מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי ניתוח מעקפים- עוד שאלה בבקשהיוליה30/07/2008
האם מקובל לתת ליפיטור כאנטיאינפלמטורי למרות ערכי כולסטרול לא מאד גבוהים והאם הוא שווה ערך לסימוביל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח מעקפים- עוד שאלה בבקשה
ד''ר עובד כהן04/08/2008מקובל לתת סטטינים לאחר ניתוח מעקפים גם בגלל האפקט האנטי דלקתי שלהם. ליפיטור לא שווה ערך לסמוביל היא תרופה השייכת לדור קודם אך זה מתבטא בעיקר בתופעות לואי. מי שלא סובל מתופעות לואי, הפרעות בתפקודי כבד וכו' יכול בהחלט להנות מטיפול בסמוביל ואין צורך להתעקש על ליפיטור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות אחרי ניתוח מעקפיםיוליה30/07/2008
אבי היום 9 ימים אחרי ניתוח מעקפים (שבוצע בלי לקיחת כלי דם מרגל אלא מחזה). 1. האם יש צורך בחבישת רגליים? ולאיזה פרק זמן? 2. האם יש הגיון לקחת משככי כאבים כדי לאפשר טווח תנועה מלא ולכן הפעלה יותר טובה של שרירי חזה ? בלי משככים הוא מרגיש בסדר אך כואב לו להפעיל שרירי חזה ולכן הוא פחות מפעיל אותם? 3. האם ליטול ליפיטור בבוקר או בערב ומדוע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות אחרי ניתוח מעקפים
ד''ר עובד כהן04/08/20081. יש צורך בחבישת הרגליים לפרק זמן של חודש ימים לאחר הניתוח גם אם לא נלקח וריד. למניעה של יצירת טרומבואמבוליות ברגליים וסכנה מוגברת לתסחיפים ריאתיים.
2. משככי כאבים בהחלט מומלצים במידה ויש כאבים ובמיוחד אם הם מגבילים בתנועה. חזרה לפעילות משפרת את ההחלמה בצורה ניכרת.
3. לא משנה אם לוקחים את הסטטינים בבוקר או בערב העיקר לשמור על נטילה של התרופה בזמן קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבא מנותח לב רוצה לפגוש נכדיוליה29/07/2008
יש הנחיה אחרי ניתוחי לב לא להמצא בחברת ילדים כדי למנוע הדבקות במחלות. אבא שלי שבוע אחרי ניתוח מעקפים , עובר לשיקום, האם מותר לו לפגוש נכד בן שנתיים בריא בגינה ציבורית או רצוי להמנע ולכמה זמן? האם מותר חיבוק ונשיקה לנכד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבא מנותח לב רוצה לפגוש נכד
ד''ר עובד כהן04/08/2008מומלץ לאפשר לסב לפגוש את נכדו. אין בכך כל סכנה. והעידוד מהמפגש יכול לסייע לסב להרגיש טוב יותר ולהחלים בצורה טובה יותר. במידה ואחד הצדדים חולה, מקורר, מצונן. וכו' הייתי נמנע מכך למס' ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירי לבל.28/07/2008
שלום, האם שרירי הלב שמוגדרים "מתים" יכלים לחזור ל"חיים" ולתפקד? במילים אחרות חולה שהרופאים אומרים כי 50% משרירי הלב נפגעו האם אפשר לצפות להתחדשות שיקום - וכשאומרים שמחכים שהחולה יתחזק, למה מתכוונים? מה האפשרויות במקרה כזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירי לב
ד''ר עובד כהן04/08/2008ישנה תופעה של אזורים מסויימים בלב שמתכווצים פחות טוב בנוכחות חוסר חמצן או איסכמיה ותפקודם משתפר לאחר טיפול ע"י צנתור או ניתוח מעקפים וחידוש אספקת הדם לאותו אזור.
במיקרים בהם אזור מסויים עבר אוטם והשריר עבר נזק בילתי הפיך והפך לצלקת במקרים כאלה לא יתכן שיפור של התפקוד של אותו אזור.
המושג החולה יתחזק לא ברור לי ויש לנסות להבהיר יותר טוב את המושג הזה על מנת שאוכל להתייחס אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אאורטהאריאל27/07/2008
שלום, לאבי יש אאורטה מורחבת, אני לא יודע בדיוק מה גודלה. הוא נפגש עם מספר קרדיולוגים וכולם אמרו שהוא צריך לעבור ניתוח להחלפת האאורטה. הבנתי שבניתוח זה לא מגיע למוח דם לאורך זמן מסוים. אבי מודאג מאוד מהסיכוי לנזק מוחי במהלך הניתוח, ולטענתו אף רופא לא הסכים לומר לו מה הסיכון לנזק מוחי. כתוצאה מכך אבי החליט לא לעבור את הניתוח. האם מישהו יכול לומר לי מה הסיכון לנזק מוחי באחוזים? מהי תקופת ההחלמה מניתוח כזה? האם יש הגבלה בפעילות לאחר מכן? האם יש איזשהו סיכון אחר בניתוח הזה? תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאורטה
ד''ר עובד כהן04/08/2008בחלק מהמקרים בהם יש צורך להחליף את האאורטה עקב הרחבה פתולוגית שלה יש צורך בהפסקת זרימת הדם. היום השיטה המקובלת היא שגם בזמן הפסקת זרימת הדם בכל זאת מזרימים בצורה מלאה דם לעורקים שמובילים את הדם למח. בשיטה זו יש זמן בטוח של כשעתיים בהם ניתן לבצע את הניתוח בצורה בטוחה כאשר הסבירות של נזק מוחי נמדדת באחוזים בודדים 1-3%
כמובן שכל הדיון הינו תאורתי מכיוון שאין בידי כל נתון לגבי המקרה הספציפי עליו אתה מספר.
אשמח להיות יותר קונקרטי בשיחה ישירה ביננו.
ההחלמה מניתוח כזה דומה להחלמה מניתוח לב פתוח. לפעמים קצת יותר ארוכה ומדובר בסדר גודל של שבוע עד עשרה ימים במידה והכל עובר בצורה תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלנה24/07/2008
האם בתסמונת מרפן יש גן רצסיבי או דומיננתי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן דומיננית
ד''ר עובד כהן02/08/2008בתסמונת מרפן ההעברה היא אוטוזומלית דומיננתית כלומר דומיננתי על כרומוזום שאינו אחד מכרומוזומי המין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתורהילה21/07/2008
שלום רב,
הוצע לי לעבור צנתור כתוצאה מדופק גבוה בזמן מאמץ, הרגשה של דקירות שמופיעה מדי פעם באיזור הלב ומצב בריאותי לא מזהיר (כולסטרול גבוה והשמנה).
רציתי לשאול מה הסיכונים שיש בצנתור והאם יש אופציה אחרת, פחות פולשנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור
ד''ר ויקטור קרצמן22/07/2008עקב שקימות גורמי סיכון למחלה כלילית של לב מומלץ צינתור לב הבדיקה החי מדויקת.מהבדיקות אחרות אבשרי אקו לב וcardiac ct הבדיקות לא פולשניות דר ו.קרצמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCT קורונרי
ד''ר סאמר דיאב22/07/2008שלום הילה
לאור התיאור הקליני של כאבים בחזה בזמן מאמץ וגורם סיכון של כוליסטרול גבוה כן ממליץ על צינתור. היום מבוצע בארץ מאות צינתורים כל יום, בסיכונים בצינתורים נדירים אך קיימים כמו דימום, הפרעות קצב ועד אוטם חריף אך שוב אני מדגיש שהסיכון נמוך. לגבי אפשרות אחרת יש CT קורונארי (מה שנקרא בשפה העממית צינתור וירטואלי) שבו מזריקים חומר ניגוד והחולה עובר CT.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר ולא סדירכהן יוסף18/07/2008
שלום דוקטור גיל שמי כהן יוסף .כתוצאה של מתח נפשי גבוה העסק שלי עלה באש לא הצלחתי להרדם לילות הגעתי למצב של פרפור פרוזדורים אני מטופל בפרוקור ודילתם שזה מאזן לי את הדופק. אני יודע איזה תופעות לוואי קשות יכולות להיות מכך בשימוש ממושך הייתי רוצה לנסות צריבה רציתי לדעת אם בית החולים עושה זאת ומה הסטטיסקה בצריבה כזאת ברמבם..אני חושש לכן אני שואל אני מודה לך דוקטור אשמח לדעתך .אני מעוניין לעבור את הצריבה תודה כהן יוסף 0547323739
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפרפור פרוזדורים
ד''ר עובד כהן20/07/2008מר כהן הנכבד
יש פתרון פולשני לבעייה שלך והוא לא בניתוח אלא בצנתור. יש ברמב"ם קרדיולוג מצויין בשם ד"ר בולוס שיודע לצרוב את המוקדים שגורמים לפרפור ותוכל לפנות אליו דרך המחלקה הקרדילוגית
במידה ותרצה שנעזור לך ביצירת הקשר אתה מוזמן להתקשר למחלקה לניתוחי לב בבית חולים רמבם ואנו נסייע לך לקבל את הטיפול המתאים
ד"ר כהן
048542631 048542412* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם אורטלירונית16/07/2008
שלום, ברצוני לדעת מה הם הסיכויים שבעתיד ניתן יהיה לתקן או להחליף מסתם אורטלי בצינטור ולא בניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מסתם בצנתור
ד''ר עובד כהן17/07/2008בהחלט קיים סיכוי סביר שהפרוצדורה של החלפת מסתם בעתיד לפחות בחלק מהמיקרים תעשה בצנתור. כיום הפרוצדורה הזו נסיונית בלבד והתוצאות לא מספקות ולא ברורה התוצאה לאורך זמן אבל בקצב ההתפתחות האדיר של המחקר והטכנולוגיה יתכן בהחלט שבעתיד זו תהיה אפשרות טיפולית סבירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקפיםחלי13/07/2008
בעלי עבר לפני כ- שלושה שבועות ניתוח מעקפים , בוצעו 4 מעקפים. בעלי סובל מכאבים עזים ביד ימין ( לא נלקח עורק מיד זו, אלא מהרגל ומבית החזה) בשיחות עם הרופאים, נאמר שזה דבר זניח ויעבור, אבל הכאבים הם כאבים חזקים מאוד וכל התרופות משככות הכאבים לא עוזרות. מה אפשר לעשות? יש תרופה מתאימה? מתי זה אמור לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבית החזה לאחר ניתוח מעקפים
ד''ר עובד כהן13/07/2008במידה והכאבים משתנים בעוצמתם עם שינוי תנוחה או שיעול או הרמת ידיים מקורם בעיקר מבית החזה עצמו כלומר כאבי שרירים ועצמות ולא כאבים מהלב ואלה כאבים אופיניים למצב של אחרי ניתוח מעקפים והם בד"כ חולפים עצמונית עד מס' שבועות לאחר הניתוח. ניתן לקחת מס' תרופות משכחות כאבים ונוגדות דלקת על מנת לשכך את הכאבים הללו ובד"כ יש פיתרון לבעייה.
קיים קושי להמליץ על תרופות ספציפיות בפורומים מסוג מסיבות מובנות אך אשמח לסייע במידה ותצרו עימי קשר
בברכת החלמה
עובד כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם מיטראליהילה09/07/2008
אני בת 21.5 , יש לי דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי. לפני שבועיים בערך עשיתי שכיבות שמיכה במשך כמה ימים אחרי כמה זמן אני מרגישה לפעמים דקירות קטנות בחזה (לא לחץ) לפעמים זה עובר אבל חוזר. שאלתי היא האם זה קשור למסתם המיטראלי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליפה של המסתם המיטרלי
ד''ר עובד כהן10/07/2008לצערי הרב אין אפשרות להבין מהתאור שלך האם הבעייה נובעת מהמסתם או ממשהו אחר.
את התשובות לשאלתך את צריכה לקבל מהקרדיולוג שלך שעוקב אחרייך לאורך זמן ומכיר את מידת המחלה ואת קצב ההתקדמות שלה לפי בדיקות אקו חוזרות
ממליץ על ביצוע בדיקת אקו במאמץ או דובוטמין אקו ולראות האם בזמן מאמץ של הלב מחמירה הדליפה ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לב....06/07/2008
לאחר התקף שני עבר אבא שלי השבוע צנתור ברמב"ם הוסבר לו אחרי הצנתור שיש לו עוד סתימות והלב נפגע ב 40% ושהתקף קרוב צפוי לקרות ואם לא אז בעוד חודש עושים עוד צנתור ואחרי השתקמות עושים לו ניתוח לב פתוח< אני מאוד מפוחדת ורוצה לדעת האם אחרי הניתוח סיכון החיים גדל או קטן? מה הסיכונים של הניתוח עצמו? וכמה אנשים חיים אחרי ניתוח זה בערך? ומה עושים בחודש הקרוב כדי שלא יקרה לו משהו פתאומי בבית ולא יספיק לבית חולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחי לב רמב"ם
דר' סאמר דיאב09/07/2008שלום רב התשובה הינה בערבון מוגבל מאחר ואין בידי את החומר הרלוונטי של החולה אך מהמעט שאפשר להבין מהשאלה התשובה שלי להלן: 1. לפי הספרות הרפואית לחולה שיש מחלה כלילית קשה עם תפקוד לבבי ירוד יהנה מניתוח מעקפים. לגבי הסיכון של הניתוח שוב תלוי בניתונים של החולה. 2. לגבי החודש הקרוב יש להמנע ממאמצים ובכל כאב חזה ולו קל יש לפנות מייד לבית חולים. 3. הקפדה על לקיחת התרופות הקבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשולמית02/07/2008
שלום רב, אבי עומד לעבור בזמן הקרוב ניתוח מעקפים לאחר שעבר צינתור. ברצוני לדעת היכן אני יכולה לברר עבורו על זכויות בנוגע לאובדן כושר עבודה וכדומה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלקת ניתוחי לב רמב"ם
דר' סאמר דיאב09/07/2008נא לפנות לרופא תעסוקתי של קופת חולים. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטינה25/06/2008
שלום רב, רציתי לדעת נתונים לגבי השמוש בעורק מהבטן (קיבה?) בנתוח מעקפים. האם עדיף עורק הבטני מאשר וריד מהרגל? האם זוהי שיטה מיושנת? מה החסרונות והיתרונות בשמוש בעורק מהבטן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בעורק מהבטן
ד''ר עובד כהן08/07/2008טינה שלום
השיטה של שימוש בעורק מ"הבטן" מהעקומה הקטנה של הקיבה היה נסיון שעלה לראשונה לפני מס' שנים כשניסו למצא תחליף מלא לורידים ע"י עורקים. באופן הדרגתי הפופולריות של הפעולה ירדה ואני לא מכיר מרכז כלשהו שמשתמש בעורק הנ"ל באופן רוטיני.
החסרונות העיקריים היו פתיחה של הבטן וסכנה של הרניה בעתיד. כאשר במקביל לא הוכח כל יתרון לשתל עורקי לעורק הימני של הלב שלשם למעשה יועד עורק הקיבה.
כיום מקובל להשמש בשני עורקי החזה במנותחים צעירים יחסית עד גיל 65 ובעורק חזה השמאלי וורידים במנותחים מבוגרים יותר (קיימת גמישות בנושא לפי המקרה) ובכל מקרה בד"כ מקובל להשתמש בשתל ורידי למעקף לעורק הימני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מסתםיוחנן22/06/2008
באקו לב נודע לי שיש לי מסתם אורטלי בעל 2 עלים. והוא מסוייד במצב בינוני עד קשה ואני עומד לעבור ניתוח החלפת המסתם. אני בן 55 וברצוני במסתם ביולוגי או ביולוגי אנושי ולא במסתם מכני .
בגלל הקומודין. האם המסתם הביולוגי האנושי תחת שליטה של הרופאים? והאם לדעתכם נתן לתקן אותו ולא להחליפו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם מכני או ביולוגי
דר' בולוטין23/06/2008
שלום
בדר"כ מקובל לשים מסתם ביולוגי מעל גיל 65.
אולם, יש הגיון ברצון שלך לקבל מסתם ביולוגי בגיל צעיר יותר ולחסוך את הטיפול בקומדין. צריך לקחת בחשבון שבעוד 10-15 שנים תזדקק כנראה לניתוח נוסף להחלפה המסתם. הסיכון בניתוח חוזר אינו יותר גדול מהסיכון המצטבר שיש בטיפול בקומדין במשך 10-15 שנים.
לפי התיאור שלך סיכוי לא גדול שניתן לתקן את המסתם, אבל צריך לראות את האקו כדי לתת תשובה ברורה.
אם תרצה ייעוץ נוסף אתה מוזמן לקבוע פגישה דרך המזכירה מיכל 04-8542631
בברכה
דר' גיל בולוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת מסתם
ד''ר ויקטור קרצמן24/06/2008שלום, מנתחים בכל העולם ממליצים בשימוש במסתם מכני עד גיל 60-65,אבל יש ניסיון לא גדול גם בתיקון -ללאהחלפה-במסתם אאורטלי בעל 2 עלים בגרמניה ובלגיהי לא ידוע על תוצעות מספיק רחקות דר ו.קרצמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)