מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות של מאובחנת טריהמיכל17/08/2010
אני בת 47, גרה באזור ירושלים, בריאה בד"כ, עובדת ועושה פעילות גופנית.
בשנתיים האחרונות סובלת מהתקפות של ראיה כפולה, בערך 4 פעמים בשנה למשך שבוע שבועיים, בזמן הזה אני לא יכולה לנהוג ומתקשה לתפקד.
אחרי ברורים חוזרים ונשנים אצל רופא עיניים שלא מצא אצלי בעיה הופנתי לנוירולוג ובדיקת הדם לא הראתה סימני מחלה. לפני יומיים עשיתי בדיקת sf-emg אצל ד"ר דבי רון בוולפסון (כנראה שאין בדיקה כזו בירושלים) והתוצאה היא חיובית וכפי הנראה יש לי מאיסטניה אוקולרית – מתוך 20 סיבי שריר שהוא בדק באזור העיניים 2 הראו בעיה.
שאלותי:
האם יש חולים שהצליחו לטפל במחלה בעזרת טיפול אלטרנטיבי-הוליסטי?
האם המחלה יכולה להעלם ?
איזה משקל יש למרכיב הרגשי נפשי בהופעת והחמרת המחלה?
במידה ואני מסתדרת כרגע עם תופעת הראיה הכפולה שפוקדת אותי מדי פעם, ומעדיפה לא להתחיל לקחת תרופות, האם זה יכול להחמיר את המצב, או שזה בסדר ולא יפגע בי (מפני שהבנתי שהתרופות מטפלות רק בסיפטומים.)
האם עלי ללכת לנוירולוג או נוירואופטומולוג?
תודה רבה לכם !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאובחנת טרייה
ערן משה17/08/2010ראשית תצטרכי להוסיף עוד משהו למיכל כי כבר יש לנו 2.
שנית, חובה להיוועץ בנוירולוג.
המחלה היא מחלה אוטאימונית, קרי הגוף מייצר נוגדנים כנגד קולטן של אצטיל כולין או אחר המפעיל את הקולטן הזה, מה שגורם להתכווצות לקויה של השריר. יש שהפגיעה היא בשרירי העניים ואז המחלה היא אוקולרית ויש הנפגעים בקבוצות שרירים או בהרבה שרירים בגוף, המחלה פוגעתצ רק בשרירים רצוניים (כלומר אין עצירות בגללה למשל).
למיטב זכרוני כחולה מס' חולים ניסו טיפולים אלטקנטיביים למינהם ולא יצא מזה כלום, אולי את תהיה זאת שתביא את הבשורה.
ראייה כפולה זה דבר שיכול לסכן חיים בזמן נהיגה, הבעיה היא שזה יכול לפהופיע פתאום, עדיף לטפל בכך- ניתן ע"י משקפיים עם פריזמה.
בנוגע להאם כדאי טיפול תרופתי או לא, לדעתי כן, רוב הטיפולים הם לא סימפטוטמטים אלא אמורים להכיא את החולה להפוגה, קרי ללא תסמינים. אם תכנסי לפורום התמיכה של חולי מיאסטניה בתפוז, מנהל הפורום משה פיק חולה אוקולרי עם רמיסיה של מס' שנים טובות שטוטפל ע" פלזמה פארזיס.
הכי חשוב לגשת במהרה לנוירולוג המטפל בחולי מיאסטניה ולהיוועץ עימו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו יכול להמליץ לי על תזונהme16/08/2010
משהו יכול להמליצ לי על תזונה וסטרואידים מה מותר מה כדאי מה אסור
אספרסו שקשה לי לוותר עליו מותר לי?
אני בלי קשר מדריכה לארובי והתעמלות בונה עצם ,אני מאוד פעילה במים מאוד ואני יודעת שזה עוזר מאוד
מה בקשר ליין אדום?אני שותה כל ערב כבר שנים לפחות 12 שנים
כוס עד 2 לפעמים יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
ערן משה16/08/2010כשנוטלים סטרואידים עדיף לאכול דיאטת דלת מלח, משום שסטרואידים גורמים לצבירת מלחים ויצירת בצקות, כמו כן תיתכן עלייה בל"ד בשל אותן סיבות לערך.
יין אדום עושה לך טוב, שתי לרוויה אך לא להגזים, יש האומרים שכוס ביום בריאה לחלוטין לכלי הדם, למרות שהיום יש מחקרים שמראים שאין ליין כל השפעה על כלי הדם, באם זה לא מתנגש לך עם המסטינון ולא עושה הרגשה לא טובה- יש המתלוננים על סומק בפנים בשתיית אלכוהול עם טיפולים שונים במיאסטניה כגון סטרואידים ואימוראן, אישית אצלי לפעמים כן משפיע על אפשטיביות המסטינון ולפעמים לא, לא מצאתי איזה סוג משקה בדיוק משפיע ואני מדבר על יין לבן או בירה, לשעתי בירה משפיעה עליי יותר.
פעילות במים, מעולה, פעילות לבניית עצם מעולה במיוחד כשנוטלים סטרואידים, אבל זימי לב לא להתאמץ יתר על המידה בכדי לא להחמיר את המחלה, הכל במתינות ולפי תחושותייך, יש לפעמים נטייה כשיש שיפור לעשות דברים שהם מעט מעבר ליכולות הגוף ואז יש החמרה, היי קשובה לגופך ולא להגזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש ראיהיעל פ14/08/2010
אני במנוחה מוחלטת כבר כמה ימים. למרות זה המצב ממשיך להחמיר. עכשיו גם טישטוש ראיה.
אוכלת מזון מרוסק לפי מתכון של הנכד שלי בן 9 חודשים
יש לי תור למרפאה ביום שני. אני מחכה בסבלנות......
טוב שיש את הפורום. זר לא יבין!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש ראייה
ערן משה14/08/2010אכן זר לא יבין.
נצלי את האפשרות להנות מהנכס כמה שאפשר ואכלי ביחד אתו זה ירומם את רוחך וההרגשה תשתפר במעט ולו לדקות- שווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהדורית14/08/2010
בשל קושי בהרדמות אני נעזרת בטיפות ולריאן אשר בדרך כלל יעילות ומקלות עלי את ההירדמות, אולם לאחר התעוררות בסביבית 2.30 לצורך התרוקנות איני מצליחה שוב להירדם. האם ישנו כדור המתאים לנו חולי המיאסטניה אשר יכול לענות על בעיה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה
ערן משה14/08/2010ראשית האם את מתעוררת רק בגלל צורך בהתרוקנות? ומדוע את לא נרדמת שוב? האם ישנם כאבי ראש, סחרחורת כשאת קמה? תחושת מחנק? איזה טיפול את מקבלת? ומה מצב מחלתך כרגע.
בפורום התמיכ הלחולי מיאסטניה בתפוז יש אדם יקר שיכול לתת לך רשימה של תרופות היכולות להחמיר מיאסטניה.
בד"כ רוב כדורי השינה יכולים להחמיר מיאסטניהכי רובם בנוי על משפחת הואליום ודומיה, אבל כמו שאנחנו אומרים תמיד אין 2 חולים דומים ויש חולים שאינם מגיבים לתרופות בהחמרה והן עוזרות להן, האפשרות היחידה היא לבדוק, אני למשל נוטל קסנקס לשינה וזה לא משפיע עליי בהחמרה. יש תרופות כמו נוקטורנו שמצוין בפירוש שאסורות במיאסטניה.
ישנם עוד תחליפים טבעיים בשוק שניתן לבדוק אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפול אימונוגלוביעל פ12/08/2010
לפני 4 חודשים הופסק לי טיפול שנמשך 3 שנים באימונו בגלל כאבים בחזה. היום אני מרגישה כמו לפני הטיפולים.
האם נכון להפסיק טיפול שנמשך שלוש שנים בצורה חדה ולא הדרגתית? האם טיפול בפלזמה פרזיס הוא אופציה וכמה זמן לוקח להתרומם מחדש? אני אמורה לטוס לאירוע משפחתי בסוף החודש. כרגע גם מקלחת מעייפת אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול אימונו
ערן משה12/08/2010יעל שלום טיפול בו יש תופעות לוואי מסכנות חיים כמו כאבים בחזה שיכולים להסתיים באוטם שריר הלב חייבים להפסיק מיידית בצורה חדה ביותר. גם ירידה הדרגתית יכולה לגרום לאותן תופעות.
טיפולי החלפת פלזמה יכולים להיות אופציה, כמובן בייעוץ עם הנוירולוג המטפל. יש אנשים שהטיפול משפיע עליהם מיידית לאחר 2-3 טיפולים ויש כאלה שלוקח זמן רב יותר, כמו בכל טיפול הניתן במחלה הזו וכמו כל תגובה של חולי המחלה הזו.
יש לזכור שהטיפול הוא בסך הכל סימפטומטי ולא טיפולי, כמו מסטינון, ומנת התחזוקה נקבעת לכל חולה בפני עצמו ולכן תצטרכי לסדר שאת כך שהטיול בחול יהיה בין הטיפולים כדי שלא תחזרי ארצה במצב של החמרה, אישית חוויה מאד נעימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחמרה
יעל פ12/08/2010אני לא נוטלת מסטינון, הוא לא עוזר. הנסיעה לחו"ל היא לבר מצווה, אני מתלבטת אם לבטל, יותר מדי גורמים מעורבים בנסיעה הזאת. יש לי תור לרופא ביום שני. לא נראית לי אפשרות להקדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחמרה
ד''ר אמיר דורי13/08/2010אין שום צורך להפסיק טיפול באימונוגלובולינים בהדרגה. כאשר יש כאבים בחזה תוך כדי טיפול באימונוגלובולינים הסיכון להתקף לב גדול מאוד! אז טוב שהפסקת. ממילא, השפעת הטיפול באימונוגלובולינים לאורך זמן דועכת. היא נותרת בעלת משמעות רק כאשר החולה במצב בינוני-קשה. כך שלרוב אין טעם בטיפול שיגרתי/אחזקתי ב- IVIG. למרות שלעיתים אין ברירה.
אם יש החמרה במצבך, פלזמהפרזיס הינה בהחלט אופציה טיפולית חשובה, עם תגובה יחסית מהירה.
סטרואידים הינם אופציה טיפולית חשובה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יעל
עליסה13/08/2010אחד הדברים הקשים (לדעתי) במחלה הזו, שהיא נותנת לנו (ולאלו שמסביבנו) אשלייה שאנחנו יכולים לעשות, את מה שבעצם אנחנו לא יכולים לעשות. ויחד עם זאת, אין כללים ברורים שיכולים לעזור לנו להחליט, אלא אנחנו צריכים ללמוד לבד (פעמים רבות בדרך הקשה) ,מה באמת היכולות שלנו.
לוא הייתה לך מחלת לב, עם אירועים חוזרים של כאבים בחזה לאחרונה(מה שנקרא אנגינה לא יציבה), הרי ברור שלא היית מעלה בדעתך לנסוע לחו"ל, וגם כל רופא היה אומר לך את זה בצורה ברורה. לעומת זאת אם הייתה לך מחלת-לב ידועה ויציבה, שמגיבה תמיד לאותו טיפול, ואותה דרגה של מאמץ, היית יכולה לנסוע וגם הרופאים לא היו ממליצים לך להימנע מכך.
אם יש לך החמרה משמעותית, ומחלה פחות צפוייה ויציבה כעת, יש לדעתי סיכון בטיסה לחו"ל.
ההחלטה אם לנסוע או לא ובאילו תנאים, ,צריכה לקחת בחשבון את הנתון הזה.
אם יש לך תור לרופא שלך ביום שני, תדוני איתו על כך, ותחליטו ביחד עד כמה ההחמרה הזו משמעותית, ועד כמה הנסיעה יכולה לסכן אותך. עד כמה שאני יודעת, תמיד אפשר לבטל טיסה מסיבות רפואיות.
אני היום קובעת תכניות, בדיוק כמו קודם (וזה כולל פגישות מקצועיות, מפגשים חברתיים או תכניות משפחתיות), אבל קובעת גם תכנית אלטרנטיבית, למידה שלא אוכל להגיע. בנוסף, יש לי את כל הציוד האפשרי, כך שכמעט בכל מצב אני יכולה להשתתף במה שתכננתי, אבל היו גם מקרים בהם נאלצתי בכל זאת לבטל ברגע האחרון, כולל חתונה של בת של חברים מאוד טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל
ערן משה14/08/2010מסכים עם עליסה, אחת הבעיות הקשות של החמרת מצב ובו מופיעות בעיות בליעה שיכולות לגרום לתשניקים ובעיות נשימה זה שזה מפחיד, בניגוד למשל לחולשת רגליים, ואז כל פעם שאוכלים פוחדים שזה יקרה ועצם תחושת הפחד הזו עוד יותר מחמירה את הבעיה, כי גם בתחושת פחד רגילה כבר יש קושי בבליעת רוק.
כל פעם שיש החמרה זו התמודדות חדשה עם המחלה, כי היכולות יורדות בצורה כלשהי וצריך ללמוד לחיות איתן לאותו רגע נתון, עזרה בקימה או יציאה מהרכב, אולי מכשירי עזר בהליכה או אפילו כסא גלגלים למרחק, עזרה ברחצה והלבשה, גם אם זה זמני ואני מקווה מאד שזה מה שיהיה כרגע צריך ללמוד לחיות עם זה ולהיעזר בכל מי שניתן, כך תורידי את המאמץ הפיזי שאת אישית משקיעה, אין מה להתבייש זהו מצב נתון ואתו צריך לחיות, תעשי לבד יחמיר, תעזרי לפחות ישאר באותו מצב או ישתפר.
נסיעה לחול כרוכה בהמון התנידות וגם לכך צריך להתארגן מראש- רכב בנתב"ג, רכב הסעות במלפנזה מילנו, רכב שיסיע אותך לכל מקום, בדיקת גישה לכל מקום אליו את מגיעה שלא יהיו מדרגות.
אכן הדבר הנכון ביותר הוא הלתיעץ עם הנוירולוג המטפל ראשית מה הטיפול המהיר ביותר לעצור את ההחמרה ושנית האם באמת כדאי לך ליסוע כרגע, האם לא עדיף לוותר עם כל הצער וה"באסה" של אחותך, אבל הבריאות שלך חשובה יותר, אין טעם להחמיר את מצב בריאותך רק בכדי לספק רצונם של אחרים, ולא לשלילה, אלאכי אני יודע שכך מתנהגים הרבה חולים, כולל אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGerson Therapy
גלית ברכ03/06/2015Gerson Therapy יכול לעזור במצבים של מחלות אוטואימוניות שונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשת שריריי רגליים לאחר טיול בחולעודד פלד12/08/2010
לדר' דורי ולערן שלום
ביום ד' חזרתי מטיול משפחתי בלונדון שנמשך כ-10 ימים. ניסינו לקיים פעילות מתונה יחסית , אך השמוש ברכבת התחתית שדורש שמוש רב במדרגות וכן קטעי הליכה ועמידה בתור,גרמו לי לחולשה די ניכרת בשרירי הרגליים שמקשים עלי לעתים לקום ממצב ישיבה לעמידה ממשטחים נמוכים , כמו מושב הרכב ואסלה רגילה בשרותים. אני אמור לעבור טיפול פלזמה עוד כשבוע- האם מנוחה בבית תוכל לאושש אותי ללא צורך בטיפול משמעותי יותר כמו מס' פלזמות באשפוז. איני חש ( ב"ה ) קושי בבליעה או בנשימה .
