פורום מיאסטניה גרביס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקלות הבלתי נסבלת
    יעל פ
    04/10/2010

אני מקווה שימנו רופא אחר שיוכל לתת תשובות מוסמכות לבעיות אמיתיות. זה מה שעשה ד"ר דורי
    הקלות הבלתי נסבלת שאנשים משתלחים ברופאים כואבת לי במיוחד בגלל שיש לי בת רופאה ובן שמתעתד להתחיל את המסלול הקשה והארוך בשנה הבאה.
    מה שמצפה לו אחרי עשרות שנים של חרישה בחומר עבודה בימים ובלילות שכר לשעה פחות מעוזרת בית..זאת כפיות טובה של חולים. השתלחות חסרת רסן, נימוס וכבוד.
    עכשיו שופכים דמעות תנין ועל זה נאמר...סוף מעשה במחשבה תחילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקלות הבלתי נסבלת

הוספת תגובה

• מה שמצפה לו...

עליסה
    04/10/2010

יעל,

בנך בחר באחד המקצועות היפים ביותר,
    ומה שמצפה לו זה הרבה מאוד חולים, שהוא יוכל להרגיש שהיה שם בשבילם ברגעים הקשים.
    מה שמצפה לו זה מקצוע קשה ומסובך, אבל עם סיפוק רב.
    אם אכן ישכיל למצוא את הדרך לשלב את המדע והאמנות של המקצוע הזה.

נכון מדי פעם הוא ייתקל בחולה כועס, מאוכזב (לעיתים בצדק, עקב התנסות קשה קודמת), חולה שיאשים אותו במה שאינו אשם בו, חולה שיוציא עליו את הכעס על המחלה שלו.
    אבל אם ישכיל לראות את מה שנמצא שם מאחורי הכעס והכאב, ולתת מענה, גם לחולה כזה, הוא יזכה לסיפוק של אדם, שהצליח לעזור לאחר, ואין הרבה דברים שישתוו לזה.

נכון, יהיו תמיד גם כפויי טובה, שהוא יציל את חייהם, אבל הם יזכרו לו משהו קטן שהוא לא עשה. כי זו דרכם של בני האדם, הם לא עשויים מקשה אחת.

עשרות שנים של חרישה בחומר, עבודה בימים ובלילות יזכו אותו במאגר של ידע וכלים, שהצטברו במשך שנים על ידי רופאים שתיארו וחיפשו וניסו להבין ולמדו מהחולים. כלים שיעזרו לו יום יום בעבודתו. ואם יהיה לו מזל הוא עצמו יוכל גם כן לתרום את תרומתו לשיפור הידע הקיים, לתאר תסמונת חדשה, או למצוא צורת טיפול חדשה.

מה שמצפה לו זה שחולים שיראו אותו במסדרון יגידו לעולם לא אשכח איך באת בלילה לראות אותי, והיית המלאך בלבן, שעזר לי להתמודד עם הרגעים הקשים.
    מה שמצפה לו זה שגם אחרי שיחזור מחופשה ממושכת, החולים שלו ישמחו לקראתו, וירצו לחזור לטיפולו.

מה שמצפה לו זה שבן של חולה, יגיד לו, ד"ר כשאני יודע שאת מטפלת באבא שלי, אני הולך שקט ורגוע לעבודה, כי אני יודע שהוא בידיים הכי טובות שיש.

מה שמצפה לו זה הרבה שנים של עבודה קשה, טלפונים ביום ובלילה, בחג ובשבת ולפעמים אפילו בליל הסדר כשכל המשפחה יושבת ליד השולחן. כשהוא יודע. שכמה מילים שהוא יגיד במקום הנכון, יכולות להציל חיים, או להרגיע חולה חושש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליסה

יעל פ
    04/10/2010

תודה. העתקתי והעברתי לו. מי כמוך יודע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות בהחזרתו של משה פיק לניהול
    עמוס
    02/10/2010

הפורום הזה.
    מאז שחזר משה לניהול,אני מתרשם כי הפורום הפך לזירת התגוששות וחילופי דברים
    שמפריעים להתנהלות התקינה והמחוייבת של הפורום.יותר מדי אנרגיה מוקדשת להתנצחות ולויכוחים.
    בעוד שהשילוב של ערן ודר' דורי היה מצוין ויעיל,ברגע שמשה חזר השלווה הופרה
    ונראה לי שיותר מדי שיקולי יוקרה מנחים אותו.
    ד"ר דורי אינו זקוק להגנתי ,אבל אני חשתי כי צורת התכתובת בנוגע לאלמוני ש"ניצל" ממיאסטניה הייתה מעין הצגת Case Study בפני דר' דורי ,שייתן את חוות דעתו
    בפני המומחה.
    לא סתם קרא ערן בפורום תפוז לעדן את תכתובתו כלפי דר' דורי.
    בכלל יש לי הרגשה כי בפורום תפוז מקדשים מלחמה על הנוירולוגים.אי אפשר על סמך
    מקרים בודדים חריגים לגמד ולזלזל בציבור רופאים שלם,מדוע לערער את בטחון החולים הרבים המרוצים מרופאיהם ומקבלים טיפול הולם,מקל ומשפר,ואף מסור ואחראי?
    אני הייתי מרגיש נורא אם היו מכנים את הרופא שלי בו אני מאמין -"רדוד"
    אסור היה לך משה,להביא במכתב את הציטוט בדבר "רדידותם של שני הנוירולוגים"
    מבלי להסתייג מכך!
    אני קורא למנהלי הפורום לשקול את המשך כהונתו של משה פיק כמנהל הפורום,מה עוד שקראתי בפורום תפוז כי הוא טוען כי את "הנהלת הפורום הזה לא מעניינת טובת החולים אלא מספר הכניסות אליו".
    עמוס

הוספת תגובה

• עזרה לחולה - מעשה טעות ?

משה פיק
    03/10/2010

שלום עמוס,

מה לעשות שבחיים ישנם דברים לכאן ולכאן.

איני יודע לכמה חולי מיאסטניה עזרת בחייך , אבל בהתקפות אתה בסדר גמור.

בסך הכל עזרתי לחולה מבחינה טכנית להכניס את מה שרצה לכתוב בפורום והיות ואינו חזק בעניני אינטרנט שלח לי את תוכן דבריו ובקש טובה שאכניס את דבריו לפורום מבלי שאשנה אותם.

מה היית עושה עמוס אם החולה היה מבין יותר באינטרנט ולא היה מערב אותי במהלך ?

האם גם אז היית מתקיף אותי ?

כפי שאמרתי, אני הייתי רק הצינור.

אם תעקוב אחרי מהלך ההתכתבויות תראה שבתחילה צינזרתי את דבריו וכתבתי רק מספר שורות ממכתבו הארוך, אולם אז התחילו פירושים שונים שכאילו הדברים באו ממני ולכן החלטתי לפרסם את מכתבו בשלמותו כדי שאנשים יבינו שזה לא בא ממני . . . . . וראה זה פלא ההתקפות עלי התגברו במקום להתמתן.

זה כמובן לא ישבור אותי היות והנעזרים בי (שהם רוב החולים) מודים לי על כך ואותם שרוצים ברעתי הם יחידים בודדים.

אם למישהו יש טענות לחולה שמגדיר דברים בשפתו שישיב לכותב ולא לשליח .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעמוס

מיכל
    03/10/2010

חלק גדול מהוכוחים כאן התנהלו בזכותך.

באיזה זכות אתה בא ליעץ האם כן או לא להמשיך את חלקו של משה בפורום.

נראה לי שחלק גדול מיעודך הוא ליצור ויכוחים.

אין לי כוונה להכנס לכך שוב ותפקידם של משה וד"ר דורי חשובים לחולה .

ואין אחד מפריע לשני.

בדיוק כפי שכתוב " זה נהנה וזה לא חסר"

ושוב אם הפורום לא נראה לך אתה ממש לא חייב להכנס ולחוות דעה ובטח לא להביא ציטוטים מהקומונה בתפוז כל מי שרוצה רשאי להכנס לשם.

ואולי אם ההית עובר וחצי ממה שעוברים חולי מיאסטניה אשר נודדים מאחד לשני עד יבוא גואל ההית מבין יותר את תפקידו של משה במערכה.

והיו לך פחות עצות אחיטופל.

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכל-תשובה

עמוס
    03/10/2010

שלום מיכל,
    עד כמה שאני מבין,זה עדיין פורום דמוקרטי,ויש לי זכות לבקר,להתקיף ולהביע את דעתי לא פחות מכל אחד אחר.אבל אני איני מביע דעתי בעניני רפואה,כי לשם כך קיים ד"ר דורי.
    שלא לדבר על כך שאני מחווה את דעתי כי איכפת לי מהפורום הזה ואני מעוניין ביותר שימשיך להתקיים כפורום ענייני ולא כמקום להתנצחויות והתגוששויות.
    מספיק לדעתי הניהול של ד"ר דורי וערן.
    את אינה עונה לי לעניין לגבי מה שכתבתי על הניגוד המוסרי הקיים בין היות משה מנהל פורום ובין השמצתו על ידו בתפוז,וזכותי לצטט משם כאוות נפשי.זו הנקודה המרכזית,ולכן אני חושב כי אין לאפשר למשה לנהל את הפורום ולהשמיצו בעת ובעונה אחת.
    אין לך מושג מה אני עובר או עברתי כחולה מיאסטניה,כך שאני מציע לך לא להעלות זאת כנימוק נגדי.
    כל אוב והרבה בריאות
    עמוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעמוס

ערן משה
    03/10/2010

נכון הפורום דמוקרטי ומה שאתה מציע אינו דמוקרטי, מה שלא נראה לך יש לפוסלו ולבטלו, לא כך העניין בחיים צריכים להתמודד גם עם מה שלא נראה לך ,ללמוד לקבל את האחרים גם אם דיעותיהם שונות מדיעותיך.
    הפורום הוא פורום רפואי השאלות שנשאלו בו היו רפואיות, המקרה שהוצג הוצג כפי שהוצג כי משה לא רצה לגרוע ממנו ולהציגו במלואו, הדברים על המקרה נאמרו ודשנו בהם ובכך נגמר הסיפור.
    מנהלי האתר הם כמו אח גדול והם רואים כל מה שקורה שאתר, אם היו חושבים משהו ללא נכון היו פועלים בדיוק כמו בעבר, הנח לניהולו של האתר כפי שהוא בבקשה ממך.
    יש לך שאלות הנוגעות למיאסטניה, השיקום שלך כחולה, בעיות ביטוח לאומי וכד' בבקשה בכל שעה ובכל רגע אנו מוכנים וסליחה שאני מדבר בשם כולם- ד"ר דורי, משה ואני לענות על כל שאלה במיטב יכותינו ועומק ידיעתינו,
    מריבות וויכוחים המגיעים למקומות נמוכים לא יועילו לאף אחד ולא יקדמו שום עניין.
    הנח לעניין, בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערן בוקר טוב-

עמוס
    03/10/2010

שלום ערן,
    רופא,כמו כל בעל מקצוע אחר,בא עם האישיות שלו,הידע שלו,התובנות שלו,הנסיון שלו.
    אסור להתייחס אל הרופאים כאל מיקשה אחת,ואסור להכליל ולהסיק מאחד על האחרים.
    יש לי הרגשה,שאולי היא מוטעית,שלגבי הנוירולוגים בפורומים של המיאסטניה כן נעשית הכללה זו,וכי אין לסמוך עליהם.
    חולים "פשוטים" אשר הטיפול עוזר להם ומקל עליהם,סומכים על הנוירולוגים שלהם ומאמינים בהם,ואסור לערער להם את הבטחון הזה.
    לגבי הנושא הספציפי של משה פיק,כל טענתי היא על ההתיחסות שלו לפורום זה,למרות שהוא אחד ממנהליו.תקרא שנית את אשר כתבת לו בדבר הצורך לעדן את תגובותיו לדר' דורי .
    כל הקטע עם החולה האלמוני שמשה הביא מכתבו נעשה ללא שיקול דעת ובקורת עצמית,ללא צנזורה,אולי מתוך רצון להביא את הדברים במלואם,לא היה לכך מקום וזה גרם יותר נזק מתועלת,באשר אפילו אם חולה מיאסטניה אחד לא יעשה את הטיפולים הדרושים כי הוא יחליט שהוא מקרה דומה-הנזק נעשה.
    תקרא שוב את מה שכתב לו דר' דורי בהקשר לכך.
    אני מקבל את עצתך הטובה ויורד מכל העניין כי באמת אין עוד טעם לדוש בזה.
    כל טוב והרבה בריאות והצלחה
    עמוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי חדשות בשבילך, עמוס

ערן משה
    03/10/2010

לא רק לרופאים לא צריך להתיחס כמקשה אחת, אלא לכל בני האדם ומכיון שמה לעשות גם נוירולוגים הם בני אדם גם אליהם צריך להתיחס כאל אדם נפרד.
    יש מקרים שהתיחסות של רופאים עם מומחיות מסוימת (מה שהופך אותם לקבוצה נפרדת) מתיחסים בצורה מסוימת למצב מסוים, כי כך כתוב בספרים, כי כך לימדו אותם, כי כך ראו את המלמדים בשטח מתנהגים ומתיחסים ולאותה התיחסות כן ניתן להתיחס כמקשה אחת.
    בקיצור כל נושא לענינו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינור זה לא רובוט

עמוס
    03/10/2010

אם אתה מנהל פורום רפואי אין זה נכון ומוסרי לפרסם בו התקפה על נוירולוגים,אפילו אם לא נכתבה על ידך.יכולת לסרב,או להסתפק בפרסום בתפוז,שם במילא הבון טון הוא ל"הכניס לנוירולוגים" במסווה של דאגה לחולים.האחריות שלך היא הרבה יותר גדולה מכל אחד אחר,גם בגלל התפקיד וגם בגלל הידע העצום שלך,ויכולת להפעיל צנזורה עצמית ואיפוק.
    לעניות דעתי אינך יכול לנהל פורום מחד גיסא,ולהתקיף אותו מאידך גיסא כפי שעשית בתפוז.
    עמוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעמוס

מיכל
    03/10/2010

אם יעודך בחיים להרגיז אז עלי לציין שמגיע לך 100 על כך.

אתה באמת מאמין שתפקידך לקחת מתוך הדברים שנאמרים בתפוז ולהסיק מהם למקום אחר.

אין לי מושג מאיפה לקחת שבתפוז "יורדים" על הנירולוגים אם ההית קורא קצת יותר ההית רואה שגם משה וגם עליסה תמיד כתבו שאין לכתוב על אף רופא רע ואפילו על הטוב היה ויכוח אם נכון לציין את השם מכיוון שיכול להיות שאני באופן ספציפי יסתדר עם רופא X בעוד שאחר לא.

אם ציינו שם של נירולוג זה היה תמיד בעד [ואני ההיתי אחת מהם] ואם נאמר פעם משהו זה היה על מנת להעיר האם לחולה ספציפי הרופא מתאים או לא .

ומכיוון שאני ההיתי זו "שמנעו" ממנה לגשת לרופא מסוים נותר לי אלא להודות.

מכיוון שחוויות מיותרות ממש לא נדרשות.

וכמו שכבר נאמר המון פעמים כולנו מספיק גדולים ויכולים לקחת מתוך האינפורמציה שניתנת את מה שמתאים ומה שלא להשאיר בצד.

ואם אתה לא מסוגל אז אולי תחשוב איך לעבוד על כך.

והאמת ברגע שתתחיל קצת גם לתרום ולא רק להעיר אולי יוכלו להתייחס לדבריך יותר ברצינות.

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעמוס

מיכל
    03/10/2010

אין לי מושג מה עברת ואני בהחלט מאחלת לך רק טוב.

וזכותו של משה לכתוב את דעתו ואי אף פעם לא נאמרה כהתנצחות.

איך בדיוק אתה יכול להסביר את הענין שחסמו אותו מלהכנס בגלל שנרשמה גם הכתובת בתפוז אם לא כאינטרס שלכאן יכנסו יותר וחלילה לא יפזלו למקומות אחרים?

על סמך מה אתה פוסל את ניהולו של משה ומשאיר רק את ד"ר דורי וערן כשלהזכירך משה היה זה שהקים את הפורום הנ"ל.

בדבר אחד אין לנו ויכוח ד"ר דורי עושה את עבודותו נאמנה ועוזר לחולים אבל אין בכך שום פסול לגבי המשכתו של משה.

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל-בוקר טוב-

עמוס
    03/10/2010

לןהזכירך ,במידה ושכחת,את הבקורת והלגלוג שהעליתם בפורום אחר כלפי פרופ.זוהר ארגוב.
    מה צריך חולה של פרופ.ארגוב לחשוב אם יקרא את הכתוב?מדוע לערער לו את הבטחון המלא שיש לו בו ואת התלות בו לחייו?אם אני הייתי חולה שלו,הייתי מתחיל לפקפק ולחשוב אולי הוא אינו מתאים,לאור מה שכתבתם.
    איני בא למנוע ממשה להביע את דיעותיו,יהיו אשר יהיו.דברי כוונו לכך שיש ניגוד מוסרי קשה בין ניהול פורום ובין השמצתו על ידו בפורום אחר.על אחת כמה וכמה אם הוא היה בין מקימי הפורום.
    איני מערער ולו לרגע אחד על תרומתו האדירה של משה פיק לחולים ועל יוזמותיו המבורכות.
    כל טוב והרבה בריאות
    עמוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משה פיק

עליסה
    03/10/2010

הוא אדם עם חוש צדק מפותח, ורצון אמיתי לעזור לחולים.

אין לי שום ספק בכך, ולרגע לא היה לי.

לא הרבה אנשים היו עושים את מה שהוא עושה.

ולא הרבה אנשים היו מוכנים להבליג על עלבונות, שנגרמו להם רק בגלל שבאמת ניסו לעזור לאחרים, ומסכימים לנסות שוב.

נכון, גם למשה יש אגו וכבוד עצמי, ולמי בדיוק אין.

גם רופאים שמקדישים את חייהם כדי לעזור לחולים, רוצים להרגיש שמעריכים את עבודתם, וזה לא סותר זה את זה.

אני אישית, לא מכירה הרבה רופאים עם מסירות ורגישות כזו של משה, לחולים שבטיפולם.

ואני מכירה הרבה רופאים שמאוד חשוב להם האגו והכבוד העצמי שלהם, לא פחות מאשר למשה (ואני מעזה להגיד אפילו יותר).

אני לא שמעתי שמשה אי פעם אמר לחולה- אין לי יותר מה לעשות בשבילך. כולל חולים שבכלל לא היה ברור אם יש או אין להם מיאסטניה. כל מי שפנה לעזרתו- הדלת תמיד הייתה פתוחה.

ומה בדיוק הוא קיבל בתמורה?

את אותו סיפוק אמיתי, שיש לרופא, שנמצא שם בשביל החולים שלו, שיוצר איתם קשר אמיתי שמבוסס על כבוד, אמון והערכה הדדיים, שהופך להיות שותף אמיתי במלחמה שלהם במחלה, במלחמה שלהם לחיות חיים ארוכים וטובים ככל הניתן.

את אותו סיפוק אמיתי שיש לרופא, שאמנם רוצה כבוד והערכה, ופירסומים בעיתונים יוקרתיים (כי מי לא רוצה את זה), אבל המניעים האמיתיים שלו זה לעזור באמת לחולים.

אולי בגלל זה גם "מאשימים" אותו שהוא מתנהג כרופא, למרות שהוא מעולם לא נתן עצה רפואית לאיש.

אולי, כי הוא מקיים את אותו חלק של הרפואה, שלמרבה הצער רופאים רבים ויתרו עליו.

ומי שלא מבין את זה, פשוט טועה.

ייתכן שגם הוא עושה טעויות, כאלו או אחרות. ותראו לי אדם (כולל רופאים עתירי ניסיון וידועי שם) שלא.

מי שלא עושה, לא טועה, ועם העשייה האדירה של משה, קשה שלא לטעות מדי פעם.

אין לי ולא תהיה לי לעולם דרך להחזיר למשה כגמולו על כל מה שהוא עשה עבורי, אז לפחות את המעט הזה, אני יכולה לעשות.

ומאחר שאתה כל-כך מחשיב דווקא דיעה של רופאים, למרות שאני בעיקרון לא מעוניינת לערבב בין החיים ה"נורמאליים" שלי, לבין מה שקורה כאן.

ד"ר מיכל הרן
    רופאה המטולוגית בכירה.

ואם אתה רוצה, אני יכולה גם לצרף את קורות החיים שלי, רשימת הפירסומים, המלצות, פרסים ומענקי מחקר שקיבלתי במשך השנים. חלקם אחרי שחליתי ולמרות מחלתי וה"בעיות הנפשיות" הקשות שלי, שמנעו מחלק מהרופאים שהיו מעורבים בטיפול שלי לטפל בי כפי שצריך. .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעמוס

מיכל
    03/10/2010

אם תחזור לתפוז תראה שבכל המחלוקת כלפי פרופ ארגוב משה לא היה שותף.

וכפי שאמרתי הנתונים היו למעני והודתי למי שמנע ממני דברים מיותרים ואני שוב מודה .

אף אחד לא פסל את פרופ ארגוב נאמר שם שדעותיו הם חד משמעיות כלפי חולה ללא נוגדנים וEMG תקין [בדיוק מצבי].

מאחר ועברתי מספיק בחודשים האחרונים מצאו חלק מהקבוצה שאכפת להם גם מהאחרים למנוע שוב מצב לא נעים.

מה בדיוק פסול בכך?

לשם מה נועדה קבוצת תמיכה אם לא עזרה במקרים כגון אלה.

ושוב אני באמת לא צריכה להיות הסנגור של משה [מעשיו הם הסנגורים הטובים ביותר]
    אבל לא ההיתי מקבלת את הטיפול שאני מקבלת ללא משה

ולכן יהיה נכון אם תחשוב שוב לפני שאתה פוסק מסקנות

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מביש ומבזה את הפורום
    נעמי
    01/10/2010

ממש נדהמתי בשיטוטי בפורום מקביל לקרוא את הדברים המצב מפי מנהל בפורום זה. האם זה מקרה בו הנחתום מעיד "לשלילה" על עיסתו?

קיבלתי אישור ממנהל BeOK לרשום בתוכן הפרטים האישיים שלי את דוא"ל קבוצת התמיכה באינטרנט ומספר טלפון, מה שאסור לי להכניס בתוך תוכן תשובה לשאלה.

הכנסתי את הפרטים שאושרו לי בקטע של הפרטים האישיים שלי והוספתי שאני מנהל גם קבוצת תמיכה באתר תפוז. הקטע הזה נמחק בטענה שזה עלול לגרום לעזיבת משתתפים מהפורום לכוון תפוז שהם "המתחרים" שלהם.

כמו שאני חוזר ואומר, הם לא מתחשבים עם החולים ועם צרכייהם, הם חושבים אך ורק על מספר הכניסות לפורום.

בינתיים (למרות שאני מופיע כמנהל באתר) איני מסוגל להיכנס ולענות על שאלות חולים וכאשר אני מנסה לתת תשובה לשאלה אני נתקל בהודעה שאיני מורשה להיכנס לפורום עקב אי עמידה בתנאי ההסכם. . . . . מוזרות דרכי (האל) מנהלי הפורום

לקביעת תור
    סגירה
    מביש ומבזה את הפורום

הוספת תגובה

• לא תמיד הכול נראה כפי שהוא נראה...

עליסה
    01/10/2010

שלום נעמי,

כמי שרואה חשיבות רבה לקיומם של שני הפורומים, בקידום הטיפול בחולי מיאסטניה, וכמי ששמחה לראות את משה פיק חוזר להיות שותף פעיל בפורום אותו הקים,( כפורום התמיכה הראשון לחולי מיאסטניה בארץ), וכאחד האנשים שתרם רבות לרווחתם של חולים רבים, קראתי בצער את דברייך.

ראשית, נשמח מאוד אם לא רק "תשוטטי" אלא תצטרפי לדיונים שלנו בקומונות תפוז.

שנית, לפעמים כשרואים "חצי תמונה" לעיתים לא רואים את התמונה השלמה.
    ואכן, היו חילוקי דיעות בעבר, בין משה פיק לאתר BeOK ואני תקווה שהם הגיעו לסופם, כי מאוד חבל שכך, מכל בחינה שהיא.

הסיפור הקצר הבא, יבהיר לך את כוונתי שלא תמיד הכול נראה כפי שהוא נראה, כשלא יודעים את כל התמונה:

אישה עיוורת בשם דולי, נהגה לטוס באופן קבוע מדלאס לטקסס, וכבר הכירה היטב את כל הטייסים בקו. באחד הימים, הייתה חניית ביניים בלתי צפויה, והטייס ניגש אל דולי ואמר לה, שהם צפויים להיות שם שעה ארוכה ואולי היא רוצה לרדת מהמטוס ולחלץ רגליים.

דולי אמרה שלא, אבל במחשבה שנייה היא מאוד תשמח אם הוא ייקח את בובי, כלב הנחייה שלה לסיבוב.

הטייס הסכים בשמחה, וכל האנשים שהיו על המטוס, ראו איש עם מדים של טייס, משקפי שמש, וכלב נחייה יורד מהמטוס.

כולם מיהרו להתקשר לחברת התעופה וביקשו לעבור לטיסה במטוס אחר...

וכן בהחלט אפשר שיהיה למישהו הערכה, ורצון להיות שותף במקום מסויים, אבל גם ביקורת, יש לקוות בונה.

גם אני כרופאה, שמחה מאוד להיות חלק מהממסד הרפואי ושותפה להישגים המרשימים של הרפואה המודרנית, אך יחד עם זאת גם מודעת לבעיות לא פשוטות שקיימות ודורשות תיקון, ומנסה לעשות כמיטב יכולתי כדי לתרום את חלקי לתיקונן.

אין שחור ולבן בשום מקום.

מקווה שתוכלי להפיק תועלת משני הפורומים, ולהפוך להיות שותפה פעילה בפעילותנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הקשר בין הסיפור להשמצת פורום זה

נעמי
    01/10/2010

ע"י אחד ממנהליו? הקביעה שבפורום זה המטרה הי א רק מספר כניסות ואין התעניינות בחולים? איפה ההיקש?זה לזרוק אבן לבאר ששותים ממנה? אני ממש לא מבינה את הלוגוקה מאחורי דבריך.בענין זה.בעיני זה נורא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנעמי

מיכל
    01/10/2010

איזה חלק בדיוק מבזה ומבייש?

נאמרו הדברים המדיוקים ולאשורם.

ואם יש לך בעיה אם אי אלו מהדברים. תכתבי בדיוק מה ואולי יוכלו להסביר לך.

ואם ההית הולכת קצת אחרונית עם כל הכתובים אולי ההית מבינה יותר את הלך הדברים.

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה לכתוב

נעמי
    01/10/2010

ממה שכתבתי אולי לא היתה ברורה ההפרדה בין מה שאני כתבתי ומה שכתב מר פיק בקומונת תפוז.
    כל הטקסט מהקטע השני ואילך בהודעתי נכתב על ידו בתפוז,,ועל כך יצא כעסי
    נעמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל לכעוס

ערן משה
    01/10/2010

היו מספיק כעסים בנושא הזה מכאן ומכאן ואין צורך להעיר את המתים משנתם. הניחי לזה, הדברים נאמרו בשעת כעס/ אי הבנה ואין צורך לדון בהם יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי. רק ש29/9/2010זה טרי!!!!

נעמי-
    01/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול זהה לכל חולי Sero-Pos
    משה פיק
    30/09/2010

כיום כפי שידוע לי הנוהל לטיפול בחולי Sero-Pos הוא דיי זהה והוא מתנהל בדרך כלל לפי סדר : מסטינון, קורטיזון, אימורן . . . . . וכו, כאשר נוירולוגים שונים במקרים מסויימים משנים את המסלול לפי מצבו הרפואי של החולה, גילו, ההיסטוריה הרפואית ומחלות נוספות בהן הוא מטופל ונסיונו האישי של הרופא המטפל. . . .

כפי שידוע קיימים 3 סוגי נוגדנים שניתן לאבחן בבדיקות הדם שהחולה מוסר לבדיקת נוגדנים לאצטילכולין והנוגדנים השונים משפיעים בצורה שונה על קולטני האצטילכולין שעל משטח השריר הפעולות השונות שהנוגדנים השונים גורמים לקולטנים הם: Binding או Modulating או Blocking.

בזמנו , בתהליך האבחנה ניסיתי לברר כאשר קיבלתי תשובה מהמעבדה בהדסה על גילוי הנוגדנים, איזה מהשלושה נמצאו בדמי קיבלתי תשובה מפרופ. ברנר (אם זכור לי שמה המדויק של מנהלת המעבדה) שהם אינם מקדישים לזה זמן ואם נמצאו אפילו אחד מהשלושה . . . . התשובה היא חיובית.

אני מסכים בהחלט לתשובה הנ"ל אולם האם לא היה כדאי בכ"ז לבדוק אצל כל חולה בנפרד איזה סוג/סוגים של נוגדנים נמצאו אצלו בדם ולפי הסוגים השונים לתת טיפולים שונים לחולה הספציפי ולא להכניס את כל חולי הSero-Pos לתוך קופסא כללית אחת ?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול זהה לכל חולי Sero-Pos

הוספת תגובה

• לד"ר דורי

משה פיק
    02/10/2010

שלום ד"ר דורי,

מעוניין לשמוע דעתך בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה

מיכל
    02/10/2010

אין לי כוונה לשפוט בין ד"ר דורי ובין משה פיק אך לדעתי [בתור חולה שעברה הרבה עד "המסקנה" של מיאסטניה] נעשה כאן אי צדק.

ואני יסביר את כוונתי.

אני בטוחה שלמשה אין כל כוונה ומניסיון להכנס בין החולה לרופא אך אם החולה פונה למשה ליעוץ או הכוונה בכוונתו לשמוע את דעתו וגם כשהיא ניתנת היא תמיד נאמרת עם המשפט "אני לא מוסמך ולא רופא וזו דעתי בלבד" וכולנו מספיק גדולים להחליט איך ברצוננו להמשיך.

נכון שלפעמים יש טעויות בבדיקות דם אך לדעתי מצב של חולה ללא נוגדנים וללא EMG אבחנתי שטוען כך וכך וכל הקליניקה שלו מתאימה למיאסטניה אך הרופא טוען שללא הבחנה מעבדתית אין באפשרותו לטפל בו יותר נפוצה ויותר בעיתית וכאן מקבלים הרבה מהחולים את האניפורמציה הדרושה ואת האפשרות להמשיך הלאה בדרך הנכונה .

ואני יכולה להעיד שללא משה וערן כנראה ההיתי עדין אחרי שנתיים במצב של חוסר טיפול וחוסר וודאות.

בקשר להפחדה של החולים. גם אני קיבלתי פעם על "הראש" שמכיוון שכתבתי את השפעת הציקלוספורין ה"פחדתי" חולה אחר.

לסיכום: אני יכולה רק להגיד בשמי [ואני בטוחה שעוד רבים יסכימו איתי] שכבודם של הרופאים במקומם ואני האחרונה שתצא נגד מי מהרופאים אבל אין זה מוריד ואפילו במעט מהעזרה שנותן משה לכל חולה אשר פונה עליו בכל שעות היום ובכל מצב ועל כך מגיעה לו התודה .

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר דורי, אני חושבת שבאופן מעשי

עליסה
    02/10/2010

בזכות התשובה החד-משמעית שלך, משה יכול לחזור לחולה ולהגיד לו שאחרי דיון עם נוירולוג שמבין במחלה הזאת, כדאי בכל זאת לעשות בדיקות נוספות לפני שהוא מחליט שאין לו מיאסטניה. ולשקול טיפול, גם אם זה לא כל-כך מלהיב, כי מדובר במחלה שיכולה להיות מאוד קשה ללא טיפול מתאים.

וייתכן שבזכות המאמץ המשותף הזה החולה יקבל טיפול כפי שצריך.

אני חושבת שהוא באמת רצה לקבל תשובה לגבי מה שהחולה אמר לו ממישהו שמוסמך לכך, ומשום מה זה יצר אי הבנה.

אני מצטרפת לדעתה של מיכל שגם מה שאתה עושה וגם מה שמשה עושה, בהחלט ראוי להערכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם לנוגדני אצטילכולין שגויות
    משה פיק
    29/09/2010

לאחרונה קיבלתי במסגרת תפקידי כמנהל קבוצת תמיכה מכתב ארוך ומפורט מחולה שהופנה לבצע בדיקת דם לנוגדני אצטילכולין לשם איבחון למיאסטניה.

החולה קיבל תשובה חיובית מהמעבדה אליה נשלחה בדיקת הדם (3.8) שזו תשובה שמצביעה על כך שהנבדק אכן חולה מיאסטניה.

החולה פנה במקביל לשני נוירולוגים מוכרים שהציעו לו להתחיל טיפול במחלה שכלל תרופות מוכרות להחלשת המערכת החיסונית ובעקבות ציונו של החולה שיש לו גם בעיות נשימה, הוצע לו להתחיל בטיפולי פלסמהפרזיס.

החולה "הנפחד" פנה לנוירולוגים נוספים שאחד מהם (לא מוכר כמומחה למיאסטניה) הציע לו לבצע בדיקה דם חוזרת שנשלחה לאותה מעבדה . . . .והתוצאה חזרה - שלילית (0). נשלחה בדיקה נוספת לבי"ח הדסה . . והתשובה שהתקבלה שלילית (0).

מה אנו יכולים ללמוד מהסיפור הזה ?

עלי לציין שכבר שמעתי מחולים בחו"ל שנתקלו באופן אישי גם במצב הפוך כאשר הבדיקה הראשונה ציינה - שלילי ולאחר בדיקה נוספת נמצאו נוגדנים (7).

האם חולים מאובחנים צריכים לבצע בדיקות דם חוזרות לאשר את הממצאים שקיבלו ?

הוספת תגובה

• בדיקות דם לנוגדנים לד"ר דורי

ערן משה
    30/09/2010

שאלה טובה, דנו בה רבות בינינו החולים לבין עצמם, השאלה הגדולה היא מדוע גם בכתובים וגם לפי דברי הנוירולוגים המטפלים אין קשר בין חומרת המחלה לרמת הנוגדנים כשבמחלות אוטואימוניות אחרות כמו למשל ראומטויד ארטרטיס רמת הנוגדנים כן מראה על חומרת המחלה ומהווה את אחד האינדיקטורים לשינוי או תוספת של טיפול תרופתי בנוסף כמובן לקליניקה באותו זמן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת נוגדנים

משה פיק
    30/09/2010

אני מפריד בד"כ את בדיקת הנוגדנים לשתי מטרות שונות.
    1. בדיקה לשם אבחנה למיאסטניה.
    2. בדיקה לשם שיפור מצב החולה.

בבדיקה לשם אבחנה אין כלל חשיבות לרמת הנוגדנים (יש לדעתי חשיבות לסוג הנוגדנים) . בבדיקה זו מעוניינים לדעת אם המערכת החיסונית מייצרת את הנוגדנים שמתאימים למחלת מיאסטניה גרביס.

בבדיקה לשם שיפור מצב החולה, לדעתי הרופא המבצע את הבדיקה מעוניין לראות אם הטיפול שהוא נותן לחולה אמנם "עושה את העבודה". לאחר טיפול בפלסמהפרזיס זה ברור שרמת הנוגדנים תרד היות והוצאנו בזמן הטיפול כמות מסויימת של פלסמה (שבה נמצאים הנוגדנים) ולכן המספר ירד בגמר הטיפול. אולם כאשר החולה מקבל (לדוגמא) אימורן הרופא מעוניין לראות אם לאחר זמן האימורן פועל וגורם להורדת כמות הנוגדנים.

לגבי הקשר (או אי הקשר) בין רמת הנוגדנים וחומרת המחלה. לדעתי הבדיקה שנעעשית בפלסמה אינה בדיוק הבדיקה הנכונה היות והסימפטומים מופיעים באותם מקומות שהנוגדנים פוגעים בקולטנים ז"א במרוח הסינפטי ( Post Synaptic N.M.J) וכאשר אנו רואים שלמרות שבפלסמה קיימים הנוגדנים לא כל השרירים הרצוניים נפגעים (מופיעים סימפטומים) ואפילו זה לא חייב להופיע במגבילות (זוג הידיים או הרגליים . . . . ) ואם היה מצב שהיו יכולים לבדוק את רמת הנוגדנים בתוך המרווח הסינפטי , אולי היו יכולים לקשר בין רמת הנוגדנים וחומרת המחלה.

מצפה להסבריו של ד"ר דורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת נוגדנים

ד''ר אמיר דורי
    01/10/2010

לגבי הערתך:
    ... הבדיקה שנעשית בפלסמה אינה בדיוק הבדיקה הנכונה...

- אני תוהה אם כוונתך שהנוירולוגים שולחים לבדיקה הלא נכונה!

אתה מוזמן לשלוח את החולים שקוראים כאן לביופסית שריר כדי לבדוק אם יש להם נוגדנים במרווח הסינפטי.
    אני לא חושב שניתן יהיה לגלות אותם כיוון שהגילויי שלהם דורש שיטות מאוד מאוד רגישות וזה לא ניתן לביצוע בביופסיה.
    כן ניתן לבדוק את כמות הרצפטורים לאצטילכולין שאכן יורדת במיאסטניה, אבל יורדת גם במחלות שריר אחרות, שמגיבות גם הן לסטרואידים. אז בדיקה כזאת תעזור רק במיקרים מאוד מוגבלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת נוגדנים - תגובה

משה פיק
    02/10/2010

שלום ד"ר דורי,
    אתה כותב: "אני תוהה אם כוונתך שהנוירולוגים שולחים לבדיקה הלא נכונה! "

בהחלט לא !

מה שאני טוען הוא שזו (כפי שידוע לי) הבדיקה היחידה שהנוירולוגים מסוגלים לשלוח אליה כדי לקבל תשובה אם קיימים נוגדנים ובאיזו רמה. ואני מנסה לברר מספר דברים:

1. האם תשובה חיובית שמתקבלת מבדיקת דם לנוגדנים (כולל רמה של 5, לדוגמא) שנשלחה ע"י נוירולוג מחולה חדש מציינת ללא עוררין שאכן הנבדק חולה מיאסטניה ולכן חייב לקבל מיד טיפול בהתאם למצבו הקליני ? או שכדאי שיעמוד על כך שלפני התחלת טיפול (בסטרואידים לדוגמא) תישלח בדיקה נוספת לאשר את הממימצאים של הבדיקה הראשונה ?
    כפי שידוע לי (ממקור נאמן) בבתי חולים מסויימים קיימות ערכות לבדיקה הנ"ל ברמה ירודה יותר מאשר בבתי חולים אחרים, מצב שעלול לגרום שתתקבל תשובה שגויה שעלולה ליצור מצב של אבחנה שגויה.

2. האם אתה שותף לדעתי שבדיקת הדם לנוגדנים מטרתה הבלעדית היא לנסות לאבחן חולה מיאסטניה שמראה סימנים קלינים שמתאימים למחלה ולא לגלות את רמת הנוגדנים שממילה לא מציינים את חומרת המחלה באותה העת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם לנוגדני אצטילכולין

ד''ר אמיר דורי
    01/10/2010

הסיפור שסיפרת על החולה "הנפחד" מגמתי ומבלבל, ונראה לי כהמלצה: אל תאמינו לנוירולוג, וגם לא לבדיקות שהוא שולח!

החולה שאתה מתאר ודאי עבר את הבדיקה מסיבה מסוימת, לא סתם כך. לא פרטת את הסימפטומים והממצאים בבדיקה, יש לכך חשיבות רבה. אם לדוגמה הייתה לו חולשה קשה ומתמשכת לאחר מאמצים יחסית קלים, קושי בנשימה וחולשת שרירי נשימה בבדיקה – כל זה די מכוון למיאסטניה. במיקרה כזה, תוצאה חיובית בהחלט מחזקת את הרושם של מיאסטניה. תוצאה חיובית באדם שאינו חולה, כלומר ללא תסמינים מעלה שאלות אחרות, כגון נוכחות טימומה וכו'. אני מקווה שהמלצת לו להשלים בירור בכיוון זה.

בדיקת הנוגדנים הינה בדיקה רגישה וספציפית. יחד עם זאת, תנודות ברמת הנוגדנים היא תופעה שכיחה במחלות רבות וגם במיאסטניה גרביס. לצערי אין ממש קורלציה בין רמת הנוגדנים למצב החולה/המחלה. ראיתי חולים עם רמות של 40 שהם כמעט ללא תסמינים וראיתי גם עם רמה של 1.5 שהגיעה להנשמה בטיפול נמרץ. שים לב!
    לעיתים רמת הנוגדנים האישית הינה בקורלציה סבירה למצב החולה, אך לעיתים קרובות גם זה לא אמין. כלומר תהיה רמה גבוהה מאוד של נוגדנים בחולה במצב טוב. אם לא מפתיעות אותנו תנודות מ- 8 ל- 20 ולהיפך, נראה לי אפשרי שתהיה תנודה מ- 4 ל- 0. אז מה פה שגויי? מה שמחזיר אותנו להחלטות לפי המצב הקליני.

מה אנו יכולים ללמוד מהסיפור הזה ?
    מספר דברים כפי שניסיתי להסביר.

האם חולים מאובחנים צריכים לבצע בדיקות דם חוזרות לאשר את הממצאים שקיבלו ?
    חולים עם חשד למיאסטניה גרביס שבהם הוכחת הנוגדנים חשובה לקבלת האבחנה/טיפול - רצויי שיחזרו על בדיקת הנוגדנים, אפילו מאוחר יותר במהלך המחלה, כדי לאשר שהם אכן באופן פרסיסטנטי שליליים לנוכחות נוגדנים אלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם לנוגדני אצטילכולין, תגובה

משה פיק
    02/10/2010

שלום ד"ר דורי,

כתגובה לתשובתך: "הסיפור שסיפרת על החולה "הנפחד" מגמתי ומבלבל, ונראה לי כהמלצה: אל תאמינו לנוירולוג, וגם לא לבדיקות שהוא שולח!"

אכן . . . . גם לי היא ניראת כהמלצה . . . . . . אולם היא לא באה ממני.
    היא באה מהנוירולוג הנוסף (השלישי) שאליו פנה "החולה הנפחד" לאחר ששני נוירולוגים מנוסים ומוכרים שאליהם פנה המליצו לו לקבל טיפול בסטרואידים וטיפולי פלסמהפרזיס, כנראה על סמך האבחנה החיובית מבדיקת הדם וסימנים קליניים.

השאלה שעולה כאן היא :
    כמה אמינה היא בדיקת הדם לנוגדנים וכמה ניתן לסמוך על מתן תשובה אמינה על אבחנה למיאסטניה ולא משנה איכן היא התבצעה ועם איזו ערכה והאם עלול להיות מצב בו חולה מטופל כחולה מיאסטניה בעקבות תוצאה של בדיקת דם לנוגדנים כאשר הוא למעשה אינו חולה במחלה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה שאני מתערב בויכוח

ערן משה
    02/10/2010

מה שיוצא מכל הויכוח הזה, לדעתי, הוא דבר כזה שאני טוען מזמן ולא רק אני
    אבחנה של מיאסטניה גראביס צריכה להיעשות בעיקר ע"י סיפור החולה וממצאים קליניים, כלומר בדיקתו של החולה, בדיקות דם לנוגדנים כאלו ואחרים , EMG לסוגיו, ביופסית שריר וכו' הן רק בדיקות עזר שרמת הנכונות שלהן היא לא מי יודע מה, גם לא אל פי מחקרים, וכמו שאמר ד"ר דורי יתכנו אנשים שיש להם נוגדנים לאצטיל כולין אבל הם לא חולים המיאסטניה גראביס ולא משנה מה הסיבה תהיה, כמו שיתכנו חולים עם סמנים ללופוס בבדיקת דם והם לא חולי לופוס.
    בכלל לא בטוח שאם נבדוק אוכלוסיה בריאה לא נמצא שם אנשים עם נוגדנים לאצטיל כולין ברמה כשו או אחרת, אבל האם יהיו להם את תסמיני המחלה? לא ולכן אין צורך לאבחנם כחולי מיאסטניה ולא לטפל.
    האם אותו חולה צריך להאמין רק לרופא השלישי, לא יודע, תלוי מה היו התסמינים בגללם נשלח לעשותץ בדיקות אלו ויש גם חולים שהמקרה שלהם הפוך- בעלי תסמיני המחלה שכרגיל נזרקים מרופא לרופא כי הם עם בעיות נפשיות כאלו ואחרות ובדיקת הדם שלילית ולפתע פתאום לאחר תקופה בדיקת דם חיובית, לברי המזל, ופתאום כולם מאמינים לכל תלונותיהם, הפלא ופ]לא, יש מזה ויש מזה.
    בקיצור כמו שתמיד חוזרים ואומרים יש הטוענים כי זו מחלה קלה, אני טוען כי זו מחלה שיחכולהנ להיות קשה ובטוח שיכולה להיות מאד מתעתעת הן מבחינת הרופאים והן מבחינת החולים הרבה יותר ממחלות אחרות שאני מכיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושבת שיש מציאות

עליסה
    02/10/2010

לא פשוטה, שאי אפשר להתעלם ממנה ולעצום את העיניים. (אפילו אם יש לך פטוזיס דו-צדדי).

מדובר במחלה מאוד מתעתעת ומבלבלת מבחינה קלינית. גם הסיפור של החולה-אנמנזה, מבולבל ומבלבל לא פעם, משום שהמחלה הזאת מאוד מבלבלת. וכמו שערן אומר, אין הרבה מחלות כאלה. (לפחות אני לא מכירה).
    אחד הנוירולוגים שטיפלו בי במהלך שנות מחלתי, אמר לי פעם כאשר ניסיתי לתאר לו את מה שאני מרגישה. אל תדאגי, זו לא את משוגעת, זה המחלה הזאת משוגעת.

קשה מאוד גם לתאר למישהו שלא חווה את זה, את מה שאתה מרגיש. אין שום דבר שאפשר להשוות את זה אליו באמת. היחידים שיכולים להבין באמת מה מרגיש חולה מיאסטניה, הם חולי מיאסטניה. אפילו בני משפחה קרובים, חברים לעבודה שרואים אותך באופן כמעט יומיומי, מתקשים להבין. אז, איך אפשר לצפות ממישהו שרואה אותך לזמן מוגבל במרפאה להבין את כל המורכבות הזאת.

הקשר בין היכולת של החולה לדחוף את היד של הרופא במרפאה, לבין חומרת המחלה והמצב התיפקודי, הוא לא פעם מוגבל למדי. וגם לחולה עם מחלה קשה, ואפילו מעורבות מסכנת חיים של שרירי הנשימה, יכולה להיות בדיקה נוירולוגית "תקינה".

גם הבדיקות האובייקטיביות האבחנתיות מאוד מוגבלות.
    בדיקת נוגדנים קיימת רק בכ-80% מהמקרים.
    בדיקת SFEMG היא אכן בעלת רגישות של 100%, אבל רק בקבוצת החולים שיש להם מספיק קריטריונים אחרים לאבחנה של מיאסטניה בכל מקרה.

הרגישות שלה בקבוצת החולים ללא נוגדנים היא כ-50% , וגם בחולים עם MUSK, היא כנראה הרבה יותר נמוכה מכפי שחושבים (יש מעט מאוד עבודות או מאמרים שבכלל בדקו את זה).
    יחד עם זאת קשה מאוד לנוירולוג לעשות אבחנה של מיאסטניה אצל חולה עם SFEMG תקין, כי מקובל על כולם שבדיקה תקינה, אם היא נעשית בשריר חלש שוללת את המחלה.

רק לאחרונה פירסם אחד הרופאים המובילים בתחום המיאסטניה בארץ מאמר על מיאסטניה סרונגאטיבית. ובה הוא הגדיר את המחלה, לפי בדיקת SFEMG אבנתית.
    וזה בעת שכרבע לפחות מהחולים עם תסמינים מיאסטנים כאלו או אחרים, יוותרו ללא כל אבחנה, לפי ההגדרה הזו, וכאשר רק לאחרונה הוצג אבסטרקט בכינוס, שהראה תוצאות של חמישה חולים עם MUSK שהEMG שלהם לא היה אבחנתי.

לפי דעתו של אותו נוירולוג, אני, למרות שהגעתי לאישפוז בטיפול נמרץ עם אבחנה של משבר מיאסטני שנעשתה על ידי מנהל מחלקת הרדמה עם ניסיון רב, לולא הגעתי (עקב היותי רופאה עקשנית, שלא מוכנה לוותר על החיים שלה בקלות) למרכז גדול באנגליה שבו נעשו בדיקות נסיוניות, לא הייתי זוכה לכל התייחסות.

ואכן, נאה דורש נאה מקיים. כאשר הגעתי אל אותו נוירולוג להתייעצות לפני מספר שנים, הוא אמר לי ללא צל של ספק שאין לי מיאסטניה, ולכן גם לא המליץ על שום טיפול שמתאים למחלה זו. במקום ראשון באבחנה המבדלת כתב- nothing

כאשר הגעתי אליו, הלכתי על רגלי, נשמתי בכוחות עצמי כל הזמן (גם אם היו לי אירועים של קוצר נשימה משמעותי), ועבדתי משרה מלאה עם כונניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

עליסה
    02/10/2010

אני חושבת שגם משה פיק, וגם ד"ר אמיר דורי, יודעים את כל מה שאני אומרת.

כמו גם לא מעט חולים, שעברו בצורה זו או אחרת חוויות דומות לשלי, אבל בניגוד אלי, לא יכלו להילחם בצורה דומה, וגם לא יכלו לקרוא את הספרות המקצועית הרלוונטית, וודאי לא יכלו לשלוח אי-מיילים לנוירולוגים בכל העולם, או לכתוב מכתבים לעורכים של עיתונים רפואיים, או לכתוב את "תיאור המקרה" של עצמם.

ואני חושבת שהגיע הזמן, שבמקום להתווכח ולהתנצח, ולהיות עסוקים בעלבונות אישיים כאלו או אחרים, נחשוב ביחד מה אפשר לעשות כדי לשנות את המצב הזה.

אני יכולה להגיד שבניגוד למה שאולי משתמע בטעות, משה פיק מנסה לעזור לחולים לא לאבד את האמון ברופאים שלהם, בנוירולוגים וברפואה בכלל. והוא עושה מאמצים אדירים לעזור להם בכל צורה אפשרית להגיע למי שיוכל לתת להם טיפול הולם. ויעידו על כך חולים רבים שהיו בקשר איתו לאורך השנים.

חולים שנאמר להם על ידי הנוירולוגים שלהם שאין להם יותר מה לעשות בשבילם, מוצאים אצלו תמיד אוזן קשבת. והוא מוכן במשך שעות לשבת ולחשוב על פתרונות.

הוא גם עושה מאמצים לחזק את הקשר בין הרופאים לחולים, על ידי ארגון של מפגשים משותפים. יחד עם זאת הוא גם מבין כמוני את הבעיות הקשות שיש באיבחון ובטיפול במחלה הזאת. ואם פה ושם הוא עושה טעויות. מי לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל מילה חקוקה בסלע

ערן משה
    02/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט ייתכן

עליסה
    02/10/2010

כפי שד"ר דורי אומר, שלחולה הזה יש מיאסטניה, סרונגאטיבית (אם אכן בדיקת הנוגדנים הראשונה הייתה שגוייה),והוא (בצדק) מאוד שמח לשמוע שהוא בכלל לא חולה, ולא זקוק לכל הטיפולים הלא נעימים שהוצעו לו. .

השאלה מי בסופו של דבר צודק- הנוירולוג שאיבחן מיאסטניה באופן קליני וקיבל תמיכה לאבחנה בבדיקת הנוגדנים, ובצדק הציע טיפול בהקדם, או הנוירולוג שהחליט שהוא בריא.
    ייתכן גם שאם היו לו סימפטומים מיאסטניים ברורים ובדיקת נוגדנים חיובית, אך לאחר זמן הסימפטומים חלפו מעצמם והבדיקה הפכה שלילית, הוא היה באמת חולה אך למזלו נכנס לרמיסיה ספונטאנית.

אני מקווה בשבילו (אם אכן יש לו בעיות נשימה) שהאפשרות השנייה או השלישית נכונה, ולא הראשונה.

בדיקות שגויות עלולות להיות גם במקומות הטובים ביותר בעולם, ויכולות לנבוע מאינספור סיבות, כולל אפילו החלפת המבחנות של שני חולים. כל בדיקה מדוייקת ככל שתהיה אינה אלא כלי נוסף בידיו של הרופא לאשש אבחנה קלינית.
    יש מקום לחזור על בדיקה, אפילו מספר פעמים, אם אין התאמה בין התוצאה לבין מה שנראה מבחינה קלינית.
    אין בדרך כלל צורך או טעם לחזור על בדיקה שאין לה משמעות רבה מבחינה קלינית.

בדיקות סרולוגיות מסויימות יכולות להראות תוצאות חיוביות באופן זמני עקב זיהום או תהליך אחר, ולכן בהרבה מקרים כן רצוי לחזור עליהן. למשל אבחנה של מחלה בשם APLA דורשת שתהיה בדיקת נוגדנים חיובית בהפרש של כחודשיים בין אחת לשנייה. לא ידוע לי מה המצב לגבי בדיקות נוגדנים לAcHR ואני לא בטוחה שיש תשובה לכך בספרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מתקשה להאמין

ערן משה
    02/10/2010

שמישהו ישלח חולה לבדיקת נוגדנים לאצטיל כולין ללא דיווח של החולה על חולשה כלשהי ולאחר בדיקה במחשבה שיש חשד למיאסטניה, זה כמו לשלוח אדם לבדיקת נוגדנים לדלקת פרקים כשאין שום תלונות על כאבי פרקים.
    האמת שעל רמיסיה ספונטנית בכלל לא חשבתי כי המילה רמיסיה כמעט ויצאה מהמילון שלי בנוגע למחלה המתעתעת הזו, אבל אמת יתכנו עליות ומורדות במחלה הזו עד כדי העלמות לחלוטין של התסמינים וחזרתם מאוחר יותר או אי חזרתם.
    לכן לא הייתי לוקח את דברי הנוירולוג השלישי כדברי אלוהים חיים רק בגלל שאבחן שאין מחלה ואולי הוא זה שטועה עם כל הניסיון והידע שלו בעברו המקצועי, בל נשכח גם רופאים הם בני אדם וגם הם טועים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט נכון

עליסה
    02/10/2010

רופאים הם בני אדם והם בהחלט יכולים לטעות.

הן במקרה ספציפי, או כטעויות קונספטואליות שמשותפות לתחום שלם.

ויש לכך דוגמאות רבות.

אין לי אלא לצטט את דבריו של פיטר היין

“The road to wisdom? Well, it's plain and simple to express: Err and err
    and err again but less and less and less

.”

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רק הצינור - הפניה המקורית

משה פיק
    02/10/2010

לחברי פורום מיאסטניה גראביס
    שלום רב,
    הנדון: מיטסטניה גראביס – המחלה שכמעט והייתה לי

אני מוצא לנכון לכתוב לכם, למרות שאיני חבר בפורום, אך ביקשתי ממר משה פיק להכניס את מאמרי זה לפורום. משה יודע איך ליצור עימי קשר אם יהיו שאלות.
    אני כותב לכם את שעבר עלי, על מנת למנוע מאחרים ליפול למלכודת שכמעט נכנסתי אליה.
    אשתדל לקצר על מנת לא לעייף אתכם, ולכן אחסוך מעט בפרטים שוליים.
    תמצותם של הדברים הוא שתוצאה שגויה של בדיקת האצטילכולין, כמעט וגררה אותי לסחרחורת טיפולית/תרופתית, שתוצאותיה מי ישורון.
    בקצרה אספר שרופא פנימי ששמע על תסמיני עייפות שיש לי, שלח אותי בין השאר לבדיקת האצטילכולין. בדיקה זו הניבה תוצאה של 3.8 (הטווח המותר כידוע לכם הוא עד 0.5).
    התוצאה הייתה ששני נוירולוגים מומחים קבעו חד משמעית שיש לי מיאסטניה. שניהם אגב צעירים יחסית.
    יש להדגיש כי האבחנה לא נתמכה בתופעות נוספות שיכולות לאשש את קיומה של המחלה, כגון בדיקה פיזית-נוירולוגית.
    מכאן קצרה הייתה הדרך להתחלת טיפול תרופתי בפרד ניזון + אימורן + גאסטרו + מסטינון.
    קיבלתי גם הפניה לביצוע החלפת פלאסמה, כי התלוננתי על קוצר נשימה.
    כמובן שפניתי לרופאים נוספים והתחלתי לבצע סדרת בדיקות במכון ריאות, MRI טימומה, EMG סיב בודד, EMG-NCV.
    עברתי חודשיים של טרטורים והוצאות כספיות מרובות, בזבוז זמן יקר, וחששות מפני העתיד.
    עד שלב מתקדם אף רופא אליו פניתי לא הציע לבצע בדיקת דם חוזרת, למרות שזו הבדיקה הפשוטה ביותר, ובמיוחד לאור העובדה ששום ממצא פיזי-נוירולוגי לא תמך במיאסטניה.
    רק שני רופאים הטילו ספק במיאסטניה. האחד הוא נוירולוג מקופ"ח כללית, ד"ר סילנטייב קונסטנטין, שביקש שאבצע בדיקת דם חוזרת במקביל לבדיקות הנוספות המקובלות, והשני הוא ד"ר אנדרש מטה, מהמחלקה הנוירולוגית קפלן (רופא צנוע מאד, עולה חדש 10 שנים בלבד בארץ, וותיק במקצועו, ללא קליניקה פרטית) שקבע במבט אחד שאין לי מיאסטניה, וגם העז לקבוע בביטחון שבדיקת הדם שגויה. מדהים. כל הכבוד לשניהם.
    אתם כבר מבינים את סופו של הסיפור. בדיקת הדם הראשונה הייתה שגויה. כשהבנתי שיתכן שיש כאן בעיה (עדיין לא ממש האמנתי שיכולה להיות טעות בבדיקת דם) ביצעתי 2 בדיקות דם נוספות.
    אחת שוב דרך קופ"ח כללית, שמבצעת את הבדיקה במעבדה בבילינסון (התוצאה לתדהמתי הייתה – 0) ובדיקת אימות נוספת בהדסה עין כרם (התוצאה – 0.1).
    למזלי טרם התחלתי בנטילת תרופות בכלל, כך שלא נחשפתי לסיכונים ולתופעות הלוואי, וכמובן שלא עשיתי החלפת פלאסמה.
    פשוט היה לי מזל גדול שפגשתי ב-2 הרופאים הללו. רופאים שאין להם קליניקה פרטית ואינם מתיימרים להיות מומחים.
    (המשך יבוא)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רק הצינור- הפניה המקורית (המשך)

משה פיק
    02/10/2010

יותר מאוחר, גם פגשתי 2 רופאים שרמזו לי שיש בעיה עם האמינות של בדיקה זו.
    אני מאד מקווה שלא נמצאים בארץ אנשים שלאור בדיקת דם שגויה הוצמדה להם תווית מחלת המיאסטניה ומטופלים בסט התרופות המקובלות למחלה זו, ועוד יותר מקווה שלא נמצאים כאלו שעקב שימוש מיותר בתרופות אלו, כבר נגרמו להם נזקים בלתי הפיכים (סכרת, לחץ דם, או אחרים).
    המסקנות:
    1) תמיד לבצע בדיקות דם חוזרות, ויתכן בדיקות חוזרות גם מסוגים אחרים.
    2) תמיד ללכת לרופאים בעלי וותק רב, ולהימנע לחלוטין מרופאים צעירים (חשוב !)
    3) תמיד לקבל מספר חוות דעת נוספות לפני שמתחילים טיפול תרופתי/ממושך/קריטי
    4) לא לפסול על הסף התייעצות עם רופא-מומחה של קופת החולים, בתנאי שזה מומחה וותיק. העובדה שאתם משלמים כסף לביקור פרטי אינה בהכרח ערובה לטיב.
    5) להפעיל שיקול דעת אישית במקביל לחוות הדעת. לא לסמוך על איש בעיניים עצומות.
    6) הרפואה אינה מדע מדויק, הרופאים טועים כל הזמן, ויש לקחת אותם בעירבון מאד מאד מוגבל. את כולם !!!. לעיתים גם את המומחים, שיש להם עודף בטחון עצמי.
    7) לכל חולי המיאסטניה, במיוחד אלו שבדיקת הדם שלהם בוצעה דרך קופ"ח כללית – גשו לבדיקה חוזרת ורצוי גם בהדסה עין-כרם (יתכן שצריך לעשות פסק זמן בתרופות, אין לי מושג, יש להיוועץ עם רופאים)

המדהים בסיפור שלי הוא רדידותם של רוב הנוירולוגים. גם לאחר שלא ראו שום סימנים חיצוניים/תפקודיים למחלה, וגם לאחר ששאר הבדיקות שאמורות היו לתמוך בתזת המחלה, היו שליליות, איש מהם לא חשב לרגע לשלוח לבדיקת דם חוזרת.
    המדהים הוא שבדיקת הדם הזו היא הכי פשוטה/זולה שבעולם. בדיקת הדם הנוספת שעשיתי פשוט הפכה את הקערה על פיה. אחרת כבר הייתי נכנס לעולם התרופות הקשות שרשמו לי, נוסע לבצע החלפת פלאסמה, ונכנס למעגל של סיכונים לסוכרת ולחץ דם שמעולם לא היו לי !!
    לסיכום אישי, אני מרגיש כיום מצוין, במיוחד כשאני יודע שאין לי מיאסטניה (למרות שיש לי סימפטומים של מחלת היאפים)
    שנה טובה ובריאה לכולם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעתי האישית - הסבר

משה פיק
    02/10/2010

שלום לכולם,

מתגובות שונות שאני מקבל בזמן האחרון נראה לי שחברים שונים מנתחים ומבינים את הדו שיח בנושא זה בפורום בצורות שונות שבחלקם זו לא הייתה כוונתי ולכן אני מעוניין לתת הסבר קצר.

היו לי שיחות רבות עם החולה/ "חולה" המדובר לאחר שהבין שהוא מאובחן במיאסטניה שמטרתן הייתה לספק לו הסברים על שאלותיו מהי המחלה. תוך כדי השיחות דעתי התגבשה שכנראה הוא אכן חולה מיאסטניה . . . . אולם היות ואיני רופא, דעתי אינה קובעת כאן דבר.

כאשר הוא הגיע למסקנה שאינו חולה מיאסטניה הוא ביקש ממני להעביר את המסר שלו לפורום. הסכמתי בתנאי שאלה יהיו דבריו ולא אני זה שאתרגם אותם וזה מה שנעשה.

בסיום שיחתיינו האחרונה אמרתי לו שאם ישתנו דברים , אני נמצא עבורו והוא יודע איך להגיע אלי.
    אני מאחל לו חיים ללא מיאסטניה וחשבתי שכדאי לשמוע גם דעתו של נוירולוג שאני מעריך במקרה חריג (ואולי לא) זה ולכן נוצר הדו-שיח בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר

ד''ר אמיר דורי
    02/10/2010

כצינור, אני חושב שאתה זורע הרבה מאוד פחד ואי הבנה בפני הציבור שקורא כאן.
    אפשר להיות צינור בלתי מבוקר על הרבה נושאים, אבל כדי להיות אחראי צריך לסנן. במיוחד כשאתה מנהל!
    מסרת פה תאור מגמתי ולא שלם. התוצאה עלולה להיות סירוב של חולים לטיפול בגלל שזרעת ספק. אני כבר ראיתי את התוצאות של זה, בטווח הקצר, וגם בטווח הארוך.

אכן זאת מחלה שבבדיקה פיזיקלית יכולה להתקבל כתקינה ורק לאחר מאמץ לחשוף תסמינים. קשה להפנים חלק מהממצאים אבל אתה משדר חוסר אמון מוחלט. אז מה חולה צריך לעשות? – ללכת ל- 3 או 5 נוירולוגים, להביא אלייך את מסקנותיהם ולתת לך לשפוט?
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברור לי

משה פיק
    02/10/2010

אני מכיר את רוב חולי המיאסטניה בארץ והם פונים אלי בבקשות רבות ושונות שאני מנסה לעזור להם.

פונה אלי חולה שמעוניין לספר את סיפורו לחולי המיאסטניה . . . אולם אינו מתמצא טוב באינטרנט ומתקשה להכניס את דבריו לפורום בבקשה. "אני אשלח לך את פנייתי בקובץ וורד ואתה עם הידע שלך תכניס אותו לפורום בשמי" . . . . . וזה מה שעשיתי.

לא ברור לי איך זה הופך אותי ל:

"זורע הרבה מאוד פחד ואי הבנה בפני הציבור שקורא כאן."

"מסרת פה תאור מגמתי ולא שלם. התוצאה עלולה להיות סירוב של חולים לטיפול בגלל שזרעת ספק.

אתה משדר חוסר אמון מוחלט."

"אז מה חולה צריך לעשות? – ללכת ל- 3 או 5 נוירולוגים, להביא אלייך את מסקנותיהם ולתת לך לשפוט? "

אשמח לקבל הסבר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק צינור

ד''ר אמיר דורי
    02/10/2010

תסמיני עייפות + חולשת שרירי נשימה = מחלת היאפים ?
    אני מבין שאתה תכריע ותתן המלצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכריע ונותן המלצות ?

משה פיק
    02/10/2010

אני מודיע בזאת שאיני מכריע ואיני נותן המלצות רפואיות !

אם חולה פונה אלי ומבקש את דעתי האישית בנושא מסוים, ראשית אני מודיע לו שאיני רופא וכל מה שאני יכול לספק לו הוא אינו חומר רפואי אלא אינפורמטיבי ששמעתי מחולים ואם חולה שואל אותי לדעתי על מה שרופא מסוים אמר לו אני יכול לספק לו אינפורמציה ובסופה אני מוסיף "לא משנה מה שאני סיפקתי לך. אתה תעשה מה שהרופא יעץ לך".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתינת המלצות

ערן משה
    02/10/2010

מניסיוני, גם בתחילת מחלתי וגם בהמשך עם חולים אחרים מזה אינו נותן המלצות רפואיות ותמיד המשפט איני רופא ולכן המלצותיי אינן רפואיות מופיע בתחילה או בסופו של כל הסבר שהוא נותן.
    למשה ניסיון רב בגלל הקשר שלו עם חולים בארץ וברחבי העולם וכבעל נסיון כזה הוא מספר לחולים המבקשים את ניסיונו האישי את דעתו על מקרה כזה או אחר.
    הסיפור עם החולה הנ"ל נראה גם לי קצת מוזר, מסקנותיו בנוגע לרופאים כאלה ואחרים לדעתי מיותרות כאן, אישית לא הייתי מצרף זאת למכתב, בשל כך גם כל המובא לכאן נראה מאד מגמתי ויתכן שאכך כך מצדו של החולה, לא של משה פיק.
    ייתכן שניסיונות חידוד השאלות של משה קצת מחודדות מידי, אבל אין בכך לפגוע בך ישירות ד"ר דורי ולא באף מוירולוג אחר.
    למשה ולי אישית יש דיעות כאלו ואחרות על נוירולוגים מסוימים שאני אישית פגשתי בדרכי הפתלתלה וזה לגטימי, כל אחד בסופו של דבר מוצא את הרופא המתאים לו הן מהבחינה האישית והן מהבחינה הרפואית, לי אישית יש קשר מצוין עם הנוירולוג המטפל שלי ואנחנו משתפים פעולה בדרת הטיפולית ובכל זאת כל פעם שאני בדאון בגלל שהטיפול לא הולך וכד' אני אישית הולך להתיעץ עם פרופ' אברמסקי, למה? ככה אני מרגיש, הוא מספק לי אישית בטחום במה שהוא אומר, לי נראה שהוא מאד מתמצא במחלה לעומק ואני מקבל ממנו תשובות כמעט לכל שאלה שאני שואל ותשובות הגיוניות בשבילי.
    ושוב לסיפור של החולה הנ"ל גם לי לא נראה במיוחד כמו שד"ר דורי ציין כאן עייפות, חולשה וקושי בנשימה= מחלת היאפים, לפי ידיעתי קצת מוזר ואפילו מוזר מאד, אבל מוזרות דרכי האנשים בכלל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיכום-

ערן משה
    02/10/2010

לדעתי ואני מאד מקווה שאני טועה בשביל אותו איש, אם היו תסמינים המתאימים למיאסטניה ונעשתה בדיקת נוגדנים שיצאה חיובית ולאחר מכן שלילית או שהאיש אכן חולה מיאסטניה ולאחר תקופה יש לו נסיגה ספונטנית, דבר הידוע שיכול לקורת המחלה ה**** הזו, ובהמשך התסמינים יחזרו או שהאיש מעדיף להאמין שהוא חולה במחלת היאפים עד שהאמת תכה בו בשנית ושוב אני מאד מקווה בשבילו שיהיה בריא וחזק וחולה במחלת היאפים מה שלא נראה לפי סיפורו האישי- אין קשיי נשימה במחלת היאפים בד"כ אין קשיי נשימה, יש חוסר מוטיבציה עד דכאון קל אבל קשיי נשימה וגם לא בגלל חרדות והעייפות היא מהבוקר ולא מתחזקת במשך היממה, אלא שווה במשך כל היממה עם קשיי קימה בבוקר בגלל עייפות יתר- לא כ"כ מתאים למיאסטניה אבל במיאסטניה יכול לקרות בניגוד למה שיכול לקרות במחלת היאפים. ושוב כל זאת מידע אישי בלבד.
    בדיקות דם יכולות להיות עם טעות חיובית וטעות שלילית ויתכן שיש כאן אחת מהטעויות הנ"ל.
    אין סיבה לא לפרסם מכתבים של חולים, אבל לדעתי צריך לסנן את חוות הדעת כמצוין כאן שהן ממש מגמתיות וכן אם מעלימים שם של רופא אחד מעלימים את שמות כל הרופאים ולא משנה במי מדובר.
    חבל להוציא אנרגיות בתנצחויות אחד מול השני, עדיף להוציאן בשיתוף פעולה לקידות יעילות הטיפול המחלה ה***** והמתעתעת הזו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חושבה בנוגע לאימורן
    גלי
    28/09/2010

האם יש בעיה לעשות טיפולי לייזר להורדת שיער אם אני נוטלת אימורן כי הבנתי שכשנוטלים סטרואידים לא ניתן לבצע טיפול מסוג זה כך לפחות נאמר לי במכוניי הלייזר למינייהם.
    האם העובדה שאני נוטלת אימורן עלולה להקשות עליי להיכנס להריון??
    דבר אחרון לא קשור לאימורן- האם שפעת חולפת או סתם חום שנובע מצינון או כל דבר אחר עלולה לגרום להחמרה לא רק בתקופת המחלה אלא לאורך זמן זאת אומרת לדרדר את המיאסטניה??
    תודה רבה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חושבה בנוגע לאימורן

הוספת תגובה

• בנוגע ל-

ד''ר אמיר דורי
    28/09/2010

טיפולי לייזר להורדת שיער...
    - לא ידוע לי על בעיה שכזאת עם טיפולי ליזר במטופלים באימורן. בכל אופן, אם הרופא שמפקח על השירות מציין זאת, יש להתחשב בכך.

לשאלתך: האם העובדה שאני נוטלת אימורן עלולה להקשות עליי להיכנס להריון??
    - ככול הנראה – לא.

לשאלתך: האם שפעת חולפת או סתם חום שנובע מצינון או כל דבר אחר עלולה לגרום להחמרה לא רק בתקופת המחלה אלא לאורך זמן זאת אומרת לדרדר את המיאסטניה??
    - כל מחלה זיהומית/מחלת חום יכולה לגרום להחמרה בסימפטומים של מיאסטניה, כלומר להתגברות חולשת השרירים. לעיתים, במקביל להחלמה מהמחלה הזיהומית גם חולשת השרירים חולפת. במיקרים אחרים, המצב אכן יכול "לדרדר" את המיאסטניה וצריך לטפל בזה כדי שההתדרדרות לא תמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר דורי
    מיכל
    28/09/2010

שלום,

קצת נתונים הובחנתי במיאסטניה לפני שנתיים [לאחר המון תלאות] ללא נוגדנים ועם EMG תקין [לדעת חלק מהרופאים והבחנתי לדעת 2 אחרים].

רוב הטיפולים או שגרמו לתופעות לוואי או לא הועילו ביניהם פעמים אימרואן, פעמים טיפולי IVIG ציקלוספורין ומבטרה.

2 טיפולים בלבד תרמו והם פרניזון וטיפולי פלסמה מאחר ואני חולת סכרת נעורים וסטרואידים מעלים יותר את רמת הסוכר נוצרה בעיה למרות שהגעתי כבר גם למינונים מאד גבוהים 90 מ"ג ליום. כמו כן ישנה אצלי בעית ורידים לכן תמיד לצורך הטיפולים אושפזתי בבי"ח הוכנס צנטר וכו.. אבל תמיד הצנטרים נגמרו לא נחמד עם זיהום בדם ושוב אישפוז ובפעם האחרונה בנוסף לזיהום נוצר גם קריש שממנו עדין קשה להיפתר למרות שעברה כבר כמעט שנה .

פרט מאד חשוב בפעמים הקודומות בהם עברתי את הטיפולים הם כאמור היו עם צנטר ולכן היו 5 טיפולים רצופים ותחת מינון גבוהה של סטרואידים ותמיד הטיפולים חוללו פלאים לתקופה של חודש פחות או יותר.

לכן אחרי הרבה התלבטויות עברתי ניתוחון קטן לצירת פיסטולה [שעברה הפעם ללא בעיות] לפני כמעט 4 חודשים.

נכון להיום אני עוברת טיפול פלסמה אחד לשבוע בבי"ח בלינסון [למרות רצון הנירולוג לפעמים מינמום] מאחר ואחות הדיאליזה טוענת שאין אפשרות לדקור את הפיסטולה יותר מכך. למרות דעתו של רופא כלי הדם [יוצר הפיסטולה] שאין שום בעיה.

לכן היום הטיפולים הרבה פחות אפקטיבים מאחר וגם מינון הסטרואידים ירד לכמה חודשים 25 מ"ג ועכשיו [כמה ימים] העליתי שוב לעד 45-50 מ"ג.

רציתי לדעת במידה ואני רוצה לעבור את הטיפולים בתה"ש עלי לעבור קודם אצל ניורולוג שם והתחיל את כל הפרוצדורה מהתחלה או ישר לקבוע תור בבנק הדם ולהגיע עם מכתב מהניורולוג המטפל?

תודה על התשובה
    ומועדים לשמחה

מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר דורי

הוספת תגובה

• פלזמהפרזיס

ד''ר אמיר דורי
    28/09/2010

אני מאמין שניתן. אבל בגלל הסיפור עם הפיסטולה - צריך לברר.
    אבדוק זאת ביום ראשון ואחזיר לך תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיכל
    28/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה

מיכל
    28/09/2010

חשוב לי לדעת האם עלי לעבור לפני הטיפול אצל נירולוג מתה"ש או מספיק מכתב מהנירולוג המטפל [מבי"ח אחר].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה

ד''ר אמיר דורי
    28/09/2010

פלזמהפרזיס ניתן כשירות ע"י בנק הדם. אם הנוירולוג שלך מפנה לטיפול זה, הוא ינתן לך ללא קשר לנוירולוג של ביה"ח. בדומה לתרופה שימכרו לך בבית מרקחת, ללא היכרות אישית עם הרופא שרשם את המירשם.
    תשובה סופית אתן לך בתחילת שבוע הבא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה רבה

מיכל
    28/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה רבה

ד''ר אמיר דורי
    03/10/2010

פיסטולה מותר רק לאחות דיאליזה לדקור. לכן, פלזמהפרזיס גם בתה"ש תצריך שיתוף פעולה עם צוות דיאליזה.
    דיברתי עם האחראית שם וניתן לבצע זאת.
    אין צורך בתאום עם נוירולוג משיבא.
    צרי קשר עם ריטה בנק הדם בשיבא (טלפון ישיר תוכלי לקבל מהמזכירה שלי - ראי טלפון מעלה) כדי לתאם מועד הגעה שיהיה מתואם גם עם אחות דיאליזה.
    תכיני:
    טופס 17 לפלזמהפרזיס.
    מכתב מהנוירולוג המטפל בך הממליץ על טיפולי הפלזמהפרזיס ובאיזו תדירות.
    מכתב מכירורג כלי דם שאחראי על הפיסטולה - שהוא מרשה את השימוש בה, כלומר שהיא בשלה לשימוש.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה

מיכל
    03/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור הנשימה בעזרת חדרי מלח
    עוז
    26/09/2010

שלום, אבי הוא בן 80 וסובל ממיאסטניה גרביס, עקב תיפקוד לקוי של שרירי הנשימה נוצר הקושי בנשימה. ע"מ להקל על צטברות הליחה והנוזלים בריאות רציתי לדעת האם חדרי מלח יכולים לעזור בנושא? מהי האפקטיביות? ומה ההבדל בין חדרי המלח השונים?

הוספת תגובה

• חדרי מלח

ערן משה
    26/09/2010

לפי מה שאני יודע חדרי מלח נועדו לחולי אסטמה ומח' ריאות כרוניות כשבמח' אלו אחת הבעיות המרכזיות זה הפרשות יתר בדרכי הנשימה וחדרי המלח גורמים לספיגת ההפרשות. במיאסטניה הבעיה היא בחולשת שרירי הנשימה הצטברות ההפרשות היא בקושי בשיעול או בגלל חולשת שרירי הלוע ואז קושי בבליעה והצברות הרוק שעצם שהותו הממושכת באותו מקום הופכת אותו לצמיגי ושוב קושי בהוצאתו.
    לכן אני חושב שהפתרון של חדרי מלח לא יעבוד כאן, יש חומרים מרככי ליחה כגון מוקוליט או אצטיל ציסטאין שניתן לקחתם. ואם לאביך בעיות נשימה צריכה לעלות השאלה האם לא להתשמש במכשיר תומך נשימה והוא ייתן לשרירי הנשימה שלו מנוחה ואז יכולת השיעול תגדל והכיוח וכו'.
    תפקוד לקוי של שרירי הנשימה צריך להיות מטופל בהקדם ולא רק ע"י תרופות. שרירי הנשימה הם הקשים ביותר לשיקום, אין להשניח את הטיפול בהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגול נשימתי עם משאף מלח

א
    27/09/2010

כבת לחולה עם מיאסטמיה גרסביס אני יכולה להעיד שלאבי החדר מלח מאוד עזר בריכוך הליחה ובהוצאתה, אבל יותר מכך, עזר לו (ועדיין עוזר לו) המשאף מלח איתו הוא עושה תרגול נשימתי בכל יום. זה משאף שניתן לרכוש בכל בית מרקחת פרטי. אנחנו קנינו בחדר מלח והוא קיבל גם טיפול מתנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה!! מחפשת רופא מומחה
    גלי
    25/09/2010

המיאסטניה גרביס ,אני אחרי ניתוח להסרת תימוס מחפשת מישהו הכי טוב שיש על מנת להחליט על המשך טיפול יש לי חלון הזדמנויות של שנה על מנת להשיג שיפור במחלה והייתי רוצה היוועץ עם נירולוג נוסף לפני שאני מחליטה.
    תודה רבה!!

הוספת תגובה

• רופא מומחה-

ערן
    25/09/2010

ראשית ד"ר דורי הוא רופא מומחה לנוירולוגיה. היום המטפלים במיאסטניה גראביס הם בד"כ נוירואימונולגים או נוירופיזיולוגיים. הראשונים מטפליםפ במחלות נוירולוגיות שנובעות מפגמים במער' החיסון כמו מיאסטניה, טרשת נפוצה ועוד, והשניים עוסקים בתפקוד העצב וזה כולל צומת עצב שריר שם המאיסטניה פוגעת.
    לא ניתן להמליץ על רופא בפורום המנוהל ע"י רופא אחר, ראשדית זה לא נימוסי ושנית לא אתי.
    את יכולה לפנות לקומונת מיאסטניה גראביס בתפוז אנשים, גם שם לא נוהגים בד"כ להביע דיעה כזו או אחרת על רופאים, לפחות רוב החולים, תוכלי לעלות שם את השאלה וכמובן להצטרף לקבוצת התמיכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "חלון הזדמנויות של שנה"?

ילתא
    27/09/2010

מה זאת אומרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלזמהפרזיס
    יעל פ
    25/09/2010

אני אחרי סדרה של 5 טיפולים עדיין על מסלול ההמראה..מה עושים כדי להמריא??

לקביעת תור
    סגירה
    פלזמהפרזיס

הוספת תגובה

• פלזמה פארזיס-

ערן משה
    25/09/2010

פורסים כנפיים, מקפלים רגליים ונותנים גז, סתם, ממשיכים בטיפול וממתינים בסבלנות, זהו שם המשחק סבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר דורי, איך נשמרים מדלקת?
    ילתא
    17/09/2010

מאז אפריל אני סובלת מכאבים דמוי דלקת בדרכי השתן. הסתובבתי בין המומחים, רופא משפחה, גינקולוג, נפרולוגית, אורולוג, וכמובן הנוירולוגית.
    רק במקרה, בתחילת אוגוסט, נמצאה ציסטה (בשעת ביצוע הציסטוסקופיה), שלא ברור אם היא הסיבה לכאב, אבל הגינקולוגית המומחית החליטה לנתח ולהוציא אותה בהקדם, מחשש שהציסטה תהיה מודלקת, ותהווה סכנה ממשית.
    בתחילת אוגוסט היה לי חום, 37.5. רופא המשפחה והנוירולוגית שלחו אותי בדחיפות למיון. במיון לא מצאו דבר חדש, ואחרי שעתיים נשלחתי הביתה, כשהם מצטרפים להמלצה לנתח את הציסטה.
    ביום שלישי, השבוע, נותחתי (הרדמה אפידורלית), ובניתוח הופתעה המומחית לגלות שהציסטה מודלקת ומלאה מוגלה. קיבלתי אנטיביוטיקה, ואתמול שבתי הביתה.
    אני מאד-מאד מוטרדת.
    נראה שדוקא במצב החיסוני הקשה הזה, אני נטולת כלים.

איך אני אמורה לשמור על עצמי, כאשר מערכת החיסון המדוכאת כמעט אינה מעלה חום??

הוספת תגובה

• זיהום, לא רק דלקת

ד''ר אמיר דורי
    18/09/2010

הכאבים ותסמיני הדלקת בדרכי השתן שהיו לך נבעו ככול הנראה מהציסטה המזוהמת שנמצאה.
    למעשה ציסטה עם מוגלה הינה אבצס. זה יכול לקרות לכל אחד, גם למי שאינו מדוכא מבחינה חיסונית. לאבצס יש דופן די אטומה, כך שמערכת החיסון וגם אנטיביוטיקות אינם חודרים טוב דרכה, מה שמאפשר לאבצס להתפתח ללא מפריע. זה יכול להיות באיטיות. חום יכול לבוא לעיתים רק בשלבים מאוחרים, וזה כאמור גם באלה שאינם מדוכאים מבחינה חיסונית.
    טוב שנותחת ועברת ניקוז של זה, כיוון שבד"כ זה לא חולף ע"י טיפול תרופתי בלבד.

באופן כללי, כדי להימנע מזיהומים מומלץ לשמור על היגיינה ולבצע חיסונים כמקובל. הכוונה לחיסון נגד שפעת עונתית ושפעת חזירים. כמו-כן, מומלץ ביצוע חיסון מידי 5 שנים כנגד דלקת ריאות (פנוימווקס).
    במידה ומופיעים סימני זיהום: חום, צמרמורת, הפרשה מוגלתית או סימנים שעשויים להיות קשורים בזיהום: אודם/נפיחות/כאב מתמשך – יש לפנות לרופא המשפחה לברור.
    בחולה מיאסטניה, במיוחד אישה, רצויי מיד לבדוק את השתן כיוון ששם לעיתים תכופות מופיע זיהום.
    זיהום לעיתים קרובות מלווה בהחמרה בחולשה.
    הטיפול התרופתי בזיהום הינו בהתאם לממצאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשאלה לגביי האימורן

גלי
    28/09/2010

האם יש בעיה לעשות טיפולי לייזר להורדת שיער אם אני נוטלת אימורן כי הבנתי שכשנוטלים סטרואידים לא ניתן לבצע טיפול מסוג זה כך לפחות נאמר לי במכוניי הלייזר למינייהם.
    האם העובדה שאני נוטלת אימורן עלולה להקשות עליי להיכנס להריון??
    דבר אחרון לא קשור לאימורן- האם שפעת חולפת או סתם חום שנובע מצינון או כל דבר אחר עלולה לגרום להחמרה לא רק בתקופת המחלה אלא לאורך זמן זאת אומרת לדרדר את המיאסטניה??
    תודה רבה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אימורן

ד''ר אמיר דורי
    28/09/2010

ראי הנ"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון נגד שפעת-
    עמוס
    17/09/2010

לאור העובדה כי בשבועות הקרובים יוחל בחיסון נגד שפעת,וכי החיסון הפעם יכלול בתוכו
    גם את החיסון נגד שפעת החזירים,האם כבר ישנה המלצה לגבי חולי מיאסטניה?

גמר חתימה טובה

לבריאות טובה תכתבו ותחתמו

עמוס

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון נגד שפעת-

הוספת תגובה

• חיסונים

ד''ר אמיר דורי
    19/09/2010

חולים עם דיכויי חיסוני, כפי שקורה עקב טיפול בסטרואידים או אימורן או תרופות נוגדות חיסון אחרות - מומלץ שייתחסנו כנגד שפעת עונתית ושפעת חזירים (אלא אם חלו בשפעת חזירים או חוסנו כבר). כמו-כן, פעם ב- 5 שנים מומלץ להתחסן כנגד חיידק הגורם לדלקת ריאות, ע"י חיסון פנוימווקס.
    בחולה עם דיכויי חיסוני התגובה לחיסון פחותה לעומת מי שמערכת החיסון שלו אינה מדוכאת, אך התגובה המתקבלת כן מגינה. יחד עם זאת, למרות שתאורטית חיסון עשויי לגרום להחמרת חולשה של מיאסטניה, זה לא ממש הוכח. ויתרה מכך, ככול הנראה מחלה כגון שפעת גורמת להחמרה קשה יותר מהחיסון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' דורי-תודה,יש לי עוד שאלה-

עמוס
    19/09/2010

דר' דורי שלום,
    אני מבצע כל שנה את החיסון הרגיל נגד שפעת.מכיוון שפורסם כי השנה יכלול החיסון גם את נגיף שפעת החזירים,והיות וכבר חוסנתי בזמנו כנגד שפעת החזירים,האם אני יכול לקבל ללא חשש את החיסון של השנה כמו תמיד,או שיש סיכון מסוים של המצאות נגיף שפעת החזירים בחיסון המשולב? כלומר,חיסון כפול די צמוד בזמן כנגד שפעת החזירים.
    תורה,עמוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון

ד''ר אמיר דורי
    21/09/2010

הגיוני שמי שחלה בשפעת החזירים או חוסן כנגדה כבר לא יהיה צריך להתחסן שוב. אבל, אם ישנו השנה את מרכיב החיסון, יתכן ובכל זאת יהיה כדאי להתחסן.
    אין לי בינתיים תשובה חד משמעית בעיניין זה, אבל בקרוב יצאו הנחיות ברורות ומפורטות ואוכל לציין זאת כאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליח להבין את המחלה המוזרה הזו
    ערן משה
    10/09/2010

יש כבר איזה שיפורון בחולשת הידיים והרגליים ואז מתחילה חולשה בכל איזור הראש- הלסת שמוטה בערב, בעיות בליעה שהיו בתחילת המחלה לפני מס' שנים, חזרו, בעיות לעיסה חזרו, שרירי המוואר נחלשו שוב והפטוזיס הידוע שאם היה בתחילת המחלה, לא היו מנסים לנפנף אותו ולשלוח אותי לפסיכיאטר.
    יש גם מיאסטניה נודדת?

הוספת תגובה

• לעיתים בהחלט יש שינויים בסימפטומים.

ד''ר אמיר דורי
    12/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר דורי
    יעל פ
    10/09/2010

אחרי 4 טיפולי פלזמהפרזיס אני מרגישה שקמתי לתחייה. נסעתי למטום על כיסא גלגלים וחזרתי רגלי...
    האם לדעתך כדאי לנסות טיפול במסטינון כתוספת?
    הוא עזר לי בתחילה אבל חדל אחרי מספר חודשים.
    תודה
    ושנה טובה
    יעל פ

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר דורי

הוספת תגובה

• רגלי...

ד''ר אמיר דורי
    12/09/2010

אני שמח שזה עזר ושהוטב לך.
    אם אין עוד חולשה, אז אין טעם בתוספת טיפול במסטינון. אם יש חולשה בכל זאת, אז תנסי תוספת מסטינון.
    בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחסור בתרופת מסטינון
    אורלי אזולאי
    07/09/2010

אנא כוונו אות, איפה ואיך ניתן לרכוש תרופת מסטינון לאימי.

יש מחסור ולא מייבאים לאחרונה תרופה זו!!!

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מחסור בתרופת מסטינון

הוספת תגובה

• מחסור במסטינון

ד''ר אמיר דורי
    09/09/2010

התרופה עברה מבעלות (יבואן) חברת דפריס לחברת מגאפארם. לתרופה מיובאת יש רישיון רישום שצריך להתחדש. ככול הנראה רישום התרופה פג, ורישומה מחדש התעכב עקב העברת הבעלות על היבוא.
    אני מקווה שאחרי החגים התהליך יסתיים.
    יתכן וניתן לבצע הזמנה בבת מרקחת. ניתן להיעזר בטופס 29ג למתן תרופה (שבאופן זמני) לא רשומה בארץ אך כן מקובלת לטיפול במחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מחסור כרגע יש תרופה ללא ציפוי

ערן
    09/09/2010

שקצת קשה יותר לבליעה למי שיש בעיות בליעה, הייצור באותה חברה בספרד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורלי האם הסתדרתם? לא חזרת אליי

ערן
    14/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה