מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פירסום- טיפול "מיאסטניה מרדנית" -משה פיק25/01/2009
פירסום שיצא מהמחלקה הנוירולוגית של ביה"ח האוניברסיטאי בניס, צרפת.
Successful treatment of refractory generalized myasthenia gravis with rituximab
הפירסום מתייחס לטיפול בחולי "מיאסטניה כללית מרדנית" (Refracttory Genralized Myhasthenia) בתרופה בשם ריטוקסימאב (Rituximab).
(הסבר - מ.פ.) מי מוגדרים חולי "מיאסטניה כללית מרדנית" ?
חולים שאינם מגיבים מספיק טוב או כלל לא למכלול הטיפולים/התרופות הסטנדרטים שחולי מיאסטניה מקבלים והכוללים: ניתוח להוצאת בלוטת התימוס, מסטינון, פרדניזון, אימורן, ציקלופוספאמיד, סלספט, מטוטראקסט, אימונוגלובולינים (IVIG) ופלסמהפרזיס.
חולים אלה בחלקם יכולים להיות חולים שאובחנו עם נוגדנים כנגד קולטני אצטילכולין (AcHR) אולם בעיקר חולים שאובחנו עם נוגדנים כנגד החלבון MuSK או חולים ללא נוגדנים כלל (Sero-Neg).
הפירסום מתייחס למעקב אחרי ששה (6) חולי מיאסטניה. חמישה (5) מהם היו ללא נוגדני AcHR (קולטני אציטילכולין) ושלושה (3) עם נוגדני MuSK. החולים עברו טיפולי IVIG שלא שיפר את מצבם וכולם צרכו כמויות גדולות של מסטינון.
לחולים אלה הוצעה התרופה ריטוקסימאב ומעקב של שנה וחצי.
את התרופה החולים קיבלו בחודש הראשון בצורה הבאה": מינון ביום הראשון (1) לניסוי , מינון ביום השמיני (8), מינון ביום החמש-עשרה
(15) ומינון ביום העשרים ושמונה (28). לאחר מכן ... מנה אחת כל חודשיים.
לאחר שנתיים ... כל המטופלים הפסיקו את השימוש בקורטיזון (פרדניזון) וירדו במינון של המסטינון ל 60Mg עד 180Mg ליום.
בארבעה (4) מעקבים קצרים קודמים של חולי מיאסטניה עם גידולים סרטניים מסוג לימפומה (Lymphoma) דווח על תגובה טובה של התרופה.
נראה שהתרופה מבטיחה ויעילה לטיפול בחולי מיאסטניה גם ללא גידולים סרטניים וזאת עם יעילות ניכרת וסבילות רבה למצב הקליני של החולים.
מהי תרופת ריטוקסימאב ?
(ראה המשך בכניסה נוספת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך, מהי תרופת ריטוקסימאב ? -
משה פיק25/01/2009מהי תרופת ריטוקסימאב ?
זו תרופה ניסיונית שהייתה מוכרת בשם "CD20" ונמצאת בשוק בשימוש כנגד "גידולים סרטניים"
ריטוקסימאב היא תרופה המיועדת לטיפול בלימפומה שאינה הודג'קין. היא ניתנת לבד או בשילוב כמותרפיה.
ריטוקסימאב שייכת לקבוצה חדשה של תרופות נגד סרטן הנקראות נוגדנים חד-שבטיים. מדובר בנוגדן המופק בתנאי מעבדה אשר מסוגל לזהות ולהקשר לחלבון ספציפי (אנטיגן בשם CD20) המצוי על גבי תאים ליפוצטים מסוג B המעורבים במחלה. התקשרות זו גורמת למערכת החיסון לפעול כנגד התאים הסרטניים, ובנוסף יכולה לגרום לתאים הסרטניים להרוס את עצמם. חלבון ה CD20 מצוי גם על תאי B בריאים, ועל כן ריטוקסימאב עלול לפגוע גם בתאים אלו. עם זאת, הסיכון לתופעות הלוואי מכך הוא נמוך, שכן הגוף מסוגל לייצר תאי B חדשים ובריאים ולהחליף אותם בתאים החולים בצורה מהירה.
ריטוקסימאב ניתנת בעירוי תוך ורידי ותחת השגחה רפואית. כדי למנוע את הסיכון לתגובה אלרגית חריפה, העירוי הראשון ניתן בקצב איטי על-פני מספר שעות. מאותה סיבה, לפני הטיפול מקובל לתת נוגד כאב וחום, נוגד אלרגיה (נוגד היסטאמין), ולעיתים גם קורטיקוסטרואיד. במידה ומתפתחת תגובה אלרגית, ניתן להאט או לעצור את העירוי, ולהתחיל אותו מחדש לאחר שהתגובה חולפת.
תופעות הלוואי של ריטוקסימאב הן קלות בדרך-כלל ונפוצות יותר בטיפולים הראשונים. על חלק מתופעות הלוואי ניתן להקל באמצעות תרופות.
בארה"ב ריטוקסימאב אושרה גם לטיפול בדלקת פרקים שגרונתית בדרגה בינונית עד קשה בשילוב עם מתוטרקסאט. כמו כן היא משמשת גם לטיפול במחלות חיסון עצמי שונות כגון: זאבת אדמנתית מערכתית, טרשת נפוצה ו-ITP- Idiopathic Thrombocytopenia Purpura* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטוקסימאב (מבטרה) -
ערן משה25/01/2009התרופה אינה נמצאת בהתוויה למיאסטניה ואם או טוענים כי סלספט יקר באופן פרטי, רטוקסימאב הוא בעלות של כ- 15000 ש"ח לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בריטוקסימאב -
משה פיק25/01/2009שלום ערן,
זה נכון שהתרופה אינה בהתוויה למיאסטניה ..... אולם כאן מדובר לעיתים במצב של הצלת חיים וכאשר הברירה היא להשיג את התרופה או להסתכן במוות ..........
כבר לפני 8 שנים הכרתי את החולה הראשונה (בארה"ב) שקיבלה את התרופה ומצבה השתפר למצב סביר שיכול להיות שללא הטיפול היא לא הייתה אתנו היום. היא סיפרה לי בזמנו שהיא חולת המיאסטניה השלישית בארה"ב שטופלה בתרופה ומאז נוספו עוד.
גם עליסה שלנו העלתה את האפשרות הזו עם הילטון גונס באוקספורד.
ועכשיו חזר הסיפור דרך צרפת..... כך שהכל יכול לקרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף מזון ותרופה נגד עיפות (מאירה)-משה פיק25/01/2009
שלום לכולם,
מאירה שאלה אותי שתי שאלות שאיני יודע בוודאות על מה מדובר ולכן אני מפנה את השאלות לכלל החברים בתקווה שמישהו יודע במה מדובר.
אם לא נקבל תשובה, אבקש ממאירה לברר את העניין אצל ד"ר מוסברג (רבין / בלינסון).
הרי השאלות לפניכם:
*********************************************************************************
למשה היקר בוקר טוב
קבלתי את הרשימה כל הכבוד על היוזמה הברוכה, תודה רבה.
רציתי לדעת באם שמעת על תוסף מזון לחולי MG שמשיגים אותה בין היתר (שמעתי באינטרנט) הרופאה ד'ר מוסמברג סיפרה לי אבל לצערי שכחתי את השם של התוסף מזון.
כמו כן סיפרה לי על איזו תרופה חדשה נגד עייפות ותשישות שרק נכנסה לסל גם את שם התרופה אינני זוכרת – ההייתי כל כך עייפה אחרי הטיפול של פלזמה פרזיס שלא רשמתי .
באם לא שמעת אנא שאל בפורום את החולים.
בתודה מראש
מאירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה נגד עייפות -
ערן משה25/01/2009התרופה נקראת פרוביג'יל, ניתנת כטיפול לתסמונת העיפות הכרונית אושרה בסל האחרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינפורמציה על תוסף המזון (מאירה) -
משה פיק28/01/2009שלום לכולם,
לאחר שמאירה שאלה שוב את ד"ר מוסברג על תוסף המזון שהיא הזכירה בשיחתם היא עדכנה אותי בשם תוסף המזון :
"השם הוא INTRA , היא אמרה לי לבדוק באיטרנט כיצד משווקים אותה.
זה כמה בקבוקים לכמה חודשים והיא עולה 600 שקל .
האם למישהו יש איזו שהיא אינפורמציה להוסף על התוסף המדובר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום -
תהלה31/01/2009שלום לכולם,
שמעתי על ה INTRA מחולת מיאסטניה שמשתמשת בזה והיא מרגישה שזה העמיד אותה על הרגליים. קראתי על זה באינטרנט אבל פחדתי לקחת - מה שיכול לעזור עלול גם להזיק ואם אין דרך מבוקרת לדעת מה יעילות התרופה איני רוצה לנסות אותה.
רפואה שלמה לכולם!
תהלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהINTRA -
גזית מאירה05/02/2009תהלה בוקר
האם את מכירה בשם את הגברת שהשתמשה ב תוסף מזון הזה
אולי תאמרי לי אני מחפשת את הסוכן של ה - INTRA
אתמול בבלינסון בבנק הדם נאמר לי שהיה שם סוכן אבל לא זכרו את שמו
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסטינון + פירדוסטיגמין ברומיד -משה פיק25/01/2009
שלום לכולם,
נמצאים ברשותי (רעננה) מספר בקבוקונים של מסטינון + מספר קופסאות של פירידוסטיגמין ברומיד למסירה ללא תשלום ..
כמו כן ישנם מספר קופסאות של פירידוסטיגמין ברומיד למסירה ללא תשלום אצל חולה בירושלים.
מי שמעוניין בכדורים יכול ליצור איתי קשר ולמסור להיכן הוא יכול להגיע לקבלם.
הכדורים יתחלקו בין המעוניינים עם עדיפות למצבם הכלכלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטינון -
פרי25/01/2009למשה פיק בוקר טוב
קודם כול אני חייבת להגיד לך שאני מאריכה שאתה תומך בכולם ותמיד דואג
משה עם תוכל לארגן לי מסטינון אני מאוד ישמח נשארתי עם שני בקבוקים וגם אין לי מאייפה לארגן אכשיו לקנות בגלל שהמחיר עלה אז אשמח עם תיצור אייתי קשר בטלפון ונוכל לתאם. 052-5122655, רק יש בעיה אחד שאני לא ניידת ואין לי איך להגיע גם בגלל שהמצב שלי אכשיו עד כדי כך שאני כבר לא יוצאת מהבית כי המצב די חמור שאני לא מתפקדת אז אשמח עם תיצור אייתי קשר
רפואה שלמה לכולם
פרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסטינון -פרי21/01/2009
אתמול הלכתי לקנות מסטינון והתפלאתי שקפצו המחיירים ככה
העם מישהו ניתקל על עליה במחירים של התרפות ??.
במקום לאקל עלינו הם רק מקשיים מה נעשה אכשיו עם מחיר כזה גבוה
הרבה בריאות
פרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיר המסטינון בקופ"ח כללית -
משה פיק22/01/2009שלום פרי,
מחירי המסטינון שהיו נהוגים בקופ"ח כללית היו במשך השנים האחרונות נמוכים משמעותית מאשר נידרשו לשלם חברי קופות החולים האחרות.
קופ"ח כללית השוותה מחירים עם קופות החולים האחרות ועקב כך העלתה את המחיר לאותה רמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזון -מיכל21/01/2009
למרות שהתחלתי גם בטיפול עם אימורן המינון של הפרניזון טרם ירד וכנראה ישאר כך בחודש הקרוב או יותר .
הבנתי שהטיפול בפרניזון כולל הרבה פעמים גם השמנה וכו... נכון להיום חודש וחצי אחרי יאמר לזכותו של הפרניזון שעזר די יפה ולא הוסיף במשקל. רק שביומים האחרונים קיבלתי פנים שהרופא האינדיקרנולוג אמר הפכת למיכל וחצי והאמת הרבה יותר ועכשיו הרבה פעמים גם נפילת העפעף מורגשת הרבה יותר בקיצור מאד לא נעים להראות כך בציבור ואני בהחלט לא מאלה שעומדת שעתיים ליד המראה לפני כל יציאה ובכל זאת. האם ישנה איזושהיא תרופה או דרך להוריד את הנפיחות הזו? כי ההרגשה שאפשר להתראות בחברה ולא להשאר עכשיו בהסגר תוריד קצת מהלחץ.
לילה טוב
מיכל (ותאמינו לי לא הגזמתי בתיאור כי קיבלתי מכמה אנשים תגובה מה קרה לך?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון -
ערן משה21/01/2009התופעה נקראת פני ירח וזו אחת מתופעות הלוואי של הפרדניזון, יש כאלה שבנוסף יש להם גם מה שנקרא צוואר באפלו (נפיחות בעורף), שימי לב באם אין לך גם בצקות ברגליים, זה גם חלק מהתופעה והטיפול בכך הוא ע"י משתנים,
אם הפרדניזון עשה עבודה טובה המתיני בסבלנות עד להתחלת השפעת האימורן ואז תוכלי להוריד את המינון, לדעתי האישית זה הרבה יותר חשוב מאיך תופיעי בציבור, כרגע תופעות המחלה ניקרות עלייך וכן תופעות הטיפול, בהמשך בהשפעת האימורן, כל התופעות של הפרדניזון יעלמו ותוכלו להופיע בציבור כרצונך,
הבריאות חשובה יותר כרגע.
ס ב ל נ ו ת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן משה -
מיכל21/01/2009הבנתי שהשפעת האימורן יכולה להופיע גם בעוד כמה חודשים ותופעות הלוואי לא יעלמו. בעוד שאם יש מצב שיכול לשנות את התופעות למה לא נכון להשתמש בהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לואי של פרדניזון -
עליסה21/01/2009שלום מיכל,
מהניסיון שלי כרופאה וגם האישי, הדבר שמונע בצורה טובה ביותר את התופעות האלה, זה כלכלה דלת מלח, אבל ממש להוריד לגמרי את המלח מהתפריט, בלי שום הנחות .
אני יכולה להגיד לך שגם עם 100 מג פרדניזון, אנשים לא האמינו שאני מטופלת בסטרואידים, כי לא ראו עלי כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל -
ערן משה21/01/2009תופעות הלוואי של פרדניזון יפסקו עם הפסקת נטילת התרופה, באם תצליחי להפסיק את הפרדניזון לאחר השפעת האימורן, כולי תקווה שתצליחי הרי זאת המטרה ותמשיכי להשתפר אין לך ממה לחשוש. ניתן להפחית את תופעות הלוואי כמו שעליסה הציעה בהפחתת מלח לחלוטין, נטילת משתנים בהשגחה על לחץ הדם כמובן.
אני נטלתי במשך הרבה שנים פרדניזון למחלה אחרת שיש לי כל פעם 50 מ"ג וירדתי לאט מעולם לא היו לי תופעות לוואי ואכלתי הכל ושתיתי הכל, לא השמנתי ולא התנפחתי לא פני ירח ולא צוואר באפאלו ואילו כשהתחלתי ליטול פרדניזון למיאסטניה כל התופעות צצו ביחד, לאחר שהפסקתי התופעות נעלמו וכשחזרתי חזרו למעט צוואר הבאפאלו ואני נוטל כמוות של משתנים, כי עד עכשיו נטלתי אימורן וגם הוא עושה עצירת נוזלים, מסתבר, לכן כמו בכל טיפול תרופתי כל אחד מגיב אחרת הן לתרופה והן לתופעות לוואי שלה והנה לך דוגמא שאצל אותו אדם תגובות שונות בתקופות אחרות בחיים.
אני אישית משיב לכל השואלים "למה אתה נפוח או עיך השמנת כך?" פשוט מאד אני מקבל תרופות וזהו ולא מעניין אותי מה יגידו מאחורי גבי, באמת שלא. ההרגשה האישית שלי זפתית כי מעולם לא הייתי שמן ותמיד הייתי ספורטאי אבל זה מה יש ועם זה צריך לחיות כרגע, בתקווה שנוריד את הסטרואידים ולפחות נראה יותר טוב.
אל תאבדי תקווה אם הטיפול עוזר זה מה שחשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מחירי תרופות בכללית? -נתן18/01/2009
אני חבר בכללית.החודש חל לדעתי שינוי דרמטי במחירי תרופות,לחיוב ולשלילה.
עבור תרופה בשם קולירצין,אנטיביוטיקה הניתנת באמצעות אינהלציה,שילמתי עבור מנה חודשית
של 30 בקבוקונים 390 ש"ח, במקום 110 ש"ח עד עתה(במחירי ביטוח מושלם).
לעומת זאת, על 100 כדורי אימורן שלמתי הפעם 24 ש"ח במקום 110 ש"ח עד עתה, ועל לוסק שילמתי 30 ש"ח ל 30 קפסולות במקום 67 ש"ח עד כה.
האם מישהו יודע על שינוי מדיניות בתרופות בכללית החל מינואר 2009. האם גם בקופות אחרות היו שינויים במחירים?
אודה להתיחסותכם ולמתן מידע נוסף.
ושנהיה רק בריאים.
נתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחירי תרופות -
ערן משה19/01/2009נתן שלום
אכן יש שינוייים לכאן ולכאן. דיברנו בפורום על מסטינון - לדוג' 360 כדורים שילמתי בעבר 50 ש"ח ולפני שבוע 234 ש"ח ולשאלתי מה קורה ענו לי שיש תרופות שהוזלו מאד ויש שיוקרו מאד וזה בשל השוואת מחירי הכלללית לשאר הקופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בסמים קלים -אלמוני15/01/2009
שלום לכולם
האם שימוש מועט בעישון צמח הקאנביס(גראס)
יכול ליצור איזו שהיא בעיה או תופעת לוואי, מעבר להשפעת השימוש כנגד היותי חולה מיאסטניה
אשמח לתשובה.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לואי אפשרית
-שלגיה15/01/2009ביקור של משטרת ישראל,
ואירוח בפנסיון הלא-נעים שלהם.
ככל הידוע לי, עישון סמים קלים אינו חוקי במדינת ישראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקאנביס -
ערן משה15/01/2009ככל הידוע יש פגיעה מוחית בשימוש לאורך זמן גם בסמים קלים, אם אינך סובל מכאבים עזים כרוניים, למעט מכך שהינך רוצה להזיק לעצמך לדעתי אין בעיה עם מיאסטניה. האמת לא ברור לי למה אתם משתמשים בזה, הרי זה לא עושה כלום, בולשיט שלם, סליחה על ההרצאה הקצרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:-)
-שלגיה15/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמריחואנה לשימוש רפואי -
משה פיק15/01/2009שלום אלמוני,
למרות שזה נראה הזוי קיימים ניצנים שהסם מקבל לאט לאט הכרה ואישורים לשימוש במחלות שונות, כולל מיאסטניה גרביס.
בשנת 2005 נתקלתי במאמר שמציין שבמדינת קליפורניה - ארה"ב הסם הוא חוקי וניתן עם מרשם (בתהליך מסוים) לחולי מיאסטניה בצורה חוקית . הטיפול בסם הוא לא ישירות לטיפול במחלה אלא כנגד תופעות לוואי מסוימות.
באנגליה קיים תהליך נוסף של הספקת מריחואנה בצורה חוקית לחולים.
ואפילו בארץ ישנו אדם בודד שמגדל מריחואנה בצורה חוקית שמגדל בכמות קבועה (מפוקחת)לשימוש עבור הספקה לחולים.
באחד מהמאמרים קראתי שהצמח אינו מסופק בצורתו הטיבעית אלא עובר תהליך מסוים שמנטרלים ממנו את החלק הממכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמריחואנה רפואית -
ערן משה16/01/2009לתקנך משה בארץ יש הרבה אנשים המקבלים זאת כטיפוול נגד כאבים כגון מח' סרטן ואפילו פיברומיאלגיה, כמו כן התברר כי לנ"ל תופעות המועילות בטיפול באסטמה, אם אני לא טועה השבוע שמעתי ברדיו על חולה המקבלת שאת כטיפול משלים לאסטמה. העניין מצריך אישור של מנהל בית החולים הפסיכיאטיר באר יעקב (אם אני לא טועה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש במריחואנה או גראס -
star24/01/2009עד כמה שאני יודעת בתור חולת מיאסטניה ולופוס
בלופוס יש חולים עם כאבי פרקים שמקבלים אישור להחזיק ולהשתמש בחומר וזה אחרי שכל התרופות נגד כאבים כבר לא עוזרות.
ולצערי פגשתי באשפוז במחלקה נוירולוגית חולה עם מיאסטניה שהייתה בהתקף בגלל שימוש בגראס ושתתה במשך תקופה הרבה אלכוהול.
אז לא נראה לי שזה מתאים למחלה שלנו
ולפי הרפואה זה משחרר שרירים אז בכלל זה לא מתאים לחולשת שרירים שבה השרירים כבר חלשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבור "שילגיה" , קשר -משה פיק13/01/2009
שלום שילגיה,
צרי איתי קשר באמצעות ה Email , יש לי שאלה אישית עבורך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה - זה עתה שלחתי אליך מייל
-שלגיה15/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבתי ושלחתי
-שלגיה15/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ! -
משה פיק15/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעבוד עם המחלה -עליסה12/01/2009
רציתי לספר לכם, שהיום הייתי בעבודה, אמנם לא באופן רשמי עדיין.
(יש לי כבר המלצות מרופא השיקום, אבל עדיין לא הייתי אצל רופא תעסוקתי, בגלל כל מיני סיבות בירוקראטיות).
ראיתי 1.5.חולים, דיברתי עם אנשים, טיפלתי קצת בניירת,
ולא נסחפתי יותר מדי (אולי רק קצת).
כשחזרתי הביתה, נהג המונית שאל אותי למה מישהי כמוני צריכה בכלל כיסא גלגלים. החלטתי לקבל את זה בתור מחמאה.
נחתי כמה שעות, עם הביפאפ, ועכשיו אני במצב סביר למדי.
זה אמנם רק צעד קטן, אבל גם רומא לא נכבשה ביום אחד.
תודה לכול אלו ששיתפו אותי באופן שבו הם הצליחו לשלב את העבודה, למרות המגבלות והקושי להסביר לאחרים את המגבלות האלה.
אעדכן אותכם בהמשך,
עליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעליסה -
ערן משה12/01/2009חזקי ואמצי, אחרי כל מה שעברת, קצת נחת, המשיכי כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה -
עליסה12/01/2009תודה, מקווה שתהיה גם לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעד או נגד -מיכל12/01/2009
אחרי תקופה קשה עם הפרניזון (למרות התוצאות הטובות למיאסטניה) הוחלט להפסיק ולעבור לאימורן.
יכול להיות שאני סתם חוששת אחרי הניסיון הרע עם הפרניזון אבל רציתי לדעת האם גם לאימרן יש השלכות על דברים אחרים כגון סכרת? או לחכות לדברים חדשים. זו סתם הרגשה זיפתית לדעת שיש כדור שעוזר בדבר אחד פלאים ובאמת הצלחתי לתפקד כמו שאני כבר שכחתי שאפשר וחיסל אותי מכיוון אחר. אבל אני עדיין מקווה שמאיזה מקום ימצא הפתרון לשניהם יחד.
תודה לכולם ולילה טוב
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול הנכון -
משה פיק12/01/2009שלום מיכל,
אין כאן "בעד או נגד" דרך הטיפול של לקיחת פרדניזון ועלית המינון עד שהסימפטומים נעלמים או שקצב ההחמרה נעצר ובשלב זה להוסיף אימורן ולהמתין עד שהחולה מרגיש את השפעתו על הסימפטומים, דבר שעלול להמשך 6-12 חודשים (לעיתים יותר) ואז להתחיל בירידה איטית ומבוקרת של הפרדניזון עד להפסקתו בכלל הוא הטיפול הנכון לכל החולים גם ללא מחלות נוספות כגון סוכרת.
מדוע בכלל לוקחים פרדניזון אם האימורן עושה עבודה זהה וללא כל תופעות הלוואי הקשות של הפרדניזון ? התשובה היא שלאימורן לוקח זמן רב עד שמרגישים את ההשפעה לאומת פרדניזון שמרגישים תוצאה לאחר מספר שבועות.
האימורן לא ישפיע לך לרעה על הסוכרת, אולם גם לו יש תופעות לוואי לא הכי נעימות ויש להזהר מפגיעה בתיפקוד הכבד והשפעה על כדוריות הדם, בקיצור יש לבצע בדיקות דם מדי פעם.
בהצלחה בתהליך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעד או נגד -
ערן משה12/01/2009מיכל
לשני הטיפולים תופעות לוואי שונות ושניהם, אם היית יכולה עדיף נגד, א ב ל את כנראה כרגע לא יכולה אז, אם פרדניזון היטיב עימך אך אינך יכולה להורידו הן בשל שתהיה החמרה במחלה ומאידך אינך יכולה להמשיך לקחתו בגלל החמרת הסוכרת, כמו שתיינתי בעבר אימורן הוא אחת האפשרויות הטיפוליות בתקווה רבה שהוא יעזור, יש הרבה אנשים שחיים עימו בשלום ובהרגשה טובה.
מבחינת הסוכרת הוא לא יחמיר את המחלה, אך יתכנו בחילות קלות ומעט מאד נשירת שיער, כמעט לא מורגשת, כך היה אצלי לפחות, חוץ מזה עלייה בתפקודי הכבד, עד לרמה מסוימת זה בסדר וצריך רק מעקב. בקיצור החשוב הוא מעקב בדיקות דם כל חודש, בשבילך זו לא בעיה גדולה את הרי רגילה למעקבים הנ"ל והרבה סבלנות עד שיתחיל לעבוד, אצלי התחיל לאחר 4 חודשים, לצערי גם הוא הפסיק את השפעתו, אבל לפי מה שאני שומע מהחברים רובם נוטלים אותו עם שיםור במחלה אז שיהיה בהצלחה גדולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימוראן -
עליסה12/01/2009למרבה הצער, אין הרבה עבודות מבוקרות על שום טיפול במיאסטניה ולכן גם אף אחד לא כל-כך יכול לתת לך תשובות מדעיות ומדוייקות.
על אימוראן, עד כמה שאני יודעת יש עבודה אחת, של ניוסום-דיוויס (שהיה אחד האנשים המובילים בתחום), עם מעט חולים ובכמה מרכזים, אבל המסקנה שלי ממנה, שרוב חולי המיאסטניה מגיעים למצב של איכות חיים סבירה תוך 18 חודשים, בהם יש שילוב של טיפול בפרדניזון (שמקובל להוריד אותו באופן שמשה תיאר), עם טיפול תומך, שינויים מתחייבים באורח החיים וכד, ואימוראן.
זו גם אחת העבודות היחידות שבדקה קשר בין רמת הנוגדנים בדם, לבין תוצאות הטיפול, והראתה שאכן קשר כזה קיים.
אמנם היא נעשתה על חולים סרופוזיטיבים, אבל זה שיש לך תגובה טובה לסטרואידים (ואם אני זוכרת נכון לא במינון אדיר), זה מעודד, שאכן תגיבי
לטיפול אימונוסופרסיבי.
יש קבוצה של חולים (כנראה מעל לשני שליש), שהם סרופוזיטיביים לכל דבר, רק שהבדיקות שמשתמשים בהן היום באופן רוטיני לא רגישות מספיק.
אני מקווה שאת שייכת לקבוצה הזאת.
בשלב זה המעבדה באוקספורד לא ערוכה לבצע את הבדיקה הזאת לחולים אחרים, וגם לא פותחה עדיין שיטה לבדוק במקומות אחרים, אבל שווה להקפיא דם (אם זה לא נעשה עדיין), כדי שאם יהיו בעיות בעתיד אפשר יהיה לבדוק.
בינתיים, כמו שאמרתי, התגובה שלך מעודדת, ונשמע שבמגבלות הקיימות את בסך הכל בידיים טובות. (לפחות הנוירולוג שלך לא אומר לך כל יומיים שאולי בכלל אין לך מיאסטניה. וזה לא דבר קל ערך).
לגבי תופעות לואי של אימורן-באחוז קטן מהחולים יכולות להיות תופעות לואי משמעותיות, אבל אצל רוב החולים התופעות הן מינימאליות ביותר.
בהצלחה,
עליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה ערן ועליסה -
מיכל12/01/2009תודה ענקית על התגובות והאכפתיות שעושות המון בימים שנראה שהסוף האופטימי רחוק. ולגבי הניורולוג אני באמת מאמינה שנפלתי בידים טובות ושוב בעזרת האינפורמציה שקיבלתי ממשה וערן. לילה טוב
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעליסה ולכולם -
מיכל20/01/2009חייבים להגיד גם את הדברים הטובים, גם אם לפעמים הם מעט בתוך "ההרבה". כתבת לי שצריך להודות שלפחות הנוירולוג שלך לא אומר שאין לך מאיסטניה. ואני חייבת להגיד שאת צודקת הרבה יותר משאפשר לשאר.
כשמשה שאל על נוירולוגים לא הגבתי מכיוון שאת השם "ד"ר הלמן" קיבלתי ממנו ולכן היה נראה לי מיותר לחזור אבל אני חייבת להגיד שאם יש רופא שמגיע לו את כל הקרדיט שאפשר זה האדם. לצערי ביקרתי אצל הרבה רופאים בשנה האחרונה ובאכפתיות שקיבלתי ממנו לא קיבלתי מאף אחד. וסתם לדוגמא הגעתי אליו בשבוע שעבר כאשר ההרגשה לא הכי אופטימית שאפשר למרות שחלק מהדברים כן הסתדרו רק שבמקום לנסות להוכיח אותי על מה כן ומה לא קיבלתי את כל הסמפטיה האפשרית שאני חייבת להגיד עשתה הרבה.
יום טוב לכולם
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר הלמן -
ערן משה20/01/2009מצדיק אותך ב- 100% מעטים הרופאים כמו ד"ר הלמן, נוירולוגים במיוחד, לא רק סימפטיה ואמפטיה אלא גם ידע של המחלה וזה חשוב ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' הלמן-לערן משה -
נתן21/01/2009שלום רב,
מה שמו המלא של דר' הלמן,ומאיזה בית חולים הוא?
תודה על המידע.
נתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר הלמן, פרטים -
משה פיק21/01/2009ד"ר מרק הלמן
ביה"ח רבין (בלינסון) פתח-תקוה. טל. 03-9378219
מי שחבר קופ"ח מכבי, הוא מקבל חולים ברעננה (אחוזה 124) טל. 09-7470777* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מיכל, אימוראן -
star12/01/2009מנסיון אישי האימוראן היא תרופה לא חזקה שעליי לפחות עבדה דיי טוב למשך שנה וחצי ואחר כך הפסיקה לעבוד
מבחינת תופעות לוואי לא היו תופעות קשות חוץ מקצת ממש קצת דלדול של השיער שאי אפשר לקרוא לזה אפילו נשירה .
בעד או נגד התרופה את צריכה להחליט אחרי שתשתמשי אם היא מועילה לך ועוזרת לך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל -
שירלי14/01/2009למיכל שלום,
אינני יודעת בת כמה את ואם את בגיל הפוריות - אם את מתכננת ללדת. בכל אופן, בעבר נאמר לי שלאימורן יכולה להיות השפעה לרעה על התפתחות העובר וגם אפשרות לפגיעה בו.
אני בטוחה שהרופאים ידעו לכוון אותך לגבי ההחלטה.
בכל אופן, לי בזמנו פסלו על הסף את לקיחת האימורן בגלל סיבה זו. אני לוקחת פרדניזון כבר הרבה מאד שנים ודואגת לעשות את הבדיקות המתאימות כדי לפקח במידת האפשר על תופעות הלוואי.
תרגישי טוב,
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות צינון במחלה -רויטל11/01/2009
אמא שלי חולה בMG כבר שש שנים . כרגע בפעם הראשונה מזה שנים היא חלתה בשפעת שהחמירה
ונגררה לדלקת ריאות עם שיעול שפשוט לא מפסיק וליחה גרועה
מלבד אנלאציות עם סולבקס מי מלח וכאלה היא לא לוקחת כלום כי הרופאת משפחה לא יודעת להתאים לה תרופה שלא מתנגשת עם שאר הדברים במחלה
מה עושים חולים שמגיעים למצב כזה ??????
תודה מראש
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות -
משה פיק11/01/2009שלום רויטל,
אם השפעת אצל אמך התפתחה לדלקת ראות, אני מתאר לעצמי שהיא חייבת לקחת אנטיביוטיקה ואם הרופאה חושבת שאנטיביוטיקה שאינה מופיעה ברשימת התרופות שעלולות להחמיר מיאסטניה (התרופות האסורות) אינה מספיק טובה והיא רוצה לתת לה תרופה שאכן מופיעה ברשימה, היא צריכה לתת לה לקחת אותה ובמקביל לעקוב אחרי מצב חומרת המיאסטניה. אם ההחמרה תהיה חזקה מדי היא תמיד יכולה להפסיק את מתן האנטיביוטיקה.
במקרים כאלה יש למצא את "שביל הזהב" בין ההחמרה שהיא אינה חייבת המציאות, לבין מתן תרופה שידוע שהיא עלולה להחמיר מיאסטניה ......אולם גם אם נהיה זהירים ולא ניתן אנטיביוטיקה, הדבר עלול להחמיר את המיאסטניה בכל מקרה היות ודלקת היא אחת מהסיבות שגורמות להחמרת מיאסטניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת ריאות -
ערן משה11/01/2009בכל מקרה לאדם הולה המחלה אוטואימונית והתגלתה דלקת ריאות, גם אם היא ויראלית מומלצת אנטיביוטיקה מניעתית כגון זינאט ותרופות לריכוך הליחה כמו מוקוליט בנוסף לאינהלציות. דלקת יכולה להחמיר את המיאסטניה אבל דלקת ריאות עם קושי בשיעול וכיוח יכול להחמיר את חולשת שרירי הנשימה, גם למי שאין בעיה כזו, בכל זאת זרירים אלה עובדים שעות נוספות במקרים כאלה ולכן הטיפול חייב להיות מהיר ויעיל, גם אם הוא אגרסיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי חיסון לדלקת ריאות
-שלגיה15/01/2009בהמלצת קופת החולים, לחולים כרונים.
לא עוזר נגד כל דלקות הריאה, אבל מרגיע קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיר המסטינון, סיכום ביניים -משה פיק10/01/2009
שלום לכולם,
לפי משוב שקיבלתי מחולים משתמשי מסטינון (חברי קופת חולים כללית ומכבי) עולים הנתונים הבאים :
קופ"ח כללית גבתה עד כה מחולה מחיר קבוע (שונה במקצת בין חולה לחולה) על כל כמות חודשית שמופיעה במרשם.
קופ"ח מכבי גובה "תשלום מנה" על כל בקבוק ובקבוק של 20 כדורים.
המחיר שקופ"ח כללית גבתה מחבריה היה נמוך משמעותית מהמחיר שגובה קופ"ח מכבי, כ -.12 אג. לכדור בכללית לאומת -.65 אג במכבי.
קופ"ח כללית כנראה "מיישרת קו" עם המחיר שמחייבות קופות החולים האחרות ולכן המחיר קופץ פי 4-5 מהמחיר הישן.
אין לשכות את המהלך שקופ"ח הכללית ניהלה עם כדורי ה- "פירידוסטיגמין ברומיד" 30Mg בתקופה האחרונה ועולה במחשבתי שאולי "נגמרו" להם הכדורים הללו וכאשר הם חוזרים לספק "מסטינון" שעלותו גבוהה יותר הם "מישרים קו". ואולי (כפי שכבר ציינו) משרד הבריאות הוא זה שהורה להם לשמור על מחיר זהה למחיר שקופות החולים האחרות דורשות.
כפי שציינתי בתחילת דבריי הסיכום הוא סיכום ביניים היות ולא קיבלתי כל משוב על המחירים בקופת חולים מאוחדת ולכן, אני מחכה לתשובות נוספות ובעיקר על הנעשה בקופות האחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז צדקתי בהשערה שלי :-)
-שלגיה11/01/2009כפי שכתבתי בתשובתי לך למטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסטינון-
ערן משה12/01/2009אכן נכון קניצי היום 360 כדורים 234 ש"ח- 65 אג' לכדור, נבזות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיר סלספט -משה פיק08/01/2009
למעוניינים,
בית מרקחת דורון ברעננה הוריד את מחיר הסלספט ל 750 ש"ח לחפיסה (1.5 ש"ח לכדור)
(באדיבות דני אונגר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלספט-
ערן משה08/01/2009בבן יהודה בת"א אותו מחיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה כפולה (עליסה) -משה פיק08/01/2009
שלום עליסה,
לפני שאני מוחק הודעה אחת מהשתיים רציתי לברר ,
האם זו את שרשמת שתי תשובות זהות עם הכותרת "על הרמות והורדות ידיים" (אחת לא במקום הנכון בהקשר לקבוצת התשובות) או שהמערכת הכניסה תשובה כפולה (עקב תקלה) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקלה -
עליסה08/01/2009האפשרות השנייה היא הנכונה.
נראה לי שאם בדיוק מישהו כותב משהו חדש ואתה כותב באותו הזמן תגובה למשהו אחר, אז הוא מכניס את זה אוטומאטית לדבר החדש.
לא בטוחה אם זה ההסבר.
אבל שווה לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במחיר המסטינון ? -משה פיק08/01/2009
שלום לכולם,
קיבלתי היום פניה מחבר בקבוצה לברר מדוע העלו לו את מחיר המסטינון.
החבר המדובר (חבר קופ"ח כללית) שילם עד כה עבור מסטינון לשימוש שבועי (180 כדורים) סך של -.22 ש"ח. החודש הוא התבקש לשלם עבור אותה הכמות סך של -.105 ש"ח. לשאלתו מה הסיבה להעלאת המחיר הוא קיבל תשובה : "משרד הבריאות החליט על כך".
האם מישהו נוסף נתקל באותה הבעיה של העלאת מחיר שהוא נדרש לשלם עבור המסטינון ?
אם כך, לאיזו קופ"ח הוא משתייך ?
מי שיש לו אינפורמציה נוספת בנידון, נא להשיב להודעה זו ולספר את סיפורו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטינון -
יעל פ08/01/2009השארתי בתה"ש כ 20 חפיסות מסטינון מאחר שהתרופה לא עוזרת לי כלל
מי שזקוק יכול לפנות למר' טרשת בתה"ש
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכללית פירסמה הודעה
-שלגיה08/01/2009על שינוי חישוב מחיר התרופות.
בענין הזה היא מיישרת קו עם קופות החולים האחרות.
למשל - מעתה יעלה אוגמנטין שליש ממחירו הקודם, כי אינו מחושב יותר לפי מנה. גם מחיר הלוסק צנח פלאים.
לעומת זאת, יש תרופות שהתייקרו.
הדבר לא משמעותי לחולים המקבלים במילא תרופות מעל המחיר החודשי המקסימלי (כמוני למשל), אם אתה צורך רק מסטינון, והמחיר עלה בצורה משמעותית, אני מציעה לפנות על הכללית, ולברר מה ניתן לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)