מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התחלת מתן מזון מוצק בשילוב הנקהןרד20/10/2011
האם ניתן להפשיר חלב שהוקפא ישירות במים חמים?
בני בן 4 חודשים ,אני מתחליה לתת לו לטעום ירקות,השאלה האם כל טעימה נניח של גזר להניק אותו?או שמא גזר נחשב כארוחה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת מתן מזון מוצק בשילוב הנקה - תגובה
עדי יותם24/10/2011כן, אפשר, אך מים חמים ולא רותחים.
בגזר יש 28 קלוריות למאה גרם, לעומת 70+ קלוריות במאה גרם (מ"ל) של חלב אם. כפית גזר ממש לא משתווה לארוחה.
המשיכי להניק כרגיל והציעי מוצקים לאחר ההנקה ולאו דווקא לפניה. עם הזמן כמויות המוצקים יגדלו והוא יבקש לינוק פחות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה....יהלומית19/10/2011
שלום ומועדים לשמחה.
ראשית הרשו לי לברך אתכן על פורום נפלא שעוזר ותומך, תודה רבה !!!
בני בן 3 חודשים יונק הנקה מלאה. בראשון לנובמבר כשיהיה בן 3 וחצי חודשים אני חוזרת לעבודה. אעבוד 3 פעמים בשבוע במשמרות לילה. כלומר משעה 22.00 עד 7.00 בבוקר נכון להיום התינוק שלי יונק בלילה כל שעתיים- שלוש ולפעמים מתעורר עם כאבי בטן ומקבל קצת שד לניחום והרגעה... אני מאוד דואגת איך יסתדר איתו בעלי בלילה. אני שאבתי כמויות במקפיא אבל לא יודעת כמה בקבוקים להכין ללילה ואיזו כמות הוא אמור לאכול? אציין שאינו לוקח מוצץ ובניסיונות לאכול חלב שאוב מבקבוק ביום אכל בקלות 120 ובערך אחרי שעתיים גם ינק.
אשמח לעצתכם. וסליחה על אורך השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי אותה השאלה
מורן21/10/2011איזו כמות חלב שאוב בבקבוק צריך לתת בלילה לבן 4 חודשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי אותה השאלה - תגובה
עדי יותם24/10/2011יש נוסחה לחישוב כמות יומית - משקל בק"ג כפול 150 עד 180 מ"ל, ולכל היותר ליטר ביממה, בכל גיל ומשקל.
ז"א תינוק במשקל 5 ק"ג צורך 750-900 מ"ל ליממה. חלקי במספר הארוחות ותקבלי הערכה של הכמות. אלה לא מספרים מדויקים - גם אנחנו המבוגרים אוכלים לאורך היום לפעמים ארוחות גדולות ולפעמים קטנות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לעבודה.... - תגובה
עדי יותם24/10/2011שיהיה בהצלחה בחזרה לעבודה! כל הכבוד על הנכונות להתאמץ ולשמור על תזונה של 100% חלב אם.
בד"כ תינוק לא יונק בהנקה ישירה כמות גדולה מ-120, וכדאי לא לעבור כמויות אלה גם בבקבוק. ייתכן שבלילה יאכל פחות. אפשר לאחסן מנות של 40/60/80 מ"ל ולתת לפי הצורך. אם נשאר חלב אפשר לשמור אותו כנראה בבטחה עד לארוחה הבאה (הנחי את בן זוגך להריח/לטעום את החלב לפני המתן לתינוק). עם הזמן תדעו לאילו כמויות יזדקק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות בהנקהעינת19/10/2011
שלום!
בשעת ההנקה, ביתי בת הארבעה חודשים לפעמים מתנהגת באי נוחות, עצבנות, מושכת את השד לעיתים קרובות כך שהוא בורח מפיה וזה מכאיב לי מאוד.
מה יכול לגרום לה להיות לא שקטה בהנקה?
בתודה,
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי נוחות בהנקה - תגובה
סיגל גולן19/10/2011שלום עינת
יש כמה אפשרויות, במיוחד אם היו הנקות רגועות עד עכשיו ופתאום יש אי-נוחות.
אולי זמן הארוחה התקצר (קורה בגיל הזה) ואת מתעקשת איתה להמשיך עוד?
אולי יש לה פטריה בפה שמפריעה לה בזמן מציצה? האם הזרם חזק והיא עושה הפסקות כדי להתמודד? אוי כדאי להפגש עם יועצת הנקה מוסמכת באיזור מגוריך כדי שהיא תתן את דעתה תוך כדי התבוננות.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתייבשתאורית18/10/2011
שלום
לצערי התיבש לי החלב ביומיים האחרונים.
לפני יומיים כששאבתי הגעתי ל150 ואילו אתמול בקושי 50 והיום פעם אחת 50 ואחרי שעתיים כלום. התחלתי לשאוב כל שעתיים על מנת לנסות ולעודד יצירת חלב.
ניסיתי לחבר את התינוק אבל בגלל שלא יצא כלום הוא התנתק והתחיל לבכות.
האם יש מה לעשות על מנת לעודד את החלב? אני ממש לא רוצה להפסיק את ההנקה
HELPPPPPP* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד!
מריה19/10/2011את עושה את הטוב ביותר עבור התינוק שלך!
כמו כן את עושה נכון שהוספת שאיבות.
אפשר גם להוסיף הנקות למרות שהן יהיו אולי על ריק- זיכרי שעוצמת שאיבה של תינוקך חזקה בהרבה מעוצמת שאיבה של משאבה.
לא ציינת מה גיל התינוק והאם הוא מקבל כבר תוספות כל שהן.
ישנה אפשרות לקחת כדורי חילבה בהתחלה 3 כמוסות 3 פעמים ביום.בהנחה שאת אישה בריאה - ותמיד כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל! אך לא לשכוח שאין תרופות פלא ואת חייבת להמשיך לגרות את השד ע"מ לסמן לגוף שלך שיש דרישה לחלב ( ע"י שאיבות או הכי טוב הנקות דחופות).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורית19/10/2011התינוק בן חודש בלבד
לצערי לא היתה לי ברירה אלט לשלב בקבוק, בן אים שאוב ובן אם תמל כי פשוט נראה שהוא נשאר רעב.
זה מנסיון העיניין של החילבה?
כי נראה לי שייצור החלב שלי נפסק לחלוטין אני מנסה לתת לו לינוק אבל הוא מתעצבן ומתנתק, כי כנראה לא נישאר שם כלום.
אגב, אך יודעים שאכן הוא שבע? כי אם אני מוסיפה בקבוק הוא מסיים הכל ואפילו מגיע ל60...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
עדי יותם24/10/2011כדאי מאוד להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת שתראה את המצב מקרוב ותקבל את התמונה המלאה. צריך סיבה טובה כדי שחלב יתייבש... לעתים הבקבוקים מביאים למצב שהגוף חושב שיש צורך בפחות חלב, ומתחיל לייצר פחות. כמו כן הזרימה המהירה שבבקבוק יכולה לגרום לתינוקות לוותר על ההנקה בטרם עת.
אם היו לך שבוע-שבועיים של הנקות טובות, יש סיכוי מצוין שתוכלי לחזור לחוויית הנקה טובה, אך כדאי להיעזר באשת מקצוע.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה מלאה בשילוב תחליף ?-דחוףאמא חדשה17/10/2011
בני בן 3 וחצי חודשים.
אני בהנקה מלאה לפי דרישה.
אני עובדת כמדריכה של טיולים וכעת אחת לחודש אחזור לעבוד סופשבוע מלא.
בני יהיה איתי אך לא תהיה לי אפשרות להניק כל הזמן ולכן אני מנסה להכין בקבוקים אבל לצערי השאיבה ממש לא מצליחה- או שיוצא ממש מעט או שלא יוצא וכשהוא יונק או כשאני לוחצת על הפיטמה כן יוצא חלב.(משאבת ספקטרה)
השאלה שלי היא במידה והוא יקבל 4-5 בקבוקים של סימילאק צמחי בנוסף לעוד 3 הנקות שלי למשך 3 ימים - האם תהיה אחר כך הפרעה לחזור להנקה מלאה ללא התמל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה מלאה בשילוב תחליף ?-דחוף - תגובה
סיגל גולן18/10/2011הי אמא חדשה
דבר ראשון הייתי מציעה לך לשאוב במשאבה מקצועית יותר מאשר הספקטרה: pump-in-style, free-style, lactina של מדלה. לשאוב אחרי הנקות הבוקר, ומתי שיש כמה דקות בין הנקות.
לא צריכה להיות בעיה של מעבר בין פורמולה לחלב אם אם אין לו רגישות לתמ"ל. הבעיה שלך תהיה שאת צריכה לשאוב אם הוא לא יונק כדי לשמור על ייצור החלב. אחרת יהיה לך גודש וגם שדר לגוף שהוא יכול לייצר פחות.
מאחלת לך הצלחה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקה לסרבן בקבוקים -ה צ י לושרון17/10/2011
בני בן 6 חודשים, כבר 3 חודים מנסה לגמול אך ללא הצלחה.
הוא סרבן בקבוקים.
בגן הוא אוכל די יפה בכפית את הפירות ומרק ועכשיו התחילו לתת לו בכפית סימילאק+דייסה.
אני מאוד רוצה להפסיק כדי שאוכל להקלט שוב להריון ( הגיל ... הגיל...)
כשאני או בעלי נותנים לו את הדייסה בכפית הוא בקושי אוכל כ 40מ"ל
הוא יודע היטב כשהוא רוצה לינוק ומכופף עצמו לשד, ומושך לי את החולצה, ואם אני דוחה אותו הוא בוכה מאוד ונעלב.
מה עושים ??? מה עושים ??? אני נשברת מהבכי שלו מהר מאוד.
איך נשים מצליחות ???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מהנקה לסרבן בקבוקים -ה צ י לו - תגובה
סיגל גולן18/10/2011שלום שרון
אני נותנת הרבה נקודות לבן שלך שיודע מה זה דבר טוב ומתעקש על כך! הוא יגיע רחוק בחיים!
אני חושבת שאפשר לשים את הדברים קצת יותר בפרופורציה. האם זה אסון שינק עוד כמה חודשים? חודש? חודשיים? שלושה? ולקחת את התקופה הזאת לגמילה איתית והדרגתית. ללא לחץ. הוא מרגיש את הלחץ שלך להפסיק וזה משפיע עליו. תרפי אם אפשר. אפשר להרגיל אותו לשתות מכוס, הוא בגיל שאפשר ולדלג לגמרי על שלב הבקבוק!
בהצלחה! סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ושילוב בקבוקיםאורית17/10/2011
שלום
בני בן 4 שבועות. אני מניקה מהתחלה וכל הזמן נדמה לי שהוא לא שבע ולכן אני משלימה עם בקבוק. מצד שני אני שואבת ויוצאת כמות של כ120 אז לא ניראה לי הגיוני שהחלב נגמר תוך כדי הנקה.
התייעצתי עם יועצת הנקה ואחות טיפת חלב לגבי אחיזה ושתיהן אמרו שיונק יפה ומחובר יפה, מה גם שעלה במשקל.
הבעיה היא שכשאני מניקה אני מרגישה שהוא עצבני ומתנתק מהשד, בהתחלה חשבנו שזה בגלל הגזים אבל מצד שני כשהשלמתי ע ם בקבוק לקח בלי בעיה.
נכון להיום אם אנחנו יוצאים מהבית אני חייבת לקחת איתי תוספת בבקבוק, אני לא יכולה לסמוך על עצמי שאשביע אותו.
בקיצור נוצב מצב שאני מתחילה עם הנקה, עוברת לבקבוק ואז שואבת כדי לרוקן את השד.
האם יכול להיות שהתרגל כבר לבקבוק ולכן מסרב לינוק? אם כן, האם המצב הפיך?
שאלה נוספת, יכול להיות שבלילה יש לי פחות חלב מביום?
ושאלה אחרונה, אם אני שואבת ומרוקנת את השד, תוך כמה זמן הוא מתמלא שוב לרמה של ארוחה מלאה? כי אני כל הזמן מפחדת לשאוב שלא יהיה מצב שיקום רעב ולא ישאר לו....
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ושילוב בקבוקים - תגובה
סיגל גולן18/10/2011שלום מ
אני מקוה שהבקבוקים של תוספת שאת נותנת לבנך הם של חלב שאוב, במיוחד שיש לך!
צריך לבדוק לא רק את התפיסה שלו על השד, אלא גם את מבנה הפה שלו וחוזק היניקה. אולי לשון קשורה שמקשה עליו לרוקן את השד? מציעה שתפני שוב ליועצת הנקה מוסמכת כדי לבדוק את זה.
אחד הדברים שיכול לסייע לבדוק את היכולת שלו להעביר חלב נקרא שקילת נסיון. לשקול אותו (עם בגדים וטיטול) לפני ההנקה ומיד אחרי (עם אותם בגדים וטיטול). כך אפשר לראות כמה הוא ינק. זה כלי שיועצות הנקה משתמשות בו לפעמים לאישור. אפשר לנסות את זה בטיפת חלב.
את מתארת חשיבה על מילוי השד ופחד לשאוב כדי לא לקחת לו את החלב שיש להרבה יולדות. זה שגוי. ככל שמרוקנים את השד יותר ולעתים יותר קרובות, הגוף נכנס להליך גבוה יותר כדי לייצר. לא צריך מספר שעות כדי למלא את השד לארוחה. בשלב הזה חלק גדול מהחלב נוצר תוך כדי הריקון. אם את שואבת שעה אחרי ההנקה, זה רק מגביר את הכמות, לא "גונב" לו.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה
אורית18/10/2011לאור תשובתך, אשמח להבהרה. את אומרת שתוך כדי ריקון, השד מתמלא שוב, אז אך עם השאיבה לא יוצא חלב? או שזה פשוט לא מחקה מספיק את יניקת התינוק.
אף אפשר לייצר כמות גדולה יותר של חלב? משד אחד אני שואבת כ80 סי סי ואילו משד שני בקושי 50. ומה שיותר מלחיץ אותי זה שביומיים האחורונים אנ שאבת בקושי 50 משני הצדדים
אגב יכול להיות שמה שאני קוראת לו השלמה זה פשוט בגלל שלתינוק נוח יותר לקחת בקבוק ואז הא אוכל יותר ממה שצריך?
תודה רבה על התשובות
מאוד עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה - תגובה
עדי יותם15/11/2011שאיבה מוציאה פחות חלב מאשר תינוק בריא שנולד במועד ויונק היטב.
עם הזמן, במיוחד במשאבות הפשוטות והזולות יותר, נעשה יותר קשה לשאוב, כי הגוף מתרגל לשחרר את החלב לתינוק. משאבה טובה יותר או שאיבות בשעות קבועות יוכלו לעזור.
ככל שהשד יותר מרוקן, כך נוצר יותר חלב. אפשר לשאוב מיד לאחר ההנקה ואפשר 40-60 דקות לאחר ההנקה. לא יחסר לתינוק.
אצל הרבה נשים מורגש הבדל בייצור בין שני הצדדים. אם תשאבי מעט יותר מן הצד ה"חלש", יהיה שם יותר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הנקהאנני17/10/2011
מניסיון של 2 לידות - האם כדאי למרוח בסוף ההריון משחות מרככות כדי למנוע אח"כ סדקים וקושי של הפטמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני הנקה - תגובה
סיגל גולן18/10/2011שלום אנני
לא כדאי לעשות כל הכנה לפני הלידה חוץ מלהפסיק להשתמש בסבון בפטמה ובהילה.
אחרי הלידה יש חשיבות לתפיסה נכונה מהתחלה כדי למנוע סדקים ופצעים. תנסי להעזר ביועצת הנקה בבית החולים.
לידה קלה והנקה מהנה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה..נילי16/10/2011
שלום וברכה.
ביתי בת השבוע אוכלת כל 3-4 שעות, העניין הוא שכל ארוחה אורכת כשעה וחצי שבסופה אין תחושה שהיא שבעה - היא כן יושנת אבל נדמה כי מותשת.
היא עושה כמה תנועות יניקה - ומפסיקה ל 9 שניות, ושוב4-5 תנועות יניקה ושוב מנוחה
בארוחה של לילה היא מקבלת תוספת בקבוק ולוקחת ממנו 60-70 מ"ל.
השד שלי כל הזמן עמוס, יש לי גודש תמידי - ואחרי ההנקה הגודש יורד אבל השד עדיין כבד. מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה.. - תגובה
עדי יותם24/10/2011קשה לדעת מהתיאור אם הכל בסדר או שההנקה לא יעילה. חשוב להקפיד שבחודש הראשון יהיו כמה יציאות ביממה, בכמות מצטברת של לפחות 4 כפות, בד"כ בצבע צהוב, וכן 5-6 פעמים מתן שתן, שקוף. מעקב משקל בטיפת חלב פעם בשבוע-שבועיים יכול גם הוא להרגיע.
אם באחד המדדים יש פחות מהרצוי, מומלץ בחום להיפגש בהקדם עם יועצת הנקה מוסמכת. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא לוקחת בקבוקשני16/10/2011
שלום, יש לי תינוקת מקסימה בת חודש וחצי שיונקת הנקה מלאה, ופעמים בודדות בחייה לקחה בקבוק, האחרונה היתה לפני חודש... תמיד היה לה קצת קשה אבל התגברה בסוף.
היום אמא שלי ניסתה לתת לה בקבוק (אני לא הייתי בכלל בבית) וממש לא הצליח. התינוקת רוצה אבל היא 'יונקת' את הפטמה ואז לא מצליחה ומתעצבנת. לא לוקחת מוצץ..
מה לעשות? זה ממש מלחיץ אותי!!!!! אני לא יכולה לנסות שמישהו אחר ייתן לה כי זה לא ריאלי כל כך, בעלי עובד כל היום ואמא שלי תהיה המטפלת העיקרית..
עצות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לוקחת בקבוק - תגובה
סיגל גולן16/10/2011שלום אמא
אפשר להאכיל תינוקות באמצעים אחרים ולא רק מבקבוק. אפשר בכפית, בכוס, ועוד, בהדרכה של יועצת הנקה. אפשר לנסות להחליף את הפטמה של הבקבוק. תגישי את הפטמה לחיך העליון שלה, ולא לכיוון הגרון. לא לשדר לחץ במתן הבקבוק כי זה עובר לה.
תמשיכי לשדר לה שאת רוצה שתלמד לאכול מבקבוק אבל לא בלחץ ולא במלחמה.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהש16/10/2011
שלום לך רציתי להתייעץ איתך אני מניקה את בני בן ה3 חודשים הנקה מלאה היום הלכנו לרופא להישקל וגילינו שהוא לא עלה במשקל בשבועיים שחלפו כמו שצריך הוא נולד במשקל לאחר מכן עלה בכרך כ 300 גרם לשבוע לפניי שבועיים נשקלנו המשקל שלו היה 4.860 וכיום הוא שוקל 5.025 הרופא המליצה לתת לו לינוק מימני רבע שעה ולאחר מכן 120 תחליף חלב סימילאק
קיבלתי את זה בצורה מאוד קשה כי זה ילד ראשון שלי וכמובן אני רוצה לתת לו את הטוב ביותר אני אובדת עצות מה איפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוא נולד במשקל 2.830
ש16/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחופה - תגובה
סיגל גולן16/10/2011הי ש
עוד לא השתכנעתי שהוא לא עלה בסדר במשקל כי עוד אין לי את כל הפרטים. אולי הרגיש לא טוב בשבועיים האחרונים?
בכל מקרה, תניקי אותו כמה זמן שהוא רוצה ואם את רוצה להוסיף לו ליתר בטחון, תוסיפי לו חלב שאוב!
אפשר 20-30 מ"ל אחרי הנקה, ותשקלי אותו שוב בעוד שבוע.
בהצלחה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב אם שהוצא מהמקפיאג'ני16/10/2011
שלום רב,
הבייבי בן חצי שנה.
כשהיה בן 3.5 הקפאתי מנות של חלב אם (עמוק בתוך המקפיא הבייתי שלי, זה שנמצא במקרר עם דלת נפרדת למקפיא).
אני מפשירה באופן הבא:
מוציאה את השקית מהמקפיא למקרר, מחכ עד שהחלב במצב "שביר" ואז מרסקת אותו כל עוד הוא בשקית שלו. רק אז אני פותחת את השקית ומרוקנת את "שלג" חלב האם לתוך בקבוק והישר לתוך מחמם בקבוקים ולארוחה. כל ההפשרה לא לוקחת יותר משלוש שעות.
בכל זאת, לחלה המופשר יש קצת ריח מוזר. הוא לא מתנגד לשתות אותו אבל אני חוששת לעשות לקטנצ'יק נזק....
מה עושים?
נורא חבל לי לזרוק כל כך הרבה חלב אם לפח... (זה יותר משני ליטר חלב כי רציתי שיהיה לי מנה אחת ליום לכמה שיותר זמן, אבל אם אין ברירה.... האם יעזור להביא אותו למצב רתיחה או שזהו הלך...?)
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב אם שהוצא מהמקפיא - תגובה
סיגל גולן16/10/2011שלום ג'ני
גם אם יש ריח מוזר, זה לא אומר שהחלב התקלקל. אם הוא לוקח ומרוצה, אפשר לתת.
אל תרסקי את החלב, פשוט תניחי בתוך קערה של מים חמים מהברז. החלב צריך להגיע רק לטמפ. החדר, לא חייב להיות חם בחום הגוף.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותמיטל15/10/2011
אני מניקה הנקה מלאה, בתי בת חודש.
מספר שאלות:
1. מתי מתחילים בד"כ גלולות למניעת הריון משולבות בהנקה?
2. האם הנקה גורמת לכך שהדימום לאחר הלידה יתארך או יתקצר?
תוה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
סיגל גולן16/10/2011שלום מיטל
תתיעצי עם רופא/ה הנשים שלך לגבי אמצעי מניעה. הגלולה ש"מתאימה" להנקה מבחינת ההורמונים לתינוק, הרבה פעמים מורידה את כמות החלב. קחי בחשבון.
בדרך כלל הנקה מקצרת את זמן הדימום אחרי לידה, אבל לא תמיד. חשוב לעקוב ולראות שהולך ומתמעט.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה וחודשמירב15/10/2011
שלום.
אני מניקה את התינוק שלי (שנה וחודש) 3 פעמים ביום: בבוקר כשקם, אחה"צ ולפני השינה.
אני מעוניינת כעת להוריד את ההנקה של אחה"צ, ובהמשך (לא יודעת מתי, אבל נראה לי בעתיד הקרוב) לגמול אותו לגמרי. האם צריך לתת מטרנה במקום ההנקות (מאוד מאוד לא רוצה לתת) או שהמוצקים מספיקים? (אוכל כמעט כל דבר).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנה וחודש - תגובה
סיגל גולן16/10/2011שלום מירב,
אם תינוקך מקבל מספיק סידן בתזונה שלו, יכול להיות שלא צריך תוספת חלב. בכל מקרה בגיל הזה לא צריך לתת פורמולה אלא אפשר בהחלט חלב ניגר.
אבל כן כדאי להציע לו שתיה (מים, תה, מיץ) בנוסף למוצקים.
בהצלחה,
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך-
מירב16/10/2011תודה על המענה.
אנחנו לא נותנים לו מוצרי חלב ובפרט חלב ניגר.
את הסידן הוא מקבל מטחינה מלאה אורגנית ושקדייה.
גם תה או מיץ עדיין לא שותה. (איזה תה ומיץ מומלצים? ואיך להמתיק?) מים שותה הרבה.
האם עדיין אפשר לא לתת לו השלמה של תמ"ל?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתן עליי...מחכה לתשובה.
מירב18/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך- - תגובה
סיגל גולן19/10/2011הי מירב
לי נראה שלא צריך לתת תמ"ל אבל הכי טוב תתיעצי עם תזונאית. תה צמחים, לא צריך להמתיק אבל אחרי שנה אפשר עם דבש. מיץ פירות טרי.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל היום יונקתעמית14/10/2011
שלום
הבת שלי בת שבוע, כל היום רוצה על הציצי, אני מרגישה שהיא לא מקבלת מספיק חלב כי היא כל הזמן רעבה, כשאני נותנת לה בקבוק היא אוכלת 60 , זה לא הרבה לגיל שלה ? השד שלי מרגיש מרוקן כל הזמן, תחושה כמו של שקית חלב, מצד שני כשאני לוחצת עליו יוצא שפריץ של חלב.
מה אני מפספסת ? אשמח לסיוע
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל היום יונקת - תגובה
סיגל גולן16/10/2011הי עמית
אני שמחה שאת פונה עכשיו ולא יותר מאוחר. כדאי מאוד שמישהי מקצועית תבדוק אם היא מעבירה חלב (יונקת טוב) כשהיא על השד. אני ממליצה מאוד לפנות ליועצת הנקה מוסמכת באזור מגוריך, מהר. עדיין את נמצאת ב"חלון ההזדמנות" לטפל בזה ולהגביר את כמות החלב אם צריך.
בהצלחה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)