פורום קרדיולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• נקודה אקוגנית לעובר בחדר שמאל בלב
    מורן
    19/10/2009

שלום רב,אני ב"ה בהריון תאומים בן ובת.בת 27.שבוע 23.
    לבן נמצאה ב2 סקירות המערכות נקודה אקוגנית בחדר שמאל.(הממצא היחיד כ"חריג")

לא יודעת אם זה קשור אבל סבתא שלי נפוטרה בהיותה בת 30 (זו לא טעות בגיל) בשל בעיות לב.

אני מאד מוטרדת מהממצא,לא ביצעתי חלבון עוברי ולא מי שפיר(הריון יקר לאחר טיפולים)

האם אכן יש סיבה לדאגה? האם מומלץ לבצע אקו לב?
    ואם כן עד איזה שבוע ניתן לבצע?(אני מהצפון)והיכן

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודה אקוגנית בלב העובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    19/10/2009

שלום מורן
    הממצא של נקודה אקוגנית, או מוקד אקוגני או GOLF BALL (יש לזה הרבה שמות) אין לו כל משמעות מבחינת הלב. אין זה מום לב. זהו אזור שמחזיר טוב יותר את גלי הקול ולכן נראה יותר לבן ובולט.
    הדבר הרע היחד שנאמר על כך זה שיש לזה קשר סטטיסטי חלש לתסמונת דאון. בהריון עושים בדיקות רבות לאיתור רמזים לדאון (למשל חלבון עוברי , שקיפות עורפית וממצאים שונים בסקירת מערכות).
    הממצא הזה הוא אחד הסמנים היותר חלשים. מקובל שאם האישה צעירה ובדיקות הסקירה האחרות בסדר אפילו לא ממליצים בצוע מי שפיר. 
    במקרה שלך לדעתי כדאי לעשות אקו לב עובר. בכלל, נוהגים לעשות זאת בהרבה מהריונות תאומים.
    במקרה שלך בדיקת הלב של העובר תתן אינפומציה מסוימת. המטרה היא לאו דוקא להתרשם מהנקודה, אלא לבדוק שאין מום בלב ללא קשר לנקודה. הסיבה היא שבילדים שיש להם תסמונת דאון יש הרבה מומי לב (פי 50! יותר מאשר בילד שאין לו דאון). לכן אבחון של מום בלב (ובמיוחד מומים ששכיחים בדאון) מעלה את הסיכוי לדאון ומכוון אותנו יותר כן לבצע דקור מי שפיר בשלב מסוים בהריון.
    (אצלך כמובן זה יותר מורכב בגלל ההריון היקר והתאומים)
    ניתן לעשות אקו לב עובר כבר בגיל ההריון הנוכחי ולמעשה עד סוף ההריון. רוב הקרדיולוגים לילדים מבצעים בדיקה זו וגם חלק מהגניקולוגים.
    אין קשר בין הנקודה למה שקרה לסבתא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מורן
    20/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני בצד ימין

עידית
    28/10/2009

שלום
    אבקש לדעת מה תשובתך אם המוקד מופיע בצד ימין?
    בת 32 שבוע 18 מטופלת באינסולין, סכרת סוג 1
    הופנתי לאקו לב+יעוץ גנטי
    האם כדאי להסתכן ולעשות מי שפיר בכל מקרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני

ד''ר אברהם מתתיהו
    09/11/2009

שלום עדית
    לא הבחנתי קודם בשאלה.
    לדעתי מוקד בחדר ימין, אמנם פחות נפוץ מאשר בשמאל אך משמעות די דומה למה שעניתי קודם.לפי הכללים המקובלים כדאי לעשות אקו לב עובר (סכרת) ואם זה תקין ואין רמזים אחרים בבדיקות שמעלים הסכון לדאון , אז אין המלצה ברורה לעשות מי שפיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איוושה ופעילות גופנית-דחוף
    חגית
    15/10/2009

בוקר- טוב! בתי בת 13,וגילו אצלה איוושה MVP כבר מס' שנים (נמצאת במעקב אצל קרדיולוג), דופק מהיר עם ממוצע של 89, שבמשך היום הדופק הוא בסביבות ה-95/115 (בדיקה ביתית),
    לחץ דם יחסית גבוה (משתנה), שאלתי היא : בתי משתתפת בפעילות גופנית ורוקדת מחול,
    האם פעילות זו היא סבירה, או שפעילות זו מסכנת את בריאותה?? האם עליה להמעיט בפעילות,
    יש לציין שפעילות של ריקוד מחול מתבצע אחרי שע' הלימודים כשעתיים אינטנסיבים, אחרי יום לימודים עמוס, מקווה לתשובה מהירה, כדי להמליץ לבתי להמעיט בפעילות שבה היא עוסקת מחשש
    לבריאותה. (בתי פעילה מאוד בשע' היום וכשהיא מגיעה הביתה היא מראה סימני חולשה ועייפות דבר המדאיג אותי מאוד), בתי ביצעה בדיקת הולטר לפני כשבוע (ברוך השם לא התגלו בעיות קצב), והדופק היה 65/125 (ממוצע 89).
    יש לנו תור לקרדיולוג רק בעוד כשלושה שבועות ולכן אני לחוצה מאוד, אשמח לקבל ייעוץ.

הוספת תגובה

• mvp ופעילות גופנית

ד''ר אברהם מתתיהו
    16/10/2009

MVP (צניחה של המסתם המיטרלי) קיים בדרגות חומרה שונות. יש דרגות שונות של דליפה של המסתם.
    האם יש בלב בעיות אנטומיות נוספות? האם אבי העורקים מורחב? לא נתת כל פרטים על כך.
    ברוב המקרים כאשר הבעיה מבודדת, היא קלה והדליפה קלה. אם אין הפרעות קצב משמעותיות בהולטר ואין בעיות במבחן מאמץ, איננו נוהגים להגביל אותם במאמץ.
    נראה לי שהנכון לעשות הוא לשאול את הקרדיולוג שמכיר את הילדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על היעוץ המהיר

ענת
    17/10/2009

שבוע טוב!
    תודה מכל הלב היעוץ, אתם עושים עבודה מבורכת.
    יישר- כוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרדיומפטיה עקב Barth's Syndrome
    אבי
    15/10/2009

שלום.
    יש לי ילד בן 4 שלוקה ב-Barth's Syndrome , ולכן לצערי הרב מתחיל לפתח סימנים של קרדיומפטיה.
    יש לו לב מוגדל וההתכווצות של החדר השמאלי מתחת לנורמה. הוא התחיל לאחרונה טיפול בקפוטן (עם רקיחה מיוחדת בסירופ למינון הקטן שלו כי אין כדורים מספיק קטנים). הוא אמור להתחיל גם דימיטון, אבל לא ברור מה יהיה הפיתרון המעשי מבחינה רוקחית, בבית המרקחת אמרו שיש בעיה לעשות סירופ מדימיטון.

השאלה שלי היא לגבי הצפי לטווח הארוך:
    אח של אשתי נפטר בגיל 9 מקרדיומפטיה, זה היה לפני כ-20 שנה.
    האם בימינו יש פתרונות חדשים טובים יותר להתמודדות עם קרדיומפטיה?
    האם בגיל ההתבגרות, כאשר הלב יצטרך להתמודד עם גוף של 50-70 ק"ג, יש פיתרון תרופתי או אחר שיוכל לעזור ללב לתפקד כראוי למרות חולשתו הנובעת מהקרדיומפטיה, או שנגזר עליו גזר דין מוות / גזר דין להיות נכה ואין מה לעשות ?

אם אכן יש טכנולוגיות חדשות שיכולות להאריך חיים, מהן אותן טכנולוגיות, על אילו תרופות ו/או טיפולים מדובר ?

לקביעת תור
    סגירה
    קרדיומפטיה עקב Barth's Syndrome

הוספת תגובה

• Barth syndrome

ד''ר אברהם מתתיהו
    16/10/2009

שלום אבי
    התסמונת היא נדירה, גנטית וקשורה למוטציה בגן שנמצא בכרומוסום X ולכן פוגעת בעיקר בזכרים. יתכן מאד שהאח של אשתך סבל מאותה מחלה ושאשתך נושאת את הגן וזה הועבר ליד (דברים אלא בוודאי הגנטיקאים יוכלו להסביר ולהבהיר טוב יותר).
    המחלה כוללת פגיעה בלב, בשרירי השלד, עיכוב בגדילה , וירידה לסרוגין במספר הכדוריות הלבנות.
    מבחינת התפקוד הלבבי, בהרבה מקרים אין התדרדרות פרוגרסיבית בתפקוד ולעתים יש אפילו שפור עם השנים. יש לי חולה במעקב שנים רבות ללא התדרדרות במצב הלב.
    בעיה נוספת מבחינת הלב היא הופעה של הפרעות קצב חדריות עם הגיל בחלק מהחולים שמצריכות מעקב אחרי הולטרים ולעתים מצריכות הכנסת קוצב דפיברילטור. (אשר מזהה ומטפל בהפרעת הקצב באופן אוטומטי)
    הטפול בלב הוא תומך בעקרו (לא ידוע לי על טפול תחליפי שמבריא את החולה) בין השאר כולל תרופות מרחיבי כלי דם וחוסמי ביתא ולפי מצב החולה גם משתנים.
    במקרה של התדרדרות לבבית ניכרת (במיעוט המקרים) תוארו מספר חולים שעברו השתלת לב ולפי הספרות לא חזרו סימני המחלה בלב. 
    כדאי להתייעץ עם מומחים למחלות גנטיות/מטבוליות וגם עם המטולוג ילדים בקשר לבעיות הנוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המידע.

אבי
    18/10/2009

תודה רבה על המידע, הוא מועיל מאוד.

ברור לי שיש סודיות רפואית ואתה לא יכול סתם ככה לקשר בינינו, אך אודה לך אם תהיה מוכן לבקש את רשותו של המטופל שלך עם Barth's Syndrome האם הוא מוכן ליצור קשר איתי, כתובת האימייל שלי היא [email protected] .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת BARTH

ד''ר אברהם מתתיהו
    18/10/2009

אבי, שוחחתי עם המשפחה והיא הסכימה למסור לך הטלפונים. אשלח לך אותם בד"א הפרטי שלך.
    מדובר בילד שהוא כיום בן 17 שנים.
    אובחן לראשונה בגיל פחות משנה כאשר הגיע במצב קשה עם אי ספיקת לב והפרעה קשה ביותר בתפקוד הלב השמאלי.
    היום, אחרי יותר מ 16 שנות מעקב הלב אמנם לא מתפקד נורמלי אך הרבה יותר טוב מאשר בעת האבחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפל לחצים
    יואב
    12/10/2009

שלום רב.
    יש לי תינוק בן חודשיים וחצי יש לו VSD בינוני, בבדיקה אחרונה אצל הרופא נאמר לנו שהתחיל להיות מפל לחצים (רשום בבדיקה 50). מה זה מפל לחצים? והאם יש סיכוי שבעיקבות זה החור ייסגר לבד?

לקביעת תור
    סגירה
    מפל לחצים

הוספת תגובה

• VSD בגיל הינקות

ד''ר אברהם מתתיהו
    13/10/2009

מור
    ראי תשובה לשאלה זו בתשובה שכתבתי לשאלה הנוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לדוקטור מתתיהו
    יואב
    12/10/2009

דוקטור מתתיהו שלום.
    רציתי לשאול כמה שאלות:
    יש לי תינוקת שצריכה לעבור ניתוח בשל VSD גדול, מחכים לגיל שלושה חודשים כדאי שהיא תעלה במשקל.
    הרופאים אומרים שיש חשש שהתינוקת תעצר במשקל ואז יהיה צורך לנתחה מוקדם יותר.
    רציתי להבין באיזה מקרים המשקל נעצר ולמה?זה קשור לאי ספיקת לב?אם ילדתי אוכלת טוב ונושמת בסדר יש מצב שמשקלה ייעצר פתאום?
    תודה רבה והמשך שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לדוקטור מתתיהו

הוספת תגובה

• VSD בגיל הינקות

ד''ר אברהם מתתיהו
    13/10/2009

שלום מור
    אני יוצא מתוך הנחה ש 2 השאלות שבאו באותו זמן ובקשר לנושא דומה ועם שם זהה מתייחסים לאותו תינוק/ת.
    במקרים של VSD בינוני/גדול בחודשים הראשונים לחיים חשוב לנו: האם הילד עולה במשקל?, האם יש לו סימני אי ספיקת לב? (מתבטא בנשימה מהירה , הזעה רבה, התעייפות וקושי באכילה) וכן חשוב מאד הלחץ בחדר הימני ועורק הראה. בתינוק רגיל הלחץ בצד הימני יורד תוך שבועות ספורים לערך נורמלי שהוא הרבה יותר נמוך מאשר בצד שמאל (לחץ סיסטולי של כ 25 ממ"כ מול כ 100 ממ"כ.)
    כאשר יש VSD מאד גדול הלחץ בין 2 החדרים משתווה ונשאר דומה (מצב כזה של לחץ גבוה בחדר ימין ועורק הראה אינו רצוי לאורך זמן ומדרבן אותנו לשלוח התינוק לניתוח מוקדם סביב גיל 3 חודשים פן יגרם נזק בלתי הפיך לעורקיקי הראה).
    אחת הדרכים הטובות להעריך את הלחץ בצד ימין בנוכחות VSD היא באמצעות הדופלר למדידת מפל הלחצים על פני ה VSD. אם קבלנו 50 ממ"כ זה אומר שהלחץ בחדר ימין הוא ב 50 ממ"כ נמוך מחדר שמאל וזה בד"כ אומר שהחור אינו כל כך גדול. ככל שהמפל גדול יותר הלחץ בראות נמוך יותר.
    בילד שאוכל היטב ונושם היטב ועולה היטב במשקל והלחץ בצד ימין אינו גבוה, אנו נוטים לחכות עם הניתוח כי הנטייה הכללית של VSDS היא לקטון עם הזמן.
    בד"כ ילד שבגיל חודשיים וחצי מתנהג יפה בד"כ כבר לא תהיה הרעה. לעומת זאת בחודש הראשון לחיים עם VSD גדול יכול להיות שינוי. לתינוק כזה כשהוא בן יום לא יהיו כל תופעות אך הוא יכול להיכנס לאי ספיקת לב קשה בגיל 6 שבועות (בגלל הירידה בתנגודת הראתית שמאפשרת הגדלה הדרגתית של הדלף דרך ה VSD.). 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק מהיר לילד בן 4
    דלית
    10/10/2009

שלום לך

שמתי לב שלבני בן ה4 יש דופק מהיר כשאני מניחה את ידי אני מרגישה ממש את דפיקות הלב

לא ייחסתי לכך חשיבות.

לפני שבועיים חלה בוירוס ולקחתי אותו לרופאה כשהיא בדקה אותו היא אמרה הילד כל כך

בלחץ מהבדיקה שהדופק שלו ממש מואץ ולא אמרתי לה שזה תמיד ככה.

האם אני צריכה לפנות לבדיקה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דופק מהיר לילד בן 4

הוספת תגובה

• דופק מהיר לילד בן 4

ד''ר דני פינק
    10/10/2009

שלום דלית

התשובה הוא כן!
    את חייבת לחזור להרופה שלו ולהסביר כל הסיפור. זה ינתן לה את ההזדמנות לבדוק מה שהיא חושבת שחייב לבדוק לפי מה שהיא שומעת ממך ומבדיקת גוף חוזר. הרופים שלנו בארץ מצוינים, חייבים לסביר הכל ולסמך אליהם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת א.ק.ג לילד בן11.5
    לידיה
    09/10/2009

בני בן 11.5 בריא בדרך כלל התעלף לפתע בבית .נשלח לבדיקת א.ק.ג ותוצTות הבדיקה הן: SINUS ARHTHMIA LAHB .מה משמעות התוצאות? האםצ יש סכנה בתוצאות כאלה?
    בדיקות דם שעשינו יצאו תקינות .
    אף םעם לא עשינו א.ק.ג.
    מה ההשלכות המידיות לתוצאות?ממה צריך להזהר?

מאד מודאגת!
    תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת א.ק.ג לילד בן11.5

הוספת תגובה

• אקג בילד שהתעלף

ד''ר אברהם מתתיהו
    09/10/2009

שלום לידיה
    אני מניח שקבלת תשובה כתובה ממישהו שלא ראה את הילד ולא מכיר את הספור.
    זאת נראית תשובה די מצומצמת לגבי האקג, אך ממה שנרשם לא ניתן להסיק שיש בעיה כלשהי או להוכיח קשר לעלפון. קרוב לוודאי שמדובר בווריאנט נורמלי.
    כך שאין סבה להילחץ.
    יש צורך לפנות לקרדיולוג ילדים שישמע את הספור, כולל ספור משפחתי, יבדוק את הילד וה אקג ואם יש צורך ישלים בדיקות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת הולטר
    חגית
    04/10/2009

ראשית חג שמח!
    ביצעתי לבתי (בת 13) בדיקת הולטר, תוצאות הבדיקה הראו ממוצע דפיקות- לב 89 (125/64) ,
    האם הממוצע הוא נורמלי (גבוה/נמוך?), אציין שיש לבתי איוושה בלב (MRV).
    דפיקות לב של 125 הם דפיקות לב מהירות יחסית??.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת הולטר

הוספת תגובה

• המשך בדיקת הולטר

חגית
    04/10/2009

טעות MVP ולא כפי שציינתי, מתנצלת על הטעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת הולטר

ד''ר דני פינק
    04/10/2009

שלום הדס

המספרים האלא הם תקינים

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינטור לסגירת ASD
    עדינה
    01/10/2009

שלום רב,
    בתי בת 5 ושמונה חודשים מתוככנת לעבור סגירת ASD ע"י צינטור
    אני מבקשת לדעת היכן אוכל לקבל מידע נוסף על הפרוצדורה , כיצד זה מתבצע , האם יש סיבוכים אפשריים?, מהו משך ההחלמה אחרי הצינטור, האם תוכל להמשיך בכל הפעילויות כרגיל - פעילות גופנית , ריצה וכד'
    אשמח אם תוכלו להפנות אותו למקורות מידע נוספים
    בברכה ובתודה
    אמא מוטרדת

לקביעת תור
    סגירה
    צינטור לסגירת ASD

הוספת תגובה

• סגירת ASD בצנתור

ד''ר אברהם מתתיהו
    02/10/2009

שלום עדינה
    בסוג השכיח, Secundum ASD , פותחה שיטה לסגירה בצנתור על-ידי התקן דמוי מטרייה כפולה
    אשר מועבר למקום הפגם דרך וריד במיפשעה (תרשים). שיטה זו בוצעה בישראל במאות חולים
    שלבי סגירה של ASD בצינתור על-ידי מטרייה מסוג *Amplatzer: נעזרים באקו דרך הושט בזמן הצנתור
    1 מראה הפגם לפני הסגירה;
    2 מדידת גודל הפגם על-ידי בלון גמיש;
    3 הכנסת שרוול ארוך לתוך הפרוזדור השמאלי וטעינת המטרייה לתוכו. (המטרייה הופכת לצרה וארוכה בתוך השרוול בזכות החומר שממנו היא עשויה: ניטינול שהוא חומר גמיש אשר ניתן למתיחה ואשר חוזר לאחר מכן לצורתו המקורית);
    4 שיחרור הדיסק השמאלי בפרוזדור שמאלי;
    5 משיכה של הדיסק השמאלי עד לדופן המחיצה ושיחרור הדיסק הימני בפרוזדור ימני;
    6 שיחרור המטרייה מהתיל המוביל, על-ידי הברגה מבחוץ (המטרייה חופשית ומוצמדת
    לדפנות על-ידי הדיסקים משני צדי המחיצה).
    יום לאחר הצנתור משתחררים בד"כ. ניתן לחזור לפעילות רגילה אחרי ימים ספורים. אחוז הסבוכים קטן (אם בוחרים החולה נכון) למשל זהום, תזוזה של המטריה, סכון קטן בהרדמה, סכון קטן לושט בגלל האקו דרך הושט, תסחיף אויר וכו. כל אלה מאד נדיר שקורים. הפעולה סה"כ מאד מוצלחת בד"כ וחוסכת ניתוח

ד``ר אברהם מתתיהו
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סגירת ASD

עדינה
    02/10/2009

תודה על התשובה המפורטת והמהירה
    עדינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ASD Secundum בן 26

רם
    14/11/2009

שלום. אני רם בן 26, התגלה אצלי ASD SECUNDUM בקוטר 1 ס"מ.
    כל חיי עסקתי בספורט, שירתתי ביחידה מובחרת, העבודה שלי קשורה במאמץ גופני רב וכמו כן אני משחק כדורגל בליגה אזורית.
    האם המשמעות של מציאת הפגם צריכה למנוע ממני המשך בפעילויות גופניות כאלה מעכשיו?
    תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ASD בגיל 26 שנים

ד''ר אברהם מתתיהו
    14/11/2009

שלום רם
    הספור לא מפתיע כי זה אחד המומים היותר מפוספסים.
    אצלך הפגם הוא לא מאד גדול אך אם יש סימנים של הגדלת הלב הימני ודלף משמעותי שוה לסגור (יתכן בצנתור תלוי לפי המיקום והשוליים מסביב) כדי להפחית הסיכוי לבעיות בעוד 20-30 שנה.
    לדעתי אין מניעה שתמשיך בפעילות הרגילה אך יש לעבור על הנתונים ולהחליט אם כדאי לסגור הפגם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• asd secundum

רם
    25/11/2009

תודה רבה על התשובה.
    לפי הנתונים של אקו לב נכתב שהלב הימני "בגודל גבולי"
    יש לי תור לבדיקה בעוד 3 חודשים מכיוון שאני נמצא בחו"ל. עד כמה הכרחי לעשות את הצינטור בהקדם האפשרי? האם ההמתנה יכולה לגרום לנזק?
    כתבת שסוגרים את הפגם כניראה בעזרת צינטור, תלוי במיקום, האם יתכן שאפשר לעשות זאת בדרך אחרת?
    מודה לך מאוד על התשובה עזרת לי מאוד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ASD

ד''ר אברהם מתתיהו
    25/11/2009

אין מניעה לחכות 3 חודשים.
    אפשר כמובן לסגור ASD גם בניתוח (זה מה שעשו עשרות שנים עד להכנסת הטכניקה של המטריות)
    אך אם הפגם מתאים, הרבה יותר קל לחולה לסגור זאת בצנתור ללא פתיחת חזה. היום גם המנתחים מנסים להקטין החתך ולעשותו יותר אסתטי אך בכל מקרה בצנתור זה קל יותר לחולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות
    רינה בר
    01/10/2009

בן 9.5 בריא בדרך כלל,הופנה לקרדיולוג לאחר ממצא בבדיקה שגרתית
    ממצאים: במצב כללי טוב,דפקים תקינים,פרקורדיום שקט,קליק סיסטולי,איוושה סיסטולית 2/6 סLSB כבד לא מוגדל.
    אקג-קצב סינוס תקין
    אקו-גודל ותפקוד תקינים של 2 החדרים,קשת אאורטה תקינה.ללא ASD או PDA, ללא היצרות במוצא החדרים.MVP של עלה מיטרלי קדמי,MILD MR .
    לסיכום: MVP קל עם MILD MR
    אין הגבלות ביקורת עוד שנה

כל המונחים האלה לא אומרים לי כלום
    מה ההשלכות העתידיות?האם זה שכיח אצל ילדים ואף מבוגרים?
    זה מצב שבדרך כלל נשאר כמו שהוא כל הזמן?
    אודה לתשובה ברורה כי אני קצת בחרדות
    רינה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקות

הוספת תגובה

• MVP ו MR קל

ד''ר אברהם מתתיהו
    01/10/2009

שלום רנה
    הכי נכון היה לשאול את הרופא שבצע את הבדיקה .
    בגדול זה אומר שהילד בריא למדי.
    יש מעט גמישות יתר של העלים של המסתם בין הפרוזדור לחדר שמאל ודליפה קלה (דליפה קלה בדופלר יש גם להרבה אנשים עם לב נורמלי לגמרי).
    יש סכוי טוב שאין לזה משמעות אך בד"כ עוקבים כל מספר שנים לודא שלא מופיעה דליפה משמעותית יותר.
    קרוב לודאי שלא יהיו לכך השלכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה תמיכה מהורים שילדם עבר ניתוח
    יואב
    01/10/2009

שלום
    ביתי צריכה לעבור ניתוח לב פתוח לסגירת VSD . היא תהיה בת שלושה חודשים במשקל 4 קילו.
    אני כמובן חוששת מאוד וחרדה מהניתוח. אשמח אם מי שכבר עבר את זה ירגיע אותי .
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• תמיכה מהורים שילדם עבר סגירת VSD

ד''ר אברהם מתתיהו
    01/10/2009

שלום מיכל
    אנא שלחי לי MAIL לכתובת ד"א שמופיעה באתר עם פרטים שלך ואמצא לך משפחה לשוחח או להפגש עמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בלב לתינוק בן 5 חודשים
    תמר
    30/09/2009

שלום,
    בני בן חצי שנה. נולד עם בעיה בלב- שסתום פתוח ובעקבות כך בעיה בזרימה של הדם. הקרדיולוג כתב בבדיקה הראשונה: mild 1-2/4 m.r. ובמעקב לאחר שלושה חודשים כתב: mild 2/4 m.r.
    no c.h.f no f.t.t.
    הקרדיולוג אמר שאם תהיה החמרה הוא יצטרך לעבור ניתוח לב פתוח. בנוסף הוא אמר שאסור לו לאכול סוכר.
    1.עד כמה הבעיה הזו חמורה?
    2.האם יש סיכוי לשיפור המצב? האם יש סיכוי שזה יסתדר ללא התערבות רפואית?
    3.האם ניתוח לב פתוח מסוכן מאוד לתינוקות?
    4.האם באמת אסור לו בכלל לאכול מתוק? הרי סוכר יש כמעט בכל דבר, אפילו בלחם. מה ההגיון באיסור זה?

מצטערת על כמות השאלות, אני פשוט נורא לחוצה ואני לא יודעת למי לפנות...
    תודה רבה

הוספת תגובה

• דליפה של מסתם מיטרלי בתינוק

ד''ר אברהם מתתיהו
    30/09/2009

שלום תמר
    דליפה מיטרלית בתינוק יכולה להיות עקב מום מולד במסתם אך חשוב לשלול אנומליה של העורק הכלילי השמאלי (חשוב ביותר!) וגם מומים אחרים בצד שמאל שיכולים להשפיע על המסתם וכן צריך לוודא שגודל ותפקוד החדר השמאלי תקין.
    אם יש רק בעייה מקומית במסתם, במקרים של דליפה קלה עד בינונית מסתפקים במעקב. לעתים נדירות במקרים של דליפה קשה , אי ספיקת לב, יתר לחץ ראתי או ירידה בתפקוד הלב השמאלי, נאלצים להתערב בגיל הצעיר ולנתח בתקווה לתקן ואם לא אז להחליף את המסתם (לא פשוט בגיל הצעיר מאד בגלל לעתים חסר מקום מספיק להכניס את המסתם המלאכותי)
    נושא הסוכר לא ברור לי .
    יש במבוגרים תסמונת של צניחה של המסתם המיטרלי (MVP) שבנוסף לדליפה יש להם תלונות לא ברורות של חרדה, דפיקות לב כאב בחזה ועוד כנראה בגלל גירוי יתר של מערכת העצבים האוטונומית. במקרים אלה יש שממליצים להפחית בסוכר וקפה. איני רואה את הקשר למקרה שלכם.
    האם הבדיקה נעשתה ע"י קרדיולוג ילדים? שלחי תשובה מפורטת של האקו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

תמר
    01/10/2009

תודה רבה על תשובתך המפורטת,
    הבדיקה נעשתה ע"י קרדיולוג ילדים.
    כששאלנו אותו למה אסור סוכר הוא אמר שבגלל החשש מהחיידקים שלא "יתלבשו" על השסתום.
    נשמע לך הגיוני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MR בתינוק

ד''ר אברהם מתתיהו
    01/10/2009

לא ידוע לי על קשר כזה.
    בילד שיש לו שיניים וכל הזמן מקבל דברים מסוכרים, יש סכוי רב יותר להתפתחות עששת ובאופן משני זה מעלה הסכוי לדלקת (שנקראת INFECTIVE ENDOCARDITIS ). אולי לזה התכוון הרופא.
    אני אינני נוהג להגביל את התינוקות שבטפול אצלי באכילת סוכרים כולל פרות או דייסות לפי הצורך. (כמובן שאין צורך לדחוף סוכר לפה מחוץ לארוחות הרגילות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה לחומרים כימיים נדיפים
    רחלי
    29/09/2009

שלום,
    לפני כשבועיים עברתי הפלה(שבוע 18להריון) בעקבות מום מורכב בלב העובר שנקראים:
    suspect total anomalous pulmonary veins connection un balanced av canal not excluded
    (מצטערת על האורך)
    אלו היו האבחנות ללא החלטה חד משמעית אך עם המלצה להפסיק את ההריון.
    שאלתי:
    אני עובדת עם חומרים כימיים נדיפים כגון :ממיסי שומנים,ספירט לבן,אלכוהול,אציטון ,הלחמות ועוד.

רציתי לדעת האם לדעתך יש קשר לכשל במבנה ליבו של העובר?

לתשובתכם אודה,

רחלי

הוספת תגובה

• חשיפה לחומרים כימיים נדיפים

ד''ר דני פינק
    29/09/2009

שלום רחלי

היום חושבים שרוב מומי לב קשור לגנתיקה אבל בחלט, יש אפשרות להשפעה מהסביבה. יש מומכים לרפואת תעשייתי בארץ שחייבים לדעת השפעה של כל כמיה ואיח לאבוד איתם בביטחון. כדי לעבור ביקור מסודרת אצל רופא תעשייתי ולהבי כל הפרטים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ASD
    דורית
    29/09/2009

שלום רב,

בני בן 11 חודשים. לפני כארבעה חודשים מצאו אצל רשרוש בלב.
    פנינו לעשות בדיקת אקו לב אצל ד"ר הגש.
    ד"ר הגש אבחן שיש לבני ASD, כאשר החדר הימני מורחב 11 מ"מ.
    הוא ביקש להיות במעקב כל 3 חודשים.
    לאחר התייעצות עם רופא נוסף הבנתי שקיימת אפשרות לקראת גיל שנתיים לעשות או ניתוח או צינתור, כאשר כמובן שעדיף צינתור.
    רציתי לשאול, בבקשה:
    1. באיזה מצב ניתן לבצע צינתור?
    2. האם לילד מותר לעשות הכל כרגיל?
    3. גם אם מדובר בצינתור וגם אם מדובר בניתוח, באיזה שלב מומלץ לבצע את הפעולה הדרושה?

בתודה מראש
    דורית

לקביעת תור
    סגירה
    ASD

הוספת תגובה

• ASD

ד''ר אברהם מתתיהו
    29/09/2009

שלום דורית
    בגיל זה בד"כ ASD אינו גורם לבעיות נראות לעין אצל הילד וגם אין צורך בכל הגבלה.
    לא ראיתי את תשובת האקו, (וזה חשוב כי יש כמה סוגי ASD ורק הסוג המרכזי שנקרא SECUNDUM מתאים לסגירה בצנתור).
    ברוב המקרים אנו נוהגים לחכות 2-3 שנים ראשונות כי לעתים פגמים אלה קטנים ואף נסגרים עם הזמן.
    ניתן ללכת לניתוח בגיל מוקדם יותר אם חושבים באקו שהפגם הוא מאד גדול (ולכן הסכוי שיקטן עם הזמן הוא קלוש) ומיקומו אינו מתאים לסגירה בצנתור אפילו בעתיד, או שלילד יש סימני אי ספיקת לב.
    בד"כ אנו מעריכים בעזרת האקו אם הפגם יכול להתאים לסגירה בצנתור (יש צורך בשוליים טובים ברוב ההקף ותלוי גם בגודל הפגם לעומת גודל הכללי של הפרוזדור(דבר שיכול להשתנות במידה מסוימת עם הגיל).
    אם אנו מעריכים שיש סיכוי בעתיד שהפגם יתאים לסגירה בצנתור, לעתים אנו מעדיפים לחכות עד גיל 4-5 שנים לבחון אפשרות כזו.
    נתוח ASD נחשב לניתוח קל יחסית ומוצלח. התמותה לדעתי בסביבות 1% ואחוז הסבוכים קטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות הולטר-התייעצות
    יעל
    28/09/2009

בתי בת שנה ביצעה 3 בדיקות הולטר בשלושת החודשים האחרונים ומבדיקה לבדיקה חלה החמרה.
    בבדיקה האחרונה נמצא:

ניצפו קטעים במרווחי R-R עד 1.42 מתאים ל AV COMPLETE BLOCK WITH NARROW QRS WHILE A SLEEP.
    ניצפו APCS בתדירות ממוצעת של 29-1325 לשעה בלטו בשעות העירנות.
    ניצפו סה"כ 8 VPCS במהלך הבדיקה
    ממוצע דופק 64(45 מינימום ,156 מקסימום)

מה לדעתך המשך הטיפול?האם לאור ממצאים אלה היית ממליץ קוצב לב?

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות הולטר-התייעצות

הוספת תגובה

• תוצאות הולטר

ד''ר דני פינק
    29/09/2009

שלום יעל

אין עף בדיקה בקרדיולוגיה ילדים שאומד לווד. חייב לצתרף היסטוריה ובדיקת גוף וליפאמים בדיקות אחרות. גם הקרדיולוג ילדים חייב לבדוק הדפים של ההולטר אצמו.

התשובה שכתבת יכול להיות אצל ילד שלא היתי ממליץ עף תיפול עד לילד אחר שחייב תיפול דחוף.
    בקיצור- אתם חייבים קרדיולוג ילדים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות הולטר

יעל
    29/09/2009

תודה רבה על תשובתך!
    האם אתה מטפל בהפרעות קצב? אם לא אתה יכול להמליץ לנומ על רופא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה