מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דפיקות לב מהירותהגר24/12/2009
ביתי , בת 13, מתלוננת מידי פעם על דופק "משתולל" ונורא מהיר. האם יתכן שבדיקת א.ק.ג שתערך בעת שהדופק רגיל לא תעלה על שום בעייה? איך מבררים בעייה מסוג זה?
תודה, הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התקפי דופק מהיר.
ד''ר אברהם מתתיהו26/12/2009שלום הגר
אם לא רושמים אקג בזמן ה"התקף של דופק מהיר" אז כמובן אקג בזמן אחר לא יעלה על הבעיה (לעתים באקג בעת שהדופק רגיל ניתן למצוא רמזים למצבים מסוימים שבהם יש פוטנציאל להפרעות קצב כמו WPW , אך כמובן חשוב לתעד מה קורה בזמן התלונה)
אם התופעה היא יומיומית כמעט, יש סכוי לתעד אותה בבדיקת הולטר (שהוא רישום אקג ל 24 שעות על גבי מעין טייפ קטן ) אם התופעה אחת למספר שבועות, ניתן להשתמש ב מכשיר (EVENT MONITOR ) אשר נימצא אצל החולה למספר חודשים ובעת "התקף" ניתן לרשום את האקג ע"י המכשיר.
בנוסף חשוב מאד ספור מדוקדק ובדיקה גופנית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי זרימה ב Vena Cavaחן24/12/2009
שלום!
אני בהריון בהריון בשבוע 22+2 עם תאומות מונו בי
סקירה ראשונה תקינה. מי שפיר תקינים.
לפני חמישה ימים אובחנה התחלה של TTTS.
ביום א' - מיעוט מי שפיר בשק אחד מול עודף מי שפיר בשק השני. זרימות בטבורים תקינות.
לעוברית עם עודף מי השפיר נצפה מרקם שונה בכבד - זרוע נקודות לבנות.
הודגמה רגורטציה טריקוספידלית ברורה. בדוקטוס ונוזוס זרימה עם גל A שלילי.
ביום ד' - הודגמה רוגרטציה טריקוספידלית, לא נצפה בדוקטוס ונוזוס זרימה גל A
אך לא נצפתה זרימה ב Vena Cava.
לא נצפו מומים מבניים בלב.
הבנו שהממצאים הלבבים ביום א' מאפיינים את תסמונת TTTS בשלב 3.
אך הממצא ביום ד' - העדר הזרימה ב Vena cava אינם חלק מהתסמונת.
הופננו לאקו לב עובר.
מה המשמעות של העדר הזרימה?
האם זוהי אי ספיקת לב? האם עובר עם מום ייכול לשרוד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
TTTS
ד''ר אברהם מתתיהו26/12/2009שלום חן
ראשית נראה לי שכדאי להפנות את השאלה גם לגניקולוגים.
באשר לפרטים שנתת: הממצאים אכן מתאימים לTTTS כולל ההבדלים במי השפיר, הדליפה הטריקוספידלית ו הזרימה השונה בדוקטוס ונוזוס.
לגבי הבדיקה הבאה ציינת שנאמר שלא נצפתה זרימה ב וריד החלול התחתון.
נראה לי שיתכן ומדובר במשהו טכני. יתכן שהבודק לא הצליח לקבל תמונה טובה בדופלר של הזרימה ב IVC .(זה יכול לקרות). לא רואה כרגע הסבר אחר לכך, כי אם הלב מתפקד ויש זרימה ברורה מהוריד הטבורי דרך ה דוקטוס ונוסוס, ברור שיש זרימה גם ב (IVC (INFERIOR VENA CAVA בחלק שנכנס ל פרוזדור.
אני מציע לך לשאול את הבודק למה התכוון. בכל מקרה נראה לי הגיוני להעריך את תפקוד הלב באקו לב עובר.
בגדול, בוודאי ידוע לך כבר ש TTTS יכול להוות בעיה קשה לאחד או שני העוברים אך בהחלט יש היום טיפולים שונים כולל הוצאת מי שפיר וצריבה בלייזר של כלי דם משותפים בשיליה בין העוברים, אך זו המומחיות של הגניקולוגים וכדאי להתייעץ אתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוושה בלבשרונה הרץ16/12/2009
לבתי בת ה- 10 יש אוושה בלב היינו אצל קדיולוג ילדים ועשה לה אקו לב ואמר שיש לה אוושה ססטולית רכה 6\1 בבסיס הלב הקרדיולוג שלח אותה גם לעשות הולטר ואקולב בקופת חוליםרציתי לדעת מה זה האוושה הזאת והאם אחרי הבדיקות האלה היא צריכה או תצטרך מעקב של קרדיולוג או שרק מעקב של רופא משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוושה
ד''ר אברהם מתתיהו16/12/2009שלום שרונה
אוושה שומעים בהרבה מאד ילדים גם ללא בעיה לבבית. (ראי מאמר על הנושא שפורסם על ידי בפורום).
אם בברור שיעשה יתברר שאין לילדה מום לב (ורוב הסיכויים שכך יהיה) אזי לא יהיה צורך בכל הגבלה טפול או מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hipoplastic left heartליילה16/12/2009
שלום ד"ר מתתיהו
אני בשבוע 16 הריון עשיתי סקירת מערכות מוקדמת וגילו
hipoplastic left heart
מה באמת אי אפשר לעשות כלום עם זה?
,תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
hypoplastic left heart בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו16/12/2009שלום ליילה
במום זה יש חוסר התפתחות של החדר השמאלי ובד"כ מוצא החדר השמאלי סתום (AORTIC ATRESIA )לגמרי ולעתים גם הכניסה לחדר (מסתם מיטרלי לא קיים). היום ניתן לטפל כמעט בכל המומים בהצלחות שונות כמובן. במום זה ניתן לטפל ע"י 3 ניתוחים (הראשון בינקותSTAGE 1 , השני מאוחר יותר בערך בגיל חצי שנה עד שנה GLENN, והניתוח השלישי שנקרא FONTAN בגיל 4-5 שנים +/-. עם כל הניתוחים לא ניתן להביא תיקון מלא (והטפול נחשב לתיקון חלקי=פליאטיבי) והמערכת עובדת על משאבה אחת במקום שתיים. יש אחוזי תמותה לא מעטים לאחר סידרת הניתוחים הללו אך בהחלט חלק מהילדים מגיעים למצב סביר ללא אי ספיקת לב או כחלון . (לאורך זמן עלולות להופיע בעיות נוספות אחרי ניתוח פונטן כולל הפרעות קצב ובעיות נוספות שמצריכות טיפולים רבים ולעתים גם השתלת לב.
בקיצור ספור לא פשוט, ויש לשקול זאת כאשר עומדים לקבל החלטה לגבי המשך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב לב מואץ בעת רכיבהאקסקאליבר16/12/2009
שלום,
אני בן 49, לפני 8 שנים התחלתי לרכב אופניים ובהתחלה הייתי מרגיש על סף עילפון. בזמנו שקלתי כ-130 ק"ג בגובה 181 ס"מ. ובהתייעצויות נודע לי כי חום הגוף מרחיב את כלי הדם ולחץ הדם יורד וגורם לחולשה. עשיתי בדיקת מאמץ שהעלתה כי בעבר היה לי התקף לב באזור תחתון. לא ידעתי מזה כלל ולכן ביצעתי הדמיית לב (צינטור וירטואלי) בתל השומר שם נאמר לי כי כל כלי הדם פתוחים, גם הקטנים. ואין סיבה נראית לעיין להתקף לב.
התחלתי לרכב עם בגדים נודפי זיעה וגם הכושר עלה מאוד. היום אני שוקל כ-100 ק"ג לאחר ניתוח שרוול קיבה.
בשלוש שנים האחרונות כולל בשנה שלאחר הניתוח רכבתי רכיבות מאומצות, כמעט יומיומיות, ובקושי הצלחתי להגיע לדופק 154, גם ברכיבה מאומצת מאוד.
לפני 3 חודשים ביצעתי שוב בדיקת מאמץ בהליכון שהעלה כי הכושר שלי גבוהה לקח לי מעל 11 דקות להגיע לדופק מטרה. גם הפעם ראו ב א.ק.ג כי בעבר היה לי התקף.
לפני 40 יום התקררתי, אולי שפעת קלה בעיקבותיה לא רכבתי כ-12 יום. כשחזרתי לרכב מיד בעליה עלה הדופק ל-184 מה שממש הפחיד אותי.
ברכיבות הבאות הורדתי מאמץ אך מיד עם חזרתו לרמה בינונית אפילו, עלה מיד הדופק לרמה של קרוב ל-170 ועצם הפחתת המאמץ הורידה אותו לרמה סבירה. בכלל הדופק ברכיבה ממוצעת, במאמץ מופחת, שעמד בד"כ על 113 עלה כיום ל-128 ויותר תוך מאמץ מופחת.
אני חושש לליבי ומבקש לדעת מה עלי לעשות. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אברהם מתתיהו16/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=80 id=link]קרדיולוגיה - רפואת לב[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמתלחוצה15/12/2009
שלום
בסקירת מערכות בשבוע 15.2 מצאו לעובר נקודה אקוגנית בחדר שמאל ואגן כליה ימין 3.6 מ"מ
אני בת 29
השקיפות שלי יצאה תקינה 1:5045
חלבון לפי גיל 1:1000
לפי גיל וארבע בדיקות 1:3900
הנתונים הללו מלחיצים אותי ואני שוקלת לבצע דיקור
כרגע אני בשבוע 18
האם יש סיבה לדיקור?
בבקשה תעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות מוקדמת
ד''ר דני פינק15/12/2009שלום לחוצה
סליחה אבל זה שאלה לרופא נשים- בכלל לא בידע קרדיולוג ילדים (אפילו שהנקודה בלב- אין לו קשר לבעיות לב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין הלב להיפוטוניהסא14/12/2009
שלום רב וחג חנוכה שמח!
בני בן 11 שנים נולד עם היפוטוניה כללית לאחרונה הופנינו לבירור מעמיק לגבי ההיפוטוניה ונשלחנו למספר בדיקות כמו TSH CPK וכן חומצות אורגניות בשתן חומצות אמינו בדם קרינטין אצילקרניטין וכולסטרול .
בנוסף נשלחנו לאקו לב שטרם ביצענו{מחכים לתור}.
האם יש קשר בין הדברים? מה כל הבדיקות האלה והאם יש לי סיבה לדאגה?
בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין הלב להיפוטוניה
ד''ר דני פינק14/12/2009שלום סא
הבדיקות הם לברר אפשרות של מחלה של השרירים בגוף. הלב הוא גם שריר ורוצים לבדוק חיזוק של שריר הלב על ידי האקו לב.
בקשר ל"סיבה לדאגה"- אני מהעמין שכל בעיה רפואי מדאיג- מיוחד אצל בן. אפשר לפחות להיות שמח שאתם בידיים טובים ועם יש ביעה שחייב טיפול, הרופא שלחם יבחין אותו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר מתיתיהומיכל11/12/2009
שלום רב
שמי מיכל אמא לאור בן ה שנה וחצי. לבני אור יש ASD והוא במעקב בבית החולים שניידר אחת לשנה. במקביל אור נמצא בביקורת אצל רופא ריאות עקב נשמת קלה. לאחר שרופא הריאות לא היה מרוצה מצילום החזה האחרון של אור הוא שלח את אור לסריקה טומוגרפית ממוחשבת של בית החזה והריאות. יש כמה דברים שמדאיגים אותנו בפענוח הבדיקה כמו: "נראית הגדלה של הלב. קיימת מלאות בסמיכות רקמתית של 59 יחידות במצר הקדמי העליון , ייתכן נגרמת ע"י תימוס. תהליך זה לוחץ על הלב ועל כלי הדם. נראה ריבוי ציור כלי דם עורקים וורידים בריאות". האם ממצאים אלו קשורים לASD?
תודה
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ASd וממצאים בחזה
ד''ר אברהם מתתיהו11/12/2009שלום מיכל
בהנחה שמדובר ב ASD גדול, יש דלף גדול משמאל לימין ולכן גם זרימה ריאתית מרובה. בחלק קטן מהמקרים יש לילדים אלה נשמת קלה ועד איספיקת לב (למרות שרובם הגדול אסימפטומטי)
במקרים של ASD גדול, הלב בהחלט מוגדל על חשבון הצד הימני, יש אכן ריבוי כלי דם בראות בגלל הזרימה המוגברת לריאות,
לגבי התימוס הוא בהחלט יכול להיות ממצא נורמלי בגיל הצעיר אך לא ידוע לי שהוא אמור ללחוץ על הלב וכלי הדם.
אם אכן הדבר כך, לדעתי יש לברר העניין עם המומחים להדמיה האם זה באמת תימוס נורמלי או שיש שם משהו אחר, ואם לא בטוחים יש לנקוט באמצעי הדמיה נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר מתיתיהו
מיכל12/12/2009אם הASD אכן גדול , מדוע מחכים לגיל 4 או 5 ע"מ לסגור את זה בצנתור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ASD בגיל הצעיר
ד''ר אברהם מתתיהו13/12/2009בגיל זה בד"כ ASD אינו גורם לבעיות נראות לעין אצל הילד .
ברוב המקרים אנו נוהגים לחכות 2-3 שנים ראשונות כי לעתים פגמים אלה נהיים קטנים יותר ואף נסגרים ספונטנית בשנים הראשונות.
בד"כ אנו מעריכים בעזרת האקו אם הפגם יכול להתאים לסגירה בצנתור (יש צורך בשוליים טובים ברוב ההיקף) ותלוי גם בגודל הפגם לעומת גודל הכללי של הפרוזדור(דבר שיכול להשתנות במידה מסוימת עם הגיל כאשר הלב גדל וה ASD נעשה מעט יותר קטן).
אם הפגם הוא מאוד גדול או במקום לא נוח ושוליים כאלה שאינם מאפשרים סגירה בצנתור ניתן ללכת לניתוח כבר בגיל זה.
אם האנטומיה מתאימה אפשר גם לסגור עם מיטריה בצנתור גם בגיל צעיר יותר (אך בד"כ לא צריך וגם זה פחות נוח בגלל גודל הוריד שדרכו צריך להכניס את המיטריה).
כדאי שתרשמי תשובה מלאה של בדיקת האקו לב האחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ASDאסתי10/12/2009
שלום
ביתי ביום בת 4 חודשים. בבדיקה שבוצעה ע"י רופאת ילדים בגיל שלושה חודשים גילו רשרוש בלב, בעקבות כך נשלחתי לבדיקת קרדיולוג ילדים בבית חולים קפלן.
בוצעה בדיקת א.ק.ג ואקו לב.
בטופס סיכום הביקור נרשם כי קיים ממצא של ASD גדול עם PS יחסי בגלל עליה בנפח הדם.
בשלב זה אין לזה משמעות המודינמית אך מצריך כמובן מעקב.
ההמלצות היו: שאין צורך בטיפול מיוחד ומעקב חוזר במרפאה בעוד שנה.
ובמידה והחור חס וחלילה יגדל אז צריך לעשות צינתור בגיל 4 שנים.
כמובן שאני מאוד לחוצה ומבקשת את דעתך בנושא.
בברכה
אסתי
ASD בתינוק
ד''ר אברהם מתתיהו10/12/2009שלום אסתי
בגיל זה בד"כ ASD אינו גורם לבעיות נראות לעין אצל הילד וגם אין צורך בכל הגבלה.
ברוב המקרים אנו נוהגים לחכות 2-3 שנים ראשונות כי לעתים פגמים אלה נהיים קטנים יותר ואף נסגרים ספונטנית בשנים הראשונות.
בד"כ אנו מעריכים בעזרת האקו אם הפגם יכול להתאים לסגירה בצנתור (יש צורך בשוליים טובים ברוב ההיקף) ותלוי גם בגודל הפגם לעומת גודל הכללי של הפרוזדור(דבר שיכול להשתנות במידה מסוימת עם הגיל).
אם אנו מעריכים שיש סיכוי שבעתיד הפגם יתאים לסגירה בצנתור, ולילד אין סימפטומים אנו מעדיפים לחכות עד גיל 4-5 שנים לבחון סגירה בצנתור.
ניתן ללכת לניתוח בגיל מוקדם יותר (שנה+/- ) אם חושבים באקו שהפגם הוא מאד גדול (ולכן הסכוי שיקטן עם הזמן הוא קלוש) או שמיקומו אינו מתאים ולא יתאים לסגירה בצנתור אפילו בעתיד, או שלילד יש סימני אי ספיקת לב.
גם נתוח ASD נחשב לניתוח קל יחסית ומוצלח. התמותה לדעתי בסביבות 1% ואחוז הסבוכים קטן.
נ.ב גם אני עובד בקפלן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איוושה+דופק מהירחגית10/12/2009
לבתי בת ה-13 יש איוושה סיסטולית, ודופק מהיר.
האם יש קשר בין האיוושה לדופק המהיר???
ומה הסיבה העיקרית לדופק מהיר???
יש מקרים רפואיים שהדופק יחזור להיות דופק נורמלי??
אוושה ודופק מהיר
ד''ר אברהם מתתיהו10/12/2009שלום מיטל.
אוושה יש ל חצי מהילדים הבריאים. דופק מהיר (למה את מתכוונת? כמה לדקה?) ברוב המקרים לא קשור ללב ישירות ויכול להיות בגלל חום, התרגשות, פחד, אנמיה, יתר פעילות של בלוטת התריס ועוד. יכול להיות דופק מהיר גם בגלל בעיה בתפקוד הלב או בגלל הפרעות חשמליות בלב שגורמות להפרעת קצב.
בקיצור קשה לתת תשובה לפי נתונים אלה כדאי שהילדה תיבדק אצל הרופא ילדים ואם יש צורך ע"י קרדיולוג ילדים כדי להבין אם יש בכלל בעיה.
כמוכן אם הדופק אכן מהיר (למשל בגלל חום) הסיכוי לשמוע אוושה הוא מאד גדול גם בלי שתהיה בעיה בלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק מהיר-פרטים
חגית15/12/2009בבדיקת הולטר ממוצע של 89
בין 65/150, האם זה דופק נורמלי???
האם יש למנוע פעילות גופנית, המורה לחינוך גופני מכריחה את בתי להישתתף בכל פעילות גופנית,
או לחילופין (בגלל האיוושה ודופק מהיר) להימנע לגמרי מפעילות גופנית.
האם אין הקלות לגבי פעילות גופנית ע"פ דרישת התלמידה, למה זה נשמע חסר אמינות מצד המורה,
שטוענת שבתי מתחמקת מפעילות ספורטיבית, טענה שלא נכונה, יש לבתי בעיה עם ריצה ארוכה
מסביב לשטח ביה"ס. יש אישור רפואי המקנה הקלות לגבי פעילות גופנית, או שעדיף להימנע לגמרי?.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דופק מהיר
ד''ר אברהם מתתיהו16/12/2009שלום מיטל
ערכי הדופק הם בהחלט בתחום הנורמלי.
נראה לי שכדאי שהילדה תיבדק ויקבע סופית אם יש לה בעיה כלשהי. אם היא אכן בריאה אין מניעה שתשתתף בכל פעילות גופנית.
אם הילדה אכן מתקשה בריצות, לעתים במסגרת הברור כדאי לעתים להשלים גם מבחן מאמץ.
האם יש לה בעיות נוספות כמו אסטמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוושה סיסטוליתיהלי07/12/2009
יש לי תינוק בן חודש מאז הלידה הוא משמיע קולות של חנק , הרופאה בדקה אותו בגלל שהוא מנוזל
ומעט משתעל- והיא שמעה אוושה סיסטולית.
במה מדובר ?? האם זה מסוכן?
התור לקרדיולוג ילדים בעוד שבוע ואני לחוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוושה סיסטולית
ד''ר אברהם מתתיהו07/12/2009שלום יהלי
אוושה שומעים בהרבה מאד ילדים גם ללא בעיה לבבית. (ראי מאמר על הנושא שפורסם על ידי בפורום)
אתם כבר מוזמנים לברור אצל קרדיולוג ילדים בעוד שבוע, כך שהוא, לאחר הבדיקה, ישוחח אתכם ויסביר אם יש בעיה כלשהיא לילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סקירה מוקדמתאורה02/12/2009
שלום
בשבוע 15 ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת ואלו הממצאים:
מוקד אקוגני בחדר שמאל
אגן כליה ימין 3.6 מ"מ
מאז אני רק בוכה וממש מודאגת
האם יש ממה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקד אקוגני בלב העובר
ד''ר אברהם מתתיהו02/12/2009שלום אורה
נראה לי שאת יכולה להפסיק לבכות.
אני אתייחס רק לממצא בלב.
מוקד אקוגני הוא נקודה שנראית לבנה/ מבריקה לרוב בחדר שמאל ולעתים בימין. אין זה כשלעצמו מום לב ואין לנקודה חשיבות מבחינת הלב.
הדבר היחיד הרע שאמרו על כך שזהו סמן סטטיסטי חלש לתסמונת דאון.
בהריון מחפשים כל הזמן סימנים לתסמונת דאון (כמו שקיפות עורפית, חלבון עוברי ועוד סימנים מסוימים בסקירת המערכות ) וזה אחד הסימנים הרכים (החלשים).
זה מעלה הסיכוי לדאון בערך פי 2.
אם את אשה צעירה ובבדיקות ובסקירות אין בעיות אחרות שמעלות הסיכוי לדאון אז לא מקובל אפילו להמליץ על בצוע בדיקת מי שפיר.
לעתים עושים גם אקו לב עובר , לא בשביל לראות הנקודה אלא כדי לוודא שאין מום לב (כי קיום מום לב, במיוחד מומים מסוימים , מעלה הסכוי לתסמונת דאון ואז כן מומלץ לבצע מי שפיר)
באשר לאגן הכליה כדאי לברר עם הגניקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..שירן27/11/2009
שלום אני שירן ואני בת 15 ו4 חודשים בערך..
ויש לי ASD בגודל 1.37 ואמרו לי לבוא עוד שנה..
ואני קוראת פה באתר ורואה שאנשים עם ASD בגודל קטן יותר מישלי וכבר עושים צינתור..
ולי אמרו תבואי בעוד שנה..
האם אני אמורה לעשות משהו,אולי לבקש שיעשו צינתור?
מקווה שתענו לי..בתודה מראש שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ASD
ד''ר אברהם מתתיהו27/11/2009שלום שירן
אם אכן הגודל של ה ASD הוא קרוב ל 14 מ"מ הוא בד"כ מצריך סגירה ולא ידוע לי למה יש לחכות.
מה נאמר באקו לגבי גודלו של חדר ימין והאם נאמר משהו לגבי מיקום הפגם והשוליים שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן
שירן02/12/2009אני לא כתבתי נכון
היתכוונתי שהדלפת היא 1.37, גודל החור הוא 8-9 מ"מ
ושאלתי היא: האם אפשר לעשות צינטור עכשיו ולא לחכות לשנה הבאה?,
כי יש יש לי לעיתים קרובות כאבים בלב ביגלל זה שלחו אותי לקרדיאולוגיה..
ואז מצאו את החור וכו..ועדין יש לי כאבים בלב ואולי אם אני יעשה צינטור עכשיו, אז יפסיקו הכאבים..
ואם היה איזו איזו בעיה אחרת אז אני מאמינה שהיו ראים אותה בצילומים לחישוב הדלף..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ASD
ד''ר אברהם מתתיהו02/12/2009שלום שירן
ASD בד"כ אינו גורם לכאבים בחזה ולכן בכלל לא בטוח שיש קשר ולכן אם יסגרו את ה ASD לא ברור כלל שתלונותיך ייעלמו. (בקיצור, יש לחפש סיבה אחרת לכאבים)
ASD עם דלף 1.37 (כיצד נמדד? אקו-דופלר או איזוטופים?) אינו נחשב גדול ובד"כ נוהגים לסגור בדלף לפחות 1.5 ויש שאומרים גם 2. הבעיה שמדידות הדלף אינן ממש מדויקות ולכן אנו נוהגים להתרשם מהגודל החדר הימני באקו כמדד לדלף . אם הלב הימני מוגדל בברור סימן שיש דלף של ממש.
בכל מקרה אין דחיפות בסגירה והמקרה גבולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן..
שירן03/12/2009איזוטופים,אם זה לא קשור אז מה אומר כאבים עמוקים בלב ?
וזה כבר מתמשך הרבה זמן אז מה זה יכול ליהיות כאבים בלב בגיל כול כך צעיר....?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ASD וכאב בחזה?
ד''ר אברהם מתתיהו03/12/2009הכאבים הם בחזה. יש הרבה סיבות לכאבים בחזה בגיל 15 (בין השאר בעיות בשרירי, סחוסי ועצמות בית החזה, בעיות שקשורות למערכת הנשימה והעיכול ואף לחצים נפשיים למיניהם) וברוב המקרים הסיבה אינה לבבית.
הספור והפרטים בקשר לכאב מאד חשובים וגם הבדיקה כך שחשוב שתבדקי על ידי הרופא ותשאלי אותו מה לדעתו הסבה לתלונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות אקו דופלרמיכל25/11/2009
בני בן 9, חש בשנתיים האחרונות בערך 3 פעמים דקירות בצלעות בצד שמאל מתחת ללב. מכוון שאני אמא חרדתית רופא הילדים הציע לשלוח אותו לבדיקה אצל קרדיולוג ילדים. הקרדיולוג ,לפי מה שהבנתי, מצא זליגה של דם בוריד שמתחבר ללב. אני מאוד נלחצתי, אולם מה שמרגיע אותי שהוא הזמין אותנו שוב בעוד שנתיים שלוש, בכל זאת אני מעוניינת לשמוע את דעתכם, ולדעת האם עלי ללכת לדעה שניה. אני מצרפת את המכתב שקרדיולוג הילדים כתב בלשונו:
תוצאות אקו דופלר
8 years of age with history of atypical chest pain and a recently detected SM. No heart .related symptoms and no relevant past and family medical history. ECG = NSR. No VH Physiological sinus arrhythmia, no ectopic beats, normal: P-R, Q-T, S-T and QRS axis O/E= No CHF, Normal cardiac impulse and pulses. Normal heart sounds. A soft and innocent 2/6 SM is detected at the LSB with no other anomalies. Echo-Doppler= Normal situs, connections and heart chambers size. Normal ventricular compliance and function No hypertrophy and no regional wall motion anomaly. Normal myocardial echogenicity A very small coronary artery fistula is noted to ‘shunt to the proxymal main PA. No pericardial effusion, left aortic arch, normal coronary arteries origin. Normal configuration .motion and Dopper flows of all valves. Trivial PR and TR, TRPG= 18 mmHg. Normal PAp.
Please see our normal ergometry findings. No heart related restrictions No sports activity restrictions. Let us please reevaluate the kid and his minute coronary fistula to MPA in 2-3 years time. Good body posture. Warm-ups and relaxational activity before and after sports and good dental health-care. No present indication for SBE prophylaxis
ארגומטריה-מבחן מאמץ
Normal rest ECG. Normal exertional capacity. No stress or recovery related symptoms. No arrhythmia or conduction anomalies were detected and no repolarization and S-T and T waves changes. Normal exertional capacity. There is slight tenderness on chest wall palpation which is suggestive of chest wall symptoms which are not related to this minute coronary fistula to the MPA which was detected by echo-Doppler Normal ergometry.
תוצאות אקו דופלר
ד''ר אברהם מתתיהו25/11/2009סה"כ נראה שהילד בריא.
לעתים אנו רואים בדופלר צבע סילון קטן של דם שניכנס ל עורק הראה. אנחנו מניחים שזו פיסטולה קטנה אולי מהעורקים הכליליים. (חיבור קטנטן בין העורק הכלילי לבין עורק הראה)
מבין אלה שאני ראיתי לא ראיתי כל בעיה במשך המעקב. כמו כן צויין שהעורקים הכליליים בסדר.
לא נראה לפי הספור שהדקירות שייכות לעניין.
נראה לי שאין סבה ברורה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה וגם המרגיעה
מיכל25/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לסגירת דוקטוס בפגאלון19/11/2009
שלום רב,
בני נולד לפני כחודש וחצי בשבוע 26+4 במשקל 980 גר', לאחר שנצפה קצב לב מוגבר בשבועיים האחרונים ועליה איטית במשקל, אובחן כסובל מדוקטוס פתוח (גדול), נשלחנו לביצוע ניתוח לסגירת דוקטוס בבי"ח רמבם בחיפה.
במסגרת הבדיקה ברמבם עלה חשד להיצרות של אבי העורקים הגורם למפל והפרשי לחצים, הוסבר לנו ששני הממצאים יתוקנו באותו ניתוח.
ברצוני לדעת עד כמה בטוח לנתח בגיל כזה (כיום שבוע 31+4) ובמשקלו 1.2 ק"ג, מה הסיכונים (יבוצע בהרדמה כללית) וכמה זמן צפוי להתאוששות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
PDA ו קואקטציה בפג
ד''ר אברהם מתתיהו19/11/2009שלום אלון
כדי לענות לך שוחחתי גם עם מנתח לב ילדים שיש לו ניסיון בנושא.
בגדול, ניתן לנתח במשקל כזה אך כמובן שזה יותר מורכב.
יש גם חשיבות לפרטים אנטומיים מסוימים (כמו צורת וגודל הקשת של אבי העורקים) ולפי זה האם אפשר לעשות תיקון בפתיחה מהצד (יותר קל) או בפתיחה מקדימה (יותר בעייתי במשקל זה).
כמוכן חשוב מצב החולה, האם אפשר לגדל אותו קצת יותר ואז לנתח?
לדעתי זהו מקרה שמצריך דיון משותף בין רופא הפגייה, קרדיולוג הילדים ומנתח לב ילדים
אם הניתוח עובר בשלום ואין סבוכים, ההתאוששות היא בד"כ תוך ימים ספורים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)