מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אקו לב עוברישמרית04/02/2010
שלום רב,
אתמול ביצענו בדיקת אקו לב עוברי אני בשבוע 24.
פנינו לאחר סקירה שניה מורחבת שנמצא שם הרחבת אגן כליה - 4.7 מ"מ בשניהם, ביצעתי סקירה נוספת לאחר שבוע וחצי ממצאים של אגני כליות היו תקינים 3 מ"מ ו-2.9 מ"מ(בשבוע 24). מדובר בעובר זכר.
בכל זאת עשינו את האקו לב , הכל היה תקין (אבי עורקים וחדרים בנורמה) למעט הרחבה של עורק הריאה מעט מעל הנורמה -7-7.5 מ"מ, יצר אסמיטריה, הרופא המליץ על ייעוץ גנטי ועל ביקורת בעוד 6 שבועות.
שכחנו לשאול את הרופא הבודק , מה הנורמה של רוחב עורק ריאה תקין ?
כמו כן, בהתחשב בכך שהסקירה השלישית המכוונת יצאה תקינה , האם עדיין יש צורך ומומלץ לפנות לייעוץ גנטי .
אציין כי כל הבדיקות הקודמות לרבות שקיפות עורפית וחלבון עוברי וסיקרה מוקדמת היו תקינות. וכן לא ביצעתי מי שפיר.
אודה לתשובה,
שמרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עורק ראה בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו05/02/2010שלום שמרית
לפי הטבלה שיש לי הערך הגבוה לעורק הראה הוא עד 6 מ"מ בשבוע 24 (אחוזון 95).
חשוב לדעת גם את היחס בין עורק הראה לאבי העורקים ובין 2 החדרים. לעתים הבדלים ניכרים בגודל לטובת הצד הימני בשבוע כזה של ההריון יכולים לרמז על בעיות מסוימות כמו הצרות של אבי העורקים (קוארקטציה) שהוא מום שיש קושי לאבחן בביטחון בעובר.
לגבי הייעוץ הגנטי קשה לי לתת תשובה ברורה: אם יש סבירות גבוהה של מום לב בעובר, בוודאי כדאי לעשות יעוץ גנטי. יש חשיבות גם לגיל שלך וכל הבדיקות שנעשו בעבר ע"י הגניקולוג.
אולי בכל זאת כדאי שהגנטיקאי יעבור על כל הנתונים ויחווה את דעתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדוד31/01/2010
שלום קוראים לי דוד ולאחר מבדקים לצו הראשון, עלה שיש לי לחץ דם של 140/75
הרופא התפלא ואמר לי לבוא לביקורת 3 פעמים בשבוע על מנת לבצע מעקב.
מה זה אומר עליי? האם יש לי בעית יתר לחץ דם.
אגב אני מעשן כבר שנתיים (לא הרבה 6 7 סיגריות ביום)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתר לחץ דם?
ד''ר אברהם מתתיהו31/01/2010שלום דוד
לחץ הדם יכול להשתנות במהירות בתנאים שונים. הערך שנמצא אצלך הוא אכן מעט גבוה.
מוקדם מדי להכריז שמישהו סובל מיתר לחץ דם על סמך מדידה אחת ועוד כזו שנעשתה בתנאים של לחץ כנראה בלשכת גיוס.
לכן חשוב לחזור מספר פעמים על הבדיקות. לעתים אף עושים בדיקות רבות וחוזרות(הולטר לחץ דם)
ואם אכן לחץ הדם נמצא גבוה רוב הזמן מתייחסים לזה כ בעייה שזקוקה לברור ואולי טפול.
סיגריות הן דבר רע בכל מקרה והעשון פוגע בהרבה מערכות בגוף וכדאי לך להפסיק לעשן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשהגלית24/01/2010
שלום רב,
שמתי לב שכאשר בני בן ה 4 רץ, הוא נעשה עייף מאוד ואז לאחר זמן קצר ריצתו הופכת איטית מאוד,
והוא נעשה חסר כוח. יש לציין שהוא היה תינוק חלש מאוד וחולה הרבה, כיום הוא התחזק אך עדיין חלש ביחס לבני גילו, כמו כן מידי פעם הוא מקבל תוספת ברזל.
שאלתי היא האם יש מקום לבצע אקו לב?
תודה
מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חולשה
ד''ר אברהם מתתיהו24/01/2010שלום גלית
נרה לי שכדאי לפנות קודם לרופא הילדים שיתרשם מהספור, יבדוק את הילד וישלול כל מיני סבות אחרות לחולשה(יתכן גם בדיקות דם)
אם לא תימצא סיבה ו/או יהיה חשד כלשהו למעורבות לבבית, יש בהחלט מקום לשקול גם ברור קרדיולוגי כולל אקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב אטריאליענת22/01/2010
שלום רב,
בני, בן ה- 7 , מאובחן כסובל מ- ADHD + ODD ומקבל ריטלין +ריספרדל. במסגרת בדיקות שגרתיות עבר 3 בדיקות א.ק.ג : בפאריל 2009 ובחודש האחרון. בשניים הראשוניים נתבקשתי לבצע א.ק.ג חוזר כי לפי הרופא "הבדיקה לא בוצעה נכון". בבדיקה האחרונה קיבלנו תשובה " ATRIAL RHYTHM" ובהשואה לבדיקה מאפריל "PR INTERVAL IS :LONGER"
אין לי מושג אם יש קשר אך משנת 2008 מבוצעות גם בדיקות דם ובכל הבדיקות רמת CK היתה גבוהה ( כ- 250).
הופננו ליעוץ של קרדיולוג ילדים אך התור הקרוב רק בעוד כחודש. אני מאוד מודאגת כי גם הדעות חלוקות לגבי המשך נטילת הריטלין. חיפשתי מידע יותר מפורט ולא מצאתי.
אשמח לשמוע מידע ( עד כמה שניתן לתת מידע על גבי האינטרנט) לגבי ה"גילוי". האם מדובר במום? אציין כי הילד נולד פג בשבוע 34.
תודה מראש על התייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קצב אטריאלי
ד''ר אברהם מתתיהו23/01/2010שלום ענת
לצערי לא ברור לי למה התכוון הרופא בתשובה של האקג.
בד"כ הקצב בא מהקוצב הרגיל של הלב שהוא הסינוס (ולכן נקרא קצב סינוס), כשאני משתמש במושג קצב אטריאלי אני מתכוון שהגירוי החשמלי בא ממקור אחר בפרוזדורים ולא מהסינוס. גם אז זה לא אומר שזו בעיה. אם הקצב לא בא מהסינוס, לא ברור לי מה משמעות ה PR והשינוי שחל לעומת התרשים הקודם( PR הוא הזמן בין תחילת הגירוי בפרוזדור ותחילת הגירוי החדרי)
חסרים הערך המוחלט של PR ועוד דברים שהם חשובים יותר לעניין הריטלין כמו QTC ובכלל לא מסרת תשובה מלאה של תרשים האקג.
נראה לי שאת צריכה לדבר עם הרופא/ קרדיולוג שראה את התרשים ולשאול אותו האם יש כאן בעיה שבגללה יש חשש לתת הריטלין.
דרך אגב, המונחים כולם הם מונחי אקג ולא נראה לי שיש סבה כלשהי, לפי מה שספרת, לחשוב שיש פה מום כלשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב לאחר סקירת מערכותליאת22/01/2010
שלום,
אני בהריון עם תאומות, שבוע 23.
אתמול ביצעתי סקירת מערכות מאוחרת. בסקירה נצפה רוחב יציאה של העורק הראשי 5.4 מ"מ.
לעומת זאת, בעובר השני, רוחב 3.5 מ"מ.
עם זאת ולפי הרופא, זרימה תקינה.
למרות שהרופא ציין כי נראה לו שהכל בסדר, הוא הפנה אותי לאקו לב עוברי כדי לוודא שאכן הכל תקין.
1. מה הרוחב הנורמלי שצריך להיות?
2. מה המשמעות באם אכן העורק יימצא כרחב יותר מהנורמה? האם עלי לחשוש ממשהו?
תודה,
ליאת
אאורטה בתאומים
ד''ר אברהם מתתיהו23/01/2010שלום ליאת
לפי הטבלאות שיש לי גודל אבי העורקים מיד עם יציאתו מהחדר השמאלי בשבוע 23 יכול לנוע בין 3מ"מ ועד 5.3 מ"מ. (כך שגם התוצאה הגבוהה אינה מאד חריגה)
האם התאומים בגודל דומה? (ברור שיהיו הבדלי גודל אם הם שונים בגודל הכללי)
כמוכן צריך לזכור שיש כאן מרכיב טכני חשוב, אם המדידה נעשתה בחתך לא לגמרי זהה זה בהחלט יכול להיות משהו טכני.
רוב הסכויים שיש פה מרכיב טכני.
עם זאת חשוב לעשות אקו לב עובר לוודא שאין בעיות אחרות שיכולות להסביר את העניין. (יש מומים ומצבים מסוימים שאאורטה יכולה להיות רחבה, אך לא נראה לי נכון להיכנס לאפשרויות לפני שמוודאים שיש בכלל בעיה כלשהי) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדול התאומים
ליאת23/01/2010ד"ר מתתיהו, שלום
הערכת משקל העובר הראשון- 494 גר'.
22w5d = ממ BPD 55
22w2d = ממ AC 177
21w5d = ממ FL 37
ממ CM 4
22w6d = ממ Cereb 25
HC = 203MM= 22w3d
רוחב עורק ראשי 5.4 מ"מ.
משקל העובר השני- 547 גר'.
23w1d = ממ BPD 56
22w3d = ממ AC 179
22w6d = ממ FL 40
ממ CM 6
22w1d = ממ Cereb 24
HC = 204MM = 22W4D
רוחב עורק ראשי- 3.5 מ"מ.
דעתך שוב?
תודה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אאורטה בתאומים
ד''ר אברהם מתתיהו23/01/2010ליאת שלום
לפי מה שכתבת לעובר הקטן יותר דווקא מדידה של אאורטה גדולה יותר, כך שזה לא עוזר להסביר העניין.
עדיין יש לדעתי סיכוי לא קטן שזה עניין טכני וחשוב להתרשם באקו לב עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגים ומחלות לבמירי18/01/2010
היתי רוצה לברר האם לפגים יש סיכוי גבוה יותר ללקות במחלות לב מאשר לתינוקות רגילים?
פגים ומחלות לב
ד''ר אברהם מתתיהו23/01/2010שלום מירי
הלב נוצר בשבועות הראשונים להריון הרבה לפני האירועים שקובעים אם הילד יהיה פג.
כך שבאופן עקרוני אין קשר הדוק בין מומי לב מולדים ופגות. יתכן שחלק מהעוברים שיש להם מום לב מולד יוולדו מוקדם יותר (אם כי בגלל מחזור הדם השונה בתקופת העוברות רוב העוברים עם מומי לב אינם סובלים מכך בתוך הרחם)
בפגים שכיח יותר PATENT DUCTUS ARTERIOSUS שהוא צינור בין אבי העורקים ועורק הראה. הוא צריך להיות פתוח בעובר ונסגר בד"כ בימים הראשונים לאחר הלידה. אצל פגים הצינור הזה נוטה להישאר פתוח באחוז גבוה יותר והם גם חולים יותר אם הצינור נשאר פתוח (לעומת תינוקות בשלים). כאשר הצינור גדול וגורם לזרימה מרובה של דם לראות ניתן לסגור אותו ע"י טפול תרופתי ולעתים נזקקים לניתוח. בנוסף פגים במשך הלידה חשופים לעתים לסבל עוברי וחוסר חמצן שעלול לפגוע בתפקוד הלב (כמו גם באברים אחרים).
כמוכן בגלל חוסר בשלות של הראה ולעתים צורך בהנשמה תקופה ארוכה, יכולה להיות מחלה ראתית משנית ועליה של הלחץ בעורקי הראה שיכול באופן משני לפגוע בלב הימני בעיקר (CORE PULMONALE )
לעתים יש צורך לטפל בפגים בתרופות (סטרואידים למשל) שיכולות אף הן להשפיע על הלב לגרום להתעבות ניכרת של הדופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימה מוזרה בלילהאושרית18/01/2010
ביתי בת 2
בלילה אני שומעת שכל כמה נשימות היא כמו נושמת כפול
ז"א לוקחת אוויר פעמיים לפני שהיא מוציאה.
האם זה מעיד על משהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשימה מוזרה בלילה
ד''ר אברהם מתתיהו23/01/2010שלום אושרית
קשה לי לענות לך על כך בלי לצפות בנשימות. בהנחה שהילדה נושמת בסדר בזמן ערנות ואין לה בעיות אחרות קרוב לוודאי שאין זה קשור ללב. האם היא נוחרת גם כן? האם ישנה עם פה פתוח?(אם כן יתכן שיש מרכיב חסימתי מסוים בשינה , אולי אדנואידים?)
בכל מקרה אני מציע לך להביא אותה לרופא הילדים בזמן שהיא ישנה כדי שיתרשם אם זו בכלל בעיה ואם יש צורך בברור מסוים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיים18/01/2010
שלום רב,
האם קיימת התויה למתן טיפול פרופילקטי לפני הכנסת IABP ?
אם כן, מתי? לפני, בזמן או מיד אחרי הפרוצדורה?
אם כ, איזה סוג של אנטיביוטיקה ובאיזה מינון?
אם לא, מדוע? תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
IABP
ד''ר אברהם מתתיהו23/01/2010שלום חיים
IABP הוא קטטר עם בלון מיוחד שמוכנס לאבי העורקים בד"כ דרך העורק במפשעה ו ע"י ניפוח הבלון ע"י גז בתאום עם התכווצות הלב ניתן לשפר את תפוקת הלב ולהגביר גם את הספקת הדם ללב. הבלון מנופח בזמן דיאסטולה (הרפיית הלב) ומגביר הזרימה לכלי הדם הכליליים, ומרוקן בזמן סיסטולה (התכוצות הלב) כדי להקל על החדר השמאלי להוציא את הדם לגוף.
אנו בתור קרדיולוגים ילדים משתמשים בטכניקה זו לעתים מאד נדירות ולכן כדאי לשאול גם את הקרדיולוגים למבוגרים שיש להם הרבה יותר ניסיון בכך.
יחד עם זאת לפי דעתי, מאחר הפעולה נעשית באופן אידאלי בתנאים סטריליים, אחרי נקוי המפשעה, אין צורך לדעתי במתן טפול מונע SBE. (כמו שלא מקובל בעקבות בצוע צנתור לב רגיל).
תלוי כמובן גם מה הבעיה הלבבית הבסיסית של החולה (ככלל הנטייה לגבי טפול מונע SBE היא להחמיר יותר במקרים של מסתמים מלאכותיים, זמן קצר אחרי ניתוחים עם גופים זרים שהוכנסו ללב, אחרי השתלות לב ומומים כחלוניים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קבוצת סיכון לשפעת חזירים?ללה10/01/2010
שלום, ביתי בת 9 חודשים, אובחנה לאחרונה כסובלת מASD משמעותי. כרגע לא סימפטומטית ונמצאת במעקב. האם בשל כך היא נמצאת בקבוצת סיכון לחלות בשפעת החזירים?
ASD ו שפעת החזירים
ד''ר אברהם מתתיהו10/01/2010שלום ללה
הילדה אינה בסיכון גבוה במיוחד אך נראה לי שכן כדאי לתת החיסון.
היום הוא מומלץ למעשה לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב לילד בן 5 חודשיםגילה07/01/2010
בני אמור לעבור אקולב לפני בדיקת ברונכוסקופיה עקב נפיחות יתר של הריאה הימנית ודחיפתה של הריאה השמאלית עם הלב .
את בודקים אקולב אצל תינוק ? האם יש הכנות מיוחדות (כמו צום ) לפני הבדיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקו לב לילד בן 5 חודשים
ד''ר אברהם מתתיהו07/01/2010שלום גילה.
אקו לב בעקרון לא מצריך הכנה מיוחדת. הבעיה בילדים קטנים שאינם משתפים פעולה ולעתים יש צורך לתת להם חומר מסוים להרגעה (SEDATION ) ומומלץ לפני השימוש בחומר זה שהילד יהיה בצום של כ 3 שעות.
לפיכך ההמלצה הסטנדרטית שלי להורים לילדים בגיל זה שמגיעים למרפאה להשאיר הילד בצום ל 2-3 שעות (ולהביא איתם אוכל) במידה ונצטרך להרדים את הילד לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VSDציפי06/01/2010
בבדיקת אקו לב לתינוק בן חודשיים וחצי ממצאים:
סיבת הפניה:אוושה עלה במשקל די טוב לפני שבוע 4.12 בלידה 2.15
בדיקה:אוכל בסדר אולי מעט מתעייף אך לא מתנשם פרקורדיום לא פעיל כבד מעט מוגדל
מצב כללי טוב פרפורזיה תקינה
כבד 2סמ דפקים פמורלי נמוש ממש חלש
פרקורדיום שקט קולות לב סדירים-קליק אאורטלי
אוושה: הולוסיסטואלית 6/3
ריאות תקינות
אקו לב
Normal Venous drainage
Normal Atria
Normal Atrio-ventricular values
Trace tricuspid regurgitation, RV-RA gradient is mmHg
Normal Ventricular size and function-sighns of PHT
Moderate perim VSD=3mm with lt to rt shunt-p grad=28mmhg- closed partially by aneurism
Normal pulmonary values. Bicuspid AV -No AS or AR
Normal Great arteries
Moderate+ Coarctation of AO- P Grad 42mmhg Desc Ao - coart=1.6mm-dist to lt 4-5mm long Ao arch=6mm
מה זה אומר?
האם תוכל להפנות אותי למידע בעברית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
VSD + COARCTATION
ד''ר אברהם מתתיהו06/01/2010שלום ציפי.
אנסה לתרגם לך את מה שכתוב בתשובה למרות שלדעתי יש טעויות בהעתקת התשובה ונשמטו מספר נתונים.
מה שאני מבין מהתשובה:
1.יש הצרות בינונית של אבי העורקים בד"כ אחרי יציאת כלי הדם לראש ולצואר וזה מה שגורם לכך שהדופק ברגליים חלש. (נקרא COARCTATION)
2. המסתם של אבי העורקים בנוי משני עלים במקום שלושה (אך הוא מתפקד בסדר ואינו מהווה בעיה בשלב זה. (זה הולך לעתים קרובות עם קוארקטציה)
3. יש פגם בינוני במחיצה שבין החדרים (VSD)
כנראה משילוב של בעיה 1+3 יש לחץ מוגבר בחדר ימין ועורק הראה.
יתכן שיש לילד גם יתר לחץ דם בגפיים העליונות (לא ברור לי אם נמדד)
בסה"כ נשמע שהמצב לא רצוי ויש כנראה לעשות משהו, קרוב לודאי לתקן את הקוארקטציה בשלב ראשון.
חשוב יותר כמובן לשמוע את ההסבר והדעה של הרופא שבדק את הילד.
פורסם מאמר שלי על מומי לב מולדים בפורום ויש שם יותר הסבר על בעיות 1+3
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסמך מקורי לדיוק הדברים
ציפי07/01/2010תודה תודה.
הדבר שהכי חשוב לנו כרגע זה ידע והבנה מה המצב.
כפי שהבנו כרגע ההמלצה היא מעקב היות והVSD יכול להיסגר (לעקוב שהוא קטן) וכן לא עושים ניתוח בגיל כזה כפי שהבנו אלא במצב של אסל.
מצורף המסמך המקורי.
נשמח לדעת כמה שיותר בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף
ציפי07/01/2010שההסבר הכללי שניתן הוא שאם מנתחים כדאי כבר לתקן את 2 הדברים. אבל בכל מקרה כרגע רק מעקב. (אולי עד שיוחלט לטפל בהיצרות יסגר הVSD??)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
VSD + COARCTATION
ד''ר אברהם מתתיהו07/01/2010לצערי התמונות אינן קריאות.
לא ברור לי, האם הילד מופנה לתיקון הקוארקטציה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרגע רק למעקב
ציפי10/01/2010כפי שהבנו היות ויתכן כי הVSD יסגר מעצמו. הרופא רוצה לעקוב אם יסגר מעצמו יעשה רק תיקון להיצרות ואם לא ינתחו לטיפול ב2 הבעיות יחד.
את התמונות שלחתי לדוא"ל המצוין בכותרת הפורם היות וראיתי שלא הצליח לצרף.
אשמח אם תעין בהם ותביע את דעתך.
אלפי תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחמרה
ציפי21/01/2010במעקב התגלתה החמרה בCoarctation. הופנה לניתוח בשבועיים הקרובים.
האם נראה לך עומד בקריטריון להלן לביטוח לאומי?
ילד אשר מנהל השירותים הרפואיים במוסד או רופא ילדים בכיר שהמנהל האמור מינהו לענין זה קבע כי הוא זקוק לטיפול מיוחד בשל מחלה או תסמונת נדירות וקשות (מקרה של 1 ל100,000) במידה המטילה עומס כבד ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נכות לילד עם מום לב?
ד''ר אברהם מתתיהו23/01/2010שלום ציפי
לצערי בבטוח לאומי אין התייחסות של ממש למומי לב מולדים בילדים.
בעבר נפגשנו עם נציגי הבטוח הלאומי וניסינו לשנות את הגישה ולא ממש הצלחנו.
לפי מיטב ידיעתי, להכרה בילד כנכה במסגרת השטח של לב ילדים צריך להראות שהוא מקבל טפולים רפואיים מיוחדים.
למשל: אם הוא זקוק לטפול בחמצן ברוב שעות היממה.
או שזקוק במשך חצי שנה ל 1. טפול קבוע באי ספיקת לב בקרדיוטונים (תרופות לשיפור התכווצות הלב) או משתנים 2. אשפוז בבי"ח למשך 30 יום לפחות בחצי שנה האמורה. 3. בקורים קבועים במרפאת מומחים הקשורה לבעיה (במקרה שלכם מרפאת לב ילדים) בזמן האמור.
נראה לי שלא יראו אתכם כמתאימים לקריטריונים הללו ולא נראה לי שיסכימו לסעיף 10 שאותו הזכרת.
אך אולי כדאי לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכונים בניתוח בגיל צעיר
ציפי31/01/2010האם יש עדיפות לבצע את הניתוח כאשר התינוק גדול יותר?
מה ההבדל בסיכונים בניתוח בין ניתוח בתינוק בן כמה חודשים לעומת ניתוח מאוחר יותר?
מהו הגיל המינימלי המומלץ לניתוח אם לא נראית דחיפות בתיקון הCOARCTATION?
מה הקריטריונים לפיהם נוכל להבין מה רמת דחיפות הניתוח? כרגע אין אס"ל האם דחוף לבצע או עדיף לחכות שיגדל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ניתוח לתיקון קוארקטציה
ד''ר אברהם מתתיהו31/01/2010ההחלטה אם לטפל בקוארקטציה תלויה פחות בגיל ויותר בחומרת ההצרות.
בוודאי שילד שפיתח אס"ל על רקע זה זקוק לניתוח אך יש גם קריטריונים אחרים: למשל יתר לחץ דם בחלק העליון של הגוף, הצרות משמעותית של אאורטה כפי שמתבטאת בחולשה של הדפקים ברגליים, באקו -דופלר זרימה לא תקינה באאורטה מעבר להצרות, מציאת מפל לחצים משמעותי בדופלר על פני ההצרות, התעבות משמעותית של דפנות החדר השמאלי כתוצאה מההצרות או הפרעה בתפקוד החדר השמאלי.
הצרות משמעותית ויתר לחץ דם, גם ללא אס"ל אינם רצויים לאורך זמן ועלולים לגרום לכך שגם אם נתקן ההצרות אחרי שנים החולה יישאר כל החיים עם לחץ דם גבוה עם כל הסבוכים של מצב זה. (אנחנו מכירים התופעה הזו במקרים שפוספסו והתגלו מאוחר, כמו שקורה לא מעט במום זה)
רוב הניתוחים של קוארקטציה משמעותית נעשים בתינוקות בשבועות הראשונים לחיים והניתוחים הם מוצלחים וטובים ברוב המקרים.
בגיל מבוגר יותר (אלו המקרים הקלים יותר או שלא אובחנו בזמן) ניתן לעתים לטפל בקוארקטציה בצנתור ללא ניתוח , ע"י הרחבה עם בלון או השתלת תומך (סטנט).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לך בני נולד עם איוושהרחלי05/01/2010
ולכן בגיל 3 חודשים היינו באקו לב ונאמר לנו לחזור למעקב בגיל שנה
חזרנו בגיל שנהואז נאמר לנו שהכל בסדר וכאילו ולא היה כלום
בביקור אחרון שהיינו אצל רופאת הילדים בגלל חום אצל הילד הרופא אמרה שיש עדיין איוושה ונתנה לנו הפנייה לקרדיולוג וכתבה PS ASD
אני מציינת שבני בן 6 ילד נורמטיבי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איוושה
ד''ר דני פינק05/01/2010שלום רחלי
איוושה לא חייב להיות פתולוגי- ובילדים בריאים, רוב האיוושות הם נורמליים עם לב תקין. כרוב לודי זה מה שיש לבן שלכם. עם הרופא שלכם חושב שהאיוושה אשתנה מאז הבירור, יש מקום לבדיקה חוזר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו עוברצילה03/01/2010
הומלץ לי ע"י הרופא המטל לעשות אקו לב עוברי, אני בשבוע ועד כמה שאני יודעת, אין כ"כ טעם בזה בשלב כ"כ מתקדם.
אני מכירה את המצבים של "כסת"ח" וחוששת
הסקירות תקינות אולם אני סבלתי מכמה בעיות שהדליקו נורה אדומה אצל הרופא.
האם זה יכול לסכן את העובר?
תודה מראש
אקו לב עובר
ד''ר אברהם מתתיהו03/01/2010שלום צילה.
ראשית, שכחת לכתוב איזה שבוע של ההריון את נמצאת כעת.
בכל מקרה לא ידוע לי על קיום הוכחה שבדיקת אקו לב עובר בשבוע מאוחר מזיקה לעובר.
לעתים עושים אקו לב עובר בשבוע מאוחר בגלל בעיות או שאלות שמתגלות מאוחר בהריון.
כדאי שתספקי עוד פרטים כדי שאוכל להתייחס באופן ספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי03/01/2010
האם אסורה שתיה יומית של מיץ רימונים טבעי לאדם שעבר ארוע לבבי "דום לב". או שזו אגדה אורבנית.
שנה שעברה עברתי דום לב וצונתרתי, אני בסוף שנות החמישים לחיי. אינני סובל מיתר לחץ דם ואו סוכרת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אברהם מתתיהו03/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=80 id=link]קרדיולוגיה - רפואת לב[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקה לבתאלה24/12/2009
בעלי נפטר לפני 4 שנים באופן פתאומי ללא מחלות לב ידועות
הרופאים קבעו שמדובר בפגם מולד בלב שלא היה מתגלה אם לא היו מחפשים אותו
בתי, מסתבר, ירשה את הגנים שלו, זה נשמע מצחיק אבל מעבר לדמיון יש להם את אותן בעיות: עקמת, ריפפיון שרירים ועוד.
לצערי לא עשיתי נתיחה שלאחר המוות ואין לי מושג מה הייתה הבעיה, אני לא רוצה להעביר את הבת מלא בדיקות ובכל זאת רוצה לדעת מראש אם יש חשש
מה כדאי לעשות? בתי בת 8
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מות פתאומי, בעיה תורשתית?
ד''ר אברהם מתתיהו26/12/2009שלום אלה
כדי לתת תשובה הגיונית יש כמובן צורך בנתונים שהרבה מהם חסרים.
בן כמה היה בעלך בזמן שנפטר? לפי מה קבעו שהיה לו פגם מולד בלב ומאיזה סוג? האם יש ספור דומה או בעיית לב למישהו נוסף ממשפחת הבעל?
אם אין לך הנתונים האלה (וכמובן חבל מאד שאין נתונים יותר מדויקים מניתוח לאחר המות), ואם את רוצה בכל זאת לעשות ברור מסוים אז כדאי לפחות לשלוח את הילדה לבדיקה של קרדיולוג ילדים כולל אקג, בדיקה גופנית ואקו לב שיכולים לשלול לפחות חלק מן הבעיות הפוטנציאליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)