מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דופק מהירשי26/03/2013
שלום
בני בן 10 בריא
לאחרונה החל להגיד לי שהוא מרגיש משהוא כמו החסרת פעימה .בערך פעם ביום
מדדתי לו דופק אך לא הרגשתי החסרת פעימה .מה שכן הדופק שלו סביב 100 גם במנוחה
האם תקין או מצריך בירור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דופק מהיר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו27/03/2013הי שי
כדאי ללכת לרופא שיתרשם מהספור ויבדוק את הילד .
כדאי אולי לעשות גם אקג. לעתים עושים גם הולטר (רישום של אקג ל 24 שעות על טייפ ) ואז רואים אם יש הפרעות בקצב במשך היממה. דופק 100 אינו חריג במיוחד בגיל זה.
גם אם יש אי סדירות מסוימת ופעימות מוקדמות אין זה בהכרח בעיה של ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות מדיאסטינום מוגדלמיכל21/03/2013
שלום,
בני בן ארבעה חודשים ביצע אקו לב לשלילת VSD שנצפה כשהיה עובר. הבדיקה יצאה תקינה וגם מבנה הלב ותפקודו תקינים.
עם זאת הרופא ציין שההדמיה היתה מוגבלת מאזור האפקס ופראסטרנלי ולכן המליץ על צילום חזה לשלילת מבנה ריאה לא תקין.
בצילום חזה התגלה מדיאסטינום עליון מוגדל בצורה משמעותית.
אשמח לשמוע מה משמעות הדבר.
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משמעות מדיאסטינום מוגדל - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו27/03/2013הי מיכל
מדיאסטינום הוא האזור האמצעי של בית החזה ויש בו לב וכלי דם, קנה וצנור בליעה ובלוטות לימפה ובלוטות כמו התימוס (שהוא יכול להיות מוגדל באופן נורמלי בגיל זה) ולעתים בלוטת התריס.
בעיות באברים אלה יכולים לגרום לשינויים בגודל המדיאסטינום.
בגיל זה שכיח לראות תימוס מוגדל. (פיסיולוגי)
צריך להתייעץ עם רופא הילדים ועם הרנטגנולוג. קרוב לוודאי שזו לא בעיה ,אך אם יש ספק ניתן לעשות הדמיות אחרות כמו CT ועוד לפי שקול הרופאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבעיה .סמיילי5212/03/2013
אני בת 14.5 יש לי קוצר בנשימה בזמן מאמץ ... עשיתי בדיקת תיפקוד ריאות ויצא תקין -555- בנוסף בדקו גם עם משאף ( בתיפקוד ריאות) והגוף לא הגיב ( לא בזמן קוצר ) .
לאחר מכן עשיתי א.ק.ג יצא תקין -555-
אחריי חופשת פסח אני רוצה ללכת עם הבדיקות לקרדיאולוג שיאבחן אבל לפני זה ..
יש לי חוסר בברזל דיי גדול .., אני לוקחת גלולות פמינט וכדורים מינוציקלין 50 מ"ג
האם יכול להיות שאחד מהגורמים האלו יכולים לגרום לי לקוצר ?
רציתי לדעת אם אני יכולה להשתמש במשאף ואם זה צורך מרשם רופא ?
אם אני משתמשת במשאף האם התרופה של זה יכולה להתנגש לי עם הכדורים שאני לוקחת ?
* זמן הקוצר אין לי חירחורים או רעשים מהריאות ( בנשימה) .
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבעיה . - תגובה
ד''ר יוליוס הגש12/03/2013שאלה מצוינת לרופא הריאות שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מפלים שבוע 24 להריוןנטלי09/03/2013
סיטוס סוליטוס
החזר תקין של ורידים לפרוזדורים
מסתמים AVV זרימה תקינה
מחיצה בין חדרית שלמה
מוצא ומנח תקין של כלי הדם הגדולים
קשת האורטה הודגמה תקינה
עורק הריאה הודגם עם הצרות מסתמית מפל 31 ס"מ ממ"כ
הודגם TR עם מפל של 60 ממ"כ כעדות להצרה בעורק הריאה.
תפקוד תקין.
ללא תפליטפריקדיראלי
חדר ימני מעט מעובה אולם נראה בעל נפח תקין.
מה הסיכוי שזה יחמיר במהלל ההריון? ומה יקרה לעובר אחרי הלידה? והאם ישאר לו מום או הגבלה מסויימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות מפלים שבוע 24 להריון - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו09/03/2013הי נטלי
נראה שמדובר בהצרות של המסתם הראתי.
במקרים אלה , אם החדר הימני הוא בגודל סביר (כך זה נראה אצלכם לפי התאור) אז בד"כ ניתן לטפל בבעיה בצורה מוצלחת לאחר הלידה. היו לי כבר 2-3 מקרים כאלה שאובחנו בהריון ועברו צנתור לאחר הלידה עם הרחבה של המסתם הראתי ע"י בלון והם בסדר. לעומת זאת אם החדר הימני הוא מאד לא מפותח וקטן לעתים הוא לא יוכל לתפקד כמשאבה עצמאית ואז התיקון הוא הרבה פחות טוב.
נראה לי שכדאי לעקוב בהריון לראות מה קורה עם החדר הימני עם הזמן ולפי המצב לעשות החלטה בהמשך.
בד"כ הדברים לא מסתדרים לבד אך מספיק שהמצב לא יחמיר (לכן חשוב המעקב)
יש לנו נסיון טוב בהרחבה של מסתם ראתי בילודים בצנתור עם הצלחות טובות ורק בחלק קטן מהמקרים יש צורך בניתוח שגם הוא מוצלח. מה שחשוב הוא המעקב אחרי החדר הימני
נ.ב
אם תרצי לדבר עם אמא של תינוקת שעברה ספור דומה אנא כתבי ל MAIL האישי שלי ([email protected]) ואמסור לך את מספר הטלפון של האם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוארקטציה של האורטה ופגם במחיצהאשר03/03/2013
שלום,
היינו בבדיקת אקו-לב לעובר בשבוע ה28.
קיים בסריקה פגם במחיצה הבין חדרית ממברנוזי בגודל של 6.5 מ"מ.
היצרות של אבי העורקים לכל אורכו ובמיוחד במקטע הדיסטלי לקרוטיס השמאלי כ2 מ"מ. רוחב אבי העורקים 3.5 מ"מ. רוחב העורק הריאתי הראשי 7.7 מ"מ. שני החדרים בגדול דומה.
שאלתי היא:
במידה ותוצאות שאר הבדיקות שנעבור יהיו תקינות, ומה שיש לעובר זה המומים הללו בלב, מה זה אומר לגבי העובר לאחר הלידה? איזה ניתוחים? כמה ניתוחים יתכן? האם מדובר בילוד שכל חייו יסבול מניתוחים ואישפוזים או שמה מדובר בניתוח אחד קצר ולא קשה?
ברור לי שבפורום לא ניתן לקבל חוו"ד בלי להיפגש, ולמעשה הפורום הוא בשביל להקל על החוויה. אבל האם במקרים שנתקלתם אתם הרופאים, יתכן ומדובר בניתוח פשוט\לא מסובך (ברור במקרה שאין סיבוכים ושלא צצים דברים אחרים)?
האם ההצלחה גבוהה בניתוחים מסוג זה והילדים יוצאים אח"כ לחיים טובים ונורמאליים רגילים לכל דבר.
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוארקטציה של האורטה ופגם במחיצה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו03/03/2013הי אשר
אתה צודק שזה לא מתאים לפורום.
אתה צריך לפגוש קרדיולוג ילדים לצורך הייעוץ (בד"כ עושה זאת הרופא שאבחן את הבעיה)
ראשית במקרים כאלה יש להתייעץ עם גנטיקה ולברר שאין בעיה כרומוסומלית או תסמונת די ג'ורג'.
לגבי המום, בהנחה שאין מדובר בבעיה גנטית, VSD וקוארקטציה ניתנים לתיקון בצורה די טובה וגם אם יהיה צורך בעתיד בהתערבות נוספת זה בד"כ ניתן לבצוע בצורה סבירה.
קשה לי לפרט יותר מזה ואני מציע שתיפגש עם קרדיולוג הילדים לשיחה יותר מעמיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אריתמיה והרדמהאליק03/03/2013
שלום רב,
בתי בת 3.5 אמורה לעבור בקרוב ניתוח כריתת שקדים בהרדמה כללית.
לפני לידתה במעקב הריון הרופאים ראו מספר פעמים באופן ברור הפרעות בקצב לב (arrhythmia). מיד לאחר הלידה בבית חולים אמרו לנו שהם לא רואים בעיה (לא זכור לי שעשו בדיקות כלשהן).
עכשיו לפני הניתוח עם הרדמה הנושא הזה מטריד אותנו, מה גם שהרבה פעמים קצב הלב שלה נראה מהיר באופן חריג (למשל, כשהיא ישנה).
אילו בדיקות כדאי לבצע לפני הניתוח ע"מ לוודא שאין בעיה הקשורה ללב?
תודה רבה,
אליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אריתמיה והרדמה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו03/03/2013הי אליק
איני יודע איזה סוג אריתמיה נמצאה בעובר. רוב הסכויים שאין כל בעיה וכידוע לך יש נטור של האקג בזמן הרדמה כללית.
בכל זאת אם יש ספק כדאי שתתיעץ עם רפא הילדים ותשקלו יעוץ ע"י קרדיולוג ילדים כולל אקג . אם יש חשש לדופק מהיר בשינה ניתן גם לעשות הולטר.
בקיצור קרוב לודאי כלום אך שוה בכל זאת ברור מסוים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- icrbbbאבי26/02/2013
תודה רבה על תשובותך
כתבתה באחד מתשובותיך ש ICRBBB זה וריאנט נורמאלי בילדים האם זה ממצא שיכול לחלוף בגיל מאוחר יותר ?
והאם זה דבר מולד או נרכש כתוצאה ממשהו במהלך החיים?
חוץ מאקו .כדי להיות רגוע האם היתה ממליץ על עוד בדיקות לבירור ? כי בני הוא פעיל ספורטיבית ואני חושש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
icrbbb - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו27/02/2013שלום אבי
כמו שכתבתי קודם זה אכן וריאנט נורמלי כך שאם הילד נבדק ע"י קרדיולוג ילדים, נלקח ספור משפחתי ובוצע אקו לב שהיה תקין אז אין צורך להתייחס לעניין יותר והוא לא מוגבל. אם אין בעיה, אין זה משנה אם הדבר חולף או משתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהICRBBB
שי27/02/2013תודה על תשובתך
הבירור היה כך
רופא קרדילוג בכיר ביצע את האקו שיצא תקין האם זה אומר שאני צריך לראות עוד קרדילוג?
לגבי בירור משפחתי .לי ולאישתי אין ICRBBB האם זה אומר שגם את שאר ילדיי אני צריך לבדוק ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ICRBBB - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו28/02/2013כאמור אם קרדיולוג בדק החולה לקח ספור משפחתי ועשה אקו לב והכל היה תקין אז לדעתי אין צורך בברור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב אצל ילד בן חודשיים וחצימירית20/02/2013
שלום,
הבן שלי בן חודשיים וחצי
עבר אקו לב בתוצאה נרשם
הודגם ASD קטן עם שנט משמאל לימין צד ימני אינו מורחב
כל השאר תקין
מה משמעות הדבר?
אקו לב אצל ילד בן חודשיים וחצי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו23/02/2013hi mirit
small ASD does not mean much and is frequent in this age
no need to worry and get follow-up in 2 years* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מירית23/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VSDעדן18/02/2013
שלום,
בשבוע 27 ביצעתי אקו לב עוברי לתאומים. בבדיקה הודגם VSD פריממבנטורי עם ריקמה אנוריזמטית סביבו בשני העוברים. הרופאה הרגיעה אותי בכך שזה קטן, ורוב הסיכויים שזה יסגר בגלל הריקמה סביב זה ושאין לי מה לדאוג. בכל מיקרה זימנה אותי לבדיקה חוזרת בעוד 5-6 שבועות.
לאחר שהגעתי הבייתה וקראתי קצת בנושא נכנסתי לבהלה קטנה. לרוב אני רואה שמפנים בממצא הנ"ל ליעוץ גנטי ולמי שפיר.
חשוב לציין, שכל הבדיקות הקודמות יצאו תקינות- תודה לאל.
האם בכל מקרה יש צורך לפנות ליעוץ גנטי?
אשמח לשמוע את דעתך על הממצא.
תודה,
עדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
VSD - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו18/02/2013ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
VSD - תגובה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו18/02/2013חשוב לעשות יעוץ גנטי. הפגם עצמו הוא בד"כ לא בעיה גדולה אבל יתכנו השלכות גנטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק ולחץ דםאבי13/02/2013
שלום
בדקתי לבני עוד מעט 12 לחץ דם ודופק התוצאות 95 על 55 דופק 58 האם תקין?
זה במצב מנוחה מוחלטת בני עם שפעת ביומיים האחרונים בלי חום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק ולחץ דם - תגובה
ד''ר יוליוס הגש13/02/2013על פניו ניראה תקין. רצוי לבצע אקג להשלמת בדיקת הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו ומוקסיפןאבי12/02/2013
שלום בני בן 12 אמור לעבור אקו .כרגע נוטל מוקסיפן עקב שפעת שהולכת וחולפת
האם יש השפעה של התרופה על הבדיקה ?
אקו ומוקסיפן - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו12/02/2013לא. אין השפעה. מאידך אם הילד חולה ממש עם חום גבוה כדאי לשקול אולי לדחות מעט את הבדיקה אם אינה דחופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 14אפרת10/02/2013
בני בן 14 סובל מכאבים בחזה במנוחה. הכאבים תוקפים אותו אחת לכמה ימים וכשזה תוקף אותו הוא טוען כי : " אני לא יכול לנשום ". חשבנו שזו התרחבות של בית החזה . מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 14 - תגובה
ד''ר יוליוס הגש10/02/2013כנראה שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בן 14 - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו11/02/2013הי אפרת
ברוב המקרים בגיל זה כאב בחזה אינו קשור ללב וקרוב לוודאי זה כך גם במקרה שלכם , אך כדאי ללכת לבדיקה אצל רופא הילדים ואם יראה צורך בכך יפנה אתכם גם לקרדיולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VDS באקו לב עוברמיכל06/02/2013
אני בת 38 בשבוע 24. באקו לב עובר הודגם VSD פריממברנוטי בקוטר 1.6 מ"מ עם דלף דו כיווני על פניו (קוטר המסתם האורטלי 3.8 מ"מ).
הרופאה המליצה לביקורת אקו לב עובר בשבוע 32, והמליצה על ייעוץ גנטי חוזר.
עשיתי כבר מי שפיר שיצאו תקינים. שקיפות עורפית וסקירות תקינים.
לא שמרתי את מי השפיר. האם יגידו לי לחזור על הבדיקה? אני ממש לא רוצה לחזור שוב על הבדיקה הזאת.
מה הסיכויים שהחור יסתם מעצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
VDS באקו לב עובר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו08/02/2013הי מיכל
VSD פריממברנוטי בעובר ללא מומים ברורים אחרים בלב הוא לא כזה נורא. יש סכוי שעם הזמן הם קטנים ואף נסגרים אך גם אם לא, ניתן לסגור אותם בניתוח בהצלחה ובסיכון נמוך ואז הילד למעשה בריא.
מבחינה גנטית יש לשלול תסמונת דאון וטריזומיות נוספות ואני מניח שזה נבדק בבדיקת מי שפיר שעשית. חשוב במקרים אלה לשלול גם חסר חלקי של כרומוסומים כמו למשל חסר חלקי בכרומוסום 22 שנותן תסמונת די ג'ורג' (חסרים אלה נבדקים ע"י בדיקת FISH לכרומוסומים המתאימים.
זה לא נעשה תמיד באופן שגרתי בבדיקת מי שפיר רגילה. האם זה נבדק אצלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חושבת שעשיתי בדיקת פיש
מיכל08/02/2013אני ממש לא רוצה לעבור עוד בדיקות זה תמיד מכניס אותי ללחץ. גם ככה אני מטופלת בהריון בסיכון כי אני מושתלת כליה ונמצאת במעקב כל הזמן. זה הריון יקר לאחר ארבע שנים של המתנה ולאחר טיפול הזרעה.
זה הדבר היחידי שמצאו בינתיים בכל הבדיקות שעשו לי. שקיפות עורפית תקינה, סקירות תקינות, מי שפיר תקינים.
אני ממש לא רוצה לעבור שוב מי שפיר. אני לא חושבת שעשו לי בדיקת פיש וגם אף אחד לא אמר לי לעשות כשעשו לי את המי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא חושבת שעשיתי בדיקת פיש - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו08/02/2013בסדר
הסיכוי לדי ג'ורג' הוא קטן.
בכל זאת לדעתי כדאי לך לברר עם המכון שבצע את בדיקת מי השפיר מה בדיוק נעשה.
כמוכן כדאי לך לשמוע שוב את הגנטיקאי לאור הממצא החדש וכדאי לבדוק אם אפשר לעשות FISH על המשטחים של הבדיקה שלך למרות שלא שמרו חומר. (ראיתי מספר מקרים שהצליחו לעשות זאת בלי לחזור על בדיקת מי שפיר)
נ.ב עד כמה היה הרופא בטוח שיש VSD ? והאם נראה מעבר גם בצבע? האזור הזה הוא מאד דק ואם ההדמיה קשה לעתים נראה כאילו יש VSD.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופאה אמרה שרואים אצלי טוב
מיכל09/02/2013היא אמרה שאני ״אקוגנית״ בגלל שאני רזה ואולי אם הייתי שמנה היא לא היתה רואה כלום. היא אמרה לי אבל לחזור לבדיקה נוספת בשבוע 32. הפרופ׳ שעשה לי את המי שפיר אמר שהאקו לב אכן יכולה להיות בדיקה לא מדוייקת.
אז מה לשאול באסותא? שם עשיתי את המי שפיר. אם הם שמרו את המשטחים?
תודה על הסבלנות וההתייחסות האישית שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הרופאה אמרה שרואים אצלי טוב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו10/02/2013תשאלי אותם אם ניתן לעשות FISH ל 22 על המשטחים שיש. אולי עדיף שתלכי שוב לגנטיקה והם יבררו בשבילך באסותא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב עובר - עזרה בבקשהאמא מודאגת04/02/2013
ד"ר שלום, לפני שלושה שבועות, כשהייתי בשבוע 21 ביצעתי אקו לב עובר. הבדיקה יצאה תקינה (מבנה לב תקין) מלבד שהרופא כתב הרחבה קלה בשורש האורטה (הוא כתב 4.5 מ"מ + 1.8 מ"מ - מה זה אומר?) ובעורק הריאה. ביקש לחזור על הבדיקה בתוך 4 שבועות ואמר שזה יכול להסתדר. מאז הייתי אצל פרופ' שוחט ביעוץ גנטי שאמר שהמקרה נראה לו מוזר שכן מדובר על הרחבה גדולה ובשני כלי הדם.
שאלתי - על מה יכולה להעיד הרחבה כזו?
האם אתה מכיר מקרים כאלה בהם ההרחבה הסתדרה לאורך ההריון?
והאם ההרחבה גדולה ולא סבירה בעיניך ובהכרח מעידה על מום / בעיה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקו לב עובר - עזרה בבקשה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו04/02/2013הי
קשה להבין ממה שכתבת למה התכוון הרופא.
נראה לי שכדאי שתסרקי את התשובה או תעתיקי אותה מלה במלה ותשלחי ואנסה להבין את העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוף האבחנה - שאלת המשך
אמא מודאגת05/02/2013ד"ר מתיתיהו,
אני מודה לך מאוד על ההתייחסות. אני מצרפת את אבחנת הד"ר שבדק אותי.
בעלי ואני בחרדה מאוד גדולה, נשמח לקבל את התייחסותך.
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - עמוד שני
אמא מודאגת05/02/2013
נראה שהסריקה לא ברורה, מצטטת - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו05/02/2013הי
אכן לא רואים דבר מהסריקה.
ממה שכתבת, אאורטה העולה בגודל 4.5 מ"מ
Z SCORE הוא חשוב לפי ההתפלגות הנורמלית של גודל אאורטה (יש הרי וריאציה באופן נורמלי!)
1.8 Z אומר שהערך הוא בגבול העליון של התקין ואין כאן סטיה קיצונית ובהחלט יכול להיות נורמלי עדיין.
הרופא יחזור על הבדיקה שוב ויתרשם מה קורה עם הזמן. נראה לי שאין סבה לפי שעה להיות לחוץ.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נראה שהסריקה לא ברורה, מצטטת - תגובה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו05/02/2013תוספת
לא הבנתי אם התרשמו גם מהרחבה של עורק הראה?
צריך לזכור שמדובר במדידות בעובר ולעתים דברים טכניים קטנטנים במדידה יכולים לשנות. (זו סבה נוספת לחזור על הבדיקה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אמא מודאגת05/02/2013תודה על תגובתך.
כן, הרופא אמר בעל פה שהתרשם גם מהרחבה של עורק הריאה, אם כי הבחנתי כי לא כתב זאת בפירוש.
האם אתה מכיר מצבים כאלה של הרחבה שמסתדרת?
האם ההרחבה ביחס לשבוע שנבדק (21) היא משמעותית ומדאיגה בעיניך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך!
אמא מודאגת05/02/2013אנחנו מודים לך מאוד!
רק בריאות לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו לב עוברגילעד29/01/2013
בבדיקה נמצא:
מנח תקין של החדרים וכלי הדם הגדולים.
גודל ותפקוד תקין של החדרים.
זרימה תקינה על פני ארבעת המסתמים וקשת האאורטה.
a-v canal תקין, קשת האאורטה שלמה
המחיצה הבין חדרית שלמה
לא נראתה קרדיומיופתיה
לא נראה תפליט פריקרדיאלי
בחתך מדיאסטינלי גבוה סימן v עדות לקשת האאורטה השמאלית
ניקוז ורידי ריאה תקין
עובי מחיצה בין חדרית 1.3 מ"מ - תקין
בסיכום:
לא הודגם מום לב
ראות אקוגנית בינונית
במהלך הבדיקה קצב סדיר 148 לדקה
זרימה למינרית במוצא חדר' שמאל האאורטה קטנה מעורק הריאה ללא הפרעה בזרימה
המלצה לבדיקה חוזרת בעוד חודש
שאלתי היא:
מה הפירוש זרימה למינרית במוצא חדר' שמאל?
האם לתופעה שהאאורטה קטנה מעורק הריאה וללא הפרעה בזרימה יש משמעות רצינית והאם זו תופעה שבדרך כלל מסתדרת בהמשך ההריון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב עוברי
גילעד29/01/2013שככחתי לציין הבדיקה נעשתה בשבוע 20
תוצאות אקו לב עובר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו29/01/2013הי גלעד.
זרימה למינרית היא זרימה שקטה ובמהירות דומה לרוחב הכלי והיא למעשה הזרימה התקינה (לעומת זאת כאשר יש הצרות במקום מסוים הזרימה דרך ההצרות הופכת להיות מהירה יותר ומערבולתית = טורבולנטית וזה אחד האמצעים שלנו להעריך בדופלר הצרויות)
מה שאתה מתאר היא למעשה בדיקה תקינה.
השאלה היחידה היא ההבדל בגודל בין אאורטה לעורק הראה (לא נאמר מה היחס ביניהם). אם ההבדל הוא לא גדול (אאורטה קטנה במעט מעורק הראה) וההריון בשלבים מתקדמים אין זו נחשבת לבעיה. אם ההבדל בגודל הוא ניכר זה יכול לרמז על בעיות מסוימות כמו הצרות של אבי העורקים (קוארקטציה ) ועוד.
כאשר ההבדל בגודל אינו רציני לרוב אין בעיות לאחר הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)