מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבת של נטלינטלי26/05/2011
היי.. זו שוב הבת של נטלי..
יש לי תסמינים שונים. יש לי קושי לבצע פעילויות שונות שכרוחות בעבודה בידיים, קשה לי לכתוב, קשה לי לדפדף במילון וכו'... אני במעקב אצל מספר רופאים.. ויש לי תור לMRI . אני מקווה שזה ייתן לי פתרון...
מה אני יכולה לדעתך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבת של נטלי - תגובה
משה פיק27/05/2011מה שערן התכוון לגבי תסמינים נוספים הוא, האם יש לך חולשת שרירים במקומות נוספים בגוף כגון : חולשה ברגלים (קושי בהליכה, קושי בעליה במדרגות . . . ) , חולשה בצואר (קשה להחזיק את הראש זקוף ונדרשים להעזר בידים כתמיכה), נפילת עפעפיים, ראיה כפולה (מטושטשת), בעיה בחיוך, בדיבור, בבליעה, בלעיסה, קשיי נשימה . . . .
אם הסימפטום היחיד שיש לך הוא בידים ובדיקת הדם התקבלה שלילית . . . . כנראה שאין לך מיאסטניה. אולם הנוירולוג יכול לבצע בדיקות נוספות כגון : טנסילון או SFEMG , האם הנוירולוג שבדק אותך ביצע בדיקות אלה ?
יש לי רשימה ארוכה של סימפטומים שחולי מיאסטניה ציינו שהם מופיעים אצלם, אם תשלחי לי דוא"ל (הכתובת נמצאת למעלה) אשלח לך את הרשימה ונראה אם את מזהה אצלך סיממפטומים נוספים שקשורים למיאסטניה.
כאשר את כותבת "אני במעקב אצל מספר רופאים.." לאיזה סוג של רופאים את מתכוונת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת של נטלינטלי26/05/2011
שלום אני הבת של נטלי, עשיתי בדיקה בשם Acetylcholine receptor antibody
והתוצאה הייתה 0.2.
מה התוצאה אומרת?
בזמן האחרון אני מרגישה חולשה בידיים, אני מתקשה לכתוב, היד נרדמת, ויש קושי לבצע פעילויות שונות.אשמח אם תחזיר לי תשובה בהקדם. בתורה רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבת של נטלי - תגובה
ערן משה26/05/2011שלום לבת של נטלי.
ראשית התשובה אומרת שאין לך נוגדנים לאצטיל כולין ולא יותר מכך.
מדוע נשלחת לבצע את הבדיקה? האם בגלל התלונות שלך?
לתסמינים שאת מסרת יכולות להיות הרבה סיבות שאת מהן מיאסטניה גראביס למרות שיהיו כאלו שיגידו לך שבמיאסטניה אין תחושת רדימות וזה לא נכון בתכלית.
לדעתי את צריכה להתיעץ עם נוירולוג טוב שמבים במחלות אוטואימוניות, כי באותה מידה התסמינים הללו יכולים להתאים לטרשת נפוצה. אם לא איכפת לך לפרט יותר על התמינים אשמח לנסות לכוון אותך יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת וטשטוש בעינייםרונה20/05/2011
בת 54 לאחר תיקון מסתם לפני כשנה מטופלת בקומדין פרוקור טרייטיס סטטור אומפרדקס. סובלת מסחרחורות הולכות ובאות. לאחרונה קרה שלי שקיבלתי סחרחורת וטשטוש בעיניים. ברצוני לדעת על מה זה מעיד. אפשרויות שונות לפי הבנתי. ולמי לגשת לבדיקה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת וטשטוש בעיניים - תגובה
ערן משה21/05/2011את צריכה לפנות לקרדיולוג שלך ולנוירולוג. צריכה לבדוק האם יש צורך בדופלר של עורקי הצוואר+ אקו לב.
הפורום כאן הוא לחולי מיאסנויה גראביס בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרי ניגודפיסטוק11/05/2011
שלום,
אני אמורה לעבור סי טי חזה לבירור על בלוטת התימוס. במכון אומרים שאינם עושים שימוש באיזי קאט בצילומים אלו אלא רק למי שמופיע כאלרגי ליוד, ולצילומי בטן. אומררים שעושים שימוש בחומרים 'קלים' דוגמת אומורון או אומניפק. האם אתם יודעים משהו על השימוש בהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרי ניגוד - תגובה
ערן משה11/05/2011האמת שלא קיבלתי מאף אחד הסבר מלא ואני לא מוצא כזה בשום מקום מדוע חומר ניגוד יכול להחמיר מיאסטניה, אבל העובדה שישנם נוירולוגים שמתריעים על כך ואני אישית חשתי זאת לאחר בדיקת סי. טי. לא בעוצמות מי יודע מה אבל בכל זאת היתה החמרה קלה למספר שעות.
מעבודתי בחדר ניתוח ידוע לי שלאנשים להם ירידה בתפקוד הכלייתי נותנים אומניפק כי חומר הניגוד הרגיל משפיע לא לטובה על כליות חולות, יתכן שכך גם במיאסטניה.
מצטער לי אישית אין תשובה חד משמעית.
מה שניתן לעשות הוא לבקש מהנוירולוג שלך לבדוק בבקשה לביצוע הבדיקה שיש לבצע רק עם איזי קאט בשל היותך חולה מיאסטניה ואז לדעתי מחובת המכון, גם מבחינה משפטית, לבצע עם חומר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומרי ניגוד
פיסטוק11/05/2011תודה רבה על המידע גם אם אינו חד משמעי. עצם האפשרות לפניה לפורום- ולקבל הד כלשהו, יש בה מן הנחמה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד נשימתי +EMGרחל03/05/2011
אני גם צריכה לעבור בדיקות EMG+SFEMG
הבנתי שכדי לעשות את הבדיקות בוולפסון.
ואיך בתל השומר?
חוץ מזה אני צריכה לעבור בדיקות תפקוד נשימתי.
איפה עושים אותו? עדיין לא הצלחתי להבין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד נשימתי +EMG - תגובה
משה פיק04/05/2011שלום רחל,
SFEMG אני ממליץ לבצע אצל פרופ. שדה בבי"ח וולפסון חולון.
בדיקות תפקוד נשימתי מומלץ לעבור אצל פולמונולוג שמבין במיאסטניה ומבצע את הבדיקות המתאימות לחולי מיאסטניה.לא כל הפולמונולוגים מבינים במיאסטניה ולכן אני ממליץ לבצע את הבדיקה אצל ד"ר גובר בבי"ח מאיר כפר-סבא.
רחל, האם את חולה ותיקה וחברה ב"קבוצת התמיכה MG באינטרנט" או חולה חדשה שנמצאת בתהליך אבחנה למיאסטניה ?
אם את חולה חדשה צרי איתי קשר בדוא"ל ואשלח לך חומר אינפורמטיבי חשוב על המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצת תמיכה
רחל04/05/2011משה, אתה כבר רשמתה אותי לקבוצת תמיכה MG .
התכתבנו דרך אימייל .
תודה על העזרה.
רחל טטיאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רחל
משה פיק04/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע לגבי מיסטניה גרביס
שרון רצהבי11/05/2011הי משה,
אני פסיכולוגית המתמחה בפסיכולוגיה רפואית ומעוניינת במידע לגבי המחלה עבור מטופליי. ראיתי שהצעת לשלוח חומרים שאספת, מאוד אשמח אם תוכל לשלוח לי.
מידע יעזור לי לקיים טיפול מותאם באופן טוב יותר,
תודה רבה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חובת דיווח על המיאסטניה בשוק העבודהמיטל03/05/2011
שלום!
אני חולת מיאסטניה בת 28, מוגדרת בביטוח לאומי כנכה ומקבלת קצבת נכות כללית. בימים הקרובים אני עומדת לחתום לראשונה על חוזה העסקה בחברה מכובדת. שאלתי אליכם: האם עליי להצהיר על המחלה? אני אדרש למלא טפסים עבור ביטוח מנהלים וקרן השתלמות - האם אני מחוייבת לספר על המחלה? האם אני מחוייבת להצהיר על אחוזי הנכות שלי ועל הקיצבה? מה החוק אומר בנושא?
ומה לגבי הקיצבה שלי בביטוח לאומי? האם עליי להצהיר שהתחלתי לעבוד או שהם כבר יבינו זאת בעצמם לאחר שיקבלו את הפרשות המסים מהמעביד שלי?
אודה על תשובתכם מקרב לב,
בריאות שלמה ומהירה לכולנו!
בברכה,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת נכה למעגל העבודה
משה פיק03/05/2011שלום מיטל,
עלול להיות שתשובתי לא תהיה מדוייקת מבחינת החוק אולם אני אשיב לך מה שידוע לי בנושא.
לגבי המעביד רצוי שתדווחי לו על מחלתך ובעיקר שחברת הביטוח תדע על כך אחרת הביטוח שאת תקבלי לא יהיה תקף עקב אי דיווח על מחלה וחבל.
לגבי ביטוח לאומי, עד שנת 2007 נכה שקיבל קצבת נכות הורשה לעבוד עבודה נוספת ולהרוויח עד -.2600 ש"ח לחודש מבלי להפסיד את הקצבה.
בשנת 2007 (אחד מהשגיי שביתת הנכים) שונה החוק.
נכה עד 74% נכות - יחיד יכול לעבוד ולהרוויח עד -.4700 ש"ח וזוג עם שני ילדים עד -. 6700 ש"ח.
מ 75% נכות ומעלה - יחיד יכול לעבוד ולהרוויח עד -.5200 ש"ח וזוג עם שני ילדים עד -. 7400ש"ח.
מיטל, עד כאן מה שידוע לי כרגע. יש לי חותן מתנדב בביטוח לאומי, אולם הוא מתמצא יותר בענייני אבטלה. הוא יבדוק עבורי את הבעיה ויחזור אלי מחר עם תשובה. במידה ויהיו שינויים באינפורמציה שמסרתי אני אשוב ואתקן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיטל03/05/2011תודה רבה משה!
אשמח לקבל עידכונים רלוונטיים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרת נכה למעגל העבודה - תגובה
ערן משה04/05/2011חובתו של אדם לדווח על כל ליקוי בריאותי הן למעביד והן לחברת הביטוח המבטחת, בבוא היום באם תזדקקי לביטוח וללא קשר למחלה הם מקבלים ממך אישור לויתור סודיות בכדי להיכנס לתיקך בקופה או בביטוח לאומי ואם יש קשר למחלתך וולמקרה לא תקבלי פיצוי ואם אין קשר תמיד יוכלו להגיד שניסית לרמות בכך שלא גילית על מחלתך ועל היותך מוכרת בביטוח לאומי. זו עבירה על החוק לא לדווח על מחלות.
בנוסף וזה לטובתך, באם יש לך 100% נכות מגיע לך פטור ממס הכנסה ,ביטוח לאומי וביטוח בריאות, לא תדווחי תשלמי, תדווחי לא יורדו לך המיסים ממשכורתך, כמובן שהפטור הוא עד סכום מסוים, שנתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרת נכה למעגל העבודה - עדכון
משה פיק04/05/2011שלום מיטל,
לאחר בירור שערכתי עם מנהלת בביטוח הלאומי היא אישרה שכפי שכבר מסרתי לך את יכולה לחזור לעבודה מלאה דבר שלא יפגע בקצבת הנכות שיש לך אולם . . . . לאחר 3 חודשי עבודה את צריכה למסור לביטוח הלאומי תלושי שכר של שלושת החודשים האחרונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאסטניה-בדיקות ENG
רחל03/05/2011אני גם צריכה לעבור את הבדיקות
הבנתי שכדי לעשות את הבדיקות בוולפסון.
ואיך בתל השומר?
חוץ מזה אני צריכה לעבור בדיקות תפקוד נשימתי.
איפה עושים אותו? עדיין לא הצלחתי להבין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EMG - single fiberפיסטוק01/05/2011
שלום חברים,
רציתי לשאול אם מישהו יודע איך נעשית הבדיקה הזו? האם כאשר הבעיה היא בעיניים, מחדירים לשם את האלקטרודות?
הבנתי שנדרשת מומחיות לענין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
מיכל01/05/2011איך הבדיקה בדיוק נעשית אני ישאיר לערן שהרבה יותר מומחה בענין.
מה שרציתי רק להגיד בתור אחת שעברה את הבדיקה פעמים אני ממליצה מכל הלב לעשות את הבדיקה בבי"ח וולפסון אצל ד"ר דבי רון או פרופסור שדה ההבדל בין שתי הבדיקות היה כל כך משמעותי גם במהלך הבדיקה וגם בהרגשה אחריה.
לכן המלצתי רק שם.
בהצלחה בכל דרך
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצל איזה רופא עשית SFEMG
אייל17/04/2012מיכל שלום
יצא לך לעבור SFEMG אצל שני הרופאים פרופ' שדה וד"ר רון? על איזה רופא את ממליצה שמבצע את הבדיקה יותר בעדינות? (תוכלי לענות לי גם למייל)
תודה רבה !
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת שלא עניתי קודם
מיכל24/04/2012רק עכשיו ראיתי ..
עברתי את הבדיקה פעמים פעם אחת באיכילוב ופעם אחת בוולפסון אצל ד"ר דבי רון
ההבדל היה כהבדל בין שמים לארץ.
אני ממליצה על ד"ר דבי כמבצע הבדיקה ב100%.
בתור רופא אני חייבת להגיד שהגעתי אליו פעם אחת ביוזמת הניורולוג שלי שסומך עליו וקיבלתי יחס מאד מבין ומתחשב.
בהצלחה בכל דרך שתחליטו
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך איזו קופת חולים עשית את הבדיקה?
אייל24/04/2012מיכל אני מאוד מודה לך,
קופת חולים כללית לא מוכנה להוציא טופס 17 ל SFEMG בוולפסון (רק בבי"ח מאיר, בלינסון או מכון ממוגרף). לא עזרה פניה כתובה שלי אליהם, ואשקול לעבור קופה. דרך איזו קופה הגעת לד"ר דבי רון?
תודה שוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקופת חולים מכבי
מיכל24/04/2012את טופס 17 לבדיקה גם באיכילוב וגם בוולפסון הוצאתי ממכבי.
בפעם הראשונה הגעתי לד"ר דבי באופן פרטי למרפאות בתל אביב . אבל עשיתי זאת מכיוון שהיה לי חשוב להגיע מהר.
אני לא מכירה את המכון במאיר או ביתר המקומות אני רק יודעת שהרופא שלי העדיף את הבדיקה לא בבלינסון.
תתעקשו על וולפסון. כי באמת אין ענין לסבול לחינם.
בקשר לקופת החולים אני לא יודעת כל כך מה עדיף על מה רק שמניסיון אני יכולה להגיד שנקלעתי למעט מאד אם בכלל בעיות עם מכבי וקיבלתי לכל דבר אישור גם לטיפולים שלא מכוונים מלכתחלה לחולי מיאסטניה וגם לכאלה שקופות חולים אחרות עשו בעיות במיוחד לחולים ללא נוגדנים. שאז יש כאילו סיבה לסרב.
גם היום כשאני עוברת כל שבועים טיפול בפלסמה פאריזיס הם מאשרים תמיד גם טיפול וגם ביקור במרפאה לרופא למרות שהוא אותו רופא ממכבי.
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת EMG - single fiber - תגובה
ערן משה01/05/2011הבדיקה מבוצעת ע"י החדרת מחט סביב לעין ודרכה מתן אותות חשמליים. לא נורא כלל. לא הכי נעים. האם צריך להיות מומחה לביצועה- בוודאי.
היכן אתה אמור לבצעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבאר שבע
פיסטוק01/05/2011התקשרתי למכון מאר אליו הופניתי ואמרו שהם לא בטוחים שהם עושים את זה. אני אמורה לבדוק עם רופא שהיה ביום רביעי [ מישהו אמר פריפריה?]. האם אפשר לעשות זאת בבית חולים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSFEMG
משה פיק01/05/2011שלום פיסטוק,
מיכל צודקת, המקום לבצע SFEMG בצורה האמינה ביותר היא אצל פרופ. שדה בבי"ח וולפסון.
פיסטוק, אם את בתהליך לאבחנת מיאסטניה, שילחי לי מייל ואשלח לך בחזרה חומר רלונטי על המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האי מייל שלינטלי21/04/2011
שלום לך האי-מייל שלי הוא [email protected]
אשמח אם תתן לי תשובה בהקדם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשימת התרופות האסורות בדרך אלייך
משה פיק22/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאסטניהנטלי20/04/2011
הודה לך מאוד אם תשלך לי את רשימת התרופות שאסור ליטול. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "תרופות אסורות"
משה פיק21/04/2011שלום נטלי,
אין לי את כתובת המייל שלך.
שילחי לי דוא"ל לכתובתי (נמצאת למעלה) ואשלח לך בחזרה את הרשימה. הוסיפי לכך פרטים על מחלתך ואוכל להוסיף לך אינפורמציה נוספת שכדאי שתדעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאסטניה גרביסנטלי20/04/2011
האם ניתן ליטול אנטיביוטיקות בשם"צפורל", עקב פצעים דלקתיים, בעת מחלת מיאסטניה גרביס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאסטניה גרביס - תגובה
ערן משה20/04/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאסטניה גרביס - תגובה
משה פיק20/04/2011שלום נטלי,
אם את מעוניינת ברשימה הכללית של "התרופות האסורות למיאסטניה" שילחי לי מייל ואשלח לך בחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לחולי מיאסטניה שעברו הנשמהאסף17/04/2011
שלום.
מזה למעלה מחודש אחי, הסובל ממיאסטניה (בין השאר), מונשם ונמצא במצב הכרתי לא ברור. מלבד רגעים נדירים בהם נדמה שהוא מזיז רגל או יד בתגובה לבקשתנו, הוא שרוע בשיתוק מוחלט ולא ברור גם מה הוא רואה או שומע.
ניסינו כל מיני דרכים לתקשר איתו, כגון בקשה למצמוץ או הזזת גפיים או זרועות ביחס לתשובה של כן או לא, אבל זה לא נראה יעיל.
פנייתי היא לחולי מיאסטניה שעברו התקף קשה וארוך, שכלל בתוכו גם את התופעות הנ"ל: אני מעוניין בכל פרט מידע המתאר את החוויה, התחושות, המחשבות, הרגשות וכו' במצב כזה. ואם יש לכם רעיונות לדרך התקשרות עימו - אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנשמה
אלון17/04/2011מה זה בין השאר? אני הייתי מונשם ולא הזזתי שום שריר בגוף . כך שמרגיש
שכוח המשיכה מתגבר על הגוף. לא דיברתי לא בלעתי ממש כל שריר היה במצב
גרוע. השיפור הדרגתי אצלי שישה חודשים כולל שיקום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לחולי מיאסטניה שעברו הנשמה - תגובה
ערן משה19/04/2011אסף האם אחיך מקבל טיפול כלשהו למיאסטניה כרגע? ואיזה?
אני מעולם לא הייתי מונשם אבל מצבי די בכי רע ואני עם "מכשיר הנשמה " ביתי כ-12 שעות ביממה.
בד"כ כשמנשים חולים ,גם חולי מיאסטניה מרדימים ומשתקים אותם בכדי לאפשר למכונת ההנשמה לעשות עבודתה נאמנה, הגמילה היא איטית ואצל חולי מיאסטניה איטית מאד מאד, צריך המון סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן
אלון20/04/2011למה הפסקתה את האמוראן? זה יכול לקחת שנים אבל עושה את העבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן - תגובה
ערן משה20/04/20112 ניסיונות טיפול בזמנים שונים שבהתחלה הניבו מעט פירות ולאחר מכן היתה החמרה. לא אצל כולם זה עובד. לא כל האצבעות שוות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן
אלון20/04/2011אם אתה במכבי אז הרופאה שלי מתל השומר עובדת יום גם ברמת-גן לך
לחליקביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן - תגובה
ערן משה21/04/2011לא תודה. יש לי רופא מצוין בבלינסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון העוצר את מחלת מאיסטינה גרביסאביטל בניסטי28/03/2011
שלום,
אבי חולה ממאיסטינה גרביס וכרגע הוא קיבל את זה בעין בלבד .
הבנתי שאפשר לקבל חיסון מיוחד שעוצר את המחלה רק בתל השומר ורק בשלב מוקדם של המחלה ,האם אתם יודעים באיזה חיסון מדובר? ולמי עלינו לפנות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון העוצר את מחלת מאיסטינה גרביס - תגובה
משה פיק28/03/2011שלום אביטל,
יכול להיות שהמושגים שלך אינם מדוייקים , אולם . . . . לצערי "אין חיסון שעוצר את המחלה" אם אביך חולה מיאסטניה הוא צריך להיות מטופל אצל נוירולוג שיחליט על מתן תרופות ו/או טיפולים שיאזנו את מחלתו ןעם זה הוא צריך להמשיך בחייו היות ואין ריפוי למחלת מיאסטניה גרביס.
אם את מעוניינת בחומר הסבר על מה מותר ומה אסור ואיזה טיפולים ניתן לקבל אשמח לשלוח לך במייל אם תצרי איתי קשר לפי הדוא"ל שרשום בפתיחה למעלה.
אם יהיו לך עוד שאלות נשמח לענות לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלו יהי ודברייך נכונים
ערן משה28/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאסטניהשיר22/03/2011
אני בת 62 חולה במספר מחלות כמו קרון, פיברומיאלגיה, סוכרת וכ"ו
לאחרונה לפני 3 שנים לאחר כריתת בלוטת התריס עקב גידול סרטני, התחלתי לסבול בקשיים בדיבור (שקישרתי לתופעת לאחר ניתוח בלוטת התריס), בקשיים בנשימה שקישרתי למחלת האסמה ולאחר בדיקת תיפקודי ריאות נסתבר ששרירי הריאות נחלשו בצורה קשה, הדלדלות שרירים בגפיים עליונים ותחתונים, הגורמים לקשיים בישיבה וקימה מכיסא, קשיים בהליכה ובעבודות כפיים.
לאחר אין ספור של בדיקות אצל פרופ' שדה שאצלו אני מטופלת נסתבר שהמחלה היא מיאסטניה גרביס, היום אני מטופלת בעירוי 30 גר' אימונוגלובינים לוריד כל 3 שבועות ובכדורי מסטינון ובתוספת בכדורי פורינטול 100 מ"ג ליום המשמשים גם את מחלת הקרון.
לאחר שעיינתי בהודעות שנכתבו בפורום שיש ברשותכם רשימת תרופות שאסורות לשימוש במחלת המיאסטניה, אודה לכם באם תמציאו לי רשימה ע"י כתובת האימייל שלי.
נתקלתי גם בהערה שחולי מיאסטניה אינם יכולים לבצע טיפולי שיניים, או שלא הבנתי את הערה ואשמח באם תאירו את עיני בנושא. אני סובלת לעיתים קרובות מאפטות בחלל הפה ועל החניכיים החסרות משיניים, דבר שמקשה עלי בטיפולי השיניים שגם שייכתי למחלת הקרון, בנוסף נאסר עליי לבצע השתלות שיניים.
אודה לכם באם תענו לי בהקדם
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאסטניה - תגובה
משה פיק22/03/2011שלום שיר,
אשמח לספק לך את רשימת התרופות האסורות למיאסטניה ואינפורמציה על טיפולי שיניים אם תצרי איתי קשר לדוא"ל שלי (הפרטים למעלה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאסטניה - תגובה
ערן משה22/03/2011שיר שלום
אחד אחד
במיאסטניה אין איסור לטיפולי שיניים, רק מומלץ לבצעם לאחר התיעצות רופא השיניים עם הנוירולוג המטפל, או לאחר קבלת התרופות המותרות ממשה פיק, כמו כן באם יש לך בעיות נשימה וביות של חולשת שרירי הלסתות מומלץ לבצע את הפעולות במרפאות של בתי חוליטם.
שנית אפטות וחוסר שיניים לא נגרמים כתוצאה ממחלות אוטואימוניות כגון קרון או מיאסטניה אלא מהטיפול בהם כגון פורינטול.
מדוע את עדיין מטופלת בפורינטול- תרופה שכמעט נעלמה מהעולם? אני טופלתי בה לקרון לפני יותר מעשור.
לדעתי באם יש חולשת שרירי הריאות בירור בבדיקת ריאות, וקיימת בעית נשימה בלילה או גם ביום וגם בלילה יש להתיעץ עם רופא הריאות בקשר למכשיר תומך נשימה כגון CPAP, BIPAP.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ביד לאחר גבסשושי20/03/2011
שלום דוקטור
נכדי בן ה-12 שבר את ידו במשחק "כדור יד" והיה 3 שבועות בגבס, לאחר שהורידו לו הוא חש בכאבים שלא עוזבים אותו עד היום שבוע לאחר ההורדה, שאלתי היא האם זה נראה בסדר? ייתכן שיהיו כאבים לאחר ההורדה?
בתודה מראש
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שושי, את לא בפורום הנכון
משה פיק20/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאסטניה גרביסבני17/03/2011
האם אנשים הסובלים ממיאסטניה גרביס לא יכולים לעשות כושר גופני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר גופני לחולי מיאסטניה
משה פיק20/03/2011שלום בני,
אין איסור גורף על פעילות גופנית לחולי מיאסטניה.
כל חולה חייב "להכיר את גופו" ולבצע או לא לבצע כמה שהוא מסוגל מבלי "לעבור את הגבול", גבול שהוא שונה מחולה לחולה וגם אצל אותו חולה, הוא משתנה עם הזמן וחריפות המחלה בכל זמן נתון.
שים לב שלעיתים פעילות מעבר ליכולת עלולה לגרום לכך שלמחרת תהיה מרותק למיטה ללא כוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)