פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתוסכלתתת
    ח.
    06/10/2011

שלום

הבת שלי היא בת 7 חודשים. בגיל 4 חודשים היא החליטה לעשות שביתת הנקה -לא רצתה לינוק ולא בקבוק.

היא יכלה לא לינוק איזה 6 שעות עד שהתייאשתי וכשהיא נרדמה הנקתי אותה מתוך שינה אחרי איזה שבוע וחצי היא חזרה לינוק

ובגיל חצי שנה עוד פעם היא החליטה לא לינוק וגם בקבוק לא לקחה.

ושוב הנקתי אותה מתוך שינה -כול פעם שהיא היתה נרדמת ביום ההיתי מניקה אותה מתוך שינה

ועכשיו זה עדיין ככה והיא כבר בת 7וחצי חודשים אבל עכשיו היא ישנה פחות ויונקת 3-4 פעמים ביום שזה כלום. והיא לא מוכנה לקחת בקבוק תחליב חלב

אני כול כך מיואשת -בדיכאון רוב הזמן ואין לי מצב רוח -וגם אני כול הזמן בבית כי אם היא תרדם אני ישר יניק אותה

היא אוכלת במשך היוםמוצקים מצוין

מה לעשות איתה?!?!? אני יודעת שהנקה או תחליב חלב חייב עד גיל שנה אז מה אני יכולה לעשות?

זקוקה בדחיפות לעזרה

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתוסכלתתת

הוספת תגובה

• מתוסכלתתת - תגובה

עדי יותם
    16/10/2011

איזה מצב מלחיץ. ההנקה כ"כ חשובה לך ואת חוששת שבתך לא אוכלת מספיק.
    התמודדת כבר בעבר והסיפור לא נגמר...
    אם אוכלת מוצקים עשירים בקלוריות ויונקת 3-4 פעמים, מרטיבה 5-6 חיתולים ביממה וממשיכה לשמור על עקומת הגדילה שלה במעקב טיפת חלב, אין צורך להיות מודאגת כל כך. המשיכי בניסיונות שלך ואם אינה לוקחת בקבוק, יש להניח שתחזור להנקה.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייבשות החלב
    לימור
    06/10/2011

לפני חודש וחצי ילדתי את ילדי ומההתחלה התקשתי להניק כי לא הייה לי מספיק חלב והייתי בהתחלה שואבת 80 מ"ל ביום ואולם כיום אני מצליחה לשאוב לא יותר מ20 מ"ל ליום. אני נותנת לבני סימילאק והוא צורך כ120 מ"ל בארוחה. השאלה שלי היא האם אני יכולה להגדיל את כמות החלב שלי ולאט לאט לגמול אותו מבקבוק ומפורמולה ולהחזיר את החלב שלי ולגרום שהוא יאכל רק חלב אם בכמות שתשביע אותו???
    אם כן איך אני עושה זאת? אני ממש מיואשת וכועסת על עצמי שאני לא יכולה לתת לו חלב שלי היות ולא מייצרת מספיק חלב,האם שתיית מים מגבירה ייצור של חלב?

לקביעת תור
    סגירה
    התייבשות החלב

הוספת תגובה

• התייבשות החלב - תגובה

עדי יותם
    16/10/2011

נשמע מתסכל כל כך! לא בטוח אם אפשר לחזור להנקה מלאה, אך ייתכן שאפשר להגדיל את הכמויות. שתיית מים לבד לא תספיק - צריך לשאוב במשאבה מצוינת (דוגמת מדלה לקטינה או אמדה לקטליין), פעמים רבות ככל האפשר ביום (עדיף שאיבות קצרות, אפילו 10 דקות, אבל תכופות) אולי לקחת תוספים להגברת החלב. כדאי מאוד להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת כדי לברר סיבה רפואית למיעוט החלב - ייתכן שיש דברים נוספים שאפשר לעשות. בכל מקרה, חשוב מאוד לעשות זאת מוקדם ככל האפשר. ככל שעובר יותר זמן מהלידה, כך קטנות האפשרויות.
    כל טיפת חלב אם שאת מעניקה לילדך חשובה, ומגיעה לך מדליה עליה!
    במידה שמסיבה כלשהי לא תיפגשי עם יועצת הנקה במקרה זה, כדאי מאוד לעבור הכנה טובה להנקה בהריון הבא, לפני הלידה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצת גדילה
    אחת
    05/10/2011

שלום, מה המשמעות של קפיצת גדילה? ומה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    קפיצת גדילה

הוספת תגובה

• קפיצת גדילה - תגובה

עדי יותם
    16/10/2011

קפיצת גדילה - כאשר התינוק זקוק ליותר חלב, והדרך שלו לאותת זאת לגוף היא לינוק יותר. יש יום-יומיים של הנקות אינטנסיביות וממושכות יותר, פעמים רבות בגיל 2-3 שבועות, 3 ח' וחצי שנה, אבל יכול לקרות בכל גיל. כדאי לנסות לנוח, לשתות ולאכול יותר בימים אלה כדי לקצר את העניין. לא צריך התייחסות מיוחדת. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ומוצקים
    דיאנה
    05/10/2011

בני בן חצי שנה והוא על הנקה מלאה חוץ מהשעות שאני נמצאת בעבודה והוא אוכל חלב שאוב מבקבוק.
    בשבוע האחרון התחלתי לתת לו בבוקר ארוחת פרי ובצהריים ארוחת מרק שאלתי היא מה אני עושה בשעות האלו אם הציצי שלי? לשאוב את החלב או להשאיר ככה עד הארוחה אחרי המרק? ואם אני לא אשאב זה לא יפגע לי בכמות החלב?
    ועוד דבר אם אני בשעות הבוקר בעבודה אז אני שואבת חלב והכמות שיוצאת לי היא בין 100 ל130 האם זה גם מה שבני אוכל כשאני מיניקה אותו? כי מהבקבוק הוא אוכל הרבה יותר אצל המטפלת

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ומוצקים

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

דיאנה
    10/10/2011

מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ומוצקים - תגובה

סיגל גולן
    16/10/2011

שלום דיאנה
    כדי לשמור על ייצור החלב לאורך זמן, את יכולה להוריד את הכמות שאת מייצרת בעבודה אבל כדאי ממש לאט. לשאוב כשאת בעבודה, כל פעם קצת פחות. כך הגוף יתרגל להורדה אבל ימשיך לייצר את מה שאת צריכה כשאת בבית.
    אי-אפשר לדעת כמה הוא יונק, ובטח אי-אפשר להשוות כמות של שאיבה לכמה הוא צריך. אם את קצת מוטרדת ממשהו, יצא פחות חלב למרות שיש עוד בשד. יכול להיות שהמטפלת נותנת לו את הבקבוק מהר: לוקח כעשרים דקות עד שמרגישים שובע. תבקשי שהיא תתן את הבקבוק לאט עם הפסקות כדי שיוכל להרגיש את השובע.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאוב חלב
    מיטל
    05/10/2011

שלום, בתי בת שבועיים אני מעוניינת להתחיל לשאוב. היא יונקת הנאקה מלאה.
    נכון לעכשו אין לה זמנים קבועים, לרוב היא יונקת כל שעה וחצי- שעתיים. פעם ביום היא יונקת לאחר 3 שעות שינה.
    שאלתי- האם כדאי בכלל להתחיל לשאוב בשלב כזה? ואם כן, מתי לשאוב? תוך שעה וחצי יספיק להיווצר חלב להנקה הבאה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לשאוב חלב

הוספת תגובה

• לשאוב חלב - תגובה

סיגל גולן
    07/10/2011

שלום אמא
    לא הבנתי למה את רוצה להתחיל לשאוב. אם אין סיבה (יציאה לכמה שעות או יצירת "בנק" בפריזר לקראת חזרה לעבודה) אין צורך. אבל אם כן את צריכה, אולי כדאי לשאוב אחרי ההנקה הראשונה של הבוקר--6 או 7 בבוקר. רוב היולדות מרגישות הכי מלאות בשעות אלו ומוציאות הכי הרבה בשאיבה.
    החלב כל הזמן מויצר ולא צריך כמה שעות כדי שיהיה חלב. אחרי כמה שעות יש תחושת מלאות אבל הרבה קודם יש מספיק חלב שם. לא לדאוג.
    בהצלחה!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סידן
    רוני
    05/10/2011

היי
    בני בן 8 שבועות ואני מניקה אותו הנקה מלאה.
    אני חוששת שמוצרי חלב ודגים עושים לבני גזים.
    במידה ואני מפסיקה לאכול מוצרים אלו אך אני יכולה עדיין לתת לבני אספקת סידן ואומגה 3 ?

לקביעת תור
    סגירה
    סידן

הוספת תגובה

• סידן - תגובה

עדי יותם
    16/10/2011

הגוף ייקח מהמאגרים שלך עבור ייצור החלב, אך חשוב שתדאגי למקורות לסידן ואומגה 3 לעצמך. טחינה (עדיף משומשום מלא), אגוזים ושקדים, ירקות עליים ירוקים, ברוקולי ועוד יכולים לתת לך סידן. אומגה 3 אפשר לקבל מזרעי פשתן - בחנויות טבע ניתן למצוא פשתן טחון או לקנות גרגרי פשתן ומטחנה ביתית קטנה ולטחון בבית (השמנים מתחמצנים באחסון ממושך בצורה הטחונה). את הפשתן הטחון אפשר להוסיף לסלטים, דייסות, מרק ועוד.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב הנקה ותמ"ל
    לנה
    04/10/2011

שלום,
    בני יהיה בן 4 חודשים שבוע הבא. עד עכשיו ינק מלא. נולד במשקל 3950 ועלה יפה במשקל עד גיל חודשיים - הגיע ל-5700. מאז ועד היום (בן כמעט 4 חודשים) כמעט ולא עלה במשקל - הוסיף רק 100 גרם! שקלתי אותו מס' פעמים בטיפת חלב בשבועות האחרונים וזה המצב לצערי הרב. גובהו - 66 ס"מ.
    בחודש האחרון ניסיתי להעלות את כמות החלב ע"י שאיבות, הנקות משני הצדדים (יונק כל 3-3.5 שעות ביום ופעם אחת - פעמיים בלילה), לוקחת טיפות חלב רב. אני מרגישה שכמות החלב עלתה, הוא רגוע אחרי הנקות, אך כאמור לא עולה במשקל.
    גם האחות בטיפת חלב וגם הרופא אמרו לי להתחיל לתת לו תוספת תמ"ל.
    השאלה איך נותנים? הרופא אמר לנסות לתת תוספת אחרי כל הנקה, האחות המליצה לתת בקבוק פעם-פעמיים ביום ואפשר גם להוסיף דייסה לבקבוק.
    מה לעשות? אני חוזרת לעבודה עוד חודשיים ולפחות עד אז הייתי רוצה להמשיך להניק, אני מפחדת שאם אחליף ארוחות בבקבוק, כמות החלב תרד עוד יותר.
    אשמח לקבל המלצה..
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב הנקה ותמ"ל

הוספת תגובה

• שילוב הנקה ותמ"ל - תגובה

לילי עוזיאל
    05/10/2011

שלום לנה,

אני מאוד מבינה לליבך, ההנקה חשובה לך ואת מרגישה שהעצות שאת מקבלת מהגורמים המטפלים יכולות לפגוע בה.

בלי לראות אותך ואת ילדך - קשה לעזור.
    אוכל לנסות לתת לך כמה כיווני מחשבה ובדיקה.

א. האם את נוטלת גלולות למניעת הריון או אמצעי מניעה אחר? גם אמצעי מניעה שלכאורה מתאימים למיניקות יכולים לגרום לירידה איטית ומתמשכת בתפוקת החלב. אם זה המצב יועצת הנקה תוכל להסביר לך מה לעשות.
    ב. אפשר בעזרת אחות טיפת חלב או יועצת הנקה לעשות שקילות נסיון ולראות כמה חלב בנך מעביר בכל הנקה. אם יהיה רושם שההנקה לא מספיק יעילה - יש מה לעשות בעניין.
    ג. אם ייצור החלב טוב והעברת החלב טובה - כדאי לברר אם אין סיבה בריאותית אצל התינוק שעשויה לגרום לאי עליה במשקל. אתן לך דוגמה: לעיתים תינוקות סובלים מדלקת בדרכי השתן שהיא סמויה - כלומר, ללא חום או סימפטומים שאפשר לגלות לבד. מצב כזה יכול לגרום לתינוק לא לעלות טוב במשקל למרות שהוא מקבל לכאורה מספיק חלב ביממה. כדאי להתייעץ עם רופא הילדים, אולי כדאי לעשות לילד בדיקות.

בהצלחה רבה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה בצד אחד
    אלי
    04/10/2011

שלום,

בתי בת 9 חודשים, אנחנו כרגע בשלבי יניקה סופיים, היא יונקת רק פעמיים ביום (לא מלא) ואני מרגישה שהחלב הולך ואוזל.
    מאז שצמצמתי בהנקות, יש לי חלב רק בצד אחד ואני כמעט לא מניקה בצד השמאלי.
    האם זה תקין ואפשר להמשיך קח עד שהחלב ייגמר?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה בצד אחד

הוספת תגובה

• הנקה בצד אחד - תגובה

לילי עוזיאל
    05/10/2011

הי אלי,

אם לא מפריעה לך התמעטות החלב - אז בוודאי שכן.
    אם תרצי להגביר ייצור חלב - כדאי יהיה לנקז חלב משני הצדדים ולעיתים יותר תכופות.

בהצלחה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה בגיל 7 חודשים
    ציפי
    04/10/2011

הי, אלונה בת 7 חודשים השבוע, אני מניקה אותה הנקה מלאה. גם בלילה היא לצידי כי היא מתעוררת מספר פעמים רב ואני מניקה אותה בשכיבה, היא גם אוכלת פירות וירקות,
    עוד חודשיים אני מכניסה אותה לתינוקייה כי אני חוזרת לעבודה, ההנקה בזמן האחרון קשה מכמה סיבות, קודם כל החלו לכאוב לי הפטמות מאוד מאחר שהיא מושכת ונושכת, אני בתקיפות אומרת לה לא, אך היא עדיין מושכת, (צריך לומר שיש לי גם חזה מאד גדול שצריך לאחוז אותו ולעיתים בלילה כשאין כוח הוא מושך למטה), שנית אני מרגישה שאני חייבת להתחיל לגמול אותה בהדרגה כדי שלא ליצור לה שוק מהגן, אני רוצה להתחיל לתת לה בקבוק פעם ביום אך היא מסרבת לקחת, בזמן האחרון היא גם מסרבת לקחת מוצץ כשפעם הייתי מרגישה שהיא כבר נרדמה והייתי מוציאה את הפיטמה ונותנת לה מוצץ במקום ועכשיו רוצה רק ציצי להירדם איתו. אשמח לעצה איך לעשות את המעבר קל ככל האפשר. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהנקה בגיל 7 חודשים

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה בגיל 7 חודשים - תגובה

עדי יותם
    16/10/2011

היי ציפי,
    נשמע שבסה"כ יש לכן חוויית הנקה טובה ואת רגישה מאוד לצרכים של בתך - איזה יופי!
    לגבי המעבר לתינוקייה, דווקא ההנקה יכולה לשמש מקור נחמה וחיזוק מצוין בתקופה כזו של שינוי. לא צריך ליצור מרחק נוסף על זה שנוצר ממילא מעצם הכניסה לתינוקייה, ואין שום הוכחה שגמילה חלקית או מלאה מקילה על תינוקות. להפך - עדיף שינוי משמעותי אחד בכל פעם ולא כמה יחד - חשבי למשל שהיית צריכה גם להחליף מקום עבודה וגם לעבור דירה, או להפסיק לעשן, או כל דוגמה אחרת - במקביל.

חשוב להקפיד שההנקה תמשיך להיות נוחה ונעימה לך. ייתכן שהמשקל הגדל והולך שלה מכביד על הידיים שלך - אפשר לנסות להיעזר בכרית או שמיכה מקופלת שייתנו תמיכה בין היד התומכת בה לבין חיקך. אפשר לגלגל מגבת מטבח לגליל ולשים מתחת לשד, וכך לשחרר את היד.

אם היא עולה במשקל היטב ומוכנה למוצקים, אין צורך להתעקש על בקבוק. היא יכולה לשתות בגן מים או חלב שאוב או תמ"ל או שקדייה מעורבת במים - מכוס פטנט ולאו דווקא מבקבוק. סיכוי מצוין שבתינוקייה יוכלו לעודד אותה לאכול מוצקים נוספים, וביחד עם ההנקה בשעות שבהן אתן יחד ובחופשות/סופ"שים, התזונה שלה תהיה מאוזנת ובריאה.

לגבי ההירדמות רק על השד... זה באמת אתגר. אני מציעה שתנסי להרדים אותה בדרך שבה עשית פעם רק בלי המוצץ - נדנוד, טפיחות על הגב, ליטופים, אמירות "ששששש..." ארוכות וכו'. פירוט של דרך זו תוכלי למצוא בספר המומלץ "לישון בלי לבכות" מאת אליזבת פנטלי.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבן שלי לא עלה במשקל במשך חודש
    דפנה
    03/10/2011

שלום רב
    אני מניקה מלא תינוק בן 4 חודשים
    כתבתי לפני שבוע שהחזה שלי נהיה קטן יותר ואני חוששת שיש ירידה בחלב.

היום היינו בטיפת חלב, הבן שלי ארך ב-2.5 ס"מ והראש גדל בסדר, אבל הוא לא עלה במשקל בכלל (!) והוא נשאר 6.350 ק"ג (נולד 4 ק"ג).
    בימים האחרונים הוא מסרב לשחק לבד אבל חייכן, ישן פחות ביום ובוכה לפני שנרדם, אבל ישן בלילה. אני מרגישה שהוא לא כהרגלו.
    האחות בטיפת חלב המליצה לתת אחרי כל הנקה פורמולה.
    האם זה סגור וההנקה לא מספיקה?
    אולי אפשר לשנות חזרה את המצב?

הוספת תגובה

• הבן שלי לא עלה במשקל במשך חודש - תגובה

לילי עוזיאל
    05/10/2011

דפנה שלום,

בוודאי שאפשר לשפר תנובת חלב,
    העקרון הוא לנקז יותר חלב מהשד ולעיתים יותר תכופות.
    יש גם צמחי מרפא שיכולים לשפר תנובת חלב כל עוד גם מגבירים את ניקוז החלב מהשד.
    בגיל הזה תינוקות מתעניינים בהרבה דברים ולעיתים מבקשים לינוק מעט מדי פעמים ביממה. אולי תוכלי לייצר הזדמנויות הנקה נוספות?
    זה גם גיל בו חלק מהתינוקות פעילים יותר פיזית ושורפים יותר קלוריות וקצב העלייה במשקל מתמתן גם בעקבות כך, אולם ברור שעדיין צריכה להיות עליה.
    האם הילד היה חולה בתקופה הזאת?
    כדאי שרופא הילדים יראה אותו כדי לשלול סיבה רפואית אפשרית.ֿ
    כדאי גם להישקל עכשיו פעם בשבוע להיות עם האצבע על הדופק.

