פורום מיאסטניה גרביס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלזמהפרזיס
    יעל פ
    26/07/2010

במפגש תמיכה שהתקיים היום אצל משה פיק סיפר אחד החולים על טיפול בפלזמהפרזיס שנמשך שעתיים אחת לחודש.
    לפני מספר שנים הוצע לי הטיפול ע"י פרופ' רכס ואז דובר על מספר שעות אחת לכמה חודשים. האם זה טיפול שונה? הטכנולוגיה השתנתה? או שמא ישנם סוגים שונים של פלזמהפרזיס?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פלזמהפרזיס

הוספת תגובה

• פלזמהפרזיס

ד''ר אמיר דורי
    27/07/2010

הקצב תלויי במספר גורמים, בינהם גודל הקטטר דרכו עושים את הוצאת והכנסת הדם. לא תמיד מהר זה טוב!
    הנקודה היותר חשובה היא שפלזמהפרזיס באופן עקרוני אינו טיפול יעיל לאורך זמן רב במיאסטניה גרביס. זה טיפול שבא לתת מענה מהיר להחמרה או למצב קשה. לאורך זמן כטיפול שיגרתי זה לא הוכח כיעיל, למרות שלעיתים אין ברירה, וזה מה שעושים, כי אין פתרון אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרים מהכנס הנוירו-מוסקולרי
    ד''ר אמיר דורי
    24/07/2010

הבינלאומי שנערך בנאפולי.

מבחינה אבחונית: בשנה-שנתיים הקרובות צפויה לצאת לשוק בדיקת דם חדשה, המבוססת על תרביות תאים, ומאפשרת זיהויי נוגדנים בעלי יכולת קישור נמוכה. זה אומר שחלק מהחולים שהינם סרו-נגטיביים, כלומר שליליים בבדיקות הרגליות לנוכחות נוגדנים כנגד הרצפטור לאצטיל כולין או MUSK ימצאו נושאים נוגדנים אלה, כלומר סרו-פוזיטיבים. ההבדל בין בדיקה זו לבדיקה הקיימת כעת היא ברגישות הבדיקה, כלומר זו רגישה יותר.

מבחינה טיפולית: הודגש כי חלק לא מבוטל של חולים עם מיאסטניה אוקולרית, זו המתבטאת בחולשת שרירי תנועות העיניים/עפעפיים אינם "מסתדרים" עם טיפול בפירידוסטיגמין/מסטינון בלבד. חולים אלה זקוקים לטיפול נוסף, נוגד דלקת, כלומר עם סטרואידים או אימורן וכו'.

מחכים כעת לתוצאות מחקרים העוסקים ביעילות טיפול במבטרה, ויעילות הניתוח לכריתת התימוס כשאין בו תימומה. עד לסיכומם, אין חדש בתחום זה, אך מוסכם שמבטרה בשלב זה הינו טיפול שניתן כאשר כשלו הטיפולים האפשריים האחרים.

הוספת תגובה

• ואם כשלה גם המבטרה? מה עושים?

ערן משה
    25/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם כשלה גם המבטרה? מה עושים?

ד''ר אמיר דורי
    26/07/2010

הייתי מתחיל מרוויזיה של המיקרה. כלומר עובר שוב על ההיסטוריה והממצאים שהובילו לאבחנה, הטיפולים והמשך שלהם, והפרמטרים שלפיהם נקבע שנכשלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשינו זאת לפני הסלספט ולפני

ערן משה
    26/07/2010

המבטרה. העניין הוא שהן אימוראן והן סלספט אכן שיפרו לתק' קצרה ושוב היתה החמרה . מבטרה לא שינתה מאום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוויזיה

ד''ר אמיר דורי
    26/07/2010

השאלה היא על מה נשענת האבחנה של מיאסטניה. אני לא בטוח שזה המקום לפרט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המבטרה

ד''ר אמיר דורי
    30/07/2010

ערן, כדי לא להשאיר את השאלה הזאת פתוחה - התשובה היא: אם האבחנה מוצקה, ומבטרה לא הועילה נאלצים להסתדר באופן יצירתי עם מה שיש: מסטינון+סטרואידים+אימורן/סלספט+ פלזמהפרזיס/IVIG לתקופות לסרוגין. ניתן לנסות גם תרופות אחרות שודאי מוכרות לך ממחלות אוטואימוניות נוספות אך פחות שיגרתיות במיאסטניה: מטוטרקסט, ציקלוספורין, ציקלופוספמיד, טקרולימוס. לכל תרופה יתרונות וחסרונות משלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ערן משה
    31/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך לקחת בחשבון גם..

עליסה
    31/07/2010

שמבטרה פועלת על ידי כך שהיא "מסמנת" את תא ה-B (שמציג CD20), למערכת החיסונית, וכתוצאה מכך יש הרס של התאים האלו על ידי משלים, ותגובה תאית.
    אצל חולה שקיבל טיפול אימונוסופרסיבי במשך תקופה ממושכת, (כמו סלספט, סרואידים וכד), יכולה להיות פגיעה משמעותית בתגובה התאית. בדומה לחולים עם דיכוי חיסוני דומה כתוצאה ממחלתם וטיפולים כימותראפים, מה שיגרום לתגובה מופחתת למבטרה, גם אם באופן פוטנציאלי יכלה להועיל.

יש עבודות מעניינות (דווקא מישראל), של מתן פלסמה ביחד עם המבטרה במחלת לויקמיה לימפאתית כרונית, עם השגת תגובה טובה יותר בצורה משמעותית אצל חלק מהחולים.
    ייתכן ויש מקום לשקול זאת גם במקרים אלו. (בתנאי שאין קונטרהאינדקאציה לכך, כמו חסר IGA או רגישות יתר למרכיבי דם), פער משמעותי בין CD19 לCD20 יכול להעיד על כך שמבטרה אכן נקשרה לתאים, אך לא הביאה להרס שלהם, ואז יש מקום לשקול שיפור התגובה בדרך שציינתי. .

בנוסף יש היום מספר תרופות בפיתוח, ובשלבים שונים של מחקרים קליניים, שפועלות בצורה יותר יעילה ממבטרה על CD20, או בכלל מכוונות נגד קולטנים אחרים, שיש להם חשיבות בפעילות של התאים מייצרי הנוגדנים. כך שיש בהחלט תקווה לעתיד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמבטרה פועלת

ד''ר אמיר דורי
    01/08/2010

זה בהחלט מעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנמיה
    ילתא
    24/07/2010

לאחרונה ההמוגלובין שלי יורד ויורד, (כרגע 9) למרות פריטין וברזל נאים ביותר.
    האם אפשר לשייך את זה לתופעות הלואי של האימורן,
    או שצודק רופא המשפחה שלי, שחושד במחלה כרונית נוספת למיאסטניה?
    (אני מקבלת אימורן כבר כמה שנים, והתופעה הזו חדשה).

אני תשושה מאד.

לקביעת תור
    סגירה
    אנמיה

הוספת תגובה

• אנמיה ומיאסטניה

ד''ר אמיר דורי
    24/07/2010

אימורן בהחלט יכול לגרום לאנמיה, בד"כ עם כדוריות דם גדולות, לעומת הכדוריות הקטנות שמופיעות בד"כ בחסר ברזל. באנמיה של מחלה כרונית קשה, האנמיה היא בד"כ עם כדוריות בגודל נורמאלי. זה יכול לתת כיוון מסוים, אך לעיתים יש שילובים שמבלבלים את הנתונים. אם אין חסר פריטין כפי שציינת, ככול הנראה לא מדובר בחסר ברזל. השאלה היא אם כן מה גודל הכדוריות. יחד עם זאת, יש עוד מצבים שגורמים להגדלה של הכדוריות, כמו חסר פולט, B12 ואחרים.
    אם היית יציבה עם אותו מינון אימורן שנים רבות וכעת השתנה המצב, אכן צריך לחפש/לברר מה הסיבה לכך. רופא המשפחה בד"כ מנוסה בבירור אנמיה, ואם אינו מאתר את הסיבה, ניתן לפנות להמטולוג.
    התשישות בהחלט יכולה לנבוע מהאנמיה, כי פחות חמצן מגיע לכל הרקמות, אבל גם לזה יש סיבות אפשריות נוספות, כגון ירידה בפעילות בלוטת תריס והמיאסטניה עצמה.
    חשוב מאוד לברר את הסיבה לאנמיה, לוודא שהמיאסטניה יציבה ולאור השילוב של שניהם, אם לא נמצאת סיבה לאנמיה, והמיאסטניה פעילה, יש מקום לשקול טיפול זמני במנות דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התייחסותך. אני מבינה אם כך-

ילתא
    24/07/2010

שאם גודל כדוריות הדם נורמלי, אבל תרומבוציטוזיס וESR גבוה, האבחנה הסבירה היא אנמיה של מחלה דלקתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באופן עקרוני כן, אבל

ד''ר אמיר דורי
    24/07/2010

כפי שניסיתי להסביר בזהירות – לעיתים יש מספר מרכיבים ביחד, דבר שמבלבל את הממצאים. צריך לכן לקבל את התמונה כולה, שכוללת מחלות רקע, תרופות, בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה כדי להגיע למסקנות משכנעות. מחלה דלקתית אחת יכולה לגרור מגוון של שינויים. ואם יש שתי מחלות דלקתיות, אז זה מורכב עוד יותר.
    תני לרופא המשפחה לחקור את העניין. אם אין תשובות ברורות ניתן להמשיך בבירור אצל המטולוג או אצל מומחה מהתחום של המחלה האחרת (אם יש).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

ילתא
    25/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ךד"ר דורי
    ערן משה
    22/07/2010

שלום, כפי שציינת אתה בכנס הרלונטי, אפשר להיות חוצפן ולקבל סיכום ממצה לכשתחזור? אם זהו הכנס בו אנג'לה וינסט מציגה את ממצאיה?

