פורום קרדיולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• אקו לב עובר שבוע 16
    נונלה
    16/07/2012

שלום לד"ר,

אני בת 42.5 ובהריון בשבוע 15+2 עם עובר ממין נקבה.

ביום שישי האחרות ביצעתי סקירה ראשונה שיצאה תקינה למעט נקודה היפר אקוגנית בלב, חדר שמאל, 1 מ"מ. שקיפות עורפית שביצעתי בשבוע 11+5 יצאה תקינה גם כן.

אני אמורה לבצע מי שפיר רק בעוד כ- 3 שבועות והופנתי ע"י מבצע הסקירה לאקו לב עובר וייעוץ גנטי.

מכיוון שקראתי שנקודה היפר אקוגנית בעובר הינה ממצא רך לתסמונת דאון, אני מאוד לחוצה ועד קבלת התשובות מבדיקת מי שפיר עלולים לחלוף 6 שבועות של לחץ וחששות...
    קראתי גם של- 50% מהעוברים עם תסמונת דאון יש בעיה לבבית.

1. רציתי לדעת - האם בשבוע ההריון הנוכחי שלי אני יכולה לבצע אקו לב עובר והאם בשלב הזה הבדיקה תהיה מהימנה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקו לב עובר שבוע 16

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקו לב עובר שבוע 16 - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    17/07/2012

שלום נונלה
    אפשר לקבל תשובה לגבי תסמונת דאון במי שפיר הרבה יותר מוקדם מ 6 שבועות ע"י בצוע בדיקת FISH .
    גם אם תעשי אקו לב עובר כעת (שקרוב לוודאי יהיה טכנית קשה ופחות טוב מאשר בשבוע 21 , עדיין לא תהיה לך תשובה חד משמעית לגבי תסמונת דאון)
    נקודה אקוגנית היא ממצא מאד שכיח בהריונות של עוברים נורמאלים.
    לסכום: נראה לי שכדאי שתנסי להירגע, עשי את בדיקת מי השפיר, קבלי תשובה מוקמת מה FISH ויש סיכוי גדול שהכל יהיה בסדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ASD במעקב
    עדי
    16/07/2012

אתמול היינו בשניידר בפעם השלישית לצורך מעקב אחרי ASD שהתגלה אצל ביתי ע"י רופאת המשפחה ששמעה אוושה בלב. הרופא כתב שהפגם גורם לדלף משמעותי משמאל ימינה ונראה שניתן לסגור את הפגם בצינתור אך כיוון שהשוליים העליונים/אחוריים מעט קטנים ואין שום דחיפות בסגירה ממליץ להמתין בשלב זה. ביקורת בעוד שנה. האם יש עוד סיכוי שדברים ישתנו בעוד שנה? האם צינטור פותר את הבעיה לצמיתות ובעתיד עד 120 לא יהיו כל בעיות עם הדבר הזה? הילדה תהיה בת 5.5 והבנתי שעד גיל 6 פותרים בעיה זו, זה לא בדקה התשעים בערך? תודה (אמא מודאגת מאוד)

לקביעת תור
    סגירה
    ASD במעקב

הוספת תגובה

• ASD במעקב - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    17/07/2012

שלום עדי
    קשה כמובן להתייחס לשאלות בלי להתרשם מהאקו
    יתכנו שינויים מסוימים עם הגדילה אם כי קצת קשה לי להאמין שיהיה שינוי משמעותי מאד בשנה שבין 5 ל 6.
    אם הרופא המטפל שלכם מאמין שיש סכוי שהמצב ישתנה (לפי הממצאים של האקו) ,לא אסון אם סוגרים את הפגם (עם מטרייה או ניתוח)גם בגיל 7 או 8 שנים.
    אם המקרה מתאים למטרייה ומצליחים להשתיל אותה בצורה תקינה אכן פותרים את הבעיה לתמיד.
    אם יהיה צורך בניתוח זה לא נורא ויש הצלחות מצוינות בניתוח מסוג זה.
    בקיצור , כדאי להוריד את מפלס הדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

עדי
    17/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בצד ימין
    שמרית
    14/07/2012

בני בן שלוש בשבועיים האחרונים בזמן ריצה מחזיק את צד ימין ומתלונן על כאב . זה קרה פעם ראשונה אחרי שעה בגן משחקים והיום אחרי ריצה של 20-30מטר ללא הפסקה. הוא ילד פעיל ודינמי בחוג התעמלות והכאב הינו משהו שהופיע לאחרונה. אחרי שהוא הנח מעט הכאב חולף והוא חוזר לפעילות, במידה והיא תיהיה שוב מאומצת הכאב יחזור. האם זה נורמלי? מעיד על בעיה? אני ממש מודאגת אשמח . לתשובה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בצד ימין

הוספת תגובה

• כאב בצד ימין - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    15/07/2012

שלום שמרית
    יש סיבות רבות לכאבים בחזה ונדיר בגיל זה שהכאב נובע מבעיה לבבית.
    בכל זאת מטעמי זהירות כדאי לפנות לרופא הילדים לבדיקה. אם הוא יתרשם מאפשרות כלשהי שזה יכול להיות קשור ללב יפנה אתכם גם לקרדיולוג ילדים לשלול בעיה לבבית למורת שהסיכוי לכך הוא קלוש ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב ד"ר אברהם מתתיהו
    לור
    10/07/2012

היינו אצלך באקו לב עוברי בשבוע 24 להיריון, כאשר בסקירה מאוחרת התגלה vsd שרירי (3 מ"מ) לאחר הבדיקה שלך אמרת שהVSD קטן ושהVSD קרוב לוודאי ייסגר עד גיל שנה.
    בשעה טובה ובמזל טוב ילדתי תינוקת מקסימה (בת שבועיים) בבדיקת רופא בתינוקיה לא נשמעה כלל איוושה. אך לאחר שביקשנו אקו לב עקב הVSD שהתגלה בסקירה עשו לה אקו יום לאחר הלידה. בבדיקה נמצא:
    pda בינוני
    asd לא גדול
    vsd שרירי

יומיים לאחר מכן נעשה לה שוב אקו בבדיקה נרשם:
    גודל ותפקוד תקין.
    דוקטוס נראה סגור
    asd סקונדום קטן
    vsd שרירי בינוני מפל 30 ממ"כ שמאל לימין.
    יש לנו בדיקה נוספת עוד שבועיים.

שאלותיי הן:
    א. האם בבדיקה עוד שבועיים הלחץ יכול לגדול? או רק להצטמצם?
    ב. כיצד ייתכן שהvsd הוא כרגע בינוני אם כל הזמן נאמר לנו שהוא קטן וכלל לא משמעותי? האם יכול להיות שבגלל שהלחץ יומיים לאחר הלידה גדול אז בגלל זה העריכו את גודל החור כבינוני (בגלל הלחץ של 30 ממ"כ)?
    ג. בתינוק ללא vsd מה אמורים להיות הפרשי הלחצים?
    ד. הasd לא נצפה כלל בהריון, מתי הצפי שייסגר כזה פגם? והאם הימצאותו משפיעה גם היא על הלחץ (כשיש גם vsd)?

תודה רבה על הכל

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב ד"ר אברהם מתתיהו

הוספת תגובה

• שלום רב ד"ר אברהם מתתיהו - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    10/07/2012

הי
    הלחץ שאת מתייחסת אליו הוא מפל הלחצים על ה VSD (כלומר הבדל הלחצים בין חדר שמאל לימין) .ככל שמספר זה גבוה יותר זה אומר שהלחץ בצד ימין נמוך יותר וזה אומר בד"כ שהחור קטן יותר.
    VSD עם מפל 30 בגיל 3 ימים זה מאד מעודד ואומר שהפגם אינו גדול (וקרוב לוודאי שמפל הלחצים עוד יגדל בבדיקה הבאה). זה מצריך מעקב. אני עדיין מאמין שיש סיכוי טוב שייסגר לבד.
    לכל עובר בהריון יש PDA וגם ASD (שנקרא בהריון PFO )
    המעברים הללו נוטים להסגר לבד לאחר הלידה ונראה שכך קורה גם אצלכם.
    בקיצור, יש צורך במעקב אך נראה לי שיהיה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    a
    03/07/2012

שלום רב,
    בבדיקה שגרתית לפני שחרורינו מבית היולדות נשמעה לבני בן ה-3 ימים איוושה בלב. נשלחנו לבצע אקו לב ולהלן הממצאים -
    בוצע אקו לב סיטוס סוליטוס,
    החזר תקין של ורידים לפרוזדורים, PFO קטן עם דלף משמאל לימין, מסתמים AVV תקינים, מחיצה בין חדרית עם שני VSD מוסקולארים קטנים ודלף משמאל לימין , מפל מקס 28 ממ"כ
    מוצא ומנח תקין של כלי הדם הגדולים, קשת אאורטה תקינה, מוצא תקין של כלי הדם הכלילליים, ללא תפליט פריקרדיאלי, תפקוד לבבי תקין,
    דוקטוס ארטריוזוס סגור.
    מה משמעות הממצאים?
    יש לציין סקירות תקינות, בדיקת מי שפיר תקינה, מעקב הריון תקין.
    אני מאוד מודאגת...

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• שלום רב - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    04/07/2012

הי
    PFO הוא מעבר בין הפרוזדורים שקיים באופן נורמלי בעובר ואמור להסגר אחרי הלידה.
    לאחוז גבוה מהילדים בגיל זה ניתן למצוא את המעבר עדיין פתוח.
    VSD הוא מעבר בין החדרים. זהו מום שכיח, ובגודל קטן אין לו כל משמעות.
    הללו נוטים ברובם להסגר ספונטנית בשנה הראשונה לחיים. (מצריך מעקב)
    סה"כ נשמע שבנך הוא בריא למדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאור 55
    30/06/2012

שבוע טוב !
    עשו לי אבלציה RVOT LVOT VT
    אבקש לדעת מהי הפרעת ההקצב ממנה סובלת ???
    ומה ההבדיל בין פעימות מוקדמות לבין הפרעת קצב וממתי פעימות מוקדמות נחשבות להפרעת קצב אם בכלל???

בתודה
    סתיו בת 16

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    01/07/2012

על פי התאור מקור הפרעת הקצב נמנצא במוצא החדרים ולא בגוף החדר וכנראה צרבו אותו. אכן פעימות מוקדמות הן הפרעות קצב וכשהן מהחדרים ומופיעות ברצף הן נקראות VT .הסבר מפורט יותר אינו בגדר הפורם ועליך לבקש הסברים מהרופאים אצלם את בטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה
    גל
    27/06/2012

שלום,
    אני בן 15 ויש לי לפעמים כאבים בלב ורציתי אם יש לזה משמעות?
    משקלי הוא 56 קילו

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בחזה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    27/06/2012

לרוב לא אך פנה לרופא על מנת שיאפיין את התלונה ויחליט אם יש צורך בברור נוסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן חוות דעת רפואית
    גיא בית און
    24/06/2012

אני מחפש בנרות קרדיולוג ילדים אשר יסכים לתת חוות דעת רפואית .
    אודה לכם אם תוכלו להעביר לי שמו של קרדיולוג ילדים שמוכן לתת חוות דעת רפואית תודה גיא בית און עו"ד

לקביעת תור
    סגירה
    מתן חוות דעת רפואית

הוספת תגובה

• מתן חוות דעת רפואית - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    24/06/2012

הי
    יש לא מעט קרדיולוגים לילדים שנותנים חוות דעת.
    לעתים גם ד"ר הגש וגם אני.
    זה לא נושא לפורום.
    אתה יכול לפנות ל MAIL של ד"ר הגש או שלי עם פרטים נוספים ואפשר לבדוק העניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתם אורטלי נראה בעל 3 עלעלים עם AR
    רונן
    14/06/2012

שלום
    הייתי אתמול אצל קרדיולוג ילדים עם בתי בת ה 9 בגלל שהרופאת ילדים שמעה אוושה
    אלו הממצאים
    נינוחה וורודה דפקים פמרולים נמושו היטב לב קולות תקינים אוושה סיסטולית 1/6 לא ספיציפית לא קורנת כבד לא מוגדל
    מבנה סגמנטלי תקין
    ורידים תקין
    ללא עדות לדלף
    זרימות על פנמי מסתמים תקינות
    מוצא חדרים ללא חסימה ואין אי ספיקה
    לחץ ריאתי מוערך תקין
    קשת שמאלית תקינה
    מוצא כליליים תקין
    מסתם אורטלי נראה בעל 3 עלעלים עם AR קל ביותר ללא AS

הקרדיולוגית אמרה שצריך מעקב עוד שנה

מה זה אומר אני בלחץ היסטרי

הוספת תגובה

• מסתם אורטלי נראה בעל 3 עלעלים עם AR - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    15/06/2012

שלום רונן
    דליפה מזערית בדופלר רואים לעתים בנורמלים. דליפה יכולה להיות גם במחלות כמו RF ( שמופיעה אחרי דלקת גרון ומערבת בד"כ גם את הפרקים ואני מניח שין ספור כזה בעבר)
    לא נראה לי שזו סבה להיות בלחץ. למסתם אאורטלי נורמלי יש 3 עלעלים.
    כדאי לעשות מעקב לוודא שאין זה מחמיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

רונן
    15/06/2012

האם אחת לשנה זה זמן סביר למעקב ?

איך נדע חלילה אם יש התפתחות למעט המעקב (כי שנה זה הרבה זמן)

למה צריך לתת דגש על שיניים בריאות (הרופאה הדגישה זאת)

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    16/06/2012

אחת לשנה נראה לי סביר. אם המצב יציב בהמשך אפשר גם אחת ל 2-3 שנים.
    הסבה לשמירת היגיינה טובה של השיניים היא , כי יש בפה חיידקים רבים (ועוד יותר אם הוא מוזנח) והללו נכנסים לדם בזמן צחצוח שיניים וטיפולי שיניים. לעתים מאד רחוקות יכולים לגרום לזיהום על מסתם לא תקין. לפיכך רצוי לשמור על השיניים והפה.
    בעבר נהגנו לתת אנטיביוטיקה לפני טיפולי שיניים. היום ההמלצה היא לשמור על היגיינה טובה של השיניים (צחצוח סדיר, בקורים אצל רופא שיניים ושיננית והימנעות מממתקים רבים שגורמים להגברת העששת)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה אחרונה בהחלט

רונן
    16/06/2012

בכל זאת שנה זה פרק זמן ארוך

איך נוכל אנו ההורים לדעת אם חלילה המצב מתדרדר בין בדיקה לבדיקה .

על מנת לא להגיע למצב מסוכן.

האם יש אי אלו סממנים פיזיים חיצוניים לכך.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה אחרונה בהחלט - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    16/06/2012

נראה לי שכדאי להוריד את מידת הלחץ.
    לפי ניסיון, הסיכוי שהמצב יתדרדר משמעותית בתקופת הזמן הזה הוא קלוש ביותר.
    בכל מקרה וקרוב לוודאי שאין זה קשור למקרה שלכם, אם מישהו מתאונן על חולשה, עייפות, קוצר נשימה או כאבים בחזה כדאי לפנות לרופא והוא ישקול לגבי פניה לקרדיולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתם אבי העורקים
    אמא מודאגת
    14/06/2012

שלום רב,
    בתי בת 7 חודשים. לאחר שמיעת איוושה נשלחנו לאקו לב שם התגלה כי המסתם של אבי העורקים הינו בעל שני מצנפים. נאמר לנו כיעליה להיות בביקורת פעם בשנה.
    האם ישנם סיכונים למצב זה? האם לאדם בעל מום לב שכזה ישנו סיכון גבוה יותר לתחלואה ללבית בעתיד? האם עליה להימנע בעתיד מפעילות מסוימת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מסתם אבי העורקים

הוספת תגובה

• מסתם אבי העורקים - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    15/06/2012

שלום לאמא המודאגת.
    מסתם אאורטלי נורמלי בנוי מ 3 עלים. מסתם דו עלי הוא תופעה שכיחה (יש המאמינים ל 1% מהאוכלוסיה) להרבה אנשים וילדים יש הממצא הזה ואינם יודעים על כך. באשר לתפקוד המסתם הדו עלי יש שוני רב בין המקרים:
    בחלק מהמקרים מסתם דו עלי יכול לעתים לעבוד בסדר עשרות שנים (כלומר ללא הצרות או דליפה משמעותית) ויש מקרים של הצרות קשה או דליפה כבר בגיל צעיר.
    באופן כללי מסתם דו עלי נוטה לעשות יותר בעיות וגם עובר הסתיידות מהר יותר ממסתם תלת עלי.
    במקרים כמו של בתך, (אני מניח שאין כעת הצרות או דליפה משמעותית), יש צורך במעקב אחרי תפקוד המסתם כל 1-2 שנים בהתאם למצב.
    כמוכן אנו בודקים את רוחב של החלק העולה של אבי העורקים שלעתים מתרחב במקרים של מסתם דו עלי.
    כל עוד אין הצרות או דליפה משמעותית של המסתם ואין הרחבה ניכרת של אבי עורקים אין צורך בהגבלה ולגבי העתיד, זה תלוי במה שקורה עם המסתם במשך הזמן (ולכן גם הצורך במעקב)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• noonan - תוצאות mri לב
    רוזה
    11/06/2012

שלום רב,

ילד מקסים בן 16 עם סינדרום ע"ש noonan.
    בגיל חצי שנה עבר סגירה של asd וכריתת המסתם הפולמונלי ללא השתלת מסתם חדש.
    מזה כחצי שנה סובל מכאבים בחזה - בעיקר במאמץ אך גם במנוחה.
    תוצאות הבדיקה:
    חדר ימני מוגדל 80*39 מ"מ בעל דופן מעט טרבקולירי. קיימת הרחבה של rvot וקיים יישור של ספטום בין חדרי הלב. עורקי הריאה הראשיים נראים עם היצרות קלה.
    דליפה בגזה הפולמונלי עד 30%.

השאלה: האם הממצאים מסבירים את תלונות הילד העקביות על כאבים בחזה?
    לציין כי התרחשו 2 אירועים של תלונות על כאבים חזקיפ, הזעה קרה ומוגברת, ודפיקות לב. אק"ג במיון נמצא תקין יחסית למצבו ובדיקות דם לאנזמי לב תקינות.
    עד כמה מותר לילד לאמץ את עצמו? מאוד אוהב להשתולל.

תודות.

לקביעת תור
    סגירה
    noonan - תוצאות mri לב

הוספת תגובה

• noonan - תוצאות mri לב - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    12/06/2012

שלום רוזה
    לא נראה לי נכון לתת עצות על סמך בדיקת MRI (ואף היא לא מלאה עם פרטים חסרים שאני מניח שלא רשמת את כולם)
    הרופא שעוקב אחרי הילד צריך להתרשם מהספור של הכאבים, מהבדיקה הגופנית, מבדיקת האקו לב(האם למשל, באקו יש גם התעבות של המחיצה הבין חדרית, ואיך נראה החדר הימני באקו) .
    יש מקרים שהכאב הוא מקומי, שרירי וחסר משמעות רבה אך בהחלט יכול גם לנבוע מבעיה לבבית. יתכן שיש מקום לבצע גם מבחן מאמץ וגם הולטר.
    בנוסף , אם החדר הימני מאד גדול בגלל הדליפה הפולמונלית ואם הנער מתעייף במאמץ יתכן שיהיה צורך בשלב מסוים להשתיל מסתם ראתי בצנתור או בניתוח.
    בכל מקרה המלצות לגבי העניין ועיתוי חשוב שינתנו ע"י קרדיולוג ילדים שמכיר את כל הפרטים על הנער ועוקב אחריו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימות לב
    חנה
    21/05/2012

שלום, רציתי לברר בבקשה
    כמה פעימות לב בדקה אמורות להיות לאישה בת 30 בריאה בד"כ עוסקת בפעילות גופנית 40 ד"ק ביום ולא עובדת בעבודה פיזית?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פעימות לב

הוספת תגובה

• פעימות לב - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    26/05/2012

חנה שלום
    הדופק במנוחה נע בין 60 ל 100 לדקה.
    הדופק במנוחה מושפע מגורמים שונים: משפחתיים גנטיים, כושר גופני ועסוק בספורט, תרופות שונות, מצבים כמו אנמיה ויתר או תת פעילות בלוטת התריס ועוד גורמים שונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינור עוברי פתוח בלב
    יעל
    09/05/2012

בני בן 7 ןבמסגרת בדיקות שונות שערכנו הופננו אקורדיופיה [ משהו כזה] והרופא הסביר שהצינור העוברי בליבו של ילדי שהיה אמור להיסגר אחרי הלידה נותר פתוח ונתבקשנו לבוא לביקורת בעוד חצי שנה.
    מה זה אומר? איך קוראים לזה על- מנת שאוכל לקרוא על זה באינטרנט. עליי להדגיש שילדי הוא ילד מאוד פעיל ובריא ועוסק המון וספורט ונאמר לי ע"י הרופא שאין שום מגבלה והוא יכול להמשיך בפעילות ספורטיבית רגילה.

לקביעת תור
    סגירה
    צינור עוברי פתוח בלב

הוספת תגובה

• צינור עוברי פתוח בלב - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    09/05/2012

טוב, ממני כבר קבלת הסבר מפורט בעת הבדיקה אבל כנראה שלא הסברתי באופן שהצלחת להבין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך ד"ר

יעל
    10/05/2012

אתה הסברת, אך אני הייתי מופתעת וקצת נסערת לגלות שלבני יש בעיה כלשהיא בלב ולא ממש הבנתי,ואף לא שאלתי את השאלות המתבקשות! אני מאוד אודה לך אם תסביר לי איך קוראים לזה?איך חיים עם זה?ממשיכים רגיל עד הביקורת? ממעיטים במשהו? יש מגבלות או איסורים כלשהם? תופעות או סיטואציות שיכולים להגרם מזה? האם זה נקרא מום מולד בלב? אינני יודעת כיצד להתחייס לזה ולנהוג, האם זה מחייב טיפול? אם לא היינו מגיעים באקראי כפי שאתה יודע, מה היה קורה? מצטערת על כמות השאלות אך הספורט הוא הדבר החשוב בחיי בני האם זה ימנע ממנו בעתיד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקראת צינטור לצריבה של WPW
    אילן
    05/05/2012

בתי בת ה 7 אובחנה מלידה עם בעיות בהולכה החשמלית , אם כי בכלל ללא תופעות לואי .מתוכננת לעבור בקרוב צינטור לצריבה של הקצר החשמלי , ואני נמצא בחששות מפני אפשרויות של תופעות לואי שונות עקב הצינטור , או כול דבר אחר .....עיזרו לי. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לקראת צינטור לצריבה של WPW

הוספת תגובה

• לקראת צינטור לצריבה של WPW - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    08/05/2012

שלום אילן
    אין לי מספיק פרטים . האם יש לילדה הפרעות קצב או שזה רק ממצא מקרי של WPW באקג?. האם הממצא קבוע והאם הוא נעלם במאמץ?
    אם זה ממצא מקרי באקג ללא הפרעות קצב הנטיה היום לעשות צנתור ולבחון את התכונות של הנתיב החשמלי הנוסף (בעבר במקרים אלה במיוחד אם היה WPW אנטרמיטנטי ,או שהממצא היה נעלם במאמץ, היו מסתפקים במעקב בלבד אפילו ללא צנתור).
    אם מתברר בצנתור שהוא אינו בעייתי לא חייבים לעשות דבר נוסף ואז הצנתור הוא אבחנתי עם סכון מאד נמוך.
    אם יש הפרעות קצב או שהנתיב הנוסף נמצא בעייתי בצנתור בד"כ צורבים אותו ואז הסכונים מעט יותר (תלוי גם איפה נמצא הנתיב הנוסף), אך עדיין קטנים וההצלחה היום היא מאד טובה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על רשרוש בלב
    דפי
    02/05/2012

שלום רב
    אני יודע ממקים רבים שרק במצבא מאבחנים רשרוש בלב
    האם אפשר לעשות את הבדיקה הזאת לילד בן 14 רק כדי לוודא שאין לו את הבעיה הזאת?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על רשרוש בלב

הוספת תגובה

• שאלה על רשרוש בלב - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    02/05/2012

רשרוש בלב אינה מחלה,זו תופעה. אפשר לבדוק את הילד בכל גיל על מנת לוודא שאין לו פגם לבבי.אם הרישרוש ובלי הרישרוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה