מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיאסטניה ונימול?יעל26/12/2011
שלום לכולם,
מטופלת בפרדניזון, 40 מ"ג, אימורן, IVIG ומסטינון.
בימים האחרונים חשה תחושה של נימול בכפות ידיים, בייחוד ביד שמאל.
האם יש למישהו ניסיון עם תחושה שכזו?
האם זה חלק מתופעות הלוואי של הסטרואידים?
אני כבר 5 שנים עם המיאסתניה והנימול לא היה עד כה חלק מהעסקה....
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
מיכל26/12/2011אני עונה לך מנסיון אישי ולא מידע רפואי.
לאחר שימוש בסטראודים [שלוש שנים] קיבלתי נוירופתיה אצלי שיכו את זה גם לסכרת כן או לא נכון זה כבר סיפור אחר.
הנוירופתיה באה לידי ביטוי בנימול בידים וברגלים שבהתחלה שיגע לא מאט.
בהתחלה קיבלתי ליריקה שגרמה לפריחה ואחרכך סימבלטה שדי עוזרת בשנה האחרונה.
כדאי לך לגשת לנירולוג המטפל ולבקש פתרון מכיוון שזה דבר שמציק ומנסיון לא נעלם או נרגע לבד.
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאסטניה ונימול? - תגובה
ערן משה26/12/2011שלום יעל
נימול יכול להגיע בעקבות פגיעה בכלי הדם הקטנים שמספקים את העצבים ולצערי איני איש בשורות, דבר זה יכול להיגרם כתוצאה מטיפול בסטרואידים או בשל היותך חולה במחלה כרונית פעילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרה 2זחאלקה20/12/2011
שלום לך ערן נכון אני מכפר קרע אני עשיתי לאחרונה בדיקות דם כלליות וגם בדיקות
לבלוטת התריס TSH TSI הכל היה תקין בקשר לכאבים והחולשה הכל גובר בערב
אבל הכאבים זמינים כל היום ולפעמים יש התקפים פתאומיים שמשבשים את העיניים
ועושים לחץ ממושך. אם אתה ממליץ לי ללכת לרופא הלמן אז תתן לי בבקשה את
השם המלא שלו ואת המספר של המרפאה בשביל לצור קשר איתו [אגב האם הוא
עובד עם מכבי] והמון תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוזרה 2 - תגובה
ערן משה20/12/2011ד"ר מארק בלמן מרפאת טרשת נפוצה בבלינסון 039377154.
אכן מקבל במכבי אבל אני חושב שברעננה ,אתה צריך לבדוק ברשימת רופאים שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעה מוזרה 2 - תגובה - תגובה
משה פיק21/12/2011ד" הלמן (בלמן - זו טעות) מקבל במרפאת מכבי ברעננה (אחוזה 124) 09-7470777
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרהזחאלקה19/12/2011
שלום אני סובל מכאבי ראש ועיניים ממושכים שגוברים מתי שאני מפעיל מאמץ לקרוא
או לכתוב או סתם להתמקד במשהו אני מרגיש עייף רוב הזמן וחלש בלי חשק לעשות כלום
עם הרבה רוגז ועצבנות מיותרת ולחץ. העיניים שלי מאוד עייפות עם כתמים חומים מתחתם
העפעף השמאלי צונח קצת הייתי בהרבה בירורים אצל נוירולוג ורופא עיניים ועשיתי בדיקת
emg single faiber והיא תקינה ועד עכשיו אני לא יודע מה הסיבה לכל זה מה אני יכול
לעשות עוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוזרה - תגובה
ערן משה19/12/2011ראשית בדיקת s.f.emg היא לא בדיקה הקובעת באם יש מיאסטניה או לא! היא רק בדיקת עזר כמו טנסילון ונוגדנים בדם.
כאבי עניים אכן יכולים להיות בשל המאמץ הנדרש מהשרירים למיקודן ולהשארתן פתוחות, אצל הרבה חולי מיאסטניה לדוגמא עם בעיות במיקוד ראייה וכפל ראייה יש כאבי ראש ועניים .
האם חולשה מחמירה במשך היום? כלומר האם בערב יותר גרוע מהבוקר
האם בוצעה בדיקת דם לנוגדני אצטיל כולין ומאסק ( גם אם התשובה שלילית לא שולל מיאסטניה)).?
האם בוצעה בדיקת טנסילון?
לפי שם המשפחה שלך אתה מאזור כפר קרע אז הייתי ממליץ לבקש הפנייה למרפאה נוירואימונולוגית בבלינסון לד"ר הלמן עם כל הבדיקות שעשית ורשימה מסודרת של כל התלונות שלך.
בכל מקרה זו לא חייבת להיות מיאסטניה גראביס יש עוד מחלות המתאימות לתסמינים למרות הפטוזיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 66 סובלת מחולשת שרירים מתגברתענת13/12/2011
שלום לכולם
אולי כאן אוכל למצוא עזרה, אני כבר ממש מיואשת
אמא שלי ,בת 66, סובלת מחולשת שרירים ממש רצינית כבר כמה שנים, וזה הולך ומתגבר - קשה לה להרים יד, לבצע תנועות, היא ממש עייפה. הלכנו לאורטופד, הלכו לניורולוג-כלום, אמורים לה שזה הגיל וזהו.היא מתעוררת בלילה מכאבים, בבוקר היא ככ עייפה וכואב לה שהיא קמה חצי שעה מהמיטה. להרים רגל, להרים יד-קשה, לפתוח מכסה, להתכסות בשמיכה -כמעט ולא יכולה, עם מאמץ רב.
לאף אחד לא איכפת, לא מפנים אותה לבדיקות ולא לכלום, אני לא יודעת מה לעשות. לא יכול להיות שזה רק הגיל, היא סה"כ אדם בריא טפו טפו.
ומצבה הולך ומחמיר.
מה לעשות?למי פונים? אנחנו מאיזור חיפה
נא עזרתכם בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 66 סובלת מחולשת שרירים מתגברת - תגובה
משה פיק13/12/2011שלום ענת,
אני חייב לקבל ממך יותר פרטים על אימך כדי להחליט אם יש חשש שהיא חולת מיסטניה. לשם כך אני מבקש שתצרי איתי קשר בדוא"ל, ספרי לי יותר על הביקורים אצל הרופאים, בעיקר הנוירולוג ואם זה יראה לי קשור למיאסטניה אשלח לך חומר אינפורמטיבי בדוא"ל חוזר ואפנה אותך לנוירולוג מתאים (איפה אמך גרה בדיוק?) באיזורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 66 סובלת מחולשת שרירים מתגברת - תגובה
ערן משה13/12/2011ענת שלום
חולשה ועייפות יכולים להיות תסמינים של הפרעות, מחלות ותסמונות מרובות.
כאבים יכולים להיות אף הם חלק מאותם תסמונות לדוגמא- פיברומיאלגיה (אותהדרך אגב מאבחן ומטפל ראומטולוג) וגם במיאסטניה גראביס הם יכולים להופיע.
אמך עדיין צעירה ויש לה עוד הרבה להנות ולא לסבול (באף גיל לא מגיע לסבול, אבל רופאים נוטים להתעלם מעט מהקשישים שבינינו כי הם כבר "עברו מספיק בכל חיהם") בכל מקרה ככל האדם מגיע לה התיחסות מלאה לתלונותיה, בדיקות כנדרש הכוללות ספירת דם וכימיה מלאה, כוללת CRP ןסמנים ראומטים, ויטמין B12, תפקודי בלוטת התריס, מעקב ל"ד, אולי בהמשך בדיקה קרדיולוגית ובמקביל בדיקה נוירולוגית מעמיקה. כעיקרון בגיל הזה יש תערובת של מחלות ותרופות שנוטלים הגורמים לתופעות שגורמות לבלבול באבחנה.
היא צריכה רופא משפחה טוב ואם הוא מתעלם ממנה שתחליף אותו, מותר ולא צריך להתבייש בכך, אם הנוירולוג שהיא היתה אצלו התעלם ממנה ללכת לאחר.
וכמובן תעזרי במשה כמו שהוא הציע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצבת ניידותענת12/12/2011
רציתי לדעת האם חולי מיאסטניה גראביס מקבלים גם קצבת ניידות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצבת ניידות - תגובה
ערן משה12/12/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצבת ניידות-איזה סעיף?
יעל26/12/2011לי נאמר בועדה לאחר שערעתי מספר פעמים שלא מגיע לחולי מיאסטניה קצבת ניידות,
מכיוון שאין סעיף שאנו עונים עליו,
לא שיתוק חלקי ולא שיתוק מלא....ומכיוון שאנו נופלים בין הכסאות, לא מגיע לנו קצבה.
אשמח לעזרתכם במידה ויש לכם טיפים איך לנהל זאת מול ביטוח לאומי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצבת ניידות-איזה סעיף? - תגובה
משה פיק26/12/2011שלום יעל,
זה אמנם נכון שמיאסטניה כמחלה אינה מופיעה ברשימה של ביטוח לאומי בנושא ניידות, כך שחולי מיאסטניה שפונים לוועדה לניידות על סמך מחלתם מקבלים סירוב בצורה מידית.
ניידות מקבלים חולים (לא משנה באיזו מחלה מדובר) שיכולים להוכיח רפואית שיש להם בעיות בחלק הגפיים התחתונות. וועדה כזו פועלת בבי"ח תל-השומר ולוועדה זו את צריכה להגיע.
רק חולי מיאסטניה שיש להם בעיות בגפיים התחתונות הכן קיבלו ניידות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימורן - תופעות לוואי, מינון וחלופותמשה פיק08/12/2011
עשיתי בדיקות דם למאסק ויצא שלילי,אני מטופלת בפרנדיזון כיום על 30 מ"ג,ומסטינון 5 פעמים ביום וכן טיפולי פלסמה פראזיס כל 10 ימים (לאחר שטיפול באימונוגלובולינים לא עזר).
הרופאה שאצלה אני מטופלת מדברת איתי על האימורן ואני קצת חוששת מהתופעות לוואי
מאחר והבנתי שזו תרופה אונקולוגית.
הייתי רוצה לדעת את כל הפרטים הידועים לכם על האימורן כגון: מה התופעות לוואי שלו,כמה זמן צריך לקחת, האם הוא בא במקום הפלסמה וכדומה?
כמו כן רציתי לדעת האם ישנם מקרים בהם חולי מיאסטניה מקבלים נכות קבועה מביטוח לאומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימורן - תגובה
ערן משה11/12/2011שלום ענת
לפרדניזון תופעות לוואי רבות יותר לטווח הארוך מאשר לאימוראן שהיתה בעבר תרופה אונקולוגית קלה היום מטפלים בה בחולים עם מחלות אוטואימוניות ומושתלים.
תופעות הלוואי יכולות לכלול בחילות, הקאות לא קשות בד"כ בבוקר, טעם רע בפה, שינויים בתפקודי כבד שזה גם בפרדניזון במקרים נדירים שינויים במח העצם ובגלל שני האחרונים מבצעים בדיקות דם כל שבועיים חודש כמובן רגישות יתר למחלות עקב פגיעה במערכת החיסונית. על כל אלה תוכלי לקבל מידע בדואר ממשה פיק.
לשאלת הביטוח הלאומי אכן יש חולי מיאסטניה המקבלים נכות קבועה, עבדך הנאמן הוא אחד מהם.
ד"א גם אני לקחתי אימורן שהופסק כי לא עשה עבודתו .
לא, אימורן הוא לא תחליף לפלזמה, אך אם הוא יעבוד תוכלי להתפטר מהסטרואידים שכבר את צריכה לחשוב להתחיל להפחית מינונם כמובן אם כל הטיפולים עוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי אימורן - תגובה
משה פיק11/12/2011שלום ענת,
שילחי לי Email ואשלח לך חזרה את כל האינפורמציה שאת צריכה לדעת על אימורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת מקצועשמשון מימון05/12/2011
נבדקתי ע"י מומחה לריאות פרופסור היימר בסורוקה,הממצאים-דיפוזיה תקינה,ct ללא ממצא ממוקם ורק בבדיקת נשיפה לתוך חתיכת צינור נקבעה לי מחלה רסטריקטיבית וברפואה תעסוקתית פסלו אותי מלעבוד בריתוך פלדות כרום ניקל שזו כל עבודתי,שאלתי איך אני יכול לעשות בדיקת ריאות שיכולה לשלול את בדיקת הנשיפה לצינור,עלי לציין שאני שוקל 120 ק"ג ובנוסף גם מעשן,מוכן להיבדק באופן פרטי.בכבוד רב-שמשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת מקצוע - תגובה
ערן משה05/12/2011אתה צריך לשאול בפורום למחלות ריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדריך לסרונגטיב?ג'וני24/11/2011
מה הדברים שצריך לזכור ביחס להבדלים המאפיינים את סיירת הסרונגטיב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדריך לסרונגטיב? - תגובה
ערן משה25/11/2011אין דברים מיוחדים למעט שהמחלה היא בד"כ כללית ולא רק בקבוצת שרירים מסוימת, הטיפולים הרגילים כגון אימונוגלובולינים, פלאזמה פארזיס, אימוראן, פחות אפקטיבים או שלוקח זמן רב יותר עד להשפעתם, ככל לוקח זמן ארוך יותר להשפעת התרופות במקרה הנ"ל.
לדעתי בחולי סרונגאטיב יש יותר הפרעות בנשימה, כל נדמה לי לפחות.
התנהלות הרופאים קצרת רוח כי הטיפול לא ממש עובד כמו מקל קסמים ואז מתחילים לחשוב בשנית האם החולה אכן חולה או שחקן או חולה במשהו אחר , לכן בחשוב לדבוק ברופא שמקשיב לחוליו ומכיר היטב סוג זה של מיאסטניה ועם סבלנות מברזל.
הכי חשוב להאמין בעצמך, חלק מהחולים מתחילים לאבד אמונה בתסמינים שלהם כי הרופא מצליח לשכנע אותם שתלונה כזו וכזו אינה מתאימה למחלה- טעות יש המון תלונות שלא מצוינות בספרות הנוירולוגית והרבה חולים מתלוננים עליהן.
החשוב מכל לא להתבייש לשאול חולים אחרים ולשמוע את מה שהם עברו ניתן לקבל פרופציות עקב כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ג'וני26/11/2011תודה רבה ערן. אשתדל לזכור את זה ברגעים המתאימים (ולוואי שלא יבואו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בדיקת MuSKג'וני22/11/2011
האם פענוח בדיקות MuSK דומה לזה של אצטילכולין?
מה נחשב חיובי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בדיקת MuSK - תגובה
משה פיק22/11/2011כרגע אין בידי את האינפורמציה היות ואף פעם לא ראיתי טופס תשובה לבדיקה זו לעומת מספר פעמים שראיתי תשובה של בדיקת נוגדני אצטילכולין.
האם יש ברשותך תשובה כתובה מהבדיקה ?
מה האינפורמציה שרשומה שם (שלילי/חיובי/מספר) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלילי
ג'וני23/11/2011הייתי במתח מזה והתכוננתי לפענוח התוצאה, אבל בסוף זה פשוט כתוב שלילי עם מספר (אולי 1 או קטן מאחד, זה לא ברור). למרות שעושים את הבדיקה הזו כבר כמה שנים, היא עדיין לא ממש הוטמעה במערכת. גם במערכת הבירוקרטית [ במובן של טפסים וקודים]. אז גם על הטופס של הדסה אין לזה מקום ורושמים את זה בכתב יד ליד התיבה של הבדיקה האחרת לאצטילכולין. אז פיקססו לי את זה עם שרבוט בכתב יד של שלילי.
טוב, אז סרונגטיב here I come* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלילי - תגובה
ערן משה23/11/2011ראשית ברוכה הבאה לקבוצת הסרונגטיב, למרות שיש איזו בדיקה היום שהתחילו בגרמניה לנוגדנים חדשים, נראה מה זה יביא איתו חוצמזה שבאנגליה עושים בדיקת MuSK הרבה יותר רגישה וייתכן שבכל זאת חלקינו כן חיוביים למאסק.
אכן תשובת הבדיקה נשלחת בשלילי או חיובי, כי הרי מה זה חשוב כמות הנוגדנים אם יש אז יש וזהו, מה שחשוב הוא ההבנה שחולי סרונגטיב או מאסק הם לא אותם חולים כמו סרופוזיטיבים מבחינת תגובתם לתרופות וצורת המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרונגטיב
ג'וני23/11/2011בלי לפגוע, אבל זה לא מועדון שרציתי בו כרטיס חבר :-). יש איזה מדריך קצר בנושא ההבדלים? דברים שכדאי לדעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרונגטיב - תגובה
משה פיק24/11/2011שלום ג'וני,
אם אתה מאובחן, עדיין לא יודע כלום ולא קיבלת ממני דפי אינפורמציה, צור איתי קשר ואשלח לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל וכלום
ג'וני24/11/2011יש לי סוג של אבחנה, ואני יודע לא מעט ועדיין זה נדמה כאילו אני יודע כלום. יש לי גם את הדפים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל וכלום - תגובה
משה פיק24/11/2011ג'וני,
אם אתה מעוניין לשוחח, לשאול ולקבל הסברים אתה מוזמן לשוחח איתי בכל יום מהשעה 17:00 ועד השעות הקטנות של הלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ג'וני24/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגירון21/11/2011
שלום
אני בחור בן 28 יש לי ריפיון שרירים בגוף שמתמשך כבר כמה שנים באיטיות רבה
הלכתי לאורטופד כי חשבתי שזה יעזור אבל עשה לי צילום והכל תקין
הגוף ממש מתעוות ורפוי- בטן יוצאת כלפי חוץ (לא משומן) וצוואר באלכסון גם כלפי חוץ
עם הזמן זה הולך ומחמיר,עייפות שרירים.בגלל השינוי והעיוות של החלק הקידמי- גם יש לי כאבים אחרי אוכל באזור הצלעות ובטן עליונה,,אני מנסה לעשות ספורט אבל זה לא עוזר אני מרגיש שהשרירים מנותקים מהגוף ,לאחרונה התחילו לי גם קשיי נשימה ובעיות ביציבה .הזנחתי את המצב הרבה זמן ולאחרונה הוא מחמיר.הייתי אצל נוירולוג עשיתיי בדיקת cpk שיצאה 250 ובדיקת emg שיצאה תקינה האם מצב זה יכול לאפיין מיאסטנה גרביס??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאג - תגובה
משה פיק22/11/2011שלום ליאור,
בתיאור שלך ישנם הרבה סימפטומים שלא מאופיינים למיאסטניה.
איני יודע אצל איזה נוירולוג היית אבל אני ממליץ לפנות לנוירולוג מומחה.
בקשר לבעיות הנשימה , עלייך לפנות לרופא ריאות.
האם יש לך סיבה לחשוב שזה משהו גנטי שקיים במשפחתך ?
בכל מקרה לא הייתי משאיר את זה ללא בדיקות לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאג - תגובה - תגובה
ערן משה23/11/2011אכן אתה צריך בדיקה נוירולוגית מעמיקה לא רק EMG פשוט אולי גם בדיקות דם גנטיות, קשיי נשימה יכולים לנבוע מהרבה מאד סיבות אם נתחיל בנפשיות שבהן (שאותן הנוירולוגים אוהבים בד"כ) וכלה בבעיות לבביות וראתיות כמובן שיתכנו גם נוירולוגיות, לכן בדיקת רופא ריאות מקיפה לדעתי כוללת תפקודי נשימה נרחבים ומשם תראה לאן זה מוביל אותך, דרך אגב בבדיקת תפקודי נשימה ניתן לראות האם הבעיה היא מבנית, קרי שרירים או חסימתית ראתית, בצילום ניתן לראות את צל הלב, אני מאמין שהוא ימליץ גם על בדיקה אצל קרדיולוג שאותה אתה יכול לבקש גם מרופא המשפחה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LDH גבוהענת14/11/2011
בבדיקת דם שעשיתי לאחרונה יצא שיש לי LDH גבוה (387),מאז שגילו לי מיאסטניה
ה-LDH כל הזמן בעליה.
האם זה מעיד על בעיה כל שהיא?
האם יתכן שזה כתוצאה מכל הכדורים שאני לוקחת:מסטינון/פרנדינזון?
תודה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LDH גבוה - תגובה
ערן משה15/11/2011פרדניזון אכן יכול לגרום לעליות באנזימי הכבד, התיעצי על כך עם רופא המשפחה או אנדוקרינולוג, 350 לא נורא גבוה, אבל יש לעקוב אחריו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוף ושאלותסנדו11/11/2011
שלום
כבר כמעש שמונה חודשים שאני עם ראיה כפולה במיוחד לאחר כמה שעות מול מחשב , בימי חופשה מהעבודה המצב הרבה יותר סביר. אני רוצה לציין שאין לי בעיות בליעה, דיבור, נשימה ועוד ברים אחרים שמאפיינים מיאסניה
בדיקת דם AChR היא 0
בדיקת SF-EMG מצביעה על בעיה , בעצה עם הנוירולוג אושפזתי לבדיקת טנסילון בבית חולים. הבדיקה לא בוצעה לעומת זאת בוצע בדיקות תפקודי ריאה וצילום חזה שהיו תקינים.
ביום האחרון נתנו לי לבדיקה מסטינון שהתברר כפירידוסטיגמין 30 מ"ג והפלא ופלא למשך כ4 שעות הראיה היתה מפוקסת כמו שמזמן לא היתה.
שוחררתי עם מרשם לחודש של עד ארבעה ביום ושאבדוק את המינון לבד
שאלות
אני קורא פה על עוד בדיקה נוגדני מאסק האם חשוב לבצע
האם יש תופעות לוואי לפירידוסטיגמין, הכדור הבודד לא עשה לי כלום
האם יש משמעות אם אני לוקח את הכדור רק כשאני מרגיש צורך או חובה 4 ביום
תודה
סנדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוף ושאלות - תגובה
ערן משה11/11/2011שלום סנדו
תופעות לוואי של פירודוסטיגמין או מסטינון הם פעילות מעיים מוגברת - שלשולים, גזים, כמו כן דמעות מרובות ודופק נמוך שבד" כ מופיעים במינון יתר.
חולים " מנוסים"" נוטלים מסטינון לפי הרגשתם, אין בכל כל בעיה, חולים מתחילים עדים שבהתחלה יקחו את המינון המומלץ עד שגם הם וגם הנוירולוג המטפל ירגישו שזה עובד ואז ניתן לקחת לפי התחושה או הצורך, יש חולים כמוני שלוקחים כל 3 שעות.
אכן כדאי לבצע בדיקה לנוגדני מאסק אך גם אם היא שלילית זה לא שולל מיאסטניה, אך יש משמעות לאופי הטיפול וצורת התגובה לטיפול.
יש חולי מיאסטניה ללא נוגדנים מה שנקרא סרו נגאטיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סנדו12/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאובחן במיאסטניה ?
משה פיק12/11/2011שלום סנדו,
אם בסיום הבדיקות תאובחן כחולה מיאסטניה, צור איתי קשר ואשלח לך חומר אינפורמטיבי חשוב שעלייך לדעת כחולה מיאסטניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםנתי08/11/2011
ה
תוצאה
תוצאה לעומת טווח הנורמה
מידע נוסף
ACETYLCHOL.RECEPT.Ab
אם תוצאה של 0,01> בבדיקת מצביע על מיוסטמיה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם לנוגדנים- תגובה
משה פיק09/11/2011שלום נתי,
תוצאת בדיקת דם לנוגדני אצטילכולין AChR שהיא מעל 1.00 נחשבת תוצאה חיובית
לכן, התוצאה שקיבלת (0.01) היא תוצאה שלילית אולם היא אינה שוללת מיאסטניה.
אם הנוירולוג שלך חושב עדיין שיש לך מיאסטניה את צריכה לשלוח בדיקת דם נוספת, והפעם לגילוי נוגדנים כנגד החלבון MuSK.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת לחברת הביטוחענת27/10/2011
אני צריכה דחוף פרטים על רופא במרכז מומחה למיאסטניה שייתן לי חוות דעת
לחברת הביטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת לחברת הביטוח - תגובה
ערן משה27/10/2011אנחנו לא נוהגים להמליץ כאן על רופאים, פני לקומונה שם אולי תוכלי לקבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת לחברת הביטוח
משה פיק27/10/2011גם אם תמצאי נוירולוג שיתן לך חוות דעת, זה עדיין לא ישכנע את חברת הביטוח ובכל מקרה הם יפנו אותך לנוירולוג מטעמם שברוב המקרים יתן חוות דעת שתרצה את חברת הביטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ריאות בC.Tאלון26/10/2011
עשיתי C.T והוא תקין. אני בכלל לא מבין היה לי התקף ראשון ו אחרון לפני 5 שנים.
הגעתי 4 פעמיים לטיפול נמרץ ונשימתי. איך זה שאין שום סימן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי ריאות בC.T - תגובה
משה פיק27/10/2011שלום אלון,
חולי מיאסטניה מבצעים CT בית החזה כדי לראות את מצב בלוטת התימוס ולא לבעיות נשימה.
האם אתה שואל כחולה מיאסטניה ?
איזה סימנים אתה מצפה לראות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי ריאות בC.T - תגובה - תגובה
ערן משה27/10/2011לא ניתן לראות התקף מיאסטניה ב- C.T. גם תוך כדי התקף וגם אם אתה מונשם בטיפול נמרץ, כי אין מה לראות מבחינת הריאות הכל תקין הבעיה היא בשרירי הנשימה בקושי שלהם להתכווץ ולהתרחב ובשרירי הבליעה. את היכולת שלהם הזאת לא ניתן לראות בשום מכשיר הדמיה בעולם, רק בבדיקת EMG ולבדוק אותם ספציפית זו בדיקה מאד מסובכת וקשה ולא מבצעים בארץ.
אם אתה כרגע בהפוגה ולא בהתקף אז גם היום ביצוע תפקודי ריאות לא אמורים לראות כלום והבדיקה תהיה תקינה, אלא באם עדיין יש בעיה של שרירי הנשימה ואתה פשוט התרגלת לחיות עם זה ולא חושב שזוהי בעיה, אז אם אתה חי טוב ומרגיש טוב למה אתה מחפש צרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן
אלון27/10/2011טוב אז כך בשלבי גירוש מהמחלה. הייתי בפורום . אין תימוס לאחר ניתוח. אולי תוכל להדריך אותי למי צריך לפנות איך מורידים את צלקת הניתוח? האם זה אפשרי?חשבתי
אחרי כל מה שעברתי אין ריאות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן - תגובה
ערן משה27/10/2011אם אין ריאות לא נושמים!!!
אם אין תימוס לאחר ניתוח, כלומר שאריות של התימוס כי בניתוח הוציאו את הבלוטה- מצוין.
איך להוריד צלקת ניתוחית? פונים לפלסטיקאי ומתיעצים איתו- לא בטוח שקופת החולים תשתתף בהוצאות הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפיק וערן
אלון27/10/2011אני לא בדיוק מחפש בדיקות . עובדה לאחר חמש שנים פעם ראשונה עשיתי את ה
c.t. טוב שילוב של חולה ורופא אמיצים יכול להיות מעניין . במקרה שלי הרופה מצמץ ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)