מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה תכופהשיר27/10/2011
תינוקת בת שבועיים וחצי. מהיום בבוקר לא רגועה, כל הזמן נהיית אדומה בפנים ומתפתלת, כאילו שיש עצירות. היו 3 יציאות רכות וצהובות חרדל עד עכשיו כרגיל.
גם בהנקה - יונקת כל שעה ופחות אפילו, כאילו לא שבעה, קשה לה פתאום לתפוס את הפטמה ונהיית עצבנית, אח"כ מתפתלת גם תוך כדי הנקה עד מצב שמוציאה את הפה בכח וגורמת לי לכאב בפטמה. כרגע רגועה, אך עדיין מתפתלת לקקי.....מה עושים.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שיר31/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - תגובה
עדי יותם07/11/2011יש ימים יותר קשים ויש ימים יותר טובים. פני לעצמך זמן, נוחי כשהיא ישנה, השתדלי להניק במיטה (כמובן באופן בטיחותי) ולישון יחד איתה. השתמשי במנשא. וזכרי שזה עובר :) בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות על הנקהשיר26/10/2011
אחיזת השד עם האגודל למעלה ו 4 אצבעות למטה - עוזרות לחלב לצאת? פשוט אני נורא רוצה לעבור לתנוחת עריסה - בה לא צריך להחזיק את השד - או בתנוחת שכיבה שגם בה אין צורך ביד - האם זה בסדר? מניקה שבוע וחצי - זה כבר זמן סביר לעבור לתנוחת עריסה שנחשבת ל"מתקדמת"? - כרגע אני מניקה עם כרית על הברכיים והיא במאוזן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות על הנקה - תגובה
לילי עוזיאל26/10/2011טל30 שלום,
האחיזה נועדה להקל על תפיסה טובה של התינוקת את השד. יש נשים הזקוקות לאחיזה זו בגלל מבנה השד.
ברב המקרים, אם מיקום התינוקת נכון לעומת הגוף שלך ולעומת הכיוון הטבעי של הפטמה (שאצל נשים רבות פונה מעט מטה) - אפשר לוותר על האחיזה הזו.
מה שחשוב זה שתהיה תפיסה עמוקה של השד ככה שהרבה רקמת שד תהיה בפה שלה בעיקר מצד הסנטר. תפיסה נכונה של השד מאפשרת לתינוקת לחלוב היטב את השד ומונעת כאב בהנקה או נזק לפטמה.
בהצלחה רבה,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרעפסיםשיר26/10/2011
שלום
בתי בת השבועיים יונקת כמעט מלא, חוץ מבקבוק מטרנה בלילה.
לא עושה גרעפס אף פעם אחרי הנקות. לפעמים עושה חצי שעה אחרי, לפעמים עושה כמה שעות אחרי, לפעמים בכללל לא עושה.
השאלה אם בכל זאת צריך להרים אותה לגרעפס? או לשים במיטה ולחכות שתבכה שזה מציק לה?
שאלה נוספת באותו הקשר - האם מתנוחת הנקה של שכיבה בלילה צריך להרים לגרעפס? או שאפשר להשאיר איתי במיטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרעפסים - תגובה
לילי עוזיאל26/10/2011טל30 שלום,
לגבי גרעפס:
בשד אין אוויר. אם התינוקת יונקת ברצף בלי התחברויות חוזרות ונשנות לשד - אכן לעיתים לא יהיה גרעפס.
אם את מחזיקה את התינוקת עליך לאחר אכילתה - ברגע שרגליה נמוכות מראשה - יש שיפוע ובועת האוויר תצא. אם התינוקת לא נראית כסובלת מאי-נוחות, כנראה ששום דבר לא מציק לה. לעיתים גרעפס יוצא מעצמו בעת שכיבה ואין בכך בעיה אם התינוקת נינוחה.
בהצלחה,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה ירוקהשגית25/10/2011
שלום..
הבן שלי בן 5 שבועות, וניזון מהנקה מלאה
בימים האחרונים הצוה שלו ירוקה, מה זה אומר?
חוץ מזה הצואה שלו מאוד מימית, זה אומר משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה ירוקה - תגובה
לילי עוזיאל26/10/2011רוית שלום,
אינני רופאת ילדים אולם אנסה להתייחס לשאלתך באופן כללי.
צואתו של תינוק יונק היא נוזלית באופן טבעי.
האם יש כעת שינוי במרקם הצואה ככה שנהיתה יותר נוזלית ממה שהיתה עד כה?
האם העלייה במשקל תקינה? האם התינוק נינוח ורגוע רב הזמן?
צואה ירוקה יכולה לנבוע מכל מיני גורמים. אם התינוק נינוח ואינו סובל מאוד מ"גזים" זו בדרך כלל לא בעיה שלעצמה.
אולי כדאי לבדוק אם יש נטייה להעביר אותו מהר מדי משד אחד לשד השני. לעיתים בגלל זה יש חוסר איזון בין % השומן בחלב לבין הסוכרים והחלבונים שבו וזה עלול לגרום לקשיי עיכול ולכאבי בטן.
בהצלחה רבה
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרנה בשילוב הנקהשיר25/10/2011
שלום
בתי בת שבועיים ואני מניקה מלא כבר שבוע שלם (בתחילה היו קשיים שנפתרו עם יועצת הנקה).
מאוד קשה לי הלילה כי היא קמה המון - לפעמים כל חצי שעה ואני לא נחה וזה לא טוב לי, ואז אני נותנת מטרנה בלילה והיא ישנה 3 שעות בערך, ורק אז אני יכולה לנוח.
חושבת להפוך את זה לקבוע.
באיזה שעה עדיף לתת את המטרנה?
האם 4-5 שעות ללא הנקה יכולה לגרום לי לגודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרנה בשילוב הנקה - תגובה
עדי יותם01/11/2011כדאי מאוד ללמוד להניק בשכיבה, ואז להניק בצורה בטיחותית במיטת ההורים - כך תוכלי לישון או לפחות לנמנם תוך כדי הנקה.
אין שעה עדיפה לתת תמ"ל.
אם היה גודש כבר היית מרגישה אותו...
גם תינוקות שבמשך ימים/שבועות קיבלו פעם הנקה ופעם בקבוק ולא היה להם קושי עם זה, עלולים לפתח העדפת בקבוק - ולהתחיל לסרב לינוק. זה סיכון שלוקחים כשמציעים בקבוק בנוסף להנקה.
כמו כן, שילוב בקבוקים בשבועות הראשונים יכול לגרום לירידה בייצור החלב.
ההתמודדות עם חוסר שינה והתעוררויות תכופות בהחלט לא פשוטה. פעמים רבות בגיל חודש וחצי לערך הדברים נעשים קלים יותר. נסי לראות אם את יכולה להוריד מעצמך משימות מיותרות בשעות היום, ולהשלים כך שעות שינה. את הבית אפשר יהיה לנקות גם בעוד חודש, אבל לבסס הנקה אי אפשר יהיה בעוד חודש - עכשיו הזמן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות חלבשני24/10/2011
שלום,
יש לי תינוקת בת חודשיים
הגיוני שכמות החלב משתנה פתאום?
כשנולדה היה לי המון המון חלב (לאחר 5 ימים שאבתי 300..) ואז זה התאזן. בימים האחרונים קשה לה לינוק ובגלל שהיא לא מסכימה לקחת בקבוק אני כל הזמן מציעה לה. היום היא סוף סוף הסכימה, לאחר 80 CC הפסיקה, עשתה גרעפס ושוב כעסה והתעצבנה.
שאבתי לאחר מכן 200 ואז עלו לי שאלות
1. ייתכן ולא רצתה לינוק כי פתאום נההייתה לי כמות מטורפת של חלב? באמת הרגשתי שהיא לא ממש מרוקנת אותי אבל היא היתה רגועה וישנה יופי אחרי כל ארוחה
2. אם זו הכמות ועוד בשאיבה, הגיוני שתאכל רק 80? או שזה בגלל שהיא לא רגילה לבקבוק? כי לא רציתי להציק לה וחשבתי שהיא כבר לא רעבה (ובאמת היתה רגועה ונרדמה בלי בעיה)
3. האם אפשר לערבב תמל עם שאוב? בגלל כל הניסיונות הכושלים לתת בקבוק נמאס לי לזרוק שאוב אבל אני מתבאסת שתאכל רק תמל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דולגתי..
שני25/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מדלגים עלי שוב?..
שני26/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות חלב - תגובה
סיגל גולן27/10/2011הי שני
יצור החלב עובדת באופן עקרוני על ביקוש והיצע. כמה שמוציאים מהגוף הגוף עובד כדי לייצר. אי אפשר לדעת כמה חלב יש על פי שאיבות כי הזרימה מאוד מושפעת מדאגות, מחשבות וכו'., ומשאבה לא יכולה להוציא את אותה כמות שתינוק מוציא.
לגבי ההתנהגות שלה צריך פשוט לראות אותה יונקת כדי לנסות להבין למה היא מתנתקת. זה יכול להיות בגלל זרם חזק או חלש. או דברים אחרים שמפריעים לה. זה מקום להתיעצות עם יועצת הנקה באיזור מגוריך.
חבל לתת לה תמ"ל. את יכולה לשים מעט חלב שאוב בבקבוק כדי להרגיל אותה (10-15 מ"ל) ואז לא צריך לזרוק. אפשר מה שנשאר לתת לה בכפית אם היא לא לקחה מהבקבוק.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת מחוסר ידע ילד ראשוןשנהב22/10/2011
שלום לכן בני בן ה3 חודשים ינק עד לפניי שבוע הנקה מלאה הוא נולד במשקל 2.830 כיום הוא שוקל 5.110 בשבועיים האחרונים במקום לעלות 175 גר בשבוע הוא העלה 175 גר בשבועיים ולכן היא המליצה לי אחרי כול רבע שעה הנקה ממני להוסיף לו 120 סימילאק למרות עצתה של הרופא אני נותנת לו רק בלילה וגם זה לא בלב שלם
הנסיך שלי סובל מעצירות וכול 3 ימים היא הייתה עושה לו חוקן או נר גליצרין איני יודעת ומבינה זה ילד ראשון שלי אז אמרו לי לעזור לו עם גבעול של פטרוזיליה זה עוזר לו אך הוא מוציא תצואה עם דם אני מממש מפחדת ולא יודעת מה לעשות ... רופא אחד אומר לי לא לתת לו סימילאק השני כן לתת השלישי לתת לו מיץ עגבנייה הרביעי יין תירוש הרביעי מיץ שזיפים מרוב עצות שונות מקצה לקצה איני יודעת מה טוב לבני מכול אלה מה אני יעשה? עזרי לי בבקשה אני מצטערת על כול השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנהב היקרה,
נילי30/10/2011אני לא אחות מוסמכת, אבל כאבה לי הודעתך, זה בדיוק מה שהיה לי עם הילד הראשון שלי, עצירות נוראית - פעם ב10 ימים.
בקשר למשקל - אל תיקחי כל עצה שנותנים לך בטיפת חלב כתורה מסיני, חשוב לדעת שיש להם מדדים אוניברסליים, מי אמר שכל תינוק מתאים למדדים? לי אמרו שהתינוק שלי שמן מידי ולהגדיל לו את ההפרשים בהנקה, 4 שעות במקום חמש... מה שיצא זה שהוא צרח שעה וחצי מרעב 6 פעמים ביום 3 ימים עד שהפסקתי עם זה.....אם את מרגישה שהוא אוכל, ואת מרגישה שהשד שלך מתמלא לקראת כל ארוחה - זה בסדר.
בקשר לעצירות - לא כדאי לעשות חוקנים וכו' כי זה ממכר, אני גיליתי לאחר חודשים קשים מנשוא, שחלב פרה שאני שותה ועובר בהנקה הוא הגורם לעצירות אצל התינוק שלי הורדתי את החלב פרה ושתיתי מעט חלב עיזים אולי תנסי... גם אנחנו נתנו מיץ עבניות, מיים שהושרו בהם תמרים (אורגניים) וגירינו את פי הטבעת עם מקל אוזניים בעדינות עדינות... בסביבות גיל 4-5 חודשים זה עבר לו, מערכת ההפרשה שלו פשוט לא הייתה כנראה בשלה...
זה עובר... אל תתיאשי... בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת מחוסר ידע ילד ראשון - תגובה
סיגל גולן31/10/2011שלום שנהב
אני מאוד מבינה את הבלבול שנוצר מכל כך הרבה עצות. המשותף שהן לרוב לא מאנשי מקצוע.
אני לא בטוחה שפעם אחת לעשות 175 בשבועיים זה כל כך נורא--יכול להיות שיש עוד הרבה נתונים שאני לא יודעת כדי לקבוע. בכל מקרה אם רוצים שתוסיפי לו אוכל הכי נכון לייעץ לך להוסיף חלב שאוב.
חוץ מזה לגבי היציאות ובכלל אני מציעה לך לפנות לאחת היועצות הנקה IBCLC שגם רופאה. ד"ר דינה צימרמן רופאת ילדים ויועצת הנקה באיזור ירושלים ומודיעין, ד"ר מירי לייבוביץ היא רופאת משפחה ויועצת הנקה באיזור נתניה. מכיוון שהן יועצות הנקה וגם רופאות, תוכלי לקבל את הטיפול המקצועי ביותר והידידותי להנקה.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחסון חלב אםאורית22/10/2011
שלום
ריצי לדעת כיצד לאחסן חלב לאחר שאיבה. ז"א האם ניתן להכניס אותו ישר למקרר או שצריך להשאיר אותו קצת בחוץ?
דבר נוסף, בטיפת חלב אמר לי שחשוב שהתינוק ינק לפחות 20 דקות מכיוון שכך מגיעה לחלב האחורי שהוא יותר שומני ומסייע לעלייה במשקל. אם זה כך, האם לא כדאי לפני ההנקה לשאוב מעט וכך התינוק יקבל יותר מהחלב האחורי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה...
אורית27/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחסון חלב אם - תגובה
סיגל גולן27/10/2011הי אורית
אם את לא צריכה את החלב השאוב תוך כמה שעות כדאי לשים מיד במקרר. אפשר להשאיר בחוץ אם תשתמשי בו בארוחה הבאה.
לגבי השומן בחלב: יש שומן בחלב מהתחלת ההנקה אבל יש אחוזים יותר גדולים ככל שהשד מתרוקן. אי אפשר לדבר על אורך ההנקה ככלל. כל תינוק עם חוזק היניקה שלו, וכל שד עם הזרימה שלו. אם הוא מרוצה ועולה במשקל כמצופה, אפשר פשוט לסמוך עליו שהיא יגיד מתי מספיק!
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אך יודעים עם התינוק מרוצה
אורית28/10/2011אך יודעים שזו לא פשוט התעייפות?
לתינוק בן חודש מה אמור להיות המרווח בן ארוחה לארוחה?
אם הוא לא רגוע אחרי שעה ורוצה לאכול האם זה אומר שלא ינק מספיק?
אגב, מה אמור תינוק בן חודש ששוקל 4.5 ק"ג ללבוש בתקופה הזו? כי בבית החולים אמרו שיכבה אחת יותר מאיתנו, ומאיזה משקל או גיל ניתן להלביש לפי העונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אך יודעים עם התינוק מרוצה - תגובה
עדי יותם06/11/2011תינוקות יונקים בממוצע 8-12 פעמים ביממה, ולאו דווקא במרווחים קבועים. אם תנהלי מעקב אחרי כל מה שאת אוכלת ושותה, כל כוס מים, כריך, ארוחה וכו' - תראי שגם את כנראה אוכלת או שותה במרווחים לא קבועים... וזה בסדר גם לך וגם לתינוק!
אם בד"כ ההנקות תכופות וזה מפריע לך, עודדי אותו להישאר ערני ופעיל על השד באמצעות לחיצה מכיוון בית השחי כדי להגביר את הזרימה; אחרי שמתנתק/נרדם בדקי אם צריך להוציא אוויר, החליפי חיתול ונסי להציע את השד השני. אם אינו מעוניין - לא חייב :)
ממליצה גם להשתתף במפגשי ליגת לה לצ'ה אם יש בקרבת מקום/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמ"ל בלילה עם הנקה מלאהאמא חדשה22/10/2011
שלום,
יש לי תינוק בן 3 וחצי חודשים. אני עובדת מהבית ברוב ימי השבוע ונותנת הנקה מלאה, לפי דרישה.
בימים שבהם אני חצי יום בערך בעבודה מחוץ לבית, אני דואגת לשאוב בכדי שיתנו לו בקבוקים עם חלב אם.
גם בלילה התינוק יונק.
בסביבות 21:30 בערב נרדם ואז קם להנקה בשעה 24-24:30 ואחר כך שוב בסביבות 3 לפנות בוקר ואז אני כבר נותנת לו הנקה בשכיבה איתי והוא נרדם לידי. כך שלמעשה יש לו את הציצי זמין ולפעמים הוא שוב קם אחרי שעה ליניקה קצרה.
בדרך כלל בשעה 5:30 בבוקר הוא קם ליום העירני שלו.
התינוק כמעט ולא ישן במהלך היום.
ההנקה חשובה לי מאוד אל בעלי מבקש כעת שבלילה בחצות אתן לו בקבוק של תמ"ל על מנת שישן טוב וכך גם אני אוכל לישון שינה רציפה ולא לקום עייפה...
אני קצת מודאגת מהעניין הזה של תמ:ל כי אני מאוד רוצה לתת הנקה מלאה ואני מאמינה בהנקה של חלב אם בלבד, אז יש פה עניין שעלי להתחשב גם ברצונות שלו (לא נכנס לזה אבל העייפות שלי מביאה לחוסר שקט שמביא לחוסר שקט של בעלי ומריבות...כך בכל אופן הוא רואה את זה.)
האם בקבוק תמ"ל אכן יפריע להנקה?
בנוסף מדובר בתינוק שיש לו יציאה אחת לשבוע+ . הוא סובל מכאבי בטן. כעת בטיפול הומאוםטי שמטיב עימו. האם תמ,ל יעזור גם להרגעת הבטן או רק יקשה עליה יותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמ"ל בלילה עם הנקה מלאה - תגובה
עדי יותם27/10/2011לא פשוט ללמוד לחיות בשלישייה, עם הרצונות, הצרכים והבקשות של כל הצדדים, שלפעמים מתנגשים...
כולם צודקים: התינוק שרוצה להתעורר בלילה (תינוקות שישנים שינה עמוקה מדי, כנראה מועדים יותר לסכנות כגון מוות בעריסה; הצורך בקירבה של אמא מקבל צורה של רצון לינוק, אבל לא מדובר רק בתזונה; ועוד), האמא שצריכה את שעות השינה שלה כדי לתפקד היטב בשעות היום, ובן הזוג הדואג לכולם :)
המלצות ארגוני הבריאות הן שתינוקות יקבלו הנקה מלאה ובלעדית עד סביבות גיל חצי שנה, ולאחר מכן המשך הנקה בשילוב מזון מוצק. קיבת התינוק אינה בנויה להתמודד עם מולקולות החלבון הגדולות של חלב פרה (המרכיב העיקרי בתמ"ל), ואם תינוקות ישנים יותר כשהם אוכלים תמ"ל (וזו אינה אמת גורפת, אגב), הסיבה היא שהגוף שלהם מתאמץ יותר בפירוק מולקולות אלה.
נסי לחשוב אם יש דרכים אחרות שבהן תוכלי לישון. אולי הנקה בשכיבה בחדר חשוך ושקט בשעות היום, ושינה משותפת עם התינוק, תעזור לו לישון יותר בשעות היום.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה בלימודיםשירי22/10/2011
שלום רב,
התינוק שלי בן 5 ח' בהנקה מלאה.
בקרוב אני חוזרת ללמוד יומיים בשבוע יום מלא
ומתכוונת לשאוב בין השיעורים בהפסקות קצרות של 10- דקות -( אין לי מושג איך אצליח לעשות זאת. )
אני לא בטוחה שאוכל למצוא מקרר לטובת החלב השאוב ושאלתי היא כמה זמן יכול לעמוד חלב אם בתוך צידנית עם קרחונית והאם ניתן להקפיא אותו אח"כ כלומר האם מרכיביו יתפרקו או משהו כזה?.
תודה מראש
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה בלימודים - תגובה
עדי יותם26/10/2011עשר דקות זה באמת לחוץ מאוד לשאיבה.
אם יש לך משאבה שקטה במיוחד (כמו מדלה סווינג/לקטינה/פאמפ אין סטייל ואחרות) ואם הלימודים הם באולם גדול, ייתכן שתוכלי להתמקם ליד שקע חשמלי באחורי האולם, לכסות את עצמך בצעיף דק או סינר הנקה, ולשאוב בזמן השיעור - ראיתי את הדברים האלה קורים :)
אפשר בהחלט להשתמש בציידנית עם קרחון למשך לא מעט שעות. בטמפ' החדר (אם החדר ממוזג) החלב יחזיק גם ללא קירור. אפשר להקפיא אותו אח"כ אך אם את לומדת יומיים בשבוע, תוכלי לשמור אותו במקרר ללא הקפאה/הפשרה - חלב נשמר במקרר עד 7-8 ימים (חשוב להקפיד שהבקבוקים יהיו נקיים וללא שאריות אוכל, ולהריח/לטעום לפני שנותנים לתינוק).
אופס - עכשיו ראיתי שאת *מלמדת*, לא *לומדת*... עוד לא ראיתי אמא מלמדת ושואבת במקביל :) ייתכן שתוכלי לעשות זאת לפני השיעור או בסוף הלימודים, ולהיעזר בהפסקות הקצרות כדי להקל על מלאות מציקה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר חלבנטלי21/10/2011
יש לי בעיה עם החלב פעם יש הרבה ופעם כמעט ואין הוא אוכל ונירדם ולא משחרר את הפיתמה ושאני מוציאה הוא מחפש והוא רעב ויוצא שאני יכולה לשבת שעה ולהאכיל אותו והוא עדיין רעב ואני מביאה לו סימילאק אני גם לא מרגישה שהחלב מגיעה והחזה שלי מאוד רך כמו "שקיות של שוקו" אבל שאני לוחצת יוצא חלב ושהוא אוכל אני לא שומעת אותו בולעה ועם כן ממש בקטן.אשמח להמלצה מהלעשות.
תודה מראש נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר חלב - תגובה
עדי יותם26/10/2011זה נשמע כמו מצב מאוד מבלבל. לצערי קשה לדעת מה הבעיה דרך תיאור באינטרנט במקרה זה. אני מציעה שתיפגשי בהקדם עם יועצת הנקה מוסמכת, לפני שההנקה תתמסמס ותיעלם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר חלב
נטלי06/11/2011הבעיה שאני גרה במעלות ואין לנו יועצת הנקה אני ישמח להמלצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות הנקהשיר21/10/2011
תינוקת בת שבועיים. אכלה במשך שבוע מטרנה וחלב שאוב בגלל שלא הצלחתי להניק, לאחר מכן הצלחתי ועברתי להנקה מלאה.
היא יונקת כ 10 דקות בממוצע, כל שעה וחצי בערך, לפעמים יותר - כל שלוש שעות(אם ישנה טוב).
שאלות:
1. האם זה מספק? (הבנתי שיש חלב קדמי ואחורי - האם היא מגיעה לאחורי ב 10 דקות?)
2. לפעמים אני מניקה 10 דקות משד אחד(נגיד ימין), לאחר מכן מחליפה לה חיתול או מנסה לגרעפס ואז נותנת את השד השני(שמאל) לעוד 10 דקות הנקה. האם בהנקה הבאה אני צריכה להתחיל בימין או שמאל?
3. היא לא עושה גרעפסים מיד לאחר הנקה - לפעמים כמה שעות אחרי או בכלל לא.....כמה זמן אני צריכה להחזיק לגרעפס לפני שאני שמה אותה במיטה? והאם תקין שלא עושה גרעפסים? זה בגלל שהיא לא שובעת?
4. בלילה יש תופעה ביומיים האחרונים שהיא מתעוררת לי כל חצי שעה רעבה - ז"א אני מניקה ב 22.30, מניקה 15 דקות, מחכה 10 דקות לגרעפס, שמה במיטה והיא שוב מתעוררת ב 23.00 - מאוד מתיש אותי ואני מחליטה לתת בקבוק מטרנה שעושה את העבודה ל4 שעות שינה - למה זה קורה דווקא בלילה? ביום היא יונקת בין שעה וחצי ל 3 . והאם זה בסדר שאני נותנת בקבוק אחד במשך הלילה?
5. מהי הנקה נכונה? להניק כמה זמן - להחליף חיתול כדי לנסות להעיר ולהציע צד שני? בד"כ היא נרדמת לי אחרי ההנקה מהשד הראשון ולא תמיד מתעוררת ואז יוצא שאני מניקה אותה שוב לאחר חצי שעה וזה יוצר צפיפות בין ההנקות. מה עושים?
תודה על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעילות הנקה - תגובה
עדי יותם26/10/2011איזה יופי שהתגברתן על הקשיים ועברתן להנקה!
לשאלותייך: אם יש יציאות בכמות של לפחות 4 כפות ביממה, בד"כ בצבע צהוב (עד גיל חודש - אח"כ לא משנה התדירות/הכמות), 5-6 חיתולים רטובים ביממה, ועלייה של 150 גרם לשבוע לפחות בחודשיים-שלושה הראשונים - כנראה שהכל בסדר. יש תינוקות חזקים ויעילים שהנקה של עשר דקות מספיקה להם, אם כי זה נשמע די נמוך וייתכן שהנקות הלילה מפצות על ההנקות הקצרות ביום.
מניקים מצד א', מציעים צד ב', ובין אם ינקה מב' או לא, מתחילים מב' בהנקה הבאה. ז"א כל הנקה מתחילים מצד אחר.
נשמע שאין צורך לבזבז זמן על הגרעפס. מקסימום תפלוט, זו רק בעיה של כביסה ולא קשור לשובע.
אפשר לנסות להחליף חיתול גם בלילה כדי שתינק מהצד השני. שילוב בקבוקים יכול להוריד את כמויות החלב שלך ולפתח אצלה העדפת בקבוק.
היא רק בת שבוע - הדברים עוד ישתנו הרבה פעמים. המשיכי להניק לפי צרכיה ואם את מוטרדת, היפגשי עם יועצת הנקה מוסמכת שתראה את התמונה כולה - קשה לדעת לפי תיאור באינטרנט.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שיר26/10/2011ואם הנקתי מ א' 10 דקות, ואח"כ הצעתי צד ב' (ולפעמים רק אחרי רבע שעה, חצי שעה היא רוצה שוב) - וינקה עוד 10 דקות - בכל זאת להתחיל מ ב' בפעם הבאה? כי הרי משניהם הניקה אותו זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
עדי יותם27/10/2011כל עוד כולם מרוצים לא נורא משנה מאיזה צד תתחילי להניק :) אבל פחות משנה משך ההנקה - ייתכן מאוד שגם כשהזמן הוא אותו זמן, היניקה מהצד הראשון, כשהתינוק יותר רעב, תהיה יותר אינטנסיבית והוא יקבל כמות חלב גדולה יותר מצד זה. אמהות רבות מרגישות שהצד שהיה שני בהנקה הקודמת, מלא וכבד יותר מהצד הראשון בהנקה הבאה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעילות הנקה - תגובה
סיגל גולן27/10/2011שלום
שאלת הרבה שאלות ואנסה לענות.
1. אין שני סוגים של חלב (קדמי ואחורי). הרכב החלב משתנה כל הזמן בהנקה ונהייה יותר ויותר שומני ככל שהשד מתרוקן. לא מתיחסים למספר הדקות כי לכל תינוק יש את חוזק היניקה שלו.
2. אם נתת "מנה עיקרית" מימין ו"קינוח" משמאל, בהנקה הבאה תני מנה עיקרית משמאל וקינוח מימין. אם את שוכחת לפעמים לא נורא.
3. לא כל תינוק שיונק חייב להוציא גרעפס. זה לא פונקציה של שובע, אלא אוויר שנבלע בזמן האכילה. אם לא מראה סימנים שמפריע לו משהו בבטן, לא צריך לחכות לזה.
4. אם את מרגישה שיותר יעיל בלילה לתת בקבוק כדי שתראי שלקחה מנה ותוכלו לישון קצת אחרי זה, עדיף לתת חלב שאוב ולא פורמולה. הפורמולה "מפקק" להם את מערכת העיכול ובגלל זה ישנים יותר זמן, לא בגלל שיותר טוב להם.
5. אין ממש דבר כזה הנקה נכונה. כל אמא מוצאת את הדרך עם התינוק שלה. התינוקת שלך עדיין רכה ולומדת וגם את. היא תגדל ותתחזק עם הזמן והשעות יסתדרו יותר. חשוב לראות שהיא מרוצה, מתפתחת ועולה במשקל לפי המצופה.
בהצלחה!!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרדם תוך כדי הנקהמירית20/10/2011
למסייעים שלום.
יש לי תינוק בן כ- 4 שבועות שתזונתו העיקרית היא הנקה.
מה שקורה זה שבני נרדם תוך כדי אכילה וכמובן לא אוכל מספיק מה שגורם לו להיות רעב כל הזמן ולהיות צמוד אלי לציצי שעות על גבי שעות.
בימים האחרונים נתתי לו בקבוק סימילאק כדי שיהיה שבע.
מכיון שיש לי "מה להציע" הייתי מעוניינת בעיצה שתסייע לנו בהנקה מלאה ומשביעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרדם תוך כדי הנקה - תגובה
עדי יותם24/10/2011כדי להשאיר את התינוק ערני ומעוניין אפשר להניק תוך מגע של גוף לגוף - אמא בלי חולצה וחזייה, תינוק בחיתול בלבד או חיתול ומכנסיים, מכוסה בשמיכה קלה כך שיש מגע בין עורו לעורך וחום גופך מחמם אותו. אפשר גם ללחוץ על השד לחיצה רצופה מכיוון בית השחי כדי להגביר את הזרימה.
אם ההנקה ממשיכה להיות לא יעילה, מומלץ בחום להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת שתוכל לראות את התמונה כולה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלה נכונהאורית20/10/2011
שלום
אך יודעים מתי תינוק אוכל מספיק?
אני אמא לילד בן חודש ואני לא יודעת מתי מספיק עם הבקבוק או עם ההנקה.
קראתי שרפלקס של תינוק זה לינוק. האם משתמע מכך שכל פעם שאני אתן לו בקבוק הוא ינק בן אם רעב ובן אם לא?
כנ"ל בהנקה, אני אף פעם לא יודעת אם ינק מספיק ואז מאם בוכה אני לא יודעת אם זה מעייפות או רעב ואז אני נותנת בקבוק והוא יונק וזה מחזיר אותי לשאלה האם מדובר ברפלקס או שאכן רעב
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האכלה נכונה - תגובה
עדי יותם24/10/2011חוסר הביטחון לאחר לידה ראשונה הוא מובן מאוד. עקרונית אם נראה לך שהתינוק לא שבע הציעי לו לינוק שוב - ייצור החלב לא נפסק, גם אם הזרימה שלו איטית, והתינוק יוכל להגביר את כמויות החלב שיש לך. רוב הנשים יכולות לענות על כל צורכי התינוק היונק ללא בעיה. שילוב בקבוקים בגיל צעיר כל כך יכול לחסל את ההנקה תוך זמן קצר. מומלץ בחום להיעזר ביועצת הנקה מוסמכת שתראה את ההנקה ותוכל לעזור לך להבין מתי התינוק רעב ומתי שבע.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הנקהטל20/10/2011
אני בשבוע 39 להריון.
אשמח לקבל טיפים כיצד להכין את הגוף להנקה, כמו למשל איך למנוע מצב של כאבים או סדקים בפטמות (האם יש משהו שמומלץ למרוח)שאלת התלבטות איזו חזיית הנקה כדי לרכוש לבנה או שחורה?
חג שמח,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני הנקה - תגובה
עדי יותם24/10/2011הגוף התחיל להתכונן להנקה כבר מזמן :) אין צורך למרוח דבר. מה שמונע סדקים ופצעים הוא לא משחה כלשהי אלא היצמדות נכונה של התינוק לשד. היכנסי למשל לאתר היועצות המוסמכות בישראל - iaclc.org.il וקראי שם את המאמרים העוסקים בתחילת ההנקה. כמו כן, מומלץ להניק כבר בחדר הלידה או זמן קצר ככל האפשר לאחר הלידה, לבחור בביות מלא, ולהיעזר ביועצות הנקה בבית החולים.
בעיקר חשוב שהחזייה תהיה נוחה ולא לוחצת, ושתהיה אפשרות להגדיל את הקאפ. לגבי הצבע זה עניין של טעם ומלתחה אישית...
בהצלחה ושיהיה בשעה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)