להמלצתכם מודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשת שרירי רגליים לאחר טיול בחול
ערן משה12/08/2010עודד שלום
אכן טיול רגלי בלונדון מעייף ביותר, עשיתי זאת לפני שנתיים, אז עוד הלכתי עם מקל אחד, חזרתי עם הלשון בחוץ ובמצב של טרום הנשמה.
אכן מנוחה של מס' ימים אפילו שבוע עד לטיפול הפלזמה יכולים לאושש אותך ולהחזירך למצב בו היית לפני הטיול.
אני אישית במצבים כאלה לפני כל פעולה שאמורה לעייף אותי יותר כגון רחצה, הלבשה נוטל מסטינון נוסף כתוסף בנזין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשת שריריי רגליים לאחר טיול בחול
ד''ר אמיר דורי13/08/2010עודד שלום,
אני מניח שאתה מאובחן עם מיאסטניה גרביס. רצויי תמיד לציין גם את הטיפול הקבוע כי זה עשויי להעמיד את פני הדברים אחרת.
באופן כללי, אם יש מגמת שיפור ספונטנית ע"י מנוחה, ככול הנראה היא תמשיך ולא יהיה צורך ב"טיפול משמעותי". אם אין מגמת שיפור או שזו דלה, ככול הנראה כן יהיה צורך בכך. האפשרויות הן סטרואידים במינון גבוה וירידה בהמשך ופלזמהפרזיס כפי שצוינת. אם אין לך קשיי נשימה/בליעה או מגמת החמרה משמעותית – אין צורך כעת באישפוז! גם 5 ימים של פלזמהפרזיס ניתן לבצע באופן אמבולטורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיול בחו"ל
עודד פלד13/08/2010תודה על תשובתכם- אובחנתי כחולה מיאסטניה "חיובי " לפנ י כ3 שנים בעת אשפוז במח' הנוירולוגית בתל השומר- דר' דורי היה אחד הרופאים שטיפלו בי ביעילות ואבחנו במהירות את המחלה תוך שלילת אפשרויות אחרות. אני מטופל כיום במסטינון 60 מ"ג, אימוראן 200 מ"ג ופרדניזון 10 מ"ג ליום. כמו כן מבצע טיפול פלזמה אחת ל-3-4 שבועות. אני מטופל כיום בהדסה עיו כרם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פלסמהמיכל11/08/2010
נכון להיום קיבלתי 2 טיפולי פלסמה במרחק של 10 ימים בין אחד לשני.
רק שפתאום עלתה שאלה של חוסר ברזל בבדיקה שנערכה בבנק הדם לשני שבועים היה ערך של.
2 11 לפני שבוע 10.4 וביום שלישי 9.4 לכן התבקשתי ע"י בנק הדם לגשת לברור אצל רופא המשפחה.
בבדיקות שנערכו היום התשובות המגולובין 10 פריטין 7 ברזל 19 [FE IRON] לדברי רופא המשפחה יתכן שהכל נובע מהטיפולים יכול להיות שהוא צודק?
הפלסמה היה הטיפול היחיד שעזר לי עד היום אחרי הסטרואידים[רק שהם גם גרמו לצרות] ונלחמתי קשות ועברתי דרך מאד ארוכה על מנת לקבל אותה השאלה נניח שהתאוריה של רופא המשפחה נכונה מה אפשר לעשות על מנת להמשיך עם הטיפולים אבל בלי לפגוע בדברים אחרים.
עד עכשיו לא היו לי אף פעם בעיות בברזל וההמוגלובין תמיד היה בין 13-15.
תודה על התשובה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלזמהפרזיס ואנמיה
ד''ר אמיר דורי12/08/2010מיכל שלום,
פלזמהפרזיס בד"כ אינה גורמת לאנמיה אך יכולה לגרום לכך, כנראה בשל התפוצצות כדוריות הדם בשל החלפת הפלזמה בתמיסה מדוללת מידי, או בשל הסינון עצמו, או יתכן בשל זרימה טורבולנטית בקטטר. סביר יותר שאלה יקרו כשמדובר בטיפולים רבים חוזרים. כשזה קורה, ההמוגלובין ואיתו הברזל יכולים לצאת בשתן (מה שהופך אותו לעיתים לכהה) וכך לגרום לחסר ברזל. מאידך, לעיתים הברזל לא הולך לאיבוד אלא נשאר במערכת (בדם) ונאסף לשימוש מחדש. בדיקות מעבדה של הדם והשתן יכולות להבחין בין המצבים, אך במיקרה שלך יתכן וצריך לבצע אותן מיד אחרי הפלזמהפרזיס.
חסר ברזל יכול להופיע אצל כל אחד ובכל עת. במיוחד אצל מישהו שנוטל סטרואידים, או בסטרס גבוה (פסיכולוגי או פיזיולוגי/מחלתי). אלה גורמים לפגיעה ברירית הקיבה, וכך לפציעה שלה (לעיתים אפילו עדינה) ולאיבוד דם (וברזל) מתמיד מהפצע. כמו-כן, פצע/דלקת לאורך המעי שכיח שגורם לאיבוד דם.
לכן, אפשר בינתיים להאשים את הפלזמהפרזיס אבל חשוב לברר את הסיבה לאנמיה ע"י בדיקות מעבדה. צריך לחפש מקור לדימום איפשהו (בד"כ במערכת העיכול) ואם לא מוצאים, הייתי מברר אם יש התפוצצות של כדוריות אדומות תוך כדי הפלזמהפרזיס, אבל כאמור יתכן וצריך לבצע את הבדיקות בסמוך לכך.
כמו-כן, חשוב להתחיל בהקדם טיפול בברזל. כמובן שהאנמיה מוסיפה חולשה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דורי
מיכל12/08/2010תודה על התשובה.
נכון לעכשיו לא ידוע על שום דימום פנימי. נראה לי שרופא המשפחה נכנס קצת ללחץ מכיוון שלפני 9 חודשים אחרי שהוכנס צנטר [במשפעה] לצורך טיפולים אחרי 4 טיפולים הצנטר הוצע ואיתו הופיע [בפעם ה3] זיהום בדם וקריש לאורך כל הרגל.
האמת היה מאד קשה להתפטר ממנו וכל הענין עדין בטיפול למרות שישנה הטבה מאד משמעותית גם ברגל וגם במצב הורידים.
רוב בדיקות המעבדה הפעם יצאו משובושות לדעתי היה נכון לבצעם שוב אך הרופא טען שאין שום צורך בכך ויש להתחיל בעירוי ברזל.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנימי או חיצוני
ד''ר אמיר דורי12/08/2010נתת תאור של ירידה מתמשכת בערכי המוגלובין. זה משכנע שיש מגמת החמרה במצב! ויש חסר בברזל. לחזור על הבדיקה הזאת לא יקדם אותך. הדימום שהתייחסתי אליו אינו "פנימי" אלא דווקא החוצה – אל הצואה. לכן צריך לבדוק אותה ואת המעי. האפשרות של התפוצצות הכדוריות ניתנת לבדיקה ע"י מספר בדיקות דם ושתן, אבל לא הבדיקות הרגילות, וכאמור התזמון חשוב.
החזרת הברזל בעירויי בכל מיקרה זה רעיון טוב, אבל בלי להזניח את הבירור.
חוץ מזה, אם כל פעם צריך להכניס צנטר ומופיעים זיהום וקריש – ראוי לשקול אפשרות טיפולית אחרת או נוספת לפלזמהפרזיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דורי
מיכל12/08/2010הסברתי את עצמי אולי לא נכון.
אחרי המון ניסיונות טיפול שלא הצליחו ,אימוראן IVIG, ציקלוספורין,מבטרה הדבר היחיד חוץ מטיפולי פלסמה שגרם לשיפור היה פרניזון אך מכיוון שהגעתי למינונים מאד גבוהים 90 מ"ג ליום [ואני גם עם סכרת נעורים] הדבר גם גרם ללא מעט נזקים.
מכיון שאין לי ורידים טובים נאלצית בכל פעם להכנס צנטר אחר ולכן הוכנסו 3 פעמים פרמקט שלא החזיקו מעמד יותר משבוע ותמיד זה נגמר באשפוז של עוד שבוע עם עירוי אנטיביוטיקה מכיוון שהיה זיהום בדם ו2 צנטר במפשעה שפעם 1 נגמר מצוין ללא שום בעיות ופעם 1 נגמר עם חידק בדם וקריש.
לכן לפני חודשים וחצי עברתי ניתוחון ו"קיבלתי" פיסטולה שברוך ד' עברה בשלום ללא שום בעיות וכרגע דרכה אני מקבלת את הטיפולים.
אני באמת מקווה שלא אשמת הטיפולים בירידה ואני כמובן ימשיך בברור.
תודה על התשובות מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסר ברזל
ערן משה12/08/2010מיכל הכוונה היתה שגם אם ייתכן חסר ברזל בגלל פלזמה פארזיס, בכל מקרה צריך לעשות בירור מקיף וזו כולל בירור אצל גאסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום תחת אימורןילתא11/08/2010
איזה חום מצריך הליכה לחדר המיון?
איזה בירור עושה חדר המיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום תחת אימוראן
ערן משה11/08/2010לדעתי חום 38 ומעלה גם תחת אימוראן. לעניות שעתי אם החום הוא ללא כאבי בטן קשים תכיפות במתן שתן, החמרה בבעיות נשימה, נשלת קשה, כאבי ראש קשים, אין טעם לרוץ למיון כי המקום לא סימפטי למקבלים טיפול כגון אימוראן, ניתן לחכות עד הבוקר עם אקאמול, תה חם ואפילו מרק עוף של סבתא, להיות תחת שמיכה חמה להזיע טוב ולקוות שבבוקר הכל יחזור למקומו בשלום, בכל מקרה שאם החום ממשיך לעלות תמיד ניתן לגשת למיון.
ולא בקופת חולים ניתן לבצע את כל בדיקות השם שעושים במיון כולל צילום חזה, עפ פחות סיכון להזדהם.
במיון יעשו מה שכתבתי למעלה, לא יותר, רק באם תמצא סיבה טובה לאשפוז יאשפזו ושם תקבלי אנטיביוטיקה, לא בטוח שזה מה שאת צריכה.
כאחד שעבד במיון הייתי ממליץ לא להגיע בשעות הערב המוקדמות כי בד"כ מלא ולחוץ יותר משעות הערב המאוחרות למשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה המחלה אחרי רמיסיה שאלה חשובהme09/08/2010
שלום רב אני ממש בדילמה אני אחרי רמיסיה של 14 שנים ממאסתניה טופלתי בפלזמה פרזיס ,ותקופה מסויימת פרנדניזון עד 40 מילגרם ,לאחר סרטן השד 4 שנים .אחרי כימטורפיה קשה מאוד ,אני בריאה כבר 4 שנים מיגלוי המחלה ,עברתי כריתה ושיחזור
בכל זה עמדתי בגבורה .
לפני חצי שנה
חליתי בצהבת מיסוג a,שבוע של חום רציני וחולשה ,תוך כדי חזרה לי המיאסטניה והייתי מאוד חלשה והתחלתי לראות כפול קושי בבליעה וכל השאר חולשה כלילת בגוף{עלי לצין שבחיים לא היה לי חום ולא שפעת ולא הייתי חולה }"
הייתי אצל הרופא ובייעוץ עם האונקולוגית : הומלץ לי על טיפול ועלי לקחת סטרואידים ,אני אישית מפחדת ,גם בגלל הכבד,בגלל המישקל שלי הומלץ על עליה בהדרגה עד 40 מילגרם ואז לרדת הבדרגה
אני סרו נגטיב האם יש טיפול אחר ?
כרגע אני חוווה חולשה כללית לא קשה כמו לפני כמה חודשים
רואה כפול לפעמים ממש במרחק ולפעמים יש רגעים שאני רואה רגיל,ויש ימים של ראייה רגילה און אופ
קשיי בליעה יש ובגלל זה אני לוקחת פרידוסטיגמין 3 פעמים ביום זה עוזר לי רק לבליעה
הדיבור שלי נזלי ,ולפעמים מרגישה שאני מדברת כמו מפגרת כמו פיגור שיכלי , ממש דיבור מוזר
הוא לא נזלי כמו פעם מה אני יכולה לעשות
נמאס לי לראות כפול ולדבר כמו מטומטמת ,אני בדילמה אם לקחת פרדניזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
me09/08/2010לפעמים אני בתחושה שכאילו קיבלתי ארוע מוחי בהרגשה של הדיבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכסרונגטיב אחד לשניה-
ערן09/08/2010לפי מקרים אחרים כנראה פרדניזון זו התרופה היעילה היותר במקרה שלנו, לפחות כרגע בהתקף הזה ע,מ להוריד את עוצמת החולשה, דיבור נאזאלי וכו' אולי כדאי לשקול כן לטפל בפרדניזון, עד להתיצבות מסוימת בשילוב עם פלזמה פארזיס, אם זה עזר פעם למה לא היום?,
למה את לא מוסיפה מסטינון? 3 ביום זה די מעט במצב שלך שנראה כמו התקף לא קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמיר
me13/08/2010אני כבר נגד כל הכדורים נמאס כבר בגלל שהייתי נגד משכתי בלי כלום אבל נמאס לי להיות במצב כזה והחלטתי ללכת על בטוח ולקחת סטרואידים התחלתי אתמול וכבר יש שיפור טפו טפו טפו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בליעה ודיבור.
עליסה10/08/2010שלום לך,
הצטערתי לשמוע על חזרת מחלתך לאחר שנים רבות של הפוגה. אין ספק שזה דורש הסתגלות מחודשת.
לגבי דיבור, אין טעם להתעקש. אני למדתי להגיד שאני לא יכולה לדבר עכשיו, ולבני משפחה וחברים קרובים אני אפילו לא צריכה כבר להגיד. מה רע בקשר אי-מייל עם הבן למשל? יש כל מיני פתרונות יצירתיים שאפשר למצוא. בכלל להגיד לאנשים מה אתה יכול ולא יכול, באופן ענייני מאוד עוזר באופן כללי.
בנושא בעיות בליעה, ערן ואני ניסינו לא מזמן לסכם את הידע הרפואי, הפרה רפואי (Speech therapists שמבינות את המחלה הזו, לא בישראל, לצערי), וניסיוננו האישי, באתר התמיכה של חולי המיאסטניה בקומונות תפוז. את מוזמנת להיכנס לשם. לפעמים זה עוזר לשמוע על אופן ההתמודדות של אחרים.
העתקתי למטה תקציר. מקווה שיעזור לך, עד שישפיע הטיפול התרופתי.
בעיות בליעה. זה נושא מורכב שקשה לדון בו על רגל אחת,
נתחיל בכך, שמה שמאפיין תסמונות מיאסטניות באופן כללי הוא התעייפות של השרירים במאמצים חוזרים, ופלוקטואציות בסימפטומים. (הווה אומר אותו מאמץ יכול לגרום לחולשה משמעותית יותר ביום אחד ומשמעותית פחות ביום אחר), מה שמקשה באופן כללי על ההסתגלות (קשה להסתגל למשהו שמשתנה כל הזמן).
תהליך הבליעה הנורמאלי הוא תהליך מורכב שדורש קואורדינאציה של שרירים רבים. החל משרירי הלעיסה, הלשון, החיך, הלוע, וכלה בשרירים של הושט. כדי שיתקיים בצורה טובה, חשוב שתהיה סגירה של המעבר בין הגרון לקנה הנשימה (ולא יהיה מה שנקרא-הקדמת קנה לושט, או אספיראציות חוזרות).
כעיקרון, חום מחליש את השרירים יותר מקור (אבל יש חולים שאצלם לא כך הדבר), נוזלים קשים יותר לבליעה ממוצקים (אך גם זה לא כלל ברזל), ודברים עם טעם חזק, יכולים להשפיע בצורה שונה אצל חולים שונים (משפר את הבליעה אצל חלק ומקשה אצל אחרים, ולפעמים צריך ללמוד איזה טעמים עושים מה).
כדי שתהליך הבליעה יתרחש כפי שצריך ללא מיקרו אפסיראציות כל השרירים צריכים לתפקד.
מה מחליש את השרירים שקשורים לבליעה?
דיבור, לעיסה,בליעה, ואפילו נשימה מאומצת כתוצאה ממאמצים אחרים.
לכן, למי שיש בעיות בליעה חשוב: . להקפיד על מנוחה של שעה לפחות לפני הארוחה של כל השרירים- הווה אומר להימנע מדיבור, מאמצים אחרים (אפילו הליכה לפעמים), לא ללעוס מסטיק, וכד.
לאכול ארוחות קטנות ומרובות במקום ארוחות גדולות, . ולא לדבר בעת האוכל או השתייה
להכין בצלחת סוגים שונים של מאכלים מבחינת הטעם, הטקסטורה וההרכב, אך לא לערבב ביניהם, וללמוד מה קל יותר לאכילה מה מסובך.
להמנע מאכילת דברים עם מרקם מורכב, למשל- דגני בוקר עם חלב, מלפפון עם קליפה, וכד.
הסיבה לכך היא שתהליך הבליעה של כל מרקם של מזון הוא שונה במקצת, וישנה התאמה של השרירים בלי שאנחנו שמים לב. במיאסטניה פעמים רבות התגובה של השרירים היא איטית לשינויים נדרשים.
ועוד....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקט אחרי כמותרפיה ואח"כ חזרה
ד''ר אמיר דורי10/08/2010ככול הנראה הטיפול הכמותרפי המסיבי שקיבלת דיכא את המיאסטניה גרביס למשך כמה שנים.
שאלה חשובה היא - האם יש מגמת החמרה הדרגתית במצב?
בכל אופן, קשיי הבליעה מעוררים דאגה, והם אף עשויים להחמיר תחת טיפול בפרדניזון לאחר כשבוע, בד"כ כאשר המינון גבוה. קשיי בליעה נושאים איתם סיכון משמעותי לפתח זיהומי ריאות אם זולג אוכל או רוק לקנה הנשימה, או אפילו קושי נשימתי ממשי אם בולעים משהו לתוך קנה הנשימה.
לאור זאת, אם המצב במגמת החמרה או אינו משתפר רצויי שתשקלי (בחיוב) יחד עם הנוירולוג שמטפל בך טיפול בפלזמהפרזיס בהקדם האפשרי, אותו ניתן לשלב עם פרדניזון.
אם המצב בסה"כ משתפר, טיפול בפרדניזון במינון עולה כפי שציינת יכול לתת מענה לבעיה, אך יהיה איטי.
בהמשך, עוד לפני הירידה בסטרואידים, צריך לקחת בחשבון גם טיפול באימורן, וזאת בייעוץ של הנוירולוג עם האונקולוג ומומחה כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרתי מהרופא היקר אחרי רמיסייה
me13/08/2010טוב אז ככה בגלל שכמה חודשים אני און אופ בבליעה ובדיבור ובחולשה ומשכתי ומשכתי את הזמן ,ואמש חזרתי מבדיקה שהראתה שהשררי צוואר שלי גם חלשים,הוא נתן לי להתחיל פרדיניזון להתחיל 10 מיליגרם במשך שבוע,לעלות ל15 מיליגרם עוד שבוע
וכן הלאה 20,25 30,להגיע ל30 מיליגרם,לבוא לביקור חוזר עוד שבועיים וחצי 3,ואז הוא יחליט אם להמשיך ל 40 מיליגרם
כבר לקחתי אתמול בפעם הראשונה 10 מיליגרם
ובלעתי פוקצה כמו מורעבת ,כי יוכולתי ליבלוע,ולא ראיתי בכלל פעמיים
הייתי בטיול אופנועים לצפון הלכתי לישון ב5 בבוקר ,ישנתי בקושי עד עכשיו אני לא עייפה ,וזה בגלל הסטרואידים
הייתי ממש חסרת מנוחה ,החברים ישר שמו לב
שהשתנה לי הדיבור ואני יכולה לדבר,ואמש בפעם הראשונה בלעתי ואכלתי הכל מבלי להתעייף
הלוואי שארגיש טוב
רציתי מאוד פלזמה
אבל נאמר לי שביגלל שאני סרונגטיב לא יאשרו לי והוא גם לא יעיז להמליצ לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה לרופא
me13/08/2010ממש לא כימותרפיה סיימתי לפני שלוש שנים{4 שנים מאז גילוי המחלה } ,במיאסתניה חליתי בגיל 22 או 23
החלמתי תוך שנה ממאסתניה הצילו אותי בהדסה עין כרם!!!!!!! אחרי שדפקו אותי בתל השומר !!!!ועשו לי ניתוח טימקטומי בלי צילום בלי כלום בלי טנסילון בלי אי מ גי ישר הרופא הכניס אותי לניתוח ותפס טרמפ שאני הייתי בצום , עשיתי את הניתוח כמו מטומטמת
הייתי בהחמרה טוטאלית כל מה שיש למיאסתניה היה לי ,חודשיים במיטה לא מרימה ראש נפילת עפעפיים בלי אוכל בלי אפשרות לשתות נוזלים זרקו אותי כמו כלבה בתל השומר,התשובה לא הגיע אלי
הרופא לא טרח להודיע לי שהוא טעה בכלל והבלוטה לא היתה מוגדלת
הוא הסיק שביגלל הדיבור הנזלי אני חולת מאסתניה הרופא זרק עלי ז באתי אליו הוא לא ידע מה לעשות במצבי ,אישפזתי את עצמי בהדסה עין כרם והם הרימו אותי על הרגליים
היום הרופא כבר לא עובד בתל השומר הוא כבר לא שם תודה לאל
היום אני בת 37 וחצי וזה שוב חזר אלי כבר חצי שנה בערך שאני רואה כפול זה לא הגייוני ולא קשור !!!!
אני מצטערת לא מסכימה איתך הרי כולנו חיות נסויים שלכם ואתם לא מבינים שאנחנו מכירים את הגופ שלנו הכי טוב וכן לפעמים אנחנו צריכים עזרה אבל אל תסיקו מסקנות חפוזות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת רופא
ערן משה14/08/2010ראשית בל נשתמש בהכללות כגון "חיות הניסויים שלכם", ד"ר דורי אומנם עובד בתל השומר אבל לא נראה לי שהוא היה מעורב בטיפול אז. הייתי רוצה להאמין שמי שהכניס אותך לניתוח היו לו סיבות טובות מאד, לעיתים יש החמרה קשה לאחר הניתוח, צריך לדעת לטפל גם לאחריו.
כעיקרון אני מסכים איתך שהטיפול במיאסטניה גראביס (גם בהדסה) הוא לא טיפול כמו במחלות אחרות דומות, מהרבה סיבות כמו מחקרים מועטים ביותר, המחלה די נדירה, הרופאים המטפלים הם או נוירופיזיולוגים או נוירואימונולוגים ולכן החולים לא משויכים למרפאה אחת מסודרת כמו טרשת נפוצה למשל, אם תכנסי לפורום התמיכה של חולי מיאסטניה בתפוז תראי את אותן תלונות מחולים אחרים.
אני חושב שיש לעשות שינוי ניכר בטיפול ובהתיחסות לחולי המיאסטניה וגם לדברים אלה אני מסכים, לא תמיד מקשישבים לחולים עד הסוף ולא תמיד מאמינים לכל תלונותיהם במחשבה שיתכן שיש גם תופעות כגון חרדה וכו' רק שלדעתי החשיבה צריכה להיות אחרת החמרת המחלה גורמת לחרדה ואז יש החמרה בתסמינים ולא להיפך.
אני לא בא כאן להטיף לרופא זה או אחר, אבל אם נאסוף תלונות של חולים רבים רוב התלונות הן אלו.
הטיפול במיאסטניה גראביס כיום, מכל מיני סיבות או טיפול של ניסוי וטעייה כי כל חולה מגיב אחרת לטיפול כי כל חולה הוא עולם ומלואו אחר , תגובה מיידית כזו לפרדניזון אני לא ראיתי וזה על הכיפאק שזה כך ואם זה כך אולי לא כדאי להגיע ל-40 מ"ג, ככל שהמינון יהיה נמוך יותר כך תפטרי מהתרופה הזו מהר יותר.
אני סרונגאטיב כמו שציינתי וכן קבלתי אישור לפלזמה פארזיס, פעמיים אין קשר בין הדברים, כשהעיקרון המנחה הוא זה לחולי סרונגאטיב יש נוגדנים לחלבונים מסוימים על השריר או באיזור צומת עצב שריר, שם המחלה פוגעת, אבל עדיין לא נמצא סוג הנוגדנים, כך שפלזמה עוזרת, יש חולה בפורום התמיכה בתפוז סרונגאטיב שפלזמה עוזרת לה מאד. ישנה היום בדיקה רגישה יותר של נוגדני מאסק ויש האומרים שחלק מחולי הסרונגאטיב הם בעצם מאסק שהבדיקה הקודמת לא גילתה.
דרך אגב, לא באופן מדעי, אבל לפי סיפורי החולים חולי מאסק, מגיבים אחרת לטיפול מחולי אצטיל כולין ובכלל אחרת מחולי סרונגאטיב, שוב לא מחקר מדעי רק לפי תכובות וסיפורי החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תכעסי כל-כך
עליסה14/08/2010קשה מאוד לרופא שלא מכיר אותך ויודע את כל הפרטים, לדעת מה קרה אצלך באופן ספציפי. הוא רק יכול להסתמך על הנתונים שאת נותנת. זה נכון במרפאה שלו, ונכון שבעתיים באתר באינטרנט, שבו אין לו שום מקור אחר למידע.
טיפול כימותראפי יכול לעשות את שני הדברים- להביא לרמיסיה של מיאסטניה, וגם לגרום לתופעות של מיאסטניה. ושני הדברים תוארו בספרות. חלק מהטיפולים שניתנים היום לחולי מיאסטניה נמצאו בדרך מקרה, כאשר אצל חולה שקיבל כימותראפיה או מבטרה חל שיפור משמעותי גם במיאסטניה.
אחת הבעיות במיאסטניה, היא דווקא שהחולים אינם "חיות ניסוי". ברור לי שמה שאני אומרת נשמע לך מוזר, אבל אם תחשבי על כך, כל ההתקדמות הרפואית מבוססת על מחקרים שנעשו על חולים. אם תסתכלי על מחלות שהייתה בהן פריצת דרך משמעותית בדרך הטיפול, בכולן היו מחקרים גדולים על חולים, שהיו מוכנים לקבל טיפול מבלי לדעת אם הוא אכן יועיל, משום שסמכו על הרופאים שלהם.
אני עצמי נותנת היום טיפול ניסיוני כזה, מתוך מחשבה שיש סיכוי גדול שאכן הטיפול יביא לתועלת לחולים וייתן אפשרויות טיפוליות חדשות. בלי מחקר מסוג זה, גם אם התרופה יעילה ביותר היא לא תוכל להיכנס לשימוש. כל מחקר כזה, נעשה עם בקרה מלאה של ועדות אתיקה, שמוודאות שלא ייגרם שום נזק בלתי סביר לחולה. אותם שיקולים של נזק מול תועלת שנעשים על ידי כל רופא בהחלטות שלו, נעשים גם במחקרים וניסויים.
כאשר הייתי במרכז גדול בחו"ל, אחת הרופאות ביקשה ממני רשות להשתמש בדגימות הדם שלי לצורך מחקר שהיא עורכת. נתתי לה את הסכמתי בשמחה. שמחתי מאוד לראות שיש רופאה שמעוניינת להגיע להבנה טובה יותר של המחלה הזאת. חשבתי, שגם אם זה לא יביא לי תועלת, ייתכן שזה יוכל לעזור לאחרים במצב דומה.
התקדמות של הרפואה, שיפור האבחון והטיפול מבוססת על שיתוף פעולה מלא בין הרופאים לחולים. ייתכן שיש מה ללמוד מהמקרה שלך. (אינני בקיאה בפרטים), או מהמקרה שלי, או מהרבה מקרים אחרים.
רופאים הם רק בני אדם, ולכן בלתי נמנע שגם יעשו מדי פעם טעויות. מה שחשוב זה ללמוד מהן, כדי שלא יישנו, לא אצל החולה עצמו, ולא אצל חולים אחרים. חלק מהטעויות ברפואה אינן קשורות לרופא זה או אחר, אלא טעויות בהבנה של מחלות. בתקופת לימודי, אחד המורים (המצויינים שלי) לקח את הספר ברפואה פנימית (שהיה האורים והתומים שלנו) ואמר- מחצית ממה שכתוב כאן לא יהיה נכון בעוד 20 שנה. הבעייה שאני לא יכול להגיד לכם איזה מחצית.
ולבסוף, אם הרופא שלך יבקש אישור לטיפול זה או אחר, באבחנה של מיאסטניה, ובהתוויה המתאימה, אין לי כל ספק שהטיפול יאושר, בדיוק כפי שהיה מאושר לחולה סרופוזיטיב. היום ידוע לכולם שלא לכל החולים יש נוגדנים. ואם יש לך מיאסטניה אוטואימונית (הווה אומר כזו שנגרמת על ידי נוגדנים, ומגיבה בעיקרון לטיפולים המקובלים), את זכאית לטיפול כמו כל חולה אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לערב סרטן ומיאסתניה
me14/08/2010אני חליתי במיאסתניה בגיל 22 או 23
חליתי בסרטן בגיל 34 בערך
בן שתי המחלות עברו כיברת דרך ושנים
למה אתם מערבים
עשיתי רק 4 טיפולי כימו קשים
אני בריאה כבר כימעט 4 שנים מגילוי המחלה סרטן השד
המיאסתניה חזרה לי רק ממתח נפשי ועצבים ומהחום שקיבלתי ומהצהבת מיסוג a
זה ידוע שחום גבוהה מעורר המון בעיות מהעבר והמערכת החיסונית כנראה גם תקפה דברים שלא היה צריך
אני מבקשת ממכם לא להפיל כלום על הכימו
ועל הסרטן
אין שום קשר אין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לערב
ערן משה14/08/2010מה שעליסה התכוונה שיכולות להיות סיבות רבות לחזרת המחלה, כמו שציינת וגם טיפולים כימותראפיים כשהיא במיוחד מצינת שהיא לא בקיאה בסיפור שלך. אכן טיפולים אלה יכולים לגרום לחזרת המחלה, במקרה שלך לא אבל זה ייתכן.
הסיבה לחזרה כרגע אינה חשובה, המחלה חזרה והחשוב הוא שהטיפול שניתן לך עוזר במיידי וזה מעולה.
כפי שכבר כתבתי אין מניעה שתקבלי יפולי החלפת פלזמה כמו כל חולה מיאסטניה אחר. ברגע שהאבחנה קיימת לא משנה באם את סורנגאטיב או פוזיטיב את חולת מיאסטניה ומדגיעים לך כל הטיפולים הקיימים, אני כסרונגאטיב קבלתי אישור לטיפול במבטרה שהיא תרופה ניסיונית כרגע בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ציינתי שהרופא כבר לא בתל השומר
me14/08/2010אין לי תלונה לרופא זה או אחר הרופא שטיפל בי ועשה טעות לעוד כמה כבר דאגו להעיף אותו מהבית חולים הוא היה מנהל מחלקה הכי אפס שקיים
גם היום אני כבר לא רואה פעמיים ובולעת כמו שצריך הדיבור כבר חזר לי ואני כבר לא מתאמצת
ואני אציין שהתחלתי לקחת 10 מיליגרם ביום חמישי האחרון
אני גם עובדת בתל השומר אין לי תלונות לבית חולים ולרופאים כרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת ספורנוקס נגד פטרתעמוס08/08/2010
שלום דר' דורי,
אני סובל מזה זמן רב מפטרת מפושטת ומגרדת על הגב והחזה,כנראה עקב שימוש ממושך בפרדניזון,
למרות שכיום אני כבר כ-שנתיים במינון של 5 מ"ג ליום.
הדרמטולוג נתן לי ליטול ספורנוקס, שהיא למיטב ידיעתי תרופה מאד חזקה.אני נוטל אותה במינון של
4 כדורים ליום במשך שבוע,ואח"כ עושה הפסקה של 3 שבועות,וחוזר חלילה.
התרופה שיפרה במידה ניכרת את מצבי,והנטיה של הרופא היא להמשיך בכך.
אני מבצע בדיקת תפקודי כבד אחת לחודש,והיא תקינה.אני גם נוטל אימוראן במינון של 150 מ"ג ליום
ובדיקת תפקודי הכבד משמשת גם לצורך השפעת האימוראן.
שאלתי היא האם אוכל לדעתך להמשיך ליטול את הספורנוקסלאורך זמן,והאם אין בו סכנת "התנגשות" עם תרופות אחרות כמו אימוראן,פרדניזון,מסטינון וכו'.
תודה רבה להתיחסותך
עמוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורנוקס וסטרואידים!
ד''ר אמיר דורי08/08/2010עמוס שלום,
פרדניזון מפורק בגוף ע"י אנזים מיוחד. ספורנוקס מעכב במידה מסויימת את פעילות האנזים הזה. יוצא מכך, שפירוק ופינויי הפרדניזון מהגוף יורד. כך ששימוש בשניהם גורם לחשיפה ממושכת יותר ורבה יותר של פרדניזון. למעשה זה כמו לקחת פי 2-4 יותר פרדניזון. כך שלאור זאת, ככול הנראה רצויי לנסות להוריד את מינון פרדניזון.
כיוון שמדובר בטיפול ממושך עם ספורנוקס, אם לא היו התקפים/בעיות עם המיאסטניה בחודשים האחרונים, בהחלט הייתי מוריד את המינון בהדרגה, למינימום האפשרי. אבל תעשה את זה בתאום עם הנוירולוג המטפל בך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' דורי-תודה רבה על תשובתך.-
עמוס09/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בשלפוחית השתןדורית03/08/2010
לאחר התייעצות עם רופאת המשפחה ניסינו להעלות את מינון הדטרוסיטול אך לצערי תגובת מערכת העיכול רעה. (שלשול) כפי הנראה לא תאפשר נטילת התרופה במינון של 4 מ'ג. יש לציין שאני גם לא מרגישה הטבה.
האם קיימת תרופה נוספת שיכולה לתת פתרון לבעיה והיא מותרת לחולי מיאסטניה גרביס.
מצבי ללא טוב , אודה לך על עצתך.
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בשלפוחית השתן
ד''ר אמיר דורי03/08/2010ראשית - תופעת הלואי היותר שכיחה של דטרוזיטול היא עצירות ולא שילשולים! יתכן שהשלשול נובע מבעיה אחרת (וירוס?). שווה לנסות שוב, לעיתים גם המערכת מתרגלת לטיפול.
שנית - אם בכל זאת רוצים משהו אחר, ניתן לנסות Oxybutynin. עם אותה מודעות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה מוגברתיעל פ31/07/2010
אני מרגישה החמרה במצבי. התור למרפאה ב18 לחודש. האם יש חשיבות להקדמת התור? או ששבועיים המתנה לא ישנו לגבי מהלך המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל-
ערן31/07/2010השאלה במה מתבטאת ההחמרה, אם בחולשת גפיים, אז אפשר לנוח שבועים, אין ברירה, גם החום לדעתי מחמיר את המחלה ועומד להיות שבוע חם מאד וקשה לכולנו.
אם החמרה מתבטאת בהחמרה של קשיי נשימה נכון יהי להגיע למרפאה בהקדם, לדעתי כמו כן החמרה בבעיות בליעה שכפי שכבר דברנו על כך יכולות לגרום בעצמן לבעיות נשימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחמרה
יעל פ31/07/2010גם גפיים, בליעה ונשימה. במנוחה זה לא ניכר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הייתי מקדים או
ערן01/08/2010שתצרי קשר טלפוני עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה מוגברת
ד''ר אמיר דורי01/08/2010השאלה היא מה מידת ההחמרה. אם אינה משמעותית – ניתן לדחות. אם יש קושי משמעותי בנשימה ובליעה – יש לגשת מיד לחדר מיון! אם זה באמצע, זה נתון לשיקול דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה במשמעותית?
עליסה03/08/2010זו אינה שאלה קנטרנית, אלא באמת מתוך עניין, ורצון לדון בנושא שבעיני הוא משמעותי.
כמו שכתב לי פעם אחת הנוירולוגים שטיפלו בי- מה שבשביל אחד קשה, בשביל אחר קל. ואכן כאשר משמתמשים במונחים שאינם מוגדרים בצורה ברורה, עלולים לדבר בשפה שונה. .
ממה ששמעתי מחולים רבים בארץ ובעולם, הם באמת לא יודעים פעמים רבות מתי מה שקורה הוא "משמעותי" ומתי לא, וגם לא תמיד יודעים לכן להעביר את המסר הנכון לרופאים שמטפלים בהם. ומדובר בקשת רחבה של חולים, כולל חולים אינטלגנטים, שמבינים מצויין את מצבם באופן כללי.
ומרגישים לא פעם שהם מצויים, ב"ערפל קרב".
מצד אחד יש חשש מ"קרייסיס" מונח מיסטי כמעט ולא מוגדר היטב, שמבטא מצב מסכן חיים.
ומצד שני, "סתם" קושי בנשימה לא נראה משהו רציני שדורש התייחסות אפילו לא מיידית.
לא נראה גם שלרופאים עצמם יש כללים ברורים ומוגדרים, מתי זה "משמעותי" ,מתי פשוט צריך להגיד לחולה לנוח, ומתי אפילו זה לא. ואותו חולה יכול לשמוע דברים שונים לחלוטין משני רופאים שרואים אותו בעת אישפוז במחלקה למשל..
חלק מתחושת הביטחון שיש לחולה (שהיא הכרחית כדי שיוכל להמשיך ולנהל את חייו בצורה סדירה עד כמה שניתן), נובעת מידיעה מה הם סימנים שדורשים התייחסות, ממה אפשר להתעלם, מתי צריך לפנות בדחיפות לרופא.
מדדים אובייקטיביים או סמי-אובייקטיביים, שהחולה יכול לבצע בעצמו, יכולים לסייע פעמים רבות. כמו מדידת חום אצל חולה אחרי כימותראפיה, בדיקת פיק-פלו אצל חולה אסטמה וכד.
וכאשר לחולה יש הנחיות ברורות פחות או יותר מתי לפנות לעזרה-(חום מעל 38, פיק פלו נמוך ב-25% מהמצב הבסיסי וכד), ומתי לא. ופעמים רבות אפשר גם להנחות אותו מה ניתן לעשות כדי להביא לשיפור במצב באמצעים שיש בביתו (וגם לצייד אותו באמצעים כאלה, במידת הצורך).
נראה לי שגם במיאסטניה ניתן להגיע למצב שבו הדברים יהיו פחות לוטים בערפל, למרות האופי הפלוקטואטיבי והמתעתע של המחלה. ובכך גם להביא לשיפור בקומוניקאציה בין החולים לרופאים שמטפלים בהם, וגם לתת לחולים תחושת ביטחון ושליטה טובה יותר במה שקורה.
וכך כל חולה יוכל לדעת במשך הזמן, מה אצלו זו החמרה קלה, מה החמרה משמעותית, ומה החמרה שדורשת התייחסות מיידית. (וגם שיפור), וככל שהדברים יהיו ברורים יותר, יהיה (לשני הצדדים) קל יותר להחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה "החמרה משמעותית"?
ד''ר אמיר דורי03/08/2010באמת יש קושי ניכר בהגדרה. אנסה להסביר:
יש שני פרמטרים שכדאי לשים לב אליהם: 1. פרמטר של זמן/מגמה. 2. פרמטר של חומרה.
לגבי הפרמטר של זמן: החמרה משמעותית מתבטאת ב"מגמה מתמשכת של החמרה". כלומר, אם המצב הולך ומתדרדר ככול שהזמן עובר. אם ההתדרדרות מהירה ומתמשכת, תוך שעות – יש לפנות בהקדם (עוד באותו היום) לבדיקת רופא, לפני שיהיה מאוחר מידי. אם ההתדרדרות מתמשכת אך איטית יותר מכך, הפניה לרופא לא צריכה להיות באותו היום אבל כן בתוך ימים בודדים.
אם הייתה החמרה אך מגמת ההחמרה אינה מתמשכת, יש לשקול את ההמשך לפי החומרה.
לגבי החומרה: כאשר יש קושי בנשימה עד כדי קוצר נשימה במאמצים קלים כגון הליכה מספר מטרים – זה לא טוב! כנ"ל לגבי קושי בבליעה – אם אי אפשר לבלוע בלי להשתעל –גם זה לא טוב! אלה מצבים מסכני חיים! אם זה מצב קבוע מזה שבועות, אז אין דחיפות לגשת לרופא עם זה באותו היום ממש. אבל אם זה מצב חדש ומתפתח, עם מגמת החמרה מתמשכת, כפי שניסית להסביר למעלה, יש לברר בהקדם!
ישנם מצבים רבים שמשפיעים על המצב הנתון וגורמים לו להיות מעט פחות טוב מהרגיל. אלה כוללים מזג אויר חם, סטרס, או עייפות כללית מעומס שיגרתי. אם יש את אחד מאלה, עשויה להיות החמרה במצב, אבל בד"כ לא מתמשכת, אלא עם עליות וירידות. אם זה עייפות שיגרתית, בד"כ תחלוף ע"י שינה ומנוחה. אם זה סטרס פסיכולוגי, בד"כ חולף לאחר פתרון הגורם לסטרס. אם זה זיהום לעומת זאת (כגון בדרכי השתן או בגרון), המצב יחמיר אם לא יטופל באנטיביוטיקה, ובהחלט תתכן החמרה מתמשכת בשל כך.
במידה ויש החמרה במצב, במיוחד אם מערבת הפרעה בנשימה או בבליעה, רצויי לפנות רופא המשפחה קודם, על מנת לברר אם אין בעיה זיהומית, ולקבל חוות דעת ראשונית לגבי חומרה המצב. בהתאם, להמשיך למיון או לנוירולוג במרפאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בשלפוחית השתןדורית30/07/2010
אני סובלת מדלף מהשלפוחית ומנתינת שתן מרובה' עם תרבית עקרה, כרגע בבירור אך זקוקה בינתיים לעזרה תרופתית כי המצב ממש בלתי נסבל. לדברי רופאת המשפחה יש קושי במציאת תרופה בגלל המיאסטניה גראביס ממנה אני סובלת. בנתיים קיבלתי דטרוסיטול 2 מ'ג כמעט ללא השפעה. אודה לך אם תוכל להמליץ לי על משהו אחר המותר לחולי מיאסטניה שיכול להרגיע מעט את שלפוחית השתן. בתודה דינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בשלפוחית השתן
ד''ר אמיר דורי30/07/2010אם הייתה תגובה חלקית לדטרוזיטול 2 מ"ג וללא תופעות לואי (החמרת חולשה של שרירים) הייתי מעלה למינון שמקובל לתת והוא 4 מ"ג ליום.
יש לציין כי דטרוזיטול פועל על הקולטן (רצפטור) המוסקריני, שמפעיל שרירים חלקים בד"כ, ואינו עובד על הקולטן הניקוטיני שמפעיל את שרירי השלד (שנפגע במיאסטניה גרביס). לכן, בעיקרון לא אמורה להיות לדטרוזיטול הפשעה על מיאסטניה גרביס. אבל, במינונים גבוהים, ההשפעה נעשית פחות סלקטיבית, ואז כן עלולה להיות השפעה גם על הרצפטורים הניקוטיניים.
בקיצור, ניתן להעלות מינון אבל לשים לב שלא מתפתחת חולשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בשלפוחית השתן
דורית31/07/2010תודה על התגובה המהירה וכבר מחר אבדוק עם רופאת המשפחה אפשרות של העלאת המינון. שוב תודה דינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3יעל פ29/07/2010
תזונאית המליצה לי לקחת בין היתר אומגה 3 בגלל קולסטרול גבוה. האם יש התוויות נגד במיאסטניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3
ד''ר אמיר דורי29/07/2010אין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פלסטי במקרה של צניחת עפעפייםגלית28/07/2010
אבי בן 82 סוכרתי המזריק אינסולין כשנתיים.
לפני כשלושה חודשים החל להיסגר לו עפעף אחד ועכשיו גם השני.
כדי לראות הוא נאלץ לפתוח את העיניים עם הידיים.
הוא עבר סדרה של צילומים ובדיקות, ביניהן EMG ו-C.T, נשלל קשר לסוכרת והוא אובחן כחולה מיאסטמיה. בעקבות כך הוא החל לקבל טיפול בסטרואידים לפני כשבועיים ללא הצלחה יתרה.
שאלתי היא האם במצבו ניתן לבצע ניתוח פלסטי כלשהו לתיקון המצב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במקרה של צניחת עפעפיים
ד''ר אמיר דורי28/07/2010השאלה היא למה לא הגיב לטיפול!
האם ניסה מסטינון? מה מינון הסטרואידים שנוטל?
בעיקרון – אם האבחנה היא מיאסטניה גרביס, רצויי מאוד לא ללכת לניתוח להרמת העפעפיים כי טיפול תרופתי מתאים קרוב לודאי שיפתור את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)