה תהיה איטית יותר. אם לא מסתדר כדאי להיפגש עם יועצת הנקה שתוכל לראות בעיניים את המצב ולתת הנחיות מדויקות יותר.
2. החלב הוא יותר מ-90% מים, ובשאר עשרת האחוזים יש הכל - חלבונים, שומנים, פחמימות, ויטמינים ומינרלים. מה שאת רואה זו שכבת השומן שצפה למעלה. אם תשאירי עוד כמה שעות זה ייראה כנראה יותר כמו שתי שכבות ולא שלוש.
3. אם את לא סובלת מתת-תזונה חריפה, אין צורך לאכול שום דבר מיוחד. בדקו חלב של אמהות ממדינות שונות, הרגלי תזונה שונים, ואפילו חלב של אמהות עם תת תזונה *מתונה* באפריקה, ואצל כולן הרכב החלב היה דומה. הדבר העיקרי שאפשר קצת לשנות הוא הרכב השומנים - אם תאכלי פחות מרגרינה ושמנים מוקשים אחרים, ויותר שמן זית ושמנים צמחיים בריאים, ודגים עשירים בחומצות שומן, הרכב השומנים יהיה בריא יותר. יש ספר מומלץ בשום "המדריך השלם לתזונה בהריון" שיש בו חלק ארוך ומפורט גם לגבי תזונה בהנקה - אבל המטרה היא לא להעשיר את החלב (שמספיק עשיר גם ככה...) אלא חיזוק הגוף של אמא, התאוששות מן ההריון והכנה לקראת ההריון הבא, אם מתוכנן כזה :) (וגם ירידה במשקל, אם רלוונטי).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)