מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת מסתם בצנתוריהודית רוזנטל11/03/2009
שלום רב, אבי בן 84.5 עבר ניתוח מעקפים והחלפת מסתם לפני 11 שנים, כעת יש צורך בהחלפת המסתם (ביולוגי) , כמו כן התפתחה מחלת ריאות כרונית. כרגע מאושפז. לדברי הרופאים החלפת מסתם בניתוח מסוכנת בגילו, אך ישנה פרוצדורה של החלפה בצנתור אלא שהיא עדיין בניסוי ובדיקה. האם אוכל לקבל אישור למידע זה ו/או פתרון אחר לבעיה המאוד מטרידה ומדאיגה. בתודה מראש יהודית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת מסתם בצנתור
ד''ר עובד כהן11/03/2009יהודית שלום
אכן קיימת פרוצדורה של השתלת מסתם בצנתור או בניתוח מינימלי (תלוי במצב כלי הדם של החולה, האם ניתן להעביר דרכם את הצנתר עם המסתם או שגם הם חולים מידי ) בכל מקרה רק השבוע ביצענו ברמבם שני ניתוחים כאלה בחולים הדומים מאד במצבם הרפואי לאביך ואפילו במצב קשה יותר והניתוחים עברו בהצלחה רבה. הפעולה הינה משותפת לקרדיולוגים ומנתחי הלב ומבוצעת עם צוות משותף שהתמחה בנושא.
נשמח לברר איתך את הפרטים וההתאמה באופן אישי לפעולה
048542631
בברכה
ד"ר כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יהודית רוזנטל12/03/2009ד"ר עובד, תודה על תשובתך המהירה, אנו עדין בודקים את הנושא. בברכה, יהודית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת לב לבחורה צעירהבולה09/03/2009
שלום. לצורך תחקיר לתסריט בנושא השתלות לב אני מעוניינת לדעת האם קיימת סבירות שבחורה כבת 30תהיה מועמדת להשתלה ובגין איזה מצב בריאותי. (האם קיימת אי ספיקת לב בגיל הזה או מצב אחר). מודה מראש על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת לבחורה צעירה
ד''ר עובד כהן09/03/2009בהחלט קיימת אפשרות שבחורה צעירה נזקקת להשתלת לב במצב בו ליבה חולה באי ספיקת לב כלומר הלב לא מתפקד בצורה תקינה ובהתכווצות ירודה לא מאפשר פעילות תקינה של הגוף כולו.
הסיבות למחלה כזו של הלב יכולות להיות רבות שהשכיחות שבהן : מצב גנטי, זהום וירלי של הלב המשפיע בהמשך על תפקודו, מצב לאחר לידה, מחלות מסתמיות, מחלת לב איסכמית על רקע של יתר שומנים בדם. לקיחת תרופות המשפיעות על הלב בעיקר תרופות נגד סרטן...... ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לב עם מכונת לב ריאהחושן02/03/2009
מה הסיכון לפגיעה קוגניטיבית בעקבות הניתוח, האם ניתן למנוע ומה הטיפול אם בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עם מכונת לב ריאה
פרופ` גיל בולוטין03/03/2009חושן שלום
נעשו מחקרים רבים בנוגע לאפשרות של פגיעה קוגניטיבית לאחר ניתוח לב עם מכונת לב ריאה.
למרות כמה מחקרים מצויינים, אין שום הוכחה לנזק קוגניטיבי לטווח ארוך לאחר ניתוח לב.
יש עדויות לירידה זמנית עם התאושות מלאה לאחר שישה חודשים. ירידה קוגניטיבית זמנית נמצאה גם בחולים שעברו ניתוחים גדולים שאינם ניתוחי לב. גם הניסיון לשפר, בעזרת ניתוחים ללא מכונת לב ריאה לא הצליח באנשים צעירים ובריאים.
לכן כמו ברוב המחלקות הטובות בעולם, אנחנו מבצעים ניתוחים ללא מכונת לב ריאה לחולים בסיכון גבוה, עם טרשת באבי העורקים, גיל מאוד מבוגר ואירועים מוחיים בעבר.
איש צעיר ובמצב כללי טוב עובר את הניתוח עם או בלי מכונת לב ריאה בהצלחה באחוזים גבוהים מאוד וללא פגיעה קוגניטיבית.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועמדת לניתוח מסתם אורטליעדי02/03/2009
והשאלה שלי קשורה לבדיקת דם שביצעתי ורציתי לדעת אם נתקלתם בדבר שכזה? LDH שלי מאוד גבוה כבר 9 חודשים נע מעל הממוצע בין 480 ל520 הרופאים לא ככ יודעים לענות מדוע אבל אומרים שאולי זה קשור למסתם המוצר שלי ומפל הלחצים הגובה 117 שאולי עושה המוליזה והורס את כדוריות רציתי לדעת האם נתקלתם בדבר שכזה? אמרו לי שגם למושתלי מסתם מכני יש את הבעיה הזו? היתכן?????? והאם כדאי לדאוג????? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: עדי
ד''ר סאמר דיאב04/03/2009שלום עדי
רמות גבוהות של HDL יכולות באמת להעיד על הימוליזה אך בשביל לקבל את התמונה המליאה צריכים לדעת על כלל אנזימי הכבד בנוסף לרמות הבילורובין. ואז נוכל לדעת מה הכיוון. האם זה הימוליזה בגלל היצרות קשה של המסתם האאורטאלי או בגלל מחלה אחרת למשל מחלה בכבד.
בכל אופן היצרות קשה של המסתם האאורטאלי יכולה לגרום להימוליזה ועליה ברמת ה- HDL.
יש לציין שלפי הנתון של מפל לחצים כנראה שאת סובל מהיצרות קשה של המסתם האאורטאלי והטיפול הדיפינטיבי הוא החלפת המסתם. בכדי שתקבלי את התשובה הכי מתאימה אז יש לתת לנו את הנתונים של תוצאות אנזימי הכבד.
ספירת דם.
ותוצאות האקו לב.
בהצלחה
דר סאמר דיאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שמחה שיש קשר למסתם מצרפת
עדי04/03/2009את בדיקות הדם שלי העדכניות כמו כן המסתם האורטלי שלי באקו לב 0.70 ומפל לחצים של 110 ללא התרחבות חדר שמאל ALT-15 AST-17 urea-23 alkp-63.1 ck-60 creatinine-0.7 ldh-516 מה שכן הקלציום שלי לא גבוה במיוחד הוא:9, והויטמין D שלי נמוך מתחת לנורמה השאלה אם אני מתכננת לעבור ניתוח בחודשים הקרובים האם כדאי לקחת קלציום או ויטמין D? האם יש קשר בגלל החתך של הסטרנום? אודה לך על תשובתך ועל העזרה הרבה תודה:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: עדי
ד''ר סאמר דיאב05/03/2009שלום עדי.
לפי ניתוני האקו לב שלך את סובלת מהיצרות קשה עד מאוד של המסתם האורטאלי, טיפול הוא החלפת המסתם, במידה ויש לך תסמינים כמו כאבי חזה, קוצר נשימה או התעלפיות או שינויים בתפקוד הלב או שינוי מורפולוגי אזי יש אינדיקציה מוחלטת להחלפת המסתם. במידה ואין לך את הנ"ל אזי צריך להיות במעקב הדוק של קרדיולוג ולא מן הנמנע להיות במעקב של כירורג לב ולו ישיבת התייעצות.
לגבי במדדים הביוכימיים שלך כנראה שהעליה של LDH היא כתוצאה מהמחלה המסתימית אך בכל זאת צריך לעקוב אחרי רמות LDH ורמת ההימוגלובין גם כן.
לגבי הקלציום והויטמין D כן יש לקחת את ויטמים בכדי לחזק את העצם ולהוריד את הסיכוי לאוסטיאופוריזיס ללא קשר ךלניתוח
במידה וצריכה התייעצות אישית נא להתקשר למזכירת המחלקה במס' 048542631 ולתאם פגישה עם אחד מרופאי המחלקה
דר סאמר דיאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה הייתי באה לפגישה אבל אני מת"א
עדי05/03/2009הבנתי שתשובתך שאני צריכה לקחת קלציום וויטמין די ביחד השאלה אם זה לא ישפיע לי על הלב? אם מותר? למרות שהמסתם שלי מסוייד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהשפעות המנטליות של הניתוחקירגיז01/03/2009
האם במסגרת המחלקה שלכם ניתן אבחון וטיפול בפן המנטאלי של השפעות ניתוח לב פתוח. או שמא במסגרת בית החולים אבל במחלקה אחרת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהשפעות המנטליות של הניתוח
ד''ר סאמר דיאב02/03/2009שלום קירגיז
החולים במחלקה , אלו שלפני ניתוח ואלו שאחרי נמצראים במעקב הדוק של רופאי המחלקה ובמידה ויש חשד להפרעה מינטלית ( במיוחד לאחר ניתוח) הפסיכיאטרים של הבית חולים מעורבים מייד וברוב המקרים גם הנוירולוגים. ברוב המכריע של המקרים מדובר בבלבול חריף שמטופל ע"י תרופות. במקרים היותר מסובכים אז כמובן כלל המערכת מעורבת בזה גם מבחינת האבחון וגם מבחינת הטיפול במהלך האשפוז וגם בהפניה לטיפול מחוץ לכותלי בית החולים.
תודה רבה
דר דיאב סאמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמועמדת להחלפת מסתם אורטלי
עדי02/03/2009והשאלה שלי קשורה לבדיקת דם שביצעתי ורציתי לדעת אם נתקלתם בדבר שכזה? LDH שלי מאוד גבוה כבר 9 חודשים נע מעל הממוצע בין 480 ל520 הרופאים לא ככ יודעים לענות מדוע אבל אומרים שאולי זה קשור למסתם המוצר שלי ומפל הלחצים הגובה 117 שאולי עושה המוליזה והורס את כדוריות רציתי לדעת האם נתקלתם בדבר שכזה? אמרו לי שגם למושתלי מסתם מכני יש את הבעיה הזו? היתכן?????? והאם כדאי לדאוג????? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מסתם או נתוח מעקפיםיעל28/02/2009
אבי בן 79 סוכרתי עבר לפניי חודש צנתור בו שמו לו 2 סטנטים ללא תרופה בגלל קומודין שבוע לאחר מכן הושתל לו קוצב בגלל דופק לא סדיר מאז הוא חזר לבית החולים 3 פעמים בגלל שעול קוצר נשימה ונוזלים בריאות.הרופא מייעץ לעשות נתוח או לא יודעים איזה מה דעתך על תהליך כזה בגיל 80?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
ד''ר דני פינק01/03/2009יעל בקר טוב יש לדעתי לבצע אקו לב להערכת תפקוד הלב ותפקודי המסתם כמוכן יש מקום לשקול לבצע צינתור חוזר לראות האם הסטנטים לא נסתמו- לדעתי אם קיימות אחת או שתי הבעיות הללו הרי שיש להפנותו לניתוח לב- ייתכן ורק תיקון או החלפת מסתם או בנוסף לכך ייתכן ויזדקק לניתוח מעקפים. אין לי היסוס מפאת גילו לנתחו בהנחה שעד לאחרונה למעט הסכרת היה בריא הרי שניתן לנתחו ברמת סיכון סבירה לחלוטין אשמח לייעץ במידה ותחליטו להתקדם בכיוון זה
תודה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש תרופות להצרות קשה אורטלית?עדי18/02/2009
הכוונה שמורידות את העומד על הלב ואז המפל לחצים גם יורד????? או רק ניתוח הוא הפתרון?? כי קראתי בשאלה שלפני על תרופות לאורטה מורחבת לכן אני שואלת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
ד''ר דני פינק19/02/2009לשאלתך ברגע שיש היצרות קשה של המסתם האאורטלי הרי שאין כיום תרופות שמורידות את ההיצרות וניתוח להחלפת המסתם הינו הפתרון הדפיניטיבי היחיד. כאשר רמת ההיצרות פחות מקשה חשוב שלחץ הדם יהיה מאוזן היטב ומעקב צמוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אאורטהשם טוב17/02/2009
181/95 בן 63. ביקוספילדי מסויד מפל32/18 . אאורטה עולה לפי סיטי ואקו 47-48 ממ . סטטי 3 שנים.ללא סמפטומים. האם הגיע הזמן לניתוח בהתחשב במסתם, הטווח שאני שומע נע בין 45-55 ממ, מה דעתך במקרה שלי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטה
ד''ר דני פינק17/02/2009שם טוב שלום אכן הטווח שאתה מציין הינו מקובל למרות שהיום אנו עדים לתופעה שההנחיות להחלפת אבי העורקים הולכת ויורדת. ההנחיות מציינות שאם ישנה פתולוגיה מסתמית הדורשת התייחסות כירוגית אזי שכבר בקוטר של 4.5סמ ממולץ לנתח.כמוכן אם יש קצב גדילה של מעל 5ממ בשנה הרי שממולץ לנתח. במקרה הספיציפי שלך הנטייה שלי הינה לחכות עד שיגיע לקוטר של 5 סמ ואז לנתח כולל החלפת המסתם האאורטלי מכיוון שהוא מסויד וזה רק עניין של זמן עד שהוא יהיה מוצר ויזדקק להחלפה. אם הינך אסימפטומטי הייתי מייעץ לך לחזור על האקו בעוד 6 חודשים ולראות האם האאורטה גדלה והאם מםל הלחצים גדל על פני המסתם האאורטלי. חשוב לציין כי בינתיים חשוב שתיטול טיפול תרופתי היכול להאט את קצב הגדילה של האאורטה.טיפול זה כולל תכשירי חומי ביתא תרופה בשם אוקסר וטיפול באחד הסטטינים המורידים כולסטרול. במידה ובעוד 6 חודשים לא יחול שינוי ניתן לחזור על בדיקות אלו שנה לאחר מכן ואז לראות מה המימדים אז
בכבוד רב
דני פינק- מנתח לב חזה יחידת אאורטה
מרכז רפואי שערי צדק ירושלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב חזקותרונית11/02/2009
אני בת 36 וקורה לי לעיתים שהלב שלי פועם כל כך חזק שנדמה שתייכף ייצא ממקומו ואז קשה לי קצת לנשום. זה קורה כאשר אני יושבת, שוכבת או עומדת ללא כל קשר למאמץ גופני. ממה לדעתכם זה קורה והאם יש צורך ללכת לקרדיולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב פועם
ד''ר סאמר דיאב12/02/2009שלום רונית.
ההצעה הכי טובה שאני יכול לייעץ לך היא לפנות לקרדיולוג בקהילה לבדיקה שתכלול אקו לב, בדיקת מאמץ וכנראה גם הולטיר. הכל יקבע לאחר בדיקה פיזיקלית אך לפני זה סיפור מקיף על המצב הבריאותי שלך. על פניו יכול להיות הפרעת קצב מסוג מסויים למשל פרפרו פרוזדורים ולכן את צריכה להבדק אצל קרדיולוג.
בהצלחה
דר סאמר דיאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לברונית11/02/2009
אנחנו מעוניינים שאימי בת 70 תנותח בבית חולים רמב"ם. היא אמורה לעבור תיקון מסתם וסגירה של חור בין החדרים. הייתי רוצה שתאמרו לי מדוע כדאי לה לעבור ניתוח דווקא בבית חולים זה, מה היתרונות של בית חולים זה לעומת בתי חולים אחרים בצפון? מה אתם מציעים למנותח שבתי חולים אחרים לא מציעים?תודה על המידע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לב
ד''ר סאמר דיאב12/02/2009שלום רונית.
נתחיל בזה שנגיד לך מה יש אצלנו.
בבית חולים רמב"ם מתבצעים בשנה עשרות ניתוחים של תיקון מסתמים ועוד עשרות ניתוחים של סגירת חור בין העליות ( ASD) או בין החדרים ( VSD) בהצלחה רבה.
בכל אופן כל ניתוח תלוי במצב החולה מבחינת מחלות נוספות וגם מבחינת התיקון שהוא אמור לעבור. בכל אופן נשמח להיפגש אתכם לקבל נתונים נוספים ובהתאם נקבל את ההחלטה ביחד.
ניתן לקבוע פגישה עם רופאי המחלקה דרך המזכירות בטלפון 04-8542631
תודה רבה
דר דיאב סאמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אורטה עולהגיל07/02/2009
שלום ד"ר עברתי ניתוח לב פתוח להחלפת האורטה העולה וזה מספר שבועות שאני בובל מתופעת לוואי והיא הזעה קרה במהלך הלילה ורק בשכיבה , ההזעה לא נותנת לי להירדם . האם ידועות הסיבות לתופעה הזו והסיבות לכך , האם התופעה יכולה להיות בגלל התרופות , האם התופעה עוברת . תודה לתשובתך . ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאורטה עולה
ד''ר סאמר דיאב08/02/2009שלום גיל.
לגבי תופעת ההזעה הרבה לאחר ניתוח לב פתוח מוכרת לנו היטב. הרבה חולים שעוברים ניתוח מג'ורי כזה סובלים מהזעת יתר בשבועות הראשונים לאחר ניתוח, דבר זה מוסבר בחלקו בגלל פעילות מוגברת של המערכת הסימפטטית ( מערכת נוירולוגית עצמאית). בד"כ תופעה זו נעלמת עם הזמן. אך בכל זאת צריך להיות במעקב אצל רופא המשפחה לדווח לו על התופעה.
