פורום הריון בסיכון גבוה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שום לטיפול בתולעים
    יעל
    08/04/2011

ראיתי המלצה להכניס נר של שום טבעי לפי הטבעת לטיפול בתולעים.
    האם בטוח מבחינת ההריון ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שום לטיפול בתולעים

הוספת תגובה

• שום לטיפול בתולעים - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    08/04/2011

לא מכיר את הטיפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני ואגן כליה מורחב
    לילי
    08/04/2011

שלום!

אני בת 32 בהריון שלישי

בשבוע 15 .

ביצעתי שקיפות והשקיפות תקינה 1:4300

בנוסף אתמול ביצעתי סקירה ונאמר לי כי ישנו מוקד אקוגני בחדר שמאל ,
    ואגן כליה מורחב מעט 3.1 האם יש לי ממה לחשוש?
    או לחשוב על מי שפיר?
    את החלבון עוברי אני אמורה לבצע ב 22/5 .

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני ואגן כליה מורחב - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    08/04/2011

פני לייעוץ גנטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תולעת בצואה
    יעל
    08/04/2011

אחרי טיפול IVF . בטא ראשונה 124 (15 יום מהשאיבה).
    שנייה 483. (אחרי 3 ימים).
    היום הבחנתי בתולעת בצואה.
    האם מסוכן ?
    מה עלי לעשות ?
    אנא עזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    תולעת בצואה

הוספת תגובה

• תולעת בצואה - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    08/04/2011

יש לתת טיפול
    פני לרופא הממטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרסולט
    ליטל
    07/04/2011

שלום,
    קיבלתי פרסולט 10 מ"ג במינון של 4 פעמים ביום עד סוף שבוע 35 בגלל צירים מוקדמים משבוע 32 .
    אני נמצאת בשבוע 34 להריון ואני חייבת לציין שעוד לפני שהתחלתי לקחת את הפרסולט משום מה תדירות הצירים פחתה ולכן לא הקפדתי לקחת את הכדורים במינון שהרופא נתן לי , אלא לקחתי כל יום 3 פעמים ביום ויש ימים שפעמיים ביום.
    כמו כן , נכון להיום תדירות הצירים אכן פחתה ולפעמים יש ימים שהצירים בקושי מורגשים {אולי 7 פעמים לאורך כל היום} כאשר לפני כן היו לי צירים במשך שעתיים כל 20 דקות {עד כה לא היתה לי פתיחה או מחיקה של צוואר הרחם}.

האם העובדה שאני לא לוקחת את הכדורים לפי המינון שהרופא נתן לי יכולה לגרום לבעיות?
    קראתי בפורומים שצריך להקפיד על זמנים קבועים ואסןר לשנות את המינון ללא הוראת רופא, מה לעשות??? האם זה בסדר שאני לוקחת רק פעמיים או שלוש ביום במקום 4???

לקביעת תור
    סגירה
    פרסולט

הוספת תגובה

• פרסולט - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    08/04/2011

אין בכך כל בעיה
    רוב הרופאאים אינם מטפלים לאחר שבוע 34
    ולא הוכחה היעילות של הטיפול מעבר ל 48 שעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורך צוואר הרחם
    לי
    07/04/2011

שלום
    אני בהריון שלישי IVF שבוע 24
    הריון ראשון - הפלה בשבוע 21 עקב ירידת מים (גרידה, צוואר רחם סגור)
    הריון שני - לידה בקיסרי, שבוע 34, צוואר רחם סגור , עובר במצב עכוז.
    הריון שלישי - היום בסקירה מאוחרת, צוואר הרחם באורך 29 ממ לעומת שבוע 18 אורך צוואר 33 ממ
    מקבלת תמיכה של אוטרגסטן 200 כדור אחד ביום וגינאלי.
    האם הטיפול הוא נכון? ומה יכול להביא להתקצרות הצוואר? כיצד יש לנהוג? (מנוחה, להפחית התאמצות)

תודה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    אורך צוואר הרחם

הוספת תגובה

• אורך צוואר הרחם - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    08/04/2011

הטיפול נכון
    אין הוכחה כי מנוחה מועילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוליטיב התקף בהריון
    ליאת
    07/04/2011

שלום רב,שבוע 25 החל התקף קוליטיס לאחר רגיעה ארוכה . מתבטא ביציאה בבוקר דימום מלווה בריר - הגסטרו שלי המליצה להתחיל טיפול של פרדניזון 30 מ"ג ביום .
    האם בעקבות המחלה הפעילה -יש סיכון לעובר ? לידה מוקדמת ? גודלו ?

האם נטילת הפרדניזון יכולה לסכן ? תוך כמה זמן אמור להשפיע ? כבר היום השני ללא שיפור

אני מאד חוששת - אני עוניינתלעבור את תתהליך הלידה באופן טבעי ללא אפידורל , מקווה ללא ניתוח קיסרי כמחובן .

האם מצב זה ישפיע על כוונתי זו ?
    אני מודה לכם מאד

לקביעת תור
    סגירה
    קוליטיב התקף בהריון

הוספת תגובה

• קוליטיב התקף בהריון - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    08/04/2011

יש להתחיל טיפול כדי להביא רגיעה מבחינת המחלה
    ניתן לטפל בסטרואידים
    לקראת הלידה יד לבצע ייעוץ לגבי אופן הלידה בהתאם למצבך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בגרון בהריון
    טל
    06/04/2011

בשבוע 11 התגלתה אצלי יתר פעילות של בלוטת התריס (T4- 21.2)
    לאחר פגישה עם אנדוקרינולוג הוחלט לא להתחיל טיפול תרופתי עדיין,
    אך מאז עשיתי אולטראסאונד בגרון וגילו ציסטה בגודל 0.8 ס"מ.
    הופניתי להריון בסיכון גבוה.
    אנא הסבירו האם ציסטה כזו יכולה להיות מסוכנת בהריון?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בגרון בהריון

הוספת תגובה

• ציסטה בגרון בהריון - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    08/04/2011

לא ברור טיבה של הציסטה ע"פ תיאורך התייעצי עם הרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי,עצירה בגדילת העובר,שאלה דחופה !
    הילה
    06/04/2011

היי,אני בת 45 ,זהו הריון ראשון ולפניו הפלה,עקב התקצרות צואר רחם עברתי ניתוח תפר ועפ"י הבדיקה כעת אורך צואר סגור 37 מ"נ ונצפה תפר במקום,אני בשבוע כעת בשבוע 22 ,עברתי סקירה מאוחרת ועלה כי יש עצירה בגדילת העובר,קטן מגיל ההריון עפ"י מדידה ומשקל,מיעוט יחסי של מי שפיר עם afl (מה זה?)10,העובר באחוזון 16 אך עם הקפי הראש והבטן קטנים מתחת לאחוזון 10 ,שליה אחורית מעובה הל-4-5 ס"מ (מה זה?),זרימות דם תקינות בחבל הטבור 2.5 sd ובעורקי הרחם ללא notching (מה זה?) אני מאוד מודאגת הרופא שלי הנחה מידית לשמירת הריון מידית ומעקב צפוף+בדיקות קרישיות דם וחלבון בשתן ומעקב לחץ דם כל יומיים ואמר שהחשש שלא תתפתח גם רעלת הריון ואצתטך אישפוז משבוע 25,לדבריו רק משבוע 25 ניתן להתערב בענייני מצוקת עובר. אני פותחת הבעיה להתיעצות איתכם- מה עושים? ניתן לסייע רפואית ובכלל לשיפור ופתרון הבעיה? יש משהו שאני יכולה לעשות? זו בעיה נפוצה? מה הסיכויים של העובר לשרוד+ לידה תקינה+ ובמידה שזה יעבור בשלום אז האם חלילה הילוד צפוי למומים ו/או בעיות התפתחותיות?
    כמו כן האם אתם יודעים עפ"י הידע והנסיון שלכם-דיקור סיני, טיפול הומוטקסולוגי, הומיאופטי ושימוש בצמחים סיניים יכולים לסייע בבעיה כזו ?.אני מודה מראש על תשובתכם בהקדם לשאלתי הדחופה !!

הוספת תגובה

• היי,עצירה בגדילת העובר,שאלה דחופה ! - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    08/04/2011

קשה לתת ייעוץ מקיף
    פגור בגדילה העוברית המתחיל בשלב כה מוקדם בהריון אינו מבשר טובות ויש לבצע מעקב צמוד
    לצערנו פרט למעקב והחלטה לגבי הצורך ביילוד אין אפשרות לטיפול תוך רחמי גם לא ע"י רפואה אלטרנטטיבית
    פני לייעוץ הריון בסיכון גבוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכי בבקשה לטיפול ברפואה הסינית

יודעת דבר
    17/05/2011

מתוך התנסות אישית הרפואה הזו יוצרת ניסים. קחי לך סדרת טיפולים אינטנסיבית של דיקור כרגע ואחר כך תרדי לפעם בשבוע. מישהו שמתמחה בפיריון ונשים.
    מאחלת לך בהצלחה רבה ומתפללת לשלומכם :)

בשורות טובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר רימון שלום רב
    יעל
    06/04/2011

שמי יעל איזנשטיין, הייתי מטופלת אצלך לפני שלוש שנים (רעלת הריון, סכרת הריונית, לחץ דם, בצקות, שמירת הריון שהסתיים בקיסרי).. לא חסר. תודה רבה על הטיפול.
    רציתי בבקשה לשאול, כרגע אני בהריון, ממש בהתחלה שבוע 4+4, האם עלי להתחיל מעקב הריון ישר אצלך (מרפאה לסיכון גבוה) או אצל רופא רגיל.
    ושאלה נוספת מה הסיכויי שבהריון הזה יחזרו כל התופעות שפורטו לעיל, והאם גם הריון הזה יהיה בשמירה... (אציין רק שאני בנתיים עוקבת אחרי לחץ דם ובמנוחה הוא נע בין 82/125 לבין 90/128) .
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר רימון שלום רב

הוספת תגובה

• ד"ר רימון שלום רב - תגובה

ד''ר אלי רימון
    06/04/2011

פני לרופא נשים לקבלת הפניה לאולטרסאונד שיבוצע בשבוע 7 לאישור ההריון ואז קבעי פגישה במרפאה להריון בסיכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה..

יעל
    06/04/2011

קבעתי כבר תור לבדיקת אולטרסאונד...
    השאלה השניה שלי היא מה הסיכויי שבהריון הזה יחזרו התופעות שהיו בהריון קודם (רעלת הריון, סכרת הריונית, לחץ דם, בצקות, שמירת הריון) והאם ההריון יסתיים גם כן בקיסרי או שיש סיכוי ללידה רגילה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה.. - תגובה

ד''ר אלי רימון
    08/04/2011

סכוי גבוה להשנות רעלת
    לגבי הלידה מוקדם לאמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרפ' יריב
    שלי
    06/04/2011

היי
    הריון ראשון עם סכרת הריון, מאוזנת ע"י דיאטה ולקראת הסוף חצי כדור גלובן בערב
    אחרי שבועיים של ניסיונות זרוז ניתחת אותי ונולד בני החמוד במשקל של 4350....
    (הערכת משקל היתה קרובה ל 4 קילו)

עכשיו אני בהריון שני, שבוע 33, עם סכרת שמאוזנת בדיאטה בלבד
    מטופלת בהיי ריסק, אצלכם....
    הרופא המטפל המקסים אמר לי שיש אפשרות טובה שיהיה קיסרי שני, כי לא נוהגים לזרז אחרי קיסרי.... ואם מזרזים זה ממש בעדינות.....

מה דעתך אל ניסיון ללידה רגילה אחרי קיסרי?(בהתחשב בנתונים....)
    יש לי הערכת משקל בשבוע 36+5.... איך אפשר אולי להתייעץ איתך אחריה באופן פרטי?

המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרפ' יריב

הוספת תגובה

• שאלה לפרפ' יריב - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    06/04/2011

אין צורך לבצע הערכת משקל ציבורית
    פני לייעוץ (תאמי תור) נבצע הערכת משקל ונדון בכל האפשריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלקסן בהריון
    אני
    05/04/2011

שלום רב,
    בת 25 שבוע 21+ 2 הריון ראשון. לאחר אירוע מוחי לפני שנה ובעקבותיו סגירת PFO ביוני האחרון.. בבידקת קרישיות נמצא פגוע רק factor II.
    כאשר רציתי להכנס להריון קיבלתי אישור מרופאה מומחית בתחום המטוגניקולוגית(דר' דורית בליקשטיין)והיאהמליצה על הפסקת הטיפול התרופתי(אספירן או פלביקס) וקבלת קלקסן אך ורק במשכב הלידה. כמו כן, המליצה על מעקב במרפאה להריון בסיכון גבוה.
    במרפאה להריון בסיכון גבוה (של מכבי) נתנו לי 60 מ"ג קלקסן ביום כטיפול מניעתי במהלך כל ההריון (בניגוד למה שהציעה דר' בליקשטיין).
    בתחילה, היה סביר לקבל את הזריקות אך ככל שהתקדם ההריון ופחתו תופעות הלוואי (בחילות והקאות)שמתי לב לכך שדווקא אחרי קבלת זריקת הקלקסן מופיעות אצלי תופעות לוואי שהם כביכול של הריון אך לפני הזריקה אני לא סובלת מהם- זה יכול להגיע באמת עד להקאה ובמקרים הטובים רק לבחילה קשה. וזה מעבר לכך שאני חשה דחייה מהזריקה ממש כפי שאני חשה דחייה ממאכלים מסויימים ואומרים שאם חשים דחייה כנראה שזה לא טוב לעובר ולכן הוא גורם לגוף האם לדחות דברים מסויימים.
    על כן, כשלושה שבועות אני כבר לא נוטלת קלקסן.
    למרות תחושת האמונה החזקה שאין אצלי צורך בקלקסן, בעלי ואני חוששים מהפלה או פגיעה בעובר.
    שאלתי היא כזו: האם בקבלת קלקסן כפעמיים בשבוע במינון זה הינה אפקטיבית או שזה כמו לא לקבל טיפול כלל? האם עליי לקחת את כל המינון או כלום?
    אודה לתשובתכם המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    קלקסן בהריון

הוספת תגובה

• קלקסן בהריון - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    06/04/2011

קשה לתתת ייעוץ על סמך הנאמר
    בכל מקרה יש לקבל החלטה לגבי טיפול יומי או ללא טיפול בכלל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעלת הריון
    נילי
    05/04/2011

נ+1
    כמה מההריונות מהנסיון שלכם, בהם היתה רעלת הריון מכל סוג שהוא הסתיימה במות האם? רני רוצה להיכנס להריון, אך מסיבות בריאותיות שונות בעלי מאוד חושש.
    האם יש בכלל בארץ מקרים בהם בשל רעלת ולחץ דם ההריון הסתיים במוות של האם

לקביעת תור
    סגירה
    רעלת הריון

הוספת תגובה

• רעלת הריון - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    06/04/2011

נדיר ביותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבירת אחוזונים בעובר
    בהריון
    04/04/2011

שלום לכם,
    אני בשבוע 36 להריון, עם cmv ועובר שנדבק בcmv ומעקב בבתי חולים אצל מלינגר ופרופ' ליפץ ובדיקת mri תקינה וגם הבדיקות המכוונת תקינות.
    לפני 10 ימים עשיתי בדיקה מכוונת לcmv ונמצא כי העובר קטן מאחוזון 30 לאחוזון 16, כאשר עד שבוע 32 הוא היה מתאים לגיל ההריון והיה באחוזון 60. קיבלתי הפניה להריון בסיכון גבוה, אך התור מאוד ארוך רק בעוד שבועים, מה עליי לעשות? האם אני צריכה לגשת למיון יולדות ולבקש בדיקה דחופה - עברו עשרה ימים מאז הבדיקה האחרונה.
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    שבירת אחוזונים בעובר

הוספת תגובה

• שבירת אחוזונים בעובר - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    04/04/2011

יש מקום להערכת משקל חוזרת
    התיעצי עם הרופא המטפל כיצד לנהוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקצרות צוואר הרחם שבוע 21
    תתיאנה
    04/04/2011

שלום,

אני בהריון תאומים שבוע 20.4 .

לפני כשבועיים הייתי בבית החולים בשל כאבים חזקים בבטן תחתונה והתקשות - בדקו אותי ונתנו לי אינפוזיה שוחררתי וכל בסדר - במדידת צוואר הרחם היה 4.46 ס"מ

לפני יומיים הייתי עוד הפעם במיון בשל כאבים חזקים - בעצם צירים מוקדמים - נתנו לי אינפוזיה עם תרופה הצירים פסקו ושוחררתי הביתה למנוחה 4 ימים - בבדיקת צוואר הרחם היה 3.1 ס"מ .

הרופא רשם הצוואר אחורי סגור וארוך. אבל בשבועיים האלה ני יודעת שהוא התקצר האם אני צריכה לעדכן את הרופא שלי והלתייחס לזה יותר ברצינות ??? האם זה יכול להוביל ללידה מוקדמת??

לקביעת תור
    סגירה
    התקצרות צוואר הרחם שבוע 21

הוספת תגובה

• התקצרות צוואר הרחם שבוע 21 - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    04/04/2011

אמנם אורך הצוואר התקצר אך הוא עדיין תקין
    המשיכי מעקב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס ורעלת הריון
    רינה
    03/04/2011

שלום רב,
    ילדתי לפני 3 חודשים. האבחנה היתה רעלת הריון מסוג help היתה לי החמרה משמעותית באנזימי הכבד.
    נכון לרגע זה, 3 חודשים אחרי הלידה, אנזימי הכבד טרם הסתדרו. (הם אומנם במגמת ירידה, אך עדיין לא הסתדרו.)
    1. מה ניתן לעשות בעניין?
    2.הבנתי שעלייל בצע בדיקה של קרישיות יתר- מתי נכון לבצע אותה? האם חצי שנה לאחר הלידה? אני מתכוונת לבדיקה שאינה כלולה בסל.
    3. אם ביצעתי בדיקות של קרישי דם והם היו תקינות, האם זה קשור לקרישיות היתר? (כלומר, האם אחד משפיע על השני? האם זו סיבה לנחמה קלה, העבודה שקרישת הדם והטסיות היו תקינות?)
    4. אני קוראת כל הזמן שאתם משיבים כי ישנה סבירות גבוהה לרעלת שתשנה גם בהריונות הבאים. האם כל סוג של רעלת יכולה לחזור, או שאתם מתכוונים דווקא לרעלת הזו שציינתי,שלה יש סבירות גבוהה עוד יותר? (שהרי למיטב הבנתי רעלת "לא אוהבת" הריון שני.....
    5. במהלך ההיריון התגלה תת תפקוד של בלוטת התריס. טופלתי באלטרוקסין. כחודש וחציע אחרי הלידה הפסקתי לקחת על מנת לבדוק האם היא הסתדרה. התוצאה היתה 4.45. האם עלייל המשיך לקחת את התרופה? האם יש סיכוי שלא אצטרך לה יותר? האם זה עניין של זמן, ועוד כמה חודשים היא יכולה להסתדר?
    6. במידה ואנזימי הכבד לא ירדו, מהו הטיפול? האם בקולקסן?

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס ורעלת הריון

הוספת תגובה

• בלוטת התריס ורעלת הריון - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    03/04/2011

הרבה שאלות...
    לגבי אנזימי הכבד במידה ולא יורדים יש מקום לייעוץ רופא המומחה לבעיות כבד
    לא ברור אלו בדיקות יתר קרישתיות בצעת ויש מקום לייעוץ מסודר ע"י רופא המומחה בהריון בסיכון גבוה טרם ההריון הבא
    לא ניתן לייעץ על סמך הנתונים שציינת לגבי המשך הצורך באלטרוקסין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס ורעלת הריון

רינה
    03/04/2011

תודה על המענה המהיר.
    מצטערת על ריבוי השאלות, אך אני מסתובבת ומתרוצצת בין רופאים וטרם קיבלתי מענה לשאלותיי.
    מהו טווח הזמן שעליי לחכות מאז הלידה בכדי שתפקודי הכבד יסתדרו?
    ביצעתי בדיקה דם של קרישי דם, שיצאה תקינה. (בדיקה שמוסרים את המבחנות מיד למעבדת הסירקוז). האם נכון להמתין חצי שנה עד לביצוע קרישיות יתר?(בדיקה שלא כלולה בסל, למיטב הבנתי)
    אלו עוד גורמים יכולים להיות קשורים לעלייה הכל כך משמעותית בהריון (מבחינת אנזימי הכבד)?
    האם נכון להניח, שאם הבדיקה הפשוטה של קרישת הדם יצאה תקינה, גם קרישיות היתר תהיה תקינה, או שזה כלל לא קשור אחד לשני?
    בבקשה השיבו לשאלותיי (המרובות)...אני די דואגת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס ורעלת הריון - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    03/04/2011

קשה לענות מבלי לראות את הבדיקות
    במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה