פורום קרדיולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• מפל
    אמא לחוצה
    20/01/2013

שלום
    בני בן שנה ו-3 חודשים ובבדיקת אקו לב כשנולד ראו כי יש על פני המסתם הריאתי מפל עד 30 ממ"כ שיא עם מידה קלה של הרחבה פוסט סטנוטית. לפני כשנה הוזמנו למעקב נוסף ושם ראו כי תפקוד הלב תקין ללא עדות להפרטרופיה של חדר ימין הצרות קלה של המסתם העורקי מפל מקסימלים 36-38 ממ"כ PFO עם זרימה מימין לשמאל. היום היינו שוב בביקורת והאבחנה הייתה PDA קטן עם דלף משמאל לימין. ללא PFO. מפל 48 ממ"כ (פיק) על מוצא חדר ימין. MILD TR-50 ממ"כ ללא היצרות במוצא חדר שמאל קשת אאורטה תקינה. הוזמנו לביקורת בעוד חצי שנה שוב.
    הרופא אמר לי שיש בעיה במסתם הריאתי בין החדר הימני לעורק הריאה שלא גדל, אולם לפי המספרים הללו אני רואה שכן יש עליה. מה המשמעות של זה? האם יש לכך השפעה על חיי היום יום?
    תודה מראש על תשובה וסליחה על האורך של השאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפל - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    20/01/2013

הי
    מפל 48 ממ"כ על פני המסתם הראתי מהווה הצרות ברמה בינונית. אין זה גורם בד"כ לתופעות כלשהן, אין לכך השפעה על חיי יום יום ואין זה מחייב עדיין התערבות. יש צורך במעקב. כאשר המפל עולה ל סביבות 70 ממ"כ אנו נוהגים להתערב, בד"כ בצנתור ע"י הרחבה של המסתם עם בלון שהיא בד"כ מוצלחת ופותרת את הבעיה לאורך זמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב במאמץ, בן 17
    חזי
    16/01/2013

שלומות,
    בננו, בן 17, התלונן לאחרונה על תחושת כאב במאמץ (שחייה) או לאחר מאמץ (ריצה).
    נשלחנו לאקו + מאמץ ולהן התוצאות:
    א.ק.ג. במנוחה: סינוס 62 לדקה. T הפוך בחיבורים סרעפתיים וב- V3-6. ל.ד. 140/80
    אקו במנוחה: חדר שמאלי אינו מורחב (48/21 מ"מ) דפנותיו אינן מעובות (11 מ"מ). התכווצות הכללית תקינה (מקטע פליטה מוערך 60% ) תפקודו האיזורי תקין, עלייה שמאלית אינה מורחבת (רוחב 30 מ"מ) הלב הימני בגודל תקין. התכווצות תקינה של החדר הימני, אי ספיקה מיטרלית מינימלאלית, אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית. הלחץ הסיסטולי בעורק הראה מוערך ב-25 ממ"כ.
    שורש האוארטה 33 מ"מ. האוארטה העולה 27 מ"מ.

הנבדק ביצע מאמץ מדורג על מסילה לפי פרוטוקול ע"ש BRUCE
    למשך 15 דקות שלב 5 METS 17.5
    קצב לב 179 לדקה, 88% ממרבי ל.ד. 180/80
    ללא תלונות
    ללא שנויים משמעותיים במקטע ה-ST בא.ק.ג.
    ה-T עבר נורמליזציה במאמץ ואחריו
    לציין מעט פעימות מוקדמות חדריות.

שאלותי:

אם לא נצפת בעיה בקורלציה לתלונה- האם יש מניעה מהמשך פעילות במאמץ?
    האם ממליץ לבצע בדיקה נוספת?
    האם הפעימות המוקדמות החדריות יכולות לספק הסבר לכאב? (הוא ציין בפני שהרגיש כאב קל לקראת סוף הבדיקה). האם יש לטפל בפעימות אלו?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב במאמץ, בן 17

הוספת תגובה

• כאב במאמץ, בן 17 - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    16/01/2013

pפנו לקרדיולוג ילדים או לרופא ספורט על מנת שיתן לכם הדרכה נוספת לא ניתן לעשות זאת בפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 17

חזי
    16/01/2013

תודה

רק להבהיר- אתה מתכוון שכדאי שנפנה לקרדיולוג ילדים לפני שהבן יחזור לפעילות?

האם, באופן כללי, הפעימות המוקדמות יכולות להתבטא בכאב והאם (שוב בכללי) יש מה לטפל בפעימות מוקדמות גם בגילאים של נוער?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני
    אני
    11/01/2013

שלום רב,

אני נמצאת בשבוע 31+2 להריון.
    הריון ספונטני,
    עד עכשיו כל הבדיקות שעשיתי במהלך ההריון - תקינות.

עד כה כל הבדיקות והסקירות, כולל מי שפיר (שעשיתי בגלל גילי 44 ולא בגלל סיבה רפואית - הכל תקין.

היום הייתי בהערכת משקל.

כל המדדים היו תקינים.
    ונכתב:

"מהלך הריון רגיל.
    קריוטיפ עוברי - תקין (כאמור עשיתי מי שפיר - תקין).

בסונר נצפה עובר יחיד תקין ותואם גיל הריון. פרופיל ביופיזיקלי + ביומטריה תקינים ותואמים גיל הריון.
    הערכת משקל היום 2000 גרם. מצג ראש.

בבדיקה מהיום מתרשם מאקוגניות יתר על המחיצה הבין חדרית."

הרופא שביצע את הערכת המשקל היום, עשיתי אצלו גם את הסקירה המוקדמת והמאוחרת שיצאו תקינות. הוא שלח אותי לעשות אקו לב עוברי.

השאלות:

1) נלחצתי מהממצא "מתרשם מאקוגניות יתר על המחיצה הבין חדרית" - מה זאת אומרת (קראתי באינטרנט על "מוקד אקוגני" האם לכך הכוונה?

2) האם יש משמעות היכן האקוגניות - כלומר האם בחדר ימין / שמאל / במחיצה הבין חדרית או במיקום אחר? (כי קראתי שבדר"כ אין לממצא של מוקד אקוגני משמעות, ושזה לא קשור / מצביע על מום בלב חס וחלילה. קראתי שזה יכול להיות "סמן רך" לדאון, אך אני כבר ביצעתי מי שפיר שיצא תקין).

3) האם האקוגניות יתר הנ"ל מעידה חס וחלילה על מום בלב? (באף סקירה מוקדמת ומאוחרת זה לא היה ולא היתה חלילה עדות למום כלשהו בלב.

אודה להתייחסותכם.

לקביעת תור
    סגירה
    מוקד אקוגני

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני בלב העובר

אני
    12/01/2013

תוספת:

קראתי באינטרנט, וגם מתשובות רופאים לגבי מוקד אקוגני, שהמוקד אינו במחיצה אלא בעצם על שריר של מסתם בלב.

השאלה שלי:

האם מוקד אקוגני במסתם הכוונה למוקד אקוגני באחד החדרים? והאם יש הבדל מבחינת המשמעות של מוקד אקוגני אם הוא בחדר או במסתם?

וכן -

בהינתן סקירה מוקדמת ומאוחרת תקינות וללא ממצא של מוקד אקוגני - כאמור הממצא נצפה באקראי במהלך הערכת משקל שהיתה תקינה - האם קורה שמוקד אקוגני מופיע "פתאום" לאחר שבסקירות קודמות לא נמצא?

וכן - האם בהינתן שתי סקירות תקינות, בהן נבדק גם הלב כמובן, וכן כל הבדיקות תקינות, לרבות שקיפות וחלבון עוברי וכן מי שפיר שעשיתי בגלל גיל - האם המוקד אקוגני עלול חלילה להצביע על מום בלב או שאני יכולה להיות רגועה? כי קראתי שבדרך כלל אין למוקד אקוגני משמעות קלינית

אנא מאוד לחוצה - בבקשה ענו לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני בלב העובר - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    14/01/2013

את ניהול ההריון את השאירי בידי הגניקולוג שאצלו את במעקב. הוא אמור להפנות אותך לבדיקות המתאימות.
    כשמתגלה מוקד אקוגני מומלץ לבצע בדיקת אקו לב עובר אצל קרדיולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קדחת השיגרון
    נאוה אורן
    08/01/2013

שלום, בני בן ה-8 חלה לפני כשנה בקדחת השיגרון. המחלה החלה בצליעה (כאב בקרסול), כאבים שנדדו למפרקים גדולים אחרים, ורק לאחר שבוע אובחנה המחלה כשכבר הופיעה אוושה לבבית ונראתה דליפה משני מסתמים באקו לב. האם ניתן היה למנוע את הפגיעה במסתמים במידה והיה מאובחן מוקדם יותר ומתחיל טיפול?
    מה הסיכוי לנזק פרמננטי למסתמים ואולי צורך בהתערבות כירורגית בעתיד? האם יש סטטיסטיקה של חולי rheumatic fever שבדקה את מצבם בגילאים מתקדמים יותר? מעבר לזריקות הדורביוטיק אחת ל-3-4 שב', האם יש משהו נוסף שמומלץ לעשות באופן שגרתי כדי לנטר את המצב? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    קדחת השיגרון

הוספת תגובה

• קדחת השיגרון - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    08/01/2013

הטיפול בRF הוא מורכב ודורש ניסיון ומעקב . את ודאי נמצאת במעקב באחד מבתי החולים בהם יש מכון לב המסייע להם בכל הבדיקות הנחוצות . הדבר החשוב ביותר הוא למנוע התקף חוזר של קדחת השגרון ע"י נטילת טיפול מונע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים
    שירה
    07/01/2013

ביתי , כמעט בת חמש עשרה , מתלוננת על כאבים חזקים בחזה ובלב , באזור החזה בצד שמאל ובצד ימין , היא טוענת שהיא עייפה בקביעות גם אין לה כבר ממש תאבון והיא משתעלת חזק ומידי פעם היא טוענת שיש לה חום , ושגם לאחר מאמץ קטן ביותר כואב לה בצד והיא מתנשפת וטוענת שקצב הלב שלה חזק . היא מתעמלת התעמלות אומנותית כבר מאז שהיא בת חמש אז זה לא שהיא לא בכושר . היא גם אומרת שהיא לפעמים מרגישה צורך להתעלף ושהראש שלה מסתובב. עדיין לא לקחתי אותה לרופא בגלל שלא פעם ולא פעמיים היא שיקרה לי לגביי מצבה הבריאותי והודתה בפניי , אך הפעם זה לא נראה לי סתם אך אני לא יודעת . אשמח לדעת מה נראה לכם.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים חזקים

הוספת תגובה

• כאבים חזקים - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    07/01/2013

מה דעתך בכל זאת לקחת אותה לרופא? יותר טוב פעם בחינם מאשר פעם להחמיץ מחלה?
    תנסי רופא!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא כדאי להזניח

נועה
    08/01/2013

דברים כאלה מומלץ לבדוק, גם אם את חוששת שהיא לא אומרת את האמת כולה.
    אני סבלתי מתסמינים דיי דומים, עייפות כרונית,דפיקות לב חזקות ולעיתים גם כאבים. מיעוץ עם נטורופתית התחלתי לקחת Q10 200 מ"ג של סולגאר שמטפל בין היתר באותם תסמינים, משפר את תפקוד הלב ומשפר את אספקת החמצן ללב בעת פעילות גופנית מאומצת.
    ממליצה לך גם לגשת להתייעץ עם נטורופות, או אפילו להרים טלפון כי לי אישית זה עוזר מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בלב
    יוסי
    06/01/2013

שלום, קוראים לי יוסי ואני בן 16.

לפני כחודש התחילו לי כאבים נוראיים בלב, זיעה קרה דפיקות לב מאוד חזקות (מרגיש כאילו הלב מנסה לצאת) הרגשת חנק (יש לי גם אסטמה) הרגשת של דם זורם וחונק בגרון והרגשה מאוד מוזרה בסנטר, כמו כן יש הרגשה כזו בלב כמו של שריר תפוס, כאילו לפעמים שריר נתפס ביד אז מזיז וזה משתחרר זה מרגיש אותו דבר בלב, כמו לחץ וקושי.
    כשאני שוכב , אני מרגיש את הדופק המוזר ביחד עם כאבי לב והרגשה של חוסר אוויר (בפעם האחרונה ששכבתי הדופק עלה ל122) קרדיולוג בחיפה בדק אותי לפני כשבועיים ואמר שהכל תקין, בבדיקה הוא בדק א.ק.ג אולטרה סאונד וכו' ורק ציין שיש לי איוושה תמימה (2/6) ושהכל בסדר.

כמו כן עשו לי בדיקות דם, הכל יצא תקין לחלוטין חוץ מוויטמין D שהיה טיפה נמוך,
    שללו גם את האפשרות שזאת בעיה בבלוטת התריס.

