מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לחץ דם גבוהחגית03/09/2009
בת 13 עם לחץ דם 135/78
דפיקות לב מהירות 110/115
איוושה סיסטולית
הייתי מעוניינת לדעת בקצרה על הבעיה? האם יש קשר בין הממצאים הנ"ל.
מה עושים במקרה כזה? האם מחייב טיפול? מעקב?
האם ניתן לעסוק בפעילות גופנית?
מחכה בקוצר רוח להתייעצות. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתר לחץ דם ודופק מהיר
ד''ר אברהם מתתיהו07/09/2009שלום חגית.
הערכים שציינת הם מעט גבוהים מהרגיל אך זה אינו אומר עדיין שיש בעיה. לחץ הדם והדופק משתנים כתוצאה מגורמים רבים כמו מאמץ, התרגשות פחד וכו.
לפיכך רצוי לבדוק פעמים רבות וחשוב במצב רגיעה כדי לדעת אם הערכים גבוהים בצורה אמיתית.
אוושה סיסטולית יש לחצי מהילדים הנורמלים (ראי מאמר בנושא שכתבתי ופורסם באתר).
נראה לי שכדאי שתיבדק ע"י קרדיולוג ילדים כדי לברר אם יש בעיה של ממש לפני שקופצים למסקנות נמהרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגליים כחולות לתינוקדנה קסנר -קנל02/09/2009
שלום רב,
רופא ילדים הפנה אותי לכירורג וסקולרי מאחר וכל פעם שאני מרימה את בני בן ה- 3 חודשים רגליו מיד מכחילות. אמנם רופא אחר הציע שאולי כדאי לפנות לקרדיולוג ילדים. מה לדעתכם עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים כחולות לתינוק
ד''ר דני פינק02/09/2009שלום דנה
בודי כדי קרדיולוג ילדים !#%^ (אני מאמין שכל אחד יחשוב על בעיות בתחום שלו)
באופן רציני, הרופא ילדים שלכם בדק התינוק ולא מצא סימונים של בעיה לב (כמו דופקים חלשים ברגלים עם איושה באמצה הגב- לכיוון היצירות של האב העורקים דיסטלי להקשת.) לפי הבדיקה שלו הוא מסדר הבירור בדרך הכי יעייל. הייתי סומך על דעת הרופא ילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה קסנר -קנל02/09/2009תודה רבה
אני אכן אגש קודם לכירוג וסקולרי כפי שהפנה אותי רופא הילדים, הוא בדק דפקים וכנראה שלא ראה צורך בשלב זה להפנותי לקרדיולוג
תודה בכל אופן על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר בילדה בת חמשהילה01/09/2009
שלום רב.
הילדה שלי, בת הארבע, סובלת לעיתיפ קרובות מדופק מהיר - גם בשינה וגם במנוחה או בשגרה היום-יומית. פרט לכך אין תסמינים של עייפות או חולשה או משהו חריג.
האם זה נורמלי?האם זה מצריך בדיקה מסויימת?האם זה אופייני לגילאים כאלה?
אודה מאוד לתשובתכם.
בברכה
הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר בילדה
ד''ר דני פינק01/09/2009שלום הילה
זה לא חייב להיות בעיה אבל אם היא "סובלת" מזה (זה מפריע לה) או שהדופק לא יורד תחת מהירות של 100 לדקה בספירה בזמן שינה, כדאי לבצע בדיקה "הולטר" שסופרת את הדופק למשך 24 שעות. אם תעשו לה "הולטר", אז תביאו את ההולטר לאחר הבדיקה לקרדיולוג ילדים .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספק לגבי מהלך אבי העורקיםשרה24/08/2009
שלום רב, בסקירה ראשונה - שבוע 15.4 , הופנתי לאקו לב עוברים בשל ספק לגבי המהלך של אבי העורקים באזור היציאה מחדר שמאל. הסיקור יהיה בשבוע ה23-24.
האם כדי לפנות לחוות דעת שניה? עד כמה צריכה חוות דעת זו להלחיץ. 9 שבועות זה הרבה זמן לחכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספק לגבי מהלך אבי העורקים
ד''ר דני פינק24/08/2009שלום שרה
לא כדאי לבצע אקו לב לפני 20 שבועות, זה יותר אמין ב21-22 שבועות, במיוחד כשיש שאלה של מהלך העורקים. דבר שני, אם יש בעיה, רוב הבעיות של מהלך אבי העורקים ניתנות לתיקון מוצלח ויותר מזה, לא כל מום חייב התערבות.
אין מקום להילחץ מדי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגאר ת.ד 519 מגאר 20128מוניר גאנם22/08/2009
שלום ד"ר בקשר לתינוק שנולד עם מום לבבי וי.ס . ד בגודל בינוני עד גבוהה , עדיין מאושפזש בבית חולים מאייר בחיפה , כרגע הוא מקבל טיפול במשתנים בפוסיד על תרופה בשם קפוטין ואמרו לנו שהתרופה תתחיל להשפיע תוך ארבעה ימים , התינוק עדיין מתנשם כנראה עדיין יש לחץ תוך ראיתי , ואמרו לנו אם התרופה לא תטיב איתו אזי יוחלט על צינתור אחרי תקופה של כמה זמן , שאלתי האם דרך צינתור אפשר לתקן את הממצא הלבבי , ואם ישנו משהו אחר האם אפשר לתקן דרך הצינותר או חלילה תדרש פעולה אחרת כמו למשל ניתוח לב , האם ישנן איזה בדיקות נוספות שצריכות להתבצע נא האר את עיננו ואת ליבנו , ומי יתן ואת כל החולים יהיו בריאים , כל טוב נשתמע מוניר גאנם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק עם VSD
ד''ר דני פינק23/08/2009שלום מוניר גאנם
אין שני ילדים אותו דבר, אפילו שיש להם אותו שם מום. בקשר לילד ספציפי, חייבים ליאשל הקרדיולוג ילדים שלו ואלה השאלות הנכונות. אני בטוח שיתנו הסברים מובנים בקשר להמום של התינוק שלח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TGA ושפעת חזיריםאליה19/08/2009
בני עבר ניתוח TGA לפני 11 שנה - האם הוא בקבוצת סיכון לשפעת החזירים והאם יש הנחיות מיוחדות עבורו?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TGA ושפעת חזירים
ד''ר דני פינק19/08/2009שלום אליה
זה מעוד תלוי על מצבו. הקרדיולוג שלו יכול לעזור יותר. אם הוא עבר החלפה מוצלחת של העורכים ותפקוד הלב תקין, לא צורך להיות בסיכון מיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTGA ושפעת חזירים
אליה20/08/2009ד"ר פינק, תודה רבה על תשובתך!
הקרדיולוג שלו הוא ד"ר מתיתיהו - טומר במצב מצוין והחילוף היה מוצלח אך תמיד נותר החשש....
אם הבנתי נכון את תשובתך הרי שאין הנחיות/המלצות מיוחדות....נכון?
שוב תודות,
אליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTGA ושפעת חזירים
ד''ר דני פינק20/08/2009במצב כזה, נכון
בהצלחה- בכול זאת זה שפעת ולא נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשמעה אוושה סיסטולית 2/6ד``ר אברהם מתתיהו17/08/2009
שלום רב,
ד"ר נכבד,
אשתי ילדה תאומים בשבוע 29 בבדיקת הקרדיולוג אשר בדק :
התינוק הראשון מבמחלקת הפגיה רשם " נשמעה אוושה סיסטולית 2/6 . בבדיקת קרדיולוג " אוושה סיסטולית 2/6 נשמעה יותר בצדדים. אקו " דוקטוס קטן. דלף שמאל לימין. האצה בזרימה בעורקי ריאה. קשת אאורטה תקינה. זרימה תקינה באאורטה היורדת. PFO עם דלף משמאל לימין. בשחרור אקו לב בעוד חודש.
בקשר לתינוק השני רשם" בכל אורך האשפוז הפג היה יציב המודינמי, לחצי דם ופרוזיה בהתאם לגיל. באקו לב דוקטוס קטן ולא משמעותי. באקו לב חשד- VSD VS PFO . התינוק נתן שתן בהתאם לגיל. כליות תקין.עקב דוקטוס קטן וחשד ל ASD או PFO .
מה משמעות האוושה והממצאים הרשומים לעיל, האם מדובר במום בלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוושה
ד''ר דני פינק18/08/2009שלום סמי
הכל נישמה די שיגרתי לפגים. לא חייב להיות מום לב. ליתר ביתחון, הם רוצים לעקוב, אבל איני רואה מקום לדיאגה.
בהצלחה ומזל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vsd בינוני ו asd קטןמוניר גאנם17/08/2009
לדר מתתיהו שלום רב נולד לנו תינוק עם המום המוזכר לעיל והיינו מודעים לכך במהלך ההיריון והתינוק היום הוא בן 6 ימים ובבדיקות בבית החולים הוחלט להשאיר את התינוק במעקב , רציתי לשאול איזה בדיקות אנו צריכים לעשות לתינוק , האם התינוק צריך לעבור בדיקת TEE בקשר לASD והאם ישנם איזה בדיקות נוספות שצריכים ליהעשות לתינוק בקשר ל VSD בינוני , כי אמרו לנו בינתיים לא עושים כלום רק משאירים למעקב , וכשנשתחרר מבית חולים יסבירו לנו בדיוק מה לעשות ופתח נהיה במעקב קרדיולוג ילדים , להזכיר זה הילד הרביעי שלנו ושאר הילדים הם בריאים ללא מום מולד כלשהו , נא האר את עיננו לכל מה שצריך לעשות בדון המון תודות כל טוב ונשתמע מוניר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vsd בינוני ו asd קטן
ד''ר דני פינק17/08/2009שלום מוניר
מזל טוב על הלידה!
ד"ר מתתיהו בחופש ואת יכולה לכתוב שוב אוד שבועיים.
בינתיים אני יכול להגיד שנישמע לי שמחקים עד שהתינוק ישלים כל השינוי שקורא לכל אחד בשבועה הראשונה בחיים ואז לבדוק מה המצב ליפני שמשחרים הביתה. לא נירא לי שיש לכם מה לדוג, רק להופיע למעקב שיבקשו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל פריקרדיאלי בסקירה מוקדמתמירב14/08/2009
שלום שמי מירב בת 28בהריון בשבוע 16 , הריון שני , הריון ראשון תקין לחלוטין, ביצעתי סקירה מוקדמת והתגלו בה 2 נקודות אקוגניות בחדר שמאל בלב ונוזל פריקרדיאלי בכמות קטנה ממצאים אלו די מדאיגים אותי , שקיפות העורפית תקינה וגם בדיקת הדם של שקיפות העורפית עדיין לא ביצעתי חלבון עוברי .
מה הם הממצאים הללו ,האם יש סיבה לדאגה? האם יש סיכוי למום בעקבות הממצאים הנל
מאוד מודאגת .
ממתינה לתשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל פריקרדיאלי בסקירה מוקדמת
ד''ר דני פינק14/08/2009שלום מירב
בנסיון שלי בשבועה 16 החצי החיצונית של שריר הלב יכול להיות שחור וניראת כנוזל פריקרדיאלי ורק חייב מעקב.
בקשר ל נקודות אקוגניות אני מדביק תשובה מפורט שד"ר מתתיהו נתן.
"GOLF BALL או בשם אחר מוקד אקוגני הוא ממצא שכיח בסקירות או אקו לב עובר והוא מופיע יותר בחדר שמאל אך גם בימין. (ביותר מ 10% מהעוברים הנורמלים ותלוי גם בדברים טכניים כמו הזוית שרואים את הלב והמתמר שמשתמשים).
נקודות אלה אינן מום לב והדבר היחיד הרע שאמרו עליהן הוא שהן מהוות סמן סטטיסטי חלש לטריזומיות כמו תסמונת דאון.
מקובל ע"י רוב העוסקים בדבר שאם את אשה צעירה (26) והבדיקות האחרות תקינות (והן הרבה יותר חשובות!) אז לא מתייחסים לעניין. כלומר רוב האנשים מאמינים שממצא כזה ללא גורמי סכון אחרים באשה צעירה לא מצדיק בצוע דקור מי שפיר.
באקו לב עובר חשוב לבדוק את מבנה הלב ופחות חשוב המוקד האקוגני. זאת מאחר ובילדים עם תסמונת דאון יש שכיחות גבוהה מאד של מומי לב מולדים ואם אנו מוצאים מום לב, ובמיוחד כזה ששכיח בדאון אז כדאי להשלים בדיקת מי שפיר."
ניראת לי שיש מקום להיות רגוה בשלב זה
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 4 חודשים עם קוואסקיאפרתcom12/08/2009
שלום רב
רצינו לברר לגב תינוקת בת 4 חודשים ללא כלייה שאובחנה לפני יומיים עם קוואסקי עם מפרצות
טופלה באספירין וטיפול נוסף ב 18 שעות האחרונות וקיבלה מנת דם
האם הנזק הוא תמידי ללב? האם בעייתי גם בגלל שיש כלייה בודדת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 4 חודשים עם קוואסקי
ד''ר דני פינק12/08/2009שלום אפרת
אם יש התנפחות נקודתית של עורקי הכלילים, העורק חוזר עם הזמן לגודל הנורמלי שלו אבל הדופן נושר באופן פטולוגי. נישאר סיכון לסתימות יתר כל החיים וחייב מעקב קרוב אצל קרדיולוג לכל החיים. אם זאת,אני חייב להוסיף שרוב הילדים מסתדרים ללא בעיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק לב מהיר לילדה בת 5ליאל09/08/2009
שלום רב,
בתי בת 5 מזה כשבוע מראה דופק מהיר בסביבות 110-115 דופק,
בדיקת א.ק.ג לא תקין נשלחה בדחיפות לייעוץ קרדיולוג אשר נקבע לסוף החודש.
אודה על עזרתך לייעוץ עד לקבלת ייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק לב מהיר
ד''ר דני פינק09/08/2009שלום ליאל
חייב בירור אמת להתחיל עם שאילות ובדיקה גוף וא.ק.ג. חוזר.
בינתיים כדי לכם ללמוד לספור דופק ולשמור ספר\דף שאתם כותבים דופק לדקה כל לילה בזמן שינה. על תשכחו להבי כל הנתונים אל הקרדיולוג כולל כל הבדיקות או א.ק.ג.'ם..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VPCs -כיתת ספורטמשה09/08/2009
בני כבן 12 ובמסגרת הרשמתו לכיתת ספורט עבר בדיקות מאמץ ונתגלו VPC במנוחה במאמץ ובהמשך בהתאוששות.
בבדיקה גופנית ע"י קרדיולוג ילדים נמצא שאין מומם:
-דפקים תקינים (ביד וברגל)
קולות לב תקינים-
אין איוושה קרדיאלית-
בסיכום אין עדות להפרעה מבנית.
בוצע בדיקת הולטר ונמצאו הפרטים הבאים:
Premarure Abberrants: 1785
קצב בסיסי: סינוס שנע בין 58 ל-159 (מממוצע 81)
הפרעות קצב חדריות: VPB'S שכיחים - בין 1 ל-289 לשעה (רובם בשעות הפעילות) כולל קטע של BIGEMINY
בני תמיד היה פעיל מאוד, ואף פעם לא התלונן על כאבים מיחושים כל שהם
היתי אצל שני קרדיולוגים לילדים, והתשובות די שונות
רופא א: יש לחכות כ-3 חודשים, ללא פעילות ספורטיות כלל, ואח"כ לבצע הולטר נוסף
רופא ב: מאחר ואין אף ממצא לבעיה פתולוגית, אין כל סיבה למנוע מבני פעילות ספורטיוית.
---
עד כמה זה מסוכן?, האם לעשות מעקב? כל כמה זמן ? האם למנוע מבני פעילות גופנית?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר VPB'S שכיחים, רובם בשעות הפעילות
ד''ר דני פינק09/08/2009שלום משה
אני מסכם עם רופא א. רוב הזמן זה מיישני לדלקת ווירלי של שריר הלב ויעבור תוך 3 חודשים (או יהיה שיפור משמעוטי.) עם האקו לב גם תקין, כדי לפסיק ספורט תחרותי ל3 חודשים ולחזור אל א.ק.ג., אקו לב והולטר ולהשבות ביניהם- רצוי שיפור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vsd בגודל של 4 מ"מ בהריון תאומיםמרים08/08/2009
דוקטור שלום,
מאז עלה נושא הזה אני בחרדות וחששות.
אני בת 32 שנושאת ברחמי תאומים שב-13.8 אהיה בשבוע ה-32. בסקירת המערכות המורחבת שנערכה ב-18.6 התגלה באחד העוברים VSD והופנתי לאקו לב עובר. את הקו לב ביצעתי באסותא בת"א ב25.6. הבדיקה ע"י הרופא ארכה כ-3 דקות שלאחריה נאמר לי שלא רואים שום דבר וכנראה הכל בסדר ולהגיע עוד 5 שבועות.
מאז אושפזתי בהריון לסיכון גבוה בתה"ש מה-16.7 ועד 5.8. ב-5.8 הופנתי לאקו לב המיוחל ובו התגלה בוודאות VSD בגודל של 4 מ"מ בעובר הנקבה. נאמר לי שיש סיכוי כלשהו לתסמונות הגרועות ביותר דאון ודיג'ורג'.
כיום אני בשמירת הריון שלפי דברי הרופאים אינני מאימת בלידה.
שאלותי הם :
1. דיקור מי השפיר המתוכנן בשבוע ה-32 יאמר בוודאות עם קיימים תסמונות דאון ודיג'ורג' ?
2. לגבי בעית המום בלב, האם 4 מ"מ נחשב לגדול מאוד ? האם המחיצה יכולה להיסגר עד הלידה או להצטמק עד לסגירה מוחלטת ?
3. אם התינוקת נולדת עם מום זה ובגודל הזה. מה ניתן לעשות ? האם רוב הסיכוים שיסגר לבד עם הזמן ? ואם כן תוך כמה זמן ?
4. איזה חיים יהיה לילדה ? בעיות נשימה ? עליה במשקל ?
5. מה דרכי הטיפול בVSD גדול זה ? האם זה שכיח ?
6. האם גם אם היא נולדת עם מום זה היא תחיה חיים רגילים ללא כל בעיות ?
אנא תשובתך המהירה
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vsd בגודל של 4 מ"מ בהריון תאומים
ד''ר דני פינק08/08/2009שלום מרים
VSD של 4 מ"מ הוא גודל משמעותי אבל בינוני ולא מעוד גדול. תשובה לשאילות טובות שלח תלוי על המקום של החור והרקמה מסביב. אני רק יכול להגיד לך שרוב הVSD"ם מסתדרים ללא צורך לפעולה סגירה בניתוח או צנתור וללא הפרעה משמעותי במצב בריאותי של הילד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיים בצל הVSD של 4 מ"מ
מרים10/08/2009דוקטור שוב שלום,
במקרה שלי הבעיה היחידה שיש לעובר בהריון התאומים מתמקדת בVSD של 4 המ"מ.
כל שאר האיברים ושלל הבדיקות תקינות למעט המום בלב.
אבקש לדעת מה המקרה הקיצוני ביותר שהילדה אמורה להתמודד עקב מום זה ? מונשמת קבוע ? קשיי נשימה ? בעיות אחרות ?
האם לא ניתן לדעת במצב הנוכחי עם ההריון המתקדם על הצפוי לקרות מבחינת הלב ?
עם הגדילה של העובר תקינה וכיום בשבוע 31+4 היא במשקל מוערך 1.5 ק"ג. האם להערכתך היא תיוולד בסדר עם חיים רגילים כמו לכל ילד אחר ?
אנא תשובתך
תודה רבה
מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיים בצל הVSD של 4 מ"מ
ד''ר דני פינק11/08/2009אני לא רואה הפורם הזה לשיקולי דעת במייקרי ספציפי. את חייבת קרדיולוג ילדים דחוף, לא בגלל העובר אבל בגלל דאגות שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה אקוגנית וריבוי מי שפיר.......קורל08/08/2009
שלום רב, אני בשבוע 24 להריון עם 2 עוברים בשקים נפרדים. בסקירה ראשונה שבצעתי נתגלה בעובר 1 נקודה אקוגנית ובעובר 2 נקודה אקוגנית. הרופא שביצע את הסקירה הסביר לנו שהיום כבר לא מיחסים לזה כ"כ חשיבות.
השבוע ביצעתי סקירה סימסטר שני ובה נתבסרנו שבעובר 1 נקודה אקוגנית 1 ובעובר 2 2 נקודות אקוגניות + ריבוי מי שפיר.
האומנם אני במעקב אישפוז ה.בסיכון ובנוסף זימנתי תור לאקו לב ובדיקות גנטיות. אך בכל זאת אני מעוניינת לשמוע חו"ד נוספת ואודה לכם מאוד אם תוכלו יותר לפרט ולהסביר לי מה המשמעות של זה והאם זה באמת סיכויים גדולים לעובר עם תסמונת כלשהי????????????????
האם יש לזה טיפול כלשהו? מהם הגורמים? מה בכלל עושים במצב כזה ולמה להתכונן????????????
תודה מראש קורל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה אקוגנית וריבוי מי שפיר
ד''ר דני פינק08/08/2009שלום קורל
אני מדביק תשובה מפורט שד"ר מתתיהו נתן בקשר לזה. הביע של ריבוי מי שפיר הוא נפרד וחייב לשאול הרופא נשים על המשמעות
GOLF BALL או בשם אחר מוקד אקוגני הוא ממצא שכיח בסקירות או אקו לב עובר והוא מופיע יותר בחדר שמאל אך גם בימין. (ביותר מ 10% מהעוברים הנורמלים ותלוי גם בדברים טכניים כמו הזוית שרואים את הלב והמתמר שמשתמשים).
נקודות אלה אינן מום לב והדבר היחיד הרע שאמרו עליהן הוא שהן מהוות סמן סטטיסטי חלש לטריזומיות כמו תסמונת דאון.
מקובל ע"י רוב העוסקים בדבר שאם את אשה צעירה (26) והבדיקות האחרות תקינות (והן הרבה יותר חשובות!) אז לא מתייחסים לעניין. כלומר רוב האנשים מאמינים שממצא כזה ללא גורמי סכון אחרים באשה צעירה לא מצדיק בצוע דקור מי שפיר.
באקו לב עובר חשוב לבדוק את מבנה הלב ופחות חשוב המוקד האקוגני. זאת מאחר ובילדים עם תסמונת דאון יש שכיחות גבוהה מאד של מומי לב מולדים ואם אנו מוצאים מום לב, ובמיוחד כזה ששכיח בדאון אז כדאי להשלים בדיקת מי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצרות מסתם ריאתי+הפרעות קצבליטל07/08/2009
שלום רב,
בתי בת 9.5 נולדה עם הצרות במסתם הריאתי ונמצאת במעקב קבוע אצל קרדיולוג ילדים מקסים.
לפני כחודשים היינו במעקב והביקור היה שיגרתי והנה תוצאות הבדיקה:
נשמעה אוושה סיסטולית אג'קטילית 2/6 בגבול החזה השמאלי.
תוצאות א.ק.ג סינוס, ציר 50 + QRS
PR 126
QTC 388
גל T שלילי ב-1V
ישנה הצרות קלה ברמת המסתם הריאתי עם מפל של 30 מ"מ יש PR קל.
גודל ותפקוד חדר ימני - תקינים
ופתאום לפני כחודש ימים באמצע טיול היא התעלפה למס' רגעים.
רופאת המשפחה שלחה אותה לבדיקות דם - שהן תקינות
אולם בהולטר נמצאו המממצאים הבאים : קצב הלב: קצב סינוס עם ממוצע של 80 לדקה ביממה
(56-140) נרשמו הפרעות קצב מסוג : על חדריות בודדות 12.
הופננו לבדיקת מאמץ.
שאלתי היא מה אומרת תוצאת ההולטר, האם עלינו למנוע ממנה פעילויות מסוימות, האם יש צורך בטיפול כלשהו ? אם כן מהו הטיפול? אני ממש מודאגת.
תודה על תשובתכם ותודה שאתם כאן בשבילנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצרות מסתם ריאתי+הפרעות קצב
ד''ר דני פינק08/08/2009שלום ליטל
מניסיון שלי בתשובות הולטר בדרך כלל זה לא משמעותי. חייב בכול זאת שהקרדיולוג ילדים שלה יארה ההולטר עצמו (כל הדפים) ולא רק התשובה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתותאות מבחן מאמץ
ליטל10/08/2009ראשית תודה על תשובתך המהירה.
היום הילדה עברה מבחן מאמץ (הליכה על סרט נע)) להלן התוצאה אודה לך באם תתיחס לתוצאה .
הדופק הסובמקסימלי המצופה לגיל 184>לדקה
הבדיקה נמשכה 7.04 דקות. שיא המאמץ 10.7 METS
הופסק עקב עייפות
א.ק.ג נתונים קליניים
קצב הלב במנוחה 85 בשיא מאמץ 180
לחץ דם במנוחה 90/60 שיא מאמץ 120/50
הא.ק.ג הראה במנוחה ושיא מאמץ - קצב סינוס תקין.
הכושר הגופני: טוב
לסיכום ממצאי הבדיקה מצביעים על - הושג 85% מדופק מקסימלי צפוי, לא היו תלונות.
לא נצפו שינויים משמעותיים במקטע ST
לא נצפו הפרעות בקצב הלב.
תגובת לחץ דם תקינה. בלי ממצאים עד דופק הושג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות מבחן מאמץ
ד''ר דני פינק26/08/2009שלים ליטל
הכול תקין לפי התשובה.
הקרדיולוג שלכם חייב להתייחס אבל אני לא רואה מקום לדייגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)