מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתבה לזכרה של חביבה מלצר ז"ל -עמוס10/04/2009
שלום לכולם וחג שמח,
בעיתון "הארץ" מתפרסמת היום כתבה לזכרה של חביבה מלצר ז"ל,שהקימה את עמותת מיאסטניה גרביס לפני כ-15 שנים.
הכתבה מופיעה במדור "אחרי מות",בעמוד שלפני האחרון בגליון הראשי,ונכתבה ע"י העתונאי אורי דרומי.
אני מניח שרבים ממשתתפי הפורום אינם מכירים אותה כלל או מספיק,ואני בתוכם.חבל.
והכתבה מותירה רושם מרגש וחושפת אשה רבת פעלים ועשיה,דינמית ואמיצה,שניצלה מהשואה,לחמה פה במלחמת העצמאות,ותרמה רבות לציבור החולים בתמיכה,עזרה מילה טובה.
יהי זכרה ברוך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חביבה מלצר, כתבה -
משה פיק11/04/2009שלום נתן,
אני מעוניין לקרא את הכתבה, אולם איני מוצא אותה באינטרנט באתר של עיתון הארץ.
האם אתה מוכן לשלוח לי אותה ?
כתובתי: הפרחים 32 רעננה 43399
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה, שלחתי לך את הכתבה האם קיבלת?
בתיה-11/04/2009אפשר למצוא את הכתבה באתר של הארץ תחת הכותרת חינוך וחברה - עיתון של יום שישי 10/4
כתבה של אורי דרומי.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, מצאתי את הכתבה -
משה פיק11/04/2009תודה בתיה ונתן,
לאחר שבתיה ציינה שהכתבה נמצאת תחת הכותרת חינוך וחברה, הגעתי לכתבה.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבה, משה -
עמוס11/04/2009שלום לך,
אשלח לך ברצון את הכתבה בדואר.
נתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחביבה מלצר. למי שלא זכה להכירה -
יעל פ11/04/2009סייעה לרבים כמותה
מאת אורי דרומי
חביבה מלצר, אלחוטנית בנגב, מייסדת עמותה של חולי חולשת שרירים, 1931-2009
חביבה מלצר, שנולדה באולשני שבליטא (היום בלרוס), היתה בת עשר כשכבשו הנאצים את העיירה. אמה הצילה את חייה כשאיפרה והלבישה אותה כך שתיראה מבוגרת מגילה, ושלחה אותה לדודות שעמן שרדה את המלחמה במחנות עבודה. עם השחרור רצו הדודות לקחתה עמן לאמריקה, אך מלצר, שהתוודעה לשומר הצעיר, דרשה לעלות לארץ, וב-1946, עם עליית הנוער, הגשימה את שאיפתה.
בקיבוץ גן שמואל היא התאהבה בדוד פלחי, שיהיה לבעלה ואבי ילדיה מיכל, נאוה ורונן (לימים הם נפרדו). בתש"ח היו השניים בקיבוץ גת, שם שימשה מלצר כאלחוטנית בעת שהקיבוץ כותר על ידי הצבא המצרי. אחרי המלחמה הם היו ממקימי ניר יצחק, הצופה אל מול רפיח, אך כשעלתה על מוקש בדרך צפונה החליטה להתגורר ברחובות. אלא שאת הנגב לא נטשה, וכאלחוטנית ירדה לאזור ים המלח, במסגרת יחידת חמ"ד (חיל מדע) ג', שביצעה סקרים גיאולוגיים. "היא היתה הקשר היחיד עם העולם החיצון", נזכר ישראל יונג, אז חייל סדיר ביחידה. "מלבד זאת, היתה הבחורה היחידה, וכולם כירכרו סביבה".
שנים עבדה מלצר במכון ויצמן, עד שלקתה ב-1982 במיאסתניה גרביס (MG - מחלה כרונית המאופיינת בחולשה חמורה של שרירים עד כדי שיתוקם הזמני). עשר שנים אחר כך הקימה עמותה של חולי MG, ולדברי אחד מהם, נפתלי אביטל, היתה הרוח החיה והכתובת לכל החולים במחלה, במגעיהם עם הרשויות ובהפצת מידע. פרופ' עודד אברמסקי, לשעבר מנהל המחלקה הנוירולוגית ב"הדסה" עין כרם, אומר כי מעולם לא ראה חולה שידעה להתמודד כך עם מחלתה, וכי בהקמת העמותה סייעה לרבים כמותה לתפקד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחביבה מלצר, תמונה -
משה פיק12/04/2009שלום יעל פ. ולכולם,
אם אתם מסתכלים על תמונתה של חביבה שהתפרסמה בעיתון הארץ (מופיעה בכתבה שהכניסה לפורום ידידתיינו יעל פ.) ואומרים לעצמכם "אני לא מכיר אותה. לא ראיתי אותה מימי חיי" זה לא מפליא היות ואין חולה מיאסטניה שמכיר את חביבה בגיל כל כך צעיר.
כאשר אני הכרתי אותה לראשונה בשנת 1998 היא כבר נראתה שונה מאשר בתמונה (מבוגרת יותר) ולכן איני חושב שאף חולה מיאסטניה לא יכול לזהות אותה בתמונה וחבל שדוקא תמונה זו הוכנסה לכתבה.
בכל מקרה מקומה של חביבה ישאר תמיד לטובה כזו שהקימה ראשונה עמותה לחולי מיאסטניה גרביס בארץ וחבל שהעניינים התגלגלו לכך שהעמותה פסקה לתפקד בשנת 2004 כאשר היא הייתה עדיין בחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיק משה
מרטון אמנון21/10/2009אני מנסה ללמוד יותר מאדם שהיה חולה וכרגע בריא אשמח אם אוכל להיות בקשר. אני בראשית הדרך, התוודעתי למחלה לפני כחודש, ואני מתקשה להפנים ולהתמודד כי אין לי מושג איך וכיצד.
תודה רבה!!!
אמנון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחביבה מלצר עזרה לי מאוד
שרית08/08/2009חביבה מלצר היתה האדם הראשון שהגעתי אליו, כשרק התחלתי את דרכי הפתלתלה במבוך המיאסטניה גראביס - והיא היתה אכן מאוד חביבה ותומכת - וזואת מבלי שהיכרנו אפילו - יהי זכרה ברוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמח לכולם -ריחאן08/04/2009
מאד מ'קווה לכולם הנאה ושמחה בחג ומ'קווה לעצמי ולכם שיפור במיסתניה אני צריכה השיפור הזה כי 'קרוב ייגמר הסבלנות שלי כבר חודשיים באימוראן ואין שיפור אפילו כל הזמן החמרה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חג פסח שמח וכשר, ובריאות לכולם. -
בתיה-08/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימורן (ריחאן) -
משה פיק08/04/2009שלום ריחאן,
את צריכה הרבה סבלנות עם האימורן. תרופה זו משפיעה על חולי מיאסטניה רק אחרי מספר חודשים שלעיתים עלולים להמשך גם שנה שלמה.
ההשפעה גם תלויה במינון, כשהממוצע הוא 150-200Mg ליום וזאת כמובן רק אם את מסוגלת לקחת מינונים כאלה ללא פגיעה משמעותית בתפקוד הכבד ותוצאות טובות של ספירת דם.
אם את במצב שדורש טיפול מיידי את חייבת לקבל טיפולים אחרים שעוזרים לך עד שהאימורן יתחיל להשפיע.
מילת המפתח הוא ......סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה -
ריחאן08/04/2009אני עוברת פלסמהפרזיס קבוע פעם בעשרה ימים לשבועיים ומיסטינון ואימוראן בינתיים לא יכולים לעלות יותר ממינון של 100 מ"ג כי זה המינון המתאים לפי בדיקות הדם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"דעה שניה" -
משה פיק09/04/2009שלום ריחאן,
אינני רופא ולכן לא אציע לך טיפולים או תרופות.
מה שאני חושב שאת צריכה היא "דעה שניה" של רופא מנוסה במיאסטניה שיתן דעתו על הטיפול בך.
אני אומר זאת היות ואת חולה Sero-Pos במצב לא קל במיוחד ולפי ההיסטוריה שלך הטיפולים שאת מקבלת אינם משפיעים בצורה טובה כפי שמצפים מחולים עם אבחנה חיובית של נוגדנים ויותר מוכרת אצל חולי Sero-Neg או חולי Musk-Pos.
כפי שאת אומרת, את מוגבלת בקבלת מינון גבוה מ 100Mg של אימורן ועלול להיות שהאימורן לא יתן לך את מה שהוא מסוגל לתת גם כאשר הוא יתחיל להשפיע לטובה על המחלה.
כרגע את על מסטינון שהיא תרופה דיי מוגבלת בהשפעה לטובה על מיאסטניה ואימורן שעדיין אינו עושה מה שהוא מסוגל לעשות ומה שמחזיק אותך הם טיפולי הפלסמהפרזיס שעלולים בהמשך הדרך לרדת בהשפעתם.
אם את לא מרגישה שמצבך משתפר פני למומחה שיתן דעתו בעניין ואולי תשני כוון (פרדניזון לדוגמא) או אולי יש לך בעיה גנטית.
ריחאן, זו אינה הצעה רפואית, זו דעתי האישית בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה -
ריחאן09/04/2009אני מאד מאד מכבדת את דעתך ונהנית מלשמוע אותה
אבל, ב'קיצור באשפוז האחרון במחל'קת נוירולוגיה חוצ מהפרופסור האחראי עלי בדקו אותי הרבה רופאים חשבו שאני אולי לא מטופלת טוב אבל כש'קראו על ההיסטוריה הרפואית שלי התגלה שבאמת המיסתניה אצלי אמיתית אמיתית 'קשה למרות שבערך מאז שחליתי ואני מטופלת בפלסמה פרזיס באופן 'קבוע עם מיסטנון ופרידנזון 'קבלתי בערך שנתיים לשלוש השיפור לא היה משמועתי אבל אני לא יכולה להגיד שזה לא עוזר עכשיו אני מ'קבלת אותי בזמני מחלןת וירוסית ונזלת ושיעול הת'קווה שנשארה לי היא לחכות ק'צת עם האימוראן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה ל "דעה שניה" -
משה פיק11/04/2009שלום ריחאן,
כאשר את כותבת "חוץ מהפרופסור האחראי עלי בדקו אותי הרבה רופאים" . האם את מתכוונת לרופאים נוספים מאותה מחלקה שאותה מנהל הפרופסור שמטפל בך, או רופאים שונים שאין להם קשר עם הפרופסור המדובר ?
אני שואל זאת, היות ואם הרופאים הנוספים הם מאותה מחלקה או מאותו ביה"ח זו לא הכוונה לקבלת "דעה שניה".
לדעתי, "דעה שניה" חייבת להיות מנותקת לגמרי מהמקום בו את מטופלת ולדעתי , חולה שנמצא במצב לא קל זמן ממושך, ראוי שישמע גם מישהו אחר ואפילו כדי לשמוע ממנו שהטיפול שאת מקבלת הוא ראוי.
זו כמובן דעתי האישית וכך אני הייתי נוהג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה -
ריחאן11/04/2009בהתחלת המחלה הייתי מטופלת אצל נוירולוג ילדים אבל כשראה שהמיסתניה שלי לא מגיבה בצורה נורמלית החליט להעביר אותי לנוירולוג מבוגרים האמת שלמרות המסתניה מאד אצלי קשה אבל לא חושבת לשנות רופא כי הפרופסור שלי חבל על הזמן שומע אותי מקשיב לי עושה הבלתי אפשרי למען שארגיש טוב והכל וטיפולי ותרופולת מיסתניה ידועות לכל העולם ואני מקבלת הכל עם תקווה שהמצב ישתפר ולחכות קצת עם האימוראן ואני התרגלתי על העליות והירידות המהירות במחלה ושמחה בחלק שלי והשלב הבא בחיי הוא רק ללמוד ולהגשים עצמי וחלומי ללמוד לעצמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל בסדר ! (ריחאן) -
משה פיק11/04/2009שלום ריחאן,
אני מרגיש צורך להבהיר שהכל בסדר אם אינך רוצה לשמוע דעה שניה היות ואת מרגישה שאת נמצאת בידים טובות שעושה את כל מה שניתן לעשות כדי לשפר את מצבך ואת בוטחת בו ב 100%.
נקודה אחת אני רוצה להבהיר והיא: לא התכוונתי לכך שתחליפי רופא ואף פעם לא הצעתי לך לעשות כך. לשמוע דעה נוספת הוא תהליך מקובל אצל חולה במחלה כרונית ואין זה אומר שאת חייבת לעזוב את הרופא שלך וללכת מעכשיו לרופא שאליו את פונה שיתן דעתו על מצבך. הכוונה היא שאולי רופא מומחה נוסף יתן חוות דעת. גם הרופאים ביניהם עושים כך אולם רופאים שנמצאים תחת ניהולו של הפרופסור מוגבלים בלתת חוות דעת שונה מהבוס שלהם.
אני מאחל לך שתרגישי טוב ושהמטפלים בך ישיגו את מטרתם שהיא, לשפר את מצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה -
ריחאן12/04/2009תןדה לך על היחס הטוב והחם שאתה מביע ועל שיתוף הפעולה.
היום אני בערך יציבה אחרי שקבלתי וסת כי בכל חודש אני נחלשת שבוע שבוע החמרה משמעותית בשל הוסת וגם אני חלשה מהאימוראן אז הכל ביחד מחמיר אבל היום יחסית אני יותר טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה שנייה -
ערן משה11/04/2009סליחה שאני מתערב, אבל אני תומך מאד בדעתו של משה,
דעה שניה צריכה ואפילו חייבת להיות מרופא המנותק מהרופא המטפל כלומר מבית חולים אחר. אמרתי לך בעבר ואני חוזר שוב, לדעתי החצי רפואית את לא מטופלת נכון, כי אין שום סיבה בטכנולוגיה המתקדמת היום שתהיה מונשמת במחלקה לטיפול נמרץ בגלל התקררות ומחלה ויראלית כלשהי, אין סיבה כלל לסבול מבעיות נשימה כחולת מיאסטניה ולא לטפל בהם בבית כשיש מכשירים מצוינים שאפשר לנשום איתם בבית.
אם לא היו המכשירים הנ"ל אני אישית הייתי מרותק למח' לטיפול נמרץ נשימתי כבר יותר משנה והמכשיר הנ"ל פשוט גורם לי להיות עצמאי ואין שום צורך בביקור בבתי חולים במיחוד באם האימורן משפיע עלייך כ"כ, וממוריד לך את כל תמונת הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן -
ריחאן11/04/2009ברוך השם מזה שלוש שנים לא הונשמתי בטיפול נמרצ החמשה ששה פעמים שהונשמתי בהם היה הטווח קצר מפעם לפעם (חןדשים ) לא רק היה זיהום וחום אלה היה קטטר מרכזי דרך הלב שהיה מזדהם לכן היתה החמרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן ומשה -
ריחאן11/04/2009בנוסף לזה אני מכירה חולה מיסתניה שמטופלים אצלן מכירה אחת בן 50 במצב מאד טוב אפילן עובד חצי משרה אני בגיל צעיר אני לא רוצה להגיד נמאס לי כי באמת לא נמאס לי ועובר זמן נכון שזה מעט שארגיש טוב החשוב שעובר ואם זה מעט מחר יתרבה וישתפר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא גלגלים ממונע חשמלי -ריחאן05/04/2009
שלוב רב לכולם
יש לי שאלה שאני באמת מוכנה לשמוע דעתכם מזה יומים חושבת על כסא חשמלי החשיבה הזו באה מהרבה סיבות לפעמים אני הולכת לקניון עם המשפחה כל הזמן אני צריכה שהם יתכפו את הכסא וגם אם התחלתי לימודים זה נותן לי קצת עצמאות
אשמח שתשתפו אותי גם האוטו שיש לי עם מעלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כסא גלגלים ממונע -
ערן משה05/04/2009מקבלים לכך אישור דרך מחלקת נידות בביטוח לאומי,
כמו האישורים שקיבלת לרכב עם מעלית, הם מפנים למכון לבטיחות בדרכים והם אלה שמאשרים, אם כבר אז תבקשי כסא גלגלים ממונע שתוכלי לנהוג איתו, הוא נכנס עד למקום הנהג, כך לא תצטרכי מישהו שינהג בשבילך.
אם את מעונינת בכך אני יכול להמליץ לך על מורה מעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן משה -
ריחאן05/04/2009האמת שהאוטו שלי נוהגים אותו האחים שלי ולאן שמבקשת ללכת הם הולכים אני לא כל כך מעונינת ברשיון .
ערן כמה שאסבר לך על החולשה אתקשה למסור לך בתפיסת כוס שתיה מתקשה האצבעים והידיים חלשות אני חושבת בכסא ממונע כדי שיהיה לי קצת עצמאות במקום שאני נמצאת פה למשל בלימודים בקניון בטיפולים .........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין דרך מח' ניידות בבטוח לאומי -
ערן משה06/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלריחאן, טעות -
ערן משה06/04/2009סליחה על הבלבול, צריכה לבקש וועדה במשרד הבריאות, כמו שהם מאשרים קניית כסא גלגלים רגיל, כסא רחצה על גלגלים וכו' יש וועדה לכסא גלגלגים ממונע, לי אמרו כי צריכים תנאים מיוחדים מאד, צריך ללכת ולברר שם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן -
ריחאן06/04/2009מאד תודה על שיתוף הפעולה שלך פשוט אני אף פעם לא חשבתי על כסא ממונע אבל משרד הרווחה בכפרנו הציע לי.
שוב תודה על ההקשבה האפקטיבית ועל שיתוף הפעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום, כסאות גלגלים, עזרים -עליסה31/03/2009
אני לא רוצה להשמע כמו " מיסיונרית" בנושא השיקום.
אבל, אולי דוקא בגלל שבמשך כמה שנים סירבתי אפילו לחשוב על משהו שיכול להראות על בעייה. ( אני לא מדברת על כסא גלגלים, אפילו מיטה מתכווננת, כורסת טלויזיה, עכבר או מקלדת שמקלים על השימוש במחשב), וחשבתי (לתומי) , שאף אחד לא רואה שיש לי בעייה אם אני לא משתשמת בעזרים כאלה ש" מסמנים" אותי כ" נכה" . ( מה שהסתבר כטעות מוחלטת, כי אנשים ראו מצויין, רק לא הבינו מה קורה, ולפעמים זה באמת נראה כאילו שאני קצת משוגעת, כמו שהבנתי אחר כך, כשאנשים הראו לי איך זה נראה).
אני היום רואה את השיפור המשמעותי באיכות החיים שאפשר להגיע אליו ( ובין השאר זה גם מקל על היחסים עם אנשים אחרים כשהם רואים אותך בכסא גלגלים, ולא בקושי הולך, מחזיק את הקירות ומתקשה בנשימה כאילו חזרת הרגע מריצת מראתון (בלי להתאמן קודם), ובטח שלא יכול לדבר איתם או לחשוב אפילו בצורה הגיונית אחרי זה).
אני לא מדברת על זה שויתרתי לחלוטין על דברים שמאוד אהבתי כמו הליכה למוזיאון, טיול על שפת הים ועוד אינספור דברים, כל זה כדי לא להשתמש בכסא גלגלים, כי אני לא נכה ולא צריכה.
זה לא שהלכתי לקיצוניות השנייה ויש לי עכשיו כסא כמו של סטיבן הוקינג. להיפך, החלטתי שאני הולכת לקנות את הכסא הכי יפה ונוח ומרשים שיש. בדיוק כמו שאני לא הולכת לעבודה עם גינס קרוע וחולצת טי מסמורטטת. לקח לי זמן עד שמצאתי מוכר שהבין לליבי. הכיסא שלי הוא גם יפה, גם נוח וגם ניתן לשינוי דינאמי לפי המצב שלי. ממש תפור בשבילי.
בנוסף, משענת הראש מחוברת אליו כמו משענת ראש שיש במכונית, ואני עוטפת אותה בצעיף יפה, כך שזה לא מפריע לאף אחד. אני ממש נעלבת כשאנשים לא מתפעלים מכלי התחבורה המרשים שלי, וחושבים שהוא סתם כסא גלגלים.
ההתייחסות שלי לכיסא הגלגלים שלי, היא כמו לזוג אופני מרוץ.
הוא כלי תחבורה לכל דבר. אני שמחה מאוד כשאני יכולה ללכת בכוחות עצמי, אבל לא מהססת להשתמש בו אם צריך.
מי שעזר לי לעשות את השינוי המחשבתי הזה, היה הצוות המעולה במרכז למיאסטניה שטופלתי בו באנגליה. ולכן אני מדברת כל הזמן על הצורך בהקמת מרכז כזה בארץ. (מה שלצערי לא קיים). ועל החשיבות שאנחנו כחולים ננסה להוביל מהלך כזה.
מרגע שעברתי את המחסום הפסיכולוגי (וזה לא היה פשוט בכלל), נפתחו בפני אפשרויות שלא ידעתי אפילו על קיומם. הבית שלי היום מלא בעזרים ואביזרים, שאני אפילו כבר לא שמה לב אליהם, למרות שבהתחלה זה נראה לי נורא. (כמו ידיות אחיזה למשל).
כמובן, עדיף להיות בריא ולא להזדקק לאף אחד מהדברים האלה. אבל, אם לא, אז לפחות לעשות כל מה שאפשר כדי שאיכות החיים תהיה אופטימאלית.
היום, אני מבינה שמה שבאמת קובע זה עד כמה אתה מצליח לעשות את הדברים שאתה רוצה ואוהב, ולא כל-כך חשוב איך. ואם יום אחד ימצאו את תרופת הפלא למחלה הזאת-מה טוב, אבל בינתיים אני לא מתכוונת להפסיק לחיות.
עליסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעולות -
ריחאן31/03/2009נכון שאני נעזרת בכסא גלגלים ובדרך כלל לא רוצה להגיד תמיד צריכה עזרה בפעולות הבית רחיצה הלבשה ......... אבל הכסא הזה לא מונע אותי מלעשות הדברים שאני אוהבת הכסא הזה עזר לי לסיים תיכון ולהגיע לבגרות שלם בציונים נפלאים ופסיכומטרי לא רע ובינתים לומדת קורס ניהול 3 השעות בשבוע ביום אחת ובאקטובר אני מקווה שאכנס ללימודים והמצב ישתפר אחרי האימוראן לפני שהבאתי הכסא בגיל 15 נכנסתי לדילמה של הכסא אבל כשהגעתי למצב שלא קמה מהמטה ולא יוצאת מהבית וההורים שלי היו מרימים אותי בכסא רגיל לעד השירותים ראיתי שהפתרון הוא כסא זה היה אחרי שנה וחצי מהמחלה.
בנוסף לזה נסיתי הליכון אבל לא היה מוצלח כל כך העדפתי בזמן שיש לי כוח ללכת אקבל תמיכה מההורים לפעמים מצד לפעמים משנים אני מאד מקווה שיהיה אגודות למיסתניה כי באמת מחלה כזאת מתעתעת צריכה תמיכה. אני רוצה ללמוד ללמוד אפילו אם יהיה קשה לעבוד אח"כ החשוב לי ללמוד כי זה מה שאני אוהבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת רופא -מיכל ב30/03/2009
מהם מחלות מיטכונדראליות ואיך הבחנה שלהם יכולה להתאים להבחנה של מיאסטניה?
מערן ועליסה הבנתי ששניהם עשו ביופסית שריר .
כמה עוד נתבקשו לעשות?
ואולי נכון בכלל לוותר על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות מיטוכונדריאליות -
ערן משה30/03/2009מיטוכונדריה הוא טנק הדל של התא, כן יש גם בתא שריר, ישנן מחלות הפוגעות המיטוכונדריה, קרי יש בעיה או אין אספקת שלק לתא הנפגע, במקרה זה תא שריר ואז יש חולשת שרירים מתגברת, ישנם סימנים די זהים למיאסטניה עם תוספות לפי סוג המחלה, תוכלי לקרוא על כך באינטרנט
לשם כך בעצם מבצעים ביופסית שריר, אך הבעיה שבארץ אין מעבדה המתמחת בכך ובודקים סוג מסוים של בדיקה שאינו שולל לחלוטין את המחלות המיטוכונדריאליות, אלא שולל באופן כללי מחלות מסוג זה כמו מיופתיות ומחלות שניתן לאבחן ע"י צביעה אדומה מיוחדת, לשם בירור מעמיק של מחלות אלו יש לשלוח את הביופסיות לחו"ל. אני ביצעתי את הביופסיה ע"מ להשקיט את מצפוני בידיעה שזו הבדיקה האחרונה שאני מבצע באבחון המחלה ובידיעה כי הבדיקה לא נוראית ואכן לי כך היה והתשובה אכן כמו שחשבתי הייתה שלילית.
ההחלטה כולה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשת שרירי הצוואר -משה פיק29/03/2009
שלום לכולם,
לצערי הצטרפה אלינו בימים האחרונים חולה נוספת שמוגדרת Sero-Neg (ללא נוגדני AChR ו- MuSK) שכפי שאתם יודעים מחלתה מוגדרת כ- Refractory Myasthenia , ז"א שהיא אינה מגיבה טוב לתרופות/טיפולים שרוב החולים מקבלים.
בעייתה העיקרית היא חולשת שרירי הצוואר (הראש נוטה ליפול לצדדים) והיא נאלצת רוב הזמן להשתמש בידיה כדי לתמוך בראש הנוטה ליפול, דבו הגורם לה לכאבים בזרועות הידים.
אני מעוניין לשמוע מחולים שחוו (או חווים) את החויה הזו וכיצד הם "מטפלים" בתופעה.
אני מסרתי לה שכרגע היא נדרשת למעשה ל- "שיקום" ואני מעוניין לשמוע את עצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשת שרירי הצוואר -
ערן משה30/03/2009למעשה הפתרון היחיד שמצאתי הוא כורסא גבוהה שניתן להניח את הצוואר אחורנית, אבל אז יש בעיות נשימה, לדעתי הפתרון הוא כורסא עם מראשות התומכות משני הצדדים,
הייתי מציע להתיעץ בשיקום, או ב "מילבת" בתל השומר, יש להם כל מיני פטנטים,
להחזיק בידיים - לא אפשרות יעילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכסא עם משענת לראש -
משה פיק30/03/2009שלום ערן, ולכולם,
כאשר יושבים בבית על כסא ניתן להתאים משענת לראש.
הבעיה היא, מה עושים כאשר יוצאים מהבית ולא על כסא גלגלים ?
אולי בעצם הפתרון היחידי הוא "כסא גלגלים" ?
מוכן לשמוע מנסיונם של אחרים שהיו במצב עם סימפטום זהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשענת לראש -
ערן משה30/03/2009האמת שגם כשאתה יושב על כורסת סלון עם משענת רחבה לראש זה עדיין לא מספיק כי הראש נופל גם קדימה וגם לצדדים, אלא אם מרכיבים משענת מיוחדת לראש עם תמיכה משני הצדדים, עדיין הראש יכול ליפול קדימה.
אישית אני משתדל לא להתנייד עם כסא גלגלים לאלא עם המרחק שאני צריך ללכת הוא מעל 15-20 מטרים ואז התרגלתי להניח את הראש על היד או שהוא מוטל על אחת הכתפיים, לא הכי נוח אבל כנראה שאני עדיין לא מוכן לכסא גלגלים עם המשענת התומכת, ייתכן שהמלחמה האישית שלי במגבלות שלי מזיקה, אבל זה אני.
צריך להיות מוכן נפשית לכל שינוי גם החולה אישית וגם משפחתו, קודם החולה, אני עברתי המון שינויים בשנה האחרונה, וזה בשבילי עדיין קו אדום כמו טרכיאוסטומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכסא גלגלים -
ריחאן31/03/2009האמת שזה פתרון קשה כסא גלגלים אבל אני חושבת שזה מה נמצא ואני מזה 4 שנים נעזרת בכסא כי באמת לא מצליחה ללכת מרחבים ארוכים במצב אכי טוב במיסתניה מצליחה ללכת עם תמיכה של ההורים במיוחד בבית כי לנפול זה דבר מאד קשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"מילבת" (עליסה) -
משה פיק30/03/2009אני מסכימה לחלוטין עם הרעיון להתייעץ עם "מילבת". עובדים שם אנשים מאוד מקצועיים, עם ניסיון רב במגוון בעיות, ובעיקר מוכנות יוצאת דופן להקשיב ולחשוב בסבלנות על הפתרונות האופטימאליים.
חולשת שרירי הצואר שלי, הרבה פחות קיצונית, אבל בהחלט מהווה בכל זאת בעייה. הפתרון שאני מצאתי ביחד איתם הוא שילוב של משענת ראש (בכיסא גלגלים), או כיסא מנהלים או כורסת טלויזיה, עם tilt, שמקל מבחינת בעיות הנשימה. הרעיון הוא לא להטות את הראש אחורה אלא דוקא לנסות ולשמור אותו בתנוחה פיזיולוגית, . חשוב גם שתהיה אפשרות דינאמית לשנות לפי הצורך.
בנוסף, להקפיד דוקא לשנות את התנוחה של הראש מדי פעם (דוקא כשמרגישים יותר חולשה), משום ששמירת הראש בתנוחה קבועה גם מעייפת את השרירים.
ככלל מתן מנוחה לשרירים כמה שיותר, מאפשר להשתמש בהם בעת הצורך, בצורה טובה יותר, אלא אם יש גם חולשת שרירים קבועה משמעותית.
הייתי חושבת גם שאם אין בעיות נשימה, אפשר לנסות להשתמש בצווארון שתומך את הצואר (כמו אנשים אחרי תאונת דרכים),* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"מילבת" -
משה פיק30/03/2009לכולם,
"מילבת" למי שלא הבין, זהו מרכז ל"עזרים" שונים עבור בעלי מוגבלות שצמוד למרכז השיקום בביה"ח תל-השומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני תומכת בראש בידיי
- שלגיה30/03/2009ולכן לא מתיישבת על כסא בו אין משענות ידיים נוחות.
(המצב אצלי משתפר אחרי פלסמפרזיס).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתראו איזה דבר נהדר
- שלגיה31/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוף, לא מצליחה לצרף קישור
- שלגיה31/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקישורים -
משה פיק01/04/2009שלום שלגיה,
יש בפורום זה בעיה עם קישורים שמפעילי הפורום אינם מעוניינים בהפצתם.
שילחי לי את מה שאת מציעה לדוא"ל שלי ואראה מה ניתן לעשות בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכולם -ריחאן29/03/2009
רוצה להגיד לי רוצה לצעוק בהקול הרם ולהגיד נמאס לי אבל אין לי כוח למרות כל הטיפולים וכל התרופות וכבר חודש וחצי באימוראן לא מרגישה שיפור. אולי תגידו ממה נמאס לך את עדיין צעירה זה נכון צעירה אבל סבלה וסובלת הרבה והמיסתניה שלה קשה אפילו אני מקלידה בקשה והמצב משתנה ומתהפך מהר אלוהים אוהב אותי שלא נכנסתי ללימודים השנה כי באמת חלשה לגמרי מכל הסמפטומים טוב לי שהסתפקתי בקורס של 3 שעות בשבוע .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לשפר את התפקוד עם המחלה -
עליסה29/03/2009שלום ריחאן,
את אומרת שקשה לך להקליד. האם את משתמשת במקלדת רגילה, או מקלדת שמותאמת לך?
לי יש מקלדת שהיא גם יותר רכה וגם יותר קומפאקטית ( שזה אומר שאני צריכה פחות "לטייל" עם האצבעות כדי להקליד וגם להשקיע פחות מאמץ בהקלדה עצמה). בנוסף, יש לי משענות לידיים ( כך שרק האצבעות שלי צריכות להתאמץ ולא כל היד והזרוע)
כמו כן אני יושבת עם תמיכה טובה לגב, הראש והצואר, כך שהמאמץ בהקלדה הוא פחות או יותר רק של האצבעות ( שלמזלי אצלי הן די חזקות יחסית).
יש לי גם עכבר שדורש פחות מאמץ שקוראים לו track ball
יש לי גם כל מיני עזרים למחשב שעוזרים לי לקרוא יותר טוב.
וכל פעם שאני נתקלת במשהו שקשה לי לעשות , אני מחפשת פתרונות נוספים. (בדרך כלל בעזרת אנשי מקצוע).
היום האפשרויות הטכנולוגיות בתחום הזה כל כך גדולות שאפילו אנשים משותקים לגמרי יכולים למצוא דרך לעבוד עם המחשב, אז אין סיבה שאת לא.
עליסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעליסה -
ריחאן30/03/2009בטח שאני יודעת לשחק ולהשתמש במחשב אם לא הייתי משתמשת אז איך הייתי יכולה לבלות חלק מהזמן
מה שרוצה לברר שאני מהסוג שקוראת הרבה אבל מציק לי צניחת עפעפים וראייה כפולה מה את עושה בקשר לזה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריחאן -
תהלה31/03/2009שלום,
אל תתייאשי עדיין מהאימורן. יש אומרים שזה יכול גם לקחת חצי שנה עד שמתחיל להשפיע. זה מה שקרה אצלי, בבת אחת, פתאום, אחרי חצי שנה זה השפיע.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי שנה וקצת של אימורן
- שלגיה11/04/2009היה אצלי שיפור מדהים במצב המיאסתניה.
במשך תקופה קצרה הרגשתי נפלא.
לצערי חליתי באנגינה, קיבלתי טיפול תרופתי, והשיפור נעלם כלא היה.
חלפו מאז חודשים רבים, אבל אני מתמידה באימורון (300 מ"ג ליום) במטרה לשחזר את ההטבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה מיאסטניה עם נוגדנים וחולה בלי נוגדניםמשה פיק27/03/2009
לצערי נוכחתי שוב לראות שחולה מיאסטניה עם נוגדנים וחולה בלי נוגדנים אינם שווים בעיני חלק מהרופאים.
חיכיתי במשך חודש לתור אצל ד"ר דרורי להתיעצות לפי בקשתו של ד"ר הלמן משכבר הגיע התור לאחר שהוא נדחה ביומים, ד"ר דרורי לא חשבה שזה מספיק חשוב כנראה כי לראיה היא השאירה שם רופאה אחרת בשם נטליה שברגע שראיתי הבנתי שטוב מידי לא יצא מהביקור הזה וצדקתי.
לאחר שחזרתי שוב על כל השנה וחצי האחרונות וחזרתי והדגשתי שאני עם פרניזון ולכן הכוח בגפים בהחלט קיים נבדקתי בבדיקה נורולוגית שיגרתית ונשלחתי עם חוות דעת שלפי דעתם וגם חוות דעתה של ד"ר דרורי שנתנה את הכל דרך הטלפון שלא כדי לטפל עדין טיפול במיאסטניה אלה לעשות ביופסית שריר כדי לפסול מחלות אחרות.
מבחינתי נכנעתי והודעתי על כך גם לד"ר הלמן אין לי כל כוונה להמשיך עם כל מיני בדיקות ללא סוף ומעכשיו רק חוות דעתו קובעת עבורי. בכל הבלגן הזה ברור לי שאני חייבת להפסיק ויפה שעה קודם את הטיפול בפרניזון ועם זה הסכימו כולם תופעות הלוואי שהכדור הזה מסוגל לעשות בהחלט מרחיקות לכת.האמת היה לי קשה להבין איך בשיחת טלפון עם ד"ר הלמן לפני חודש היא הסכימה עם כל דבריו ורק לבקשתו הלכתי גם אני להפגש איתה ועכשיו בלי לראות כלום השתנה דעתה להבחנה לדעתי הרבה פחות אופטימית. נכון שהיא לא פסקה נחרצות בכלום רק עצם החרצות שלה בקשר להמשך הבדיקות נתנה הרגשה מאד לא נוחה.
שבת שלום
מיכל ב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל -
ערן משה27/03/2009כפי שאמרתי לך קודם, הייתי מטופל של ד"ר דרורי ואני מאד מעריך אותה, אך יש לה בעיה עם החלטיות ועם עמידה מאחורי אבחנה חד משמעית.
האמת היא שנכון לבצע ביופסית שריר, לדעתי, לכל חולי המיאסטניה ללא נוגדנים ע"מ לשלול מח' שריר שיכולות לתת את אותה תמונה, אני עשיתי , זה לא כ"כ נורא ורק ע"מ לשלול את האפשרות של מח' שריר (האמת היא שלרוב המחלות הנ"ל אין טיפול כלל, אך בשבילי עצם הידיעה הייתה חשובה, חוץ מזה שזה רק חיזק אצלי את הבטחון שאכן זוהי האבחנה וגם אצל ד"ר דרורי, לא שזה עזר בקונסיליום מול "גדולי" המחלקה באיכילוב.
ד"א ד"ר נטליה היא מתמחה אצלהם במחלקה.
כמו שאמרתי קודם וכמו שאני תמיד אומר, החשוב הוא להיות בטוח בעצמך ובתחושות שלך ולא לתת לרופאים לערער את הבטחון של עצמך בתחושותיך. התחושות שלי עדיין לא שיקרו לי במקרה של המחלה המזופתת הזו, לצערי ולכן אני עומד על כל מה שאני מרגיש וחש.
בהצלחה עם הורדת הטיפול בפרדניזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי מילים -
עליסה28/03/2009מיכל,
בחיי שרציתי לבכות כשקראתי את מה שכתבת.
למה את צריכה לעבור בדיוק את אותו מסלול הייסורים שאני עברתי.
למה אי אפשר ללמוד, למה צריך לחזור על אותן הטעויות שוב ושוב?
מה שאני למדתי בדרך הקשה. זה בדיוק את מה שערן אומר-אני יודעת הכי טוב.
אצל ערן, ביוספסיית שריר עברה בקלות, ואולי הועילה מבחינתו באיזשהו אופן.
אצלי-היא גרמה לנזק שקשה לתאר, שלקח לי הרבה מאוד זמן להתאושש ממנו, אם בכלל. אני יכולה להגיד לך שעד אז, עוד הצלחתי איכשהו לעבוד במשרה מלאה (למרות שזה היה כרוך בקושי עצום, ולפעמים כמעט בלתי אפשרי). אחרי הביופסיה-הייתי מרותקת למיטה למשך קרוב לחודש, עברתי את הסף של התפקוד הנשימתי שלי-כך שנזקקתי כבר לתמיכה נשימתית (בדיעבד זה היה יכול לעזור לי כנראה גם קודם, אבל לא הייתי במצב של סכנת חיים ממשית לפני כן). ואפילו לעבוד באופן חלקי, כבר בקושי יכולתי.
המחלה שלי ושל ערן, מאוד שונות, ושלך אולי שונה משל שנינו. (לא נכנסתי אף פעם לפרטים עד כדי כך).
זה נכון שישנן מחלות אחרות שיכולות להראות כמו מיאסטניה, אבל קודם כל הן הרבה הרבה יותר נדירות, דבר נוסף, צריך לדעת מה מחפשים, כי יש אינספור בדיקות שניתן לבצע על דגימת השריר, ואם לא יודעים מה מחפשים, אז רוב הסיכויים גם שלא ימצאו, וזה פשוט ייראה תקין.
כמו שאמרתי לך כבר כמה פעמים, זה קשה מאוד לקבל את המציאות הזאת, אבל אין מה לעשות-הידע וההבנה של המחלה הזאת-מאוד מוגבלים, וצריך למצוא מישהו (ואני חושבת שאת מצאת)-שמודע לזה, ומוכן להתייחס למה שאת אומרת ומרגישה ולהיות שותף אמיתי במלחמה שלך, גם אם תנאי השטח לא תמיד ברורים וגם אם אין מפות מפורטות, שאפשר להסתמך עליהן. זה מאוד מפתה, כשיש מישהו שנראה מאוד בטוח בעצמו ויודע בדיוק, ללכת אחריו, אבל מהניסיון שלי, כל אלה שאמרו את זה-פשוט ניסו " לאנוס את השטח" שיתאים למפה ( זה ביטוי שגנבתי מאחד הרופאים היותר חכמים שטיפלו בי, והבין שהוא פשוט לא מבין, אבל שגם האחרים שכאילו מבינים, לא מבינים יותר ממנו),
אני יודעת כמה קשה, ואני מקווה שהצלחתי במשהו לעזור לך.
עליסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעליסה -
ערן משה28/03/2009ביופסית השריר אצלך עברה קשה כי רצו ל"עשות" לך טובה ונתנו לך מה שאסור לת נגד כאבים, אצלי נתנו רק הרדמה מקומית, שהספיקה וכשלא דרשתי עוד, וזה מה שנאמר לי שנהוג לעשות, כך שבאמת זה לא כ"כ נורא. אלא במידה ורוצים ל"עזור " לך יתר על המידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בטוח -
עליסה28/03/2009ערן,,
קשה לי להאמין שכמות קטנה של פנטניל שנתנו לי, ושהתאוששתי ממנה מספיק כדי לקום אחר כך וללכת הבייתה, אמנם אחרי כמה שעות של קוצר נשימה קשה עם ירידות סאטרציה. גרמה להחמרה כל-כך קשה במצב שלי.
כמו שאמרתי המחלה שלי מאוד שונה משלך, אני יכולה לעבור ממצב סביר למדי, היום (ולפני כמה שנים אפילו נורמאלי לגמרי), למצב של פרה-אינטובאציה.
אתה יודע טוב כמוני, שכל פרוצדורה כירורגית, אפילו מינורית יחסית יכולה להחמיר בצורה משמעותית מצב של חולה לא יציב (למשל עם אניגנה פקטוריס לא יציבה) ולכן זה לא כל כך מפתיע.
למרות שאני חושבת שבממוצע אני במצב יותר טוב ממך, אני לא יכולה לנהוג משום שאני יכולה תוך דקות להיות באופן כמעט בלתי מתוכנן במצב מאוד קשה.
לא אתה ולא אני יודעים איזה תגובה תהיה למיכל לביופסיה. לא נראה לי שיש מישהו בארץ שמעבד את התוצאות ברצינות ( לי אמרו שאין לי מיופאתיה מיטוכונדריאלית ושום שינויים מבניים בשריר, ובזה נגמר העניין). יש מחלות שבהן הביופסיה צריכה להלקח דוקא מהשרירים האינטרקוסטאליים וביופסיה פריפרית היא לחלוטין לא ינפומאטיבית, שלא לדבר על זה שיש הרבה מחלות שריר שאפשר לאבחן בעזרת בדיקות הרבה פחות חודרניות. (למשל בדיקת דם גנטית).
אם חושבים ברצינות על האפשרות הזאת, אז צריך לעשות בירור כמו שצריך ולא " לחפש מתחת לפנס" . זאת לפחות דעתי.
ולבסוף, אני יכולה להגיד לך שבניגוד אליך, ביופסיית השריר לא חיזקה את האבחנה שיש לי מיאסטניה, אלא הוכיחה מעבר לכל ספק שאין לי שום בעייה אורגאנית,
בקיצור, אין מקרה אחד דומה לשני, ולוא אני במקום מיכל הייתי מבררת היטב מה בדיוק הם מחפשים. מה תהיה המשמעות של בדיקה תקינה ולאן הם מתכוונים להגיע בסופו של דבר עם כל הכיוון החדש הזה.
עליסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי באבחנת המחלה -
אופטימי28/03/2009שמי שרה ואובחנתי על ידי פרופ' מנחם שדה לפני 10 חודשים כחולת מיאטניה גרביס ללא נוגדנים.
השבוע הייתי אצלו ובבדיקה של EMG שארכה כמעט שעה ובהתיעצות עם עוד רופאה שהיתה אצלו הגיעו למסקנה שאין לי מיאסטניה גרביס,וגם בגלל ירידה במשקל ושקע בכף היד שיש לי מחלת הנוירון המוטורי.
בעבר קבלתי אימוראן והפסקתי כי הוא עשה שטפי דם ברגלים אחר כך קיבלתי פרדניזון גם אותו הפסקתי כי עשה לי תופעות של סכרת. כעת אינני יודעת מה לעשות האם ללכת לעוד רופא למשל באיכילוב ולקבל עוד חוות דעת?
ישנן מחלות מאד דומות עם אותן סימפטומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי אבחנה -
עליסה28/03/2009שלום שרה,
אני מצטערת לשמוע על הקשיים שאת עוברת.
אני חושבת שבהחלט יש מקום לחוות דעת נוספת.
מנסיוני האישי, מאוד קשה לאבחן ולדעת איך לטפל בחולים " לא קלאסיים"
באיזשהו שלב, לדעתי האישית, גם האבחנה המדוייקת כבר לא כל-כך חשובה, אלא אם היא מובילה לטיפול מסויים, ויותר חשוב למצוא את הדרך לחיות בצורה הטובה ביותר עם מה שיש-ותאמיני לי שזה קשה אבל אפשר.
ודרך אגב, אחד לא סותר את השני, אפשר להמשיך לחפש מישהו שיידע יותר טוב במה מדובר ואיך לטפל, וגם ללמוד לחיות יותר טוב בינתיים.
אני אמרתי לפני כמה זמן שמקום שבו נגמרת הנוירולוגיה, מתחיל השיקום.
היום יש אפשרויות טכנולוגיות ועזרים שמאפשרים לאנשים עם מגבלות משמעותיות לחיות חיים די טובים. אפילו מודעות לבעיות, ופתרונות קטנים יכולים מאוד לעזור.
סתם דוגמא קטנה מהיום-הלכנו למסעדה באשדוד. וגיליתי לצערי שיש להם רק סכו"ם מאוד כבד (כי זה כמובן יותר יפה ומרשים). פעם, זה פשוט היה מונע ממני את האפשרות לאכול יותר מכמה ביסים, אבל היום אני מאורגנת היטב, ובתוך התיק של מכשיר ההנשמה שלי, שהולך איתי לכל מקום, יש לי גם סכו" ם מפלסטיק-הרבה פחות אלגנטי, אבל מאוד יעיל.
אני גם למדתי, שאפילו ביום יחסית טוב, אני הולכת למסעדה עם כסא גלגלים- קודם כל זה גורם לי להראות פחות מוזרה, כי מבינים את כל המגבלות שלי ולא שואלים יותר מדי שאלות. שנית, אני אף לא יכולה לדעת איזה כיסאות יהיו שם, ואני לא רוצה למצוא את עצמי במצב שאני לא יכולה לשבת כל הכיסא בלי משענת לראש או עם מסעד ישר מדי (מה שדי מהר מקשה על הנשימה שלי) או כבד מדי או לכי תדעי מה עוד.
אני מספרת לך את כל זה, כי אם היית פוגשת אותי לפני שנה, הייתי אומרת לך שאין שום טעם בחיים כאלה. העדפתי לוותר על דברים שנהניתי מהם מאוד-כמו הליכה למוזיאון, להגיע לכל מקום כאילו שבדיוק סיימתי ריצת מראתון, ואפילו לא הייתי מוכנה לחשוב על שימוש בכיסא גלגלים. כשאמרו לי שאני זקוקה למכשיר הנשמה, זה נראה לי הסוף של החיים הפרודוקטיביים שלי. ההיכרות עם ערן, עזרה לי מאוד לראות שאפשר לחיות ולתפקד למרות זאת. זה היה תהליך מאוד קשה, אבל בהסתכלות אחורה -שווה את המאמץ.
מצאתי לאט לאט (והתהליך הזה לא נגמר), פתרונות לכל הבעיות הטכניות, וככל שאני הייתי יותר בטוחה בעצמי ובדרך שלי, גם אחרים מסביבי קיבלו את זה ועזרו לי בכל מה שהייתי צריכה.
אני מקווה להגיע למצב שאוכל לממש את כל השאיפות האישיות והמקצועיות שלי, אם כי בצורה מאוד שונה ממה שתכננתי. אני עדיין לא שם, אבל אני מקווה שאני בדרך הנכונה.
עליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרה -
ערן משה28/03/2009איך פרו' שדה קבע שיש לך מיאסטניה ללא נוגדנים? לפי אילו בדיקות? או רק לפי התלונות שלך? אם לפי בדיקות כמו EMG של סיב בודד, אני מקווה, אז כולנו יודעים שזו רק בדיקת עזר ולעיתים אצל אותו חולה יש תוצאות שונות, תלוי באיזה מצב החולה נמצא ובעוד הרבה דברים נוספים, האם מסטינון משפר את הרגשתך? ואם הוחלט על מיאסטניה למה לא ניסו אימונוגלובולינים או החלפת פלזמה לפני האימוראן? יש יותר מידי שאלות ,
אני אישית גם חולה ללא נוגדנים וכמו עליסה אנחנו מנסים למנוע מאחרים לעבור את מסכת הייסורים שאנו עברנו בין כל הרופאים שמחליטים היום כך ומחר כך, הייתי הולך לייעוץ עם פרופ' אברמסקי בשר"ם הדסה וגם עם ד"ר הלמן בבלינסון, שמקבל גם במכבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרה (המשך) -
ערן משה28/03/2009מחלת הנוירון המוטורי היא מחלת ALS אותה מאבחנים ע"י בדיקת סי. טי, EMG היא רק בדיקת עזר להתדרדרות במצבם של החולים הנ"ל, כך לא ניתן לקבוע ALS ואם כן אז באיכילוב אומנם יש מרפאה מיוחדת לחולי ALS המופעלת ע"י ד"ר דרורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי בהבחנה ?? (שרה ב. מ.) -
משה פיק29/03/2009שלום שרה,
אני קורא את סיפורך עם פרופ. שדה ואיני מבין מדוע ההחלטה שהתקבלה היא "שינוי בהבחנה" ולא אבחנה נוספת של ALS בנוסף למיאסטניה. ישנם חולים לא מועטים שאובחנו במספר מחלות אוטואימוניות וכאשר קיבלו אבחנה למחלה מסויימת היא לא בהכרח ביטלה אבחנה קודמת למחלה אחרת. ידוע שחולה במחלה אוטואימונית עלול לפתח מחלות אוטואימוניות נוספות.
איני רופא ואיני מתיימר לחלוק על דעתו של פרופ. שדה אולם כפי שאני מכיר את סיפורך את עברת לפני 10 חודשים בדיקות דם לנוגדנים AChR ו- MuSK שהתשובות עליהן היו שליליות, אולם בבדיקת SFEMG בצוואר התוצאה של הבדיקה שהתבצעה ע"י פרופ. שדה התקבלה חיובית ועל סמך זה אובחנת במיאסטניה וקיבלת את התרופות שקיבלת (תקני אותי אם אני טועה).
זה שהאימורן גרם לך "שטפי דם ברגליים" זה לא דבר שאינו קיים. זו תופעת לוואי ידועה שקרתה גם לי כאשר הייתי במהלך המחלה ונאלצתי להפסיק את השימוש באימורן לאחר שבועיים וחצי עקב תופעות לוואי שאחת מהן הייתה "כתמים כחולים ברגליים". התופעה הזו נעלמת כאשר מפסיקים לקחת את התרופה.
זה שהקורטיזון גרם לך לירידה במשקל וסוכרת, - גם כאן מדובר בתופעות לוואי שחלק מהחולים חווים אותם והם נעלמים כאשר מפסיקים לקחת את התרופה.
עד כאן, זה הכל נראה ונשמע כמו מיאסטניה שאינה שונה ממה שחווים חולי מיאסטניה אחרים. ואם 10 חודשים היית חולת מיאסטניה, לאן היא נעלמה פיתאום ?
ולכן . . . . . . אני מציע לפנות לדעה נוספת.
לאן לפנות ? יש לוודא קודם שהרופא יהיה "מומחה" לשתי המחלות, למיאסטניה ול- ALS וכך יוכל להחליט אם יש לך מחלה אחת מהשתיים או שתיהן. אני מצטרף לדעתו של ערן לגבי פרופ. אברמסקי, בתנאי שהוא מנוסה גם במחלת ALS.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהALS, תיקון -
ערן משה29/03/2009אינה מחלה אוטואימונית, אין נוגדנים, אלא חומר המופרש במוח ושוקע בחלק במוטורי של חוט השדרה שהוא מרכז העצבים השני שלנו, הראשון הוא המוח, הוא מעביר את רוב העצבים התחושתיים (שאינם נפגעים במחלה זו) והמוטוריים לגוף. לכן אין קשר בין האפשרות הגבוהה יותר כחולת מחלה אוטואימונית לחלות ב- ALS, כמו האפשרות למשם לחלות בלופוס או טרשת נפוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להסחף באבחנה, (בשם עליסה) -
משה פיק29/03/2009מיכל
סליחה שאני מתערבת, ואני יודעת שהכוונה של ערן ומשה היא מאוד טובה, אבל אני בכוונה נמנעתי מלדון על האבחנה ואיך צריך לעשות אותה, משום שזה מאוד מסובך. יש הרבה חפיפה בין מחלות שונות, ולפעמים אחת יכולה לדמות את השנייה. זה נכון שבעיקרון ALS ומיאסטניה הן מחלות מאוד שונות זו מזו, אבל במקרים הלא אופייניים-האבחנה המבדלת היא מאוד רחבה וקורה שחלות טעויות לשני הכיוונים, גם על ידי המומחים הגדולים ביותר בעולם.
עד כמה שידוע לי פרופ שדה, בדומה לד"ר דרורי, הוא מומחה למחלות עצב-שריר (רופאים שמטפלים במיאסטניה באים בדרך כלל מהכיוון של נורירואימונולוגיה-ואז הם גם מטפלים בטרשת נפוצה וכד, או מהכיוון של מחלות נוירומוסקולאריות, ואז הם גם עוסקים בALS וכד).
ואני חושבת שצריך להתייחס לדעתו ברצינות, יחד עם זאת גם הוא יכול לטעות, ולכן במצב כזה יש בהחלט מקום לחוות דעת נוספת. ייתכן שד"ר דרורי זה אופציה טובה. הייתי שוקלת גם לחפש מישהו מחוץ לארצנו הקטנטונת.
גם לא בטוח שפרופ שדה חשב על ALS, עד כמה שידוע לי (והידע שלי מאוד מוגבל בנושא, כך שאני בהחלט יכולה לטעות), יש מחלות אחרות שפוגעות בנוירון המוטורי והן יותר מוגבלות בנזק שלהן. אנחנו ודאי לא צריכים להיות אלו שמעלים את האופציה הזאת, בלי לדעת את כל העובדות.
בכל מקרה, אני מקווה שהדברים יתבהרו, שרה, ושתמצאי את הדרך לחיות חיים טובים, מה שלא יהיה. ואני שוב ממליצה על פנייה למערכת שיקומית שתסייע לך בכך. אני יכולה כמובן לדבר בנושא הזה רק מנסיוני האישי, אבל בשבילי זה גרם להבדל אדיר, ביכולת שלי לחיות חיים מלאים ומספקים, למרות המגבלות.
עליסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהALS, מחלה לא אוטואימונית -
משה פיק29/03/2009שרה ב. מ. , צודק ערן,
ALS אינה מחלה אוטואימונית ולכן המשפט שכתבתי על כך שחולה עם מחלה אוטואימונית , "סביר שיש לו עוד מחלה אוטואימונית" אינו במקומו במקרה זה למרות שזה משפט נכון.
ושוב . . . . . איני רופא ואיני מתימר לתת תשובות רפואיות, אלא רק מה שאני מכיר מקשריי עם חולים אחרים וגם במקרה זה אני נותן את דעתי הבלתי רפואית לחלוטין והתשובה כמובן אצל הרופאים בלבד.
אני מעריך את פרופ. שדה בתור רופא בכיר שיודע מה שהוא אומר (לדעתו) ולעיתים כאשר הדברים לא הכי ברורים אני תמיד מציע לפונים אלי ללכת לבקש דעה רפואית נוספת ובמקרה זה אני שב ואומר את דעתי שלפני שפונים לרופא מסוים כדאי לברר אם הוא "מומחה" לשני סוגי המחלות בהן מדובר.
שרה, עצתי לך לשמוע את עליסה שיש לה נסיון אישי וידע רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתי מתחתנת ביום רביעי השבוע -
אופטימי29/03/2009השבוע ביום רביעי בתי מתחתנת ואני עסוקה בהכנות לחתונה ואינני חושבת כלל על מחלתי החדשה
אינני רוצה להראות לבתי סימני דאגה ורוצה רק להשתתף בשמחתה.בעזרת השם בשבוע הבא אחרי החתונה אחליט לאיזה עוד רופא אפנה כדי לקבל עוד חוות דעת.
בינתיים אני מודה על התמיכה למשה פיק לערן משה ולעליסה.
עליסה יקרה איתך אני אדבר על מערכת שיקומית ואיך אפשר להקל על חיי.
בתודה מראש.
שרה ב.מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב -
עליסה29/03/2009מזל טוב,
ושתזכי להרבה נכדים מקסימים (לא יודעת אם כבר יש לך, אבל בכל מקרה לא יזיקו עוד).
אחי הצעיר התחתן לא מזמן, ולפני חודשיים נולדה ביתו הבכורה, והביאה אושר אדיר לכולנו.
אני אשמח לסייע לך בכל דרך שאוכל.
אבל אין ספק שחיי השתנו בהדרגה, מאותו היום שהגיעה לביתי מרפאה בעיסוק ( שגיליתי לבושתי שאני לא ידעתי בכלל מה זה ושאין לזה שום קשר לא לריפוי ולא לעיסוק, ובניגוד למה שחשבתי זה לא אנשים שעוזרים לסבתות לסרוג סוודרים בבית אבות).
עליסה. ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב, אעזור כמה שאוכל -
ערן משה29/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב לשרה -
משה פיק29/03/2009שלום שרה,
למרות שזה פורום חולים ומה שאנו שומעים כל הזמן הוא על מכאובים מסוגים שונים, אני שמח לקרא גם על דברים שמחים ושנשמע מה שיותר על שמחות והצלחות.
מזל טוב, שמחי בשמחתכם ואל תחשבי על שום דבר שיפריע לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב!
- שלגיה30/03/2009כאשר התחתן הבן שלי, כל כך התרגשתי, שלא הרגשתי בכלל שאני חולה...
(מזל שלקחתי מראש שבוע חופשה כדי להתאושש פיזית מהחתונה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVIG בקופת חולים לאומית -משה פיק27/03/2009
שלום לכולם,
השבוע סיפרה לי חולה (Sero-Neg) שאוחנה בעזרת SFEMG שהיא מטופלת במספר תרופות שלא בדיוק עוזרות לה עד שהגיעה למצב שדרש אישפוז בביה"ח וקיבלה 5X טיפולי IVIG שעזרו להחלשת הסימפטומים.
כאשר יצאה מביה"ח היא בקשה להמשיך ולקבל טיפולי IVIG כ "חולת חוץ" ולמרות שהרופא המליץ על כך קופת החולים שלה (קופ"ח לאומית) אינה מאשרת זאת.
הרופא המטפל והרופא שאליו פנתה ליעוץ נוסף אמרו לה בפרוש שקופ"ח לאומית אינה מאשרת טיפולי IVIG לחולי מיאסטניה לאומת כל שאר קופות החולים שכן מאשרות (כמובן לא בכל מיקרה) ולכן אם היא רוצה לקבל טיפולי IVIG היא צריכה לעבור לקופ"ח אחרת.
אני מבקש את תגובתכם, בעיקר חברי קופ"ח לאומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעבור קופה ולפרסם בעיתונות -
ערן משה27/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אלטרנטיבי, לכולם -ריחאן24/03/2009
פשוט אני רוצה לברר האם למיסתניה יש אפשרות לטיפול אלטרנטיבי והאם מישהו ממכם מקבל וקבל שיתן לי קצת פרטים ובירר [[[[[
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אלטרנטיבי למיאסטניה -
משה פיק24/03/2009שלום ריחאן,
הרבה חולי מיאסטניה מחפשים בשלב מסוים של מחלתם מזור בתרופות או טיפולים אלטרנטיבים.
מנסיוני רב השנים לא שמעתי על תרופה אלטרנטיבית כל שהיא שפתרה איזו שהיא בעיה שקשורה ישירות למחלה.
לגבי טיפולים, (ויש רבים כאלה) כל אדם נהנה מטיפול שונה שעוזר לו בשלב מסוים להתגבר על תופעות משניות שנגרמות עקב טיפולים/תרופות או מצב נפשי, אולם אין שום טיפול שעוזר ישירות לפתור או להחליש סימפטום מסוים. הדבר דומה יותר לטיפול של שיקום מאשר טיפול של הבראה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע נוירואופטלמולוג ? -משה פיק18/03/2009
שלום לכולם,
לאמור את האמת, כאשר שאלתי את שאלותי ב "קבוצת התמיכה MG באינטרנט" לגבי הצורך בנוירואופטלמולוג, חשבתי שאקבל פחות תגובות מאשר קבלתי למעשה.
היות ואני כחולה מיאסטניה אוקולרית לא פניתי מימי לנוירואופטלמולוג אלא רק לנוירולוג והתמודדתי עם בעיות של ראיה כפולה במצבים לא קלים למדתי דברים חדשים שלא התיחסתי כל כך אליהם בעבר. חשבתי שחולי מיאסטניה בודדים מגיעים לנוירואופטלמולוג וזאת כאשר רופאי העיניים שמזהים חולי מיאסטניה מועדים לעזרת נוירואופטלמולוג.
בכדי שכולם יקבלו את האינפורמציה בנושא שכיום הוא נראה לי חשוב, אני מבקש מכל אותם שהופנו, אובחנו, טופלו וממשיכים לגשת לבדיקות חוזרות אצל נוירואופטלמולוג לספר לכולנו :
כיצד הגיעו לטיפול לנוירואופטלמולוג ?
האם ההפניה לנוירואופטלמולוג באה במקום הפניה לנוירולוג או לשניהם במקביל ?
לאחר הבדיקה הראשונהאצל הנוירואופטלמולוג, האם המשך הטיפול עבר לנוירולוג ?
מדוע ממשיכים לחזור לנוירואופטלמולוג כאשר הטיפול במיאסטניה שייך לנוירולוגים ?
האם בעקבות העלאת הנושא, ישנם חולים מאובחנים שמתכוונים לפנות לנוירואופטלמולוג ?
נלמד ונשכיל !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה, האם תוכל בבקשה לספר
- שלגיה23/03/2009אילו תגובות קיבלת במיילים?
אני הופניתי לנירואופטלמולוג (בהדסה ע"כ) כאשר לראשונה היתה לי צניחת עפעפיים.
עד שהגיע התור לפרופ' דותן, הנירואופטלמולוג היחיד בהדסה, כבר הגעתי ואובחנתי אצל הנוירולוגית.
למרות זאת, פרופ' דותן מבקש מעקב קבוע, וקופת החולים מאשרת, בגלל המיאסטניה.
אולם אני בהתלבטות קבועה, האם אכן המיאסטניה מחייבת מעקב כזה.
מה הערך המוסף שלו, בתוספת המעקב הקבוע אצל הנוירולוגית?
אשמח למידע נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובות (שלגיה) -
משה פיק24/03/2009שלום שלגיה,
מלבד שמות של נירואופטלמולוגים התגובה היחידה שקיבלתי לשאלתי מדוע יש לשוב ולבקר אותם באה מערן והיא:
" כל אדם הסובל מראייה כפולה אמור לעבור בדיקה אצל נוירואופטלמולוג לשלולל פגיעה בעצב הראייה, כמו כן המטופלים בסטרואידים אמורים לעבור בדיקה של לחץ תוך עיני כל מס' חודשים (בשל עליה בלחץ הדם+ עלייה בלחץ תוך עיני) ואז גם תיתכן פגיעה בעצב הראייה."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוירואופטלמולוג -
ריחאן24/03/2009משה שלום ,
אני בערך כל יום בזמנים רבים יש לי צניחת עפעפים וראיה כפולה והאמת זה מפריע לי אבל התרגלתי ומתמודדת כי כל הסמפטומים מאד מפריעים לי השאלה שאני לא פונה לרופא עיניים שאלתי במה הוא יכול לעזור ומה תפקידו של נוירואופטולמולוג ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי נוירואופתלמולוגיה ? -
משה פיק24/03/2009שלום ריחאן,
אני, כחולה מיאסטניה אוקולרית חושב שכל חולה שחווה "בעיות עיניים" צריך לגשת מדי תקופה לרופא עיניים לבדיקה כללית. למרות שאני בהפוגה משנת 2000 אני מקפיד לגשת לבדיקת עיניים כללית לפחות פעם בשנה.
האם לגשת לרופא עיניים או לנוירואופטלמולוג ? אין לי תשובה לכך, אני מסתפק ברופא עיניים.
כדי לענות על שאלתך "מה תפקידו של נוירואופטלמולוג" אני מספק לך אינפורמציה מהאינטרנט :
מה זאת " נוירואופתלמולוגיה" ?
( ד"ר שלמה דותן, מנהל השירות הנוירואופתלמולוגי הקליני בביה"ח "הדסה" עין כרם).
נוירואופתלמולוגיה הינה תת-מקצוע העוסק בהפרעות העצביות של מערכת הראייה. כיוון שקרוב ל-54% מהמוח קשור במערכת הראייה, הרי מדובר בהרבה מחלות של מערכת העצבים.
הנוירואופטלמולוג אמון על שילוב הבדיקה האופטלמולוגית השלמה בידע מעמיק במחלות מערכת העצבים ומחלות כלליות אחרות.
מהן המחלות שבהן מטפל הנוירואופטלמולוג ?
המטופלים מגיעים עם קשת רחבה מאד של בעיות עיניות ומוחיות הנגרמות ע"י דלקות, גידולים, חבלות, זיהומים, הפרעות בכלי-דם ועוד. מבין ההפניות הרבות ניתן לציין למשל, מטופלים עם הפרעות בראייה ובשדות הראייה שאינן נגרמות על-ידי מחלות עיניים, כפל ראייה פתאומי בגיל המבוגר, כאבים סביב לעיניים ובלט עיניים, הפרעות בראייה אצל מטופלים עם מחלות כלליות או פציעות מרובות, והרשימה עוד ארוכה.
כלומר, הנוירואופטלמולוג מטפל בחולים המופנים ממרפאות העיניים השונות, הנוירולוגיה,
הנוירוכירורגיה, א.א.ג., כירורגית כלי-הדם, אנדוקרינולוגיה, אונקולוגיה והמאטולוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה -
ריחאן26/03/2009אני תמיד מחפשת על מלה יותר אדירה מתודה כדי להגיד אותה למשה.
באמת תודה על האונפורמציה שאתה מעביר אני בערך כל הזמן סובלת מראיה כפולה והפרעות אחרות לכן רוצה להתייעצ עם הפרופסור ולגשת לרופא עיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יו"ר העמותה לשעבר -משה פיק16/03/2009
לכולם,
לכל אותם שהכירו את יו"ר העמותה לשעבר גב' חביבה מלצר.
קיבלתי ידיעה שהיא נפטרה היום.
הלוויה תתקיים מחר יום ג' בקיבוץ גבעת ברנר.
לצערי אין לי יותר פרטים הנושא.
יהי זכרה ברוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקשרתי לחביבה ז"ל
- שלגיה16/03/2009לפני שנים, כשקבלתי את האבחנה, כולי המומה ודואגת.
חביבה היתה כל כך מקסימה ומנחמת.
דרך הטלפון יכולתי להרגיש את החיבוק שלה.
תהא נשמתה צרורה בצרור החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחביבה מלצר ז"ל -
שירלי16/03/2009חביבה מלצר ז"ל היתה מראשוני הפעילים בנושא מיאסטניה גרביס ולמעשה היתה ממקימי העמותה. היא תרמה רבות להעלאת המודעות לגבי המחלה ודאגה לקשר בין החולים עוד טרם ימי האינטרנט.
אני מצטערת מאד על לכתה מאיתנו, ומשתתפת בצער המשפחה.
יהי זכרה ברוך.
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחביבה מלצר ז'ל -
דינה17/03/2009חביבה מלצר ז'ל היתה תמיד כתובת מקבלת תומכת ומסייעת
יהא זכרה ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכל המועניין -ריחאן15/03/2009
יש לי דבר שפשוט רוצה לשמוע דעתכם בו במיוחד הנשים,
אני בטוחה שהווסת (המחזור) יש לה השפעה וגורמת להחמרה רבה במיאסתניה מה דעתכם ??
אני אומרת את זה מתוך נסיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא מרגישה בהבדל
- שלגיה17/03/2009בין התקופה שהייתי בריאה, ומאז שחליתי במיאסטניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה משפיע על החמרת מיאסטניה ? -
משה פיק18/03/2009שלום לכולם,
החמרה במחלה עלולה להיגרם עקב:
שימוש בתרופות מסוימות או חומרי הרדמה, מחלות נגיפיות (וירוסים), ניתוח, חיסון המכיל נגיפים חיים, לחץ נפשי, מצוקה ומחזור (וסת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוסת -
ריחאן22/03/2009בזמן הוסת מאד המיסתניה אצלי מחמירה אפילו אני אהיה מרותקת לכסא ולא רק נעזרת ובזמן הזה לא מסתפקת בעזרה של אמא או אחות אלא צריכה שתיהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום -
תהלה22/03/2009ריחאן - את צודקת בהחלט!!! שינויים הורמונליים משפיעים על המיאסטניה ולכן גם השינויים במחזור החודשי יכולים להשפיע. השינויים האלה עלולים להחליש כל אישה ובוודאי שיכולים להחליש אישה עם מיאסטניה. תמיד הייתי מאוד רגישה לשינויים ההורמונליים במהלך החודש וכעת, בתור חולת מיאסטניה, עוד יותר. כלומר, יש ימים שאני יותר חלשה ואני יכולה להראות קשר ישיר בין ימים אלו לבין הביוץ או הוסת. בתקופות בהן אני יותר חלשה השינויים ההורמונליים משפיעים יותר מאשר בתקופות בהן אני יותר מאוזנת. כשאמרתי לרופאים הם לא התפלאו בכלל. אני סובלת גם מ"תסמונת קדם ויסתית" ובגלל שלא כל כך רצו לתת לי גלולות (כי יש לי גם לופוס) רופאת הנשים המליצה לי לקחת אומגה 3 באופן קבוע וזה עשה פלאים. מומלץ מאוד (בכלל לכל הנשים שסובלות מ"תסמונת קדם ויסתית" ולא רק לחולות מיאסטניה) !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה -
ריחאן24/03/2009מה זה עושה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום -
תהלה24/03/2009לי ולעוד בנות שאני מכירה זה ממש עוזר בכל מה שקשור במחזור: כאבים, נפיחות לפני הוסת, מסדר את המחזור, פחות חולשה. נראה לי שזהו אבל יכול להיות שיש עוד דברים שאני לא זוכרת כרגע. לדעתי, שווה לנסות (כמובן לאחר התייעצות עם הרופא שאין כל מגבלה לקחת את האומגה עם התרופות האחרות) אם זה עוזר - יופי ואם לא, לא נורא.
מה שחשוב לדעת שלוקח זמן עד שזה משפיע (בערך חודש).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצף טיפולים -גל14/03/2009
כאמור אנחנו אמורים להתאשפז בסוף החודש לטיפול רצוף ב-IVIG, (ומאחר וזו פעם ראשונה ברצף אנחנו עושים קצת שעורי בית) רציתי לשאול כל כמה זמן עושים טיפולים אלו ברצף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי IVIG -
משה פיק15/03/2009שלום גל,
בד"כ הטיפול הראשון שמקבל חולה בטיפול IVIG הוא 5 טיפולים ברצף ולאחריו אם הוא ממשיך בטיפול הוא מקבל מדי מספר שבועות טיפול בודד כאשר המרווח בין הטיפולים שונה מחולה לחולה ומהחלטות של הרופא המטפל.
המרווח בין הטיפולים הבודדרים שלאחר הטיפול הראשון (Boost) הוא בממוצע של 4-6 שבועות כאשר כבר שמעתי על חולים שמקבלים כל שבוע עד שבועיים ושמעתי (אמנם נדיר) על חולים שמקבלים כל מספר חודשים טיפול חוזר של 5 טיפולים רצופים.
"ההגיון" בכל הנ"ל הוא שבמחלה זו . . . . . . "כל חולה שונה מרעהו" ולכן, כל חולה חייב למצא את הטיפול שמתאים לו אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום -
תהלה22/03/2009אני מקבלת טיפול של ivig פעמיים בחודש (כל שבועיים או שלושה). לאחר כשבועיים וחצי אני מרגישה שהטיפול פג. כשאמרתי לרופאה היא אמרה שזה הגיוני כי אורך החיים של הנוגדנים הוא כשבועיים וחצי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורך חיים של נוגדנים? -
משה פיק23/03/2009שלום תהילה,
לא הבנתי מה זה אומר "אורך החיים של הנוגדנים הוא כשבועיים וחצי."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום -
תהלה24/03/2009לפי מה שהבנתי - אורך החיים של הנוגדנים הוא הזמן שהם פעילים בגוף.
עכשיו כשאני חושבת על זה שוב, יש רופאים שאמרו לי דברים שסותרים את זה (בעבר אמרו לי שאורך חיי הנוגדנים הוא כחודש ולכן לא כדאי לקבל חיסון עד כחודש מיום קבלת הטיפול). אז נראה לי שלא כדאי לייחס חשיבות למה שאמרתי קודם. אני מקווה שלא בילבלתי אתכם יותר מידי.
העיקר שכולם ירגישו טוב וימצאו במהרה את מה שעוזר להם !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל חולה שונה מרעהו -
ריחאן23/03/2009המשפט הזה מאד מצא חן בעיני ואני שונה מהכל בכל הסמפטומים הכל קשה אפילו האימוראן שהוא התקווה היחידה שאחזתי בה בבדיקות דם טמברוטסיטים נמוכים ותפקודי כבד גם נמוכים קצת ואם מחר בבדיקה ישאר ככה אני חושבת שהפרופסור יחליט להפסיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום -
תהלה24/03/2009ריחאן אל תתייאשי עדיין!
גם אני לא הגבתי טוב (בלשון המעטה) לאימורן ופחדתי שאאלץ לקבל לשארית חיי פרדניזון במינונים גבוהים. ברוך ה' התחלתי לקחת ציקלוספורין ובמשך כ6 שנים הכל היה בסדר. בשנה האחרונה הייתי שוב במשבר מיאסטני (אמנם לא הגעתי למצב של בעיות נשימה אך הייתי במצב מאוד קשה מבחינת הבליעה וכל השאר)וגם תפקודי הכליות לא היו טובים ושוב פחדתי שלא יהיה מנוס אלא לקבל מינונים גבוהים של פרדניזון. התחלתי לקחת סלספט בשילוב עם מינון נמוך יותר של ציקלוספורין וברוך ה' השילוב הזה החזיר אותי לתפקד בצורה טובה ועכשיו אני בתהליך של ירידה במינון הפרדניזון.
אז שיהיה רבה בהצלחה ואני מקווה שבקרוב תמצאי את הטיפול הכי נכון בשבילך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהלה -
ריחאן29/03/2009אני לא מיואשת ואם הייתי ככה לא הייתי מסיימת תיכון ובגרות בציונים יפים ומרוצה ללמודים אקדמיים למרות שהפסדתי הרבה וסבלתי הרבה בגיל צעיר אני עכשיו בת 19.6 וחולה משש שנים בא לי לכתוב יותר אבל לצערי אין לי כוח להקליד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטה מתכווננת -רונה11/03/2009
שלום לכולם,
כפי שידוע, כאשר המחלה פעילה , יש קושי לשכב ולקום מהמיטה.
אני רוצה לקנות מיטה מתכוננת -על מנת להקל את הקימה והשכיבה.
האם מישהו קנה כזאת מיטה, וקיבל החזרים מקופ"ח מכבי ?
במידה וכן- מה התהליך ?
תודה מראש
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כורסת סלון למתקשים בקימה -
משה פיק11/03/2009שלום לרונה, וכולם,
אין לי מענה לרונה אולם אם מדובר בחולים שקשה להם לקום מישיבה או שכיבה יש לי כורסאת טלויזיה בסלון בביתי שמופעלת בעזרת מנוע חשמלי וניתן להתיישב עליה ולקום ממנה כאשר האדם נמצא בתנוחה של כמעט עמידה זקופה.
הכסא מביא את המשתמש בו ממצב של עמידה עד למצב של שכיבה ולהיפך. כסא טוב למעוניינים לנוח שעת צהרים ללא הזדקקות להכנס למיטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)