מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היצרות מסתם ריאתיהדס05/11/2012
ביתי בת 5 חודשים, לפני מס' ימים רופא המשפחה גילה לה אוושה, היום עשינו אקו לב אצל קרדיולוג ילדים שגילה לה היצרות במסתם הריאתי.
אלה התוצאות שכתב: (תמצית)
איוושה סיסטולית 3/6 UPPER LSB
נצפתה היצרות במסתם הריאתי עם מפל CW דופלר מירבי של 37 ממ"כ. PR, TR פיזיולוגי. TRPG=18 MMHG, לחץ ריאתי מוערך תקין. לא נצפה דלף, אין נוזל בפריקרד, קשת אאורטה שמאלית עם זרימה של 1.9 מטר לשנייה. האאורטה הבטנית פועמת יפה.
המליץ להגיע לביקורת בגיל שנה.
יצאתי בלי להבין הרבה וכעת מאוד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות
אשמח להבין במילים חופשיות מה זה אומר, האם לא כדאי לבדוק אצל רופא נוסף? האם לא כדאי לבדוק אותה עוד חודשיים שוב?
היא תינוקת מאוד לא רגועה, האם יכול להיות קשר?
האם זה יכול להיעלם עם הגיל?
באיזה שלב מבצעים התערבות כירורגית?
אמר רק לשמור על השיניים והחניכיים כשתגדל, בלי שתייה מתוקה בין הארוחות - איך זה קשור?
תודה וסליחה על העומס.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היצרות מסתם ריאתי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו06/11/2012הי הדס
מה שמתואר באקו הוא הצרות קלה+ של המסתם הראתי. בדרגה כזו אין זו בעיה משמעותית ולא גורמת להפרעה בתפקוד הילדה.
חשוב לעקוב כי יכול להיות שינוי, במיוחד בשנה הראשונה לחיים ,גם לטובה וגם לרעה.
אם דרגת ההצרות עוברת גבול מסוים (בערך 80 ממ"כ) אנו נוהגים לעשות צנתור ובד"כ מצליחים להרחיב את המסתם עם בלון ללא ניתוח.
יש בתשובה שרשמת ערך אחד לא הגיוני (מפל על פני דליפה של מסתם טריקוספידלי של 18 ממ"כ, הייתי מצפה לערך גבוה יותר אם יש אכן הצרות של המסתם הראתי)
חשוב לשמור על הגיינה טובה של השיניים ולמנוע רקבון ועששת כי יש מחלה נדירה שבה יש כניסה של חיידקים מהפה לדם שעלולים לגרום לזהום בתוך הלב (infective endocarditis).
סה"כ הבעיה אינה קשה וניתנת לטפול ואיני רואה סבה להיות לחוץ יותר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- av block + st depressionליאור01/11/2012
שלום רב,
בני בן 8.5, שחקן כדורגל, בריא בד"כ ללא כל תלונות רפואיות.
נשלח לבדיקת רופא שגרתית ע"י קבוצת הכדורגל, ב- א.ק.ג נמצא כי יש לו - AV Block first degree ו- ST depression, קבענו תור לייעוץ קרדיולוגי לשבוע הבא אולם בינתיים הילד בלחץ נוראי שמא יאסרו עליו להמשיך ולשחק, האם יש אכן חשש שכזה? האם יש צורך בטיפול?
תודה רבה על תשובתכם,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
av block + st depression - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו01/11/2012הי ליאור
זה יהיה לא רציני לענות על שאלה כזו בלי לשמור הספור, לבדוק הילד , לראות האקג ולעשות אקו לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שנולדה עם tga ומומים נוספיםשיר30/10/2012
במהלך ההריון הכל היה תקין ולא הבחינו בסקירה במום כלשהו.
הבעיה התגלתה דווקא בבדיקת השחרור ששמעו אוושה. מכיוון שיש לפי הבנתי עוד מומים בנוסף לtga היא לא יצאה כחולה בלידה.
אמרו לנו שכרגע רק להיות במעקב.
האבחנה:
corrected TGA
VSD
pulmonic stenosis
סיטורציה 100
היא בת שבוע הלכנו למעקב והבנתי שבדר"כ מי שנולד עם מום tga עובר ניתוח ממש בימים הראשונים אבל בגלל שיש לנו עוד מומים אז כאילו "הרווחנו" זמן ושיש המלצה לדחות את הניתוח לכמה שיותר מאוחר גיל הילדות +.
למרות שאמרו לי להתייחס אליו כתינוקת רגילה, אני ממש מפחדת. כי אמרו כבדרך אגב לשים לב אם היא כחולה. מה אני אמורה לעשות אם פתאום אני רואה שהיא כחולה?? הבנתי ששום דבר לא יכול להיות פתאומי אבל עדיין איך אני אמורה לחיות בידיעה שהתינוקת שלי יכולה להיות כחולה כל רגע?? וחמצן לא יעזור לה...
שאלות כלליות:
1. אם דוחים את הניתוח - שזו ההמלצה - זה לא הורס משו אחר בנתיים? את החדר השמאלי או משו כזה? למה מעדיפים לדחות ומה ההשלכות/יתרונות?
2. איך יראו החיים של הילדה עד שהיא תעבור את הניתוח? נשמע לי שזה שיש קצת חור במחיצה ונוצר ערבוב של הדם המחומצן עדיין לא יספיק בשביל להיות ילדה רגילה שיכולה לעשות ספורט וכו'...
3. האם הניתוח יפתור את הבעיה לגמרי ואחרי זה הילדה תהיה רגילה?
מה סיכויי ההצלחה בניתוח?
4.שייך לקנות מכשיר סטוריציה בייתי?
5.אמרו לי שיש בעיה שתתעורר בגילאים מבוגרים יותר כמו 60+ למה התכוונו ומה ניתן לעשות עם זה?
סליחה על האורך, אנחנו עוד בהלם מהמצב שנפל עלינו פתאום...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תינוקת שנולדה עם tga ומומים נוספים - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו31/10/2012הי שיר
CORRECTED TGA (השם קצת מבלבל) הוא מום לגמרי שונה מ TGA. במקרה שלכם יש הפוך של החדרים. הדם הורידי הלא מחומצן חוזר לחדר שהוא בעל מבנה של חדר שמאל וממנו יוצא עורק הראה. הדם המחומצן חוזר מורידי הראה לפרוזדור שמאל ומשם יורד לחדר שהוא בעל מבנה של חדר ימין וממנו יוצא אבי העורקים. אם אין מומים מלווים אז אין בעיה פיסיולוגית ואין כחלון. הבעיה שבהרבה מקרים יש בעיות מלוות שיכולות לשנות את התסמינים ( כמו VSD, PS ולעתים בעיות במסתם שבין פרוזדור שמאל לחדר שנמצא בשמאל).
כדי לדעת יותר פרטים לגבי ההמשך חשוב לדעת גודל הפגם (הVSD) ומיקומו , מדת ההצרות הראתית ומצב המסתם שבין פרוזדור שמאל לחדר שנמצא בשמאל.
כדאי שתשלחו תשובה מלאה של האקו שנעשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
שיר01/11/2012עכשיו הצלחתי להבין (קצת יותר) כי כל הזמן בדקתי על tga רגיל. אז המום הזה יותר מסוכן או מסובך או פחות? כי בכל המקומות ראיתי שtga מנתחים בחודש הראשון ואז הבעיה נפתרת. אז מה עושים במקרה שלנו? איך אפשר להפוך את החדרים או לשנות את המבנה? זה נחשב מום נדיר? אז השאלות ששאלתי קודם עדיין רלוונטיות...?
סיכום האקו:
situs solitus
normal pulmonary and systemic vein return
small PFO with left to right shunt
morphologic right ventricle on the left, morphologic left ventricle on the right
small membranous VSD wirh aneuryxm of ventriclular septum
sub-pulmonic and pulmonic stenosis with pressure gradient of 24 mmHg
pulmonary artery posterior and on the right, Aorta anterior and on the left
confluent pulmonary arteries
normal aortic arch
no Ductus arteiosus
תודה רבה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה!!! - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו01/11/2012הי
לא נאמר דבר בבדיקה על המסתם שבין הפרוזדור השמאלי והחדר שנמצא בצד שמאל. בהנחה שמסתם זה תקין ויש רק VSD קטן ו PS קל אז בד"כ אין צורך בכל התערבות ואפשר לחיות כך בצורה טובה עם מעקב קרדיולוג ילדים באופן סדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שיר01/11/2012וואי זה ממש מרגיע... אז בעצם כרגע אין בעיה כי ההבדל בין חדר ימין לשמאל לא משמעותי בגיל הזה? אבל יכול להיות שבעתיד החדר השמאלי (שאצלה הוא במבנה ימין) לא יוכל לתפקד מספיק טוב?
וכן למה במסקנות של האקו הוא קרא לזה "מום לב מורכב" כי אי אפשר לתקן את מום במלואו אם יצטרכו?
וכן בזמן האקו שמעתי שהם מדברים על עניין של מפל לחצים (לא יודעת על איזה צד הם דיברו) זה לא קשור למסתם?
שוב תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח אקו לב- ילד בן 8אודליה25/10/2012
לפני התחלת ריטלין נשלחנו לבדיקת אקו כי הרופאה שמעה איוושה בלב. להלן ממצאי אקו - לב:
סיטוס- תקין
חדר שמאל - גודל בדיאסטולה: 4.1 ס"מ אחוז התכווצות 39-SF
חדר שמאל בגגודל תקין, התכווצות תקינה.
עובי מחיצה בין חדרית בדיאסטולה- תקין
חדר ימין- לא מוגדל , מחיצה בין חדרית- עגולה
ורידים סיסטמיים- מתנקזים ל RA
ורידי ריאה שנצפו 4\ מתנקזים ל LA
מסתם מיטרלי- דליפה קלה.
מסתם טריקוספידאלי- דליפה מזערית
לחץ בחדר ימין לפי דופלר 20 מ"מ כספית
מסתם אאורטלי- תקין ללא היצרות או דליפה במבנה תלת עלי
מסתם פולמונרי- תקין ללא היצרות או דליפה
עורקי ריאה- המשכיים בגןדל טוב
עורקים כליליים: מוצא קורונרי שמאלי- תקין נראתה זרימה ב LAD בצבע
נוזל פריקרדיאלי- לא נראה
קשת אאורטה- שמאלית תקינה
דלפים VSD לא נצפה ASD לא נצפה PDA לא נצפה
שורש האורטה- תקין, לא נצפו וגטציות
סיכום- לא הודגם מום בלב (נראה רק MR קל בתחום הפיסיולוגי), אין הגבללות על פעילות גופנית
עוד לציין שלפני האקו בצענו א-ק-ג : שם הכל תקין למעט גל T שלילי ב VI וממצא של ICRBBB
יש לי 4 שאלות
1- מה משמעות הדליפה במסתם המיטרלי?
2- מה משמעות הדליפה במסתם ה טריקוספדיאלי?
3- מהו MR קל בתחום הפיזיולוגי?
4-מה משמעות גל T שלילי ב VI וממצא של ICRBBB ב א-ק-ג?
הרופאת משפחה אמרה שהאקו תקין אך אחרי עיון שלי נתקלתי בדליפות הללו....האם זה מסוכן? האם ניתן לקחת ריטלין? בשבוע האחרון היה יום אחד עם כאבים בצד שמאל- במרפאה הרופאה אמרה שזה כאבי גדילה ללא קשר לדליפות.....יש לציין שהכאב חלף...
יש לציין כשהיה עובר נצפה GOLF BALL בלב כממצא יחיד ואקו לב עוברי יצא תקין.
אני לחוצה מאוד- תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח אקו לב- ילד בן 8 - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו26/10/2012הי אודליה
תשובה קצרה לשאלה ארוכה:
הבדיקה לגמרי תקינה.
דליפה קלה בצבע במסתם המיטרלי והטריקוספידלי זה ממצא נורמלי(במלה אחרת פיסיולוגי)
ICRBBB באקג הוא וריאנט נורמלי. T שלילי ב V1 הוא ממצא נורמלי
אין מניעה לקחת ריטלין אם יש אינדיקציה ואין סבה ברורה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון PDA פגם בדוקטוסכוכבית23/10/2012
שלום רב
יש לי תינוק שמתפתח ועולה טוב במשקל, אך יש לו PDA האם אפשר לחכות לגיל 2-3 עם הצינתור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תיקון PDA פגם בדוקטוס - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו23/10/2012הי כוכבית
אם הדוקטוס אינו גדול, אין עליה בלחץ הראתי, אין הגדלה משמעותית של חדר שמאל, הילד גדל ללא סימני אי ספיקת לב, אז אין בעיה לחכות עד גיל 2-3 שנים (אם כי בדרך כלל אפשר לסגור זאת בצנתור בצורה טובה כבר בגיל שנה והסיכוי שייסגר ספונטנית מעבר לגיל זה הוא קטן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- asd 5-6 מ"מ- שאלה לד"ר מתתיהומיה21/10/2012
שלום ד"ר מתתיהו,
אנחנו במעקב כבר 5 וחצי שנים עם בתי אחר ASD מהסוג המרכזי (כיום בתי בת 6).
בביקורת האחרונה הפתח איננו נסגר ונותר 5-6 מ"מ.
הרופא איננו ידע להחליט האם לסגור ע"י צינתור או לא להתערב בכלל (טען שאפשר לצנתר אך לא חייבים).
אם לא יצנתרו וישאירו את המצב כך, ילדתי תוכל לחיות חיים רגילים, ללא מגבלות?
האם תצטרך אנטיביוטיקה, למשל, לפני טיפול שיניים?
מאיזה גודל של פתח מצנתרים בדרך כלל?
אודה על תשובתך המהירה,
מיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
asd 5-6 מ"מ- שאלה לד"ר מתתיהו - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו21/10/2012הי מיה
זה אכן נשמע כמו מצב גבולי .
הפגם המתואר לגיל זה נחשב קטן+.
חשוב גודל הדלף משמאל לימין. זה ניתן להערכה באקו לב (האם באקו לב החדר הימני נראה מוגדל?)
לעתים כשיש ספק אנו עושים גם מפוי איזוטופים להערכת גודל הדלף כאשר הדלף הוא גדול (יחס הזרימה הראתית לעומת הזרימה לגוף הוא מעל 2:1 מקובל לסגור הפגם. כאשר היחס הוא מתחת ל 1.5:1 אפשר לא לסגור ובאמצע זה גבולי.
אם הפגם קטן בד"כ אין בעיות גם בעתיד.
כמו כל מצב גבולי, בסה"כ כל החלטה כאן היא בסדר. מצד אחד רוב הסיכויים שלא יהיו בעיות בעתיד (ואין גם שום בעיהלדחות ההחלטה לעוד שנתיים). מצד שני, לסגור את הפגם בצנתור (במיוחד אם הוא לא גדול ומרכזי) זו פרוצדורה די קלה ויש לנו נסיון רב ותוצאות מאד טובות עם אחוז סבוכים מאד קטן.
שלחי לי תשובה מפורטת של אקו לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהasd 5-6 מ"מ- שאלה לד"ר מתתיהו
מיה21/10/2012שלום ד"ר מתתיהו,
אני מעריכה מאוד את תגובתך המהירה!
המקרה של בתי הועבר לוועדה שאמורה לבדוק בימים הקרובים האם כדאי לצנתר או לא.
אין לי סיכום כתוב, אבקש אותו כאשר אתקשר לשמוע מה הוועדה חושבת ואז אצור בשנית קשר איתך.
תודה!
מיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיחה טלפוניתבשאראת מודר18/10/2012
לא התכוונתי שאתם תתקשרו אליי. אלא אני. רק תגידו מתי אפשר להתקשר ומספר טלפון בבקשה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיחה טלפונית - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו19/10/2012הי
אנא כתוב ל כתובת ה MAIL האישי שלי שמופיעה ליד התמונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מום מלידהאמא מואגת16/10/2012
לבתי , היום בת 13 מום מלידה. נמצאת במעקב . באקו אחרון חלה החמרה מסויימת מהאקו הקודם לפני שנה, מפל לחצים מסתם אאורטלי 35ממ (לעומת 24 שנה קודמת) אאורטה עולה 3 ס"מ (לפני שנתיים 2.4 לפני שנה 2.8 ) חדר שמאל בגדול תקין, התכווצות תקינה. עובי מחיצה תקין, חדר ימין, לא מוגדל, מסתם אאורטלי דליפה , היצרות קלה לחץ 35מ"מ, מסתם דו עלי. מסתם פולמונרי, דליפה מזערית.מה דעתך על תוצאות הבדיקה?
2. האם נראה לך שיש סיבה לדאגה בעיקבות שינוי הנתונים שהתרחשו לאחרונה? האם זה יכול להיעצר ,או שאנחנו במגמת עליה?
3. האם יש מקום לחשוב על אופציה ניתוחית, ואם לא מה טווח הזמן שלדעתך תצטרך התערבות. סליחה על אורך השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מום מלידה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו17/10/2012שלום אמא
אני מבין שיש לילדה הצרות קלה+ ודליפה קלה של המסתם האאורטלי (של אבי העורקים). כעת אין צורך לעשות דבר ורק לעקוב. באופן כללי הנטיה היא להחמיר לאט עם הזמן אך יש מקרים, במיוחד בגיל ההתבגרות שמחמירים בקצב מהיר יותר.
במוםזה העקרון הוא להרוויח זמן. אם ההצרות והדליפה לא קשים, מעקב בלבד. אם ההצרות עוברת סף מסוים בערך מפל של 70-80 ממ"כ (אתם רחוקים מזה) או שיש תלונות, מקובל להתערב ובגיל הצעיר, אם אין הרבה דליפה והעיקר הוא הצרות, הגישה היא לעשות הרחבה עם בלון בצנתור אשר בד"כ משפרת וקונה זמן. אם יש הצרות קשה ודליפה קשה נוטים ללכת לניתוח לרוב להחלפת מסתם אם כ יש אופציות נוספות (יותר בגיל הצעיר כמו ניתוח ע"ש רוס כאשר המיפתח של אבי העורקים הוא עדיין קטן וקשה להכניס מסתם מלאכותי).
גם מבחינת רוחב אבי העורקים אין צורך להתערב בשלב זה. (מקובל לנתח כאשר אבי העורקים מגיע ל5 ס"מ לערך (אתם מאד רחוקים מכך)
בקצור, מעקב בלבד, קשה לצפות מועד התערבות ויכול להיות בעוד שנים רבות.
בזקנים היום כבר נוטים בחלק מהמקרים להשתיל מסתם ביולוגי בצנתור ללא ניתוח. יתכן שבעוד מספר שנים ישתנו וישתפרו הטפולים.
דליפה קלה של המסתם הראת יש באופן נורמלי כמעט לכל אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסם הולכה ימיניבתיה14/10/2012
שלום ביתי בת 6 בגיל 4 גילינו לה ממש במקרה שיש לה חסם הולכה ימיני
הקרדיולוג אמר לבוא רק בגיל 12 לביקורת
לאחרונה יש לה דפיקות לב מהירות כאשר היא יושבת וצופה בטלויזיה
האם צריך לקחת אותה שוב או לחכות לגיל 12?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חסם הולכה ימיני - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו17/10/2012שלום בתיה
חסם בצרור ההולכה הימני יכול להיות חלקי או מלא (מה יש אצל הילדה?)
חלקי נחשב למעשה לוריאנט נורמלי במיוחד אצל ילדים.
גם חסר מלא (CRBBB ) אינו נחשב לבעיה של ממש אם המבנה והתפקוד של הלב תקינים.
אם נבדקה ע"י קרדיולוג ילדים ובדיקתה כולל אקו לב היו תקינים, איני רואה סבה לדאגה ויש להסתפק בבמעקב בלבד.
אם יש תלונות של דפיקות לב יש לפנות לרופא שיתרשם מהספור ויחליט האם יש מקום לברור נוסף (כמו הולטר למשל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור לתיקון PDAרונית01/10/2012
שלום רב
יש לי תינוק בן 8 חודשים, שאובחן באקו כסובל מפגם בדוקטוס, בינוני 2-3 מ"מ,
הקרדיולוג שלח אותנו לצינתור, לציין כי הוא עולה טוב במשקל, האם לדעתכם אפשר לחכות עם הצינתור? האם זה יסגר לבד? האם יש המלצה למצנתר טוב?\ תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צינתור לתיקון PDA - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו05/10/2012שלום
יש לנו תוצאות טובות וניסיון רב בצנתורים כאלה וניתן לעשותם הצורה טובה במספר בתי חולים כמו הדסה. שניידר. תה"ש. רמבם וולפסון. ועל ידי לפחות 8 קרדיולוגים לילדים שעוסקים בצנתורים. בסיכוי שהדוקטוס יסגר בגיל זה באופן ספונטני הוא קטן
אך לא נראה לי שיקרה משהו רע לחכות עוד שנה אם זה יתן לכם הרגשה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות ילד לאחר צינתורמיכל29/09/2012
שלום רב,
בני בן ה 4 עבר ביום חמישי צינתור בעקבות asd בביה"ח שניידר ביום שישי לאחר בדיקת קרדיולוג שוחרר לביתו.
הילד הוא ילד מאוד פעיל ושובב משתולל הרבה לא נח לרגע , וכך גם יום לאחר הצינתור והדבר מדאיג אותנו שמה ההשתוללות שלו תפגע בתהליך.
אנחנו מנסים להסביר לו והוא לא ממש מבין אותנו.
האם מותר לו להתנהג כרגיל כמו שהתנהג לפני הצינתור? האם יש להגבילו בדברים מסויימים?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התנהגות ילד לאחר צינתור - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו01/10/2012שלום מיכל
בזמן הכנסת המטרייה אנו בוחנים את יציבותה ע"י משיכה ודחיפה תוך הסתכלות באקו דרך הושט (כאשר המטרייה עדיין קשורה לתיל המוביל). רק אם רואים שהמטרייה יושבת יציב אז משחררים אותה מהתיל. אם איננו בטוחים אנו מעדיפים להוציא את המטרייה וללכת לניתוח במקום צנתור.
אמנם איננו מעודדים השתוללות קיצונית בימים הראשונים אחרי הצנתור, אך הסיכוי לתזוזה של המטרייה הוא קלוש ביותר ובד"כ נובע מכך שלא הייתה יציבה מלכתחילה.
כך שלדעתי אין זה באמת חשוב להגביל את הילד.
תוך מספר חודשים המטרייה עוברת צפוי ע"י רקמת הגוף והופכת למעשה חלק מהמחיצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות ילד לאחר צינתור
מיכל01/10/2012תודה רבה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מואץ לבת 3 במנוחהחלי23/09/2012
ערב טוב, לאחרונה שמתי לב שגם בשינה דופק ליבה של ביתי בת ה-3 מואץ. חשוב לציין שמלבד זאת היא בריאה (התקפי אסטמה מידיי פעם שמתבטאים בעיקר בשיעול, אבל מזמן לא היה לה התקף). האם זה תקין? יש משהו שאני צריכה להיות ערנית אליו?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דופק מואץ לבת 3 במנוחה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/09/2012חלי שלום
לא ברור לי מה בעיניך הוא דופק מואץ.
כמה פעימות לדקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית ילד בן 4יוליה23/09/2012
שלום,
האם בני בן ה-4 יכול לבצע פעילות גופנית, ואם כן מאיזה סוג בלי להנזק על פי הנתונים הבאים:
ניתוח לתיקון מום alcapa (לפני 3.5 שנים) ותיקון מסתם מיטראלי - לפני כשנתיים.
טיפול תרופתי אספירים 100 מ"ג פעם ביום, קפוטן 7.5*2 וברזל.
mild tr,trpg 23 mm,la dilatation-3.3 mm,mr-mild to moderate,two jets,ms mild,pg 12 mm,mean 4 mm, good systolic function
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פעילות גופנית ילד בן 4 - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/09/2012שלום יוליה.
אנסה לענות לך אך דעי לך שבמקרה כזה נכון יותר להתייעץ עם קרדיולוג ילדים שמכיר את הילד ועוקב אחריו.
לפי דעתי אם תפקוד הלב תקין והזרימה לעורק הכלילי השמאלי (שחובר בניתוח לאבי העורקים) תקינה ואין הרבה הצרות ודליפה של המסתם המיטרלי והלחץ הראתי תקין (זה פחות או יותר מה שאני מבין ממה שתארת) ואין לו הפרעות קצב בהולטר, אז נראה לי שיכול להשתתף בכל הפעילויות שנעשות בגילו.
בגיל זה בד"כ אין ספורט קיצוני ותחרותי.
בגיל מאוחר יותר יהיה צורך להשלים גם מבחן מאמץ לפני אשור לעסוק בספורט יותר אינטנסיבי.
ושוב, חשוב יותר שתתייעצי עם הרופא שמכיר את הילד!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לסגירת דוקטוס בפגיתיעל19/09/2012
שלום,
בתי נולדה בשבוע 28. נמצאת בפגיה. יש לה דוקטוס. קיבלה קורס אחד של איבופן שלא עזר והתחילה קורס שני. יש לה הרבה סטורציות ונוזלים בריאות והיא עם חמצן.
הרופאים אמרו שאם לא יעזור יבצעו ניתוח לקשירת הדוקטוס.
1. האם אתם מכירים מנתחים מומלצים בכירים בביה"ח שניידר?
2. האם הניתוח מסוכן בגודל כזה? (שוקלת קילו)
3. מה ההשלכות העתידיות? קראתי שתיתכן פגיעה במיתרי הקול.
4. האם הניתוח מסוכן?
לתשובתכם אודה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח לסגירת דוקטוס בפגית - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו19/09/2012הי יעל
1. שני מנתחי הלב שעובדים בשניידר מנוסים בניתוח כזה ויעשו אותו בצורה טובה.
2. הניתוח בעקרון אינו נחשב קשה אך הוא יותר בעייתי בקטנטנים. כמוכן חלק מהפגים הללו מאד חולים עם בעיות ראה, כליות מעי וכו' , מה שמעלה את הסיכון בניתוח. בהחלט יש גם תמותה בניתוח והיא משתנה לפי המצב הכללי של הילד.
סבוכים נוספים אפשריים הם אכן שתוק מיתר קול, דמום, פגיעה בצינור הלימפה והצטברות נוזל לימפתי מסביב לראות וגם אפשרות של קשירה בטעות של כלי דם לא נכון במקום הדוקטוס. בסה"כ ברוב המקרים הניתוח עובר בשלום.
למרות הסבוכים הפוטנציאלים, כאשר יש דוקטוס גדול עם דלף גדול שאינו מגיב לטפול התרופתי, יש צורך לעתים ללכת לניתוח כדי לשפר מצב התינוק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לב ימני VSD נוזל פריקרדיאלידנה11/09/2012
שלום
שבוע 15
בסקירת מערכות מוקדמת: לב ימני עם עיבוי הדפנות ונוזל פריקרדיאלי , LARGE VSD
אאורטה ו IVC ו - DV במקומם.
כיס מרה מימין קיבה שמאלית מתחת לסרעפת
אפשר בבקשה לקבל הסבר מפורט לגבי הממצאים, בקריאה באינטרנט קראתי שכל אחד מהממצאים איננו קריטי האם השילוב של כולם ביחד מוביל למסקנה שחייב לסיים את ההריון?
בכל מקרה כל מידע, אפילו כללי ולא ספיציפי, קישורים למקורות מידע יתקבלו בברכה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לב ימני VSD נוזל פריקרדיאלי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו12/09/2012הי דנה.
יש מספר דברים לא לגמרי ברורים לי. האם החדר הימני והשמאלי הם בגודל תקין והאם הכניסה והיציאה מהחדרים תקינה. במלים אחרות חשוב לדעת אם יש 2 חדרים תפקודיים. (בתנאים אלה אם מדובר ב VSD בלבד הדבר ניתן לטפול די טוב בניתוח אם אחד החדרים אינו תפקודי, זה הופך להיות הרבה יותר מורכב).
אני מציע לך לעשות אקו לב עובר בעוד שבועיים ואז תהיה האנטומיה יותר ברורה והקרדיולוג ילדים שיעשה לך את הבדיקה יוכל גם לתת לך ייעוץ לגבי המצב בהמשך.
בלי קשר לכך ברוב המקרים שיש מום לב יש צורך גם בברור גנטי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה
דנה13/09/2012אתמול נפגשנו עם קרדיולוג ילדים, הוא אמר שהחדרים עובדים בצורה תקינה וכנל לגבי הכניסות יציאות ובאמת הפנה אותנו ליעוץ גנטי ולחזור אליו עוד שבועיים כדי שהוא יוכל לראותבאופן יותר ברור באולטרהסאונד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצת פייסבוק "סדור הלב"
יורם בן חיים09/10/2012את מוזמנת להצטרף לקבוצת פיסבוק שנקראת "סדור הלב" בה חברים הורים שצברו נסיון אישי בנושא. כמו כן על רקע סיפור אישי לאחרונה , ביצענו בירורים לגמי תחומי התמחות ומיומנויות מוכחות , אשמח לחלוק איתך את המידע הזה.
מאחל לכם הצלחה והרבה בריאות.
יורם בן-חיים.
0544851913* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)