מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ASD אצל תינוקת בת חמישה וחצי חודשיםkaren16/07/2009
בתי אובחנה כבעלת ASD (בין העליות), והומלץ לבצע ניתוח לב פתוח (סגירה באמצעות טלאי). הרופאים אומרים שלא ניתן לסגור ללא ניתוח (בצינתור).
יש לי מס שא: * איך מחליטים מה דורש ניתוח ומה ניתן לסגור בצנתור בלבד ** בתי בת 5.5 חודשים בלבד במשקל 6.5 ק"ג- האם לא עדיף להמתין לגיל מבוגר יותר? *** אמרו לנו שיש סיכון של תמותה ושל סיבוכים נוירולוגיים אפשריים- באיזה אחוז ניתוח מהסוג הזה עובר בשלום??
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ASD
ד''ר אברהם מתתיהו19/07/2009שלום קרן.
ASD בגיל זה בד"כ אינו גורם לבעיות נראות לעין אצל הילד.
אמנם לא ראיתי את תשובת האקו, (וזה חשוב כי יש כמה סוגי ASD ורק הסוג המרכזי שנקרא SECUNDUM מתאים לסגירה בצנתור).
ברוב המקרים אנו נוהגים לחכות 2-3 שנים ראשונות כי לעתים פגמים אלה קטנים עם הזמן.
ניתן ללכת לניתוח כבר כעת אם חושבים באקו שהפגם הוא מאד גדול (ולכן הסכוי שיקטן עם הזמן הוא קלוש) ומיקומו אינו מתאים ואין סכוי שיתאים לסגירה בצנתור אפילו בעתיד או שלילד יש סימני אי ספיקת לב.
בד"כ אנו מעריכים בעזרת האקו אם הפגם יכול להתאים לסגירה בצנתור (יש צורך בשוליים טובים ברוב ההקף ותלוי גם בגודל הפגם לעומת גודל העליה הפגם (דבר שיכול להשתנות במידה מסוימת עם הגיל).
אם אנו מעריכים שיש סיכוי בעתיד שהפגם יתאים לסגירה בצנתור, לעתים אנו מעדיפים לחכות עד גיל 5 שנים לבחון אפשרות כזו.
נתוח ASD נחשב לניתוח קל יחסית ומוצלח. התמותה לדעתי בסביבות 1% ואחוז הסבוכים קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת על ASD - לד"ר מתתיהו
karen23/07/2009תודה על התשובה!!
שאלה נוספת: בתשובתך דיברת על אי ספיקת לב, מהם הסימנים לאי ספיקת לב? דיברו איתנו על לחץ גדול מהרגיל בריאות (40%), לא משהו שהם ממש דואגים ממנו עכשיו אבל צופים שיהיה רק בעייתי יותר עם הגיל.
דבר נוסף: האם יכולה להיות תופעב של עצירויות\ בעיות במעיים כתוצאה מהבעיה בלב??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ASD
ד''ר אברהם מתתיהו24/07/2009אי ספיקת לב הוא מצב שבו בתינוק נושם מהר מהרגיל, מתעייף מהר , מתקשה באכילה ולרוב אינו עולה היטב במשקל. המצב קיים רק ב 10% מהמקרים עם ASD גדול. ברוב המקרים החולים עם ASD אינם מראים תסמינים משמעותיים בשנים הראשונות לחיים.
לא ידוע לי על קשר לעצירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר מתתיהו-
karen27/07/2009אם אין קשיים בשנים הראשונות של החיים, לא עדיף לחכות עם הניתוח? איך זה שממליצים לנו לעבור את הניתוח עכשיו? בעיני זה מרגיש הרבה יותר מסובך לנתח תינוקת בגיל כזה ובמשקל כזה מילדה גדולה יותר. האם יש סיכון בהמתנה?? מתוך האבחנה: the ASD is 12X14 mm un size, with a large Lt to Rt flow IVS motion id paradoxical. no overt CHF. there is Rv heave. wide splitting of S2. upper LSB with MDM at the lower LSB. good pulses.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ASD גדול
ד''ר אברהם מתתיהו27/07/2009נראה שמדובר ב ASD גדול בילדה קטנה וכנראה שהרופאים השתכנעו שהפגם לא יתאים לסגירה בצנתור בעתיד.
הדברים אינם שחור ולבן. מצד אחד אולי היה מעט יותר נוח לנתח בגיל מאוחר יותר וכנראה אין בעיה רצינית לחכות עוד 1-2 שנים (שנים רבות מאד לא כדאי לחכות כי יש כנראה נזק מצטבר בגלל העומס על פרוזדור וחדר ימין וידוע שניתוח בגיל 4 שנים עדיף מאשר בגיל 30 שנה בגלל סיכוי רב יותר להפרעות קצב פרוזדוריות בעתיד).
מצד שני אין בעיה לכירורג לסגור ASD בגיל זה והם עושים בהצלחה ניתוחים הרבה יותר מסובכים בילודים (פחות מ 3 ק"ג).
כמוכן ילדים עם דלף גדול חשופים לזיהומים חוזרים בדרכי הנשימה כולל דלקת ראות וכאשר הם נדבקים בוירוסים כמו RSV הם נוטים להיות חולים יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה
karen29/07/2009שאלו אותי בטיפת חלב האם אפשר להמשיך עם תכנית החיסונים כרגיל?? (שאלה שאפילו לא חשבתי עליה בעצמי, אבל אולי הם יודעים משהו שאני לא יודעת??!)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ASD
ד''ר אברהם מתתיהו29/07/2009אפשר להמשיך בחיסונים כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל פריקרדיאלי והמלצה למי שפירסילביה ג'אן14/07/2009
שלום, לאחר ממצא של נוזל פריקרדיאלי בסקירת מערכות מוקדמת באחד החדרים של לב העובר הופניתי לאקו לב עוברי ושם לא עלו ממצאים חריגים נוספים. למרות זאת, המליצו לי על דיקור מי שפיר. לאחר ייעוץ גנטי,הובהר לי שהיות ואני כבר בשבוע 23, אני צריכה לחכות עד שבוע 31 בכדי לעשות מי שפיר שעדיין מומלץ. על מה יכול להעיד ממצא של נוזל כזה? אין לי שום סימנים אחרים לתסמונת דאון. למה בכל זאת המליצו לי על מי שפיר גם בשבוע מתקדם כ"כ? באם הנוזל עדיין לא ייספג עד ללידה, האם הוולד יוכל לחיות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל פריקרדיאלי
ד''ר דני פינק14/07/2009שלום סילביה
כקרדיולוג ילדים אני יכול לתת תשובה להשאלה האחרונה שלח. כן אפשר לחיות עם נוזל פריקרדיאלי, במיוחד שהלב עצמו תקין. השאלות אחרות חשובות ובמקום אבל התכתובת הנכון הוא הרופא גנטיקיה ורופא נשים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובה מהירה
סילביה ג'אן14/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 חורים והיצרות במסתם הריאתי
הילה21/09/2014שלום לבני בגיל חודש גילו 2 חורים והיצרות במסתם הריאתי המפל 40-50 ואני מאוד חוששת שיצטרכו לעשות לו ניתוח לב פתוח למה אי אפשר לעשות את זה בצינתור
2 חורים והיצרות במסתם הריאתי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/09/2014הי הילה
כדי לתת תשובה סבירה את צריכה לרשום לי בצורה מפורטת את תשובת האקו לב. באיזה חורים מדובר ומה גודלם, ותאור של המסתם הראתי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקולב לתינוק בן 6 חודשיםאורטל14/07/2009
שלום,
קיבלתי הפנייה לבני בן ה6 חודשים לביצוע בדיקת אקולב בבי"ח תל השומר.
ההפנייה התקבלה מהרופא עקב אירוע של מעין הפסקת נשימה מתוך שינה (התינוק ישן ולאחר השמעת רעש קטנטן המטפלת מצאה אותו שוכב על הגב עם כחלון בפנים, כבכי מתוך שינה).
כשהייתי בהריון עברתי בדיקה של אקולב-עובר שיצאה תקינה לחלוטין.
רציתי לשאול, אם יש קשר בין השניים, דהיינו, אם הבדיקה בתקופת ההריון (בחודש שישי לערך) יצאה תקינה אז בהכרח גם הבדיקה העתידית לבוא תצא תקינה, או שמא ישנם דברים שלא ניתן לעלות עליהם בזמן ההריון.
אגב, הופנינו גם לביצוע של בדיקת EEG לתינוק.
אודה על תשובתך,
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקולב לתינוק
ד''ר דני פינק14/07/2009שלום אורטל
ראשון, כמו שמבוגר יכול להיות עם מחלה לב כולל אקו לב פתולוגי, ובדרך כלל היה לב תקין כילד, ילד יכול להיות עם בעיה לב והיה תקין כעובר. אני לא בטוח מה מחפשים באקו לב אצל הבן שלח אבל מה שהכי חשוב, זה שקרדיולוג ילדים ייקח אחריות לקבל סיפור מדויק על האיורים, ביצוע בדיקת גוף לב איכותי ויבדוק א.ק.ג. אז יש פחות אפשרות לפספס בעיה לב משהיו עושים אקו לב בלבד. בלי שאילה ספציפי, אקו לב (כמו כל בדיקה רפואית) הוא לא שווה הרבה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב לא ברורותירון12/07/2009
לפני כחודש עסק בני בן ה-14 בפעילות ספורטיבית, 15 דקות הליכה ו-15 דקות ריצה בשעה 6 בערב כאשר מזג האויר היה גבוה, וזאת לאחר מספר ימים שלא עסק בפעילות ספורטיבית כלל. מאז, מרגיש שהלב דופק קצת יותר מהר ממה שצריך להיות. ביום בו עסק בפעילות ספורטיבית מדד לחץ דם שהיה סביר והדופק היה מעט גבוה, 94. התייעצנו עם אדם קרוב שמבין בעיניין (פאראמדיק) ואמר שמומלץ לא לעסוק בפעילות ספורטיבית למשך מספר ימים. בני עשה כפי שאמר הפאראמדיק ולא עסק כלל בפעילות למשך 4-5 ימים. לאחר מכן מדדנו לחץ דם: העליון 114 התחתון: 77 דופק 86.
אך בני עדיין מרגיש שהלב פועם טיפה מהר מהנורמאלי. מה עלי לעשות? האם לפנות לרופא? יש לשים לב כי בני לא אוכל ממש טוב (העיניין כרגע בטיפול) ושוקל מעט ממה שצריך.
בהזדמנות זו עלי לשאול מה הדופק הנורמאלי המתאים לגיל 14 כאשר ולא בפעילות ספורטיבית?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב לא ברורות
ד''ר דני פינק12/07/2009שלום ירון
שיש כל שאילה על בריאת, חייב לייעץ עם הרופא שלכם, בשביל זה הוא נמצא.
במנוחה הייתי מצפה שילד בן 14 שנה יהיה עם דופק פחות מ100 לדקה. הטווח של נורמל הוא רחב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישרוש בלב אצל תינוק בן חודש וחצי.עידו11/07/2009
שלום לך, שמי עידו ונולד לי בן שני לפני חודש וחצי. אתמול בערב (יום שישי) גילינו שיש לו חום 37.5 מעלות דיברנו עם האחיות של כללית והם הפנו אותנו למיון. במיון בדקו אמרו שהכל בסדר רק שהם שומעים רישרוש בלב. נאמר לי שהכל בסדר אך עדיין ללכת למעקב אצל רופא. רציתי לדעת את משמעות הדבר או יותר נכון למה לצפות. לא נתנו לי יותר מידי פרטים. רק שישנו רישרוש ולהיות במעקב אצל הרופא.
בברכה ושבת שלום
עידו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רישרוש בלב אצל תינוק
ד''ר דני פינק12/07/2009שלום עידו
מזל טוב על הלידה בן שני!
אני מבין שבגדול הוא בריא.
רשרוש זה תוספת רש ביתר לה בום-בום שיש לכל לב. רשרוש יכול להיות גם רש תקין של לב בריא, כמו המנוע של רחב חדש ויכול להיות רש מיישני לכל מינה מומי לב. אם הרופא ילדים\משפחה שלכם לא בטוח שהרש תקין, הוא יפנה אותו לקרדיולוג ילדים לבודק. סטטיסטי, ברוב הילדים בריאים, הרשרוש הוא תקין. בכול זאת הבן שלכם חייב להיבדק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבללה08/07/2009
שלום
בני בן 6.5 שנים התלונן במהלך השנה האחרונה על כאבים בחזה, בפעמים הראשונות ביצע לט הרופא ילדים שהוא גן קרדיולוג מומחה לילידים בדיקת אגק שיצא תקין.
בשבוע שעבר היה לו חים והתלונן שוב על כאבים בחזה, בבדיקה נמצא כי יש לו דלקת גרון,,אך מאחר ותלונותיו חוזרות על עצמן החליט הרופא על ביצוע אקו לב....מה היא הבדיקה, כיצד מתבצעת ומה בודקים בדיוק...והאם יש קשר בין החום לכאבים בחזה??...
(סליחה על הבורות ) תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקו לב
ד''ר אברהם מתתיהו09/07/2009אקו לב היא בדיקה ללא קרינה שמבוססת על שליחת גלי קול וקליטתם בחזרה. זוהי אחת הבדיקות הטובות להעריך את מבנה הלב ותפקודו ותפקוד המסתמים ליד מטת החולה, ללא כאבים ובאופן מידי.
לפי הספור שלך קרוב לודאי שאין קשר בין הכאב בחזה לחום (היו כאבים חוזרים עוד הרבה לפני שהופיע החום), אך יש מקרים שיש בהחלט קשר כמו בדלקת של קרום הלב ע"י גורמים אפשריים רבים, או במסגרת מחלות דלקתיות כמו FMF, מחלה ראומטית , מחלות קולגן ועוד.
במקרים של דלקת בקרום הלב ניתן בהרבה מקרים לראות באקו נוזל בקרום הלב בנוסף לבדיקת המבנה והתפקוד של הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישרוש בלב ופעימה מוקדמתבן חמו לאה02/07/2009
בתי בת 16 שנה החלה להתאמן בחדר כושר בעקבות כך היתה צריך אישור רפואי
בבדיקה של הרופא נאמר לנו שיש לה רישרוש בלב ופעימה מוקדמת
כמובן שאת האישור לחדר כושר הוא לא נתן והפנה אותנו לקרדיולוג
שאלתי היא מה זה אומר, וכיצד 16 שנה אף רופא לא איבחן, האם רשרוש בלב ופעימה מוקדמת יכולה להתפתח בעקבות השנים וכיצד, האם אסור להתאמן בחדר כושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רישרוש בלב ופעימה מוקדמת
ד''ר דני פינק03/07/2009שלום לאה
רשרוש בלב יכולות להיות תקין או וכוליות סימן של מחלה לב. מחלה לב יכול להופיע חדש עד גיל 120 שנה וגם רשרוש נורמל יכול להופיע רק בגיל זה.
רוב פעימות מוקדמות הם דברים לא מסוכנים אבל כדי בירור אצל קרדיולוג ליפני התחלה של אימונים רציני. אם הבת שלח ללא מחלות ידועת, קרוב לבדי יקבל אישור מלאה לכל פעילות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשרוש בלב של תינוקת פצפונתיסכה02/07/2009
שלום רב
אחותי ילדה לפני כשבוע תאומים (בשבוע 39) הילדה שוקלת 2 קילו ואובחן אצלה "רשרוש בלב" היא לא שוחררה הביתה וטופלה כ- 3 פעמים בטיפול הכולל מתן נורופן. בחלק מהזמן ניזונה מזונדה. היום הודיעו שוב שלא משחררים כי הטיפול לא הצליח. האם תוכל להסביר לנו בעצם מה יש לה ומה ההשלכות? אמי חרדה מאוד (אמרו לה ש"הדם הנקי והדם המלוכלך מתערבבים" בגלל החור בלב. האם זה נכון?) ולטעמי הם לא מקבלים הסברים מספקים על הבעיה והאפשריות העומדות בפניהם)
תודה רבה ויישר כוח
יסכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רשרוש בלב בילוד
ד''ר אברהם מתתיהו02/07/2009שלום יסכה
הנתונים שאת מביאה הם ממש לא מספקים ולא מספיק ברורים. לדעתי הכי טוב והכי נכון הוא לשאול את הרופאים המטפלים עד שהכל ברור.
הנתונים שאת סיפקת אני יכול לנסות לתת חצאי ניחושים.
אם התינוק קבל נוירופן, יתכן שניסו לסגור צנור שנקרא PDA . זהו מעבר בין אבי העורקים ועורק הראה שיש לו תפקיד חשוב בתקופת העוברות והוא נוטה להסגר לבד אחרי הלידה. התרופה שניתנת עוזרת בד"כ בפגים ו שבוע 39 הוא כבר לא כל כך פג.
כאשר הצינור הזה נשאר פתוח אחרי הלידה בד"כ עובר דרכו דם מאבי העורקים לעורק הראה (דם עשיר בחמצן לעורק הראה , אם כי יש מקרים מסוימים בהם הלחץ בעורק הראה מאד גבוה והדם בצנור יכול לזרום גם בכוון ההפוךכלומר דם דל בחמצן זורם לכוון אבי העורקים.)
ובקיצור, כדאי לשאול את הרופאים שיודעים את העובדות טוב יותר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה תורשתי?לילי01/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

השאלה לא נקלטה כנראה
ד''ר אברהם מתתיהו01/07/2009אנא חזרי על שאלה.
האם מה תורשתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב בהריוןדובי01/07/2009
שלום רב,
אישתי בת 31 , נמצאת בחודש 7 להריונה. בריאה בדרך כלל.
עקב מס' מקרים של דופק מועץ ביצעה בדיקת אקו לב
שבה נמצא :
יא ספיקה מיטרלית בדרגה מינימלית
יא ספיקה טריקוספידלית בדרגה מינימלית
לחץ ריאתי סיסטולי 20 ממ"כ +RAP
תפליט פריקרדיאלי בכמות קטנה. ללא סימני לחץ על לב.
שאר המדדים - תקין.
כל בדיקות ההריון עד היום - תקין
האם תפליט פריקרדיאלי בכמות קטנה באמת דורש מעקב נוסף באקו (לפי המחקר הקטן שעשיתי באינטרנט הדעות חלוקות) . לא רוצה להדאיג את אישתי לשווא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפליט פריקרדיאלי קטן
ד''ר אברהם מתתיהו01/07/2009התשובה שאתה מתאר נשמעת תקינה.
מעט נוזל פריקרדיאלי הוא ממצא תקין.
השאלה כמה זה מעט?
זה מאד תלוי בהתרשמות של הרופא שעשה את הבדיקה. אם זה פס עדין קרוב לודאי שאין צורך לחזור. אם יותר, אולי כדאי להתרשם שובמאוחר יותר.
חשוב לשמוע דעת הרופא שבצע את הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת לב עוברי בחודש שמינישבו25/06/2009
שלום,
אני ירושלמית בחודש התשיעי. בסריקה על-קולית ראשונה נתגלתה נקודה היפואקוגנית. עשיתי בדיקת מי שפיר שיצאה תקינה. הנקודה לא נעלמה גם בסריקה המאוחרת.
. הופניתי לאקו-לב עוברי ראשון שבוצע ב 13 למרץ שתוצאותיו היו:
Small VSD R\O ASD vey mild asymetry between the two ventricles TV anul=6.5 mm MV = 5.5 mm
הוסבר לי שמדובר בהיצרות בינונית של עורק האאורטה ושל המיסתם האאורטלי ובא-סימטריה של שני צידי הלב. קראתי הסברים מפורטים באינטרנט על מומי לב מולדים. לא את כולם הבנתי, אני מודה.
.הוזמנתי לבדיקת אקו-לב עוברי שניה ב 27 לאפריל והממצאים היו:
Mild coarct of ao with Mild AS asymetry of ventricles aneurism of atrial septum
COARCTATION OF AORTA, R\0
שתי הבדיקות נעשו במרפאה של קופת חולים מאוחד, על ידי ד"ר פרבר..
מחמת הדאגה, פניתי בשלב זה לחוות דעת שניה אצל פרופ' ריין בהדסה עין כרם. תוצאות אקו-לב עוברי שנעשה ב 6 למאי היו:
.d.s] mild left/right discrepancy. the lv volume are smaller probably due to a redundant septum with minimal obatruction to lv inflow. no left sided pathology.
15 ליוני עשיתי בדיקת אקו-לב עוברי רביעית, בקופת חולים מאוחדת והממצאים היו:
Mild coarct of ao with Mild AS asymetry of ventricles aneurism of atrial septum
COARCTATION OF AORTA, R\0
הקרדיולוג הוסיף הערה שלאחר הלידה יש לשלול CATCH 22
אני מהססת אם ללדת בשערי צדק או בהדסה עין-כרם. ליתר בטחון נרשמתי לשני מקומות.
הקרדיולוג בקופת חולים אמר לי שהתינוק יזדקק לצנתור או ניתוח, שייעשה כמה שבועות או חודשים לאחר הלידה. בהדסה נאמר לי שאם התינוק יזדקק לניתוח, הניתוח יבוצע בשבוע שלאחר הלידה. אין לי מושג מה עדיף לתינוק והאם זה ענין של מדיניות שונה בשני המוסדות.
האם תוכל לעזור לי להחליט היכן כדאי לי ללדת?
בתודה
תקווה שבו
הבדלים בגודל החדרים באקו לב עובר
ד''ר אברהם מתתיהו26/06/2009שלום
אני יכול כמובן רק להתייחס לתשובות שמסרת. נראה לי שהאבחנה אינה ברורה ולא בטוח שיש בכלל בעיה לעובר.
צד ימין גדול משמאל אינו דבר נדיר בשליש השלישי להריון גם בלי שתהיה בעיה. מום כמו קוארקטציה של אאורטה קשה לאבחון באקו לב עובר ובהרבה מקרים חשד לקוארקטציה נשלל אחרי הלידה.
לפי דעתי את יכולה ללדת בכל אחד מבתי החולים שהזכרת ועוד רבים אחרים בתנאי שיהיה שם קרדיולוג ילדים זמין שיוכל לשלול או לאשר אבחנה של קוארקטציה. גם אם יש אבחנה כזו אחרי לידה, ברוב המקרים ניתן לתת תרופה שנקראת פרוסטגלנדין אשר מותירה את הדוקטוס פתוח ומונעת התדרדרות במצב החולה ובד"כ אין צורך לרוץ לניתוח. (מה גם שבמקרה שלך עדיין לא ברור כלל שיש בעיה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מחלת קאווסקי אצל ילד יכולה להתeshed noya25/06/2009
מהי מחלת קאווסקי אצל ילד איך מטפלים ומה יכול לגרום צורך להשתלה בגיל מאוחר יותר
קאווסקי
ד''ר אברהם מתתיהו26/06/2009זוהי מחלה שהגורם שלה עדיין לא לגמרי ברור ורוב החולים מבריאים לגמרי ללא כל בעיה. במחלה יש דלקת של כלי דם שלעתים (20% ) מערבים את העורקים הכליליים ויכולים באחוז קטן לגרום נזק לעורקים עם התרחבויות ומאוחר יותר הצטלקויות וסתימות של כלי הדם הללו. במקרים אלה יכול להווצר מצב של חוסר חמצן ללב עם תסמינים כמו של מבוגרים של אנגינה פקטוריס ועד התקפי לב.
בשלב החריף הדלקתי נותנים טפול נוגד דלקת כמו אספירין וגמא-גלובולין. אבל עיקר המעקב והטפול לאורך זמן הוא במקרים המעטים שיש פגיעות בעורקים הכליליים (למשל ניתוחי מעקפים ועוד)
נדיר ביותר שיהיה צורך בהשתלת לב (מקרה תאורטי יכול להיות אם הלב אינו מתפקד טוב בגלל שאחוז גדול ממנו נפגע בעקבות התקף לב רחב שקרה בגלל חסימה של כלי דם כלילי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שם של מחלת לב אצל ילדיםeshed noya24/06/2009
אני מבקשת לומר לי שם של מחלת לב אצל ילדים
העלולה במשך השנים לגרום לצורך השתלת לב
אנא בטובכם
בתודה מראש מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלה בילדים שעלולה להביא להשתלת לב
ד''ר אברהם מתתיהו24/06/2009יש מצבים שונים ומחלות שונות שנזקקים לעתים להשתלת לב.
יש מחלות של שריר הלב, כמו דלקת בשריר הלב, או קבוצת מחלות שנקראות קרדיומיופטיות או מומי לב שתיקונם לא צלח היטב או אפילו בעיות משניות ליתר לחץ ראתי שבחלק מהמקרים מצריכים השתלת לב כאשר אין כבר פתרונות אחרים.
השאלה היא מאד כללית, אולי תשאלי באופן יותר ספציפי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לביעל22/06/2009
שלום. בני בן 14, ספורטאי מצטיין. בימים האחרונים הוא מתלונן שאחת לכמה שעות הוא מרגיש דופק מואץ ללא קשר לפעילות. לדבריו זה מפסיק אחרי שניה או שתיים. עשינו א.ק.ג. שיצא תקין וכך גם צילום חזה ובדיקות דם. אך הוא מרגיש שזה עדיין קורה. עליי לציין שהוא נתון במתח רב בזמן האחרון. מה כדאי לעשות? תודה
דפיקות לב
ד''ר אברהם מתתיהו23/06/2009שלום יעל
תלונות מסוג זה בהחלט יכולות להופיע גם על רקע של מתח או חרדה.
לעתים יכולות להגרם באמת ע"י הפרעות קצב (אפילו קלות, כמו פעימות מוקדמות).
הספור לא נשמע מדאיג אך אם רוצים לדעת באמת מה קורה, כדאי לבדוק או לרשום את את הדופק בזמן התלונה. מאחר והוא מתלונן על תחושות אלה אחת לכמה שעות, בצוע בדיקה כמו הולטר יכולה אולי להאיר העניין. זהו למעשה רישום רציף של הדופק ל 24 שעות על גבי מעין טייפ קטן. בזמן שהנער חש את דפיקות הלב הוא יכול לסמן זאת במכשיר ואז ניתן לברר מה היה הדופק בזמן התלונה. כדאי לך לפנות לרופא כדי שיבדוק את הנער ויחליט אם כדאי לבצע בדיקה כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
יעל23/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עורקים הפוכיםנטלי20/06/2009
שלום
אני מעונינית במידע רפואי על מום- עורקים הפוכים המתגלה לאחר לידה
בממצא ראשון של התינוק מכחיל שעה ספורה לאחר הלידה
מה הסיכונים? עד כמה שכיח המקרה הנ"ל? מה סיכיו ההחלמה לאחר ניתוח ומעבר לחיים נורמטיבים?
תודה נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפוך כלי הדם הגדולים
ד''ר אברהם מתתיהו20/06/2009זהו מום כחלוני לא נדיר ונקרא באנגלית TRANSPOSITION OF GREAT ARTERIES או בקצור TGA .
במום זה הדם הכחול=דל בחמצן חוזר כרגיל לחדר ימין אך משם בטעות יוצא אבי העורקים והדם הכחולחוזר לגוף. לעומת זאת דם אדום= מחומצן שחוזר מהראות לחדר שמאל חוזר לראות לסבוב נוסף בגלל שעורק הראה יוצא בטעות מחדר שמאל. למעשה נוצרים 2 מעגלים שאין ביניהם קשר. באחד (גוף) זורם דם כחול ובשני (ראות) דם אדום. זהו מום שעלול לגרום כחלון קיצוני ומצריך לעתים טפול די דחוף.( אנו עושים לעתים צנתור כדי ליצור פגם במחיצה שבין הפרוזדורים ע"י קטטר מיוחד עם בלון, כדי לגרום ערבוב בין המערכות לשפר החמצון וליצב החולה. פעולה שנקראית RASHKIND). ילדים עם מום זה עוברים נתוח בד"כ בשבועיים הראשונים לחיים והמנתח מחליף את כלי הדם הגדולים ומחבר מחדש את העורקים הכליליים.
התוצאות היום די טובות והתמותה בניתוח הגדול בסביבות 5%. בד"כ אחרי הניתוח הילדים מתפקדים מצוין וחיים טוב. (כמובן בתנאי שהניתוח עבר בשלום)
יש מקרים שיש בנוסף גם פגם במחיצה שבין החדרים ו/או הצרות במעבר לעורק הראה, בד"כ יש פתרונות די טובים גם לבעיות אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטלי22/06/2009תודה על התשובה המפורטת בהחלט ענית לי על כול השאלות
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)