מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ASD מסוג סקנדום דחוף מאודשירה23/11/2011
שלום ד"ר מתתיהו
הייתי אצלך באקו לב עובר בשבוע 34 שם נמצא חדר ימין גדול מחדר שמאל כנראה וריאנט נורמלי (עפ"י ההבחנה שלך) והמלצת על אקו לב עובר לאחר הלידה
לאחר הלידה נמצא חדר ימין עדיין מוגדל מחדר שמאל- לחצים גבוהים וASD מסוג סקנדום.
כל שאר הבדיקה הכל תקין הזרימות וכו'. הומלץ על ביקורת בעוד כשלושה חודשים בבית החולים.
מדובר באחד מתאומים.
התינוק בסדר, אוכל מבקבוק טוב (כל כמה מציצות עוצר להתנשם וממשיך לאכול- האם תקין?) ועולה במשקל יפה מאוד ( אגב יותר מאחיו התאום)
אבל מתנשם לעיתים קרובות עם אנחות כאלה.. ממש נאנח.. מה שלא קיים אצל אחיו התאום- אני לא עושה השוואות אבל זה מאוד מדאיג אותי.
האם יש צורך להקדים את הביקורת בבית החולים שמתקיימת בעוד כחודשיים בערך? כיום הם בני חודש.
האם יש סכנה ממשית חס ושלום לתינוק?
מה הסיכוי שזה יסתדר בעצמו ללא צורך בהתערבות רפואית?
אודה להתייחסותך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ASD מסוג סקנדום דחוף מאוד - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו23/11/2011שלום שירה
ASD לא גורם בד"כ לתופעות כאלה. זה שהוא עולה במשקל זה סימן טוב.
קשה להאמין שזה קשור לענין אך מציע שתפני גם לרופא הילדים שיתרשם וכן התקשרי אלינו למרפאה בקפלן 089441653 ונוציא התיק ונחליט יחד אם להקדים את הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעדכנת
שירה09/12/2011רופאת הילדים שבדקה אמרה כי הילד נושם בסדר גמור. (בדקה השבוע)
אצלך עשיתי את אקו לב שהייתי בהריון ומכיוון שילדתי באסף הרופא שם עשו לו את האקו והביקורת צריכה להיות עוד כחודש וחצי (3 חודשים אחרי הלידה) במכון לב באסף הרופא.
רציתי לשאול,
לאחרונה הילד התחיל להירדם באופן כמעט תמידי בזמן האוכל (אוכל מטרנה מבקבוק 130-160 cc בן חודש וחצי. ולפעמים האכלה נמשכת יותר מחצי שעה מאחיו שהתחיל איתו את הארוחה ביחד...
הילד פשוט נרדם, שפוך. אני מלטפת אותו ומעירה אותו ואז שוב חוזר למצוץ את הפיטמה של הבקבוק כמה רגעים ושוב נרדם...
ולעיתים כשרעב תופס את הבקבוק חזק... אבל רוב הזמן נרדם ולכן אני מוטרדת האם יש קשר בין ההרדמות לASD??
וישן הרבה ביום (תמיד ישן יותר טוב מאחיו) ולעיתים צריך להעיר אותו לאכול אחרי 5 שעות שלא אכל...
אודה להתייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מעדכנת - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו09/12/2011שלום שירה
הספור מעט לא רגיל ונראה לי שכדאי להתרשם שוב בבדיקה ואקו.
אולי כדאי שתקדימי את התור באסף הרופא או תסדרי תור אצלנו מוקדם יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!! ברית מילהמהמ"ז23/11/2011
שלום רב
נולד לי תינוק לפני 10ימים.
מצבו הכללי תקין.
בבדיקה קרדיונלית: בהאזנה ללא אוושות. אקג: קצב סינוס תקין. אקו: סיטוס סוליטוס. חיבורים תקינים. התעבות קלה אסימטרית של המחיצה בין בחדרים. התכווצות חדרי הלב תקינה. לא הודגם מפל במוצא החדרים. מסתם אאורטאלי תקין, 3 עלים. מוצא קורנארים תקין. זרימה תקינה בצבע. אין MR. אין AI. לחץ תקין בחדר ימין. TR פיזיולוגי. מפל 21 ממ"כ. קשת אאורטה שמאלית תקינה. זרימה תקינה בקשת ובאאורטה היורדת.
לסיכום: MILD ASYMMETRIC HYPERTROPHY OF IVS
משקל בשחרור: 2880 גרם.
עקב מאורע של הכחלה התינוק חובר למוניטור במהלך האשפוז, בהמשך ניטור תקין. ללא אירועים חוזרים חריגים.
הרופא בקש ביקורת בעוד 6 חודשים.
האם ניתן לימול אותו בלי דאגה בהסתמך על הנתומים הנ"ל?
בבקשה את המלצותיך!
תודה
האבא המודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף!! ברית מילה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו23/11/2011נראה לי שאפשר לעשות ברית מילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת צל הלב - ילד בן שנה ו 10 חודשאוריה17/11/2011
היי,
הבוקר עשינו צילום חזה לילד מאחר והיה חשש לדלת ריאות. דלקת כזו אומנם לא ניצפתה אבל ביחס לצילום קודם נאמר שקיימת הרחבה של צל הלב ומומלץ לבדוק.
קראתי ומצאתי שברוב המקרים זה נגרם מאחר והצילום בתנוחת שכיבה והילד בדיוק נשף אוויר החוצא או משהו כזה...
האם זה אכן כך ברוב המקרים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרחבת צל הלב - ילד בן שנה ו 10 חודש - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו17/11/2011שלום אוריה
אכן שכיח לראות בעיות טכניות בצלומי חזה של ילדים קטנים.
במדה ויש ספק כדאי יהיה להשלים גם אקו לב שיכול לבדוק יותר במדויק את גודל הלב ותפקודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבת צל הלב
אוריה18/11/2011ד"ר בהמשךלתשובתך הנה עוד פרטים ושאלה...
הילד עבר בשבוע האחרון וירוס, סוג של שפעת כנראה,חזרנו על הצילום גם בעמידה ושוב אותה תוצאה.לפי רופא הילדים אין שום סימפטום או ממצא קליני אחר ולכן הוא לא מאוד מוטרד יחד עם זאת יש לנו תור לקרדיולוג ילדים עוד יומיים להמשך ברור וכנראה אקו לב.
מדובר בילד שלישי שלנו בריא לחלוטין שעבר את כל הבדיקות במהלך ההריון
שאלתי - עד כמה שכיחה תופעה זו ואולי בעיקר אחרי וירוס? בנוסף מתוך כל המקרים שיש הבחנה כזו כמה באמת לוקים בבעיה כל שהיא ?
מה זה בכלל לב מוגדל והאם וכיצד מטפלים בזה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הרחבת צל הלב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו18/11/2011שלום
אין כאן כל תופעה. זה קרוב לוודאי עניין טכני.
ליתר בטחון יעשו גם אקו לב שקרוב לוודאי יהיה תקין ובכך יגמר העניין.
אין טעם לדון בדברים תאורטיים כעת. נא רשום את תשובת האקו שיעשה בעוד יומיים ואז אפשר יהיה להתייחס שנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בלב לתינוקכרמית קנן16/11/2011
לפני שבוע נולד לי בן ויש לו חור בלב שלא יסגר האם זה מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חור בלב לתינוק - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו16/11/2011שלום כרמית
המידע שמסרת אינו מספיק
נא רשמי את התשובה של אקו לב שרשם קרדיולוג הילדים ואז אפשר להתיחס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחור בלב לתינוק דחוף
כרמית קנן17/11/2011שלום לך התינוק שלי מאושפז כמעט 12 יום באסף הרופא בגלל חור בלב החור הוא בגודל 6.7 מלימטר בין החדרים הוא לוקח אנטיביוטיוטיקה משכמים ומלחים האם זה מסוכן לילד והאם יש תמותה בדבר הזה אני מאוד לחוצה מהדבר הזה אני בקושי מתפקדת ביום יום אני מבקשת ממך שתגיד לי מה קורה אים הדבר הזה האם זה מסוכן
נ.ב קוראים לזה lsd
בתודהה כרמית מקווה שהתשובה תהיה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חור בלב לתינוק דחוף - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו17/11/2011כרמית שלום .
אני מבין שאת לחוצה אך קשה לתת לך תשובות אם אין פרטים.
ראשית, יש קרדיולוג ילדים באסף הרופא שבודאי בדק את הילד ועשה לו אקו לב, הכי טוב זה לשאול אותו.
בהנחה שמדובר ב VSD (פגם בין החדרים) ,למרות שאת כתבת משהו לא ברור, הללו נוטים לקטון עם הזמן ואם לא, לעתים אף צריך לסגור אותם בניתוח, ואז הילד יהיה בסדר גמור.
איני מבין מה הטפול והתרופות שמקבל כעת ולמה . נא דברי עם הקרדיולוג המקומי ורופא הילדים לברר את כל הפרטים הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!! יילוד חדשמהמ"ז12/11/2011
שלום רב
נולד לי תינוק לפני 3 ימים.
מצבו הכללי תקין.
בבדיקה קרדיונלית: בהאזנה ללא אוושות. אקג: קצב סינוס תקין. אקו: סיטוס סוליטוס. חיבורים תקינים. התעבות קלה אסימטרית של המחיצה בין בחדרים. התכווצות חדרי הלב תקינה. לא הודגם מפל במוצא החדרים. מסתם אאורטאלי תקין, 3 עלים. מוצא קורנארים תקין. זרימה תקינה בצבע. אין MR. אין AI. לחץ תקין בחדר ימין. TR פיזיולוגי. מפל 21 ממ"כ. קשת אאורטה שמאלית תקינה. זרימה תקינה בקשת ובאאורטה היורדת.
לסיכום: MILD ASYMMETRIC HYPERTROPHY OF IVS
צשקל בשחרור: 2880 גרם.
עקב מאורע של הכחלה התינוק חובר למוניטור במהלך האשפוז, בהמשך ניטור תקין. ללא אירועים חוזרים חריגים.
אני כל כך מודאג עקב חוסר הסבר נאות מרופא. האמא לא ממש הבינה את מה שהוא אמר, אני - האבא- לא הייתי במהלך השיחרור.
בבקשה, תסביר לי מה משמעות הדבר.
האם יש מצב מסוכן כלשהו?
האם הבעיה, ואני מניח שאכן יש, תיפתר מעצמה כפי שהרופא אמר?
מחכה לתשובתך בקוצר רוח
בברכה
באבא המודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף!! יילוד חדש - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו14/11/2011שלום
התעבות קלה של המחיצה הבין חדרית, לא אומר לי הרבה.(גם לא כתוב כמה)
בעקרון, זהו דבר לא נדיר אצל תינוקות לאמהות סכרתיות ואז נסוג עם הזמן.
יש גם מחלות מסוימות (לרוב תורשתיות שיש בהם התעבות של המחיצה. האם יש לכם במשפחה מחלות כאלה?.
נראה לי שכדאי לחזור על האקו בעוד כחודשיים ולראות האם המצב הופך להיות לגמרי נורמלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלות...
מהמ"ז14/11/2011תודה להתיחסותך.
בתשובה לשאלותיך:
1. אין מקרים קודמים במשפחה של תופעה זו. (אך אחות שלי היה לה בעיה בחדרי לב, אין מחיצה כלל בין שני חדרים, אזאה בגלל חצבת שלקתה בה אמה בזמן הריון במשך שלושת החודשים הראשונים. אין מקרים אחרים ובמיוחד על בסיס תורשתי).
2. רופא קרדיולוג ילדים בעת שחרור אמר שכדאי לעשות בדיקה חוזרת בעוד 6 חודשים. האם נראה לך שפרק זמן זה טוב?
3. מה שמדאיג אותי במיוחד שאמרו שהיתה לו הכחלה יומיים אחרי לידה, ובאופו חד פעמי. האם יש סכנה כל שהיא שבעיה כזו תחזור על עצמה גם לאחר שבדקו שהיה תקין לפי בדיקת מוניטור?
4. לפי מה שאנחנו יודעים האמא לא היתה סכרתית. (אך בבדיקת העמסת סוכר ראשונה התוצאה היתה 150, ולכן חזרה על הבדיקה שנית בכמות של 100 גרם סוכר, וכאמור התוצאה היתה תקינה).
ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לשאלות... - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו14/11/2011הי
אם הרופא בקש בקורת בעוד 6 חודשים הוא לא מודאג וכנראה הממצא מינימלי.
אין לדעתי כל קשר להכחלה.
לדעתי כדי להרגיע את העניין ולראות מה קורה בביקורת (יש כנראה סיכוי לא רע שזה יסתדר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איוושה בלב לילדה בת 4.2רינה11/11/2011
דלום רב,
לילדה שלי מאז שהיא תינוקת (לא בבית חולים) רופאת ילדים גילתה אצלה איוושה בלב וביקשה שנעשה אולטרא-סאונד. עד גיל שנתיים בערך כל חצי שנה עשינו בדיקת אולטרא-סאונד אצל רופא מומחה.רופא הבודק בכל ביקור ביקש שנחזור למעקב. היום בת שלי בת 4.2 ורופאת ילדים החדשה שלנו שוב גילתה איוושה ובקשה לבדוק באלטרא-סאונד. חזרנו ל אותו רופא מומחה. בבדיקה היום , רופא רשם מכתב ומסר לנו כי ייצרו איתנו קשר מבית חולים רמב"מ ע"מ לקבוע תור לניתוח!!!!! צינתור !
דברים שרופא רשם :::: אין ממצאי אי ספיקת הלב.ריאות נקיות ואין קוצר נשימה , אין שריעות כבד,דופק היקפי תקין,צבע ריריות תקין, הרמה פרסטרנלית של חדש ימין בסיסטוחה, פיצול רחב של הקול השני, נשמעה איוושה סיסטולית 2-3/6 בגבול השמאלי של עצם החזה ובנוסף איוושה אמצע דיאסטולית2/4. א.ק.ג: קצב סינוס,CRBBB, אין היפרטרופיה או סימני עומס, מקטעי S-T Q-T P-R תקינים. ציר QRS תקין.סינוס אריטמיה פיזיולוגית ללא פעילות אקטופית.
אקו-דופלר-צבע: מנח וגודל תקינים לחללי הלב.הרחבה של החדר הימני ושל עורק הריאה והרחבה קלה של הפרוזדור הימני. תפקוד החדרים תקין, ללא הפרעות סגמנטרית,ללא היפרטרופיה. אין חסימה תת מסתמית במוצא החדרים. התפקוד הדיאסטולי תקין : תבנית הזרימה הדיאסטולית במסתם המיטראלי תקינה , תמט אינספירטורי פיזיולוגי של הוריד הנבוב התחתון. מרקם, תנועה וזרימה תקינים במסתמים. נצפתה רגורגיטציה מזערית- פיזיולוגית במסתם הטריקוספידלי ובמסתם הריאתי. מפל הלחצים הסיסטולי בסתם הטריקוספידלי 18 ממ"כ. הלחץ הריאתי מוערך תקין. נצפה דלף משמעותי משמאל לימין מבכד לסקונדום 14*9 ASD מ"מ. החיץ הפרוזדורי 29 מ"מ.בשולי הפגם המתואר בחיץ הפרוזדורי נצפה ספטום סקונדום צנוע באיזור הסמוך למסתם האאורטלי (קדמי עליון) לא נצפה תפליט פריקרדיאי. גודל תקין בשורש האאורטה. גודל זרימה תקינים בקשת האאורטה. מוצא תקין לעורקים הכליליים.
סיכום:SECUNDUM ASD בגודל משמעותי עם דלף ניכר משמאל לימין והרחבת חללי הלב הימין. קיים חסר בשולי הפגם באיזור הסמוך לאאורטה - עליון קדמי. משקל 15ק"ג. וזה זמן ראוי לזימונה לצינתור טיפולי לסגירת הפגם בחיץ הפרוזדורי.
???????????????????????
ילדה שלי בריאה בד"כ הולכת לגן וחוגים ! האם הניתוח הזה כ"כ נחוץ לה ??
נא עזרתכם בבקשה, תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איוושה בלב לילדה בת 4.2 - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו12/11/2011שלום רינה
ASD הוא פגם במחיצה שבין הפרוזדורים. זהו פגם שכיח. בשנים הראשונות לחיים הילדים בד"כ לא מרגישים כל בעיה. במקרים של פגם משמעותי הם מתחילים לסבול בגיל 30 - 40 שנה ומעלה עם ביטוי של קוצר נשימה, התעייפות , הפרעות קצב (בד"כ פרפור פרוזדורים) ועוד בעיות אחרות אשר מקשים על חייהם ואף עלולים לקצר אותם.
לכן, כדי למנוע בעיות בעתיד נוהגים לסגור פגמים משמעותיים בסביבות גיל 4-6 שנים.
אם סוגרים בגיל 40 שנה, יש כבר נזק והסיכון להפרעות קצב וסימפטומים קיים למרות הסגירה. הסגירה נעשית בצנתור או ניתוח (תלוי במיקום הפגם, השוליים מסביב וגודל הילד.
זה באמת קצת מתסכל לשלוח ילד "בריא" לניתוח או צנתור לשם סגירת הפגם אך מבחינה רפואית זה הדבר הנכון לעשות.
לא סוגרים בד"כ ב3 שנים הראשונות כי חלק מהפגמים נסגרים ספונטנית ב 2 שנים הראשונות לחיים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיוושה לילדה בת 4.2
רינה12/11/2011דר' אברהם שלום שוב.
תודה רבה לך על תשובתך !! לקח לי זמן לעקל את תשובתך..... לא כי היא לא מובנת, אלא כי קשה לי מאוד עם עובדה, לפי מה שאני מבינה, שאין ברירה אלא חייבים לעשות את הניתוח. מה הסיכוניים בניתוח מהסוג הזה ? כמה זמן הניתוח עצמו ? כמה זמן מתעוששים אחרי דבר כזה ? מה הסיכויים שאחרי הניתוח הכל יהיה בסדר? האם היא תצטרך לקחת תרופות כלהן אחרי ניתוח, בהמשך החיים ? האם במידה ונחליט לא לעשות את הניתוח, זה בוודאות אומר שיקרה לה משהו בגיל 30-40?
אני מאוד מודאגת.... ממתינה לתשובות.
ותודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איוושה לילדה בת 4.2 - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו14/11/2011הי
הסכון בניתוח קטן מאד.
התאוששות תוך כ שבוע
בד"כ אין צורך בכל תרופות אחרי.
לא רצוי לחכות עד גיל 40. אם זו הייתה הבת שלי הייתי פועל לסגור את הפגם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשת אאורטה ימנית וטבעת וסקולאריתאילת09/11/2011
יש לי ילד בן שנה וחודש נולד עם קשת אאורטה ימנית וטבעת וסקולארית ,
השבוע עשינו ברונכוסקופיה ונאמר לנו שחייבים ניתוח כי יש לחץ משמעותי על קנה הנשימה
מה זה אומר ניתוח כזה האם זה ניתוח מורכב או פשוט ? האם ניתן לעשות אותו בלייזר ובזה בעצם לחסוך מהילד צלקת בחזה , ולאפשר לו החלמה יותר קלה ?
מי מבצע ניתוח כזה ? מנתח לב או מצנטר ?
ובכלל מה כולל מהלך ניתוח שכזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשת אאורטה ימנית וטבעת וסקולארית - תגובה
ד''ר יוליוס הגש09/11/2011טבעת וסקולרית פותחים בניתוח בבית החזה ע"י מנתח לב.זה אינו ניתוח מורכב הניתוח חייב להעשות ע"י מנתח לב מנוסה רצוי בשיבא בשניידר או בוולפסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה ועוד שאלות ,
אילת10/11/2011האם יש לך מנתח מומלץ בשניידר ?
ולא ענית לי לגבי השאלה האם ניתן לעשות את הניתוח בליזר ( ידוע לי למשל שניתוח כמו אפנדציט עושים גם בליזר )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר גבי אמיר וד"ר ג'ורג' פרנקל
מירית10/11/2011שניהם מנתחים ביחד- ועובדים בשניידר , צוות מצויין, גבי אמיר הוא מנהל הקרדיוכירורגיה....ממליצה בחום, ניתח את הבת שלי והם פשוט מקסימים...בכלל כל הצוות של שניידר מעולים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשת ימנית
נטע16/11/2011גם בתנו עבר ניתוח כזה , נותחה ע"י גבי אמיר בשנידר . במידה ותרצו לקבל יותר אינפורמציה ממשפחה שעברה ניתוח כזה נא השאירו פריטים ואחזור אליכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף!! נטע אנא צרי עימי קשר
פנינה05/12/2011פנינה 0528254931
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה
לינור09/01/2012היי פנינה יש לעובר שלי קשת ימנית וVSD באם את מכירה מקרה שכזה?האם אוכל לשוחח עמך בטלפון???תעני לי לאימייל בבקשה זה דחוף [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשת ימנית
שירלי10/02/2012היי נטע אני אשמח אם תחזרי אלי למייל אני רוצה מאוד לקבל ממך אינפורמציה ולדבר איתך קצת
תודה שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשת אורטה כפולה - טבעת ווסקולרית
אנג'לה29/03/2013הייתי שמחה מאוד לקבל אינפורמציה לגבי קשת אורטה כפולה - תופעות הלוואי והניתוח
להסרת הקשת. אודה לך אם תחזרי אלי לEMAIL. תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה זקוקה לעזרה
שמרית22/12/2014בני אמור לעבור ניתוח תיקון טבעת וסקולרית.. אני חרדה מאוד ואשמח לשמוע פרטיןים מהורים שילדהים עברו ניתוח כזה.. האם הניתוח קשה? סיכויי הצלחה? זמן החלמה וכו..
תודה רבה לעונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק לא סדיר אצל בני בן ה- 10ערן08/11/2011
שלום דוקטור,
שמתי לב (יותר מפעם אחת) לשינויי דופק (לעיתים קיצוניים תוך זמן קצר) שמתרחשים אצל בני בן ה- 10.
מדובר בשינוי גדול בקצב שמתרחש תוך שניות. לא רציתי למדוד לילד דופק בכדי לא להלחיץ אותו.
האם רצוי לבצע בדיקה מקיפה.
תודה,
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק לא סדיר אצל בני בן ה- 10 - תגובה
ד''ר יוליוס הגש08/11/2011כן, רצוי לבצע בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה לב נצפה לא תקיןקרין07/11/2011
שלום, אני בשבוע 17 להריון ועברתי סקירת מערכות מוקדמת והרופא הבחין שמבנה הלב אינו תקין כפי שציפה לראות. הוא טען שלא נצפו חדרים ותתכן רק מחיצה חלקית. למרות זאת כל שאר הבדיקה הייתה תקינה לחלוטין כולל דופק תקין וזרימת דם. בבדיקה העובר שכב לרוחב והרופא ציין שיש לי בטן עבה ולכן הראות הייתה לא כל כך טובה במהלך הבדיקה. הרופא שלח אותי לאקו לב לעובר, אך טען שעדיין מוקדם מדי ועלי לחכות כשבועיים עד לבדיקת האקו.
בבדיקת שקיפות עורפית שביצעתי לפני כחודש הכל היה תקין.
שאלתי- עד כמה חמורה הבעיה שראה הרופא? אני קוראת פה בפורום בעיות רבות עם שמות ברורים לכל בעיה ואילו הרופא שלי לא הגדיר את הבעיה בשם ספציפי מלבד שמבנה הלב נצפה לא תקין. והאם תתכן טעות עקב ראות לא טובה במהלך הבדיקה. בנוסף, האם יש בדיקות נוספות שכדאי לעבור על מנת להשיג וודאות בנושא? ומתי הכי מוקדם ניתן לבצע אקו לב.
אני ממש מוטרדת מאחר ואני כבר בשלב יחסית מתקדם בהריון.
אודה לכם לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מבנה לב נצפה לא תקין - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו07/11/2011שלום קרין
לעתים אכן זה קשה לראות. (בד"כ אנו מעדיפים לעשות אקו לב עובר בשבוע 20 - 23 אך במקרים כמו שלך עם חשד לבעיה לבבית לדעתי כדאי לנסות לעשות הבדיקה כבר כעת בשבוע 17-18 בידיעה שלא בטוח שנראה מספיק טוב (אם כי בד"כ ניתן לקבל מושג טוב על חומרת הבעיה)
כמובן שבלי הדמיה לא ניתן להעריך את חומרת הבעיה ואין לשלול גם אפשרות שאין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר לב נצפה לא תקין
קרין07/11/2011תודה רבה על התגובה המהירה.
האם יש סיכוי שבגלל ראות לא תקינה, לא ניתן היה לראות את הלב כמו שצריך?
האם מקרה זה נפוץ?
יש לציין שהרופא הסביר לי שהעובר מעט קטן לגילו וגודלו כמו של עובר בן 15 שעבועות וקצת. האם יש לכך קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עובר לב נצפה לא תקין - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו07/11/2011יש תמיד סכוי לטעות אם לא רואים טוב.
לדעתי הדיונים הללו לא עוזרים. כדאי לך פשוט לעשות אקו לב עובר בזמן הקרוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב עוברא06/11/2011
שלום רב,
אני בהריון שבוע 23+ 5 ימים. בעקבות ממצא בסקירה מאוחרת (הרחבה חד צדדית במוח- חדר שמאל 10 מ"מ) נשלחתי לבצע אקו לב עובר.
יש תור בתאריך 14/11 (אהיה בשבוע 24+ 6 ימים) או בתאריך 6/12 (כשאהיה בשבוע 28)
הבנתי שהבדיקה מבוצעת בדר"כ עד שבוע 24-25. רציתי לשאול מה הסיבה לכך שמומלץ לבצע אותה עד שבועות אלה? והאם בהתאם לכך עליי להעדיף את הבדיקה המוקדמת יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב עובר - תגובה
ד''ר יוליוס הגש06/11/2011רצוי להעדיף את הבדיקה המוקדמת א. אם מוצאים דבר מה הדורש הפסקת היריון ניתן לבצע ללא ועדה עליונה בשבוע 24 לאחר מכן לא תמיד הדבר אפשרי ודורש ועדה עליונה להפסקת היריון.ב. הראות במכשיר אקו עלולה להיות פחותה בשבועות מתקדמים של ההיריון בגלל הצתברות סידן בעצמות העובר כך משתי הבחינות טוב לעשות הבדיקה בין שבוע 22-24
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוצדורהגליה06/11/2011
שלום
הבת שלי בת 6 צריכה לעבור צינתור לסגירה רציתי לדעת את פרוצדורה הגודל של האיוושה בערך 11 מ"מ כמה זמן אישפוז סיכונים וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוצדורה - תגובה
ד''ר יוליוס הגש06/11/2011לא פירטת איזו "פרוצדורה" בתך צריכה לעבור אך נראה שמדובר בסגירת פתח במחיצה הבין פרוזדורית בצנתור. לרב מדובר בפעולה שאינה מורכבת במיוחד ובמקומות עם נסיון היא קצרה. בד"כ נהוג לאשפז למשך לילה לאחר הפעולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ASDמירב03/11/2011
שלום
ביתי בת 3 חודשים וחצי וגילינו לה ממש במקרה ASD בגודל שך 10 ממ.
ביקשו מאיתנו להגיע לביקורת לאחר כחודש.
מדוע דרושה ביקורת לאחר חודש?האם יש סיכוי שהחור ייסגר?
בנוסף - שמתי לב שלפעמים ישנו גוון כחלחל סביב השפתיים שלה שחולף לאחר כמה רגעים. האם זה דורש בדיקה דחופה יותר מעוד חודש? מה המשמעות של הגוון הכחלחל הזה?
ושאלה נוספת - מה הסיכוי שהסגירה תיעשה על ידי צינתור ולא על ידי ניתוח לב פתוח?
תודה
אמא מודאגת מאד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ASD - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו03/11/2011שלום מירב.
פגם של 10 מ"מ בגיל זה הוא לא קטן. הסיכוי שייסגר תוך חודש הוא קטן מאד.
יתכן שהרופא רוצה לראות אם מופיעים תסמינים קליניים כמו נשימה מהירה, עלייה במשקל וכו'(אם כי הם לא שכיחים במום זה ובגיל זה).
לגבי הגוון הכחלחל סביב השפתיים, כדאי לבדוק סטורציה. בד"כ במום זה אין כחלון ויתכן שהגוון הכחלחל נובע מכווץ כלי דם ואינו כחלון אמיתי עם ירידה בחמצון.
לגבי הסיכוי לסגירה בעתיד ע"י מטרייה זה תלוי מה יקרה בעתיד (יש נטייה להקטנה ואף סגירה ספונטנית, ואם לא נסגר, תלוי במקום הפגם ובשוליים מסביב כשהילדה תהיה גדולה יותר).
גם אם יהיה צורך בניתוח בעתיד זוהי פעולה מוצלחת עם סיכון נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מירב04/11/2011תודה
רציתי לשאול -
1.מהם התסמינים שעליי לשים לב אליהם בביתי אשר אמורים להדליק לי נורה אדומה? הבנתי כי המום לא אמור להשפיע על חייה כלל עד גיל 3. האמנם?אם כך - לא אמורים להופיע כל תסמינים לא?או שבגלל שהחור גדול מדיי לגיל זה אז יש סיכוי שיופיעו תסמינים לפתע?
2.לגבי הגוון הכחלחל - האם ללכת לרופא הילדים שלנו ולבדוק אצלו סטורציה?או לבקש ממנו הפנייה לכך?
3.ולבסוף - האם תוכל להסביר לי מה קורה במקרה של ניתוח?האם כיום עדיין עושים ניתוח לב פתוח או שיש ניתוח סימפטי יותר?
4.האם יש לך עצות כיצד להתמודד עם המכה הזו שנפלה עלינו?
תודה שוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו06/11/2011רוב הילדים ללא תסמינים. ל 10% לערך יכול להיות נשימה מעט מהירה ואיטיות בעליה במשקל.
כדאי לבדוק סטורציה (ניתן להעשות ע"י אחות בכל מרפאה.)
נראה לי שאת לוקחת את הדברים יותר קשה מאשר הם. זוהי בעיה שתפתר לבד או בצנתור או בניתוח ולאחריה, בכל מקרה הילדה תהיה בסדר.
כך שלדעתי אין צורך לקרוא לזה אסון וכדאי להרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לשמוע קצת פרטיםאולגה02/11/2011
שלום,
הילדה בת חודש ו5 ימים.
הפנו אותנו לקרדיאולוגיה בגלל מוקד אקוגני בסקירה מוקדמת שנעלמה.
בבדיקה גילו משהו אחר.
אמרו לבוא לביקורת בעוד חודש.
מצרפת קובץ עם הפרטים..
אשמח לשמוע קצת יותר פרטים מה הממצא הזה אומר.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אשמח לשמוע קצת פרטים - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו04/11/2011שלום אולגה
PFO הוא מעבר קטן בין הפרוזדורים שקיים באופן נורמלי בעובר ובד"כ נסגר במשך הזמן אחרי הלידה .(אין לכך משמעות רבה).
איסתמוס הוא אזור באבי העורקים לאחר יציאת כלי הדם לראש ולידיים שהוא תמיד מעט קטן יותר בעובר ומיד אחרי הלידה. הרופא בקש לבדוק הילדה שוב לברר שהאזור גדל באופן נורמלי ושלא מתפתחת שם הצרות. קרוב לוודאי שזה יסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמירית01/11/2011
לפני שלושה שבועות בשבוע 20 עברתי אקו לב בשניידר, נאמר לי שהכל תקין, ואין חורים בלב (עשיתי את האקו בעקבות העובדה שנולדה לי לפני 4 שנים תינוקת עם vsd גדול ועברה ניתוח לב פתוח בגיל 3 חודשים לתיקון החור). אז האקו לב היה תקין נאמר לי שהמחיצות שלמות.
היום בסקירה מאוחרת (למרות תוצאות הטובות של אקו לב) נכתב לי שבאזור של ה LEFT OUTLET ייתכן וקיים פגם קטן ש 1 מ"מ.....קצת נלחצתי, הייתי מאד רגועה אחרי האקו לב שניידר ואני רוצה להבין מה המשמעות של הממצא הזה...תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום רב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו02/11/2011שלום מיכל
המחיצה הבין חדרית בנויה מחלק שרירי עבה יותר וחלק קרומי מאד דק, כמו ניר.
(זה החלק שקרוב למוצא חדר שמאל) . באזור זה ניתן בתנאים מסוימים לחשוד בקיום VSD למרות שאין VSD ומאידך גם לפספס VSD.
(כמו שנוכחת כבר בהריון הקודם)
אם ההדמיה באקו לב עובר הייתה טובה ולא נראה פגם יש סיכוי טוב שאכן אין פגם אך לא ניתן לשלול זאת לחלוטין. אם יש לך ספקות אולי כדאי לחזור על בדיקת האקו לב עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מירית02/11/2011תודה רבה על התייחסותך, רציתי רק לציין שבילדה הקודמת ה vsd היה ידוע משבוע 14, הוא היה 6 מ"מ ברחם ו1 ס"מ לאחר הלידה. אבל ידענו הכל כל ההריון ולבסוף עברנו ניתוח לב.
הפעם בשבוע 20 נאמר לי שההדמיה טובה מאד באקו לב עובר,הכל היה תקין, נאמר לי שהמחיצות שלמות....אז האם בסקירת מערכות משתמשים בטכניקה אחרת?? אני תמיד חשבתי שאקו זו התשובה החד משמעית...שהיא גוברת על סקירה רגילה....בגלל זה אני מודאגת....ואם יש חור ש 1 מ"מ מה המשמעות שלו ד"ר יקר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו03/11/2011פגם של 1 מ"מ אינו גדול אך אני לא בטוח שיש בכלל פגם.
הטכניקה בסקירה ובאקו לב עובר היא דומה (אולטרסאונד) כשבאקו לב עובר יש יותר הדגשה ופרוט לגבי הלב.
אין בדיקה שהיא 100% ולא ניתן לשלול VSD באופן מוחלט
יחד עם זאת נראה לי שאת נלחצת יותר מדי מהעניין.
אם יש לך חששות, למה שלא תחזרי על אקו לב עובר שנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת לאחר ניתוח מכחילהמירב31/10/2011
תינוקת כבת חצי שנה, כחודש ושלושה שבועות לאחר ניתוח לב לתיקון VSD.
יש לה צלקת לאורך החזה וכן קטנה בצד שמאל של הבטן.
בכל פעם שהיא בוכה (בכי אמיתי, לא סתם "נודניקית") הצלקות מכחילות, גם קצת מסביב להן.
האם זה מצב תקין?
זה מצריך לגשת עימה לבדיקה אצל הרופא שעורך לה מעקבים?
המעקב הבא רק בעוד חודש וחצי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות
מירב31/10/2011הצלקת הנוספת הינה בצד ימין, ולא שמאל כפי שציינתי (אם יש לכך משמעות..).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)