כרגע, אף אחד מהכאבים לא עבר ואני לוקח לטיפה הרגעה Calmanervin שטיפה עוזרים לי להירדם, אך מרגיש כאילו הכאב מחמיר , כרגע התחילו לי כאבים בגב מאחורי הלב , גם באזור הזה התחילו כמו טיקים אני מאוד מתקשה לתפקד ביום יום בגלל זה.
    הייתי גם בחדר מיון ובדקו לי א.ק.ג 3 פעמים ולא מצאו כלום, הגעתי למצב מסוים לפני שבוע שחשבתי שזה אולי משהו פסיכיאטרי אז הלכתי לפסיכיאטר והוא לא מצא שום בעיה אצלי.

שבוע הבא כנראה אני יחבר הולטר 24 שעות אך לבינתיים מאוד מאוד קשה לי לתפקד וזה מחמיר, אני לא יודע מה לעשות כבר.

אשמח לתשובה, או להמלצה ללכת לטיפול אחר שישפוך טיפה אור על המצב כי אני מאוד מאוד מתקשה ביום ביום לחיות עם זה , עם זה לקום ולעמוד הרבה זה עד להשתעל עד ללהתעטש.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בלב

הוספת תגובה

• כאבים בלב - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    14/01/2013

אתה צריך לפנות אל רופא קופת החולים שך הפורם הזה אינו פתרון לתלונותיך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מום קשה בלב עובר
    דרעי שגית
    05/01/2013

בבדיקה לב שבוע 19+6 נצפה מום לבבי מורכב הכולל TRUNCUS ARTERIOSUS
    וכן VSD גדול.
    האם כדאי להמשיך הריון ולתקן מום זה לכשיוולד

הומלץ על הפסקת הריון

לקביעת תור
    סגירה
    מום קשה בלב עובר

הוספת תגובה

• מום קשה בלב עובר - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    06/01/2013

אם המישפחה מבקשת ניתנת המלצה רפואית לכך .מדובר במום לב קשה היכל להיות מלווה בתוסמונות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגביי
    לירז
    31/12/2012

זו אני , מההודעה הקודמת , שכחתי להוסיף שאני גם סובלת מסחרחורת קשות

לקביעת תור
    סגירה
    לגביי

הוספת תגובה

• לגביי - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    31/12/2012

לירז את ילדה חמודה ומתנסחת היטב אך בגילך יש לך עדיין אפוטרופסים והם הוריך. פני אליהם עלמנת שיקחו אותך לרופאים המתאימים, ואני בטוח שימצאו מזור לסבלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העזרה

לירז
    01/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצרות מסתם ריאתי וגיוס לצהל
    noua
    26/12/2012

שלום
    בתי לפני גיוס
    יש לה מום מולד היצרות מסתם ריאתי קלה +הרחבה קלה של עורק ריאה ראשי
    אינה מוגבלת בפעילות, ואינה מטופלת בתרופות
    האם מצב זה ימנע ממנה גיוס לצהל או שהפרופיל הרפואי יהיה נמוך מאד
    אשמח לתשובה

הוספת תגובה

• הצרות מסתם ריאתי וגיוס לצהל - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    28/12/2012

הי
    אם אכן ההצרות קלה (כפי שאנו מודדים בדופלר, מפל לחצים פחות מ 40 ממ"כ), היא תתגייס עם פרופיל רפואי שירד רק מעט ויהיה בתחום הקרבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לב מהחזית או מהצד - מה עדיף?
    ורד
    22/12/2012

אצל בתי בת 17 התגלה חור בלב מסוג asd. שינסו לסגור באמצעות שסתום בצינתור, ובמידה ולא יצליחו יהיה צורך בניתוח. הבנתי שבבי״ח שניידר הניתוח מתבצע בחתך חזיתי בחזה ובתל השומר בחתך צידי. אשמח להבין מה ההבדל כלומר - מדוע בשניידר החתך הוא מהחזית? האם יש לכך יתרון בגישה אל הלב או יתרון אחר על פני חתך צידי (שברור שהוא עדיף מבחינה אסתטית).
    תודה מראש
    ורד

הוספת תגובה

• ניתוח לב מהחזית או מהצד - מה עדיף? - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    22/12/2012

קיים נסיון רב שנים (כ50) שנה בסגירת ASD בחתך מרכזי. הסטטיסקה ידועה וטובה וחוזרת על עצמה בכל המרכזים.
    הסגירה בחתך צדדי נעשית ע"י רופאים שהתמחו בכך ויודעים לעשות זאת בדרך זו, בידהם גם ציוד לכך. הסטטיסקה לגבי התוצאות היא של כ-10-15 שנה והתוצאות טובות במקומות שיודעים לעשות זאת בשיטה זו.הבחירה היא קוסמטית בעיקרה.אין זו המלצה לעשות בשיטה אחת או השנייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ורד
    22/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח מהצד

עמי ברבר
    23/12/2012

שלום רב ,שמי עמי ברבר ואני משמש שלוש וחצי שנים כמנכ"ל עמותה לילדים שנולדו עם מומי לב .בקשר לשאלתך ,היות ואני חושב שנפשה של ביתך לאורך זמן היא הדבר שיהיה הכי משמעותי בחייה.ומצוקות כמו צלקת מפוארת בקדמת החזה לא תועיל לביטחון העצמי שלה.זאת בדיוק הסיבה שד"ר דוד משאלי מקדם את השיטה לניתוח צידי (מתחת לחזה )אצל בנות.במחשבה לעתידה של הילדה .(ד"ר דוד משאלי עובד באותו מרכז רפואי שבו עובד ד"ר יוליוס הגש )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך עמי.

ורד
    23/12/2012

אני מסכימה איתך שנפש הילדה חשובה ביותר. ועדיף צלקת בצד קטנה ככל הניתן. השאלה היתה כדי להבין מדוע לא מתחשבים בנושא האסתטי גם בבית חולים שניידר למשל. רציתי להבין האם פתיחה מהצד עלולה לגרום לירידה בסיכויי ההצלחה של הניתוח . ומתשובת הרופא אני מבינה שהתוצאות בשני סוגי הניתוח דומות, ושזה עניין של היכרות, ניסיון וציוד שלא קיימים בכל בתי החולים, שבעטיים הם ממשיכים לחתוך מהחזית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרתכם הדחופה PDA בתינוקת
    אילנה
    16/12/2012

שלום רב,
    בבי"ח מיד לאחר הלידה מצאו לביתי (כיום בת חצי שנה) PDA, עשינו ביקורת אחרי חודש ונתבקשנו להגיע בגיל חצי שנה, הממצאים האחרונים היו: נצפה דלף קטן עד מתון מבעד ל PDA.בזרימתו משמאל לימין נמדד מפל CW דופלר של 68 ממ"כ.בזרימה סיסטולודיאסטולית יפה.לא נצפה דלף ספונטני מבעד ל PFO.מסתם ע"ש אאוסטכיוס מפותח בפרוזדור הימני.הלחץ הריאתי תקין.אין הרחבה משמעותית של חללי הלב.
    היא מתפתחת יפה ועולה במשקל ואין סימני מצוקה.
    מניסיונכם, מה הסיכויים שה PDA יסגר לבד? האם האופציה היחידה שעומדת על הפרק היא צנצתור? אנחנו חוששים מהפעולה הזאת מאוד, אודה לעזרתם בעניין.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרתכם הדחופה PDA בתינוקת

הוספת תגובה

• עזרתכם הדחופה PDA בתינוקת - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    17/12/2012

מדובר כנראה בצינור עוברי(PDA) קטן שנשאר עדיין פתוח ואינו גורם למעמס על הלב .על כן כפי שאמרו לך יש להמתין. יש סיכוי מסויים שהצינור או יסגר או יגיע לממדים שלא צריך להתערב על מנת לסגור אותו. ולא, במשקל 15 קג ניתן לסגור אותו בצינתור .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עור כחול
    יערה
    04/12/2012

האם עור כחול - סגול בעיקר בכפות הידיים והרגליים אצל תינוק בן חודש מצביע על בעיה לבבית?

לקביעת תור
    סגירה
    עור כחול

הוספת תגובה

• עור כחול - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    04/12/2012

הי יערה
    עור כחול בכפות הרגליים והידיים אצל תינוק יכול לנבוע מכווץ כלי דם (למשל כשקר או אחרי אמבטיה ואף ללא סבה ברורה) ולא בהכרח ירידה ברמת החמצן בדם (שנובעת למשל ממום לב כחלוני).
    כדאי לך לקחת את התינוק למרפאה לבדוק ריווי חמצן בדם(ע"י מכשיר פשוט ששמים על האצבע שנקרא PULSE OXYMETER) ואם החמצון תקין זה יתמוך בכחלון על רקע כווץ כלי דם בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מום לב אצל עובר
    doritna
    04/12/2012

בבדיקת אקו בשבוע 31 להיריון הודגמו חדר ימין גדול וחדר שמאל היפופלסטי ללא חלל פרוזדור שמאל קטןעם תנועה דו כיוונית על פני הפורמן אובלה.תפקוד החדר תקין איכותית.
    אבחנה:HYPOPLASTIC LEFT HEART
    יש המלצה להפסקת היריון. האמנם?

לקביעת תור
    סגירה
    מום לב אצל עובר

הוספת תגובה

• מום לב אצל עובר - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    04/12/2012

שלום DORITNA
    אני לא חושב שזה נכון לעשות ייעוצים מסוג זה במסגרת הפורום. אבל בקצרה:
    ההחלטה על הפסקת הריון גם במקרים של מומים קשים נתונה בידי בני הזוג. זה תלוי הרבה באמונות והשקפות של בני הזוג.
    המום שאת מזכירה הוא אכן מום קשה שלא ניתן לתיקון מלא. כדי להגיע לתיקון חלקי יש צורך ב 3 ניתוחים (עם תמותה לא נמוכה) ומספר צינתורים וגם אז מדובר על ניתוח פונטן שכרוך בהמשך בלא מעט בעיות וסבוכים ומעקב קרדיולוגי צמוד לכל החיים.
    לאור זאת עליך להחליט מה את עושה.
    במידה ואת מחליטה להמשיך בהריון אנו כמובן נטפל בילד בצורה הטובה שאפשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימא יקרה ,במידה ותרצי.

עמי ברבר
    11/12/2012

פרטים נוספים מכאלה שהם לא רופאים ,אלא הורים.

0572777177

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 9 עם "פרפרים בלב"
    מעיין
    25/11/2012

שלום מכובדי
    בננו בן 9 ומספר לנו שהחל מידי פים לחוש "פרפרים בלב"! הוא מתנהג בסדר, עוסק בהרבה פעילות ספורטיבית ואוכל טוב
    האם עלינו לדאוג? האם זאת יכולה להיות בעיה לבבית או שמה משהו נפשי כמו חרדות או התרגשות יתר?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 9 עם "פרפרים בלב"

הוספת תגובה

• ילד בן 9 עם "פרפרים בלב" - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    25/11/2012

שלום מעיין
    יש סיכוי טוב שאין בעיה משמעותית אך בכל זאת נראה לי שכדאי לפנות לרופא הילדים שישמע את הספור , יבדוק את הילד ואולי אף ישלים גם אקג.
    במידה והוא יחשוב שיש פה בעיה כלשהי יפנה אותו הלאה לברור לקרדיולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר שמאל גדול מחדר ימין בעובר
    הריונית טרייה
    13/11/2012

שלום רב ,
    בסקירת מערכות מוקדמת נמצאה אסימטריה בין חדרי הלב , כאשר חדר שמאל גדול מחדר ימין, צויין כי זרימת הדם תקינה ובאופן כללי נראה כי הלב תקין. התבקשנו לחזור לביקורת בעוד כשבועיים .

מה המשמעות של ממצא זה ? האם קיים סיכוי כי הדבר יסתדר מעצמו עוד בתקופת ההריון ? אם זהו פגם לבבי - באילו בדיקות ניתן לראות זאת? אקו לב עובר? מי שפיר?

תודה רבה
    הריונית מודאגת

הוספת תגובה

• חדר שמאל גדול מחדר ימין בעובר - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    13/11/2012

שלום להריונית הטרייה
    לא יודע באיזה שבוע נעשתה הבדיקה.
    לגבי בדיקות אקו לב עובר שאנו עושים בד"כ בשבועות 18 והלאה רואים לעתים חדר שמאל גדול מימין. אם 2 החדרים מתפקדים בסדר ואין בעיה בכניסה וביציאה מ 2 החדרים (גם מבחינת הזרימה בדופלר), אז הבדל לא קיצוני בגודל של 2 החדרים הוא בד"כ ללא משמעות רבה.
    לפי דעתי כדאי לך לעשות אקו לב עובר להעריך את כל הדברים הללו. וכדאי לעשות הבדיקה לקראת שבוע 18

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

הריונית טרייה
    13/11/2012

שלום ד"ר אברהם,

תודה רבה על התשובה...
    אני בשבוע 15 כרגע ואכן הומלץ לי בהמשך לאחר הביקורת במידת הצורך ללכת לבדיקת אקו לב עובר

שוב תודה
    הריונית...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה