פורום קרדיולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• לב מבוגר
    מיטל
    12/01/2012

שלום רב
    בני בן השלוש וחצי. היה אתמול אצל קרדיולוג שאומר כי יש לו לב מבוגר. כשל ילד בן עשר. מה המשמעות? כשיהיה בן עשרים הלב יהיה כשל בחור בן שלושים? כיצד ולמה זה קורה?
    תודה מיטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לב מבוגר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לב מבוגר - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    12/01/2012

התשובה איננה ברורה. אני חושב שזה הגיוני שתבקשי הסבר ממי שנתן לך את התשובה הזו.לי קשה לנחש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלו
    לינור
    04/01/2012

שלום רב,
    אני בהריון שבוע 29,נמצא קשת אאורטה ימנית רוכבת על הריאה וVSD ןTOF וFALLOT האם זה נחשב לניתוח ממש מסוכן?האם זה קשור לתסמונת דאון???האם הניתוח ייערך ישירות ללידה?לא עשיתי מי שפיר כי חלבון עוברי ושקיפות עורפית יצאו מצויין!ואני די חוששת שהבדיקה תגרום לו לנזק.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פלו

הוספת תגובה

• פלו - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    05/01/2012

שלום לינור
    חשוב לעשות בדיקת מי שפיר וגם FISH לכרומוסום 22 כי מום זה יכול להופיע בתסמונת דאון ו תסמונת די ג'ורג.
    ניתוח לתיקון TOF הוא ניתוח שכיח עם תוצאות טובות בד"כ (תלוי בחומרת המום ובגודל עורקי הראה)
    בד"כ אין צורך בניתוח כבר בימים הראשונים אך זה תלוי בחומרת המום (יש דרגות חומרה שונות ודרגות שונות של הצרות במוצא חדר ימים ועורקי ראה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלף במסתם הטריקוספידלי
    אלון
    01/01/2012

שלום רב,
    בצענו בשבוע #15 את הסקירה הראשונה ובה התגלה ממצא של דלף במסתם הטריקוספידלי של העובר.
    רציתי להבין את המשמעויות של הממצא הזה, ומה הסיכוי שהדלף הזה יעלם בהמשך ההריון.
    כמו כן אשמח מאוד להבין מה יכול היה לגרום לכך. האם מצבים ריגשיים של האמא בזמן ההריון (כמו מתח או כעס) יכולים לגרום לכך?
    לסיום, אשאל האם ישנן בדיקות שעלינו לבצע לאור הממצא הזה.
    תודה לכם,
    אלון.

לקביעת תור
    סגירה
    דלף במסתם הטריקוספידלי

הוספת תגובה

• דלף במסתם הטריקוספידלי - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    02/01/2012

שלום אלון.
    דליפה קלה של המסתם הטריקוספידלי יש באופן שכיח מאד לאנשים, ילדים ועוברים נורמלים. השאלה היא מה מדת הדליפה והאם נראתה בעיה מבנית במסתם או בלב בכלל?
    ברוב המקרים הדליפה היא קלה וחסרת משמעות. אנא כתוב את מה שנאמר בדיוק לגבי הדליפה. אם יש ספק אולי כדאי לעשות גם אקו לב עובר.
    לא ידוע לי על קשר למצבים ריגשיים של האשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

אלון
    12/02/2012

שלום רב,

תודה על תשובתך לשאלתי מתאריך 2.1.2012.
    בהמשך לעצתך, אכן בצענו אקו לב עובר. נמסר לנו כי מידת הדליפה במסתם הטריקוספידלי הינה בינונית, ושמבנה הלב הינו תקין, למעט הדלף במסתם.
    רצינו לשאול:
    1. האם אתה ממליץ על בדיקות נוספות?
    2. הבנו כי דליפה שכזו מהווה מעין "סמן רך" לתסמונת דאון. התוצאות של ה- Integrated Test של אישתי הינם: 1:20000, ולפי הגיל בלבד 1:310.
    אישתי מתחילה את השבוע ה-21 להריון, והיא בת 35 ו - 7 חודשים.
    האם לאור כל הנתונים הללו (תוצאות התבחין המרובע + הממצא הקרדיולוגי על הדלף במסתם)- כדאי לדעתך לבצע בדיקת מי שפיר?

תודה רבה,
    אלון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    13/02/2012

שלום אלון
    מבחינת בדיקות נוספות, מאחר ואיני מבין את הסבה לדליפה הטריקוספידלית הבינונית, נראה לי שכדאי לבצע בדיקת אקו לב עובר נוספת בעוד מספר שבועות כדי לודא שהתופעה אינה מחמירה.
    באשר לבדיקת מי שפיר אין לי תשובה חד משמעית ואף התייעצתי עם ד"ר שגיא יוספסברג שהוא רופא בגנטיקה בקפלן, והנטיה הכללית היא כן לעשות במיוחד כאשר הגיל הוא כ 36 שנים ויש עוד סמן רך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשת אאורטה ימנית- לקראת לידה
    יורם
    31/12/2011

שלום,

במסגרת סקירת מערכות אובחנה קשת אאורטה ימנית. לאחר מעקב אקו לב, אושרר הממצא אך, נאמר כי לא בטוח ניתן לראות בודאות קשת כפולה.

אנו כעת בתום ההריון (שבוע 40) שאלתנו מה נדרש לערוך לקראת ולאחר הלידה?
    האם נדרש צוות רפואי מיוחד ללידה?
    האם נדרש לערוך צילום לאחר הלידה בכל מקרה גם אם נשימת התינוק תהיה תקינה?

להבנתי, גם נהוג לערוך אבחון בCT או MR לאחר הלידה (האם מאחר וזה תינוק יומלץ על MRI).

אודה להתיחחסותיכם, שנה טובה

הוספת תגובה

• קשת אאורטה ימנית- לקראת לידה - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    31/12/2011

שלום יורם
    אין צורך בצוות מיוחד ללידה. אם יש בעיה כלשהי יש תמיד רופא ילדים שיכול לטפל בילד(אך בד"כ אין כל צורך)
    אני לא נוהג לעשות CT או MRI כשגרה. בד"כ בדיקה גופנית ואקו לב יאפשרו אבחנה.
    אם אין כל בעיה נשימתית לא נהוג להתערב.
    אני מניח שעשיתם מי שפיר ו FISH ל 22?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשת אאורטה- לקראת לידה

יורם
    31/12/2011

אכן עשינו מי שפיר ופיש 22 והכל בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צנתור PDA
    ג
    22/12/2011

שלום. בגיל 7 בערך עברתי צנתור PDA והייתי במעקב מספר שנים אבל בשלב כלשהו הקרדיולוג שלי אמר לי שהכל בסדר ואני כבר מספר שנים לא במעקב.
    בקרוב יש לי צו ראשון. רציתי לשאול:
    1. האם העובדה שעברתי את הצנתור מורידה לי פרופיל?
    2. האם אני צריכה לעבור בדיקה מיוחדת/ביקורת אצל הקרדיולוג לקראת הגיוס?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    צנתור PDA

הוספת תגובה

• צנתור PDA - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    22/12/2011

כן את צריכה לעבר בדיקה אצל קרדיולוג והפרופיל נשאר קרבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם ודופק גבוהים בבן 11
    ג'קי
    19/12/2011

שלום רב, הבן שלי (בן 11) כבר חודשיים עם בחילות, כאבי ראש, חולשה והרגשה כללית לא טובה. הוא מרגיש יותר גרוע בבקרים ובלילות. (היום היה הפעם ראשונה שהוא הקיא). כל הבדיקות שעשינו היו תקינות. היום קיבלנו תוצאות הולטר לב והולטר לחץ דם. ממוצע לשעות יום 134.1/84.6 עם דופק 102 (מקסימום 157 ומינימום 118) ואילו ממוצע שעות הלילה בזמן שינה 123.5/67.3 עם דופק 93.5. בהולטר לב לא היו הפרעות בקצב VPC/הפרעות הולכה/שינויים בקטע ST והיו 2 APC במשך הבדיקה. אקו-לב יצא תקין. אולטראסאונד אגן - הכל תקין עם טחול באורך 12ס"מ. רופאת המשפחה חושבת שאין סיבה לדאגה אבל אני עדיין חוששת. (קיבלתי היום הפנייה לקרדיולוג).
    אודה לך לתגובתך. בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם ודופק גבוהים בבן 11

הוספת תגובה

• המשך ללחץ ודופק גבוהים בבן 11

ג'קי
    19/12/2011

רציתי להוסיף - הילד שלי כרגע גודל מאוד מהר והרופאה חושבת שהגוף שלו בסטרס בגלל הגדילה המהירה ולכן לחץ הדם והדופק שלו גבוהים (וגם כל התופעות האחרות שהזכרתי מקודם). האם זה יתכן?
    בתודה מראש על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - לחץ דם גבוה

ג'קי
    21/12/2011

שלום
    אני מוספיה עוד פרטים שאולי יש להם משמעות
    בן 11 ושמונה חודשים
    גובה - 158.5 (גבה ב-8 ס"מ ב-8 חודשים האחרונים)
    משקל - 42 ק"ג

בסיכום הולטר לב לא רשמתי תוצאות הקצב הבסיסי של סינוס טכיקרדיה
    מהירות מינימאלית -57
    מהירות מקסימאלית - 163 (הוא לא עסק בספורט ביום זה)
    מהירות ממוצעת - 104

אני מאוד מאוד אודה לכם אם תוכלו להגיד לי אם יש לי סיבה לדאגה, באיזה מהירות כדאי לי לפנות לקרדיולוג (כבר העברתי הפנייה של הרופא למרפאה קרדיולוגיה אבל עדיין לא קיבלתי תשובה למועד התור) - האם עלי לדאוג שהוא יהיה כמה שיותר קרוב?

בתודה מראש על כל עצה שאתם יכולם לתת לי

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם ודופק גבוהים בבן 11 - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    22/12/2011

בואי נמתין לתשובת הקרדיולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתגובתך

ג'קי
    23/12/2011

שלום רב
    תודה על ההתייחסות אבל לא הבנתי את התשובה. האם יש לי סיבה לדאוג? האם לחץ הדם של הבן שלי גבוה מידי? האם גדילה של 1 ס"מ לחודש יכול לגרום לסטרס בגוף ועלייה בלחץ הדם? האם כדאי לי לעשות משהו בינתיים? איך אפשר לקבוע פגישה איתך או עם ד"ר מתיתיהו?
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם ודופק גבוהים בבן 11 - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    27/12/2011

כדאי להתיעץ עם הקרדיולוג אך על פניו לא נראה שיש סיבה לבבית לתלונות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 חדרים בלב
    אסתי
    14/12/2011

כלתי בהריון חודש חמישי ובביקורת השגרתית אמר הרופא שהוא רואה רק 3 חדרים ללב.
    מה זה אומר והאם יש מצב שהילד יוולד ויהיה בסדר?
    הרופא מפנה את כלתי לרופא מומחה.
    אסתי

לקביעת תור
    סגירה
    3 חדרים בלב

הוספת תגובה

• 3 חדרים בלב - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    14/12/2011

שלום אסתי
    לצערי הנתונים שאת מוסרת לא מספיק ברורים.
    אם את רוצה התייחסות רצינית לעניין, כדאי שתרשמי את התשובה המפורטת של הרופא. האם נעשה גם אקו לב עובר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• א.ק.ג לא תקין לבת 4 וחצי
    מאיה
    11/12/2011

שלום רב,
    ביתי, בת ארבע וחצי, עברה היום בדיקת א.ק.ג כחלק מבדיקות שגרתיות לפני שתחל ליטול כדורי קונצרטה לטיפול ב-ADHD.
    להלן תוצאות הבדיקה:
    NSR=89\MIN ציר 60 תקין
    QT=0.36
    QTC=0.3
    PR=0.12
    גלי P הפוכים בכל הלידים
    ספק גל דלתא
    גובה 106, משקל 26, BMI 23.14
    לב ללא אוושות.
    הרופא לא ידע (או לא רצה) לענות לי מה יכולה להיות הבעיה והפנה אותנו לקרדיולוג לבדיקה, אך התור רחוק ואני לחוצה...
    אשמח לקבל הסבר מה לא בסדר וממה זה יכול לנבוע...
    מודה מראש על כל תשובה,
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    א.ק.ג לא תקין לבת 4 וחצי

הוספת תגובה

• א.ק.ג לא תקין לבת 4 וחצי - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    11/12/2011

לא ניתן לענות על תרשמי אקג בע"פ חייבים לראות את התרשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• VSD גדול 2 מ"מ large muscular VSD
    קארין
    10/12/2011

היי. אני בשבוע 18 וחצי להריון. באקו לב אליו נשלחתי לאחר סקירת מערכות נמצע כי ישנו VSD גדול של 2 מ"מ במחיצה הבין חדרית. המשפט היחיד שאני זוכרת הרופא אמר זה "אם תחליטו להשאיר את ההריון" אני כבר 4 ימים עם כאב ראש ענקי ולא מצליחה להבין מה זה אומר!! כל שאר הבדיקות יצאו תקינות ושלחו אותי לעבור ועדת מומים לראות אם יש מומים נוספים וליעוץ גנטי.
    השאלות:
    1. בהנחה שזה המום היחיד, מה ההשלכות הניתוחיות? איזה ניתוח צריך? ומה קורה עם הילד לאחריו? האם זה ניתוח יחיד או אחת לכמה שנים?
    2. האם כדאי במקרה כזה לעשות הפסקת הריון ?
    3. האם הפסקת ההריון בשלב זה יכולה להיות בגרידה או רק לידה מוקדמת?
    4. לאחר הסיכום נרשם כי הבדיקה אינה שוללת VSD, ASDף PDA וקוארקטציה- האם זה בגלל שאלו לא נבדקו או שכן נבדקו ואי אפשר לומר שאין אותם?
    אנא תשובותיכם, אני לא מצליחה למצוא מנוח.

לקביעת תור
    סגירה
    VSD גדול 2 מ"מ large muscular VSD

הוספת תגובה

• VSD גדול 2 מ"מ large muscular VSD - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    10/12/2011

הדיון במומי לב בהריון הוא רחב מדי ומורכב מידי מכדי שאפשר יהיה לדון בו איתך מעל דפי הפורום. ככלל את חייבת להתייעץ עם יועץ גנטי לגבי שאר הבדיקות והבירורים שעליך לעשות ואז בהתאם לנסיבות לשקול מה לעשות .ההחלטה להמשיך בהיריון גם כן החלטה הגיונית במידה ואין חשד למחלות נוספות בעובר וזה תלוי גם בדרגת הסיכון שאתם כזוג מוכנים לקחת על עצמכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוושה
    חיה
    06/12/2011

שלום רב,
    חזרתי הערב מבדיקת אקו לב לילדה שלי.
    הבדיקה מראה אוושה סיסטולית רכה בבסיס הלב דרגה 2/6.
    מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    אוושה

הוספת תגובה

• אוושה - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    06/12/2011

שלום חיה.
    המלה אוושה אינה אומרת עדיין שיש בעיה (יש אוושה לחצי מהילדים הנורמלים)
    אקו לב לעומת זאת, בודק את מבנה הלב ותפקודו ואם זה היה תקין קרוב לוודאי שאין לילדה כל בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף לי בבקשה - SECUNDUM ASD
    שירן
    06/12/2011

אני רוצה בבקשה את דעתכם על המצב שאותו אתאר וממצאים של הרופא שאצלו אנחנו במעקב.
    בתי בת השנתיים וחמשה חודשים שוקלת 13 -14 ק"ג,היא מאוד בריאה שמיחה משתוללת ומשחקת ומתפתחת מאוד יפה
    הנה הממצאים הרפואיים:
    אין ממצאי אי ספיקת הלב.ריאות נקיות ואין קוצר נשימה,אין שריעות כבד,דופק היקפי תקין,הרמה פראסטרנאלית של החדר הימני בסיסטולה,פיצול רחב של הקול השני,נשמעה איוושה סיסטולית 2-3/6 בגבול השמאלי העליון של עצם החזה.
    א.ק.ג :קצב סינוס,תבנית RBBB,אין היפרטרופיה או סימני עומס,מקטעי S-T 'Q-T'P-R תקינים
    צירQRS תקין,ללא הפרעה סגמנטרית,ללא היפרטרופיה.
    אין חסימה תת מסתמית במוצא החדרים.
    התפקוד הדיאסטולי תקין:תבנית הזרימה הדיאסטולית במסתם המיטראלי תקינה,תמט אינספירטורי פיזיולוגי של הוריד הנבוב התחתון.
    מרקם,תנועה וזרימה תקינים במסתמים.
    **נצפתה רגורגיציה מזערית-פיזיולוגית במסתם הטריקוספידלי ובמסתם הריאתי.
    מפל הלחצים הסיסטולי במסתם הטריקוספידלי 18 ממ"כ.
    הלחץ הריאתי מוערך תקין.
    נצפה דלף ניכר משמאל לימין מבעד ל-SECUNDUM ASD עם פניסטרציה.
    פגם אחד גבוה בריחוק של 5MM מחיבור ה-SVC K-ל RA וקוטרו 11X13
    פגם נוסף בריחוק של 6MM ממסתמי A-V וקוטרו 6MM.
    פגם נוסף קטן בקוטר של 4.5MM בעמדה אחרוית הקרוב יותר לאזור כניסת ה- IVC ל -RA.
    חיבור תקין לורידי הריאה ולורידים המערכתיים.גודל תקין בשורש האאורטהובקשת גם,מוצא תקין לעורקים הכליליים.
    שאלות:
    **לפי נסיונכם יתכן שהפתחים יסגרו עוד כמה שנים,מדובר בשלושה?
    **האם כדאי לעשות ניתוח במצב הזה או צינתור כאשר השוליים קטנים יחסית ואם כן,באיזה גיל עדיף עכשיו או עוד שנתיים?
    **מה דעתכם על ניתוח בטורקוטומיה ימנית קדמית בקו קפל השד?האם ניתוח מסוג זה ינמיך את אחוזי ההצלחה כי אז יהיה מורכב יותר?
    **יתכן שאחרי הניתוח יהיה סיבוך בחיבור ותיאלץ לעוד ניתוח,ז"א היו מקרים כאלה ששיכים למצב דומה כזה?.
    **הילדה תקבל את העובדות ואת המתרחש והצפוי לה בגיל מאוחר יותר או עכשיו?במיוחד בהכנות לניתוח ולאחר ניתוח?
    **במקרה של ניתוח איפה מומלץ,באיזה בית חולים בארץ?

אני מאוד מודה לכם על התיחסותכם לפניה הזאת,ולשאר הפניות.
    אשמח לקבל תשובות בהזדמנות הקרובה ביותר
    הרבה תודה והערכה,
    האמא המודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף לי בבקשה - SECUNDUM ASD

הוספת תגובה

• דחוף לי בבקשה - SECUNDUM ASD - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    08/12/2011

שלום שירן
    קשה מאד להתייחס בלי באמת לראות את האקו.
    ככלל ישנה אפשרות לחכות עוד שנתיים ולעתים יש שינויים עם הגדילה (אולי המעברים הקטנים יקטנו עוד) ואולי יווצר מצב שניתן יהיה לסגור הפגם העיקרי עם מיטריה בצנתור ואם לא, אז ניתן לנתח . לפי דעתי אין נזק בלחכות זמן כזה.
    אם בכל זאת הולכים על ניתוח כעת קשה לי לעזור לך להחליט.
    לפי שיחות שלי עם קולגות וכירורגים, יש שלא אוהבים כל כך את השיטה של החתך הקדמי הימני הקטן. הם טוענים שזה מקשה על הכירורג. החשיפה פחות טובה ולכן פוטנציאלית יש אפשרות ליותר בעיות. איני מכיר את היטב את התוצאות של אלו שמשתמשים בשטה זו ואני מציע לך לברר לפני שאת מחליטה.
    התחושה הפנימית שלי, היא שאני הייתי בוחר בניתוח היותר קונבנציונלי.
    את האחרון ניתן לעשות היטב במספר בתי חולים כמו הדסה, תל השומר, שניידר, וולפסון
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היצרות מסתם ריאתי
    סבטלנה
    06/12/2011

לבתי בת 4 חודשים אובחנה אוושה4/6 על ידי רופא המשפחה שההפנה אותנו לקרדיולוג. בדיקת אק"ג היתה תקינה. באקו מצאו היצרות במסתם הריאה (7 מ"מ) ולחץ 50 ממ"כ.והרחבה קלה של פוסט סטנוזית של עורק הראיה. anulus 9 cusps 11 ridge 9 ascending 16
    הוא אמר לעשות בדיקה שוב בעוד חודשים ואם דבר יחמיר לעשות צינטור.
    עד כמה מצב זה נחשב לחמור (אני לא רואה אצלה כיחלון או קושי בנשימה)
    מה הסיכוי שההיצרות אכן תמשיך להצטמצם? עד איזה גיל קיים הסיכוי לשינוי המצב? האם יש סיכוי לשינוי חיובי ?האם הבבעיה הזו גורמת לעומס נוסף על הלב ומה המשמעות של זה?
    תודה מראש
    סבטלנה

לקביעת תור
    סגירה
    היצרות מסתם ריאתי

הוספת תגובה

• היצרות מסתם ריאתי - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    06/12/2011

הי סבטלנה.
    הצרות המסתם הראתי ניתן לטפול די טוב, לרוב ע"י צנתור והרחבה של המסתם ע"י בלון. הולכים לצנתור בד"כ כאשר מפל הלחצים על המסתם מגיע ל 70 ממ"כ+.(אצלכם 50 ממ"כ).
    הצנתור מאד מוצלח ורק במקרים נדירים יש צורך בניתוח.
    אם לא עושים דבר וההצרות מחמירה לרמות גבוהות כמו 100 ממ"כ , לאורך זמן אין זה טוב ועלול לפגוע בחדר הימני ובמקרים קיצוניים לאי ספיקת לב ימנית.
    לרוב החולים , במיוחד בגיל הצעיר, אין תסמינים קליניים.
    בחלק מהילדים בשנה הראשונה יש החמרה מהירה של ההצרות וזה נראה לי נכון לחזור על הבדיקה בעוד חודשיים.
    בסה"כ זה בכלל לא נורא וניתן לטפול בצורה טובה ורוב החולים מתפקדים מצויין לאורך זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חור בלב לתינוק
    כרמית קנן
    03/12/2011

שלום לך
    הבן שלי בן 3 שבועות
    יש גודש צל לב מעט מוגדל הודגם חדר ימין גדול,הודגם אצלו vsd שנראה ממברנוטי בינוני ללא סימנים במעידים על top הודגם asd סקונדום בינוני דוקטוס נראה סגור גודל ותפקוד לבבי תקינים
    vsd פריממברנוטי בינוני כ-7-6 מ"מ הודגם asd ללא סימנים ל- top בבדיקה שלפני, השבוע רשמו vsd פריממברנוטי בינוני נראה משמעותי יותר מבדיקה חוזרת
    כיום שוחרר הביתה עים תרופות משתנים , האם החור הזה יסגר באיזה שהוא שלב או שצריך לעבור ניתוח , והאם יש סיכון בעתיד עים התינוק או שהיה רגיל לכול דבר
    אני מקווה שתעזור לי בזה ושהתשובה תהיה כנה
    זה דחוף לי לדעת אני מאוד מוטרדת מזה
    בתודה כרמית

לקביעת תור
    סגירה
    חור בלב לתינוק

הוספת תגובה

• חור בלב כרמית

כרמית קנן
    03/12/2011

הוא יכול לקבל דום לב
    והאם איפשר לעשות ברית כי אני מאוד מפחדת בתודה כרמית המשך של החור בלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חור בלב לתינוק - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    04/12/2011

שלום כרמית
    הכי טוב היה לשאול את הקרדיולוג ילדים שמכיר את התינוק ויודע את מצבו.
    אם אני מבין נכון מדובר ב VSD בינוני עם סימנים קלים של אי ספיקת לב , מטופל במשתנים. זהו מום מבני ואינו קשור בד"כ למות פתאומי ואין מניעה לעשות ברית ורצוי מוקדם.
    קשה לדעת בוודאות אם הפגם ייסגר או שיהיה צורך בניתוח. אפשר יהיה לראות זאת במשך המעקב. רוב הפגמים נוטים לקטון וחלק נסגרים, אך במקרה שלכם זה פגם לא קטן. בד"כ נהוג לעקוב 2-3 חודשים , אם הפגם קטן ואין סימני אי ספיקת לב בולטים או יתר לחץ ריאתי ניתן להמתין. אם הילד ממשיך באי ספיקת לב , אינו עולה היטב במשקל, ויש לו לחץ גבוה בעורקי הראה, נוטים ללכת לניתוח מוקדם בגיל מספר חודשים. גם במקרה כזה , (למרות שיש סיכון קטן בניתוח), הניתוח ברוב המקרים מוצלח והילד למעשה מבריא והוא יהיה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך כרמית המשך.:

כרמית קנן
    04/12/2011

בקשר לברית זה לא יפגע בו ו,למה צריך לעשות מהר אני חשבתי למשוך את זה שלא יהיה משהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברית

כרמית קנן
    04/12/2011

המשך הילד בן חודש האם זה אפשרי לעשות עכשו ברית וזה לא יפגע בו בכל הבעיות שיש לא
    תודה כרמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברית - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    04/12/2011

במקרים שאת מתארת אני מעדיף לעשות את הברית בזמן (8 ימים) כי בד"כ ילדים עם VSD (אפילו גדול) אין להם סימני אי ספיקת לב ב 3 שבועות הראשונים (בגלל ירידה הדרגתית של התנגודת הראתית שמביאה בהדרגה להגדלת הדלף לראות).
    הילד כבר בן חודש . לא נראה שמצבו ישתנה ב 3-4 שבועות הקרובים כך שזה לא נראה לי כל כך משנה.
    בכל מקרה לא נראה לי שיש בעיה עם ברית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרמית

כרמית קנן
    05/12/2011

תודה רבה על תגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

כרמית קנן
    05/12/2011

זה אומר שבהמשך הזמן יכול להיות בעיות יותר קריטיות, אם הבנתי לנכון ממה שאמרת
    למרות שהוא לוקח משתנים לאי ספיקת לב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרמית

כרמית קנן
    07/12/2011

מחכה לתשובתך כרמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    08/12/2011

שלום כרמית
    אמרתי שאם הייתי צריך לבחור העיתוי לברית הייתי בוחר לעשות מוקדם (כי לוקח להם מספר שבועות להיכנס לאי ספיקת לב. אבל גם כעת ניתן לעשות ברית. אם הפגם יקטן המצב הקליני ישתפר . אם לא יקטן יהיה כנראה צורך לסגור הפגם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• hypoplastic right ventricle
    adva yadgar
    28/11/2011

hello ,

my name is adva , i moved to Austrlia few years ago
    i am 21 weeks pregnant and in my 20 weeks scan the doctor said that my baby have a heart problem that called : hypoplastic right ventricle .
    from what i understood after born they will need to have 3 heart surgery , to try and fix the problem .
    can you please explain to me the problem in hebrew and what is the best way to deal with that , what are the chances of surviving after the surgeries
    what the life style that the baby live the rest of his life .
    please answer in hebrew as its much easier for me to understand .
    thanks a lot
    adva

לקביעת תור
    סגירה
    hypoplastic right ventricle

הוספת תגובה

• hypoplastic right ventricle - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    30/11/2011

לא ניתן לתקן את מום הלב
    כפי שאמרת נעשים 3 ניתוחים שנעשים על מנת לתעל את מחזור הדם באופן שיאפשר חיים.תוחלת החיים קצרה יחסית לאדם רגיל, עם מגבלות משמעותיות.
    מבחינה רפואית מאשרים הפסקת ההיריון במידה והמשפחה מבקשת זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• another question

adva
    01/12/2011

thanks a lot for the replay ,
    what type of life will that kid have ? what can he do and what cant he do ?
    thanks

adva

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר ימין רחב מחדר שמאל
    מורן
    24/11/2011

שלום רב ,
    בסקירת מערכות ראשונה נמצאה אסימטריה בין חדרי הלב , חדר ימין גדול במעט מחדר שמאל , צויין כי זרימת דם תקינה. התבקשנו לחזור לביקורת בעוד כשבועיים .

מה המשמעות של ממצא זה ? האם קיים סיכוי כי הדבר הסתדר מעצמו ?
    במידה ולא האם קיים פיתרון ניתוחי ?

תודה מראש
    המודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    חדר ימין רחב מחדר שמאל

הוספת תגובה

• חדר ימין רחב מחדר שמאל - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    24/11/2011

ישנן מספר סיבות היכולות לגרום לאסימטריה שכזו מלבד פגם לבבי ויש לודא שהן נשללו . במידה ואין פגם לבבי יש לעקוב במהלך ההיריון אם האסימטריה מחמירה או המצב יציב. לרוב הדבר מסתדר לאחר הלידה אם אין מדובר במום לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה