מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני מועמדת לטיפול במבטרהמשה פיק27/07/2011
הי ערן
אני מועמדת לטיפול במבטרה. כמו לפני כל טיפול וכבר עברתי כמעט את כל הסוגים, אני חוששת. תוכל להאיר את עיני??? בעיקר תופעות לוואי ואם כדאי לדחות לסתיו? בקיץ הכול קשה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקיץ, הכל קשה יותר - תגובה
משה פיק27/07/2011שלום יעל,
לגבי מבטרה, אני משוכנע שערן יתן לך את כל האינפורמציה שאת נדרשת לה.
אני רציתי רק להתייחס למשפט "בקיץ הכל קשה יותר" שאני מסכים איתך ב 100% ואני מתיחס אליו כדי שכל אותם שקוראים את ההתכתבויות שלנו בפורום יקחו זאת בחשבון ויתנהגו בהתאם . . . . . מזגן, הרבה מנוחה מינימום פעילות, בעיקר מחוץ לבית.
ושנעבור את הקיץ ללא בעיות מיוחדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבטרה - תגובה
ערן משה28/07/2011אכן בקיץ הרבה יותר קשה.
מבטרה: הפרוטוקול הוא בד"כ פנרגן והידרוקורטיזון דרך הוריד למניעת תופעות אלרגניות ואז המבטרה. פנרגן לא בריא לחולי מיאסטניה הוא מרדים ויכול להחמיר או לגרום לבעיות נשימה. אני מקבל סולומדרול במקום ההידרוקורטיזון והפנרגן, כדור זילרג'יק ו-2 כדורי אקמול. נא להקפיד לא לקבל פנרגן ליידע מראש את הרופאים.
יומיים אחרי הטיפול התחושה היא כמו של שפעת ויכול להיות מעט חום ההרגשה הזו מתפוגגת לעט חלאחר מכן. חוצמזה אם יש נוירופטיה תחושת השריפה והעקצוץ ברגליים יכולה להחמיר.
בזמן הטיפול תהיי מחוברת למוניטור לניטור מהדופק ול"ד, אני מחובר גם למד סטורציה למעקב.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן הטנסילוןאורחת25/07/2011
רציתי להתייעץ איתכם בקשר לעיתוי המבחן. התחלתי עם בירורי מיאסטניה לאחר אירוע של חוסר יציבות שאובחן כמשהו ווירלי באוזן [דיזינס]. עם החזרה לשגרה שמתי לב שהעפעף שלי מעט נשמט. מרופא עיניים נשלחתי לנוירואופטלמולוגית וכך התגלגל. נוגדנים אצטיל- שלילי, SFEMG- יש דפוס מיאסטני קל. הנוירולוגית דוחקת בי לעשות את המבחן הזה, אבל אני מבינה שהוא מבוסס במידה רבה על מראה של שיפור [ בנוסף לדיווח של החולה]. למעט מי שגר איתי ויודע על הבירורים הללו, אף אחד לא באמת שם לב לעפעף שלי. ופרט לזה אני מרגישה יחסית בסדר [מידי פעם חולשה פה ופה, אך איני יודעת אם הייתי מייחסת לה כל משמעות לפני שנכנסתי למועדון המיאסטני]. בעצם אני מנסה לשאול- מתי הולכים למיון? האם יש לעשות זאת רק כשהעפעף ממש נשמט בצורה שאי אפשר לטעות בה או לבטל אותה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה למיאסטניה
משה פיק25/07/2011חדר מיון אינו רלוונטי לחולה שמעוניינת לוודא אם היא חולת מיאסטניה.
אם אכן את מעוניינת לדעת אם את חולת מיאסטניה הדרך היא לפנות לנוירולוג וחשוב שנוירולוג זה יהיה מנוסה בטיפול בחולי מיאסטניה.
אם קיבלת תשובה שלילית מבדיקת הדם לנוגדני אצטילכולין, ההמשך הוא לשוב ולשלוח בדיקת דם והפעם לבדיקת נוגדני MuSK.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בויטמין Dרותי25/07/2011
אני חולת מיאסטניה והשימוטו, בנוסף, בבדיקות הדם האחרונות התגלו אצלי גם נוגדני קרדיולופין וחוסר בויטמין D, רופאת המשפחה אמרה לי שיש קשר בין חוסר בויטמין D ומחלות אוטואימוניות. מישהו יודע על זה משהו?
ועוד שאלה - יש קשר בין מחלות כרוניות ואנמיה?
תודה, רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בויטמין D - תגובה
ערן משה25/07/2011יש בכלל האוכלוסיה חסר בויטמין D למרות שאנו ארץ שמש לחולים כרוניים שחולי מחלות אוטואימוניות הם חלק מהם ודאי וודאי יש חסר. לא ברורה הסיבה לכך. חשוב ליטול ויטמין D כי יש לו קשר בבנית העצמות.
אכן יש קשר לא ידוע בין אנמינה למחלות כרוניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביאליק 30 רמת גןאילן מור24/07/2011
לד"ר דורי .רצתי לדעת למה אמרת לי שאתה נוסע להשתלומת לשש חודשים .היה לי תור לחודש מאי דחו לי לחודש יולי בלי לשאול את דעתי.שלחתי פקס לשנות את התאריך והשעה שהיתה 8.30 בבוקר שזה לא מתאים לי בכלל .אשתי התקשרה. ומסורה שוב דחיה לאוגסט 8.30 התקשרת היום לשנות את השעה ,מורן נסתה לדחות אותי לספטמבר זה מכעס מאד.ששאלתי לשובך אמרה לי שאתה חוזר בעוד שנתים האם זה נכון.חבל שאין יחס למטפולים שלך מחקה לתשובה בהקדם. אילן מור 0527681931
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביאליק 30 רמת גן - תגובה
ערן משה24/07/2011אילן שךום.
ד"ר אינו מנהל את הפרום יותר, לצערינו. ידוע לי שיצא להשתלמות ויש רופאה מחליפה. לא ידוע לכמה זמן ההשתלמות. שנתיים נראה הגיוני.
לצערי אני לא יכול לעזור מעבר לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדני ACHR2neders12/07/2011
בבדיקת דם אחרונה שבצעתי ביקשתי לדעת מה מצב של "ידידיי" הנוגדנים לפני כ-שנתיים
היו לי בדם 7.2 מהם ואילו היום לאחר שנתיים של 150 מ"ג אימורן נמצאו רק 1.5
נכון שזה לא ק:מ אבל בכל זאת מיטיב את ההרגשה ה"......" הזאת מה דעתכם ?
נ.ב אני מרגיש יותר טוב או שהתרגלתי יותר, פרט לעייפות שעדיין "הורגת" אותי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדני ACHR - תגובה
משה פיק12/07/2011מה שזה מראה שהאימורן "עושה את העבודה" שלמענו הוא יועד והוא מחליש את פעילות המערכת החיסונית שמייצרת פחות נוגדנים (גם ה"טובים" וגם ה"רעים").
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדני muskאורחת11/07/2011
שלום חברים,
אני מנסה לעשות בדיקה לגילוי נוגדני musk. אבל הרופאה אמרה שהבדיקה הזו 'לא נמצאת במחשב' לא במכבי ולא במאוחדת. האם מישהו יכול לעזור לי לעזור לה?
האם צריך פרוצדורה מיוחדת כדי לעשות את הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לנוגדני musk - תגובה
משה פיק11/07/2011את הבדיקה חייב לבקש נוירולוג וניתן לשלח אותה למעבדה בביה"ח הדסה בירושלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה לנוגדני musk - תגובה - תגובה
ערן משה11/07/2011יכול להיות שהבדיקה לא בסל, לכן יש להתקשר למעבדה האימונולוגית בהדסה כפי שכתב משה ולברר איתם כיצד ניתן לבצעה. אני בזמנו שלמתי עליה כסף ונסעתי לשם לשם נטילת דם. ואני בכללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת נוגדני MUSK
ענת12/08/2011שלום אורחת
אני בקופ"ח מאוחדת ולפני כחודש עשיתי את הבדיקה בקופה.
הנוירולוגית שלי מבלינסון ביקשה בכתב,הלכתי לרופאת המשפחה ודרך המזכירות של הקופה הוציאו לי אישור מיוחד,עשיתי את בדיקת הדם במרפאה, ואותה שלחו להדסה בירושלים.
שילמתי רק עבור ההתחייבות ולא יותר.
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי את זה הפוך
אורחת16/08/2011תודה ענת. כל ההודעות עזרו לי למרות שעשיתי את זה הפוך, יצרתי קשר עם המעבדה בהדסה, הם אמרו לי איזה קוד לבקש בהתחייבות והנוירולוגית בקופה כתבה מכתב ממליץ. במקרה שלי, נסעתי בעצמי להדסה ועשיתי שם את בדיקת הדם.
דרך אגב- יש לך איזה המלצה לרופא שעובד עם מאוחדת [בלי קשר לנוירולוגים של בתי החולים] ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאסטניה, טרשת, ALS ושאר מרעין בישיאורחת04/07/2011
שלום חברים,
עושה רושם שאני מצטרפת למועדון האקסקלוסיבי של חולי מיאסטניה מאובחנים ואני מנסה להבין מי לעזאזל [ סליחה...] רופא שמומחה בזה. אני מנסה לקבוע תור- פרופ' שדה פרש, פרופ' אברמסקי פרש, פרופ' ארגוב- תורה לעוד חצי שנה. ד"ר דורי עבר לטפל רק ב- MS, ד"ר אחר עבר ל- ALS. זה בדיוק תקופה של חילופי דורות? וכל המיתוגים האלה בבית החולים- יש גם מרפאה נוירומוסקולרית, וגם אוטואימונית, וגם נוירואימונולוגיה.
בסך הכל בקה פשוטה לקבוע תור לרופא שמבין מיאסטניה. יש איזה מורה נבוכים?????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאסטניה - מורה נבוכים
משה פיק04/07/2011שלום לאורחת,
במיאסטניה התמונה אף פעם לא הייתה ברורה לחלוטין . . . . אולם היא אינה עגומה כפי שאת מציגה. למרות שאת צודקת שזו תקופה של "חילופי דורות", גם הדור הוותיק עדיין מטפל בחולי המיאסטניה אולם בדרכים שונות.
הנושא הוא נרחב ואיני יודע כמה את מתמצאת במחלה ולכן אני אפתח לפנייך את כל רוחב היריעה כאשר תצרי איתי קשר דוא"ל שכתובתו נמצאת בראש העמוד.
לאחר מכן את יכולה להכנס לאתר שוב ולשאול שאלות ספציפיות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאסטניה, טרשת, ALS ושאר מרעין בישי - תגובה
ערן משה04/07/2011ד"ר הלמן מבית חולים בלינסון, ד"ר קרני מבית חולים איכילוב, ד"ר ועקנין מהדסה עין כרם.
מי אבחן אותך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי אבחן אותי-
אורחת04/07/2011נוירואופטלמולוגית 'שמה את זה על השולחן' והפנתה לבדיקות שונות שייערכו במקביל. בדיקת הדם לנוגדני אצטילן היתה שלילית. במקביל עשיתי בדיקת SFEMG ע"י ד"ר דבי. במיקום הזה הוא מתפקד יותר כמי שאמון על הבדיקה , אך לא כרופא מאבחן שמסביר, אז הוא כתב שיש כמה שרירים עם חסימה, שמתאימים למיאסטניה. והנוירולוגית של הקופה המקומית- המשיכה משם - בעדינות- רשמה לי פירידוסטגמין ואמרה שעכשיו כדאי לחפש רופא שמתמחה. וזה מה שאני מנסה לעשות.
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאסטניה ומרעין בישין
ערן05/07/2011ד"ר הלמן מצוין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללא קשר לרופא
משה פיק06/07/2011שלום אורחת,
בלי כל קשר לרופא המצוין שערן המליץ עליו אני מעוניין להושלים לך אינפורמציה על המחלה וכיצד להמנע ממעשים שעלולים לגרום להחרפתה שאותה לא תקבלי משום רופא מצויין ככל שיהיה.
בכדי לקבל את האינפורמציה אני צריך כתובת דוא"ל שאליו אוכל לשלוח אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהידע זה כח?
אורחת06/07/2011ראשית תודה על העזרה. פניתי אליך בעבר וקיבלתי את החומרים המעודכנים, ואכן הוא לעזר רב [ בטיפולי שיניים למשל]. דא עקא- נדמה לי שבשלב מסוים ידעתי על המחלה יותר מאשר הנוירולוגית המקומית בקופה, מה שאיים עליה. כשהצעתי בעדינות שאולי כדאי לבדוק גם נוגדני musk אחרי שנוגדני אצטילן היו שליליים, היא נתנה לי את המבט הזה של 'תפסיקי כבר להסתכל באינטרנט ולחפש לך צרות'. דווקא בגלל הידע שצברתם אתם, אני מבינה שעליי להיפגש לפחות בשלב ראשוני עם רופא מומחה ולא להסתפק באמירה ש'ברוב החולים ניהול המחלה הוא לא סופר מורכב'...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהידע זה כח? - תגובה
ערן משה06/07/2011אמת ויציב ישנם הרבה חולים שניהול המחלה הוא כן סופר מורכב לאורך כל הדרך, ישנם כאלה שהוא הפשוט ביותר וישנם שמתחיל סופר מורכב עד שמתאזן וממשיך להיות לא מורכב.
כל חולה הוא מקרה בפני עצמו במיוחד במחלות מן הסוג הזה. כך שלא ניתן להשוות בין החולים למרות שרופאים נוטים לעשות כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרכז טיפול בלונדון, ד"ר מונטני?צביקה28/06/2011
שלום לכולכם,
אמרו לי על דוקטור בשם ד"ר מונטוני שעובד באיזשהו מרכז ידוע בלונדון שמטפל בבעיות אוטנומיות
האם ידוע למישהו על מה המדובר? אני לא יודע איך לאיית את השם של הדוקטור המדובר, וגוגל לא יודע לעזור לי....
תודה רבה לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרכז טיפול בלונדון, ד"ר מונטני? - תגובה
משה פיק04/07/2011שלום צביקה,
שם הרופא אינו מוכר לי. האם הוא מטפל בחולי מיאסטניה או שבכללי הוא מטפל בחולים במחלות אוטואימוניות ?
למיאסטניה קיים מרכז מאוד ידוע וחשוב באוקספורד / אנגליה והעומד בראשו הוא ד"ר הילטון ג'ונס.
האם אתה אתה אישית חולה מיאסטניה או מחפש עזרה לחולה אחר במיאסטניה ?
אם כן צור איתי קשר לגבי מיאסטניה בכללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מיאסטניה הינה מחלה תורשתית?שירלי26/06/2011
או שאין קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מיאסטניה הינה מחלה תורשתית? - תגובה
ערן משה26/06/2011כרגע אין הוכחות לכך ובכתובים מצוינת כמחלה שאינה תורשתית.
לדעתי הלא מלומדת בבוא היום יסתבר שכל המחלות האוטואימוניות גנטיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאסטניה מחלה תורשתית
יעל27/07/2011הי ערן
אני מכירה שני אחים תאומים שחלו בגיל מבוגר די במקביל. שנייהם מצרפת ,קישרתי אותם עם משה פיק, הם יבואו לטיפול בארץ בנובמבר. מקרה מעניין...
והכי חשוב, מה שלומך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאומים חולי מיאסטניה - תגובה
משה פיק27/07/2011זוג תאומים חולי מיאסטניה, אם הם מאובחנים ב "מיאסטניה מלידה" (CMS) זה מציין ששניהם חולי מיאסטניה תורשתית גנטית - מיאסטניה שעוברת בתורשה.
אם הם מאובחנים ב "מיאסטניה אוטואימונית" (MG), הם אינם חולים במחלה גנטית תורשתית. המחלה לא עברה בתורשה, היא פרצה בדומה לחולי מיאסטניה רבים מסיבה לא מובנת לרפואה ובמיקרים כאלה . . . . וקיימים מיקרים כאלה (אפילו בארץ) המחלה נקראת "מיאסטניה משפחתית".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מיאסטניה הינה מחלה תורשתית? - תגובה
משה פיק26/06/2011מיאסטניה גרביס הינה סינדרום שכולל בתוכו 3 קבוצות עקריות :
מיאסטניה מלידה (CMS) שהיא מחלה גנטית תורשתית.
מיאסטניה גרביס אוטואימונית (MG) שהיא אינה מחלה תורשתית אולם קיימת במקרים מסוימים אצל מספר חולים בתוך המשפחה ונקראת "מיאסטניה משפחתית".
סינדרום מיאסטני ע"ש למברט איתון (L.E.M.S) שהיא מחלה אוטואימונית לא תורשתית שונה מ MG אולם עם אותם סימפטומים.
לשאלתך, האם אמך חולה במחלה תורשתית . . . . עלייך לדעת לאיזו מחלה מתוך השלושה איבחנו אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת השימוש במסטינון ואימרוןשירלי26/06/2011
אימי חולת מיאסטניה כ- 15 שנה , לאחר תקופה ממושכת חל שיפור במצבה ומרגישה כעת טוב יותר, הפסיקה על דעת עצמה את השימוש באימורן ומסטינון האם הדבר עלול להיות מסוכן? או להחמיר את מצבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת השימוש במסטינון ואימרון - תגובה
ערן משה26/06/2011לא מומלצת אף פעם הפסקת טיפול תרופתי ללא התיעצות עם הרופא המטפל. גם עכשיו כדאי לגשת לייעוץ. אולי כדאי לקחת מנה מינימלית להחזקת המצב הקיים או שהרופא יסכים עימה וימשיך עם האין טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת שימוש בתרופות
משה פיק26/06/2011שלום שירלי,
תמיד כדאי ורצוי להפסיק תרופות שאין צורך בהן. הבעיה היא כיצד.
ערן צודק שהדרך הנכונה היא בשיתוף פעולה עם הרופא המטפל שמכיר את החולה ויכול להעריך אם אכן המחלה נמצאת במצב הטבה רציני או שאולי החולה נמצא בהפוגה זמנית.
בכל מקרה יש לרדת בהדרגה ולבדוק אם אכן המחלה אינה מחמירה תוך כדי הירידה.
לדעתי (הלא מקצועית רפואית) הדרך היחידה לדעת מתי חולה נכנס למצב של הפוגה זמנית היא לרדת משימוש בתרופות ואז ניתן לגלות שאין בהן צורך בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה כשמפסיקים עם פורינטול ?שרון07/06/2011
מה קורה כשמפסיקים עם פורינטול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קורה כשמפסיקים עם פורינטול ? - תגובה
ערן משה09/06/2011למה את מקבלת פורינטול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך,מדוע אני משתמשת בפורינטול
שרון12/06/2011אני חולה במחלת הקרוהנס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך,מדוע אני משתמשת בפורינטול - תגובה
ערן משה12/06/2011הפורום מיועד לחולי מיאסטניה כעיקרון ולא חולי קרוהן אלא באם את חולה בשתי המחלות.
כחולה קרוהן שנטל בעבר פורינטול, יש להפסיק רק באם את ברמיסיה מלאה (הפוגה) של המחלה ובהתיעצות עם הגסטרואנטרולוג שלך, לא מפסיקים תרופות כגון אלו סתם כך כמו שלא מפסיקים נטילת רפאסאל או סטרואידים למי שמטופל בכך, הכל בהתיעצות עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאסטניה מולדתקטי29/05/2011
שמי קטי, בת 36 אני חולת מיאסטניה מולדת, - המחלה מתבטאת בחולשת שרירי הפנים בלבד (לא מחלה אוטואימונית). אני מחפשת מידע מעמיק לגבי מחלה זו. (באינטרנט יש מידע לגבי מיאסטניה גראביס)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאסטניה מולדת - תגובה
משה פיק29/05/2011שלום קטי,
צרי איתי קשר Email (כתובתי נמצאת בפתיח למעלה) ואוכל לשלוח לך חומר שמקיף את כל מה שניתן לדעת על מיאסטניה מלידה CMS.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי מישהו מכיר מומחה לרשתית העיןמדיאה129/05/2011
שלום רב לכולם
אולי החברים מכירים מומחה לרשתית העין (עבור אימי)
הסובלת מתחילת ניוון הרשתית (בת 83)
תודה
מדיאה1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי מישהו מכיר מומחה לרשתית העין - תגובה
ערן משה30/05/2011מחלה ניוונית של הרשתית היא מחלה תץלוית גיל, ללפי מה שאני רואה בשטח אצל המון קשישים הטיפול היחיד שמוצא הוא הזרקת אוסטין לעין- מוכר בסל הבריאות כל חודשיים שלושה לא שזה עוזר הרבה קצת מעט את התקדמות המחלה שגם כך לא מתקדמת אצל כל אחד אותו דבר. לצערי לא ראיתי קשיש אחד שהתרופות עצרו אותה. מצטער על הבשורות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב ערן
מדיאה131/05/2011מודה לך מאד
לאמא שלי אמרו שזו תחילה של ניוון רשתית
היא בת 83* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניורולוגנטלי27/05/2011
יש לי חולשה בידים, התחיל לי קצת ברגליים כלומר יש קושי לפעמים ללכת , יש קושי בדיבוק לאחר כמה דקות אני מרגישה שהקול שלי נחלש.
אני הייתי אצל ניורולוג.. ואורתופד, האורתופד שלח אותי לעשות MRI אך יש עוד זמן רב עד הבדיקה.
הנירולוג לא שלח אותי לעשות את הבדיקות שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניורולוג - תגובה
משה פיק27/05/2011שלום נטלי,
לפי תיאורך, הסימפטומים מצביעים לכוון מיאסטניה ואת חייבת לקבל אישור על כך מהנוירולוג ולהתחיל טיפול.
אם זה אכן מיאסטניה ואת לא מקבלת כל טיפול, סביר להניח שחומרת המחלה תגבר וככל שהיא תגבר, יהיה יותר קשה לאזן אותה.
בנוסף לכל האמור, גם לך יש תפקיד "בטיפול" שאני מעריך שאינך יודעת בדיוק למה כונתי . . . . . ולכן אני מציע שתצרי איתי קשר דוא"ל ואשלח לך חומר הסבר.
איני יודע עם איזה נוירולוג את בקשר ולכן איני יודע כמה הוא מתמצא במיאסטניה. אם את יודעת שהוא אכן נוירולוג עם נסיון בטיפול בחולי מיאסטניה, יכול להיות שהוא מבחין במחלה אחרת ובה הוא מטפל.
אנחנו איננו רופאים ובטיפול בחולים אך ורק רופאים מוסמכים לקבוע אבחנה ולטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניורולוג - תגובה
ערן משה28/05/2011MRI אכן חלק מהבדיקות שאת צריכה לעבור אבל למה אוטופד שלח? את צריכה MRI של הראש ועמוד שדרה צווארי כדי לשלול טרשת ויש עוד מס' בדיקות כמו כן כפי שמשה כתב את כנראה צריכה גם בדיקת דם לנוגדנים לאצטיל כולין SF EMG ובדיקה נוירולוגית מעמיקה , שוב אני חוזר ע"י נוירואימונולוג וזאת יש רק בבתי חולים, אומנם הם עובדים גם בקופות אך שם הם רק נוירולוגים, אין בקופה נוירואימונולוגיה.
וכמה שיותר מהר כך יותר טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה ל שעור בחשבון2neders27/05/2011
ובכן הכל ביחד מבלי להוריד אחוזים ממחלות קודמות סה"כ 75+35=77% סה"כ
לי דווקא יצא 84% סה"כ ולא 77
היש למישהו הסבר פרט לעובדה שמותר להתעלל בנכים זה במילא לא מעניין איש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשבון יחודי לביטוח לאומי
משה פיק27/05/2011שלום,
החשבון שאתה עושה כאשר אתה לוקח את מה שיש לך כבר מזה זמן ומוסיף את מה שקיבלת בזמן האחרון הוא חשבון שלומדים בכיתה נמוכה בביה"ס יסודי.
בביטוח הלאומי חשבון זה אינו קיים. אם יש לך אחוזי נכות על מחלה מסויימת ולאחר זמן נוספה מחלה שעליה אתה ניגש לוועדה ומקבל אחוזי נכות . הם עושים "חשבון כללי חדש" שהוא חישוב כולל של כל המחלות ביחד כאילו שבפעם הראשונה הגשתה בקשה לנכות עם רשימה כוללת.
לדעתי, כדאי לחשוב פעמיים אם רוצים "להוסיף" מחלה חדשה למה שכבר קיים ממקודם , היות ואתה עלול למצא את עצמך ב"אחוזי נכות חדשים" שהם פחותים ממה שכבר היו לך.
כאשר אני עברתי "התקף לב" שנתיים לאחר שקיבלתי את אחוזי הנכות עבור המיאסטניה ושאלתי בביטוח לאומי "כיצד אני מוסיף אחוזים בעזרת מחלה נוספת" ההסבר שקיבלתי הוא "אין להוסיף" יש להתחיל "הכל מהתחלה" . . . . . ויתרתי ואני שמח בחלקי על מה שקיבלתי עבור המיאסטניה ללא תוספת של "התקף לב" ו "דום נשימה בשינה".
זה מה שידוע לי בנידון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשבון יחודי לביטוח לאומי - תגובה
ערן משה28/05/2011אין אחוזים מתוספים מבחינת נכות כי יש אנשים יגיעו גם למאתיים אחוזים, אין גם ממוצע . יש להם איזושהי תוכנת שקלול לפי חומרת המחלה. לי היה 20% אחוז על קרוהן ו-64% על מיאסטניה ביחד יצא 72%.
אין סיבה לא להוסיף, נכון שבשביל להוסיף צריך להתחיל את כל תהליך הועדות מחדש אבל למה לוותר באם מגיע לך, אני לא ויתרתי, תהליך הועדות לא מפריע לי כלל כי אני לא ממציא ולא עושה עצמי מסכן וכיום יש לי 100% שאני חושב שרכשתי בכל הכבוד הניתן.
77% דינם כ-100% מבחינת הנכות השאלה כמה אי כושר עבודה אם גם מעל 75 אז דין הקצבה כדין למי שיש 100%, רק שבמקרה של 77% אין פטור ממס הכנסה מה שישי במעל 92%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)