בהצלחה רבה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    ןרד
    03/10/2011

האם ניתן לאחסן באותה שקית אן בקבוק חלב שנשאב בהפרשים של מספר שעות בין כמות לכמות ?
    האם אם מניקה יכולה לצום בכיפור?

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• היי - תגובה

עדי יותם
    06/10/2011

כן, אין בעיה. עדיף לקרר את החלב שזה עתה נשאב, לפני שמוסיפים לחלב הקר שבמקרר.
    מותר לצום. כדאי לשתות הרבה כבר מהיום ולאכול פחמימות שמתפרקות לאט (לחם מלא, אורז מלא, פסטה מקמח מלא, ירקות...). גמר חתימה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שד אחד מייצר יותר חלב
    שגית
    03/10/2011

שלום,

האם יכול להיות ששד אחד מייצר יותר חלב מהשני?
    יש לי שד אחד הרבה יותר מלא ושד אחד רך, מה זה אומר?
    אני מפחדת שהשד השני לא מייצר חלב כמעט בכלל..
    יש משהו לעשות על מנת להגביר את ייצור החלב בשד השני?

לקביעת תור
    סגירה
    שד אחד מייצר יותר חלב

הוספת תגובה

• שד אחד מייצר יותר חלב - תגובה

לילי עוזיאל
    05/10/2011

הי לימור,

באופן עקרוני לכולנו שד אחד שמייצר יותר. לעיתים ההבדל קטן ולעיתים יותר משמעותי.
    לפעמים תינוקות מעדיפים את אחד הצדדים וככה יוצא שהם יונקים פחות מהצד השני וזה מה שגורם להפחתת ייצור החלב.
    אם תשאבי מהשד הזה חלב אחרי כל הנקה - התפוקה בו תעלה תוך יממות בודדות.

בהצלחה רבה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    אחת
    02/10/2011

שלום, בני בן חודש ו9ימים, מוזן מהנקה, מאתמול הרגשתי שהוא לא רגוע בהנקה ולא שבע, נשיתי לשאוב ידנית ראיתי שהכמות פחתה.. לא יודעת למה.. נתתי לו סימילאק הוא אכל וישן.
    האם כדורי חלבה עוזרים? אמרו לי שעושה דלקת האם זה נכון? האם מאושר ממשרד בריאות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• מה לעשות? - תגובה

סיגל גולן
    02/10/2011

כמוסות חילבה לרוב כן עוזרות להגביר את כמות החלב. לא שמעתי על קשר לדלקות.
    זה מאושר כתוסף מזון.
    בנסוף לחילבה, תנסי להיניק אותו עור לעור, לתת לו מתי שהוא רוצה ולא לפי שעון (אולי זה קפיצת גדילה), לשתות ולנוח, ואולי תתיעצי עם יועצת הנקה מוסמכת באיזור מגוריך כדי לבדוק אם התפיסה מקסימלית לריקון השד.
    בהצלחה!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשדיים
    שגית
    02/10/2011

שלום,

1. מה הם התסמינים לדלקת בשדיים?
    השדיים שלי כואבות גם באזור העטרה, האם יכול להיות שיש לי דלקת?

2. כשיש דלקת האם התינוק מרגיש בכך? בזמן הזה החלב פחות איכותי?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשדיים

הוספת תגובה

• דלקת בשדיים - תגובה

סיגל גולן
    02/10/2011

הי לימור
    מקוה שאין לך דלקת. הסימנים הם כאבים באזור מסוים, אודם, חום. אם יש דלקת החלב עדיין הרבה יותר איכותי מאשר פורמולה.
    טיפול בדלקת אם תופסים בזמן הוא הנקה ושאיבה (ריקון הצד המודלק) לעתים קרובות, שינוי תנוחה בהנקה, חיפוש גולה שמסמנת סטימה בצינורית ועיסוי. אם החום שלך עולה מעל 38.5 בדרך כלל כדאי לקחת אנטיביוטיקה: מרשם מרופא. אם אין חום כזה ויש שיפור, אפשר אולי להמנע מתרופות. להמשיך להיניק!
    תרגישי טוב
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים לם וליילוד
    מיטל
    02/10/2011

שלום וברכה!

אני סובלת מאוד מגזים ומניקה תינוקת בת שבוע וחצי שהחלה גם לסבול מגזים.
    כמה שאלות- מאילו מאכלים כדאי להימנע כדי לא להעביר לה את הגזים?
    האם כל הקטניות גורמות לגזם? במה להרבות לאכול בכדי להגדיל את תצרוכת החלב?
    תודה רבה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    גזים לם וליילוד

הוספת תגובה

• גזים

נירית
    02/10/2011

היי מיטל,
    כדאי בהחלט שתמנעי מכל סוגי הקיטניות כי זה גורם לגזים, בנוסף גיל שבועיים וחצי זה בדר"כ גיל שהקטנים מתחילים לסבול מגזים, בשביל לנסות ולהקל עליה את יכולה להחזיק אותה בתנוחת נמר על העץ , לעסות לה את הבטן,
    סבלנות והתקופה הזאת תעבור!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים המשך

מיטל
    02/10/2011

מה זה גרפווטר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים לם וליילוד - תגובה

סיגל גולן
    02/10/2011

הי מיטל
    קודם כל תנסי לבדוק מה עושה לך גזים ולהוריד מהתפריט כדי שאת תרגישי יותר טוב. גזים לא עוברים ממערכת העיכול שלך לחלב שלך.אם בתך סובלת כל היום מ"גזים" (חוסר בשלות במערכת העיכול) אולי יש לה רגישות למשהו שאת אוכלת. הייתי ממליצה להוריד דבר ראשון את כל מוצרי החלב. אם היא מתלוננת רק מספר שעות ביום(לרוב בערב) זה לא קשור לאוכל שלך. זה לרוב עובר בגיל שלושה חודשים.
    גרפווטר זה תכשיר טבעי שקונים בבית מרקחת שעוזר לחלק מהתינוקות ולחלק לא עוזר.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרפווטר לא עושה שום תגובה אלרגית

נירית
    05/10/2011

הוא טבעי לחלוטין ובטוח לשימוש. לגבי החנק שהזכרת, למיטב זכרוני זה היה עם גליכול ובכל מקרה שכל אחד יעשה מה שהוא חושב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני זוכרת שהתגובה האלרגית היתה

רוני
    05/10/2011

כתוצאה מהגרפוואטר -זה היה בגלל האניס אני חושבת..צריך לבדוק עם הרופא גם כשנותנים תרופה שהיא לכאורה טבעית..

תרגישו טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולם כאן מפרסמים-כנסו!

יעלה
    08/10/2011

כולם כאן מפרסמים ומשמיצים את המתחרים שלהם וזה כבר פשוט מעצבן.

אני לא משתמשת בגרפווטר שנכון שהוא טבעי ולמרות הנסיונות להשמיץ אני עדין יודעת בוודאות שהוא טבעי רק הסיבה שאני לא משתמשת היא שהוא פשוט לא עזר לקטנה שלי.

אני גם לא משתמשת בסימיקול כי זאת תרופה ולמרות שיש פעילות רצינית בפורומים לנסות ולשווק אותו (ועל הדרך גם להשמיץ את המתחרים) והם כותבים שהוא יוצא מהגוף וכו' - אני אישית לא נותנת אותו.

אני גם לא נותנת גליכול בגלל הסיפור שהיה פעם על הפסקות נשימה.

לסיכום: גזים זאת תופעה לא נעימה אבל יחסית קצרה וזה עובר. רק צריך סבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה אלרגית לגרפווטר

שרי
    03/10/2011

קראתי כאן בפורום על תינוקות שיש להם תגובה אלרגית לגרפווטר עד כדי מחנק-האם זה בגלל השומר או בגלל רכיב אחר שיש במוצר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא עוזר בכלל...

טליה
    04/10/2011

סתם מפרסמים אותם בכל מקום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה