מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה חשובהשירן01/06/2013
שלום רב,
הנני לומדת רפואה, ואינני מצליחה למצוא תשובה לשאלה :
איזה LEAD בבדיקת ה-א.ק.ג. מאפשר את התמונה המהימנה ביותר לגבי האירועים המתרחשים באזור הפוסטריורי (Posterior) של הלב ? הסבר.
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה חשובה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו02/06/2013הי שירן.
באקג הסטנדרטי הנהוג היום אין חיבור שמסתכל היטב על האזור הפוסטריורי של הלב.
ולכן בהערכה של MI אחורי מסתכלים יותר על שינויים רציפרוקלים בדופן הקדמית.
לעתים נעזרים בחיבורים כמו V 7,8,9 שגם זה לא אידאלי.
נסו להכניס חיבור שיתאים לדופן האחורית (AVL- NEB LEAD ) ויש מאמר שמראה שאכן זהו חיבור יותר מוצלח להעריך MI אחורי.
אך כנראה העסק לא תפס פופולריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות לבן 3סבתא טובה30/05/2013
שלום רב.
במקרה גילו לנכדי בן ה 3 מצב של פעימות מוקדמות. פעם 3 בבדיקה פעם 1 בבדיקה ולפעמים גם 4 פעימות מוקדמות בבדיקות הא.ק.ג. רציתי לשאול בבקשה מה הטיפול ומדוע זה קורה. הילד מפותח ובריא בד"כ.
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פעימות מוקדמות לבן 3 - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו31/05/2013שלום לסבתא טובה
פעימות מוקדמות הוא ממצא שכיח. אם המבנה של הלב ותפקודו תקינים והפעימות הן בודדות ולא באות ברצף מהיר, אז בד"כ אין לכך משמעות רבה.
כדאי להתייעץ עם קרדיולוג ילדים שיבדוק את הילד ואת האקג..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב לב לעוברד``ר אברהם מתתיהו28/05/2013
שלום רב,
אני בהריון שלישי, שבוע 30. בסקירת מערכות לפני כמעט חודשיים זוהו הפרעות קצב לב לעובר. הופנתי למעקב אצל קרדיולוג. לפני חודש עדיין הפרעות קצב ושלשום במעקב זוהתה טכיקרדיה 190-220. הקרדיולוג קבע כי מבנה הלב תקין. הופנתי למוניטור. אתמול מוניטור בקופת חולים הראה קצב זהה של 190-220. הפונתי למיון. חזרנו על המוניטור פעמיים ללא שינוי. עכשיו אני מאושפזת למעקב ולא מצליחה להבין מה זה אומר לגבי המשך ההריון. האם זה מזיק ללב של העובר לפעום בקצב כזה לאורך זמן? האם זה מבשר על הפרעת קצב אחרי הלידה? האם יש סיכוי ללידה טבעית וספונטנית או שלרוב זה מוביל לקיסרי בשבוע מוקדם יותר?
תודה, תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טכיקרדיה עוברית - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו29/05/2013שלום תמר
יש סוגים שונים של הפרעות קצב עובריות מהירות. (לא ברור לי אם הוחלט באיזה סוג מדובר? לעתים זה קשה לדעת זאת בעובר). האם את מקבלת טפול כלשהו?
חשובה המהירות וחשוב איזה חלק מהזמן הלב נמצא בטאכיקרדיה.
ככל שהמהירות גבוהה יותר וכל שהלב נמצא יותר זמן בדופק מהיר מאד יש סכוי יותר גדול שהעובר יסבול והוא עלול לפתח מצב של אי ספיקת לב עם בצקות וצבירת נוזלים. (דבר זה ניתן לבדוק בבדיקות אולטרסאונד)
כאשר ההפרעה נמצאת רק בחלק מהזמן והעובר אינו סובל אנו נוטים לעתים להסתפק במעקב הדוק.
אם ההפרעה קיימת רוב הזמן ובמהירות גבוהה ובודאי אם יש סבל עוברי נהוג לתת טפול תרופתי לאמא שחוצה את השיליה ומטפל בהפרעת הקצב בעובר.(איך המצב אצלכם?)
איננו רוצים (אם יש ברירה) לילד ילד שאינו בשל כי זה פתח לצרות אחרות של פגות.
ההחלטה לגבי צורת הלידה , טבעית או ניתוח תלויה במצב העובר ובהחלטה אם ומתי צריך לילד.
הכי טוב בשבילך, לדעתי, לשאול את הקרדיולוג שמכיר את המקרה ועושה את ההחלטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vsd מוריד פרופיל בצבא? זה דחוף!!אוראל27/05/2013
VSD קטן מוריד פרופיל בצבא? זה מונע גיוס לסיירות ויחידות מיוחדות כמו סיירת מטכ"ל?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
vsd מוריד פרופיל בצבא? זה דחוף!! - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו27/05/2013הי אוראל
VSD קטן ללא בעיות אחרות אם הוא במחיצה השרירית אינו מוריד פרופיל (סעיף בלבד)
אם הוא במחיצה הקרומית מוריד מעט (עדיין קרבי).
איני יודע בדיוק את הקריטריונים לסיירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת שאלהורדה26/05/2013
איך בניתוח הקודם, או בבדיקות שקדמו ושליוו אותו
לא גילו את הסיב הנוסף הגורם לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הוספת שאלה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו26/05/2013הי ורדה
יש מנגנונים שונים ל SVT. יש כאלה שקשורים לקיום נתיב חשמלי נוסף (שאני מניח שלכך התכוונת ב "סיב". יש כאלה שנובעים ממוקד שמתעורר כמו ECTOPIC ATRIAL ואחרי ניתוח רואים גם סוג שנקרא junctional ectopic tachycardia= jet .
הרופאים המטפלים ינסו להבין את המנגנון ויטפלו בהתאם.
בהתאם למנגנון של הפרעת הקצב ' לעתים ההפרעה תחלוף כעבור זמן מה לאחר הניתוח , עם או בלי טפול ורוב הסיכויים שימצא לזה פתרון מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מואץ ופענוח הולטר לבדבי יונוביץ20/05/2013
שלום
ביתי בת 9, חולת סכרת נעורים (מגיל 6). בחודשים האחרונים חשה לא טוב, דופק מואץ (בבדיקות בבית בין 100-110), חולשה, לעתים סחרחורות, כאבים בחזה. עקב כך, הופנתה להולטר לב. להלן תוצאה שקיבלנו מפענוח ההולטר:
קצב סינוס סדיר 56-151 וממוצע 89.
כ-110 PAC'S בודדים בפיזור הומוגני ויותר בלילה. מעט קטעים קצרים של טכיקרדיה עלייתית.
יש לציין שאמי סבלה כרונית מטכיקרדיה וגם אני סבלתי מכך (ללא טיפול - יש לציין שגם אני חולה בסכרת נעורים).
מה משמעות התוצאות, האם יש לטפל בכך ? כפי שאמרתי, ההרגשה שלה מאד לא נעימה במהלך היום, יותר בערבים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דופק מואץ ופענוח הולטר לב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו20/05/2013שלום דבי
קשה לעשות אבחנות בהולטר שמתקשרות בברור לתלונות.
בסה"כ ההולטר בסדר. הדבר היחיד שלא ברור לי למה התכוונו ב קטעים קצרים של טאכיקרדיה עלייתית (באיזו מהירות? האם זה יכו להיות סנוס טאכיקרדיה?)
מציע לך לקחת את כל בדיקת ההולטר (לא רק התשובה) ולפנות לקרדיולוג ילדים שיבדוק הילדה ויתרשם מההולטר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בסקירת מערכות בשבוע 14+5שושה13/05/2013
הודגם סימן V עם זוית גדולה מהרגיל בין עורק הריאה ואבי העורקים.
מה המשמעות של הדבר?
מצ"ב תמונה.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בסקירת מערכות בשבוע 14+5 - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו16/05/2013הי שושה
לא נראה לי שיש לזה הרבה משמעות וגם קשה להתרשם מהתמונה.
לא נראה לי שיש צורך להיות מודאג אבל נראה לי חשוב להשלים אקו לב עובר בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איוושה בלבאור09/05/2013
שלום
אני בת 32 ולאחר בדיקה בבי"ח נאמר לי שיש לי איוושה 2/6 מה זה אומר
האם יש מקום לדאגה, האם האיוושה נוצרת מבעיה כולשהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איוושה בלב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו11/05/2013הי אור
בחלק העליון של הדף , עשי חיפוש ב "מאמרים" וקראי את המאמר שכתבתי על "אוושה" וזה יסביר לך הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשת אאורטה ימניתחן08/05/2013
בסקירת מערכות מוקדמת חשד לקשת אאורטה ימנית .באקו לב אכן קשת אאורטה ימנית מלבד זה הכל תקין, הוא גם הסביר שיש מקרים בהם זה לוחץ על הושט ושאצלנו הוא לא רואה זאת אז בעצם זה לא מפריע בכלל ושי אנשים שיש להם את זה ואפילו לא יודעים.
בייעוץ גנטי הרופאה אמרה שלפי בדיקות גנטיות שביצעתי בעבר בשני הילדים הגדולים הכל בסדר אך ממליצה על מי שפיר וצ'יפ גנטי ובטוחה שהכל יהיה תקין. שקיפות עורפית תקינה וחלבון עוברי תקין. אני קצת פוחדת מבדיקת המי שפיר אני בת 34.5 האם לאור הממצאים אפשר לבתר על מי השפיר?
האם מנסיונך ממקרים דומים לשלי נולדו ילדים בריאים ללא שום השלכות מהקשת אאורטה ימנית (גם ללא בעיות נשימה?)?
מודה על עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשת ימנית
נוגה09/05/2013שלום
גם אנחנו באותה סירה ...אישתי בהריון שבוע 21 הסקירה הראשונה התגלה קשת ימנית.
ביצענו בדיקת מי שפיר +ציפ לפני שובעיים ועכשיו אנחנו ממתינים לתשובות.
אקו לב לב אנחנו עושים בעוד שבוע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשת אאורטה ימנית - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו11/05/2013הי חן
יש תשובה יחסית מפורטת לגבי העניין בתחתית העמוד.
רוב הסיכויים שאין כל בעיה, אך יש קשר סטטיסטי בין חסר חלקי של כרומוסום 22 (שגורם לתסמונת די ג'ורג') ובין קשת ימנית. בעיה גנטית זו יכולה להיות עם בטויים קליניים בדרגות חומרה שונות (אני בטוח שהגנטיקאי הסביר לך זאת)
אם את לא עושה מי שפיר (עם צ'יפ או פיש ל 22) את לוקחת בחשבון שיש סיכוי קטן שיש התסמונת הזו (בחלק מהמקרים מצב לא קל).
בעיות הנשימה הם רק בחלק מהחולים, הן ניתנות לפתרון טוב ואינן קשורות להחלטה לגבי בדיקת מי שפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשת ימנית
נטע30/05/2013שלום
גם אנחנו הינו במצב הנ"ל והבת שלנו נולדה עם קשת ימנית כפולה ובמידה ותרצו עוד אינפורמציה אשמח לתת לכם אינפורמציה שיכולה לעזור לכם תשאירו מיל או נייד ואני אחזור אליכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נטע
גיא05/01/2016נטע אשמח לשוחח איתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהARSA
אובדת05/02/2016שלום גיא,
אשמח שלוחח עימך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הולטראנונימי08/05/2013
שלום בני בין 14 עשה בדיקת הולטר בעקבות דופק מואץ
בדרך כלל הוא בריא יש לו קצת חרדות
תוצאות הבדיקה הן:
הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 52
מהירות מקסימלית: 140
מהירות ממוצעת:77
הפרעות קצב חדריות vpc's : לא נצפו
הפרעות קצב על חדריות apc's נצפו 13 במשך הבדיקה
סיכום: נצפו קטעי סינוס אריתמיה עם מרווחי r..r עד 1.3 שניות ובשעה 9:55 נצפה קטע קצר של sinus tachycardia במהירות של 140 פעימות לדקה.
ואלי לצייון שאקו לב בדיקת א.ק.ג ו tsh של בלוטת התריס יצאו תקינות
אז מה משמעות התוצאות של בדיקת הולטר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הולטר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו11/05/2013הבדיקה בגדר הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת שורש האאורטהרחל06/05/2013
שלום רב,
איזו בדיקה אמינה יותר - אקו לב או CT ?
באקו לב נמצא רוחב האאורטה באזור הסינוסים של 42 מ"מ ואאורטה עולה 32 מ"מ
בבדיקת CT נרשם: האאורטה בקוטר תקין. ענפיה ללא סטיות. רוחב האאורטה עולה עד 3 ס"מ (בגדר הנורמה)
האם אזור הסינוסים נבדק גם ב- CT ?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרחבת שורש האאורטה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו06/05/2013הי, מה גיל הנבדק?
2 הבדיקות אמינות. בחלק מהמבוגרים ההדמיה באקו יכולה להיות קשה ואז לעתים משתמשים גם ב CT. (בילדים בד"כ רואים טוב ב 2 הבדיקות).
קשה להבין אם ההתייחסות ב CT היא לאאורטה העולה בלבד ולא נאמר דבר על הסינוסים (שם בד"כ אאורטה היא מעט רחבה יותר).
לפי דעתי כדאי לפנות למי שפרש את הבדיקה או להראות למישהו נוסף את הדיסק של הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת CTA אנגיו חזה
רחל06/05/2013מדובר בבת 19 וחצי.
בדיקת ה- CTA נעשתה לפני שבוע בבי"ח קפלן אחרי תאונה ובגלל שידוע, שיש לה הרחבה של שורש האאורטה.
לפני 6 שנים נמצאה לילדה בבדיקת אקו לב הרחבה של שורש האאורטה.
הילדה עוברת בדיקת אקו לב פעמיים בשנה (המצב סטטי) ומקבלת נורמיטן (25 מ"ג).
האם בבדיקת ה- CTA נבדק גם אזור הסינוסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת CTA אנגיו חזה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו07/05/2013אני מניח שכן. איני יודע מדוע לא הייתה התייחסות לכך. שוב אם חשוב לך לדעת, יש לדעתי לברר עם הרופא שעשה בדיקת ה CT ולשאול ספציפית מה היה רוחב אאורטה באזור הסינוסים.
האם הנערה ידועה כסובלת ממרפן או מחלה אחרת שגורמת להרחבת אאורטה באזור הסינוסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבת שורש האאורטה
רחל07/05/2013כן, הנערה "חשודה" בתסמונת EDS ונמצאת בבדיקות לפני ניתוח גב לתיקון עקמת מותנית.
היא לא עברה אף פעם בדיקת CTA אנגיו חזה - רק הפעם בעקבות התאונה.
בטופס הקבלה של רפואה דחופה ומיון של בי"ח קפלן רשום Ehlers Danlos והרחבה של שורש האאורטה, כך שהייתה צריכה להיות התייחסות ספציפית במכתב תוצאות הבדיקה לאזור הסינוסים.
טוב שביקשנו את דיסק הבדיקה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוראקטציה של אאורטרה,טיפול באטנולוליולי26/04/2013
שלום רב,
בני בן חמישה חודשים, עבר ניתוח של קוארקטציה של אאורטרה כאשר היה בן 12 יום. בעקבות לחץ דם גבוה, הוחלט טיפול עם אטנולול. לפני יומיים מדדתי לו לחץ דם ויצא כך 97/56. אחות בקופת חולים אמרה שזה תקין. שאלה היא, מה תווך הנורמה של לחץ דם לתינוק בן 5 חודשים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוראקטציה של אאורטרה,טיפול באטנולול - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו26/04/2013הי
בהנחה שהוא ילד בגודל ממוצע לגילו, לחץ הדם הזה הוא בתחום הנורמה, בגבול העליון.
צריך לזכור שמאד קשה טכנית למדוד לחץ דם בקטנים בגלל תזוזה. (ממוצע יהיה בערך 80/40).
חשוב יותר, האם בבדיקת הקרדיולוג יש עדות להצרות כלשהי באזור התיקון של הקוארקטציה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםיונתן24/04/2013
שלום דוקטור רציתי לדעת יש לי לחץ דם (בן 16 ספורטאי ללא מחלות רקע) 122/70-78 הבנתי שיש גם לחץ דם אופטימלי (מיטבי שהוא 115/90) איזה לחץ דם נחשב לתקין יותר?
לחץ דם - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/04/2013הי
120/70 הוא לחץ דם תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Arsaש21/04/2013
שלום דר
אני בת 37 שבוע 16 התגלה בסקירת מערכות מוקדמת arsa. קבעתי תור לדיקור מי שפיר. הרופא אמר שאם מי השפיר יוצא תקין אין לי שום סיבה לדאגה ושהילד יחיה ללא בעיות רפואיות. מקריאה על הנושא באתרים השונים מצאתי שיש הרבה סוגים של הבעיה כגון טבעת סקולרית קשת ימנית ועוד. האם כולם נכללים תחת arsa? האם אפשר לדעת כבר בשלב זה איזה סוג של arsa קיים בעובר ומה ההשלכות הרפואיות עתידיות בגין בעיה זו?
האם arsa היא סיבה להפסקת הריון במידה ומי השפיר יוצא תקין ואין שום בעיות נוספות שנמצאו באקו לב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Arsa - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו21/04/2013ARSA = anomalous right subclavian artery
זהו וריאנט נורמלי שבו העורק ליד ימין יוצא במקום אחרון מהקשת של אבי העורקים במקום באופן הרגיל במקום ראשון (ראה תמונה) ועובר משמאל לימין מאחורי הקנה. בד"כ אינו גורם ללחץ על הקנה. וריאנט זה אין לא משמעות רבה ויש לא מעט כאלה שמסתובבים בינינו ולא מודעים לכך שיש להם ממצא כזה. קשת ימנית זה משהו אחר.
יש מספר מאמרים שטוענים (אם כי יש כאלה ששללו זאת) שיש קשר סטטיסטי מסוים בין קיום ARSA לתסמונת דאון ולחסר חלקי של כרומוסום 22 (די ג'ורג') ולכן כאשר יש ממצא כזה באקו לב עובר (האם עשיתם אקו לב עובר? אם לא כדאי לדעתי לעשות לפני ההחלטות) יש שמאמינים שיש לבצע בדיקת מי שפיר לספירת הכרומוזומים וגם בדיקת FISH לשלול חסר חלקי של כרומוסום 22.
אם הבדיקות הללו תקינות אז אין לממצא משמעות של ממש. בוודאי לא להפסיק הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ש22/04/2013תודה על התשובה המפורטת והברורה. יש לי תור לאקו לב לאחר בדיקת המי שפיר. האם יש מורך לעשות אותה לפני או שאין משמעות? האם יש צורך גם ללכת ליעוץ גנטי או שמספיקות תשובות מי השפיר והפיש?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו22/04/2013אם זה ברור לגמרי שמדובר ב arsa אפשר להמשיך. אם יש ספק אפילו קטן לדעתי כדאי להשלים קודם אקו לב עובר לאשר האבחנה ולשלול בעיות נוספות בלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהarsa
רונית28/01/2015ערב טוב
אני אישה בהריון בת 25 בשבוע 22,בסקירת מערכות מורחבת נראה שישarsa בלב. הסקירה הייתה תקינה, הכל תקין הרופא עשתה איקו לב לעובר ואמרה שחוץ מזה הכל תקין.
אני רוצה לדעת עד כמה זה מסכן את העובר ואם כדאי לעשות בדיקת מי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
arsa - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו30/01/2015הי
יש הסבר מפורט על הנושא בשאלות בעבר כולל תמונה.
אין זה מסוכן כלל לעובר. השאלה היחידה היא אם יש לכך השלכה גנטית. מציע לך לעשות אקו לב עובר, אם לא נעשה , ולפנות לגנטיקאי עם כל הנתונים והבדיקות לגבי השאלה של דקור מי שפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לארסה
אילנה27/06/2016בסקירה מוקדמת שעשיתי הרופא ראה חשד לארסה הוא טוען שמזווית מסוימת זה לא קיים ושהוא הופך את הזוית זה מופיע שוב..שלח לעשות אקו לב בשבוע 19?במידה והממצא קיים מה הסיכונים לעובר ? והאם בעקבות ממצא זה יכול להתגלות תסמונת דאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TOFחגית07/04/2013
שלום רב,
בני בן השנתיים וחצי נולד עם מום המוגדר- TOF.
עבר בגיל חצי שנה ניתוח - תיקון מלא. ומאז אנחנו במעקב פעם בשנה.
אמרו שלא מפריע לכלום.
האם באמת הוא כאדם רגיל?
כשאומרים אנשים עם מחלות רקע, קבוצות סיכון- הוא נכלל ביניהם?
יש השפעה לעתיד?
כדאי שימנע מפעילות יתר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
TOF - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו08/04/2013הי חגית
הכי טוב ורצוי לקבל תשובות כאלה מקרדיולוג הילדים שמכיר את החולה ויודע בדיוק את האנטומיה ואת התיקון שנעשה.
יש סוגים שונים ודגות חומרה שונות ב TOF .
אני מניח שאם הוא עבר תיקון מלא בגיל חצי שנה אז יש לו כנראה מהצורות הקלות יותר. עדיין חשוב לדעת האם נשארה בעיה כלשהיאחרי הניתוח? האם התקון של ההצרות במוצא חדר ימין נעשה ע"י טלאי שהורכב מעל אזור המסתם. יש לזה השלכה לעתיד כי חלק מהילדים נשארים עם דליפה נכרת של המסתם הראתי וזקוקים להתערבות נוספת בערך בגיל ההתבגרות.
באופן כללי ילדים עם TOF מתפקדים יפה ויש להם חיים טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTOF
חגית09/04/2013תודה רבה . עזרתם לי מאד.
אנחנו מבקרים אצל הרופא המטפל פעם בשנה. ולא תמיד אני זוכרת את השאלות שעולות במשך השנה.
בתקופה זו יש זיהום אויר גבוה ומזהירים חולי לב להזהר. האם הוא בכלל חולי לב? אם הרופא טען אחרי הניתוח שהוא כאחד האדם...
אם כבר אני שואלת- אני בת 25- יש לי לפעמים דופק מהיר. בהריון שמעו אצלי איושה בלב.
עשיתי אקו- והראה שהכל תקין. האם להמשיך לבדוק? אף פעם לא היו לי בעיות לב. אם אני לא טועה הדופק מהיר אחרי צריכת קופאין- יש תופעה כזו?
עלי לפנות לרופא שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
TOF - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו21/04/2013הי
זהום אויר לא טוב לאיש אך לא באופן מיוחד לילד.
לפי מה שספרת קרוב לודאי שאין לך בעיה משמעותית אך נראה לי שאת צריכה לברר זאת עם הקרדיולוג שבדק אותך ובצע את האקו לב וראה את האקג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)