דר' דיאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרחבות האורטהשרון04/02/2009
שלום, אצל אימי (בת 52) התגלה מום כלשהו בלב ומאז היא במעקב. השבוע, במהלך אותן בדיקות התגלתה התרחבות של האורטה (מ-30 ל- 40). היא מיד הופנתה לסי.טי ובדיקות דם ונאמר לה שתצטרך לעבור ניתוח. הםא יש אופציה אחרת? מה פירוש הבעיה הזו שהתגלתה אצלה ומה מקורה? תודה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת אאורטה
ד''ר דני פינק05/02/2009שרון שלום
אמך צריכה להיות במעקב אך אינה זקוקה כרגע לניתוח. ייתכן ובעתיד כן תצטרך. חשוב לדעת על פני איזה זמן ארעה ההתרחבות הזו של אבי העורקים? כמוכן מה המום הלבבי שיש לה והאם היא במעקב של קרדיולוג?
כמוכן איזו חלק של אבי העורקים מורחב והאם יש לה בעיות באחד ממסתמי הלב
אם תוכלי לספק אינפורמציה זו הרי שאוכל לייעץ לך בצורה מורחבת וממוקדת יותר. בכל אופן אין צורך להיכנס לפאניקה
תודה ובכבוד רב
ד"ר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרחבות האאורטה
ד''ר סאמר דיאב08/02/2009שלום שרון.
להתרחבות של האאורטה קוראי מפרצת של האורטה.
ההתייחסות למפרצת מבחינה טיפולית תלוי בכמה גורמים:
1. מיקום המפרצת. אאורטה עולה, קשת או אורטה יורדת.
2. גודל המפרצת וגודל זה תלוי גם במיקום של המפרצת
3. קצב ההתרחבות. מה קצב הגדילה במפרצת.ההתיחסות ל גדילה של 1 ס"מ תוך חצי שנה שונה לגמרי מההתייחסות לאותה גדילה תוך שלוש שנים.
4. אם יש מחלות נוספות כדוגמת תסמונת מארפאן.
בקיצור לגבי אמא עדיין חסר הרבה נתונים בכדי שנוכל להתייחס. אשמח לקבל נתונים נוספים .
דר סאמר דיאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ולבמ02/02/2009
שלום רב עד לפני 3 חודשים בריא לפתע התחילו תופעות שניתן להסבירן בחשיפה למשהו איבוד טעם וריח ירידה במשקל עוויתות ירידה בקוגניציה וירידה ב"איתנות בית החזה" האם קרינה כלשהיא יכולה להחליש את אברי בית החזה עליי לציין ששהיתי לברור הבעיות יום אחד בפנימית ה אבל עזבתי לאחר שראיתי שהמתמחה לא מקבלת את ההשערות הטוקסיות /סביבתיות לירידה הבריאותית שלי איזה בדיקות עלי לבצע כדי לוודא שלא נגרם נזק ללב בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת לב
ד''ר עובד כהן02/02/2009המקרה שלך נשמע מאד מוזר וקשה לי לענות באופן חד משמעי אבל אם הייתי צריך לבחור בדיקה אחת שתאמר לי שהלב תקין הייתי בוחר באקו לב בדיקה לא פולשנית ושאיננה כרוכה בקרינה ויכולה לתת תמונה טובה למדי לגבי מידת התכווצות הלב, הגודל שלו, תקינות המסתמים ואבי העורקים וכ'ו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוריוואןמ01/02/2009
שלום רב האם לקיחת 2 חצאי lorivan ביום יש בהם להחליש את שריר הלב? או לדכא נשימה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוריוואן
פרופ` גיל בולוטין01/02/2009מאיר שלום
התרופה לוריוואן אינה גורמת להחלשת שריר הלב.
נטילת מינון נכון של לוריוואן כשיש צורך בכך גן לא תגרום ברוב המקרים לדיכוי הנשימה.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסת חתול לבית של מנותחחבו29/01/2009
עברתי ניתוח לב פתוח להחלפת מסתם אורטלי והשתילו לי מסתם ביולוגי. בני רוצה לעבור לגור איתי, ולהביא לבית את החתול שלו האם יש סיכון כלשהוא עבורי במצבי הנוכחי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול
ד''ר דני פינק01/02/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה
חבו01/02/2009השאלה היא האם חתול לא מביא איתו זיהומים שעלולים לגרום לי למחלת מסתמים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתול וזיהומים
ד''ר עובד כהן02/02/2009באופן רגיל התשובה היא לא אך יש זהומים יחסית נדירים הנגרמים ע"י חתולים וחלקם בהחלט יכולים לגרום לדלקת בלב ובמסתמים בגלל מצבך הרגיש לא מומלץ להכניס חתול חדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)