לקביעת תור
    סגירה
    ךד"ר דורי

הוספת תגובה

• ודאי, בהמשך.

ד''ר אמיר דורי
    22/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מריחואנה רפואית
    יעל פ
    21/07/2010

האם מישהו ראה את הכתבה של אברי גלעד בערוץ 2??. קיבלתי רושם שהטיפול בקנביס רפואי עושה פלאים בחולים במחלות נוירולוגיות ואוטואימוניות. יש נסיון עם חולי מיאסטניה??

לקביעת תור
    סגירה
    מריחואנה רפואית

הוספת תגובה

• לא ראיתי את התוכנית

ד''ר אמיר דורי
    22/07/2010

כך שאינני מגיב ישירות למה שנאמר שם.
    באופן עקרוני, קנביס רפואי ניתן למגוון של סימפטומים, בעיקר לכאב במחלות כרוניות, בחילות, חוסר תיאבון, גלאוקומה, ספאזם שרירי בטרשת נפוצה, ועוד. השימוש דורש אישור מיוחד, וזה ניתן בעיקר עבור חולים אונקולוגיים או עם מחלות אחרות, לרוב סופניות. במקרים אחרים הטיפול מאושר לחולי כאב כרוני עם פגיעה עצבית שניסו ונכשלו בטיפול תרופתי אחר.
    כאב אינו חלק מהתסמונת שקיימת במיאסטניה גרביס, למרות שבהחלט קיים באופן משני בשל חולשת השרירים. אבל למרות זאת, הכאב הזה מגיב לרוב לטיפול שיגרתי, ברמות שונות של תרופות. ובמנוחה, בד"כ מוקל או חולף. דבר שלא קיים בכאב כרוני במחלות הנ"ל.
    לא ידוע לי על עבודות שנעשו על טיפול עם קנביס בחולי מיאסטניה. צריך גם לקחת בחשבון, שלקנביס עצמו יש גם צדדים לא כל כך טובים. לדוגמה, הוא גורם לנזק לתאי גליאה שהם התומכים של תאי העצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי בטיפול במריחואנה

יעל פ
    22/07/2010

גם לטיפולים הקיימים היום, סטרואידים, אימורן, אימונוגלובולינים וכו' יש תופעות שליליות.
    להבנתי, השימוש הוא בכמויות מזעריות והוא משפר מאוד את היכולת התיפקודית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה טובה

ערן משה
    22/07/2010

הוצע לי כבר מס' פעמים בשל הכאבים שיש לי עקב פיברומיאלגיה משנית, בנתיים סרבתי. לא זכוא לי שדובר שם על מחלות אוטואימוניות דובר על פרקינסון וALS , אולי בזה ימצא המזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מריחואנה רפואית

יעל פ
    22/07/2010

הראו חולה פרקינסון שלא מסוגל לתפקד ובאורח פלא עם כמות קטנה מתפקד מצוין. שווה בדיקה
    חולי ALS האריכו חיים.
    אחפש את הכתבה בVOD ואצפה שוב
    מדובר על כמות מזערית שהתועלת גדולה מהנזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מריחואנה רפואית

ד''ר אמיר דורי
    22/07/2010

לצערי זה לא מאריך חיים! זה טוב לסימפטומים מסויימים כפי שציינתי, במצבים מסויימים כמו ב- ALS השינויי הזה חשוב באופן קריטי, לאיכות החיים של החולה. אבל זה לא משפיע על המחלה או מאיט אותה. במחלות קשות, אכן היתרון גובר על החיסרון. במיאסטניה, המאמצים מתמקדים בכיוון אחר. אם יש כאב כרוני בגלל סיבות / מחלות אחרות, צריך לשקול לגופו של עיניין. באופן עקרוני, רצויי קודם להעזר בתרופות קונבנציונליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קרה לדר' דורי שאינו מגיב לפניות
    עמוס
    21/07/2010

התגובה האחרונה שלו הייתה מ-12.7.10 .
    האם הוא בחו"ל?בחופשה?
    היו צריכים להודיע לנו.
    לא נעים שנותרו חולים שפנו ואין תגובת הרופא.

הוספת תגובה

• שלום עמוס

ד''ר אמיר דורי
    21/07/2010

אכן אני בחו"ל בכנס בתחום הרלוונטי הזה, אבל עוקב אחר הכתוב.
    אחרים ענו לפניות, באופן די עינייני. לא הייתה לכך הסתייגות מהפונים עצמם, כלומר זה השביע את רצונם, לכן לא מצאתי לנכון להוסיף או להעמיס.
    אם יש פניה ישירה אלי או שהתשובה מוטעת או עם בעיה אחרת, אני מוסיף או מעיר.
    אם הייתה תחושת הזנחה או נטישה - אני מצטער ומתנצל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לדר' דורי- על התגובה המהירה-

עמוס
    21/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליריקה שבר ירך
    שמעון
    18/07/2010

שלום

לביתי נשברה הירך עברה ניתוח והוכנסה לה פלטה עם ברגים. היא מקבלת כדורי ליריקה (פעמים 75מ"ג ביום)לשיכוך כאבים מזה מספר שבועות. האם כדור זה יכול להאיט את התאחות השבר?

תודה שמעון

לקביעת תור
    סגירה
    ליריקה שבר ירך

הוספת תגובה

• לא

ערן
    18/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דליפת שתן במאמץ
    יעל פ
    18/07/2010

מה גורם לזה והאם זה קשור למיאסטניה? אם כן מה הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    דליפת שתן במאמץ

הוספת תגובה

• דליפת שתן במאמץ-

ערן
    18/07/2010

פעם בדקתי את זה עם מס' אורולוגים שעבדתי איתם (גניקולוגים לא בטוחים אבל נתנו את אותן תשובות לערך), אז ככה בגיל המתקדם יש חולשה של שרירי האגן שחלקם תומכים בשלפוחית השתן וחלקם ברחם כמו כן יש קשר גם לסוגר השתן, כשצוחקים, מתעטשים או כל לחץ אחר על הבטן התחתונה גורמים ללחץ על הרחם שמטבעו רוכן על השלפוחית ולכן יש לחץ מוגבר על השלפוחית עקב חולשת שרירי האגן ואז יש דליפת שתן, יש לכך היום פיזיוטרפיה מיוחדת, אני יודע שבכללית יש פיזיוטרפיסטיות המתמחות בלימוד חזוק ושליטה על שרירי האגן. לשאלה הגדולה, ראשית זה לא כתוב בספר נוירולוגיה, אבל בגלל שהשרירים עליהם אנחנו מדברים הם שרירים משורטטים- שרירים שאנחנו שולטים בהם, תיתכן אצל חולי מיאסטניה דליפת שתן שלא קשורה לגיל המבוגר (בגיל המבוגר הבעיה כפולה, גם מבחינת האבחנה וגם שבמקרה והמחלה פעילה לא כדאי לעשות את התרגילים לחיזוק). בדומה לכל חולשת שרירים- במקה שיש חולשת שרירים של השוקיים והקרסוליים אז תיתכן צניחת כף הרגל, כך גם אם יש פגיעה בשרירי האגן סביר להניח שתהיה דליפת שתן.
    למה שאלתי אורולוגים? כי היתה כבר שאלה כזו בזמנו ובדקתי האם ההגיון שלי נכון, כך יכולה להיות גם דליפת שתן אצל גברים בגלל אותה סיבה. העניין לא נפוץ (או לא מדובר רבות כי חולים לא מדברים עליו) אבל באותה מידה יכולה להיות חולשה של סוגר היציאות.
    יהיו נוירולוגים שיסכימו איתי ויהיו כאלה שישללו זאת על הסף כי זה לא כתוב בספר ,אבל כולנו יודעים כבר שאת הספר על מיאסטניה צריך לכתוב מחדש ולשם כך יש לעשות מחקרים חדשים ורבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ונטולין לעליסה
    יעל פ
    16/07/2010

לשאלתך: כבר למדתי להיות הרופאה של עצמי. אני נוטלת משאף על פי תחושה וזה עוזר. לא ידעתי שיש גם כדורים וסביר להניח שלא הייתי לוקחת בלי מרשם רופא. בדיקת תפקודי נשימה לפני מספר שנים הראתה על ירידה קלה בדיפוזיה. יש לי גם תיק של לופוס אז אני מקווה שאני לא גם בקטע של אסטמה... .
    אני לא יודעת להשוות את מצבי לעומת חולים אחרים אבל אחרי הליכה של 50 מ' אני נחה (בדרך כלל אני מעדיפה רכב) וכך גם אחרי 5 מדרגות לכל היותר. קיבלתי מספר שנים אימונוגלובולינים שגרמו לאחרונה לכאבים בחזה עם שינויים בא.ק.ג. וחסימה חלקית בעורקים. היה גם אירוע מוחי קל..כיום אני "רק" עם אימורן 3 ליום . אני מאמינה שזה לא הטיפול האופטימלי אבל לוקח לי הרבה זמן לקבל את המלצות הרופאים, סרבתי לסטרואידים כמו גם לאימורן בהתחלה, אני עדיין בהכחשה...

לקביעת תור
    סגירה
    ונטולין לעליסה

הוספת תגובה

• בלי קשר לונטולין

עליסה
    16/07/2010

" לשאלתך: כבר למדתי להיות הרופאה של עצמי. "

למרבה הצער, כולנו במידה זו או אחרת לומדים את זה,

" אני נוטלת משאף על פי תחושה וזה עוזר. לא ידעתי שיש גם כדורים וסביר להניח שלא הייתי לוקחת בלי מרשם רופא. בדיקת תפקודי נשימה לפני מספר שנים הראתה על ירידה קלה בדיפוזיה. יש לי גם תיק של לופוס אז אני מקווה שאני לא גם בקטע של אסטמה... ."

לפי מה שאת מתארת, את זקוקה להתייעצות עם פולמונולוג, רצוי אחד שמבין גם בבעיות נוירומוסקולואריות, וייתכן גם בירור קרדיאלי, לאור בעיות בכלי דם שאת מתארת..

אני לא יודעת להשוות את מצבי לעומת חולים אחרים אבל אחרי הליכה של 50 מ' אני נחה (בדרך כלל אני מעדיפה רכב) וכך גם אחרי 5 מדרגות לכל היותר. כיום אני "רק" עם אימורן 3 ליום . אני מאמינה שזה לא הטיפול האופטימלי אבל לוקח לי הרבה זמן לקבל את המלצות הרופאים, סרבתי לסטרואידים כמו גם לאימורן בהתחלה,

לא נשמע לפי התיאור שאת במצב של רמיסיה, אבל כפי שאת אומרת ייתכן ויש גם דברים נוספים..

אני עדיין בהכחשה...

אכן, נראה כך...הכחשה מתוחכמת. אבל, זה די טבעי במחלה הזאת, כי קשה לעמוד מול משהו כל-כך חמקמק .

מנסיוני, זה עוזר מאוד (למרות שלקח לי הרבה זמן להבין את זה), לדבר ולהכיר חולים אחרים. כשאת שומעת אחרים מתארים את הדברים הביזאריים האלה, את גם מרגישה פחות לבד, גם מבינה טוב יותר את מה שקורה לך עצמך (תמיד יותר קל להסתכל מהצד על מישהו אחר), גם לומדת דרכי התמודדות יומיומית של אחרים (שיכולה להתאים לך או לא, אבל חלק כן), כולל עצות פרקטיות וגם יכולה לעזור לאחרים במה שאת עצמך למדת.

כפי שאת אומרת, כולנו בדרך כלל מספיק אינטליגנטים, לקחת את מה שטוב לנו, ולא את מה שלא מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל-

ערן
    16/07/2010

כפי שכתבתי לך בעבר ונטולין במשאף אכן יכול לעזור מקומית, ודי רגעית אבל לא לאורך שעות כמ וונטולין בכדורים- הטיפול עליו מדברת עליסה.
    נכון שבמחלות המדוברות אנו צריכים להפוך לרופאים של עצמינו, אבל כמו כל רופא שהוא בן אדם גם אנחנו יכולים לטעות. אי הסכמה לטיפולים כעיקרון לא בטוח שזה נכון אלא אם יש דברים בדוקים מאחורי זה, יתכן שסטרואידים אכן היו מביאים אותך למצב טוב יותר מעכשיו ואז המשך תחזוקת המצב יעשה ע"י אימוראן כשמורידים את הסטרואידים, ויתכן שלא כמובן.
    אם היה מגיע אדם למיון ומספר לי שכשהוא הולך 50 מטר או עולה 5 מדרגות ויש לו קושי נשימתי או עייפות קשה, הייתי מזמין קרדיולוג במיידית וזאת הטעות שעשו איתי עברתי קרדיולוגים ואחרי פולמונולוגים (שלא הבינו המחלות שריר וטענט כי יש בעיה אך היא לא ריאתית ובכל זאת נתנו לי כל מיני משאפים), אבל היום בחוכמתי הגדולה אם היה מגיע חולה מיאסטניה לדוג' ומדווח את הדיווח הנ"ל הייתי מזמין במקביל גם פולמונולוג ונוירולוג ועומד על כך שכולם יבדקו אותו כנדרש (האמיני לי זה ניתן), אם אני זוכר טוב הקושי בנשימה אצלך והעייפות, הייתי אומר די קשה, היו עוד בזמן קבלת האימונוגלובולינים, לפני הכאבים בבית החזה וכו' ולכן הייתי לוקח את ההמלצה של עליסה לבדיקה מעמיקה של פולמונולוג המבין במח' שריר- חשוב ביותר ולעשות בדיקת שינה עם צבירת דו תחמוצת הפחמן.
    כנסי לקומונה ועברי ברפרוף על כל עניין בעיות הנשימה שנדון שם לאחרונה ובעבר, כמו שעליסה אומרת ייתכן שחלק מהדברים דומים ובטוח שלא כולם ויתכן שיש דברים שכדאי לך לקחת איתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יעל פ
    16/07/2010

אני לא מצליחה להיכנס לקומונה. ניסיתי פעמים רבות והתייאשתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פולמונולוג

יעל פ
    16/07/2010

תוכלו להמליץ לי על מומחה לריאות שיש לו ניסיון עם חולי מיאסטניה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פולמנולוג- יעל פ.

עמוס
    17/07/2010

שלום יעל,

אני ממליץ בכל לב על ד"ר אלכס גובר מביה"ח "מאיר" מכפר סבא- מחלקת ריאות.

יש לו נסיון לא מבוטל בטיפול בעיות נשימה לחולי שרירים,כולל מיאסטניה גרביס.

הוא גם בקיא מאד בציוד הנשמה לסוגיו.

בהצלחה ושבת שלום

עמוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן כך

ערן משה
    17/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל-

ערן משה
    17/07/2010

כנסי לתפוז קומונות,
    תחת בריאות יש תמיכה, הקליקי פעם אחת ולדעתי בדף השלישי של תמיכה תמצאי אותנו, או שבראש הדף למעלה בצד שמאל תחת הפורמוים/ קומונות/ בלוגים יהיה כתוב חפש כשלצידו קומונות רשמי מיאסטניה גראביס וברוך בואך, חבל את מפסידה רב שיח שיש לך מה לתרום בו, חוצמזה יש מפגש שבוע הבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימורן מעקב
    יעל פ
    08/07/2010

לפני חודש הגדלתי כמות אימורן 3x אחרי כמה זמן יש לבצע בדיקת דם למעקב?

לקביעת תור
    סגירה
    אימורן מעקב

הוספת תגובה

• מעקב אימורן

יעל פ
    10/07/2010

כל כמה זמן צריכים לבצע בדיקות דם ועל מה צריך לשים את הדגש??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימוראן-

ערן
    10/07/2010

בהתחלה אחת לחודש- ספירת דם לראות רמת לימפוציטים כך יראו באם התרופה אכן עובדת- הרמה אמורה להיות מתחת ל-1, זו המטרה, שנית צריך מעקב אחרי תפקודי כבד- אנזימי הכבד יכולים לעלות מעט וזה בסדר כל עוד זה מעט, כמובן שהנוירולוג המטפל אמור לראות את התוצאות ולהחליט האם המעט ,תקין" או מעבר ל"תקין".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לערן תודה

יעל פ
    11/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב אימורן

ד''ר אמיר דורי
    12/07/2010

בהתחלה אחת לשבוע, אחרי חודש אחת לחודש ואחרי שנה אחת ל- 3 חודשים. עוקבים אחר ספירת דם כדי לראות שאין דיכויי מוגזם של שורות הדם. בעיקר מטריד אם יש ירידה של סה"כ תאים לבנים (WBC) מתחת ל- 3.5 או 3. רמת לימפוציטים בהדרגה תתקרב ל- 1. אכן הדבר השני הוא תפקודי כבד- אנזימי הכבד. אימורן יכול לגרום לנזק לכבד ולכן עוקבים אחר אלה. כפי שנאמר, מעט עליה זה בסדר, אבל יותר מפי שניים מעיד על בעיה. כמו-כן, מעקב אחר אמילז, בעיקר אם יש כאב בטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אמילז?

יעל פ
    13/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנזים המופרש מהלבלב

ערן
    13/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יעל פ
    13/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לערן
    יעל פ
    06/07/2010

מצאתי הודעה שכתבת לי ב2007 והיא רלווטית היום...ראה תכתובת בנושא כאבים בכפות רגליים.מה שאומר ש"יכול להיות יותר גרוע "זאת לא סתם אמירה... אתה ממש מומחה
    "שלום יעל
    מיאסטניה גראביס- פירושה חולשת שרירים קשה, המחלה אינה פוגעת בעצבים כלל, אלא בשרירי השלד בלבד- שרירים משרוטטים, כך שגם בשרירים חלקים כמו של המעיים והקיבה אינה פוגעת ובעצבים כלל לא, למזלנו, מספיק הנזקים שעושה בשרירים.
    תיתכן פגיעה בגידים גם אבל זה עניין מכאני כי כשהשריר חלש רוב המאמץ מופעל על הגיד שלא אמור לשאת בכח של שריר ואז יש כאבים באיזור המפרקים.
    מקווה שעזרתי. ערן"

לקביעת תור
    סגירה
    לערן

הוספת תגובה

• ליעל

ערן משה
    07/07/2010

שוב לצערי מניסיוני האישי ושילוב של ידע מקצועי התובנות חדשות כל יום מהמחלה ה**** הזו. אכן יכולה להיות גם פגיעה בעצבים כמו שאמרתי למעלה הן בגלל תרופות ציטוטוקסיות כמו אימוראן וכד' והן בגלל שימוש ממושך בסטרואידים והן כמו שאחד הרופאים אמר לי מחלה כרונית ממושכת ופעילה.
    אז נכון שמיאסטניה פוגעת רק בשרירים ואמורה להיות מחלה לא כואבת אבל התופעות מסביב ומהטיפול יכולות להיות כואבות מאד, שוב לצערי הרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל-

ערן
    09/07/2010

האם את משתמשת במשאף ונטולין בזמן קושי בנשימה או בכדורים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משאף ונטולין

יעל פ
    10/07/2010

זה מה שיש לי בבית מבעלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצירתי-

ערן
    10/07/2010

אך המשאף פועל מקומית, מטרתו הרחבת דרכי הנשימה, הבעיה אצל חולי מיאסטניה היא לא חסימת דרכי אוויר כמו אצל חולי אסטמה או מח' ריאה כרוניות אלא שרירי הנשימה מתקשים לבצע את הפעולה כנדרש או ששרירי הבליעה חוסמים את המעבר .
    שאלתי את השאלה כי אני מנסה עכשיו טיפול בונטולין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ונטולין

יעל פ
    10/07/2010

אני קיבלתי השראה מהאתר. נדמה לי שעליסה כתבה פעם על ונטולין אז ניסיתי...זה עבד כבר כמה פעמים.
    מאחלת לך הצלחה. תדווח לנו שנלמד מנסיונם של אחרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ונטולין ליעל

עליסה
    10/07/2010

שימוש בתרופה של אדם אחר, ללא פיקוח רפואי או הבנה של דרך פעולתה עשוי להיות מסוכן.

אחד החששות שלי מעצות שניתנות באינטרנט (בין אם על ידי חולים ובין אם על ידי רופאים, שלא יודעים מי יקרא אותן וגם מי האדם שעומד מולם ושואל אותם), הוא בדיוק זה-שחולים ינסו טיפולים שונים על דעת עצמם.

אני עצמי לא התחלתי טיפול בונטולין, מבלי להתייעץ עם מספר רופאים לגבי דעתם. עשיתי זאת, לאחר שהיה ברור לי שהרופאים שמטפלים בי סיימו את מה שיש להם להציע לי, ואם ברצוני למצוא טיפול שיכול להועיל, עלי ללמוד כל מה שאני יכולה על המחלה בכוחות עצמי.

גם כאשר הייתי משוכנעת למדי לאחר קריאה מדוקדקת של הספרות, והתעייצות עם רופאים מובילים בתחום כמו ד"ר אנדרו אנגל ממיו קליניק, לא התחלתי בטיפול בלי שידעתי שזה נעשה בפיקוח והסכמה של רופא נוירולוג. דאגתי גם להתייעץ עם שני פולמונלוגים, ולאחרונה גם קרדיולוג, כאשר היה לי ברור שהטיפול אכן אפקטיבי ונראה שאשתמש בכמויות משמעותיות במשך שנים ארוכות.

הטיפול בונטולין (למעשה יותר מכך אפדרין) הוא לא טיפול חדש במיאסטניה. ישנן תוצאות טובות מאוד עם הטיפול הזה, אצל תת-קבוצות של חולים. בעיקר סוגים מסויימים של מיאסטניה מולדת, ולאחרונה שמעתי גם שיש החושבים שהוא עשוי להיות יעיל בשביל חולים עם Musk.

למרבה הצער מעט מאוד נוירולוגים בארץ או בעולם מודעים לצורת הטיפול הזו, ושוקלים אותה אצל חולים שלא הגיבו לטיפולים אחרים. אף לא אחד מהנוירולוגים שטיפלו בי העלה את האפשרות הטיפולית הזו, כולל אנדרו אנגל עצמו, שבדרך מקרה שמעתי שהוא מטפל בחולים בצורה זו עם הצלחה משמעותית. (בזכות נאום תודה שלו ל MGFA האמריקאי ששלח לי משה פיק).

מעבר לאפקט הישיר שיש לתרופה על השריר, יש לה גם אפקט אימונומודולאטורי, ואפילו מתנהל כעת ניסוי קליני לגבי מחלת טרשת נפוצה בשימוש בתרופה.
    דווקא אצל חולים עם אסטמה, המחלה שבה השימוש בתרופה מקובל, היא כנראה מסוכנת מסיבות שונות, והיום ההמלצה להמעיט בשימוש בה אצל חולים אלו. בנוסף, בשימוש ממושך היא עשויה לגרום לפגיעה בלב.

הייתה לי דילמה קשה אם לספר לחולים אחרים על הטיפול הזה (מתוך החששות שציינתי) או לא לספר (ואז למנוע מהם טיפול שעשוי להיות מאוד אפקטיבי, ובשבילי שינה בצורה משמעותית את היכולת התיפקודית ואת איכות החיים). והחלטתי שהתועלת הצפוייה גדולה מהנזק, ואני מקווה שהחלטתי לא הייתה שגוייה.

שימוש במשאף של חולה אחר, אינה נראית לי הדרך הנכונה. אני חושבת שנכון יותר יהיה להתייעץ על כך עם הנוירולוג שמטפל בך ורופא המשפחה שמכיר גם את בעיותייך האחרות, ולשקול ביחד אם התועלת בטיפול תעלה על הנזק האפשרי (כמו בכל טיפול רפואי). . אשמח לתת לך ספרות רפואית רלוונטית בנושא. (לצערי, אין הרבה),
    אם אכן המשאף עוזר לך, ואין אצלך סיכון בטיפול, ייתכן גם שתוכלי להרויח הרבה יותר מטיפול מסודר בכדורים, תוך מעקב כפי שצריך.

עליסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמת ויציב, חובה להתייעץ

ערן משה
    11/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ונטולין

יעל פ
    11/07/2010

עליסה, תודה על ההסבר המלומד. אכן טוב עשית ששיתפת אותנו. אני יוצאת מנקודת הנחה שחולים שמשתמשים באינטרנט מודעים לכך שזה לא תחליף ליעוץ רפואי ואכן אחרי נסיון אחד ביקשתי מרופאת המשפחה מרשם לונטולין והיא נתנה לי. הנסיון נעשה בשעת מצוקה ביום שבת וחשבתי שהתועלת תהיה רבה מהנזק וכך היה. הרבה תרופות התגלו במקרה כפותרות בעיות שלא לשם כך נועדו, כולם מכירים את הדוגמא של הויאגרה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן כך...

עליסה
    11/07/2010

לא רק ויאגרה, אלא יש גם דוגמאות רבות נוספות.

למעשה, אפילו במיאסטניה.

התרופה הראשונה למחלה (אפדרין), התגלתה בדרך מקרה על ידי ד"ר אליזבט אדגווד, שסבלה ממיאסטניה קשה, אשר השתפרה באופן בלתי צפוי כתוצאה מטיפול שקיבלה למטרה אחרת לחלוטין,
    והשכילה להבין שהשיפור לא היה מקרי.

אני, לצערי, לא הייתי חכמה כמוה, ולקח לי כמה שנים לעשות את הקישור בין התגובה שהייתה לי לונטולין במשאף (שקיבלתי בטעות עקב אבחנה מוטעית של אסטמה), לבין האופי החריג של המחלה שלי.

לקח לי זמן להבין שאני צריכה לחבר ביחד את כל אותן תופעות שהנוירולוגים טענו שאין להן הסבר פיזיולוגי, ולמצוא איך הן מתחברות ביחד, כמו פאזל להבנה אמיתית של הגורם למחלה שלי, ובעקבות כך גם למצוא טיפול יותר יעיל. וכפי שאמרתי היה גם קצת מזל, ותרומתו של משה פיק, שדואג תמיד לעדכן את כולנו בכל הקורה בעולם...

לוא ניחנתי בחוכמתה של אליזבט אדגווד, הייתי עושה זאת כבר לפני שנים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עומס חום

יעל פ
    12/07/2010

בעומס חום כזה גם ונטולין לא עוזר
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עומס חום

ערן משה
    13/07/2010

ראשית יושבים כמה שיותר ליד מזגן, החום אכן משפיע, השבוע התעקשתי לאכול ארוחה מאד חמה וככל שהארוחה התמשכה הרגשתי שיכולת הבליעה שלי נפגמת, מעולם לא הרגשתי זאת אבל עובדה. הונטולין כפי שכתבתי מטה משפיע לאחר זמן מה וגם לאט, יש מי שההפעה שבאמת נראית לעין אצלו הוא מס' חודשים ויש הפחות.
    צריך להתחיל את הטיפול בייעוץ של נוירולוג ופולמונולוג, גם באם הנך סובלת מבעיות נשימה אולי זה הזמן לבצע בדיקת שינה הכוללת צבירת CO2 ולראות האם אינך זקוקה למכשיר תומך נשימה.
    ונטולין הוא לא תרופת פלא מעכשיו לעכשיו ובטוח שלא משאף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה ואסטמה

ד''ר אמיר דורי
    13/07/2010

חולי מיאסטניה אינם מחוסנים נגד אסטמה. כלומר, יתכן וטיפול במשאף ונטולין עוזר לחלק מהחולים כיוון שבכול זאת יש להם אסטמה. אדרנלין כמובן שמחזק כל שריר, אבל במיקרה של מיאסטניה, חיזוק השריר יכול להחליש בהמשך.
    טיפול באפדרין נדון בעיקר בחולים אם מיאסטניה מולדת, על רקע פגם גנטי. הקשר של MUSK לזה הוא שהפגם שלרוב נמצא הוא בחלבון שעובר קישור ל- MUSK. אותו MUSK שנגדו נוצרים נוגדנים לעיתים, אבל לא במיקרים אלה.
    בכל מיקרה, הנושא מעניין מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה ואסטמה-

ערן משה
    13/07/2010

הבעיה היא כשמגיע חולה עם מיאסטניה שסובל מבעיות נשימה לפולמונולוג רגיל במרפאה שלא נפגש עם חולי מיאסטניה כמעט מיידית מקבל משאף (מניסיון אישי ושל אחרים) כי בבדיקת הנשימה הפשוטה שנעשית שם מצוין הפרעה חסימתית קלה, התיעצתי עם מרדימים בנושא והתברר כי ברור לחלוטין שתהיה גם הפרעה חסימתית קלה בשל חולשתהשרירים וכך הנאדיות הסופיות נסגרות כי הן לא מאווררות דיין, אבל הבעיה העיקרית היא חוסר איוורור ולזה משאפים לא עוזרים!!!
    בעניין הונטולין אני גם התחלתי בו כניסיון טיפולי ואכן הוא עובד, אומנם את תוצאות עבודתו לא רואים מייד ועכשיו, אבל כבר לאחר שבועיים הורדתי 3 מסטינון מתוך 10-11 שאני לוקח, נכון שונטולים הוא לא תרופה טיפולית, למרות שלדברי עליסה על פי מחקרים כן יש לו אפקט אימומודולרי כלשהו, אבל אם הוא משפיע על תסמיני המחלה טוב יותר ממסטינון או מחזק את יעילות המסטינון דרשיני, זה מה שחשוב לי כחולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן נושא מעניין

עליסה
    13/07/2010

אתה כותב:

1. " אדרנלין כמובן שמחזק כל שריר, אבל במיקרה של מיאסטניה, חיזוק השריר יכול להחליש בהמשך. "

על מה מבוססים הדברים האלה, ומתי זה "בהמשך" ?

2. " טיפול באפדרין נדון בעיקר בחולים אם מיאסטניה מולדת, על רקע פגם גנטי. "

עד כמה שהבנתי הסיבה העיקרית לכך שהטיפול בונטולין נוסה בעיקר בחולים שציינת, זה משום שחולים אלו אינם מגיבים לכל טיפול אחר. חולים עם DOK7 CMS, מן הסתם לא מגיבים לטיפול אימונוסופרסיבי, אך גם לא למסטינון (שדווקא מחמיר את מצבם) וכנ"ל חולים עם AchE def.
    אין זה אומר בהכרח שהטיפול לא יהיה יעיל גם אצל חולים אחרים עם מיאסטניה.
    אצל חולים אלו גם לא נצפתה פגיעה כפי שציינת, אלא להיפך היה שיפור מתמשך גם אחרי 8 חודשים של טיפול באפדרין.

3. " הקשר של MUSK לזה הוא שהפגם שלרוב נמצא הוא בחלבון שעובר קישור ל- MUSK. אותו MUSK שנגדו נוצרים נוגדנים לעיתים, אבל לא במיקרים אלה. "

MuSK' הוא חלבון חשוב בפעילות השריר. יש לו חשיבות מכרעת בבנייה תקינה של הסינאפסה עם "פיזור" תקין של הרצפטור לאצטיל כולין. הידע על כך הוא מתוך ניסויים בעכברים knock out mice בהם יוצרים במכוון חסר מוחלט שלו. אבל יש לו גם תפקידים רבים אחרים שיכולים להיפגע מבלי שתהיה פגיעה בהכרח ביצירה תקינה של הסינאפסה. נוגדנים שמכוונים לאתרים שונים של חלבון יכולים לגרום לפגיעה בפעילות מסויימת שלו, מבלי לפגוע כלל בפעילות אחרת. והדבר נכון גם לגבי פגם גנטי ספציפי, שלא מונע את יצירת החלבון, אלא רק פוגם בפעילותו.

מעט מאוד ידוע על התפקידים האחרים של MuSK, כפי שמעט מאוד ידוע על התפקידים האחרים של DOK7, אבל סביר להניח שזה לא תפקידם היחיד. ויש גם יותר ויותר עדויות לכך שיש חיים אחרי הסינאפסה, ותסמונת מיאסטנית יכולה להיגרם לא רק כתוצאה מבעיית הולכה חשמלית, אלא גם כתוצאה מפגיעה בתרגום שלה להתכווצות תקינה של השריר.

מה שתומך בכך הוא שאצל כ-30% מחולי המיאסטניה (מבחינה קלינית) אין עדות בבדיקות הרגישות ביותר (כמו SFEMG) לבעייה בהולכה בסינאפסה, והEMG שלהם לחלוטין תקין. ובכל זאת יש להם תסמונת קלינית מיאסטנית ברורה.

לסיכום, ההחלטה על טיפול בונטולין, אצל חולה מיאסטניה, צריכה כמו החלטה על כל טיפול אחר להיות מבוססת על התועלת הצפוייה מול הנזק הצפוי אצל החולה הספציפי.

אצלי באופן אישי, היחס הזה ברור ללא ספק. וכמו שציינתי זה לא אומר שכך יהיה אצל כל חולה אחר.

להבדיל בין אסטמה למיאסטניה זה לא דבר מסובך במיוחד, וניתן גם לדעת אם התגובה לונטולין היא השפעה על השריר או על הסימפונות בקלות יתרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ונטולין

יעל פ
    13/07/2010

למיטב ידיעתי, ונטולין זה משאף והוא עוזר כמעט מייד. האם יש טיפול אחר? ונטולין בגלולות?
    לא הבנתי מהדיון בנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ונטולין

עליסה
    13/07/2010

במשאף הוא אכן דרך הטיפול המקובלת באסטמה, משום שהוא אמנם נספג במידה מסויימת לכל הגוף, אך עיקר פעילותו ממוקדת באיזור הסימפונות.
    אולם, ישנן עבודות שמראות שגם אצל חולי אסטמה חלק מההשפעה שלו, היא על ידי שיפור ההתכווצות של הסרעפת, כתוצאה מהאפקט הסיסטמי שלו.

אצל חולי מיאסטניה, הפגיעה בדרך כלל אינה רק בשרירי הנשימה, ולכן טיפול במשאף יהיה בעל יעילות מועטת יחסית. לעומת זאת, טיפול בכדורים יגרום לרמות טובות של התרופה בכל הגוף. ולכן ישפיע גם על שרירים אחרים באותה המידה.

אני למשל לא יכולתי לשבת בכיסא רגיל במשך יותר מ-20 דקות, והייתי זקוקה למשענת ראש. היום, יש שיפור משמעותי במצב. גם היכולת שלי לקרוא, לראות סרטים בטלויזיה וכד, השתפרה בצורה משמעותית. יכולת ההליכה שלי השתפרה לא רק בגלל שיפור בנשימה, אלא גם שיפור בהליכה עצמה. עברתי ממצב שבו יכולתי בקושי לראות שני חולים במרפאה, פעמיים בשבוע, למצב שבו אני רואה שישה ויותר, וגם יכולה להשתתף בישיבות ועוד. ממצב שבו לא יכולתי להרים תיק של חולה בכוחות עצמי, או לדפדף יותר ממספר דפים, למצב שאני יכולה לעשות זאת. אני עדיין זקוקה לתמיכה נשימתית אחרי מאמצים חריגים, אבל אם אני לא עוברת את הגבול, או סובלת מזיהום רספיראטורי, זה קורה הרבה פחות בצורה משמעותית.

בתחילת הטיפול (תוך מספר ימים) השיפור היה דרמאטי, אבל לאחר מספר ימים הייתה החמרה קשה, אבל במשך הזמן, המצב התייצב.

כפי שאמרתי, אשמח לתת לך כל אינפורמאציה שאת חושבת שיכולה לסייע לך, וגם את הספרות הרפואית הרלוונטית, התכתבויות עם רופאים בחו"ל וכד, שהביאו אותי להחליט לנסות את הטיפול הזה. את יכולה למצוא אותי דרך משה פיק. .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדיון הזה אקדמי מדי לטעמי

עמוס
    13/07/2010

למען השם,עליסה יקרה,אולי כדאי שתנהלי את הדיון הרפואיהעמוק עם דר' דורי בהתכתבות אישית ביניכם?אין לי ספק שהוא רציני וחשוב ומעשי,אבל לרובנו החולים הפשוטים הוא אינו מובן וברור די צורכו.
    מרוב עצים איני רואה את היער,ואני בטוח שאיני היחיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעמוס

עליסה
    13/07/2010

הדיון הזה אינו עם ד"ר דורי, אלא עם חולים שמעוניינים לשמוע על טיפול שייתכן ויוכל לעזור להם.

אני שמחה שד"ר דורי הצטרף לדיון, כי אני חושבת שיש לו בהחלט מה לתרום. מה גם שבסופו של דבר מי שקובע את האופן שבו מאובחנים ומטופלים חולי המיאסטניה, הם הרופאים הנוירולוגים שהוא נמנה עמם.

דיונים ברמה הזאת מתקיימים בפורומים של חולים בכל העולם. העידן שבו החולים באו לרופא ואמרו לו- " דוקטור, תגיד לי מה צריך לעשות" , לא קיים עוד. החולים רוצים להיות שותפים פעילים בהחלטות הטיפוליות. הם רוצים לתת הסכמה מדעת ולצורך כך נדרשת דעת.

השתדלתי להשתמש בהסברים שיהיו ברורים לכולם, ולא להשתמש במונחים מקצועיים. אך אם יש דברים שאינם ברורים, וכן מענייניים אותך, אין לי בעייה להסביר בצורה שתהיה יותר ברורה.

אתה מוזמן בכל עת לבוא להשתתף גם בדיונים בקומונות של תפוז, אם ברצונך לשמוע על דרכי התמודדות של חולים עם החיים היומיומיים, ולא דיונים אקדמיים. ואני גם בטוחה שאם תשאל שאלות שמטרידות אותך, כולנו נשמח לענות כמיטב יכולתנו.

הסיבה שאני משתשמת בשם עליסה ולא בשמי האמיתי, היא משום שהיום כל מה שאתה כותב באינטרנט מופיע מיד בכל מקום, ויש לי גם חיים אחרים. יחד עם זאת אינני מסתירה את מחלתי (וגם לא הייתי יכולה לוא רציתי, אלא אם הייתי מוצאת כיסא גלגלים בלתי נראה) וגם אינני מסתירה את זהותי ממי שמעוניין לדעת אותה.

כפי שאתה יודע, נתתי אפילו הרצאה באחד הכנסים שמשה אירגן.

אני חושבת שהחיים עם המחלה הזו הם לא פשוטים, ושאני יכולה לתרום לאחרים מניסיוני והתובנות שהגעתי אליהןי, וגם ללמוד מאחרים, ומהפתרונות שהם מצאו לבעיות שאני נתקלת בהן.

אין לי כוונה לפגוע באיש או לגרום לך להרגיש שאני מדברת מעל לראשך, אלא להיפך.

ואם לך יש פתרונות טובים משלי, אשמח תמיד ללמוד ממך. כל שיפור ולוא גם קטן בתיפקוד הוא משמעותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ונטולין ואפדרין

ד''ר אמיר דורי
    13/07/2010

הדיון מעניין וחשוב אבל ההמלצות צריכות להיות ברורות.
    ונטולין תרופה מצויינת לאסטמה. נגזרת דומה דווחה לא מזמן כיעילה בקבוצה קטנה של 8 חולי מיאסטניה גרביס, בהם ל- 5 היה שיפור תחת טיפול. המחברים סיכמו בזהירות המתבקשת שיכול להיות שהטיפול יעיל בתת קבוצה של חולי מיאסטניה אך דרושה הוכחה לכך במחקר גדול.
    אפדרין תרופה טובה מאוד כנראה למיאסטניה מולדת, כלומר לא על רקע דלקת (אוטואימונית).
    ההשפעה של ונטולין, אדרנלין וניגזרות אחרות דומות על פעולת השריר מורכבת. אמנם יש שחרור מוגבר של אצטילכולין אבל יש גם תגובתיות משתנה של הקולטנים. מיגע מלפרט כאן. היעילות של אפדרין פחותה לעומת פירידוסטיגמין, ויש לו גם תופעות לוואי מדאיגות כמו מוות פתאומי, התקף לב וכו'.
    יש לציין גם כי היה דיווח על חיות מעבדה שבהם נבחן השילוב של פירידוסטיגמין עם תרופות אדרנרגיות כגון ונטולין, ונמצא כי השילוב היה רע מאוד!

בשורה התחתונה - אין המלצה גורפת לשימוש בונטולין כטיפול במיאסטניה גרביס. מי שזקוק לטיפול בשל אסטמה בהחלט רצויי שישתמש בטיפול. זאת קבוצה שאולי כדאי לחקור.
    אפדרין נראה לי שמסוכן מידי, אם יש חלופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מסכימה איתך בהחלט

עליסה
    14/07/2010

שצריך לעשות מחקרים מבוקרים, ולא להסתמך על תגובה אנקדוטאלית של חולים בודדים.

והשאלה המתבקשת היא מדוע המחקרים האלה לא נעשים?

מדוע יש מחקר על ונטולין בטרשת נפוצה, ולא במיאסטניה, שבה השילוב של האפקט האימונודולאטורי על תאי T, ביחד עם האפקט הישיר על השריר (ד"א אין שום השפעה במינונים פיזילוגיים על הפעילות של הרצפטור לאצטיל כולין), יכול להיות (לפחות באופן תיאורטי) שילוב מאוד יעיל.

ומדוע אין באמת מחקרים במיאסטניה על תת-קבוצות, לא מבחינת הבדיקות האבחנתיות (כמו EMG) ולא מבחינת הטיפולים?

ומדוע בכלל מספר המחקרים במיאסטניה בעולם, הוא זעום ביותר?

ואיזה טיפול למיאסטניה כן הוכח כיעיל במחקרים מבוקרים, על קבוצות גדולות ותת-קבוצות של חולים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקרים במיאסטניה ובכלל

ד''ר אמיר דורי
    14/07/2010

התשובה כמובן מורכבת. חלקה הגדול קשור בחוסר זמן וחוסר כסף.
    אבל, בסה"כ, מתוך הסתכלות על המגמות כעת, בכל זאת יש מקום לאופטימיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר דורי ומנהלי האתר
    מיכל
    06/07/2010

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר דורי ומנהלי האתר

הוספת תגובה

• למיכל

עליסה
    06/07/2010

אני בטוחה שאין לד"ר דורי כל עניין למנוע מחולים להתייעץ או לקבל עזרה מחולים אחרים.

כרופאה, אני יכולה לומר לך, שאני תמיד מפנה את החולים שלי לדבר ולשמוע מחולים אחרים, ואם יש קבוצות תמיכה או עמותות מעודדת אותם להצטרף אליהם, ואני בטוחה שגם רופאים אחרים נוהגים כך.

עליסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי כוונה

מיכל
    06/07/2010

להצטדק על הדברים שאמרתי

אבל אני מכירה אותך ואני מכירה לצערי עוד רופאים [נכון שאת ד"ר דורי לא] ולא כולם ולצערי אפילו לא רובם מתנהגים לחולים כמוך וזו המציאות.

הפורום נולד מלכתחילה על מנת לעזור אז תתנו לכולם את האפשרות הזו.

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בזבוז אנרגיה

יעל פ
    06/07/2010

שלום מיכל
    אני לא מכירה אותך אבל מכירה את המחלה. האנרגיות שלנו מוגבלות בלשון המעטה ולכן נראה לי חבל לבזבז אותם על כעסים מיותרים ולא מוצדקים. כאמא לרופאה שעושה ימים כלילות משאירה שלושה ילדים בבית תמורת שכר זעום אבל סיפוק רב מיכולתה לתרום מנסיונה ומחוכמתה לחולים, אני לא מקבלת את הביקורת על מנהלי הפורום. הם לא חייבים לנו דבר ואנחנו חייבים להם רק תודה רבה. הפורום הזה נועד לתת מענה מקצועי על שאלות רפואיות. הפורום בפוז מתאים לצרכים האחרים כגון העברת ביקורת והוצאת תיסכולים. זה לא מוריד מחשיבותו ומתרומתו הרבה של הפורום השני ושל משה פיק שכולנו נעזרים בו, חולים ורופאים כאחד.
    נבדקתי ונעזרתי בפרופ' שדה בבי"ח וולפסון, אני מטופלת היום ע"י ד"ר דורי, במסגרת בית חולים תה"ש. אני אסירת תודה להם. ואני ממליצה גם לך- חבל על האנרגיות, תשמרי אותן למטרות חשובות וחיוביות.
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום למיכל ב. ולכל הנוגע בעניין

ד''ר אמיר דורי
    07/07/2010

פרט לעיסוק במיאסטניה גרביס, שאלת מהות הפורום כאן הינה שאלה קשה. אני חושב שהתשובה שלי גמישה/דינמית. כלומר, בהתאם לצרכים ודרישות של הקהל וכמו-כן, ליכולות של המנהלים.
    שיח פתוח רב משתתפים בהחלט יכול להפרות. לי אין התנגדות לכך, ואף אני לומד מזה.
    מאידך, רבים מהפונים לאתר, כפי שהתרשמתי, מעוניינים בתשובה אחראית לשאלתם. התשובה הזאת לעיתים יכולה לבוא מחולה מושכל, אבל באופן אינטואיטיבי, בד"כ מצופה מרופא שזה תחום עיסוקו. פיתרון אפשרי לבעיה כזאת הוא הפניית השאלה באופן פתוח או באופן מכוון כפי שחלק מהפונים כבר עושים. בכל מיקרה, כאשר השאלה פתוחה וכבר נענתה ע"י שאינו רופא, אני משתדל להוסיף את נקודות המפתח שחשובות בעיניי, ולעיתים לתקן בעדינות. אכן חשוב, שכל מי שעונה לשאלות יהיה מודע לכך שהוא עלול להטעות! בכל מיקרה, אני לא סיננתי או מחקתי הודאות. אולי אלה תקלות תוכנה, אבל לאחר עיון בתקנון, ניתן להבין כי בכל עת, כשיש הפרה כלשהיא של התקנון, למפעיל יש זכות (שהיא לעיתים חובה) לפעול בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל

מיכל
    07/07/2010

מצטערת אני חולקת על דבריך בענין זכות המערכת לפעול ואפלו חובתה. מה נאמר?
    פנתה מישהיא [סופי] במקרה הזה וסיפרה שאביה מצוי בדיכאון עקב האיבחון ושאלה האם ישנה מסגרת בה אפשר לקבל תמיכה.

כמו שכבר אמרתי אני באמת לא מכירה אותך בתור רופא ולכן אני לא שופטת אבל ניתקלתי כבר ברופאים שללא תמיכתם של חברי הקומונה ומשה בראשם המצב היה הרבה פחות נחמד

ולכן לדעתי יש להוקיר את עבודתו למען הכלל ולא לעשות בדיוק את ההפך.

מצטערת אם הגזמתי בתגובה.

אבל אני עדין חושבת שנעשה כאן אי צדק כשכל המטרה היתה אך ורק לעזור.

ועל זה אני ועוד רבים יכולים להעיד.

הסתובבתי בתחילת המחלה בין כמה וכמה רופאים עברתי מצבים שהיו מאד מאד לא נחמדים גם אחרי האיבחון אבל תמיד קיבלתי עצות מועילות ממשה וחברי הקומונה ונחסכו ממני מצבים מסוימים ע"י המלצות ולכן לדעתי נכון לתת גם כאן את הבמה לאדם שכל מטרתו לעזור ללא כל תמורה.

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה

ד''ר אמיר דורי
    07/07/2010

תמיכה ע"י חולים/ קומונות – הינה בהחלט חשובה ללא כל ספק!
    הפורום כאן, לדעתי, מיועד יותר להבנה ופחות לתמיכה.
    בהחלט ראוי לצרכי תמיכה להפנות חולים/משפחות לפורום תמיכה.
    יתכן שברמה ה"פירסומית" יש בכך הפרה של התקנון. אבל בכך אני לא עוסק...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר דורי מסכים איתך

ערן משה
    07/07/2010

בעניין מהות הפורום, תשובות לחולים וכו' אני כאח במקצועי החולה מזה כ-5 שנים מרשה לעצמי לענות על שאלות גם מקצועיות רק בגל שעברתי על בשרי רבות וחקרתי את המחלה הזו מכל כיווניה והסקתי מסקנות רבות שהן שלי אומנם אבל חלק גדול מהרופאים המטפלים בי מסכימים איתם בהחלט, בכל זאת אני בד"כ מציין כי יש להתייעץ עם הרופא המטפל כשיש שאלה הנוגעת לכך וכך עושה גם משה פיק שאני חושב ובטוח, ואני מקווה שלא תפגע, בשל היכרותו הרבה עם חולים רבים מאד בארץ וברחבי העולם יכול ללמד לא מעט על מיאסטניה רופאים רבים בארץ.
    כעיקרון הקומונה כלל לא הוזכרה, שאלה בת לחולה שאלה פשוטה האם יש קבוצת תמיכה קיבלה תשובה פשוטה צרי עימי קשר במייל... אפילו לא הועברה לקומונה ועל כך מנהלי האתר החרימו את משה פיק, בושה וחרפה ואז נשאלת השאלה הגדולה באם כך מתנהגים מנהלי האתר בשל משקעים בעבר שגם לא ברור מהיכן הגיעו אולי אנחנו החולים נחרים את האתר? למרות שחשוב לנו שיהיה פורום מקצועי כמו זה?
    משה פיק הוא אדם פרטני שעושה למען חולי המיאסטניה בארץ ימים כלילות ללא כל תמורה חומרנית, הכל בהתנדבות מלאה, משוחח עם רופאים בכירים בינהם פרופ' שדה ואברמסקי, מארגן מפגשי תמיכה לחולים והכל בהתנדבות ומרצונו האישי, צריך להוקיר ולרומם אדם כזה ולא להחרימו, אנחנו לא פציינטים שלו ולרופאים שלום הפציינטים שלהם יישארו אצליהם, הוא לא מטפל בחולים, די להתעסקות הטפלה הזו, תנו לאדם לחיות ככל האחרים, נהפוך הוא אולי תלמדו משהו מאדם כזה, אם במדינתינו היו עוד מס' אנשים כאלה היינו נראים אחרת גם בעיני העולם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ רפואי כמטרת הפורום הזה.

עמוס
    07/07/2010

בכותרת הפורום כתוב שאחת מן המטרות היא מתן ייעוץ רפואי.
    למיטב הבנתי והערכתי,מתן ייעוץ רפואי צריך להנתן ע"י רופא/רופאים בלבד.
    תמיכה פסיכולוגית רגשית לצורך התמודדות עם המחלה ניתנת בפורום אחר.
    הצרה היא שכמה מבינינו בלבלו את היוצרות,וחלק לקח על עצמו לתת ייעוץ רפואי למרות
    שאינו רופא,או אפילו קשור למקצוע הרפואה כמו אחיות,נוירוביולוגים וכו'.
    הגיע הזמן שנדע להקפיד על ההפרדה הזו ונכבד את הרופא המנהל את הפורום.
    חלק מכיבוד הרופא זה גם מתן זכות תשובה ראשונה לרופא לגבי שאלות חולים,ולא לקפוץ
    מיד ולענות לפני שדר' דורי הספיק לענות.קצת סבלנות ודרך ארץ,רבותי.
    שמתי לב גם לכך שכל הכותבים בבוטות ובכעס כלפי הנוירולוגיה,הם אלה שהטיפול הרגיל
    אינו עוזר להם.עם כל הכבוד והסימפטיה אליהם,הם עדיין המיעוט,ורוב חולי המיאסטניה מצליח
    לקבל טיפול הולם ומסייע בהתמודדות.אין צורך להפוך את דר' דורי לנשוא הכעס והתסכול
    של כל אלה,ולדרוש ממנו לשלם את המחיר של חוסר הכולת של הנוירולוגיה לעזור להם.
    אני חושב שדר' דורי משיב ועונה בצורה ברורה,סימפטית,מקיפה,אמינה ויסודית.
    גם לא ראוי לדרוש מדר' דורי שלא יקפיד על התקנון של מנהלי הפורום,או שיהיה אחראי עליו

עמוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעמוס

מיכל
    07/07/2010

אם ההיית קורא את כל התכתובת אולי ההיית מגיב יותר בהיגיון.

אף אחד לא ענה תשובה רפואית כל שהיאמכיוון שלא נשאלה כזו פנתה בחורה בבקשה לקבוצת תמיכה לאביה והיא קיבלה בתשובה את כתובותו של משה על מנת לקבל את האינפורמציה שאותה היא ביקשה ובעיקר את התמיכה ומכאן התחיל הסיפור.

ולפני שאתה מכליל את כולם תחת כן או לא הצליחו בטיפולים כן או לא ניורולוגים רציתי רק להגיד לך גם אני עברתי ועדין המון טיפולים עם המון משברים [במיוחד בהתחלה מכיוון שאני ללא נוגדנים] אבל לא היו לי תלונות לרופא שלי וברור לי שאם הוא לא היה בתמונה המצב היה נחמד הרבה פחות.

ואין שום פסול בכך שעוד אנשים עונים לפעמים לוקח לרופאים הרבה זמן לענות [וזה בסדר] והחולה נמצא בלחץ אז אם יש מישהוא שיכול קצת להרגיע מה פסול בכך. כולנו גדולים מספיק כדי להחליט בסוף מה נכון ומה לא

וכולנו יודעים שהחלטות בענינים רפואים מקבלים עם הרופא ולא עם חברים.

אז קצת פרגון לאיטליגנציה מינמילית

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בראש העמוד כתובה המהות

ד''ר אמיר דורי
    07/07/2010

פורום מיאסטניה גרביס הוא המקום לקבל אינפורמציה, ייעוץ רפואי ומענה על שאלות להתמודדות עם תופעות פיזיות והשלכות נפשיות של מיאסטניה גרביס. יעוץ רפואי הוא אחד מהתכנים, אך לא בלעדי. מעצם העניין, שהפורום פתוח לתגובות של כל גולש, מותר לכל אחד להגיב (במסגרת התקנון).
    אני מציע לכולם להיות שקולים. זה מקום להתבטא, אבל בלי לנהל את הפורום!
    ניתן להפנות את המבקשים ל"שאלות נפוצות" כאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העניין הוא שמשה פיק

ערן משה
    08/07/2010

לא ניסה לנהל את הפורום רק הפנה לקבוצת התמיכה, אבל כנראה למנהלי האתר יש משהו נגדו מהעבר והם מחפשים לנתקו בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במיאסטניה יש הרבה מאוד בעיות

עליסה
    08/07/2010

שלא קיימות במחלות אחרות.

אחת מהן זה הפער העצום בין מה שכתוב בספרים ואמור להיות, לבין מה שקורה במציאות.

מי שמשלם על הפער הזה, הם בעיקר החולים, אבל גם הרופאים.

רופאים שמטפלים בחולי מיאסטניה מצפים מעצמם להביא את החולים לרמיסיה מלאה ותיפקוד נורמאלי או קרוב לנורמאלי.

זאת ציפייה לא ריאלית בחלק גדול מהמיקרים.

ייתכן שזה קיים אצל חלק מהחולים. אני אישית לא פגשתי אף חולה כזה. כולל חולים שהם ב"רמיסיה" ומצבם מצויין, אבל הסתבר לי בשיחה יותר מפורטת שהם בכלל לא עובדים. או חולה עם "מיאסטניה אוקולארית" ברמיסיה, עם חולשה משמעותית של שרירי הנשימה, שנמצאה בבדיקה שאני שלחתי אותו אליה. או חולה עם שיפור משמעותי במצבה, שלא נוהגת ומתקשה לבשל בכוחות עצמה. ואני יכולה לתת עוד דוגמאות.

יש גם פער דומה בין מידת הרגישות שמיוחסת לבדיקות שנועדו לאבחן את המחלה, לבין הרגישות שלהן בפועל. מעט מאוד נוירולוגים (כולל במקומות טובים בעולם) מודעים לכך שהרגישות של קרוב ל-100% של הSFEMG נמצאה במחקרים עם בעיות מתודולוגיות קשות ביותר.

יש גם פער עצום בין מיעוט המחקרים המבוקרים, לבין מידת החשיבות שמייחסים למחקרים קליניים רציניים, שמטרתם לתת תשובות ברורות לגבי יעילות (או אי יעילות) של טיפולים מקובלים, או חדשניים. במיאסטניה יש 20 מחקרים קליניים רשומים בכל העולם. וזה במצב שלא ניתן להכניס תרופות כמו IVIG לסל הבריאות משום שאין הוכחה ליעילותן במיאסטניה, בניגוד לCIDP למשל.

מעבר לכך, למרות שמדובר במחלה שגורמת לפגיעה תיפקודית משמעותית, יש התייחסות מוגבלת ביותר לכך. אין תכנית שיקום, ולרופאי שיקום והצוותים שלהם, יש ידע מוגבל מאוד על המחלה הזו. אין לרופאים תעסוקתיים אינפורמאציה לגבי היכולות וההתאמות שנדרשות לחולי מיאסטניה כדי שיוכלו להמשיך ולתפקד מבחינה מקצועית באופן אופטימאלי.

בישראל, בניגוד למקומות אחרים בעולם, אין אפילו אחיות מיאסטניה, והידע או ההבנה של האחיות שאני לפחות נתקלתי בהן, הוא לוקה מאוד בחסר. אין גם speech therapists או טכנאים רספיראטורים שמבינים את המחלה, ויכולים לעזור לחולים עם בעיות בליעה, דיבור או נשימה משמעותיות.

ואלו רק חלק מהבעיות.

אף לא אחד מהדברים האלו הוא אשמתו של ד"ר דורי, או אשמת מי מאיתנו, החולים. חלק מהדברים הם בעיות בכל העולם, וחלק מוגבלים לישראל.

אשמתנו היא שאנחנו, חולים ורופאים כאחת, לא מנסים לעשות משהו כדי לשנות את המצב הזה.
    ובמקום זה עסוקים בויכוחים טיפשיים על הודעות שנמחקו או לא נמחקו מאתר זה או אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצת תמיכה
    סופיה
    05/07/2010

שלום לכולם

אבא שלי אובחן כחולה במיאסטניה גרביס האם קיימת קבוצת תמיכה שניתן להצטרף אליה, העניין
    הוא שאבא לא מקבל את המחלה וכל הזמן מתלונן על כאבים בכל מקום בגוף למרות הכדורים שהוא לוקח ,הוא היה מטופל בטיפול בסיכולוגי אבל זה לא עוזר בבקשה איך ניתן לעזור בכל דרך נוספת?

לקביעת תור
    סגירה
    קבוצת תמיכה

הוספת תגובה

• ללמוד לחיות עם מיאסטניה

עליסה
    05/07/2010

שלום לכולם

אבא שלי אובחן כחולה במיאסטניה גרביס האם קיימת קבוצת תמיכה שניתן להצטרף אליה, העניין
    הוא שאבא לא מקבל את המחלה וכל הזמן מתלונן על כאבים בכל מקום בגוף למרות הכדורים שהוא לוקח ,הוא היה מטופל בטיפול בסיכולוגי אבל זה לא עוזר בבקשה איך ניתן לעזור בכל דרך נוספת?

שלום לך,

אם אביך אובחן לאחרונה, זה טבעי שהוא עדיין לא למד איך לחיות עם המחלה. זה לא עניין של לקבל או לא לקבל אותה, אלא ללמוד איך לתפקד בצורה האופטימאלית, למרות המחלה. מיאסטניה היא אחת המחלות שקשה מאוד לאנשים מסביב להבין, והרבה פעמים גם לחולה עצמו לוקח זמן ללמוד את הגבולות של יכולתו. במיוחד שזו יכולה להשתנות באופן תדיר. .
    כאבים בהחלט יכולים להיות, באופן משני לחולשת השרירים, אם הוא מבצע מאמץ שמעבר ליכולתו, עקב כאבים בשרירים עצמם, או במפרקים וגידים, שהשרירים תומכים בהם.
    זו לא בעייה פסיכולוגית, ולכן לא מפתיע שטיפול פסיכולוגי לא עוזר.
    יש בהחלט קבוצת תמיכה של חולי מיאסטניה, שהתחילה את דרכה בפורום הזה, והיום נמצאת גם בקומונות של תפוז.
    ואנחנו מקווים שנצליח בעתיד הלא רחוק גם להקים עמותה.

עליסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצת תמיכה-

ערן
    06/07/2010

סופי אכן קימת קבוצת תמיכה ניתן למצוא אותונו בתפוז קומונות, את ואביך מוזמנים להיכנס ולקרוא כל מה שיש לחולים להגיד. חשוב לדעת שהמחלה היא מחלה שאין חולה אחד עם אותם תסמינים ואותן תגובות לתרופות, כמו כן ישנם חולים שנתקלו בתסמינים "שלא כתובים בספר" ולא ידעו איך לטפל בהם או לא כוונו נכונה לטפל בהם, גם אותי שלחו לפסיכיאטר, אז שלחו, וכך התיחסתי לזה, פשוט החלפתי נוירולוג עד שמצאתי את זה שמוכן לקבל דברים גם מחוץ לקופסא וזה הכי חזוב במחלה הזו, רופא שישמע ויקשיב לך, צריך לטפל בחולה ולא רק במחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר אמיר או לרפופסור שדה
    גלית
    05/07/2010

שלום רב,
    אני התחלתי ליטול אימוראן לפני כשבועיים ובמקביל להוריד מינון של 5 מ"ג פרדניזון אחת לשבוע (כרגע על 50 מ"ג).
    ביצעתי את בדיקות הדם הראשונות אך רופאת המשפחה שלי בחופשה ותחזור רק בעוד כשבועיים ורציתי לדעת האם זה בסדר להמשיך ליטול את האימוראן. אני מעתיקה מטה את תוצאות הבדיקות שלי:
    שם הבדיקה תוצאות הבדיקה

Glucose (B) 58
    HbA1C 6
    Creatinine (B) 0.8
    Protein Total (B) 6.8
    Albumin (B) 4
    ALKP-Alkaline Phosphatase 46.3
    ALT (GPT) 30
    AST (GOT) 13
    WBC-Leucocytes 19.5
    RBC-Red Blood Cells 4.64
    Hemoglobin 13.6
    Hematocrit 43
    MCV-Mean Cell Volume 93
    MCH-Mean Cell Hemoglobin 29.3
    MCHC-M.Cell Hb cont. 31.6
    RDW-Red Cell Distri.Width 17.1
    Platelets 356
    MPV-Mean Platelet Volume 11.5
    Neutrophils % 65
    Lymphocytes % 27.5
    Monocytes % 7.1
    Eosinophils % 0.3
    Basophils % 0.1
    Neutrophils # 12.7
    Lymphocytes # 5.38
    Monocytes # 1.39
    Eosinophils # 0.05
    Basophils # 0.01
    Neutrophils % confirm. 72.5
    Lymphocytes % confirm. 17.5
    Monocytes % confirm. 6.3
    Eosinophils % confirm. 1.4
    Basophils % confirm. 0
    Metamyelocytes % Confirm 0.7
    Myelocytes % Confirm 1.4

כמו כן... יש לי מעט בחילות ואחת ליומיים / שלושה שלשולים.. האם זה בסדר?

תודה רבה!!!

הוספת תגובה

• שלום גלית,

ד''ר אמיר דורי
    07/07/2010

זאת כבר התייעצות ברמה הרפואית – טיפולית, וזה לא המקום לכך!
    כשרופא משפחה יוצא לחופשה יש לו מחליף שאיתו אפשר להתייעץ.
    בכל זאת לענות הפעם לשאלתך – רצויי לוודא שרמת B12 וחומצה פולית שלך תקינות.
    ניתן להמשיך בטיפול באימורן כמתוכנן ולחזור על הבדיקה לאחר עוד שבוע טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

גלית
    07/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של מסטינון וברזל
    רותי
    03/07/2010

האם צריך לחכות פרק זמן מסוים בין נטילת מסטינון ונטילת ברזל וויטמין C (לטיפול באנמיה)?
    ואותה שאלה לגבי מסטינון ונורופן?

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב של מסטינון וברזל

הוספת תגובה

• שילוב של מסטינון וברזל

ד''ר אמיר דורי
    03/07/2010

מסטינון גורם לעיתים קרובות לגירויי מערכת העיכול כך שמופיעים כאבי בטן ואפילו שלשולים. כדי למנוע את זה, מומלץ לנטול יחד עם אוכל או עם חלב.
    גם ברזל גורם לעיתים קרובות לכאבי בטן עקב גירויי מערכת העיכול. לנטול את שניהם ביחד נראה לי לא כדאי, ולו כדי להימנע מהכאב/גירויי הכפול שייווצר. נוסף לזאת, ברזל נספג טוב בסביבה חומצית, לכן מומלץ לנטול יחד עם ויטמין C. וזאת לעומת החלב שהינו בסיסי, כפי שמומלץ עבור מסטינון. אז לאור כל זאת, עדיף להפריד ביניהם. שעה הפרש זה פרק זמן סביר.
    נורופן, בדומה למסטינון גם הוא יכול לגרום לגירויי מערכת העיכול. גם אותו כדאי לנטול במיקרים של כאבי בטן יחד עם אוכל או חלב. בעיקרון, אם אין כאבי בטן/שלשולים וכו' אין בעיה לנטול ביחד. אם יש, אז עדיף להפריד בערך בשעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה