פורום מיאסטניה גרביס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי שרירים. המשך לשאלה קודמת
    עוז הלוי
    09/03/2011

לאיזה פורום אתה ממליץ לי לפנות.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי שרירים

ערן
    10/03/2011

גלילה שלום
    ניכר לפי הבדיקות כי הבעיות נובעות מלחצים של הדיסקים בצווארך מה שיכול לגרוט לכל תחושות הנימול גם ברגליים. ויכולות להתאים גם לבעיה בנוירונים המוטורים של הרגליים כפי שנכתב בבדיקה.
    הייתצי ממליץ לך לפנות לפורום אורטופדיה ולפורום נוירולוגיה ולאורטופד ונוירולוג בקופה.
    הפורום כאן הוא לחולי מיאסטניה ותיאורייך לא כ"כ תואמים לתסמיני המחלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי שרירים ותוצאות הבדיקות
    עוז הלוי
    09/03/2011

.שלום רב. מבקש את עזרתכם בעזרה לבירור מצבי.לאחרונה כאבי שרירים בכתפיים ובידיים כאילו אני אחרי שפעת .ובטיפול שיניים היה לי קשיון בשרירי השפתיים והפנים. . בגיל 58 בצעתי בדיקת MRI צווארי (בנוסף.לבעיות גב תחתון שמהם אני סובל.ארכנואידיטיס עם כיס שתן נירוגני עם בעייה עיצבית ברגליים .EMG נזק ניורגני בינוני עד קשה בשרירים TIB ANT EDB דו צדדי יותר מימין.לא ניתן לשלול בוודאות מחלה של LOWER MOTOR NEURONS ) אך הבדיקה אינה ממלאת קריטריונים ל ALS . התבקשתי לעשות את ה- MRI הצווארי בעקבות סחרחורות וחולשה בידיים.להלן תוצאות הבדיקה . ישור הלורדוזיס הפיזיולוגית עם שינויי אות דיפוזיים בגופי החוליות מעט היפואנטנסים ב- T1 וב- T2 . החוט בעל אות ומבנה תקין. כולל מעבר קרניו למעט מספר מוקדים של שינויי אות שאפרט בחתכים האקסייאליים. בגובה C3-4 בקע דיסק מרכזי קטן .לחץ מתון על קדמת השק החוט והצרות פורמינלית מינימלית מימין .ללא לחץ משמעותי על החוט או השורשים היוצאים בגבהים C2-3 ו- C4-5 . בגובה C5-6 בקע דיפוזי .הצרות מה של התעלה הגרמית ושל הפרמינות דו"צ . בגובה C6-7 בלט פראצנטרלי לשמאל עם בקע קטן .לחץ בינוני על החוט בעיקר משמאל והצרות פורמינלית משמאל .הפורמינה הימנית שמורה .לציין בגובה זה רושם לשינויי אות היפראנטנסים בחוט מוקדיים ..עם קושי ניכר בהליכה .( קרע במניסקוס ב- 2 רגליים . רגל ימין הקרע במניסקוס הפנימי . ורגל שמאל קרע במניסקוס החיצוני.) וכאבים בקרסוליים . לציין שאני בקושי מתהלך ולא ברורה לי הסיבה לקרע במניסקוס ועוד ב- 2 הרגליים. זה בקצרה מצבי הרפואי .
    אשמח לקבל חוות דעת ממכם על מקור הבעייה.

הוספת תגובה

• אתה בפורום לא נכון

משה פיק
    09/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליריקה
    דינה
    02/03/2011

אני מעוניינת לדעת האם התרופה ליריקה מותרת לחולי מיאסטניה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ליריקה

הוספת תגובה

• ליריקה - תגובה

ערן משה
    02/03/2011

כן, אני אישית נוטל אותה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר לבדיקת EMG
    יוליה
    28/02/2011

בתשובה לבדיקת מחט repetitine stimmlatran של העצב accessory בתדירות 3HZ ניצפתה תגובה דקרמנטלית קבולית בבדיקהאחרי מנוחה לאחר מאמץ. למה זה מתיחס? ומה הכוונה? אודה לכם עלתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    הסבר לבדיקת EMG

הוספת תגובה

• הסבר לבדיקת EMG - תגובה

ערן משה
    28/02/2011

שלום יוליה
    האם עשית את הבדיקה בשל חשד למיאסטניה?
    כעיקרון בתשובה יבשה- השריר שלך מתעייף אחרי מאמץ ממושך, קרי, כשמגרים אותו יש עייפות יתר של השריר לעומת שריר נורמאלי. אם נפרש זאת לחיים השרירים שלך מתעייפים מהר יותר מאצל אדם ללא בעיה בצומת עצב שריר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על תשובתך

יוליה
    01/03/2011

הבדיקה נעשתה לבדיקת מיאסטניה לאחר שנמצאתי שלילית לנוגדנים אבל למרות הכל התחילו איתי במסטינון בגלל חולשה בגפיים טיפול שעזר ליולכן בכל זאת ביקשו את הבדיקה בזאת וגם כשבצעתי את הבדיקה הייתי על מסטינון.ושוב אני מודה לך על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולת מיאסטניה חדשה ?

משה פיק
    01/03/2011

שלום יוליה,

אם הנוירולוג נתן לך מסטינון ואת אומרת שזה עזר . . . כנראה שאת חולת מיאסטניה ובכדי שתתנהגי כחולת מיאסטניה ותדעי איך להמנע מהתנהלות רפואית אסורה לחולי מיאסטניה, כגון ידיעה על "תרופות אסורות" וטיפולי שיניים צרי איתי קשר (כתובתי למעלה) ואשלח לך חומר מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על תשובתך - תגובה

ערן משה
    01/03/2011

כל הכבוד לנוירולג שלמרות נוגדנים שליליים שלח אותך להמשך בירור והמשיך טיפול כחולת מיאסטניה.
    למידע מורט יותר ולהצטרפות לקבוצת התמיכה באינטרנט, כמובן באם את רוצה פני למשה פיק לפי הפרטים מעלה.
    נשתדל לעזור ככל יכולתינו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם התוצאה הזו גרועה?
    רותם
    27/02/2011

היום הגיעו תוצאות לבדיקות --- achr.ab 7.20
    עד כמה זה בעייתי?

לקביעת תור
    סגירה
    האם התוצאה הזו גרועה?

הוספת תגובה

• האם התוצאה הזו גרועה? - תגובה

ערן משה
    27/02/2011

זה לא בעייתי רק אוצר שיש לך נוגדנים לאצטיל כולין ואת חולת מיאסטניה גראביס למידע כתוב את יכולה לפנות למשה פיק, כפי המצוין מעלה כמו כן להיות חברה בקבוצת התמיכה באינטרנט, דרך משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תיתכן טעות באבחנה?
    שוש
    17/02/2011

בבדיקת MRI שנעשתה לבתי התברר שהיא סובלת מטרשת נפוצה. היא מתלוננת על כאבי ראש וסחרחורות קשות. בבדיקת דם התברר השבוע שהיא חולה במחלת הנשיקה. האם מחלה זו יכולה להתפרש בטעות כטרשת נפוצה?

לקביעת תור
    סגירה
    האם תיתכן טעות באבחנה?

הוספת תגובה

• טעות בפורום

משה פיק
    17/02/2011

שלום שוש,

נכנסת בטעות לפורום לא מתאים. את נמצאת בפורום של מיאסטניה גרביס ואת צריכה להכנס לפורום של טרשת נפוצה.

אם תחפשי בגוגל "טרשת נפוצה" אני משוכנע שתגיעי למקום הנכון. אם לא תמצאי, שילחי לי מייל ואכוון אותך לפורום מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות באבחנה?!

שוש
    17/02/2011

נאמר לי שזבה הפורום אלי אני אמורה להכנס על מנת לקבל תשובה על שאלתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה אינו פורום לטרשת נפוצה

משה פיק
    17/02/2011

שלום שוש,

איני יודע מי אמר לך מה שאמר אולם פורום זה הוא יחודי למחלה אחת בלבד והיא "מיאסטניה גרביס".

כפי שכבר ציינתי, אם את מעוניינת שהפנה אותך למקום הנכון, שילחי לי Email (כתובתי למעלה) ואשלח לך לינק לפורום של חולי טרשת ששם נמצאים האנשים הנכונים שיכולים לתת לך תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות באבחנה?! - תגובה

ערן משה
    17/02/2011

שוש התשובה במפורש היא לא, טרשת נפוצה מבטאת ב- MRI בצורת מוקדים ובצורה מיוחדת ומחלת הנשיקה לא.
    אכן משה פיק צודק הפורופם אינו הפורום הנכון, פני לפורום של ד"ר ענת אחירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    מיכל
    16/02/2011

היי,

רציתי לדעת חוות דעת על התרופה -GAMUNEX - אימונוגלובולינים. אנשים שלקחו אותה , האם היא עזרה להם, בפרט אם מדובר בבעיות בליעה כמו שאני הכי סובלת.כמובן אם היו תופעות לוואי קשות או קלות. דבר נוסף הייתי רוצה לדעת האם בקרוב יגיע רופא שיענה על שאלות במסגרת פורום זה. טוב וחשוב שיש אנשים חולים הנותנים תמיכה בפורום(הרי מי כמוהם יודע על ההתמודדות..) אבל בעניינים רפואיים חשוב שיהיה את הגורם הרפואי המוסמך לענות עליהם.

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• רופא בפורום

משה פיק
    16/02/2011

שלום מיכל,

רופא בפורום הוא רעיון טוב שגם אני מסכים איתו, אולם לצערי אני רואה שהרופאים המומחים שהיו פה לא בדיוק מצאו את מקומם וזה שהם אינם ממשיכים איתנו זו החלטה בלעדית שלהם. אף אחד לא "גרש" אותם, הם כנראה פשוט לא היו מוכנים להתמודד עם שאלות שהופנו אליהם, שאלות שהיו מעל לרמה מסוימת, לכן השאלה אינה צריכה להיות מופנת למשתתפי הפורום אלא לרופאים עצמם ומי שמכיר רופא טוב שישכנע אותו לבא ונקבלו בברכה (לפחות אני).

לגבי שאלתך על האימונוגלובולינים הספציפי שאת מציינת, ישנם בעולם מספר יצרנים שמשווקים אימונוגלובולינים (אני שמעתי על 7 חברות כאלה בארה"ב) שלמעשה צריכים להיות זהים היות והחומר נלקח מ- "פול של תורמים" אולם כל יצרן מצרף למוצר שלו "תוספות" יחודיות ולכן ישנם חולים שתוצר של יצרן מסוים אינו מתאים להם ותוצר אחר כן מתאים. כולנו מכירים שכל חולה שונה ולכן הרופאים המטפלים צריכים לעיתים להחליף את החומר של יצרן אחד עם חומר של יצרן אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת עפעפיים ולסת
    איזי
    14/02/2011

שלום.
    במשפחתי שני ילדים בני שלוש וחצי ושבע וחצי אשר סובלים ממיאסטניה באיזור הראש.
    לשניהם עפעפיים נפולים ולסת תחתונה שמוטה והם מטופלים בתרופה.
    הם ילדים בריאים ופעילים ובעלי מוטוריקה טובה. המיאסטניה מתבטאת במבט ישנוני ובקשיי בליעה.
    רציתי לדעת האם אצל מבוגרים הסובלים מאותה בעיה יש שליטה רבה יותר, אם בכלל, בפקיחת העיניים והרמת הלסת התחתונה.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    צניחת עפעפיים ולסת

הוספת תגובה

• בהמשך להודעה שלך

חולית
    07/01/2012

אם מדובר ב CMS, במשך הזמן ועם הגיל לומדים לשלוט בצניחת העפעפיים ובקושי בבליעה בעזרת הכדורים. אך דבר ראשון ומתוך ניסיון תמיכה תמיכה תמיכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו מיאסטניה ?

משה פיק
    14/02/2011

שלום איזי,
    האם ילדייך מאובחנים במיאסטניה מלידה (CMS) או במיאסטניה אוטואימונית (MG) ?

אם הם חולים ב MG, האם בדיקת הדם לנוגדנים התקבלה חיובית ?

שיפור בסימפטומים אצל חולי מיאסטניה (צעירים ומבוגרים) תלוי בתרופות/טיפולים שהם מקבלים ולמעשה אין הבדל משמעותי לגיל במחלה זו מלבד כך שהצעירים יותר ברוב המקרים הם בריאים יותר וגופם יכול להתגבר על בעיות חולשה ביתר קלות מאשר אנשים בוגרים/זקנים.

אם אין לך את האינפורמציה לגבי "תרופות אסורות" ובעיות חומרי הרדמה מקומית, בעיקר בטיפולי שיניים שלח לי דוא"ל ואשלח לך חומר בנושא.\ (חשוב מאוד).

עצם זה שאתה מתאר את שני ילדייך עם בעיות של נפילת עפעפיים והרמת הלסת . . . . אני מתאר לעצמי שהם חולי CMS.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופת הMonarsen'של פרופ ארגוב
    אלון
    11/02/2011

למישהו יש מושג מה איך זה בדיוק.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופת הMonarsen'של פרופ ארגוב

הוספת תגובה

• תרופת Monarsen

משה פיק
    11/02/2011

שלום אלון,
    מונרסן היא תרופה בניסוי שעברה שני מהלכים מוצלחים וממתינה למשקיע שיאפשר לה לעבור את השלב השלישי. השלב הסופי שמסוגל לגרום לה להפוך לתרופה למיאסטניה כאשר ה FDA יאשר אותה לשיווק.

הקשר בין המונרסן ופרופ. ארגוב הוא בכך שבשני המהלכים הראשונים שחלקם עברו בארץ וחלקם באירופה הוא היה האחראי על הניסויים מבחינה רפואית.

אלון, האם יש לך שאלה ספציפית בנושא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המונרסן

אלון
    12/02/2011

משה.
    תודה. עברתי בגוגל היה כתבות באנגלית על התרופה . קיבלתי את התשובה
    ממך למה לא משווק .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לכם על ההכוונה
    יעל ש
    08/02/2011

תודה לכולכם!

משה לשאלתך-
    פרופ רכס המליץ לי וגם פרופ ארגוב.
    בנוסף התייעצתי גם עם הרופא שטיפל בי בארה"ב.

יש לי החמרה ברורה.
    אני כבר 5 שנים מתנגדת ועושה הכל על מנת להימנע מהסטרואידים אך ההחמרה אחרי הלידה די מכניע אותי ומביאה אותי להבנה שאני כבר לא מסוגלת יותר.
    לא לטפל בתינוקי ולא לעמוד על הרגליים בלי עזרת אחרים.

עדיין לא יודעת מה להחליט ,
    נראה לי שאין לי ברירה אלא להיות פתוחה לתרופות חדשות,

בסה"כ זה לא שטיפולי IVIG תכופים כל 3 שבועות 75 גרם היו תענוג גדול....

מה שכן בבדיקת דם נראה שיש לי בעיה נוספת של פעילות יתר של בלוטת התריס ומתברר שזו יכולה להיות בעיה נוספת שעלולה להפריע לקבלת סטרואידים.
    יש לי תור לאנדוקרינולוג ??!!! השבוע ואז נראה.

תודה לכם

לקביעת תור
    סגירה
    תודה לכם על ההכוונה

הוספת תגובה

• בהצלחה !

משה פיק
    08/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסתניה לא מאוזנת
    יעל ש
    07/02/2011

הי,
    אני מטופלת כבר 5 שנים בIVIG ומסטינון.
    בעקבות החמרה לאחר לידה אני נאלצת לעשות שינוי בטיפול.
    כל הרופאים אליהם הגעתי המליצו לי להתחיל סטריאואידים בשילוב עם אימורן.
    במינון של 70 מ"ג.
    אשמח לשמוע מניסיונכם?
    האם זה מינון מטורף?
    תופעות לוואי?
    מה עושים?
    תודה ובריאות!

לקביעת תור
    סגירה
    מיאסתניה לא מאוזנת

הוספת תגובה

• מיאסטניה

אלון
    07/02/2011

יעל
    לגבי פריטניזון הכל מתחיל ונגמר באוכל מאוזן. אני לקחתי את התרופה
    4 שנים. הסוכר בדם ובדיקות צפיפות תקינות. התחלתי ב80 ליום מסטינון סביב
    השעון. כרגע אני מטופל רק באמוראן כש הכמות יורדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסתניה לא מאוזנת - תגובה

ערן משה
    07/02/2011

המינון המקובל של סטרואידים הוא 1 מ"ג לק"ג גוף. תופעות הלוואי מרובות ובנוסף לאמוראן עיקריהן עליות בל"ד עם בצקות, עליות רמות סוכר בדם, קטרקט, גלאוקומה , אוסטיאופורוזיסועוד ועוד.
    לא כל אחד הנוטל את התרופה סובל מכל תופעות הלוואי, הכתובות ולפעמים אף לא מחלק מהן במיוחד כשהוא נוטל את התרופה לזמן קצר וזה הדבר החשוב, להתחיל סטרואידים קל מאד, להיגמל מהם די קשה וזה מאד תלוי בתגובת המחלה לטיפולים השונים. מתן סטרואידים בד"כ למקרים של החמרה שלא נתנת לטיפול בתרופות בהם החולה מטופל, והחשוב הוא שברגע שישנה הטבה להתחיל לרדת במינון למינונים בהם תופעות הלוואי נמוכות כמו 20 מ"ג ומטה, חשוב מאד שהירידה תהיה איטית מאד, כי כמו שאסור לעלות מינון במהירות במיאסטניה כך אסור להורידו במהירות כי זה לכשעצמו מחמיר את המחלה..
    אמוראן מתחילה לעבוד לאחר חצי שנה מינימום אם לא לאחר שנה.
    אני אישית נוטל סטרואידים מזה כ-5 עם מס' ניסיונות גמילה ללא הצלחה, כי טיפולים אחרים לא עבדו כל סוגי הטיפולים הכתובים, כיום עם טיפול של מבטרה אני מנסה שוב לאט ביותר ואני אישית סובל מכמעט כל תופעות הלוואי הכתובות.
    שוב לא כל אדם מגיב לתרופות אותו דבר ולא כולנו מפתחים את אותן תופעות לוואי (כך הרפואה היתה הרבה יותר פשוטה) כמו שלא לכולנו יש אותה הסתמנות של המחלה והמיאסטניה זה מאד בולט.
    לסיכום אין מה לפחד מסטרואידים, אך יש לנקוט בהם מבחינת כבדהו וחשדהו. הטיפול יכול להיות מעיל במיידי ומזיק לטווח הארוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בסטרואידים ואימורן

משה פיק
    07/02/2011

שלום יעל,
    טיפול בפרדיזון כאשר המחלה מחריפה לאחר שטיפול ב IVIG ובפלסמהפרזיס לא גורמות לשיפור במצב הסימפטומים אן להחמרה, הוא הטיפול הכי נכון והכי מתאים שניתן לקבל.

מפליא אותי שאת מספרת ש "כל הרופאים" החליטו על 70Mg. הטיפול בתרופה ניתן לפי נסיונו של הרופא והוא שונה מנוירולוג אחד לשני ומחולה אחד למשנהו.

ישנם נוירולוגים שמתחילים את הטיפול במינון גבוה (60-80Mg) ולאחר מספר ימים/שבועות כאשר המחלה מתמתנת מתחילים בירידה איטית (לדוגמא 1/2 2 מ"ג כל שבועיים), כל זמן שהמחלה נשארת מאוזנת.ישנם נוירולוגים שמתחילים עם מינון נמוך (5-10Mg) ועולים בעליה איטית עד שהמחלה מראה סימנים של הטבה ואז לאחר זמן מה מתחילים לרדת.

פרדניזון היא תרופה שמוגדרת "תרופה לטיפול קצר מועד" (כ 6-10 חדשים) ולאחר מכך רצוי מאוד להפסיק אותה לתקופה מסויימת ואם נדרשים לחזור אליה זה ניתן.
    התרופה היא "הטובה ביותר לאזן מיאסטניה" . . . . אולם יחד עם כך היא בעלת תופעות הלוואי הקשות ביותר, כולל גרימת מחלות נוספות "לא הפיכות". כמובן שזה שונה מחולה לחולה.

אימורן היא תרופה שאינה קורטיזון והיא מוגדרת "תרופה לשימוש לטווח ארוך" לעיתים לכל החיים. בעיקרון אין צורך לקחת את שתי התרופות יחד. . . . . אולם נותנים אותן יחדיו מההתחלה היות והאימורן צריך להחליף את הפרדניזון כאשר נפסיק אותו והיא מתחילה להשפיע במיטבה רק לאחר חודשים רבים.

אני אישית חושב שהדרך השניה לטיפול בפרדניזון (ממינון נמוך לגבוה) היא עדיפה (כאשר מצב החולה מאפשר זאת) ולקבלה תוך כדי אישפוז של מספר ימים למעקב, היות וישנם חולים שהתגובה הראשונה לתרופה היא הפוכה (מחמיר את המחלה ממקום לשפרה) עד שהגוף "מתרגל לתרופה".

יעל, אם את מעוניינת הרשימת תופעות הלוואי שהתרופה עלולה לגרום (אינה קצרה) שילחי לי מייל ואשלך לך בחזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינסטניה גרביס
    רעות
    02/02/2011

שלום
    אני בת 28, הובחנתי לאחרונה במינסטניה גרביס, אני מטופלת במיסטינון.
    הייתי מעוניינת לדעת מהי רשימת התרופות שאסור לי להשתמש בהם
    ובנוסף האם אתם יודעים לגבי זכוייתי בביטוח לאומי (עדיין אינני נוטלת סטרואידים)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מינסטניה גרביס

הוספת תגובה

• מינסטניה גרביס - תגובה

משה פיק
    02/02/2011

שלום רעות,

שילחי לי את כתובת המייל שלך ואשלח לך את רשימת התרופות האסורות. (כתובתי למעלה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה גראביס זכויות בביטוח לאומי

ערן משה
    03/02/2011

רעות שלום
    זכויות בביטוח לאומי תלויות במס' קריטריונים והחשוב מהם עד כמה המחלה ממנה את סובלת פגעה באפשרות שלך להשתכר, באם ההשתכרות ירדה אל מתחת לחמישים אחוז את יכולה לפנות למח' נכות ולהגיש שם מסמכים שהם מכתב מהנוירולוג המטפל בו הוא מציין מהי מחלתך ומפרט על מגבלותייך התפקודיות בשל כך ומכתב מרופא תעסוקה המציין שאכן יש פגיעה בכושר ההשתכרות. תגיעי לשלב הזה ואמשיך להסביר לך מה הלאה. כנסי לתפוז אנשים לקומונה של מיאסטניה גראביס יש גם שם כל מיני טיפים מחולים במחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות בביטוח לאומי

אלון
    05/02/2011

יש לי נכות של 50 אחוז ואי כושר של 60 . מה זה אומר לגבי? איזה זכויות יש לי
    הרי הכל עומד על אי כושר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות בביטוח לאומי - תגובה

משה פיק
    05/02/2011

שלום אלון,

74% - 60 אי כושר מאפשרים קבלת "קצבת נכות חלקית" .

בכל משרד של הביטוח הלאומי תמצא חוברת שמספקת אינפורמציה על כל הזכויות של הנכים עם דרגות האחוזים השונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיין עצומה כבר שבועיים - תגובה

שרי
    02/02/2011

משה תודה רבה על תגובתך המהירה
    לגבי הסימנים.
    ראשית אין צניחה במהלך היום. העין עצומה כל הזמן!! היא קמה עם עין עצומה והולכת לישון עם עין עצומה. וכשמנסה לפתוח את העין מצליחה להרים אולי חצי ס"מ למשך 5 שניות. אין שום חולשה בגפיים, בהליכה או בכל פעילות אחרת. היא לא מרבה לרוץ בגלל האיזון. היא צופה בטלוויזיה, במחשב, שיעורים - הכל עם עין אחת. אין קשיי נשימה ואין התעייפות כללית...

תודה. שרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת עפעף אחד
    שרי
    25/01/2011

שלום,
    ביתי בת ה-14 התעוררה ביום רביעי לפני כשבוע וחצי עם עין סגורה. קשה וכואב לה לפתוח את העין, והעין במצב סגור בכל שעות היום. אחרי שכל בדיקות העיינים יצאו תקינות, הופננו לבדיקת MRI מוח וארובות העין שיצא תקין, בדיקה נוירולוגית תקינה. בייעוץ עם הנוירולוגים הם טוענים שזה לא מתאים למיאסטניה אך אם לא יחול שיפור יתחילו להתקדם עם אבחנה זו. הפנו אותנו לעשות בדיקת נוגדנים וטנסילון ולפי הצורך בהמשך גם EMG.
    האם מניסיונכם שמעתם על מקרה כזה שאובחן כמיאסטניה?

תודה, שרי

לקביעת תור
    סגירה
    צניחת עפעף אחד

הוספת תגובה

• צניחת העפעף

אלון
    26/01/2011

שלב ההבחנה חשוב מאוד. אצלי לא הנירולוג ולא רופא עיניים חשדו במיאסטניה.
    רק רופאת נירואופטלמולנגית עיניים אבחנה את זה בבית חולים תל השומר מייד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קרח למטרת אבחנה

משה פיק
    26/01/2011

שלום שרי,

ברשימת הבדיקות לאבחנת מיאסטניה גרביס קיימת בדיקה בשם "בדיקת קרח".

כאשר את רואה שהעפעף נמצא למטה ומכסה את העין, לא משנה עם הוא נמצא עד למטה או באמצע הדרך, תני לבתך לשכב על הגב והניחי על העין הסגורה מפית עם קוביות קרח. כאשר היא תרגיש שהמקום קר מספיק, תני לה להתרומם , הסירי את המפית עם קוביות הקרח . . . . ועכשיו הסתכלי על מיקומו של העפעף.

אם הוא נשאר באותו מקום כפי שהיה לפני קירור המקום . . . . כנראה שהבעיה אינה עקב מיאסטניה גרביס. אולם . . . . אם העפעף התרומם למעלה ולאחר כחצי דקה הוא שוב יורד ומכסה את העין כפי שהיה לפני קירור המקום. הבת שלך סובלת ממיאסטניה גרביס.

באם הבדיקה לא הראתה תוצאות חכי לבדיקת ה- טנסילון וה- SFEMG. אם הם יהיו חיוביים הבת חולה במיאסטניה וכאשר יגיעו תוצאות בדיקת הדם תוכלי לדעת באיזו תת קבוצה של חולי מיאסטניה היא נמצאת.

באם וכאשר תקבלי אבחנה למחלה פני אלי בדוא"ל ואשלח לך חומר הסבר על המחלה ורשימת "תרופות אסורות".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת עפעף

רותי
    27/01/2011

לפני שש שנים היה אצלי בדיוק אותו סיפור - קמתי בוקר אחד עם ראיה קצת מטושטשת וצניחת עפעף אחד בלבד. עברתי MRI מוח שיצא תקין, בדיקה נוירולוגית תקינה, נוגדנים לאצטילכולין שליליים, נוגדני MUSK שליליים, בדיקת טנסילון לא חד משמעית ורק ה- SFEMG תמך במיאסטניה.
    לאחר כחודש העפעף והראיה חזרו למצבם הרגיל מעצמם.
    במשך חמש שנים סבלתי מדי פעם מחולשה בגפיים ובגלל שלא היו תסמינים אחרים, לא הובחנתי כחולת מיאסטניה ובעצם לא הובחנתי בכלל.
    לאחר חמש שנים התחלתי להרגיש סימנים חדשים כמו קשיים בדיבור, בלעיסה ובבליעה. עברתי שוב בדיקת דם והפעם הנוגדנים לאצטילכולין יצאו חיוביים ומאז אני מאובחנת כחולת מיאסטניה.
    אין לי מושג אם החמש שנים שעברו ללא טיפול היו לטובה או בעצם הזיקו לי בתווך הארוך, בכל מקרה, כיום ברור שצניחת העפעף מלפני שש שנים היתה גם היתה מיאסנטניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת עפעף - תגובה

ערן משה
    27/01/2011

לעניות דיתי חמש שנים מבוזבזות, ייתכן שעם טיפול לא היית מגיעה למצב של החמרה עם חולשה בגפיים והיית רק אוקולרית (מיאסטניה של העניים), אך גם ייתכן שלא.
    בכל מקרה במיאסטניה החשיבות לסיפור החולה גדולה מאד וכן לתסמינים שלו, כל הבדיקות הנוספות הן בדיקות עזר בלבד, למעט אם בדיקות הדם חיוביות זו מיאסטניה ללא ספק, אך אם הן שליליות זה לא שולל מיאסטניה.
    בדיקת מי קרח היא בדיקה טובה, אך שוב יש ליהזהר עם התוצאה, ראשית ייתכן והיא לא מבוצעת כיאות ושנית ייתכנו מקרים שהיא תהיה שלילית ובכל זאת זו מיאסטניה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת העפעף לרותי

אלון
    27/01/2011

לפי לדעתי חסכת הרבה כדורים שלא נדבר על המוזרה מכל המסטינון. גם מה
    יש הרבה חולים שהמחלה לא מתפרצת אצלהם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיין עצומה כבר שבועיים

שרי
    01/02/2011

עברנו את בדיקת הטנסילון שלא הראתה מיאסטניה - חד משמעית. העפעף לא נפתח. אנו עדיין מחכים גם לתוצאות בדיקת הנוגדנים.
    הנוירולוגים סבורים שזה לא מיאסטניה כי הסימנים לא אופייניים למחלה. זה קרה רק בעין אחת וגם העפעף לא צנח בצורה רפוייה כי אם סגור ומכווץ, כאילו היא קורצת כל הזמן. כלומר, כן יש פעולת כיווץ של השריר.

רותי, האם אחרי חודש ימים קמת בבוקר אחד והעין נפתחה כאילו כלום לא קרה, או שזה קרה בשלבים?

כנראה נופנה גם לנוירופתלמולוג לבדיקה, בינתיים מחכים לתוצאות בדיקות...

האם במקרה שמעתם על מקרה כזה שלא אובחן כמחלה אלא שיתוק זמני כתוצאה מהרפס או משהו דומה?

תודה, שרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיין עצומה כבר שבועיים - תגובה

ערן משה
    02/02/2011

שרי שלום
    טנסילון היא אחת הבדיקות הפחות אמינות היא מאד סוביקטיבית- אחד רואה תזוזה בעפעף שני לא. תיתכן צניחת עפעף אחד במיאסטניה ומי שאמר לך שצריך בשתי העניים לא מכיר את המחלה ולא ראה מספיק חולים בה. המחלה לא מתנהגת בד"כ לפי הספר כי הספר על המחלה עדיין לא נכתב.
    שיתוק של העפעף כתוצאה מהרפס? שאלה גדולה. יתכן שיתוק חלקי של הפנים כתוצאה מחסר ויטמין B12 לדוגמא או משהו ויראלי, נדיר שזה תופס חלק מהעצב ,אבל אנחנו בני אדם והכל יכול לקרות.
    מה זאת אומרת אין סימנים אופיניים למחלה? האם יש חולשת גפיים במשך היום או במאמץ מתמשך כמו הליכה בקצב מסוים לאורך מס' מטרים ואז הקצב יורד? האם יש צניחת עפעף יותר לאחר קריאה ממושכת או צפייה בטלויזייה? האם בנוסף יש גם כפל ראייה? האם יש קושי בנשימה במאמץ מתמשך כמו עלייה במדרגות? האם יש התעיפות כללית לאורך היום, כלומר יותר בערב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת עפעף

רותי
    02/02/2011

עין - אחת בלבד - היתה סגורה לגמרי במשך כמעט שבועיים ואז התחילה להיפתח, בהדרגה, עם שינויים בפתיחה במהלך היום, בלי הגיון ברור של זמנים, אלא פשוט במשך היום העפעף נפתח קצת ואז נסגר שוב כל פעם פתיחה בגודל שונה ולפרקי זמן שונים שהלכו וגדלו, ככה במשך חודש ומשהו בערך.
    העפעף היה סגור בצורה רפוייה - אם הרימו אותו בעדינות בעזרת האצבעות לא היתה התנגדות או התכווצות שלו.
    כשהעפעף היה נפתח ראיתי מטושטש - לא ממש ראייה כפולה אלא יותר ראייה לא בפוקוס.
    כמו שערן כתב - כשעשו לי את בדיקת הטנסילון היו במקום שלושה רופאים - אחד חשב שהעין נפתחה והשניים האחרים חשבו שלא ולכן לא הגיעו להחלטה. אני עצמי הרגשתי כאילו העיניים (שתיהן) יוצאות ממש חזק החוצה מהחורים שלהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התבלטות גלגל העין (רותי)

משה פיק
    02/02/2011

שלום רותי ,

"הרגשה של כאילו העיניים יוצאות ממש החוצה מהחורים שלהן" כפי שאת מתארת היא תופעה שמופיעה ב"מחלת גרייב" . מחלה שקשורה ב "יתר פעילות בלוטת התריס"

ההגדרה במחלה זו נקראת "התבלטות של גלגל העין" (Protrude Eyeball) .

האם בדקת את פעילות בלוטת התריס ?

ראיה כפולה וראיה לא בפוקוס הם לעיתים היינו אך. כאשר הראיה הכפולה היא במצב קשה רואים שתי דמויות (לכוונים שונים ובמבט לכוונים שונים) .
    כאשר הראיה הכפולה היא במצב קל המרווח ביו שני הדמויות הוא קטן מאוד והחולה מגדיר אותו כ "טישטוש ראיה" או "ראייה לא בפוקוס".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת עפעף - תגובה

ערן משה
    03/02/2011

התחושה של עניים יוצאות מחוריהן עקב קבלת טנסילון יכולה להיות בגלל התופעות שהטנסילון עושה, בעצם זה משהו כמו המסטינון שאנחנו מקבלים רק במינון גבוה יותר ובכמות קטנה יותר, כך שזה משפיע על הגוף למס' דקות ונספג ועמו התופעות לוואי, כגון דמעות, ריבוי רוק ומה שתיארת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין נוגדנים למיאסטנה
    אלון
    21/01/2011

אני לא מבין את העניין פה אני מטופל באמוראן ומרגיש תפקודי השרירים משתפרים
    מיום ליום. הנוגדנים בדם עולים. אני מרגיש שהמחלה נחלשת. השאילה שלי זה
    האמוראן או כריתת התימוס.עצם שהייתי סביב השעון לוקה את המסטינון ופריטניזון
    ועכשיו לא קשור לאמוראן?

הוספת תגובה

• הקשר בין הנוגדנים והבלוטה למיאסטנה

משה פיק
    21/01/2011

שלום אלון,

קיים משפט במיאסטניה שאולי הוא לא נראה מובן, אולם הוא אמיתי שאומר: "אין קשר בין רמת הנוגדנים לחומרת המחלה".

חולה מיאסטניה אינו צריך להתעסק עם "רמת הנוגדנים" (לדעתי גם הנוירולוגים לא) היות ובדיקת הנוגדנים היא תהליך שמיועד לשם נסיון גילוי לשם אבחנת המחלה בלבד.

חולה מיאסטניה כן צריך להתעסק (בשילוב עם הנוירולוג, כמובן) עם שיפור או החמרה של מצב הסימפטומים כאשר הוא לוקח תרופה/טיפול ולהבין לאן המצב מתקדם. אם להטבה, ז"א שהתרופה/טיפול הוא נכון ויש להמשיכו . . . . או להחמרה ואז בשילוב עם הנוירולוג לבצע שינויים בטיפול.

אין קשר בין אימורן, פרדניזון מסטינון . . . . . כולם מיועדים לשפר את מצבו של החולה ובאיזה שילוב ומינון לקחת אותם זה תפקידו הבלעדי של הנוירולוג המטפל .

מעורבותה של בלוטת התימוס במיאסטניה אינו ברור דיו עד היום ולכן ניתן לשמוע מנוירולוגים שונים דעות שונות. כאשר יסתיים המחקר שמתבצע כיום (מעקב אחר חולים שנוטלים פרדניזון שחלקם עברו טימקטומי וחלקם לא) ניתן יהיה (אני מאוד מקווה) אחת ולתמיד לדעת אם וכיצד יש להתייחס לבלוטת התימוס אצל חולי מיאסטניה כאשר בסריקת CT לא התגלתה בלוטה "מוגדלת" או בלוטה עם "גידולים".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשימת "תרופות אסורות" - לאלון

משה פיק
    21/01/2011

שלום אלון,

אם עדיין לא קיבלת ממני את רשימת "התרופות האסורות" למיאסטניה. תרופות שעלולות להחמיר את המחלה. צור איתי קשר בדוא"ל ואשלח לך אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד למיאסטניה
    אושרת
    20/01/2011

שלום רב,
    עשיתי בדיקת דם לקוטלני לאצטיל כולין ותשובת הבדיקה יצאה 2.7 עברתי גם CT חזה שיצא תקין ובקרוב בדיקת SFEMG. הניורולוג אומר שלמרות שבדיקת הדם חיובית אין זה מחייב שיש לי מיאסטניה גרביס האם זה נכון? ברצוני לציין שהידיים שלי עייפות מאוד מתעייפות מהר כמעט מכל פעולה שאני עושה וגם כואבות.
    אודה לך אם תוכל לעזור לי.

לקביעת תור
    סגירה
    חשד למיאסטניה

הוספת תגובה

• חשד למיאסטניה - תגובה

ערן משה
    20/01/2011

אושרת שלום
    לצערי כנראה יש לך מיאסטניה, עדיין לא פגשתי אדם שיש לו נוגדנים והוא לא חולה מיאסטניה למעט אלו שנמתאים בהפוגה מהמחלה.
    נוגדנים, SFEMG' הן בדיקות עזר לאבחון המחלה, האבחנה העיקרית היא לפי תלונות החולה והסיפור שלו, כמו הסיפור שלך ולכן שולחים לבדיקות העזר הנ"ל ובמידה ויש נוגדנים יש מחלה במאת האחוזים.
    כנראה שהנוירולוגמפקפק בכך בגלל שאין לך צניחת עפעפיים ואם זה כך אז זה עצוב מאד.
    נשמח לענות על שאלו תנוספות.
    באם הנך רוצה חומר נרחב על המחלה ולהצטרף לקבוצת התמיכה באינטרנט אנא פני לדוא"ל של משה פיק המצוין מעלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולת מיאסטניה

משה פיק
    20/01/2011

שלום אושרת,
    במצב אחר הייתי שמח לבשר לך שאינך חולה במחלה המתעתעת הזו שאפילו חלק מרופאים קצת מתבלבלים בה ואינם "משוכנעים" תמיד שהחולה הכן סובל ממנה.

אולם . . . לדעתי הבהחלט לא רפואית אני חושב בדומה לערן שאם בדמך מסתובבים נוגדנים כנגד קולטני אצטילכולין הדבר היחיד שברור כאן הוא שהכן את חולת מיאסטניה. הרי מה מבדיל בין אדם בריא ממיאסטניה לאדם חולה במיאסטניה אם לא קיום או חוסר קיום הנוגדנים ?

אם אומרים לחולה חשוד במיאסטניה לאחר שעבר את בדיקת הדם למטרת אבחנה ולא נמצאו הנוגדנים - "אמנם לא נמצאו נוגדנים, אבל זה עדיין לא מציין שאינך חולה מיאסטניה"
    זו תשובה הגיונית. אולם במצב הפוך כפי שזה קורה אצלך זה לדעתי טעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה