פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת ריאות אחרי ניתוח מעקפים
    יוליה
    25/08/2008

אבי עבר ניתוח 2 מעקפים ב-22/7/08. ב-21/8/08 אושפז בבי"ח העמק עפולה (שקרוב לביתו) עקב איבוד הכרה רגעי + חום 38.2 + רעד+ כאבים בחזה+ חולשה. בבדיקה שקיעת דם 55 וליקוציטים קצת מוגברים. פיענוח CT חזה: לא ניצפו גושים חשודים או קולקציות במיצר. אין עדות לנוזל פריקרדיאלי. ניצפה נוזל פלאורלי מצד שמאל בחלקו תת ריאתי בכמות בינונית, מלווה בתסנין מעורב באונה תחתונה משמאל. הצללה פסית הודגמה גם באונה תחתונה מימין, הממצא משמאל יכול להתאים לתסנין דלקתי עם תפליט או DRESSLER? בהתיעצות עם זיהומולוג הוחלט שזו דלקת ריאות אטיפית, קיבל TAVANIC ל-10 ימים ושוחרר. אני קצת לא רגועה שהוא טופל בבי"ח שבו אין מנתחי לב שהוכשרו לטפל בסיבוכים של ניתוחי לב ולפי הפיענוח נראה לי שהייתה התלבטות לגבי מצבו. מאד אודה לך אם תחווה את דעתך: האם כדאי לבקש התיעצות נוספת עם מנתח לב שניתח אותו או שזה נראה לך חד משמעי? ועוד שאלה: כיצד ניתן לקבל התיעצות במסגרת הנוהלים?תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת ריאות

ד''ר סאמר דיאב
    04/09/2008

דלקת ריאות הינו סיבוך ידוע לאחר ניתוח לב, וזיהומולוגים הם המוסמכים לטיפול בסבוך זה. בכל אופן חודש לאחר ניתוח מעקפים יש צורך בבקורת במרפאת חוץ אצל המנתח. יש לקבוע לפנות למנתח .
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ששכחתי
    שירי
    21/08/2008

האם מותר לי לעשות כושר צעידות וכו? או להמנע והאם מותר לי ליטוס כי אני מתפקד כרגיל מה הסכונים וכמה ניתן למשוך את הניתוח לדעתך אם המצב נשאר סטטי פחות או יותר

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת ששכחתי

הוספת תגובה

• החלפת מסתם

ד''ר סאמר דיאב
    04/09/2008

שלום שירי
    שוב מחלת היצרות של מסתם אאורטאלי הינה מחלה קשה וניתנת לריפוי ע"י החלפת המסתם. לדעתי צריך לעבור ניתוח בהקדם האפשרי.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחיפות

אזרח
    06/09/2008

לרופא המלומד... הצרות קשה של מסתם אאורטלי, ללא סימפטומיים כלל, צריך לנתח בהקדם? שלח לי את הקישור למאמר בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מ יותר מסוכן גובה המפל לחצים ?
    שירי
    21/08/2008

או קוטר מסתם אורטלי? בן 39 מסתם אורטלי מסויד ביקוספידלי בערך 0.7 וומפל מקסימלי של של 113 וממוצע של 80 מרגיש טוב ללא סמפטומים הייתי רוצה לדעת האם אני חיב להתנתח SOS? או אפשר לחכות כמה חודשים? מה הסכונים של לחכות? ועד כמה יכול מפל הלחצים להגיע? תודה על תשובתך ד"ר

הוספת תגובה

• החלפת מסתם

ד''ר סאמר דיאב
    04/09/2008

שלום שירי.
    לפי הנתונים שאתה כותב אתה סובל מהיצרות בדרגה קשה מאוד של מסתם אאורטאלי בנוסף לכך יש לך מום לב מולד ( ביקוספידאלי ). ההמלצה לעבור ניתוח להחלפת המסתם,
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות מסתם לתינוקת
    סופי
    20/08/2008

ביתנו בת החודש אובחנה כבעלת מום לבבי בשם Av Canal כאשר הפגם הוא במחיצה שבין העליות - דליפה של המסתמים בחומרה בינונית (אין כרגע סימנים חיצוניים בהנהגות הילדה לבעיה) ולפיכך הוסבר לנו בשניידר פ"ת שנצטרך כרגע מעקב ולפי ההתפתחויות ניתוח עד גיל שנתיים לערך. הוסבר לנו שבניתוח יסגרו את הפגם ויתקנו את המסתם ושע"פ הצלחת התיקון בניתוח יקבע האם הילדה תזדקק לניתוח נוסף כעבור מס' שנים. שאלותיי הן: 1. באיזה מצב לאחר הניתוח יידרש ניתוח נוסף ומה משמעותו - החלפת המסתם? לכמה שנים מחזיק מסתם? האם החלפות מסתם פוגעת בתוחלת חיים ואם כן כיצד? 2. במידה והתיקון יעבור בהצלחה המירבית האם ניתן לצפות שזה יהיה לכל החים ויאפשר לה תוחלת חיים נורמלית כמו ילד רגיל?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות מסתם לתינוקת

הוספת תגובה

• דלגתם על פנייתי...

טליה
    28/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ???

טליה
    07/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הם לא מבינים

נוריאל
    07/09/2008

את צריכה להתיעץ עם פרופ וידנה או עם דר ליאור ששון מבי"ח וולפסון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין מסתם ביולוגי מפרה לבין
    עדי
    18/08/2008

מסתם מחזיר? ומה מחזיק יותר מעמד ויותר שנים? שמעתי שהעגל יותר עמיד האם זה נכון? והאם יש במסתמים ביולוגים סוגים של טובים יותר ופחות?

הוספת תגובה

• מסתם ביולוגי

ד''ר סאמר דיאב
    20/08/2008

שלום דנה.
    נמצאים היום על המדף הרבה סוגים של מסתמים ביולוגים, לגבי המסתם מחזיר הינו מסתם שנלקח בשלימותו מהלב של החזיר ובנוי כמו המסתם שלנו ללעומת זאת מסתם מהפרה בנוי במפעל מפריקרד של הפרה ומבחינה הנדסית שונה מזה של החזיר.
    לגבי מה יותר מחזיק : זו שאלה חשובה מאוד בתחום של השתלת מסתמים והרבה חברות מתחרות ביניהם והרבה מחקרים שבודקים את זה נכון להיום אין תשובה חד משמעית לגבי מי חזק יותר כי אפשר למצוא מחקרים לכאן ולכאן. לגבי האם יש סוגים טובים יותר אז שוב השאלה חשובה ונחקרת היטב ומבחינת טוב או לא זה תלוי בנתונים של החולה מבחינת גיל גודל החולה ובעיקר גודל שורש האאורטה שלתוכו מושתל המסתם. לכן ההחלטה על סוג המסתם המושתל לחולה נכנסים פרמטרים מרובים ושונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה ברשותך
    עדי
    14/08/2008

עשיתי היום אקג ואלו התוצאות: left ventriclar hyprtrophy voltage criteria for lvh lvh with systolic overloadהבנתי שזה משהו כמו התרחבות בחדר שמאל אבל באקו מלפני חודשיים ראו את חדר שמאל תקין ראה נתונים שלי תשובה קודמת יש מה לדאוג? תודה מראש ד"ר

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה אחרונה ברשותך

הוספת תגובה

• עיתוי לניתוח

ד''ר עובד כהן
    16/08/2008

אקג הוא לא מדד טוב להתקדמות של ההתעבות של חדר שמאל עליה דיברתי כנזק שחלקו בילתי הפיך ובמידה ולא מחליפים את המסתם האאורטלי החולה מאד שלך.
    במידה והניתוח יתאחר החדר ימשיך להתעבות ויגרם לו נזק בילתי הפיך
    הבדיקה המתאימה לקבוע את מידת ההתעבות הינה אקו לב בלבד....אקג רק נותן רמזים אך לא יכול למדוד שום דבר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתונים נוספים על המסתם האורטלי שלי
    עדי
    13/08/2008

מאקו שעשיתי לפני חודשיים: מסתם אורטלי ביקוספידלי מסויד , מפל לחצים מקסימלי 100 וממוצע סביב 65, שטח מסתם 0.75 אי ספיקה אורטלי קלה עד בינונית, לא נמצאה התרחבות האורטה העולה, תפקוד תדין וערני של חדר שמאל עם מקטע של 75%. האם ד"ר נראה לך שהניתוח אמור להתקיים בחודשים הקרובים או ניתן לחכות כי אני ללא סמפטומים וחדר שמאל גם לא מורחב מהי דעתך??????? המון תודה ד"ר אני מאוד מעריכה את תשובתך המקצועית והמהירה. אגב על איזה מנתח לב מומחה למסתמים הכי טוב שיש אתה ממליץ מאזור המרכז ר"ג תל אביב?

הוספת תגובה

• תזמון ניתוח

ד''ר עובד כהן
    14/08/2008

מהנתונים שאת מוסרת יש צורך לבצע את הניתוח בהקדם עם מפל כזה ושטח פני מסתם כזה קיים סיכון גבוה מאד שיתחיל להווצר נזק בלתי הפיך לשריר הלב ולכן על מנת למנוע זו יש לפתוח את הסתימה במוצא הלב.
    יש כירורגים רבים וטובים במרכז הארץ שיכולים לתת מענה לבעייתך
    הפורום הזה לא יכול להמליץ או לשלול רופאים
    בברכה והצלחה
    ד"ר כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו מסתם On-X? האם הוא מכני ?
    עדי
    13/08/2008

ואין צורך בקומדין רק באספרין?

לקביעת תור
    סגירה
    מהו מסתם On-X? האם הוא מכני ?

הוספת תגובה

• on x

ד''ר עובד כהן
    13/08/2008

אכן זהו מסתם מכאני פגשתי אותו בשהותי בארה"ב שם היה כבר נסיון של כמה עשרות חולים עם החולה הזה. פרופיל הזרימה שלו הינו מצויין וכיוון שזה משפיע על יצירת קרישי דם על השסתום הוא נחשב לפחות לפי נתוני היצרן לפחות טרומבוגני או פחות יוצר קרישים סביבו. הנסיון עימו הוא יחסית קטן ולכן אין בטיחות לגבי השימוש בו כפי שיש במסתמים האחרים שהושתלו במאות אלפי חולים. למיטב ידיעתי עדיין אין סוכן בארץ אך במידה ויש התעניינות ניתן לברר ולהזמין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם צריך לקחת אתו גם קומדין ?

עדי
    13/08/2008

או מספיק אספרין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קומדין ב און איקס

ד''ר עובד כהן
    14/08/2008

קיימים דווחים על כך שניתן להשתמש במסתם זה באספירין בלבד. אך הדווחים הללו עדיין בודדים וקשה לבסס ולגבש דיעה מוצקה על סמך נסיון דל
    אני הייתי נותן קומדין עם יעד INR של בסביבות 1.5-2 עם מסתם זה בניגוד למסתמים אחרים מכאנים שם הדרישה היא מעל 2 לפחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת מסתם אורטלי
    עדי
    11/08/2008

שלום ד"ר יקר אני בת 38 אם מסתם אורטלי ביקוספידלי מלידה שקוטרו0.75 ומפל לחצים בסביבות 100 ללא סמפטומים עושה פעילות גופנית לעיתים חוטפת עייפות מבלי לעשות פעילות אבל לא יודעת אם זה קשור למסתם אמרו שלי שאני צריכה לעבור ניתוח ובררתי על ניתוח חתך קטן מהצד והבנתי שלא ניתן לעשות את זה באורטלי שאלתי היא מה דעתך על לשים מסתם אורטלי ביולוגי אני מאוד מפחדת מהקומדין והתופעות לוואי שלו כמו דימומים וסימנים כחולים מבלי לקבל מכה וזה לדעתי מגביל את כל מהלך החיים ואני אוהבת לחיות! לטוס להנות וכו שכחת לציין שיש לי 3 ילדים שאלתי היא: האם אפשר לקחת קלקסן להזריק במקום קומדין הבנתי שאין לו את תופעות הלוואי הנוראיות הללו, ושנית כמה זמן מחזיק מסתם ביולוגי? אמרו לי שבגילי יכול להחזיק גם 5 שנים? האם זה נכון וקשור לאורח חיים אם מורידים הילוך וחיים יותר בנחת המסתם מחזיק יותר מעמד?:-) והאם ניתן אחכ להחליף את המסתם בצינתור? המון תודה ד"ר אם תוכל לענות לי על כל שאלותי כי אני חוששת מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת מסתם אורטלי

הוספת תגובה

• מסתם אאורטלי

ד''ר עובד כהן
    12/08/2008

שני שלום
    במצב של חסימה אאורטלית עם מפל של 100 הלב צריך להתאמץ מאד בשביל להזריק מספיק דם בהתאם לצרכי הגוף והמאמץ הזה גורם להתעבות של שריר הלב ונזקים נוספים שבשלב מאד הופכים לבילתי הפיכים. ולכן במדדים כאלה מומלץ לבצע את הניתוח ולא לדחות אותו.
    חתך קטן מהצד לא עושה את הניתוח פחות מורכב או פחות מסוכן מהניתוח הרגיל.
    הצורה הטובה והבטוחה לעשות את הניתוח היא במתכונת הקוונוונציונלית ואחוזי ההצלחה של הניתוח בגילך ובמצבך הם מצויינים מעל 95 אחוזי הצלחה.
    לגבי השאלה ביולוגי או מכאני החשש מקומדין הוא מוצדק ואכן מסתם ביולוגי יאפשר 10-15 שנים של שקט ללא קומדין על כל הטירדה והסיכונים לדימומים הכרוכים בטיפול בקומדין אבל...את צריכה להיות מוכנה לכך שבעוד כך וכך שנים תאלצי לעבור ניתוח נוסף זה השיקול המרכזי נגד המסתם הביולוגי. אני חייב לציין שכיום יותר ויותר אנשים צעירים מעדיפים מסתם ביולוגי כדי לא להיות תלויים בקומדין. למרות הצורך בניתוח נוסף בעתיד.
    עם זאת רוב האנשים מתחת לגיל שישים מעדיפים מסתם מכאני הדורש טיפול ע"י קומדין.
    בכל מקרה ממליץ לבצע את הניתוח עכשיו ולא לדחותו כייון שהעיתוי חשוב מאד במקרה שלך.
    במידה ואת צריכה מידע נוסף אשמח לספק אותו..
    בברכה והצלחה
    עובד כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתונים נוספים על המסתם האורטלי שלי

עדי
    12/08/2008

מאקו שעשיתי לפני חודשיים: מסתם אורטלי ביקוספידלי מסויד , מפל לחצים מקסימלי 100 וממוצע סביב 65, שטח מסתם 0.75 אי ספיקה אורטלי קלה עד בינונית, לא נמצאה התרחבות האורטה העולה, תפקוד תדין וערני של חדר שמאל עם מקטע של 75%. האם ד"ר נראה לך שהניתוח אמור להתקיים בחודשים הקרובים או ניתן לחכות כי אני ללא סמפטומים וחדר שמאל גם לא מורחב מהי דעתך??????? המון תודה ד"ר אני מאוד מעריכה את תשובתך המקצועית והמהירה. אגב על איזה מנתח לב מומחה למסתמים הכי טוב שיש אתה ממליץ מאזור המרכז ר"ג תל אביב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת מסתם פעם שניה
    יהודה סרוק
    10/08/2008

לפני 11 שנים הושתל בליבי מסתם אאורטלי ביולוגי ועתה הגיעה הזמן להחליפו. שאלתי האם ניתן להמשיך בביולוגי ,והאם אפשר לבצע זאת בניתוח מינימל.

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת מסתם פעם שניה

הוספת תגובה

• ניתוח חוזר מסתם אאורטלי

ד''ר עובד כהן
    12/08/2008

אפשר ורצוי (במידה וקיימת אינדיקציה מתאימה) להחליף את המסתם הביולוגי השחוק...
    זה גם זמן מתאים לבלאי של מסתם כזה. הניתוח הוא עם סיכון קצת יותר גדול מזה של הפעם הראשונה אך עדיין סיכויי ההצלחה בניתוח טובים.
    אין אפשרות לבצע זאת במינימל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לתיקון מום AV CANAL
    טליה
    08/08/2008

שלום, לפני שבועיים וחצי ילדתי תאומים, בן ובת, וארבעה ימים לאחר הלידה התינוקת אובחנה ע"י קרדיולוגים כבעלת מום - av canal. הוסבר לנו שידרש ניתוח לתיקון עד גיל 3 חודשים ויש לנו תור לבדיקות והכרות ראשונית בשניידר בשבוע הבא (שם מתוכנן הניתוח). שאלותיי הן: 1. בתקווה ואמונה שהניתוח יעבור בשלום ובהצלחה המירבית האם זה ישפיע על תוחלת חייה (הוסבר לי שלגבי איכות החיים לא יהיה הבדל מילד רגיל האם זה נכון)? 2. מה הסיכויים להצלחת ניתוח כזה והאם המום נחשב מאד חמור/נדיר? 3. בעלי ואני בריאים וצעירים (תחילת גיל ה-30), מדובר בהריון ספונטני (שלישי) - ממה יכול לנבוע המום? (אגב, לא נתגלה בסקירת מערכות ותודה לאל אין תסמונת דאון). 4. לולא שמעו איוושה שבעקבותיה היא נבדקה והמום נתגלה לא ניתן לראות עליה כרגע סימנים - היא אוכלת יפה, עולה במשקל, ללא התנשמויות או עייפות מוגברת אך הוסבר לנו שזה יכול להשתנות בשל לחץ ריאתי/אי ספיקת לב - האם כדאי להמתין מס' חודשים/שבועות לניתוח מתוכנן ולהסתכן שמצבה יורע ויידרש ניתוח חרום או שמא למשקל גוף יש יותר חשיבות כפרמטר לחוזקה ולהצלחת הניתוח? מצטערת על כמות השאלות אבל אחרי שעברנו את ההלם ועיכלנו אנחנו רוצים להבין ולדעת כמה שיותר... תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לתיקון מום AV CANAL

הוספת תגובה

• AV CANAL

ד''ר עובד כהן
    12/08/2008

במידה והניתוח עולה יפה והמום מתוקן ככל הנראה ניתן להינות מאורך חיים תקין.
    הסיכויים להצלחת הניתוח טובים מאד.
    המום איננו חייב לנבוע מגנטיקה לא תקינה אלא מהתפתחות לא תקינה של האיברים בתקופה העוברית ואין קשר לבריאות ההורים.
    יש לתקן את המום בגיל שלושה חודשים לפני שתתפתח אי ספיקת לב ולא להמתין לכשלון לבבי ..
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך

טליה
    16/08/2008

ראשית, תודה על המענה. לפני יומיים היינו בשניידר פ"ת ושם הוסבר לנו שהפגם הוא בחומרה בינונית בין העליות (דליפה של המסתם) ושלא כפי שסברו הקרדיולוגים היכן שילדתי אין פגם בין החדרים משום שקיימת ריקמה שסוגרת מעבר ולפיכך הניתוח לא יתקיים בהכרח בחודשיים הקרובים אלא ע"פ מעקב התנהגותי+אקו לב אולי אפילו לקראת גיל שנתיים. שאלותיי הן: למיטב נסיונך בסוג פגם כזה האם החמרה במצב (עייפות באכילה, התנשמויות וכיו"ב) בהכרח עלולה לבוא לידי ביטוי ואם כן מתי? האם תיקון מוצלח של מסתם בניתוח בגיל צעיר מחזיק לכל החיים ומשמעותו איכות ותוחלת חיים נורמליים? האם בסיום הניתוח נוכל לדעת על אחוזי ההצלחה או רק עם הזמן שחולף ע"פ מעקב? במידה והתיקון לא עולה יפה באיזה גיל להערכתך יידרש ניתוח נוסף להחלפת המסתם ולכמה שנים הוא מחזיק? כל כמה שנים יש צורך להחליף מסתם לאחר שהוא מוחלף פעם אחת? אני פשוט מנסה להבין את כל האפשרויות העתידיות כהשלכה מהניתוח והצלחתו... אודה לך על מענה לכל שאלותיי... ליאורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה להתייחסותו של ד"ר כהן

טליה
    19/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Coronary stents
    רועי
    06/08/2008

שלום רב אני סטודנט לרפואה ועושה עבודה קטנה על סטנטים ויש לי כמה שאלות קצרות 1. מה היחס בין DES ל-BMS המושתלים בארץ (באופן גס בלי מספרים מדויקים) 2. אם היו לי מאה חולים מה הייתה ההתפלגות בין הסטנטים הבאים: CYPHER, TAXUS, ENDEAVOR, XIENCE,COSTAR PROMUS, MEDTRONIC שוב רק בערך 3.אם השתלתי 100 סטנטים בחודש האחרון, כמה חולים היו לי בממוצע? זאת אומרת- כמה סטנטים מקבל חולה ממוצע בכל צינתור טיפולי(LAD, CX, RCA) תודה מראש רועי

לקביעת תור
    סגירה
    Coronary stents

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    12/08/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=80 id=link]קרדיולוגיה - רפואת לב[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• coronary stent

ד''ר ויקטור קרצמן
    17/08/2008

של ום קוללגה, אים כל השאלות כשורות להחנסת סטנטים יש ליפנות לקרדיולוגים ולא למנתחים בכל המיקרה ידוע היתב שהשקה של מעקב של עורק מאמרי תמיד יתר תוב מי הכנסת סטנט כלשהו סוג בכבוד דר וץקרצמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באמת...

איתי התותח
    26/08/2008

...לכן נשארים עם ה"ממרי" פתוח ו 4 מעקפים ורידיים סתומים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתם אורטלי
    אמיר
    05/08/2008

שלום שמי אמיר אני בן 30 , אני סובל מהיצרות במסתם האורטלי מלידה , כל שנה מגיל 11 אני מבצע בדיקות אקו למעקב. מצב בריאותי טוב מאוד אני לא סובל מקוצר נשימה או עייפות כולשהי רציתי לקבל ברשותך את חוות דעתך על הממצאים האחרונים של בדיקת אקו שביצעתי לפני מספר ימים התוצאות הן: אוושה סיסטולית רכה בבסיס הלב דרגה62 מסתם האורטלי דו צניפי אסימטרי עם היצרות ואי ספיקה בינונית חדר שמאל מורחב DD-5.0 DS-3.6 SF-34% הודגם מפל 25 ממ"כ ע"פ מסתם האורטלי. דפנות 9 מ"מ האורטה העולה 3.3 מ"מ נשלחתי לבצע בדיקות אקו במאמץ לבדיקת תפקוד חדר שמאל . עדיין לא ביצעתי את הבדיקה. הרופא אמר שלפי הבדיקה במאמץ הוא יחליט אם להמליץ על החלפת מסתם . שאלתי האם על פי הממצאים יש צורך בהחלפת מסתם או שאפשר לתקנו . אשמח לקבל את הערכתך המלומדת תודה , אמיר

לקביעת תור
    סגירה
    מסתם אורטלי

הוספת תגובה

• סליחה יש טעות ברישום התוצאה של דרגת

אמיר
    05/08/2008

טעות ברישום דרגת האוושה הנכון הוא דרגה 2/6

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצב לב
    אורי
    05/08/2008

לאחרונה עקב דופק נמוך הוחלט להשתיל לי קוצב לב - גילי 67. שאלתי: בעבר השתמשתי במדרסי נעליים מגנטיים נגד כאבי גב האם היום זה מסוכן ? מה לגבי מגנטים המונחים על המותניים מאותה סיבה לכאבי גב. שאלה נוספת: אני שבועיים אחרי השתלת הקוצב - מתי אוכל לחזור לפעילות ספורטיבית כמו שחיה סוג השחיה :האם מותר לשחות רק חזה - ולמשל חתירה אסור ? חדר כושר - הרמת משקולות , הליכון וכ"ו - כמובן בצורה מבוקרת ואיטית. האם יהיה אפשרי בכלל ?

לקביעת תור
    סגירה
    קוצב לב

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    12/08/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=80 id=link]קרדיולוגיה - רפואת לב[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת מסתם
    דוד
    02/08/2008

שלום, אבי צריך לעבור ניתוח החלפת מסתם. מבירור שעשיתי הבנתי שיש אפשרות לבצע זאת ללא ניתוח לב פתוח (בצורה לא פולשנית?). רציתי לברר באילו מקרים הליך כזה עשוי להיות עדיף?האם הליך זה הינו בשלב הנסיוני או שמא זהו כבר הליך שהוכיח את עצמו ובאילו מקומות בארץ מבצעים אותו?

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת מסתם

הוספת תגובה

• החלפת מסתם ללא ניתוח

ד''ר עובד כהן
    04/08/2008

קיימת אופציה להשתלת מסתם דרך צנתור. שיטה זו עדיין נסיונית ומבוצעת רק בחולים בסיכון גבוה מאד וכאלה שהסיכון הניתוחי הוא כזה שלמעשה מסרבים לנתח אותם. שיטה זו עדיין לא הניבה תוצאות משביעות רצון ואין כלל אפשרות להשוות את התוצאות להשתלת מסתם בניתוח.
    קרוב לודאי שבעתיד עם התפתחות הטכנולוגיה תהיה אפשרות להשיג תוצאות טובות גם בהשתלת מסתם דרך צנתור אך כרגע השיטה עדיין בחיתוליה. .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת מסתם ללא ניתוח לאדם בן 85

בני
    21/03/2009

שלום רב, אבי בן 85 וסובל מהצטברות נוזלים ומקוצר נשימה אחר מאמץ קל. כרגע מאושפז ומטופל בפוסיד, דבר שפתר חלקית את הבעיה. הרופאים טוענים שהוא צריך לעבור ניתוח להחלפת מסתם. מפאת גילו, האם לא רצוי לשקול החלפת מסתם ללא ניתוח?.... האם אוכל לקבל מעט פרטים על פרוצדורה זו ועל השלכותיה?.... אודה מאד על תשובתכם, בני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה מסתם מדובר.

ד''ר עובד כהן
    22/03/2009

שלום בני אתה לא מזכיר באיזה מסתם מדובר. הניתוח המינימלי הוא רק ואני מדגיש רק לגבי מסתם אאורטלי. משום מה יש לי הרגשה שאתה מדבר על בעייה במסתם המיטרלי ובמקרה כזה אין פיתרון מינימלי
    בבקשה תן לנו יותר פרטים .

בברכה עובד כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה