מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פלווקסמיק05/10/2008
שלום רב אני בן 50 שנה אחרי התקף. בוצע צינטור, ומאז אני לוקח פלווקס+ אספרין מאחר וישנן תאוריות סותרות מתי להפסיק עם הפלווקס, אשמח לשמוע את דעתכם בתודה מראש מיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר plavix
ד''ר דני פינק05/10/2008שלום לך מיק
לשאלתך- תלוי מה עברת בצינתור-אם הושתל לך סטנט מצופה הרי שעליך לקחת את שילוב התרופות לפחות ל6 חודשים וייתכן אפילו למשך שנה ואולי לפי האנטומיה של העורקים הכלילים שלך אולי לכל החיים. אם הושתל סטנט רגיל הרי שבדרך כלל אפשר להפסיק לאחר 6 חודשים. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם הקרדיולוג המטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
מיק05/10/2008הושתל אצלי סטנד " סייפר" מהי המלצתך? בתודה מיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהplavix
ד''ר דני פינק07/10/2008לפחות 6 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מטעה דר' פינק
איתי התותח10/10/2008דר' פינק הנכבד, ייתכן ואתה מנתח טוב אבל אתה לא קרדיולוג. לידיעתך משך הטיפול בפלוויקס לתומכונים מצופים הוא לפחות שנה, לא ששה חודשים, וזה אינו תלוי באנטומיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף...
איתי התותח10/10/2008לתומכונים לא מצופים משך הטיפול 3 חודשים בלבד, במידת הצורך אפשר פחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי המלצת לגבי סוגי המסתמים בהצרותעדי04/10/2008
אני בת 38 וחצי עם הצרות קשה במסתם אורטלי ומפל לחצים מקסימלי של 105 אמורה לעבור ניתוח אבל מושכת עוד קצת זמן:-) רציתי לדעת מהי המלצתך: אני לא מעונינת לקחת כל חיי קומדין בגללל ההגבלה על חייה יומיום כולל אפשרות לדימומים וסמנים כחולים ותקתוק המסתם המכני בגוף ששומעים אותו במיוחד בעליו. אני רוצה להחליף למסתם ביולוגי ובטוח שהטכנולוגיה תתקדם ועוד 10 שנים לדוגמא יהיה אפשר להחליפו בצנתור מהי דעתך על סוגי המסתמים בגילי ומה מומלץ? תודה וגמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מסתמ
ד''ר דני פינק05/10/2008שלום לך עדי
ראשית כל מומלץ לך לעבור את הניתוח בהקדם- לא מומלץ להסתובב עם מפל לחצים כזה ומעבר לכך את מגבירה את הסיכון לעבור אירוע של מוות פתאומי במיוחד בעת מאמציםץ
לגבי בחירת סוג התותב- אני מבין מאד ללבך ומערכת השיקולים שלך- הם במקום וענייניים- ניתן להשתיל מסתם ביולוגי מתוך ידיעה שאורך חייו הוא בין 10-15 שנהץ הסיכון הניתוחי לחזור ולנתח אותך בעתיד בעוד 10-15 שנה בהנחה שאין מחלות אחרות עדיין הוא קטן וניתוחים כאלה מבוצעים ברמת הצלחה טובה מאדץ אוסיף ואומר שכבר היום יש בידינו טכנולוגיות להשתלת מסתם תותב אאורטלי ביולוגי בצנתורץ אין לי ספק כי הסבירות שבעוד 10-15 שנה יוכלו להשתיל מסתם כביולוגי דרך צינתור בתוך מסתם תותב ביולוגי- כך שכדאי לקחת שיקול זה בחשבוןץ לסיכומו של דבר אני יכול להמליץ לך לעבור את הניתוח כעת ולהשתיל מסתם ביולוגיץ אשמח לייעץ לך יותר פרטים אם תהיי מעוניינת
תודה
דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם תוכל להסביר לי בבקשה למה יש סכון
עדי05/10/2008לארוע מוות פתאומי עם מפל לחצים של 100 בהצרות אורטלי קשה? והאם רק במאמץ קשה או בכלל? תודה כי זה מלחץ אותי ורציתי למשוך עוד כמה חודשים עד הניתוח כי אני מרגישה טוב:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיצרות המסתם
ד''ר דני פינק05/10/2008עדי בהמשך לשאלותיך ברצוני להבהיר מספר נקודות- אם מפל הלחצים הוא 100 הרי שמדובר בהיצרות קשה של המסתם האאורטלי. אשר לשאלה האם יש לך סימפטומים רק את יכולה לומר. הגישה היא כאשר יש עדות באקו להיצרות קשה של המסתם והמטופל אסימפטומטי הרי שאפשר לעשות אקו במאמץ לראות האם המפל לחצים עולה ואם מופיעים סימפטומיםץ יש קשר בין מוות פתאומי והיצרות קשה של המסתם בעיקר בעת מאמצים- קשה להגיד באחוזים אךלרוב ההמלצות לאנשים כמוך הינו להימנע ממאמצים במצב של היצרות המסתם. אין אני רוצה להלחיץ אותך ולגרום לך לסטרס מיותר -אך אני ממליץ לך לקחת פסק זמן ולעשות שיעורי בית ולהתייעץ עם רופא המשפחה שלך והקרדיולוג וכן אצל מנתח לב. אם תרצי לקבוע פגישה איתי אשמח לייעץ לך בזמנך החופשי
תודה
ד"ר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי אקו לב במאמץ לפני 8 חודשים
עדי05/10/2008ללא סמפטומים וללא עלית מפל הלחצים במאמץ אני יודעת שאני צריכה נתוח אני צריכה להתכונן לזה נפשית מה שמלחיץ אותי הוא שאני עושה קצת התעמלות את ההתעמלות הקשה בחדר כושר הורדתי כי הבנתי שאסור לי, אני צועדת כ3 פעמים בשבוע בערך כשעה לא מהר מידיי ועושה פעם בשבוע שיעור עיצוב עם משקולות של קילו בכל יד האם זה מאמץ מסוכן לי? או מותר לי? כמו כן אני מאזור תא" האם אתה מקבל ליעוץ פרטי בירושליים? באמת תודה אתה הרופא היחיד מכל הפורומים שנותן הסבר מפורט ואני מאד מעריכה ומודה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתם
עדי06/10/2008ללא סמפטומים וללא עלית מפל הלחצים במאמץ אני יודעת שאני צריכה נתוח אני צריכה להתכונן לזה נפשית מה שמלחיץ אותי הוא שאני עושה קצת התעמלות את ההתעמלות הקשה בחדר כושר הורדתי כי הבנתי שאסור לי, אני צועדת כ3 פעמים בשבוע בערך כשעה לא מהר מידיי ועושה פעם בשבוע שיעור עיצוב עם משקולות של קילו בכל יד האם זה מאמץ מסוכן לי? או מותר לי? כמו כן אני מאזור תא" האם אתה מקבל ליעוץ פרטי בירושליים? באמת תודה אתה הרופא היחיד מכל הפורומים שנותן הסבר מפורט ואני מאד מעריכה ומודה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמצים
ד''ר דני פינק07/10/2008נראה לי שדרגת מאמצים כזו מקובלת- לא הייתי עושה שום מאמץ שיש בו איתגור של סיבולת לב-ריאה כי זה מסוכן ובאמת קשה לדרג את רמת הסיכון עדיף להימנע ולהיות על "קרקע בטוחה"
אני מקבל באופן פרטי בירושלים- אני מיש מבחינת השעות כך שאת יכולה להיות שקטה אני יכול להתאים את עצמי - תיצרי קשר עימי ל-0508685071 ונקבע פגישה ואז נוכל לעבור על הדברים בניחותא גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה שמלחיצה אותי לאור תשובתך
עדי05/10/2008מה הסכונים באחוזים שמנסיונך למוות פתאומי עם מפל כשלי מבלי שיהיו לי סמפטומים? והאם רק באמץ רציני או גם בלי מאמץ? כי אני עושה קצת כושר, לגבי המסתם הביולוגי אכן חיזקת את דעתי! תודה על תשובתך וגמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ASD PRIMUMטליה03/10/2008
שלום שוב, ביתי בת חודשיים וחצי בעלת מום לבבי primum Asd, היא לא עומדת בקריטריונים של הקופה לקבלת חיסון rsv ושאלתי היא האם מומלץ לדעתך לחסנה באופן פרטי? עד כמה הוירוס הנ"ל יכול לסכנה במידה ותחשף אליו? לקטנה יש אח תאום ועוד 2 אחיות גדולות והיא אינה מקבלת תרופות. להלן כל הפרטים לגביה (מסיכום הטיפול של הקרדיולוג) - בבדיקה גופנית: ללא סימני איס"ל ASD PRIMUM+MITRAL CLEFT+LV+RA JET ללא VSD איוושה סיסטולית 4/6 - 3 ב LSD HIGH PITCHED HOLOSYSTOLIC באקו לב: SITUS SOLITUS CONCORDANT A - V/V -A CONNECTION תפקוד טוב של החדרים, אין הרחבה משמעותית של החדרים, PRIMUM TYPE ASD 4 MM יש זרימה טורבולנתית בתוכו בכוון חפוף - מוזר וגם L-R בכוון RA MITRAL VALVE CLEFT+MODERATE MR LV - RA JET MODERATE מפל 110 ממ"כ NO VSD- PERIMEMBRANOUS ASNEURYSM PFO קטן 2-3 מ"מ עם דלף L>R ללא PS ללא AS ללא PDA. קשת אאורטה תקינה, מוצא עורקי הלב תקינים, ורידים ועורקים הגדולים תקינים ללא נוזל פריקרדיאלי LA 1.3, LVEDD 2, LVESD 1.2, IVSD 0.6, AO ROOT 1.2 אודה לך אם לאור כל הפירוט תוכל להסביר לי במילים מובנות יותר מה מצבה הבריאותי ומתי להערכתך היא תזדקק לניתוח במידה ולא תהיה החמרה כמובן. מה הסיכוי לכך שעד הניתוח המום לא יבוא אצלה לידי ביטוי (אי ספיקת לב וכו'...)? תודה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר asd
ד''ר דני פינק05/10/2008ליאורה
לפי הנתונים שהצגת הרי שמבחינה לבבית מצבה יציב ולא נראה שנשקפת סכנה להתפתחות אי ספיקת לבץ רצוי שתהיה במעקב קרדיולוג ילדים ולחזור על האקו בעוד 6-12 חודש. אם יתגלו הפרעות בהתפתחות לדוגמא:עייפות לאחר אוכל יתכן ואז יהיה מקום לשקול מחדש. רצוי להתייעץ עם קרדיולוג ילדים לגבי האפשרות לסגירת הפגם במעבדת הצינתור. רצוי שתדעי כי זה יפתור את בעיית הפגם אך לא יפתור את בעיית המסתם הדו-צניפי שדולף כעת בדרגה בינונית. מצב זה יכול להישאר סטטי עוד שנים אך צריך להיות במעקב ולהחליט לפי ממצאי האקו בעתיד וכן לפי הסימפטומים. בכל מקרה הטיפוליפ האלו ניתנים בארץ והם ברמה טובה כך שלא צריך לסוע לחול על מנת לקבל את הטיפול. לגבי החיסון רצוי שתתיעצי עם רופא הילדים שלך
תודה ובכבוד
ד"ר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרצת באבי העורקיםרינת03/10/2008
שאלה זו מפנית לד"ר עובד כהן. שלום ד"ר כהן. בבדיקה מיקרית (C.T. של עמוד השידרה) גילו כי אבי סובל מהתרחבות של אבי העורקים. קוטר העורק עומד על 5.5 ס"מ. אבי בן 76 אחרי 2 התקפי לב ומס' צינתורים, כמו כן הוא חולה בסכרת ומטופל בכדורים. לאחרונה התגלה גם גידול במיתרי הקול,נערכה ביופסיה ואנו ממתינים לתוצאה. קראתי חומר על הנושא,ולמיטב הבנתי יש 2 אפשרויות טיפוליות. האחת-ניתוח,שהבנתי שהוא כרוך בסיכון לא קטן, האפשרות האחרת היא "צנתור" והחדרת סטנט אל תוך אבי העורקים,אבל אין שנים של מעקב אחר פרוצדורה זו. אני פונה אליך מכיוון שקראתי מאמר באינטרנט על שיטה חדשה שהבאת עימך מארה"ב של עיטוף אבי העורקים. מן המאמר הבנתי כי היא מסוכנת הרבה פחות,וכי היא נותנת את התוצאות הרצויות. האם השיטה הנ"ל מבוצעת גם בישראל? ואם כן אז היכן? האם ניתן ליצור עימך קשר על מנת לבדוק את האפשרות שתנתח את אבי בשיטה הנ"ל? בני המשפחה מודאגים שמא האופציה הניתוחית הרגילה וכל מה שכרוך בכך, תהיה קשה מדי עבור אבי. אנא תשובתך המהירה, תודה רינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרצת אבי עורקים
ד''ר דני פינק05/10/2008רינת שלום שמי דני פינק ואני מנתח לב ותיק שמתמחה בניתוחי אבי העורקים
לגבי שאלותך- קודם כל רצוי לדעת באיו חלק של אבי העורקים נמצא ההרחבה המפרצתית הזו- במידה והוא בחלק העולה של אבי העורקים הרי שאני חולק על עמיתי ד"ר כהן - אנו נהגנו לעטוף את אבי העורקים כבר לפני כ-8 שנים במהלך ניתוחי לב כאשר נתקלנו באאורטות שנראו לנו מורחבים וחשבנו שהסיכון הניתוחי בהחלפתם גבוהה- הנסיון לאורך השנים אינו כל כך טוב- יש לעטיפה נטיה לפעמים לה"חליק" וגם הוא אינם מונעים מספיק טוב את ההתרחבות הטבעית. אני נוטה יותר לאמץ גישה אגרסיבית יותר גם לאנשים בקבוצת הגיל של אביך- יש צורך בהערכה קדם ניתוחית מקיפה שכוללת גם אקו לב ,צינתור, דופלקס צווארי, סיטי- ולפי בדיקות אלו ניתן להעריך בצורה די אמינה את הסיכון הניתוחי. במידה וההתרחבות הינה בחלק היורד של אבי העורקים הרי שבמקרים מסוימים אפשר להשתיל סטנט גרפט מצופה בצינתור שיפתור את הבעיה
אשמח לייעץ לך בצורה מפורטת יותר אם תהיי מעוניינת
תודה ובכבוד רב
דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר פינק היקר
רינת11/10/2008אני מודה לך על תשובתך המקיפה והמהירה. הדברים יותר ברורים עכשיו. בברכת שנה טובה. רינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזהט.21/09/2008
עברתי ניתוח מעקפים לפני כשנתיים ונראה שחוט המתכת (לקשירת בית החזה) בולט גורם לכאבים ומגביל בתנועה. האם ניתן להסירו ואם הניתוח מחייב הרדמה כללית מה האפשרויות ומה הסיכונים הכרוכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר fכאבים בחזה
ד''ר דני פינק22/09/2008ניתן להסירו בהרדמה מקומית- זהו ניתוח קצר וקטן ועם הוצאתו של חוט המתכת שככל הנראה מזוהם וגורם לכאב יפתר בעייתך. ניתן לקבוע שהניתוח הזה הוא ללא סיכונים ממשיים יתכן ודימום מעט מוגבר שבדרך כלל לא מהווה בעייה. ניתן לבצע ניתוח כזה במסגרת אישפוז יום עם התאוששות של מספר שעות שלאחריהן במידה והכל תקין להשתחרר הביתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חיידקים של דלקת חניכיייםשירי18/09/2008
או דלקת בשן בינה יכולים לרדת למסתם ולהרוס אותו למרות שגם ככה הוא מוצר מאוד הכוונה למסתם אורטלי, אני לוקחת אוגמנטין לאחר שמוקסיפן פורטה לא עזר לי ואני מפחדת שהחיידקים ירדו לי למסתם שכבר ככה די גמור אצלי ואני צריכה להחליפו באיזה מצב הם יורדים למסתם? ומה מרגישים פחות או יותא שאני יהיה עם יד על הדופק כי כרגע האוגמנטין לא ככ משפיע תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהום חיידקי של מסתמי הלב
ד''ר עובד כהן21/09/2008הסוגיה של זהום של המסתמי הלב היא סוגיה מורכבת. באופן כללי בכל מצב בו יש פתולוגיה של אחד המסתמים של הלב או שקיים בלב מסתם תותב שכבר הוחלף יש סיכון גבוה יותר של זהום עתידי של המסתם ע"י חיידקים. באופן עקרוני חיידקים שבאיזושהי צורה מצליחים לחדור לזרם הדם דרך מוקד כלשהו כמו זהום שיניים, דלקת בדרכי השתן, דלקת ריאות או כל מקור זהומי אחר יש סיכוי גבוהה יותר מהרגיל שחיידקים אלה יתיישבו בקלות רבה יותר על המסתם החולה - בגלל הזרימה הלא תקינה דרכו או על מסתם תותב העשוי מחומר זר ובהמשך לצור זהום על המסתם הנ"ל או בסביבתו. לכן לפני כל טיפול שיניים או פרוצדורה ניתוחית אחרת יש צורך אצל חולים פוטנציאלים אלה לקחת טיפול אנטיביוטי.
במידה ויש בליבך מסתם חולה מומלץ לברר עם הקרדיולוג שלך מה העיתוי המתאים לניתוח ולא לדחות אותו ולהחמיר את הבעייה.
בברכת בריאות שלמה ושנה טובה
ד"ר כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהום חיידקי של מסתמי הלב
ד''ר עובד כהן21/09/2008הסוגיה של זהום של המסתמי הלב היא סוגיה מורכבת. באופן כללי בכל מצב בו יש פתולוגיה של אחד המסתמים של הלב או שקיים בלב מסתם תותב שכבר הוחלף יש סיכון גבוה יותר של זהום עתידי של המסתם ע"י חיידקים. באופן עקרוני חיידקים שבאיזושהי צורה מצליחים לחדור לזרם הדם דרך מוקד כלשהו כמו זהום שיניים, דלקת בדרכי השתן, דלקת ריאות או כל מקור זהומי אחר יש סיכוי גבוהה יותר מהרגיל שחיידקים אלה יתיישבו בקלות רבה יותר על המסתם החולה - בגלל הזרימה הלא תקינה דרכו או על מסתם תותב העשוי מחומר זר ובהמשך לצור זהום על המסתם הנ"ל או בסביבתו. לכן לפני כל טיפול שיניים או פרוצדורה ניתוחית אחרת יש צורך אצל חולים פוטנציאלים אלה לקחת טיפול אנטיביוטי.
במידה ויש בליבך מסתם חולה מומלץ לברר עם הקרדיולוג שלך מה העיתוי המתאים לניתוח ולא לדחות אותו ולהחמיר את הבעייה.
בברכת בריאות שלמה ושנה טובה
ד"ר כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחנה16/09/2008
האם התרופה קרסטור שמשמשת להורדת שומנים בדם, גם מאטה היצרות במסתם אורטלי? האם ידוע לכם על זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרסטור
ד''ר דני פינק17/09/2008למרות שבחיות מעבדה נמצא שתרופות להורדת כולסטרול יכולות להאיט הווצרות של טרשת וסידן על פני המסתם הרי שבבני אדם הדבר לא הוכח עדיין כך שקשה להמליץ על כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מורכב וחוזראיריס13/09/2008
לד"ר יקר שלום זו הודעה שניה בשנת 16/12/87/ עברתי ניתוח לב פתוח לתיקון והרחבה של המסם מיטראלי והמשכתי לקחת תרופות כמו למשל דרלין דגוגסין אלדוספרול קומדין ופוסיד כמו כן נוספה לי סכרת ואני לוקחת גם גלוקורייד וגלוקופש ואלתרוקסין לבלותת התריס כמו כן עברתי ניתוח להסרת כיס מרה אני ממשיכה ליות במעקב במכון הלב בלינסון וליפני כמה שנים הציעו לי ניתוח חוזר ואני פוחדת מאוד ומאז החיים שלי הם לא חיים אני לא ישנה בלילות וביום קשה לי מאד לתפקד כי אני צריך לעבור ניתוח של שלושה מסתמימים האורטלי מיטראלי וטריקוספידלי צל הלב שלי מוגדל וכמו כן גם הכבד אני בדילמה קשה מאוד לא יכולה לאישאר כך כי אין לי אכות חיים וקשה לי מאוד להחלית לגבי ניתוח אודה לך אם תייעץ לי איפא ומי המומחי לניתוח מורקב כזה ומה ההצלחה ומה הסיכון מחכה לתשובתך דחוף מאוד 13/9/08 איריס (ארץ)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חוזר
ד''ר דני פינק14/09/2008איריס שלום
קודם כל בת כמה את? אני מניח שאת היית צעירה שעברת את הניתוח הראשון שהיה לפני כ-20 שנה!
לשאלתך ניתן לנתח אותך ברמת סיכון יחסית נמוכה בהנחה שאין לך אי ספיקה כלייתי ומצב הריאות שלך הינו תקין. האם את יודעת מה לחץ הדם הריאתי שלך ? פרט זה הינו חשוב שכן הוא עוזר למנתח לקבוע את רמת הסיכון שלך. בכל אופן לא כדאי לדחות את הניתוח אחרת את עלולה לפתח סימני אי ספיקת הלב וזה בהחלט מעלה את הסיכון הניתוחי שלך
אשמח להיפגש איתך ולהסביר לך בפירוט לגבי סוגי הניתוח דרגות הסיכון ויתר פרטים שתמצאי לנכון לדעת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון11/09/2008
האם די בבדיקת א.ק.ג. ובדיקת דם (טריפונין) כדי לשלול בעיה בלב? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של : שרון
ד''ר ויקטור קרצמן16/09/2008בבדיקות אקג וטרופונין אפשר לישלול ארוע של אוטם חריף בשריר הלב דר וץקרצמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של : שרון
ד''ר ויקטור קרצמן16/09/2008בבדיקות אקג וטרופונין אפשר לישלול ארוע של אוטם חריף בשריר הלב דר וץקרצמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לד"ר פינק אשמח אם תענה לשאלתיעדי08/09/2008
שאלה לי אליך מאחר ואתה מביהח הדסה עין כרם הבנתי שאצלכם הושתל מסתם אורטלי בצינתור אז קצת רקע לגביי בת 38 עם מסתם אורטלי ביקוספידלי עם הצרות קשה קוטר 0.75 ומפל לחצים של 100 עם 75 אחוז פליטה ללא התרחבות חדר שמאל וללא סמפטומים ואני מרגישה טוב, שאלתי היא האם לדעתך אני צריכה ניתוח או יכולה לחכות קצת? האם המפל שלי הוא המקסימלי ואני מסכנת את עצמי? והאם אפשר להחליף לי מסתם בצנתור? הבנתי שעשיתם את זה רק לאנשים מבוגרים ומהן התוצאות? האם טובות כמו בניתוח ואני רוצה שישימו לי בניתוח רק מסתם ביולוגי כמה זמן לדעתך יחזיק לי מעמד מנסיונך העשיר? אודה לך מאוד אם תוכל לענות על שאלותי וסליחה על הטירחה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת מסתם
ד''ר דני פינק09/09/2008שלום לך דנה
ראשית כל הנני מנתח ב"שערי צדק" ולא בהדסה. למרכז שלנו נסיון בהשתלת מסתם אאורטלי דרך צינתור ואנחנו היינו הראשונים בארץ לבצע זאת. חשוב לציין כי ניתוח זה הנעשה בצינתור מיועד כרגע אך ורק לחולים בעלי סיכון גבוה ביותר לניתוח בצורה הקוננבנציונלית -זץאץ אשר להם צפוי תמומתה סביב ניתוחית גבוהה מאד או\ו סיבוכים באחוז גבוה. בדרך כלל מדובר על אוכלוסייה קשישה עם הרבה מחלות רקע. חשוב לציין גם שכרגע עלות המסתם שהינו 22000 אירו הינו על החולה עצמו מבלי שתהיה השתתפות כלשהי מצד קופות החולים ומיטיב ידיעתי גם אם יש ביטוח משלים. לגופו של עניין ולשאלתך -לפי הפרמטרים האקוקרדיוגרפיים שהצגת הרי שיש לך היצרות קשה של המסתם האאורטלי. והייתי רוצה לדעת מה היה מפל הלחצים הממוצע שנמדד שכן פרמטר זה הוא מאד רגיש ואמין לקביעת דרגת ההיצרות. אלמנט נוסף שחשוב לדעת -האם נעשה לך סי.טי. של החזה לקביעת קוטר אבי העורקים העולה. ידוע כי לאנשים הסובלים ממסתם אאורטלי ביקוספידלי יש להם בשכיחות לא מועטה גם הרחבה של אבי העורקים העולה שבמידה והוא מורחב מעל 5 ס"מ ממומלץ להחליף אותו.
אשר להיותך אסימפטומטית- האם אכן כך? האם את פעילה מבחינה גופנית ואם כן האם אכן אין לך שום מגבלות כלשהן? יש היום נטיה לבצע לאנשים כמוך אקו במאמץ בכדי לראות מה קורה למפל הלחצים בזמן מאמץ. נטייתי להמליץ בפנייך לאור העובדה שאת כה צעירה עם מחלה מסמית משמעותית ביותר ובפתולוגיה זו קיימתסיכון מסוים לאירוע של מוות קרדיאלי פתאומי -הרי שמומלץ להחליף את המסתם הפגום בעתיד הקרוב. מן הראוי שתדעי שהסיכון הניתוחי שלך בניתוח הסטנדרטי נמוך ביותר עם אחוזי הצלחה גבוהים. משך אשפוז קצר של בין 5-7 ימים.כמוכן אני נוהג לבצע חתך עורי נמוך וקצר בבית החזה אשר יאפשר לך ללבוש שמלות או חולצות עם מחשוף מבלי לחשוש לחשיפת הצלקת.
לגבי בחירת סוג המסתם- אין שום מניעה או בעיה להשתיל מסתם תותב ביולוגי. הדבר הוא נכון לנשים בגילך בייחוד אם את מתכוונת להרות עוד.אין הבדל מבחינה כירוגית להשתיל מסתם מכני או ביולוגי. השוני יכול להיות אם מסילת מוצא החדר השמאלי שלך קטנה הרי שייתכן שנצטרך להשתיל מסתם מכני מהסיבה שמסתמים ביולוגים באים בגדלים קצת יותר גדולים מהמכניים והמסתם הביולוגי הקטן ביותר שקיים אולי יהיה גדול מדי- אך דבר זה הוא לא סביר וקיימים פתרונות כירוגים. לגבי אורך החיים של מסתם ביולוגי - הרי שלפי הספרות המסתמים הביולוגיים החדשים אורך חייהם הינו כ-12-15 שנה כאשר לרוב מסתמים אלו מושתלים באוכלוסיה מבוגרת מעל 65-70 כדי לחסוך מהם נטילת תכשירים נוגדי קרישה. באוכלוסייה צעירה ככל הנראה אורך החיים הוא קצת יותר קצר. ניתן להגיד לך שאם תבחרי לעבור את הניתוח בעתיד הקרוב ויושתל מסתם ביולוגי רוב הסיכוי שהוא יחזיק מעמד כ-10 שנים וייתכן יותר ואז תיאלצי לעבור ניתוח נוסף להחלפת המסתם שהתנוון. מן הראוי שתדעי שניתוח כזה הוא עדיין לאנשים בגיל 50 עדיין בטוח ובסיכון נמוך. כמוכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ד"ר פינק על תשובך המהירה
עדי09/09/2008המפל הממוצע שלי הינו 65 ומקסימלי 100 האורטה לא מורחבת באקו נדמה לי שהיא 4ס"מ מעבר לכך עשו לי לפני כ9 חודשים אקו לב במאמץ וראו שאני אסמפטומטית והמפל נשאר אותו דבר ואין התרחבות של חדר שמאל סיטי לא עשו לי. אני חייבת לציין שאני 160 בערך ושוקלת 54 ואולי בגלל שאני די קטנה אז ההצרות אולי משמעותי אבל לי אין סמפטומים עד לפני חודש עשיתי כושר במכון כושר קרוסטריינר והעליתי דופק ל150 עכשיו כבר הגבילו אותי בגלל מפל הלחצים ואמרו לי לא לעלות דופק מותר לי אולי לעשות רק צעידות האם זה נכון? לגבי השתל המסתם בצנתור העלות של 22000 יורו לא מפחידה אותי ויש לי אפשרות לשלם אבל הבנתי שאין אפשרות כלל לעשות זאת לאנשים בגילי? ומה התוצאה הסופית של השתלת מסתם בצינתור איך האנשים היום? האם לא נפטרו חלקם? והאם ההצלחה היא כשל ניתוח? והאם מסוכן יותר הצינתור? אז מהי דעתך אני צריכה לעשות ניתוח דחוף? או יכולה לחכות? והאם אתה יכול להמליץ לי על מומחה לאקו באופן פרטי הכי טוב שיש? המון תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת מסתם
ד''ר דני פינק10/09/2008לדנה שלום בהמשך לשאלותיך
אין ספק שהנתונים האקוקרדיוגרפיים מצביעים על כך שיש לך הצרות קשה של המסתם. אני בכל אופן הייתי חוזר על אקו במאמץ כדי לראות בכל אופן אם יש דינמיקה בהשוואה ללפני 9 חודשיםץ אני מסכים עם ההמלצות לגבי הגבלת המאמצים . לגבי הנושא של מוות פתאומי הרי שאין מספיק נתונים לגבי זה בספרות - הנטיה לחשוב שזה נובע מהפרעת קצב ולאו דווקא משנית לעלייה פתאומית במפל הלחצים. לגבי מאמצים הרי שאם מפל הלחצים עולה הרי שזה שווה ערך לסימפטומים ואז עלייך לעבור את הניתוח בהקדםץ חשוב לדעת שבמצב של קריסה בהצרות קשה של המסתם האאורטלי מאד קשה להחיות את החולים האלה בגלל שאי אפשר להגדיל את תפוקת הלב עקב החסימה המכנית הקיימת שהיא קבועה דהיינו:היצרות המסתם.
הייתי ממליץ לך לעבור סי.טי של החזה כדי לראות מה הקוטר של אבי העורקים העולה שלך - האם הוא מורחב או לא?
אשר להשתלת המסתם בצינתור- עלייך לדעת שזו פרוצדורה חדשה כך שאין מספיק מעקב ארוך טווח לגבי ההצלחה. אחוז הסיבוכים והתמותה הם יחסית גבוהים למישהו כמוך שכן אין ספק שהניתוח הסטנדרטי עבורך הרבה יותר בטוח ואמין אם תוצאות ארוך טווח מצוינות. קשה לי להאמין שגם אם תוציאי את הכסף מכיסך יסכימו להשתיל לך בצורה הזו -זה פשוט לא מוצדק וגם לא אתי לחשוף אותך לפרוצדורה שעבורך קשור עם רמת סיבוכים לא קטנה. חשוב שתדעי שהניתוח הסטנדרטי הוא אמין ובטוח עם רמת סיכון נמוכה וגם אין לך מה לחשוש מההרדמה שכיום מאד בטוחה ורמת סיכון כמעט אפסית. אשר למומחה באקו - הרי שבאיזור המרכז יש לך את פרופ. אלכס שגיא בבית החולים בילינסון ובירושלים יש לך את דויד רוזנמן ב"שערי צדק" ודני גילון ב"הדסה"
לסיכום אין לך צורך לעשות את הניתוח בדחיפות אך הייתי ממליץ לך לחזור על הבדיקות בהקדם ולאחר שיהיו לך תוצאות אשמח להיפגש ולייעץ לך מה לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה אני באמת מעריכה
עדי11/09/2008את תשובתך המקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בנושא
עדי11/09/2008אני מבינה שאני צריכה להגביל מאמצים לידע כללי התעמלות סטטית כמו עיצוב הגוף עם הרמת משקולות של 1 קילו בכל יד מותר לדעתך? וצעידות לא מהירות עם שעון דופק עד איזה דופק בערך מותר לצעוד ואם בכלל מבלי להתאמץ הרבה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת מסתם
ד''ר דני פינק14/09/2008שלום לך דנה
לגבי שאלתך האחרונה- לצערי לא אוכל להגדיר לך את דרגת המאמצים המותרת שכן לפי כל הסממנים עלייך לעבור את הניתוח עם מפלי לחצים כאלה קשה לי להמליץ לך על ביצוע מאמצים כאשר אני יודע שאת מעלה את הסיכון שלך לאירוע לבבי. כל מה שאני יכול להמליץ לך זה שכדאי להימנע ממאמצים והייתי מגביל את עצמי להליכות לא מהירות ומאומצות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת מסתם
ד''ר דני פינק09/09/2008דנה בהמשך- כמוכן מן הראוי שתדעי שייתכן ובעוד 10 שנים את הניתוח הבא תוכלי לעבור דרך צינתור.אני מקווה שעניתי לך על כל השאלות. אשמח להיפגש איתך ולדון בהרחבה בכל הנושאים הרלוונטיים. אם את מעוניינת- נא ליצור קשר איתי לקביעת תור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה הקודמת טעיתי סליחה
עדי09/09/2008שורש הוארטה לפי אקו לא מורחב 28 ואורטה העולה28 תודה וסליחה ועוד שאלה כתבת שיכול להיות עם הצרות כשלי מוות קרדיאלי השאלה היא תוך כדי מאמץ או בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח חוזרדני08/09/2008
שלום לך ד"ר
אני מבקש שתמליץ לי על מנתח הכי טוב לניתוח מסתמים חוזר כי אמרו שזה ניתוח קשה מסובך לא חשוב המקום צפון מרכז דרום .תודה מראש על העזרה דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חוזר
ד''ר דני פינק08/09/2008שלום רב אשמח לעזור לך בהקדם האפשרי.למרכז הרפואי "שערי צדק" נסיון רב בביצוע ניתוחי לב חוזרים בייחוד בניתוחי מסתמים. האם עברת בדיקות כגון:אקו לב,צינתור, בדיקות דם מקיפות. כמוכן חשוב לדעת את פרטי מחלתך- מתי נותחת והיכן, איזה מסתם תותב הושתל וכדומה. אשמח לענות על שאלותיך- אנא צור עימי קשר בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לד"ר דני פינק וברוך הבא לפורום
עדי08/09/2008שאלה לי אליך מאחר ואתה מביהח הדסה עין כרם הבנתי שאצלכם הושתל מסתם אורטלי בצינתור אז קצת רקע לגביי בת 38 עם מסתם אורטלי ביקוספידלי עם הצרות קשה קוטר 0.75 ומפל לחצים של 100 עם 75 אחוז פליטה ללא התרחבות חדר שמאל וללא סמפטומים ואני מרגישה טוב, שאלתי היא האם לדעתך אני צריכה ניתוח או יכולה לחכות קצת? האם המפל שלי הוא המקסימלי ואני מסכנת את עצמי? והאם אפשר להחליף לי מסתם בצנתור? הבנתי שעשיתם את זה רק לאנשים מבוגרים ומהן התוצאות? האם טובות כמו בניתוח ואני רוצה שישימו לי בניתוח רק מסתם ביולוגי כמה זמן לדעתך יחזיק לי מעמד מנסיונך העשיר? אודה לך מאוד אם תוכל לענות על שאלותי וסליחה על הטירחה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד לעוברגלית07/09/2008
האם אפשר בשלב של ההריון לגלות מומי לב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד לעובר
ד''ר עובד כהן07/09/2008בהחלט כן רוב המומים מתגלים בסקירת מערכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודהיוליה31/08/2008
כמה זמן אחרי ניתוח 2 מעקפים ניתן לחזור לעבודה אם בכלל? העבודה היא של אח מוסמך שכוללת עבודה פיסית , הפיכת חולים. אבי כרגע 5 שבועות אחרי ניתוח, החלמה כמצופה. האם מומלץ לחפש מקום עבודה אחר שלא דורש עבודה פיסית כלומר הוא לא יוכל לחזור למקום עבודה קודם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה אחרי מעקפים
ד''ר סאמר דיאב04/09/2008שלום יוליה.
כחודש וחצי אפשר לחזור לעבודה מליאה. אך יש להמנע מהרמת דברים כבדים במשך כחצי שנה וזה בכדי לשמור על עצם החזה ( סטרנום). לפי דעתי אין צורך לחפש עבודה נוספת. יש לבקש שלא להרים חולים במשך חצי שנה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בקומידיןמיכל28/08/2008
אימי כבת 72 מטופלת בקומידין מזה שנה לאחר שעברה פרפור . בתקופה האחרונה בדיקות הדם מראות שהתרופה לא משפיעה עליה באופן יעיל וערכי הבדיקה נמוכים מ -2. אימי לא שינתה אתתזונתה והיא נמנעת לחלוטין לאכול את המאכלים האסורים בעת נטילת הקומידין. כיצד / מה עליה לעשות כדי לסייע לתרופה להספג בדמה באופן יעיל יותר ? אשמח את תמליץ עבורינו על קרדיולוג מתאים לנושא זה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין
איתי התותח02/09/2008באמת למה את פונה למנתחים שלא מבינים בזה ולא לפורום הקרדיולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מעקפיםרובינוב26/08/2008
אבי צריך לעבור ניתוח ביום שישי אצל פרופ וידנה אני חייבת חוות דעת על הרופא אני מחפשת את הרופא הכי טוב בבקשה תעזרו לי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
ד''ר סאמר דיאב04/09/2008פרופ' וידני מהמובילים במנתחי לב בארץ
שיהיה לכם בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר וידנה
מאיר16/09/2008אני נותחתי בידי דר סהר שהוא תלמידו של דר וידנה. היה זה בעיקבות דום לב שקרה בדיוק לפני אחת עשרה שנים. אני כיום מתפקד מצוין, אני בן שבעם ושלש, שוחה מדי בוקר במשך כשעה בבריכת השחיה. חוץ מזה אני לומד באוניברסיטה. עיקר העיקרים הוא, שאני נהנה משמונת נכדי, דבר שכמעט לא זכיתי לו. תתעודדי, כל רופא שמוסמך לבצע ניתוח כזה, הוא טוב ובעזרת היושב במרומים, הענין יעבור בשלום ואביך יזכה לעוד הרבה שנות חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)