מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיוני04/01/2009
שלום רב, אולי אתם תדעו לענות לי: האם יש אלטרנטיבה לניתוח לב פתוח לצורך תיקון מסתם מיטראלי (כגון לפרוסקפיה) ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרנטיבה לניתוח לב פתוח
ד''ר עובד כהן04/01/2009יש ניתוחי תיקון המסתם המיטרלי המתבצעים בטורקוסקופיה וניקראים בג'רגון המקצועי מיני מיטרל.
אך גם הם ניתוחי לב פתוח - כלומר מתחברים למכונת לב ריאה ומשתקים את הלב אך במקום החתך הגדול באמצע החזה עושים חתך קטן של כ 5 ס"מ בדופן בית החזה הימני. ועוד שני חורים קטנים לצורך החדרת המצלמה ומכשירים נוספים ובאמצעותם מבצעים את הניתוח.
ברמבם הצטבר נסיון בביצוע ניתוחים אלה ונשמח לעמוד לרשותך בעת הצורך
ד"ר כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהציפי31/12/2008
שלום רב, האם לעשן כ-3 סיגריות ליום זה כזה נורא מבחינת בריאות הלב? אני ככה כבר שנים, וזה כיף לי. אני לא רוצה להפסיק. מה אתם אומרים? אני חייבת להפסיק לדעתכם? אגב, אני בת 50. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון
ד''ר עובד כהן31/12/2008שלוש סיגריות ליום, זה 1000 סיגריות בשנה ומה שחשוב זה הנזק המצטבר.....
זהו נזק קשה ביותר שחלקו הוא בילתי הפיך וחלקו הפיך. הנזק הינו גם לריאות וגם לכלי הדם.
בסיגריה קיימים כ 400 חומרים המזיקים לבריאותנו מתוכם כ 50 חומרים מסרטנים בעיקר לכבד, לריאות - בנוסף חומרים הגורמים לדלקת כרונית ההולכת ומצטברת לאט לאט בכלי הדם וגורמת בסופו של דבר להתקפי לב וארועים מוחיים.
הקצב של התקדמות המחלה הינו איטי בדיוק כמו קצב עישון הסיגריות שלך אבל לצערינו הרב הנזק הינו מצטבר ואם את בת חמישים ומעשנת כבר 25 שנה בערך הרי שהנזק הינו של 25000 סיגריות שזהו נזק עצום....
קשה מאד להפסיק אך קשה יותר לחיות חולים וסובלים
כדאי מאד להפסיק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
ד''ר סאמר דיאב16/01/2009שלום ציפי.
בנוסף להסבר של דר כהן. בישראל מתים כל שנה כ- 400 אנשים כתוצאה ממחלות הקשורות לעישון פסיבי, נמצאים בקרבת אנשים מעשנים אך בעצמם לא מעשנים. כמו כן יש לציין שבזמן מלחמת העולם השניה אחוז סרטן הריאות אצל נשים היה מהנמוכים והמחלה בקרבתם הייתה נדירה וזה בגלל שהנשים לא עישנו. בהמשך אחוז הנשים המעשנות עלה ובהתאם גם סרטן הריאת עלה אצלן והיום סרטן ריאות אצל נשים נהיה מס' 2 מבחינת כלל מחלות הסרטן.
זה שאת מעשנת 3 סיגריות ביום זה רק מקל עליך להפסיקו.
סאמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת לאחר ניתוח לב פתוחבוסלי28/12/2008
האם יש טיפול לטשטוש סימני הצלקת של פתיחת בית החזה, מהו ומי נותן אותו. אני בן 61 ועברתי אתה ניתוח לפני כשנה. נותרו צלקות שטוחות אבל חלקן אדומות בגלל ריבוי כלי דם וחלקן סגולות ולמעשה כתמים בעיקר בפתחים של הנקזים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת לאחר ניתוח לב פתוח
ד''ר עובד כהן29/12/2008יש מספר אמצעים לטפל בצקת היפרטרופית. יש לציין שמידת הגדילה של הצלקת תלוי בתגובה האנדוודואלית של העור והיא ספציפית לכל חולה וחולה.
ניתן לטפל בצלקות מעובות על ידי חבישה בסיליקון דבר הנבנה באופן ספציפי בהתואם לצורת וגודל הצלקת. ניתן לפנות לקבלת טיפול כזה דרך הפנייה של רופא פלסטיקאי.
ישנם פיתרונות נוספים אך הם אגרסיבים יותר וניתן גם אותם לקבל מפלסטיקאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השיעול בעת התקף לב עוזר?יוסף21/12/2008
בימים אלה מסתובבת במרשתת עצה להשתעל בעת חשש להתקף לב בהיותך בדרך. האם השיעול כתגובה מיידית, וכמובן הגעה מהירה לבית חולים, אכן הוא הפעולה היעילה ביותר במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול
ד''ר דני פינק22/12/2008אין לזה שום בסיס מדעי- חשוב לדעת כי בעת אירוע של אוטם בשריר הלב חשוב להגיע לחדר מיון כמה שיותר מהר ועדיף שלא תנהג בעצמך לבית החולים
תודה דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות
יוסף22/12/2008תודה, ואשתדל להימנע מהתקף לב בטיפול מונע. יוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי מתקן מסתם אאורטלי בצינתור?אומני19/12/2008
אמי כמעט בת 89, צלולה ומתפקדת היטב רך באחרונה אובחן כשל במסתם האאורטלי. רופא קוח אמר לי כי בארץ החלו לתקן מסתם בצינתור. אשמח לשמוע על הפרוצדורה הזאת. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת מסתם האאורטלי בצנתור
ד''ר עובד כהן19/12/2008בבית החולים רמבם מבצעים את הפעולה הנ"ל. אנו נערכים לכל פעולה בצוות משולב של קרדיולוגים ומנתחי לב ונשמח לתת לך פרטים נוספים
בהצלחה ובברכה
עובד כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על תושבתך ד"ר, אבל שאלתי האםעדי11/12/2008
הטיסה עצמה מסכנת במצב של הצרות אורטלית אני ללא סמפטומים וללא התרחבות חדר שמאל ואני ככה כבר כשנה ברור שאני אעשה ניתוח להחלפת המסתם בעוד מס חודשים חשוב לי לדעת אם הטיסה עצמה מסכנת?או משפיעה על המסתם או הלב?? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה והיצרות המסתם האאורטלי
ד''ר עובד כהן11/12/2008למיטב ידיעתי אין קשר בין טיסה ובין היצרות של המסתם האאורטלי. כמו כן אין כל איזכור בספרות הרפואית הקושר בין שתי הסיטואציות כלומר אין מידע מבוסס בעניין זה.
בברכה
ד"ר כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה:-))))
עדי12/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מניעה לטוס לחול" כשיש הצרותעדי10/12/2008
שלום ד"ר יש י הצרות מסתם אורטלי קשה עם מפל מקסימלי גבוה כ117 ללא סמפטומים מיוחדים. רציתי לדעת האם יש מניעה לטוס לחול? זו לא פעם ראשונה שאני טסה לחול גם לפני 3 חודשים טסתי, מבלי לסחוב מזוודות כמובן אלא אם יש סיכון בטיסה כי הבנתי שאין קשר בכלל בין הדברים אודה לך על תשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות של המסתם האאורטלי וטיסה לחול
ד''ר עובד כהן11/12/2008שני שלום
המצב של היצרות כה קשה מצדיקה טיפול לא בהול אך בהחלט דחוף (בתקופה הקרובה) אני חייב לציין כי לב שצריך להזריק דם מול מסתם כל כך מוצר סובל באופן קבוע ובאופן הדרגתי נגרם לו נזק שבחלקו הוא בילתי הפיך וכאן החשיבות של הטיפול בהקדם. כמובן שחלק מהסמפטומים העלולים להופיע בכל רגע הם התעלפויות פתאומיות, הרגשות של דפיקות לב, כאבים בחזה וחולשה כללית. הסיכויים של כל התסמנים הללו גבוהים יותר במצבים של מתח או מצבים לא רגילים כמו נסיעה לחול. שלא לדבר שלא כדאי שתופיע החמרה במצב בשעה שאת בחו"ל.
לסיכומו של דבר בשלב הזה במקומך הייתי מטפל בענין הניתוח שאת צריכה לעבור ולא בנסיעה לחו"ל
בברכה
ד"ר כהן עובד
ניתוחי לב רמב"ם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורש אאורטה מורחבדוד08/12/2008
שלום, אני בן 43 ועוסק בפעילות גופנית אינטנסיבית (ריצה למרחקים ארוכים, רכיבת כביש ושחייה), כולל אימונים שבועיים רבים ותחרויות. בשלוש שנים האחרונות התרחב שורש האאורטה שלי מ-39 מ"מ ועד 47 מ"מ כיום (התגלה במבדקי מאמץ רגילים). אני לא סובל משום סימפטומים. לחץ הדם שלי נמוך ומטבע הדברים איני מעשן ואני רזה (75 ק"ג על 181 סמ). האם יש קשר ברור בין הפעילות להתרחבות שורש האאורטה ? האם זה קשור לעלית לחץ הדם בזמן מאמץ (בנתונים סבירים) האם עלי להפסיק/לדלל את הפעילות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוד
ד''ר דני פינק08/12/2008שלום דוד אכן אבי העורקים שלך התרחב למימדים שנחשבים כמפרצתיים אך עדיין לא בטווח שיש אינדיקציה לניתוח. באופן ממוצע קצב הגדילה שלך הוא בסביבות 1.6-1.7 ממ בשנה שהוא קצת הרבה.חשוב לברר האם המסתם האאורטלי שלך הינו דו-עלי והאם ישנו עדות למחלה במסתם- אם אכן הדבר אזי שיש להעריך את מצבך מחדש ואין המקום כאן להאריך. אחד הגורמים להרחבה מפרצתית של אבי העורקים הינו יתר לחץ דם ולכן חשוב שתיבדק בזמנים שונים- במנוחה ובמאמץ מה ערכי לחצי הדם שלך. במידה ואכן הם גבוההים הרי שחשוב להתחיל טיפול תרופתי תכף ומיד. בכל אופן חשוב שאתה תהיה במעקב רפואי תקופתי לקביעת גודל שורש האאורטה ואת הבדיקה הבאה הייתי עושה תוך ששה חודשים. אני מנהל מרפאת אבי העורקים במרכז רפואי שערי צדק ועוקב אחרי אנשים כמוך ואשמח להכניס אותך למעקב אצלי- ניתן לקבוע תור דרך מכון הלב של בית החולים -המרפאה מתקיימת אחת לשבוע תודה ובהצלחה
דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת07/12/2008
שלום לכם, ראיתי בפורטל שלכם הודעה של מישהי שכתבה שהיא סובלת מחרדה חברתית וכתוצאה מכך לחץ הדם שלה עולה. גם אני כך בדיוק. פעמים רבות במהלך היום אני חשה לא נעים בקרבת אנשים ולחץ הדם שלי עולה ואני אפילו לעתים מזיעה ונהיית אדומה. שאלתי היא: האם לחץ הדם הגבוה והתחושות הנלוות זהות לתחושות שחשים כשעושים כושר גופני? כלומר, האם הגוף מרגיש אותו דבר כמו בכושר? אם כן, אז התחושות הללו לא מסוכנות לבריאות. האם אני צודקת? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת
ד''ר דני פינק07/12/2008ברמה העקרונית את בהחלט צודקת- בזמן פעילות גופנית מאומצת אנו מעלים את הדופק כדי לשמור על תפוקת לב נאותה- כתוצאה מכך יש גם עלייה בלחץ הדם ויש הזעה ותחושת חום- יחד עם זאת בזמן פעילות גופנית משוחררים מהמוח חומרים שנקראים אנדורפינים ואופיאטים שנותנים לנו תחושות טובות. המצב הוא שונה במצבי חרדה שבדרך כלל לא מתלווים אליהם תחושות נעימות - להיפך. נכון שאין בזה סכנה קיומית אך הדבר הוא לא נעים וגורם למבוכה וניתן לטפל בזה בצורות שונות ומגוונות נא התייעצי עם רופא המשפחה שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!!! כאבים באיזור הלבעדי03/12/2008
שלום רב אני לא יודעת אם זה שאלה לפורום כאן, אך בכל זאת אני אנסה.... אני בהריון שבוע 29 ומזה כשבועים אני מרגישה מידי פעם כאבים באיזור הלב (מתחת לחזה) הכאבים מופיעים תמיד בלילה. הלילה אני חשה בכאבים כשעתיים ושכאני לוחצת באיזור שאני מרגישה את הכאב, זה מגביר את הכאב.....ממה זה יכול לנבוע? יש לי מה להלחץ מכך???? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר דני פינק03/12/2008עדי קודם כל תירגעי הסבירות שהכאבים הינם מהלב לאישה בגילך בהנחה שאת בריאה קלושים ביותרץ היווצעי בגניקולוג שלך או ברופא המשפחה שיסביר לך שהכאבים הינם קרוב לוודאי ממקור עצם או שריר ומשכך כאבים רגיל קרוב לוודאי יפתור את הבעיה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה......
עדי03/12/2008ד"ר פינק שלום קודם כל תודה על התשובה המהירה וההרגעה. רציתי רק להוסיף שאני בשמירת הריון ובשכיבה כל היום, והכאבים משום מה מופיעים רק בלילה. בנוסף הכאב מתגבר כשאני מפהקת למשל, וכשאני הולכת הכאב יורד......אתמול הצלחתי להרדם בסוף רק ב 4 בבוקר. בבוקר כואב לי רק כשאני נושמת עמוק או בפיהוק......יש סיכוי שזה פשוט שריר תפוס? יש לי מה ללכת היום למרפאת חירום של מכבי? המון תודה על התשובה עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מעקפיםחנה01/12/2008
אבי בן 81 מצב בריאותי מצויין חוץ מהלב כמובן איש פעיל מאוד בצינטור אבחנתי שביצע אתמול ובדיקות נוספות הוחלט לבצע ניתוח מעקפים,הניתוח הינו יזום ואבי לא הגיע לבית החולים אחרי התקף לב.אלא אחרי התייעצות והבנה שעליו לבצע התערבות כירורגית בכדי למנוע התקף לב. מה הסיכון לניתוח בגילו או האם גילו עומד לו לרועץ גם הניתוח עצמו וגם ההחלמה? אשמח על התשובה ומהי מידת ההצלחה לעוד תקופת חיים טובה?? שוב...אבי איש ספורטיבי מאוד שנים, ואוכל בריא מאוד גם שנים. אך יש לו כולסטרול גבוה למרות הפעילות והתזונה וכן בשנים האחרונות עליה בלחץ הדם תןדה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתוח מעקפים
ד''ר דני פינק02/12/2008חנה שלום
מטבע הדברים את בוודאי מודאגת מכך שעל אביך לעבור ניתוח מעקפים ועוד בגילו! ברצוני לבשר לך שאחוזי ההצלחה בניתוחים אלו הם מצויינים ואף באנשים בקבוצת הגיל של אביך. נכון הדבר שכאשר משקללים את דרגת הסיכון של הניתוח הרי שהגיל משחק תפקיד - אך לא בהכרח שתפקידו מרכזי. במידה ומצבו של אביך טוב ואינו סובל ממחלות אחרות כגון סכרת אי ספיקה כליתית מחלות כלי דם ובמידה ותפקוד לבבו הינו תקין הרי שהסיכון הניתוחי הינו נמוך ואין לי ספק כי הוא ייהנה מהניתוח וזה עשוי להקנות לו אריכות ימים ואיכות חיים טובה.
יש כמובן להתייעץ עם הקרדיולוג שלו לאן לפנות לבצע את הניתוח- רוב המחלקות לניתוחי לב בארץ מבצעים ניתוחים כאלה ועל חולים בגילאים הללו בצורה רוטינית - כך שאני יכול להמליץ לך לעבור את הניתוח ברמת ביטחון גבוהה. במידה ותרצי להתייעץ איתי ביתר הרחבה אשמח לשוחח איתך
בכבוד רב
ד"ר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלאה26/11/2008
לא יודעת אם זה הפורום המתאים, אבל אנסה. יש לי בעיית פקטור 5 . בהמשך ברור נמצא apcr נמוך מהנורמה 1.92 האם ממצא זה מראה על סיכון גבוה יותר לארוע קרישה ? עד עכשיו לא המליצו לי על טיפול מונע האם גורם נוסף זה מחייב טיפול מונע? אני בת 58 ואין לי בעיות רפואיות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקטור 5
ד''ר דני פינק26/11/2008לאה אין זה הפורום המתאים רצוי לפנות דרך רופא המשפחה להמטולוג שמתמחה בנושא קרישה ולקבל חוות דעתו
בהצלחה
דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוטין - בסיגריה אלקטרוניתפלג14/11/2008
אני משתמש בסיגריה האלקטרונית כשבועיים בערך (כמו משאף ניקוטין) איני מעשן סיגריות כלל כבר כחודש וחצי הייתי רוצה לדעת האם ניקוטין משפיע על הריאות? והאם תהליך הניקוי שהריאות עוברות כרגע (זפת מן הסתם שיוצאת בשיעול ) יפסיק עקב צריכת הניקוטין מחדש או שאין קשר והגוף ימשיך בהליך הניקוי כרגיל? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוטין
ד''ר ויקטור קרצמן18/11/2008השאלה זות לא למנתח לב, נא לפנות לראפה מישפחה או למומחה במחלות ראות דר ו קרצמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וסליחה
פלג23/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספאזםא.13/11/2008
ברצוני לדעת על המונח ספאזם, בעקבות התקף לב שבעלי עבר ומיד לאחר מכן צנתור. מהם ההשלכות לגבי התפקוד היומיומי? מהו הטיפול שניתן כדי לצמצם את התופעה? תודה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספזם
ד''ר דני פינק13/11/2008שלום רב
המונח ספזם פירושו כיווץ כלי דם- ישנה תופעה שעורקי הלב הקורונריים יכולים לעבור כווץ חזק היכול בעקבות כך לגרום להפסקה או ירידה קשה באספקת הדם לשריר הלב. תופעה זו נדירה באנשים בריאים וצעירים ובמיוחד אם אין להם טרשת עורקים. ישנן חומרים כגון סמים לדוגמא:קוקאיןהיכול לגרום לתופעה זו והינה הסיבה להתפתחות אוטמים אצל צעירים ואפילו לגרום למוות. ניתן לתת תרופה -ניטרוגליצרין המרחיב את העורקים הכליליים של הלב וזה אמור למנוע התפתחות של הספזם. בכל מקרה עלייך להיות במעקב קרדיולוג ולהיוועץ בו לגבי טיפול בכבוד רב
ד"ר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דם לאחר ניתוחשרון09/11/2008
סבתי בת 73 עבקה ניתוח מעקפים והשתלת שסתומים לפני כחודשיים. עורק נלקח מרגלה והושתל בליבה. אחרי הניתוח נמצא כי היא מחלימה אולם עליה ליטול תרופות לדילול הדם (זריקות בבטן וכדורים). לאחרונה הופיעו שטפי דם בכל חלקי גופה שלא כתוצאה ממכות שקיבלה. הרגל ממנה נלקח העורק התנפחה וכואבת (לא מדובר בדלקת בשל התפרים). מה לעשות? כולנו מודאגים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם
ד''ר דני פינק10/11/2008שלום ובוקר טוב
יש לדעתי לבדוק אותה ואת רמת דילול הדם שלה. קרוב לודאי שזוהי תופעת הלוואי של מדללי הדם. אם הושתלו מסתמים ביולוגי וקצב הלב שלה סדיר ניתן אולי לצמצם את הטיפול במדללי דם לאספירין בלבד. בכל מקרה עליה להיבדק בהקדם ורק אז לקבל החלטות תודה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)