מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בשטיפת פה בזמן הנקהליני10/11/2011
האם אפשר להשתמש בשטיפת פה בתקופה שבה אני מניקה?
האם יש שטיפות פה מומלצות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בשטיפת פה בזמן הנקה - תגובה
עדי יותם15/11/2011לא ידוע לי על בעיה. כמובן שצריך לא לבלוע, אבל זה גם בלי קשר להנקה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בחלבלילך10/11/2011
בני בן חודש וחצי, לאחר ארבעה ימים ולילות בהן הוא ינק בלי הפסקה, ולא ישן כמעט בכלל, חוץ מפעמיים חצי שעה בלילה. הזעקתי יועצת הנקה והיא אמרה לי שיש לו לשון קשורה והוא לא יונק טוב. התחלתי לתת לו תוספת מבקבוקים, לאחר התרת הלשון בגיל שבועיים, לא הצלחתי להניק אותו הנקה מלאה , הוא היה בוכה אחרי הנקות, ולא נרגע, היה לי הרושם שחסר לו חלב. מאז אני מניקה עם בקבוקים. בשאיבה יוצא לי מעט מאוד , בין 30-60 והוא אוכל כפול אני שואבת כמה פעמים כדי שתהיה לו מנה. יש לי בעיה של נדודי שינה. האם אוכל בכל זאת להניק הנקה מלאה אין דבר שאני רוצה יותר.
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור בחלב - תגובה
עדי יותם15/11/2011כדאי מאוד להיפגש שוב עם יועצת ההנקה, כדי להעריך מה ניתן עדיין לעשות. ייתכן שצריך לעבוד על הטכניקה, או לקחת משהו להגברת החלב, או להיעזר במשאבה טובה יותר - אפילו לשכור באופן פרטי למשך כמה שבועות משאבה, למשל המדלה לקטינה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשד - בבקשה עזרו ליסיון10/11/2011
שלום,
ביתי בת חודש ואני מניקה אותה משנולדה. עד לפני יומיים הנקתי אותה עם פיטמת סיליקון בשל כאבים ופצעים שהיא גרמה לי עוד בבי"ח.
כעת כבר יומיים שאני מניקה אותה ללא הפיטמה ואני מרגישה שהיא אוכלת הרבה יותר טוב.
הבעיה שלי היא שממש כואב לי בפיטמה. אני מרגישה מעיין שריפה.
האם זה כאב שאמור להיות ולחלוף לאחר כמה ימים או שזה לא תקין? מה יכולה להיות הבעיה?
הייתה אצלי יועצת הנקה שאמרה שאני מחברת אותה טוב לשד וגם בטיפת חלב נאמר לי אותו הדבר.
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
סיון10/11/2011שאחרי כ - 20 דקות מכל שד ואפילו פחות אני נשברת מהכאב ואני מפסיקה להניק אותה ואם אני רואה שהיא עדיין רעבה אני נותנת לה סימילאק לצערי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין - תגובה
עדי יותם15/11/2011כדאי לחזור ולהתייעץ עם יועצת ההנקה שליוותה אותך. האם יש תחושה של שריפה גם בשימוש עם פטמות סיליקון? אם כן, זה יכול להיגרם מכמה גורמים, ובראשם פטרייה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל נמוךסוכנת09/11/2011
חזרתי מטיפת חלב עם בטחון ברצפה.
הילדה שלי תהיה בת חודשיים ב-15 לחודש, היא נולדה במשקל 2480, השתחררה עם 2318, בגיל חודש שקלה 2960, חודש וחצי שקלה 3120 והיום שוקלת 3155.
אני נותנת הנקה מלאה לפי דרישה, לפעמים יוצר כל שעתיים לפעמים גם כל שעה, בלילה היא פותחת פערים יותר גדולים גם של 4 שעות.
היא עושה פיפי, קקי פעם או פעמיים ביום.
היא רגועה וישנה טוב.
היום לאור העליה האחרונה במשקל אחות טיפת חלב הציעה לתת תוספת כדי שתעלה עוד. לטענתה תינוק צריך להיות יותר מלא, היא צבטה אותה בבטן ואמרה שהיא לא מיובשת אבל צריך להיות יותר "איפה לתפוס".
אני אמרתי לה שתסתכל על כל המשפחה ולא רק על הילדה. אחים שלה היו קטנים גם ובעלי אף הוא קטן.
אני לא מבינה איך סימילק ושו"ת יכולים להיות יותר בריאים מחלב אם, והאם בכלל להיתייחס להערות האלה שמערערות לי את הבטחון בהנקה.
אשמח לעצה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל נמוך - תגובה
עדי יותם15/11/2011מצטערת לשמוע, אני יכולה להבין כמה קשה הפגיעה בביטחון, וברור שאת רוצה את הטוב ביותר לבתך ומאוד מחויבת להנקה.
תמ"לים אכן לא בריאים יותר מחלב אם אלא בהחלט להפך, אבל יש קצב מסוים של עלייה במשקל שמצופה מתינוקות, וייתכן שמסיבה שכרגע לא ידועה, בתך לא אוכלת מספיק. אם היו לך חוויות הנקה טובות עם אחיה, יש סיכוי מצוין שאפשר גם כאן לשפר את ההנקה כך שהחלב יספיק לה (וגם הביטחון שלך יגדל...).
כדאי להיפגש בדחיפות עם יועצת הנקה מוסמכת שתנסה לאתר את מקור הבעיה וליצור לך תכנית עבודה שתשפר את המצב. אם את בקופ"ח כללית או מאוחדת, אפשר להיעזר בייעוץ הנקה דרך הקופה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת חלבשיר07/11/2011
האם כמות של 80 ששאבתי בלילה ב 20 דקות נחשב טוב?
בתי בת חודש שוקלת 3.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת חלב - תגובה
לילי עוזיאל08/11/2011כן!
בהנחה שהיא אוכלת בממוצע 8 פעמים ביממה היא זקוקה לכ70 סמ"ק בארוחה.
אם היא אוכלת 9 פעמים ביממה אז כ60 סמ"ק.
הרבה פעמים אנחנו מצליחות לשאוב (בנוסף להנקת ילדינו) כמות לארוחה שלמה בשתי שאיבות או יותר וגם זה בסדר גמור.
המשיכי להניק בכיף!
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי כמות הארוחות
שיר08/11/2011קצת קשה לי לחשב כמה ארוחות כיוון שהיא אוכלת , נרדמת ואחרי חצי שעה לפעמים אוכלת שוב - ואת זה אני מחשיבה כהנקה אחת(הנקה+השלמה). אבל אם אחשב את זה כ 2 הנקות יכול לצאת לי 16 הנקות. איך אני מחשבת את זה?
לגבי ההנקה - את שד ימין קשה לה לתפוס ולפעמים היא מתעצבנת ומתחילה לצרוח ואז אני מוותרת ונותנת את הצד השני - האם להתעקש? ואיך? כיוון שבסוף יווצר גודש אם לא אשאב וגם כי לא אוכל להציע את הצד השני....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי כמות הארוחות - תגובה
עדי יותם15/11/2011לפי תיאורך את יכולה לחשב את ההנקה+ההשלמה כהנקה אחת. בכל מקרה לא צריך להיתפס למספר מדויק, זה רק נותן לך סדר גודל. גם אנו המבוגרים אוכלים לפעמים ארוחות גדולות ולפעמים קטנות.
אפשר לנסות להניק אותה משד ימין בתנוחות אחרות (כמו תנוחת צד -"פוטבול") או בשכיבה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףמלי07/11/2011
שלום
לצערי היתי חולה וכשלושה ימים לא הנקתי כלל וגם לא שאבתי. נאלצתי לתת לו בקבוקים. כשחזרתי לעצמי שאבתי את הגודש והתינוק לא הסכים להתחבר כלל (הוא בן חודש וחצי)
אני חייבת לציין שלפני זה היה יונק מלא ומצויין.
אני מנסה לשאובאבל הכמויות פחתו מאוד. מצד אחד לא יוצא כמעט כלום (אולי 5CC) ואילו בשני יוא כ40CC
האם אבוד?
מה אפשר לעשות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףף - תגובה
לילי עוזיאל08/11/2011שואלת יקרה,
אני שמחה שאת מרגישה יותר טוב.
המיטבי כרגע הוא להשקיע את מאמציך דווקא בשאיבה.
כדאי להמנע מתסכולים על השד. תינוקות זוכרים היטב חוויות שליליות על השד.
אם תעשי מרתון שאיבות במשך יומיים שלושה (הכי טוב לשאוב כל שעתיים ביום וכל שלוש בלילה, רבע שעה בכל פעם עם משאבה דו-צדדית, השואבת משני השדיים בבת אחת).
כשמלאי החלב יהיה טוב - יהיה יותר קל לחזור להנקה.
יועצת הנקה יכולה לסייע לך להניק על השד תוך תוספת מצינורית על השד אם את רוצה.
עוד אפשרות היא אחרי שהוא כמעט שבע להציע לו הנקות נחמה והרגעה עד שמלאי החלב ייגבר.
ותמיד כדאי "להתקלף" מהחולצות, שלך ושלו, להשען לאחור, להחזיק אותו על החזה שלך כשראשו ככה מתחת לסנטר שלך (במרחק נשיקה...) להתכסות יחד בשמיכה נעימה ופשוט להרגע ביחד בנעימים כמה שרק אפשר :)
אשמח לשמוע איך הולך במרתון השאיבות!
בהצלחה,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאוב כרבע שעה גם כשלא יוצא כלום??
מלי08/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאוב כרבע שעה גם כשלא יוצא כלום?? - תגובה
לילי עוזיאל08/11/2011כן. גם לגירוי יש ערך.
אפשר ואפילוי מומלץ לשאוב את 15 הדקות לסירוגין:
לשאוב 5 דקות או עד שמפסיק לצאת, ללכת לאכול משהו, לשתות כוס מים, לגשת ושירותים ולחזור לעוד 5 דקות ושוב הפסקה של כמה דקות ושוב 5 דקות.
מאוד ממליצה לא לשבת ולהסתכל כל הזמן כמה יוצא, אלא להדליק מסיח דעת כמו טלויזיה או מוסיקה או טלפון עם חברה ולאחר רגע החיבור לא להביט במשאבה.
אפשר גם לעצום עיניים ולדמין את תינוקך יונק בכיף.
מנסיוני זה מאוד עוזר לחלב להשתחרר אל המשאבה.
בהצלחה בהמשך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
מלי08/11/2011אני יותר מאשמח לעדכן שזה מצליח
שאלה קטנה, לפעמים המשאבה לא מספיקה להייבש ויש טיפה מים שלא ניתן לנגב, האם זה יקלקל את החלב שאני שואבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!! - תגובה
לילי עוזיאל08/11/2011אני חושבת שלא. אפשר קצת לנער. החלב שלנו מורכב ברובו ממים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכעבור יומיים
מלי10/11/2011הי
שאבתי כפי שהימלצת אבל לצערי לא עמדי בתדירות שכתבת, בכל אופן בצד אחד הכמות קצת עלתה והיא נעה בן 40CC ל90CC ואילו בצד אחד בקושי 10CC.
הגוון של החלב הוא לבן עכור, ככה אמור להיות?
אגב, נראה שבני פשוט לא שבע מזה, זה יכול להיות? נראה שרעב כל שעה בערך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכעבור יומיים - תגובה
עדי יותם15/11/2011יופי שהכמויות עלו. אפשר להוסיף עוד זמן שאיבה בצד ה"חלש" עד שגם שם יעלו הכמויות.
הצבע מצוין :) את לא פרה ולכן החלב שלך לא דומה לחלב של פרה...
ייתכן שכמות של 40 לארוחה לא מספיקה, וייתכן שאוכל מהר מדי מבקבוק. צריך בקבוק איטי ככל האפשר, כמו "בקבוק פגים" של שילב, טומי טיפי או מאם או אוונט. להאכיל כשהבקבוק כמה שיותר מאוזן לרצפה ולא הפוך מעל לתינוק, ולעשות הפסקות מדי פעם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בעייתיתשיר07/11/2011
בתי בת החודש יונקת כמעט מלא פרט לתמל בלילה.
לעיתים(פעמיים שלוש ביום) במהלך ההנקה בשבוע האחרון-מתחילה לצרוח,לבכות. ממשיכה לינוק ושוב בוכה....זה ממש מתסכל. היא סובלת מגזים ובהתחלה שייכתי לזה ..אבל אז אמרו לי שזה אולי רפלוקס. יכול להיות? מה עושים?
דבר שני-לציצי אחד תמיד קשה לה יותר להתחבר עד שהיא צורחת ונהיית היסטרית ואני מתייאשת ומעבירה לצד השני - מה עושים עם זה? בסוף יווצר גודש...לשאוב מיד אחרי הארוחה?
ודבר שלישי - האם כמות התמל שאוכלת מקבילה לכמות חלב שאוב? ז"א אם היא נגיד צריכה לאכול 80. האם חלב שאוב 80 מקביל לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שיר08/11/2011:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה בעייתית - תגובה
עדי יותם15/11/2011לגבי החשד לריפלוקס - התייעצי עם רופא/ת הילדים שלך.
אם לא מתחברת לצד אחד - כן, בהחלט לשאוב, ועדיף לתת את החלב הזה במקום את התמ"ל. לגבי הכמויות, אם אוכלת בד"כ 80 מ"ל תמ"ל, כנראה שתרצה כמות דומה של חלב אם.
לפי תיאורך, ייתכן שהיא מתחילה לפתח העדפת בקבוק. עוד סיבה לנסות להימנע מבקבוקים למשך כמה ימים לפחות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם במחיר
שיר15/11/2011של לתת לה לצרוח ולהתעקש על השד והעיקר לא לתת בקבוקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם במחיר - תגובה
עדי יותם27/11/2011לא... לצרוח זה לא רעיון טוב לאף אחד בכל גיל :)
זו שאלה מורכבת. אני מציעה לך להיפגש עם יועצת הנקה או להגיע למפגשי ליגת לה לצ'ה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נראה לי שהשימוש באנטיביטטיקה מסוגהודיה05/11/2011
רוקסו ששתיתי במשך 4 ימים כמעט שייבשה לי את החלב ... בקושי יש לי חלב בעוד שלי היה תמיד כמויות של חלב...........וכרגע החזה ריק מה אני עושה???? והאם זה יכול להיות??????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שהשימוש באנטיביטטיקה מסוג - תגובה
סיגל גולן06/11/2011שלום הודיה
יש דיווחים שאנטיביוטיקה מורידה כמויות חלב, זמנית. אפשר להחזיר בהנקה תכופה, שאיבה אחרי ההנקה, שתיה, מנוחה, כמוסות חילבה, הנקה במגע של עור לעור, והרבה רוגע.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק שואבת- גודשששלולי05/11/2011
הי לכן,
אני זקוקה לעזרה
אני שבוע לאחר הלידה ומסיבות שונות, אני אך ורק שואבת ולא מניקה
אני שואבת כל 3 שעות 10-10-5-5-2-2 ומצליחה להוציא בסביבות 100 סי סי
אבל מה? אני סובלת מגודש נוראי. אני מצליחה להשיג הקלה זמנית ע"י הצמדת מגבות רטובות לשד, אבל מהר מאוד (תוך חצי שעה) חוזר הגודש הנוראי.
מה ניתן לעשות? אני ממש מתוסכלת וכואבת
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק שואבת- גודששש - תגובה
סיגל גולן06/11/2011הי לילי
100 מ"ל כל שלוש שעות זה מאוד יפה ויותר ממה שהתינוק צריך בשלב זה. אפשר לשאוב קצת פחות. אפשר להשתמש בקומפרסים קרום ו/או חמים בהתאם לנוחיות. אפשר להשתמש בכרוב במינון: חצי שעה מספר פעמים ביום. הכמויות והגודש יסתדרו עם הזמן.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקת לילה טובמיטל04/11/2011
שלום
בני בן שלושה חודשים. לאחרונה כל ערב ההנקה של השכבתו לישון אורכת מעל לשעה וחצי וכרוכה בתיסכולים רבים.
הילד מתחיל לינוק מצד מסויים ובאיזשהו שלב מתחיל למשוך בשד ולבעוט. אני מנסה להעלות אותו לגרפס וקצת להרגיע אותו אבל הוא נחוש ברצונו לשוב לינוק ואז אני מציעה לו את הצד השני עד שגם שם זה קורה ואני נותרת חסרת אונים ועצבנית עד שלבסוף איכשהו הוא נרדם (על השד או על ידי נדנוד בידיים)
מאוד מוטשת מהמצב מה עושים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקת לילה טוב - תגובה
עדי יותם15/11/2011קורה לפעמים שתינוק מתעצבן כי הזרם אטי מדי לטעמו - הגיוני שזה יקרה בשעות הערב לאחר שעברת יום ארוך. אפשר לנסות להאיץ את הזרימה בעזרת לחיצה על השד מכיוון בית השחי. אפשר לנסות לנוח יותר ולדאוג לעצמך יותר במשך יומיים-שלושה, אולי לאחרונה העמסת על עצמך יותר מדי. נסי לפנות לך את סוף השבוע ממטלות ונסיעות ואולי אנשים אחרים יוכלו לעזור לך בטיפול בו כדי שתוכלי לצבור כוחות בעצמך ולהתמקד בהנקה.
אפשר לנסות להניק אותו בשכיבה במיטתך בצורה בטיחותית, לפעמים תינוקות יהיו יותר רגועים כך בהנקה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בסיסיות בהנקהמיטל04/11/2011
שלום
כמה שאלות על הנקה:
1. מה נכון יותר להניק משד אחד כל הנקה או משד אחד ואז כעבור כמה זמן לעבור לשני?
2. תוך כמה זמן השד מוכן לאחר הנקה. האם הזמן נספר מרגע תחילת ההנקה או מסופה?
3. כמה זמן צריכה להיערך הנקה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בסיסיות בהנקה - תגובה
סיגל גולן07/11/2011שלום מיטל
אין תשובות חד-משמעיות לשאלות שלך. הנקה היא סוג של אמנות, לא מדע מדויק.
עדיף להציע את שני הצדדים בארוחה, מנה עיקרית מהצד הראשון וקינוח מהצד השני. להחליף צד לפי סימני התינוק או לפי האינטואיציה--לא לפי השעון. בארוחה הבאה להתחיל מאיפה שהיה הקינוח בפעם הקודמת.
מדברים על זמנים מהתחלה של הנקה עד התחלה של ההנקה הבאה. אבל תינוק לא יונק לפי שעון. גם אנחנו לרוב לא אוכלים לפי שעון אלא לפי סימני רעב שלנו. אנחנו מצפים לבין 8 עד 12 הנקות ביממה.
השד לא צריך להתמלא כדי להיניק שוב. תמיד תמיד תמיד יש חלב בשד. ככל שהתיניק יונק לעתים קרובות יותר, הגוף עובד יותר חזק כדי לייצר ולספק אותו.
תנסי להתחבר לאינטואיציה שלך ותהני!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לשאוב?שיר04/11/2011
שלום
אני מניקה כמעט מלא(בקבוק מטרנה אחד בלילה).
אני רוצה לשאוב חלב לקראת יום שאהיה מחוץ לבית הרבה זמן.
מתי הכי טוב לשאוב? לפני הנקה?אחרי? אם אני שואבת לפני הנקה - זה "גומר" לה את החלב?
כמה זמן יחזיק לי בקבוק שאוב בטמפרטורת חוץ הבית בתוך תיק שיש בו מיכל שומר חום-קור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לשאוב? - תגובה
סיגל גולן06/11/2011הי טל
עדיף לשאוב אחרי הנקה, אפשר גם חצי שעה אחרי ההנקה, כדי שלתינוק יהיה הכל זמין בזמן ההנקה.
לרוב החזה הכי מלא בבוקר אז אחרי ההנקה יוצא הכמות הגדולה של היום. אפשר להשאיר כל היום בציידנית עם קרחון.
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים לתינוק בן 3 שבועותמיטל03/11/2011
ילדי סובל מאד מגזים,
1. אמרו לי להמנע מאכילת ירקות ירוקים ופירות הדר. האם באמת אלה דברים שמגבירים גזים אצל תינוקות?
2. קראתי כי משרד הבריאות ממליץ שלא להשתמש בכל התכשירים להפחתת גזים שיש בשוק. מדוע? האם יכול ליצור בעיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
נועה06/11/2011אני נמנעתי בתקופה הזאת בעיקר מקיטניות ומאכלים שעשויים לגרום לגזים.
בקשר לתכשירים, זה נכון, יש כמה שעדיף לא להשתמש בהם, אבל אני לדוגמא קיבלתי המלצה מהרוקח לתת טיפות טבעיות של גרפווטר לקטן וזה באמת מאוד עזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזים לתינוק בן 3 שבועות - תגובה
עדי יותם15/11/2011כל תינוק מגיב לדברים אחרים... החשוד הראשון בד"כ הוא מוצרי חלב דווקא, אבל לפני שעושים שינויים תזונתיים שמקשים על האם, אני מציעה לנסות שימוש במנשא לאורך כמה שעות במצטבר לאורך היום. התנועה והמגע עוזרים מאוד לתינוקות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזים לתינוק בן 3 שבועות - תגובה
עדי יותם15/11/2011לגבי התכשירים - משרד הבריאות הוציא את ההנחיה לאחר כמה מקרים של תינוקות שהגיבו לא טוב לתכשירים אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבש בהנקהמיטל03/11/2011
שלום,
אני יודעת שאסור לתת לילדים לאכול דבש,
האם יש מניעה לאם מניקה לאכול דבש?
האם עובר לתינוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבש בהנקה - תגובה
סיגל גולן06/11/2011שלום מיטל
אין שום בעיה ליולדת שמניקה לאכול דבש. רק לא נותנים ישר לפה של התינוק עד גיל שנה. מה שמסוכן לתינוק לא עובר בחלב
בתאבון
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום חלב שאוב שהופשרשיר03/11/2011
שלום
יש לי הנחיות כתובות, אך קצת לא ברור לי.
חלב שאוב ששמרתי במקרר - טוב ל 8 ימים - לכמה זמן הוא טוב לאחר שהוצאתי אותו מהמקרר וחיממתי אותו.
ומה הדרך הטובה והמהירה ביותר לחמם?
במים חמימים לוקח לפחות 15 דקות.....ובמים רותחים הבנתי שאסור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חימום חלב שאוב שהופשר - תגובה
עדי יותם07/11/2011לאחר חימום - טוב לאותה ארוחה או לארוחה הבאה אחריה. אפשר גם להריח/לטעום - לחלב אם חמוץ ריח דומה לזה של חלב פרה חמוץ.
אפשר במים חמים יותר, כל עוד הם לא רותחים. בכלל לא חייבים לחמם אלא אפשר לתת בטמפ' החדר ואפילו קר מהמקרר אם התינוק רעב. אין סיבה רפואית לתת את החלב חמים, זה בעיקר עניין של טעם :) בוודאי כשרוב הזמן התינוק יונק ולא אוכל מבקבוקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)