מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמעטות חלבשירן22/09/2011
שלום,
החלב שלי מתמעט. כעיקרון אני עובדת והילדה התחילה לאכול סימילאק במקביל להנקה, כעת היא יונקת פעמיים ביום וניזונה מסימילאק 3-4 פעמים. נהיה לי פחות חלב. אם אני אתחיל לשאוב כל 3 שעות תפוקת החלב תגדל?
זה יחזור להתמלא?
מה עדיף סימילאק או מטרנה? כעיקרון הבת שלי היא בת 4 חודשים והיא עדיין עושה צואה כל יומיים - שלושה. חשבתי אולי זה קשור לסימילאק? האם מומלץ לעבור למטרנה? אם כן איזה, לאותה חברה יש כל כך הרבה אופציות שאני לא יודעת מה טוב.
לסימילאק אדוונס יצא אדוונס פלוס- אז עכשיו אדוונס הרגיל לא מספיק טוב?
מה מומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמעטות חלב - תגובה
עדי יותם30/09/2011כן, שאיבה במשאבה טובה כנראה תעזור ותגביר את ייצור החלב.
ההבדלים בין המוצרים זניחים, אין צורך להתפתות לפרסומות. אפשר לשלב, אפשר ללכת על הכי זול - זה לא באמת משנה. שום תמ"ל אינו מתקרב לחלב אם ובכל התמ"לים חסרות עשרות מרכיבים שקיימים בחלב שלך.
עקרונית לתינוק שתזונתו משולבת אמורןות להיות יציאות כל יום. חפשי באינטרנט מסמך של משרד הבריאות בשם "התדריך לתזונת התינוק" - בסופו יש נספח מפורט על הכנת תמ"ל. ייתכן שאופן ההכנה גורם לעצירות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לפני חזרה לעבודהאפרת22/09/2011
הי
הייתי מעוניינת לברר מהי הדרך הטובה ביותר להרגיל תינוק לבקבוק... בן חודשיים וחצי הנקה מלאה אוטוטו חוזרת לעבוד... ניסיתי בקבוק בי פרי ואוונט אך ללא הצלחה ) :* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסי בקבוק של MAM
שירן22/09/2011כעיקרוןנ אני מניקה ומביאה סימילאק.
תתחילי לתת כל יום מנה אחת של בקבוק לאט לאט כדי שהקיבה תתרגל למזון אחר.
אני מביאה עם בקבוק של MAM שנאמר שהוא הכי מתאים ליונקים.
ואת לא חייבת להפסיק להניק, את יכולה לשאוב, להקפיא, לשמור ולתת לילדך עדיין את הטוב ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה לפני חזרה לעבודה - תגובה
עדי יותם01/10/2011אין דרך "הטובה ביותר" - יש כל מיני ניסיונות ובסופו של דבר משהו בדרך כלל יעבוד... כמה הצעות:
לעטוף את הבקבוק בחיתול טטרה ולסחוט מעט חלב - לתת לתינוק למצוץ בעצם את החיתול כשפטמת הבקבוק בפנים.
לתת למישהו אחר, לא אמא, לתת את הבקבוק - כשאמא לא בבית או כשהתינוק והמאכיל יוצאים החוצה (לא מספיק להיות בחדר אחר...)
לתת את הבקבוק כשהתינוק מנומנם, או בטיול בחוץ, או בהליכה/נדנוד.
המשיכי לנסות, ללא לחץ - פעם ביום-יומיים ניסיון אחד.
אם לא הולך, כתבי לנו שוב ופרטי מה כבר ניסית, כדי שנוכל להציע דברים נוספים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנוגע להנקהמושי22/09/2011
לבני ימלאו ארבעה חודשים בקרוב (בעזרת השם) והוא יונק הנקה מלאה. להלן שאלותי:
1. האם תדירות ההנקות תפחת במהלך הזמן (כרגע הוא יונק כל שעתיים וחצי- עד שלוש שעות וחצי), או שהן תישארנה כך?
2. האם מותר לשתות שתי כוסות נס קפה ביום?
3. באיזו תדירות מותר לשתות כוס יין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בנוגע להנקה - תגובה
עדי יותם30/09/20111. בדרך כלל תדירות ההנקה כבר פוחתת בגיל זה, אם כי יש תינוקות שממשיכים לינוק לעתים תכופות עד גיל מאוחר יותר, וגם זה תקין. אם עולה במשקל בצורה תקינה ומרטיב לפחות 5 חיתולים ביממה, אפשר לחכות עוד שבוע-שבועיים, ואם הדפוס הזה מפריע לך, להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת שתנסה לעזור לך ליצור שינוי כלשהו.
2. כן, מותר.
3. מקובל לדבר על כוסית יין פעם בשבוע. חפשי בגוגל breastfeeding alcohol calculator - מחשבון שמראה כמה זמן עובר משתיית כמות מסוימת ועד להתפרקות כל האלכוהול בדם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתדירות ההנקות
מושי01/10/2011נפגשתי לפני כחודשיים עם יועצת הנקה והויא אמרה לי בזמנו כי הוא אכן אמור לינוק כל שעתיים וחצי- שלוש. אם כן באיזו תדירות רוב התינוקות בגיל ארבעה חודשים יונקים?
יש לציין כי לעתים אני מניקה את בני לאחר שעוברות שלוש שעות וחצי מבלי שהוא "מבקש" זאת, כי חשבתי שהוא אמור לינוק כל שלוש שעות. חשוב להדגיש שהוא עלה יפה מאוד במשקל (אף מעל הממוצע) והוא בהחלט מרטיב לפחות חמישה חיתולים ביממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתדירות ההנקות - תגובה
עדי יותם01/10/2011יש כאלה שיונקים כל שעתיים-שלוש-ארבע (עדיין במצטבר - 8 פעמים ביממה לפחות) ויש כאלה שיינקו כמה פעמים לאורך כמה שעות, ואז יילכו לישון, וחוזר חלילה. אם עולה במשקל ומרטיב חיתולים, את יכולה לתת לו לקבוע את הקצב. אפשר לעודד לינוק יותר בשעות אחה"צ בתקווה שיישן יותר שעות ברציפות בלילה, אבל אין נוסחה בטוחה לזה :) בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייצור חלב ושאיבה-טרם קיבלתי מענהגילת22/09/2011
1.רציתי לדעת מדוע מייעצים לשאוב בכל צד 7 דק' לאחר מכן 5 דק' ואז 3,מה המשמעות של זמן זה ?
2.מדוע לחלק מהנשים יש יותר חלב ולאחרות פחות (האם זה גנטי? כמובן בהתחשב בכך שכל התנאים לייצור מספיק של חלב מתקיימים: שינה,תזונה נכונה,הנקות תכופות וכו')
3.בתי בת 3 חודשים ,יונקת כמעט באופן מלא,לאחרונה אני חשה שבשעות הערב אין לי מספיק חלב.כשאני נותנת לה בקבוק עם סימילאק היא אוכלת כ-130מ"ג,כמות שהגוף שלי לא מייצר!,כיצד אני יכולה להגביר את הכמות? האם זה קשור בעובדה שבשבועיים האחרונים היו כ-3 ימים (לא רצופים) שלא הייתי נוכחת בבית משעות הצהריים עד הלילה (בימים אלו שאבתי ידנית כל 4 שעות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב התחלתי
שירן22/09/2011כי ב-7 דק ראשונות זה חלב התחלתי, לאחר מכן התינוק מגיע לחלב השומני שמלא בכל הטוב שהוא זקוק להם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייצור חלב ושאיבה-טרם קיבלתי מענה - תגובה
עדי יותם30/09/2011עניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן הנקה לתינוקת בת חודשייםמוניקה21/09/2011
שלום. יש לי תינוקת בת חודשיים הניזונה מהנקה מלאה. אוכלת טוב כל 3 שעות בערך ובלילה פותחת פערים של 4-5 שעות. הבעייה היא שמשך ההנקה מאוד ארוך- היא אוכלת כל פעם קרוב לשעה (כולל החתלה במעבר בין צד אחד לשני). אמרו לי לנסות להוריד ל-20 דק' כל צד. לפעמים זה עובד ולפעמים היא פשוט מתחילה לבכות. רציתי לדעת כמה זמן תינוק בגילה אמור לינוק? האם ההנקה בגיל כזה לא אמורה להיות יותר אפקטיבית?
ברצוני לציין כי אני מניקה בעזרת פטמות סיליקון בשבועיים האחרונים בעקבות כאבים עזים בפטמות, וזה הדבר היחידי שעזר(ניסיתי כל מיני משחות ותרופות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן הנקה לתינוקת בת חודשיים - תגובה
עדי יותם30/09/2011את מציינת כאבים ופטמת סיליקון, מדובר בבעיה שצריך לראות בעין, לא יהיה אחראי לענות על סמך תיאור באינטרנט. אני מציעה שתיפגשי עם יועצת הנקה מוסמכת שתנסה לעזור לך לעלות על מקור הבעיה. בהחלט ייתכן שעם פטמת הסיליקון ההנקה ארוכה יותר כי התינוקת מתאמצת להוציא את כל הכמות הדרושה לה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנושא ייצור חלב ושאיבהגילת20/09/2011
1.רציתי לדעת מדוע מייעצים לשאוב בכל צד 7 דק' לאחר מכן 5 דק' ואז 3,מה המשמעות של זמן זה ?
2.מדוע לחלק מהנשים יש יותר חלב ולאחרות פחות (האם זה גנטי? כמובן בהתחשב בכך שכל התנאים לייצור מספיק של חלב מתקיימים: שינה,תזונה נכונה,הנקות תכופות וכו')
3.בתי בת 3 חודשים ,יונקת כמעט באופן מלא,לאחרונה אני חשה שבשעות הערב אין לי מספיק חלב.כשאני נותנת לה בקבוק עם סימילאק היא אוכלת כ-130מ"ג,כמות שהגוף שלי לא מייצר!,כיצד אני יכולה להגביר את הכמות? האם זה קשור בעובדה שבשבועיים האחרונים היו כ-3 ימים (לא רצופים) שלא הייתי נוכחת בבית משעות הצהריים עד הלילה (בימים אלו שאבתי ידנית כל 4 שעות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בנושא ייצור חלב ושאיבה - תגובה
עדי יותם30/09/20111. זו המלצה ממוצעת. עדיף לשאוב מצד אחד עד שהטפטוף נחלש/נפסק, לעבור לצד השני, וחוזר חלילה פעמיים-שלוש, מקסימום 30 דקות. כך השאיבה מותאמת יותר לקצב של כל אשה.
2. יש שוני במבנה של נשים - הרבה פעמים נשים בעלות חזה גדול מייצרות יותר חלב פר ארוחה מאשר נשים בעלות חזה קטן, אבל ב-24 שעות כל הנשים בהנקה תקינה מייצרות כמות דומה (800-1000 מ"ל ליממה).
זה שאת לא מצליחה לשאוב 130 מ"ל לא אומר שהגוף לא מייצר כמות זו... תינוק יעיל יותר מאשר משאבה. ונדיר שבהנקה תינוק אוכל יותר מ-120 לארוחה, בכל גיל/משקל. בבקבוקים הזרימה מהירה יותר ותחושת השובע לא תמיד מספיקה להגיע למוח כאשר הקיבה כבר מלאה.
אפשר לנסות לקחת 24 שעות של פסק זמן שבו רק תנוחי, תניקי, תאכלי ותשתי. סיכוי סביר שאחרי 24 שעות כאלה תרגישי שיפור בכמויות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי, טרם קיבלתי מענה....תודה מראשדנה20/09/2011
שלום רב,
בני בן חודש ויש לי חשש שהתפתחה פטרייה בפיו וגם בפטמות שלי. בימים האחרונים הוא מתחיל לינוק ,מתחיל להתעצבן ולשחרר את הפיטמה בעצבים מפיו וכך זה חוזר על עצמו.
אני מאוד חוששת שהוא לא אוכל מספיק היות והוא רק יונק.
השאלה שלי היא, האם יש קשר בין ההתנהגות שלו לבין הפטריה? אם לא- מה יכול להיות הגורם לעצבנות בזמן ההנקה? האם אני צריכה להוסיף בקבוק עם חלב שאוב כדי לוודא שהוא מקבל מספיק תזונה?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי, טרם קיבלתי מענה....תודה מראש - תגובה
סיגל גולן21/09/2011הי דנה
אם יש חשש לפטריה כדאי לטפל. תלכי לרופא משפחה/רופא ילדים ותקבלי מרשם למשחה, גם לך וגם לו אם זה באמת המצב.
עצבנות תוך כדי הנקה יכולה להעיד על:
1. פטריה כי זה לפעמים מפריע ומציק
2. פחות מדי חלב
3. יותר מדי חלב (שפריצים חזקים)
4. אוויר בקיבה שרוצה לצאת (גרעפס)
5 דברים אחרים שמציקים לו
אפשר להתיעץ עם יועצת הנקה מוסמכת באזור מגוריך כדי שהיא תראה את ההנקה ותחווה דעה.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת שייגמרטלי20/09/2011
שלום
בני בן חמישה חודשים. אני מניקה הנקה מלאה בלבד. כרגע אנחנו בשלב הטעימות.
בשבוע האחרון חל שינוי דרסטי באכילה.
עד לפני שבוע אכל של שעתיים וחצי שלוש. תמיד מצד אחד ואז עבר לצד השני ואכל ממש משניהם. בשבוע האחרון אוכל כל שלוש ואפילו ארבע שעות ורק מצד אחד. מסרב לקחת את הצד השני. בארוחה אחרי אני מתחילה מהצד שממנו לא אכל. אני חוששת שכמות החלב שלי תפחת באופן משמעותי בשל כך.
גם ככה פתאום כשאוכל מצד אחד הצד השני כבר לא מטפטף כמו תמיד ולוקח בין דקה או שתיים עד שאני מרגישה שיוצא זרם חזק של חלב. לפעמים זה אפילו מעצבן את בני, בעיקר בלילה. האם ייתכן ואני מייצרת פחות חלב? או שכמות החלב שלי תיפגע בגלל צורת האכילה החדשה של בני?
מה יהיה כאשר יתחיל לאכול ממש? מתי אז אני אניק אותו?
ועוד שאלה:-) שמתי לב גם שבערב לפני השינה מעדיף תמיד להתחיל מצד ימין גם אמור להתחיל משמאל. למה זה ומה לעשות? להתעקש על השמאל או לתת לו לבחור?
תודה רבה רבה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחדת שייגמר - תגובה
עדי יותם30/09/2011ייתכן שבנך מצליח לקבל כמות גדולה יותר בזמן קצר יותר, ולכן הרווחים. כל עוד עולה במשקל בצורה תקינה ומרטיב 5-6 חיתולים ביממה, אין צורך לדאוג. הטפטופים נעלמים בשלב כלשהו, זה תקין. אפשר לנסות לעסות את השד לפני ההנקה ולנסות להזרים חלב באופן ידני כדי לקצר את זמן השחרור של החלב.
אפשר לנסות להאכיל אותו משמאל בתנוחת צד (פוטבול, דרבוקה) ולראות אם יסכים, או להעביר אותו מצד ימין לשמאל אחרי דקה-שתיים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה חזרה לעבודה ותמ"לקרנית20/09/2011
שלום רב
בני בן 5 חודשים. ינק בלבד עד לפני חודש ומאז אני "מכינה" אותו לחזרה שלי לעבודה ונותנת לו בקבוק פעמיים ביום בין השעות 9-14. לציין שסרב בקבוק ולקח שבועיים עד שהסכים.
בשלושה ימים אחרונים ממש לא רוצה לינוק במשך היום ושמח כשאני נותנת לו בקבוק במקום וזה ממש שובר אותי. בלילה ממשיך לינוק אבל גם אוכל פחות בכל פעם.
אני חוזרת לעבודה בעוד 10 ימים ויש לי שתי שאלות
1. העבודה שלי אינטנסיבית ביותר ואני לא אוכל לשאוב - האם אוכל להמשיך להניק בוקר וערב (ולילה אם ירצה)? או שאם לא אשאב יפסק לי החלב? אני אעדר מהבית לכ11 שעות ביום
2. האם יש לי דרך להחזיר אותו לרצות לינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה חזרה לעבודה ותמ"ל - תגובה
עדי יותם26/09/2011כשהתינוקות מסכימים לעבור מהנקה לבקבוק ובחזרה, הגוף בהחלט יכול להתרגל ולייצר חלב רק בזמן ההנקה (כולל בשעות שמקבל בקבוק בסופי שבוע).
נשמע שהתחילה אצלכם שביתת הנקה, וזה באמת לא פשוט... אני מציעה שתפסיקי עם הבקבוקים במידת האפשר, הניקי אותו בשכיבה במיטה בחדר חשוך ושקט, אל תתני לו להגיע למצב של רעב אלא הציעי הנקה קצת לפני הזמן שלדעתך היה מבקש מעצמו. גם הנקה בעמידה, בנדנוד, במנשא, בחוץ, באמבטיה משותפת - יכולות לעזור. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהנקהזואי19/09/2011
הי,
הבן שלי בן חודש, נולד בשבוע 37 במשקל 2.600. שוחרר מביהח 2.400.
אחרי 10 ימים עלה ל-2.800.
אני מניקה באופן מלא, למעט בקבוק שאוב פעם ביום החל מהשבוע שעבר, אך לא כל יום. תמ"ל קיבל בסהכ 4 פעמים, כשהייתי ממש במשבר.
מההתחלה היו לי כאבים עזים בזמן ההנקה. אחרי יעוץ שיפרתי את התפיסה. לאחרונה חלה רגרסיה והוא אמנם תופס את מרבית ההילה, אבל בזמן ה"הלבשה" הוא פשוט נושך אותי וזה כואב בטירוף. אחרי כמה דקות זה משתפר, עד שהוא משחרר - לא לפני שהוא נותן נשיכה לסיום. ההדרדרות היא בעיקר בגלל שהוא התחיל להשתולל ולצרוח עד שהוא מתחבר, ממש מתנגד לי כשאני מנסה לחבר בינינו.
חוץ מזה, לפעמים ביום הוא מתחיל לאכול ולא מסיים - גם אחרי שנרדם, מבקש עוד ועוד ועוד וזה יכול להימשך שעתיים.
אני ממש מתוסכלת. לא רוצה להפסיק להניק, אבל ממש לא נהנית מזה.
אודה לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי, אודה לתשובה, המצוקה אמיתית....
זואי22/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר ראשון להירגע
שירן22/09/2011תינוק חש ומרגיש בכל מה שקורה לאם.
את צריכה להיות שלווה ורגועה. בעיקר בזמן הנקה את צריכה להיות רגועה, אם את לחוצה, עצבנית, הוא יחוש בזה ויהיה עצבני גם כן.
נסי תנוחות שונות, אולי התנוחה שבה את מניקה לא נוחה. גם שלי תמיד הייתה רבה איתי ואז הבנית שבשכיבה הכי נוח לך, וכמובן גם לי-רק שימי לב שאת לא עייפה-על מנת לא להירדם עליו, ןשימי לב שאת לא חוסמת את דרכי הנשימה.
נסי לדבר בזמן הנקה הם מתחילים להבין, לשיר. אל תתני בכוח תני לו להתקרב לשד, ולא את שמתכופפת אליו על מנת להניק אותו.
בכל מקרה ולא יוצא לך, חלב אם הוא חיוני ביותר ואני אומרת לך מניסיוןו, שומר על מערכת חיסונית והם פחות חולים. פשוט תשאבי ותביאי. ניתן לאחסן חלב שאוב בכמה דרכים. ואין שום דבר רע בתמל. פעם ביום בקבוק זה יוסיף משקל. אבל את חייבת לשאוב אחרת החלב ייפסק עם הזמן. ככל שתמעיטי להניק החלב ייפסק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר ראשון להירגע - תגובה
עדי יותם01/10/2011שירן, נהדר שאת אמפתית לקשיים של אמהות וגם עוזרת לנו לענות כשיש לחץ :) אני מבינה גם שהיתה/יש לך חוויית הנקה טובה - איזה כיף! חלק מדברייך נכונים מאוד, אבל אני רוצה לתקן: תינוקות בגיל זה לא כל כך מבינים שיש עוד אנשים חוץ מאשר הם עצמם... ראיתי לא אחת אמהות בוכות וכואבות בזמן הנקה כשהתינוק יונק לו בשלווה וכלום לא אכפת לו... אמהות שלוות עם תינוקות עצבניים, ולהפך. יש לאמהות מספיק רגשות אשם (כמעט תמיד מיותרים :) ) ועדיף שלא יהיו בלחץ מזה שהן בלחץ, לטעמי :)
ברוב העולם תינוקות ישנים עם האמהות שלהם, כך המין האנושי הגיע עד הלום. אם האמא לא נוהגת ליפול מהמיטה, לא צורכת סמים, לא משתכרת או נוטלת תרופות מרדימות - צריך רק סביבת שינה בטוחה ולא סביר שהיא תירדם על התינוק שלה.
המשך הנקה מהנה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בהנקה - תגובה
עדי יותם01/10/2011כל הכבוד על ההתמדה למרות הכאבים! נשמע שהתינוק פיתח בלבול פטמות ומתחיל להעדיף את הבקבוק על פני השד :-( זה מצב לא פשוט אך בהרבה מקרים אפשר להתגבר עליו - לעזוב את הבקבוקים לזמן הקרוב, להציע להניק במגע של עור לעור (את והוא בלי חולצות), כשהוא מנומנם, באמבטיה משותפת, במנשא, בחוץ... ולהשתדל להימנע ממלחמות. אם יש הנקות שלא מתחילות במאבק, לנסות להבין מתי ואיפה הן קורות. כדאי גם להתייעץ עם היועצת שהיתה איתך בקשר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם בשדמורן19/09/2011
שלום,
בתי בת 5.5 חודשים על הנקה + טעימות
הבוקר התחיל אודם בחצי שד ימין וגם כאבים במגע, ללא כאב בזמן הנקה.
מה לעשות? אני יודעת שאני אמורה להמשיך להניק כרגיל ולעשות מקלחות חמות ועיסויים. האם זה יפתור את העניין ללא צורך ברופא או בכל זאת ללכת לבקש אנטיביוטיקה? האם לעשות קומפרסים חמים או קרים?
יש לציין שאני מרגישה קצת "סמרטוטית" אך ללא חום משמעותי (37.4).
אשמח לקבל תשובה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתגובה אודם בשד
מורן20/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודם בשד - תשובה מנסיון
קרנית20/09/2011היה לי אותו דבר - כאבים שהלכו וגברו ואודם מקומי. עם החום שעלה עד 39.5.
אני רופאה והתייעצתי עם קולגה ולמזלי לקחתי אנטיביוטיקה וזה הציל אותי אחרת עלולים להיות סיבוכים קשים.
דבר ראשון כדאי שרופא יראה ובמידה ועברו 48 שעות ללא הטבה ממליצה לך לקחת אנטיביוטיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודם בשד - תגובה
סיגל גולן21/09/2011הי מורן
אודם ללא חום בדרך כלל מצביע על דלקת מקומית, לא חיידקית. כן עיסויים, לנסות לזהות אם יש "גולה" בפנים ולנסות לפרק אותו בעיסוי, הנקה ו/או שאיבה, וחום או קור בהתאם למה שמרגיש לך הכי נכון בגוף. את אמורה להרגיש הטבה תוך יום. אם עולה החום מעל 38.5 סביר להניח שהפך לדלקת חיידקית וכדאי אנטיביוטקיה. לא כל רופא מתמצא בטיפול הנכול בדלקת.
אפשר גם לשנות תנוחה של הנקה עד שזה יעבור
בהצלחה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סיגל
מורן21/09/2011תודה רבה על התגובה.אני מרגישה כבר הקלה משמעותית היום לאחר יומיים של עיסויים. הרבה פחות אודם וה"גוש" יחסית התפזר..
יש לי שאלה נוספת בעניין אחר- הקטנטונת שלי כבר מזה חודשיים נותנת יציאות אחת למספר ימים ולפעמים אף אחת לשבוע. ידוע לי שזה ייתכן בתינוק יונק ואין מה לדאוג אבל בשבועיים האחרונים היציאות הפכו לקשות מאוד יחסית לנוזליות שהיו עד עכשיו. האם זה קשור להנקה, או לקבלת מוצקים ומה אני יכולה לעשות בשבילה?
(היא מקבלת טעימות מגיל 4 חודשים והיא מקבלת הנקה מלאה מאז שנולדה עד עכשיו בת 5.5 חודשים)
תודה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סיגל - תגובה
סיגל גולן25/09/2011הי מורן
אני שמחה שאת מרגישה יותר טוב
ברגע שמתחילים לתת אוכל מוצק כדאי להציע מים בין הארוחות. יכול להיות שזה יעזור ליציאות.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק יונק לא רגועדנה19/09/2011
שלום רב,
יש לי חשש שהתפתחה בפה בני פטרייה וגם בפטמות שלי. בימים האחרונים הוא מתחיל לינוק ,מתחיל להתעצבן ולשחרר את הפיטמה בעצבים מפיו וכך זה חוזר על עצמו.
אני מאוד חוששת שהוא לא אוכל מספיק היות והוא רק יונק.
השאלה שלי היא, האם יש קשר בין ההתנהגות שלו לבין הפטריה? אם לא- מה יכול להיות הגורם לעצבנות בזמן ההנקה? האם אני צריכה להוסיף בקבוק עם חלב שאוב כדי לוודא שהוא מקבל מספיק תזונה?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק יונק לא רגוע - תגובה
עדי יותם26/09/2011יכול להיות קשר בין ההתנהגות לפטרייה. כדאי לגשת לרופא ילדים/משפחה לאבחן אם אכן מדובר בפטרייה ולקבל טיפול לשניכם. עקבי שיש 6 חיתולים רטובים ביממה והוא רגוע אחרי ההנקות, גם מעקב משקל בטיפת חלב יכול לעזור. אם אינך בטוחה, מומלץ להתייעץ עם יועצת הנקה מוסמכת. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת שייגמרטלי18/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מפחדת שייגמר - תגובה
עדי יותם30/09/2011עניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם משקל תקין? או צריך תוספתש18/09/2011
שלום לכן בני ב22 לחודש יהיה בן חודשיים משקל הלידה שלו הוא היה 2.830
משקלו לפני שבוע היה נ4.280 האם העלייה במשקל תקינה? למה כולם אומרים לי איזה קטן הוא והאם זה בסדר שהוא לפעמים ישן לילה שלם (מ9 בערב עד 6 בבוקר?)
ועוד שאלה אני מניקה הנקה מלאה ורציתי לדעת לגבי המחזור האם באמת הנקה מונעת את קבלת המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם משקל תקין? או צריך תוספת - תגובה
סיגל גולן18/09/2011שלום ש
על פניו נראה שהעליה במשקל תקין, אבל כדי להגיד סופית אני צריכה לדעת כמה ירד בימים הראשונים, מתי חזר למשקל הלידה ותחנות המשקל מאז. זאת אומרת חשוב גם לדעת כמה עלה בחודש הראשון וכמה בחודש השני כדי לבדוק שאין הדרדרות.
אם הוא ישן הרבה בלילה אני מקוה שהוא מדביק את הפער ביום. אם העליה במשקל לא עקבית אולי יהיה כדאי להעיר אותו פעם אחת בלילה לארוחה.
הנקה מלאה עוזרת למנוע הריון אם יש הנקה לפי דרישה, אם התינוק עוד לא בן 6 חודשים ואם עוד לא חזר המחזור. אבל בהפסקה גדולה בלילה ללא הנקה את לא "מחוסנת" באותה מידה שיולדת שמניקה גם בלילה.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקת לילהאפי18/09/2011
שלום וברכה,
בני בן שנה וחודשיים, מאוד מאוד קשור אלי ולציצי...
עד כה היה איתי בבית, אך מכיוון שנכנס למטפלת אחרי החגים אני מרגישה צורך ליצור לו הרגלים אחרים שיקלו עליו "להפרד" ממני. שאלתי העיקרית היא בקשר להנקת לילה. הוא קם המון וחוזר לישון רק בעזרת הנקה. מכיוון שהשינה שלו מאוד מקוטעת (קם כל שעתיים לינוק) הוא פחות רגוע ביום וישן שנת צהריים די ארוכה. גם אני מאוד עייפה כתוצאה מכך. האם יכול להיות שהוא רעב? אם אני מתחילה בתהליך גמילה בלילה, האם עלי להביא לו איזשהו תחליף? האם לגמול ישר מלילה שלם, או כן לתת לו הנקה באיזשהו שלב בלילה (אולי בחלקו האחרון)? אשמח לקבל עצות והנחיות כיצד לעשות זאת, כי נראה לי שלמכור שלי הולך להיות מאוד קשה...
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקת לילה - תגובה
עדי יותם19/09/2011איזה יופי שאת מניקה כבר יותר משנה!
אל תרגישי מחויבת לתאריך כלשהו - להפך, לעשות שני שינויים משמעותיים תוך פרק זמן קצר עלול דווקא להקשות ולא להקל על הפרידה.
אחרי גיל שנה אין צורך במזון אחר בשעות הלילה. עדיף גם לא לתת אוכל אחר לאחר שמצחצחים שיניים לפני השינה, אלא רק הנקה, מטעמי בריאות השן.
אני מציעה שתנסי לנתק את הקשר בין הנקה להירדמות - להניק עד שמנומנם אך לא נרדם לגמרי, ואז לנסות להניח במיטה, אפשר ללטף, לשיר, לנדנד מעט. אם יש בכי - לחזור על התהליך. הגישה הזו מפורטת - ועוד הרבה טיפים טובים - בספר "לישון בלי לבכות" של אליזבת פנטלי, שאני ממליצה עליו מאוד.
בדרך כלל עדיף כל תהליך גמילה לעשות בהדרגה. אפשר כלל שלפיו "יונקים כשיש אור בחוץ", למשל.
בהצלחה והמשיכי לעדכן, נשמח ללוות אותך לאורך התהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)