מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בלביוסי27/04/2009
שלום: שמי יוסי אני לשעבר שקלתי משקל מטורף של -160 קילו שהייתי במשקל הזה התחילו להיות לי כאבים בחזה +לחץ דם גבוהה אז הייתי בן -17 היום אני בתהליך של דיאטה +כושר ופחות 35 קילו מה שבעצם רציתי לדעת אם עדיין יש לי סיכון בלב או בעיות בלב כי כפי שידוע לי כאבים בחזה זה אומר אוטם שריר הלב(התקף לב) האם עליי ללכת להיבדק אצל קרדיולוג או שהבעיות פשוט נעלמו
שאלה נוספת
אבא שלי הוא בן -60 והוא עבר אירוע לב (התקף לב)בעקות הבדיקות והצינתור שהוא עבר הוא עשה ניתוח מעקפים שאלתי היא : האם הבעיה בלב של אבא שלי עברה אליי בצורה תורשתית כי גם אבא של אבא שלי (סבא) נפטר מאירוע לבבי
מחכה לתשובות בתודה יוסי סלחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורמי סיכון
ד''ר עובד כהן27/04/2009משקל יתר, עישון, לחץ דם גבוה, סכרת כל אלה הם גורמי סיכון למחלת לב איסכמית. גורם סיכון חשוב ביותר הוא הגנטיקה כלומר הנטייה המשפחתית למחלות לב.
חשוב לבצע בדיקות תקופתיות במיוחד עם גורמי סיכון כפי שאתה מציין מציע לך לפנות לקרדיולוג ולעשות בדיקות תקופתיות אחת לשנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושת לחץ בגרון , צריבה בצידי הלשון
יהודית18/06/2009בנוסף , ירידה ניכרת במשקל , ללא דכאון או מתח נפשי . נעשו הרבה ברורים רפואיים , בפרט גסטרטרו אנטרולוגים , ללא ממצא המסביר זאת . יש לציין שיש לי פגיעה קלה במסתם המטרלי , מ
זלקת פרקים בילדות ואני במעקב קרדיולוג . נכוכן מילדות , יש לי תסמונת רינו , בעיקר בחורף באצנעות הידיים .במיפוי לב לפני כחצי שנה , היה נראה חשד לא ברור לאיסכמיה . במפוי חוזר לפני כשבוע , איסכמיה משמעותית , הופנתי דחוף לצנטור. לללא ממצא. נרשם במכתב "יתכן שיש ספזם של כלי דם, ללא עדות בצנטור. עדיין עומדת לעבור בדיקות חוזרות של אנדוקרינולוג , נוירולוג וגסטרואנטרולוג למרות שבבדיקות קודמות לא נמצא הסבר לתופעות .. הרופא המצנטר המליץ על מונוניט וציפרלקס .אינני בחרדה או בדכאון, שמחה שירדתי 23 ק"ג במשקל , ירדתי בכמויות המזון והורדתי מהתפריט כל מה שעשוי לגרום לצרבת ותחושת מועקה במערכת העיכול .מבקשת הסבר אם יתכן שהסיבה קרדיאלית , מה משמעות ספזם כלי דם בלב , ללא ממצא בצינטור , האם מונוניט מתאים לטיפול , אני מקבלת כטיפול קבוע ריטמקס 300מ"ג X2, קרדילוק 5 מ"ג , קומדין , סימוניל . לאחרונה סובלת מסחרחורות בזמן קימה משכיבה . האם מונוניט יחמיר את התופעה ? אשמח לקבל הסבר ואז אולי לחדול מכל הברורים הרפואיים , להעדר פחות מהעבודה ולחזור לאיכות חיים סבירה .{אני בת 57}* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספזם
ד''ר עובד כהן18/06/2009על פניו נשמע כי מונונית הוא הטיפול המתאים אך חייבת להיות במעקב מסודר של קרדיולוג שיקבע את הטיפול האופטימלי והמינון המתאים ויכנס בעובי הקורה בפרטי המקרה הלא חד משמעי שלך
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסיונך מה כדאי לשים על החתך הניתוחעדי24/04/2009
מנסיונך מה כדאי לשים על הצלקת לאחר ניתוח מסתם? משחת קלוקוט? או יריעות סיליקון? מה מטשטש יותר את הצלקת ?
תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך ניתוח
ד''ר עובד כהן27/04/2009תלוי מה גודל וצורת הצלקת. בשלב בו את נמצאת מס' שבוועות לאחר הניתוח יריעות סיליקון הן הטובות ביותר , כדאי לפגוש פלסטיקאי שיראה את הצלקת וימליץ לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן אחרי ניתוח החלפת מסתםעדי20/04/2009
אורטלי לביולוגי אפשר לטוס לחול (טיסה לאירופה 5 שע")?
השאלה שלי היא מבחינה בריאותית כמה זמן? כי עם הביטוח אני יודעת שיש בעיה ורק אחרי חצי שנה ניתן לנסוע
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחול
ד''ר עובד כהן20/04/2009ההנחיות במחלקה שלנו הן כעבור חודשיים ניתן לנסוע בביטחה לחו"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה:-)
עדי20/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף של איבוד הכרה ונסיונות החייאהאושרת משולם17/04/2009
שלום שמי אושרת, אני חיה בארה"ב, מאוד דואגת לשלומה של אשה שמאוד קרובה לליבי שחיה בארץ. היום קיבלתי בשורה שהיא קיבלה התקף לב, כשהתקשרתי לברר לשלומה נאמר לי שהיא איבדה את הכרתה ולא נשמה במשך 45 דקות ובנסיונות החיאה של מכות חשמל. כרגע היא הטיפול נימרץ, שאלתי היא האם יש סיכוי שתצא מזה בחיים לאחר כל כך הרבה זמן שללא חמצן? ואם תצא מזה האם תחזור למצבה לפני ההתקף? בבקשה תענו לי בהקדם
תודה
אושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגנוזה לאחר החייאה
ד''ר עובד כהן19/04/2009קשה לענות תשובה מדוייקת לשאלתך
45 דקות הן זמן ארוך להחייאה ובד"כ התוצאות אינן טובות אם כי ראיתי מס' מקרים של החייאות מוצלחות מאוד עם חזרה מלאה להכרה וחיים תקינים לאחר החייאות גם ממושכות מאלה.
מקווה שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ביד שמאלענת16/04/2009
דוקטור שלום.
אני בת 43 עם עודף משקל בשנים האחרונות.
מזה מס' שנים,עוד כשהייתי רזה אני סובלת מהירדמות קשה ביד שמאל ולחץכמעט תמידי בחזה.בלילה זה מלווה בשתן מרובה.בהזעה.
אני סובלת שנים מכאבי ראש חזקים ביותר .לאחרונה התחלתי בטיפול דיקור סיני לכאבי הראש והמדקרת שאלה אותי אם יש לי הרדמות ביד שמאל וכשעניתי שכן היא אמרה שהיא רואה שמצב הלב-כליות שלי במצב ירוד ביותר.לדעתה,יש לי בעיה רצינית בזרימת הדם.גם אני מרגישה כי יש לי לחץ מאוד חזק בכף רגל שמאל.א.ק.ג. תקין ובדיקת מאמץ תקינה.מה עוד צריך לעשות?.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ביר שמאל
ד''ר דני פינק17/04/2009שלום לך נדמה לי שהגעת לפורום הלא נכון
מומלץ לך להיבדק בהקדם אצל רופא המשפחה כדי לשלול שאין לך יתר לחץ דם וסכרת. כמוכן חשוב לך בהקדם להינס למשטר דיאטתי קפדני בליווי דיאטיקנית - שירות שניתן לקבל בקופת חולים. אני מאמין שלאחר שתרדי במשקל ותאמצי הרגלי בריאות נכונים כגון אכילה נכונה ופעילות גופנית את תרגישי יותר טוב. במידה ותלונותיך יתמידו הרי שאז יהיה עלייך לעבור בדיקות מקיפות יותר לשלילת מחלות לב וכלי דם
בהצלחה
ד"ר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי מסתם אורטלי מכניא10/04/2009
שלום
אני מועמד לניתוח להחלפת מסתם אורטלי במסתם מכני
רציתי לדעת ים יש סוגים ודגמים שונים של מסתם מכני ואולי מחירים שונים לכל דגם
האם בכל בתי החולים משתמשים באותו דגם ושם של מסתם
מה שמות המסתמים הקיימים בשוק
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר tא
ד''ר דני פינק10/04/2009שלום רב
המסתמים המכניים שנמצאים בשימוש ברחבי הארץ הינם מסתמים העשויים מפחמן פירוליטי שהינו חומר חזק ביותר ואינו מתבלה. הוא בנוי משני דיסקיות היושבות בתוך הדם ולמעשה נפתחים על ידי זרימת הדם ואחכ נסגרים בצורה פסיבית.ישנם הבדלים קטנים בתהליך הייצור בין חברות המסתם השונות וכן יש הבדל בפתיחת הדיסקיות האם הם מגיעים לזווית של 90 מעלות או פחות. לא כאן המקום לפרט את כל ההבדלים בתהליך הייצור. חשוב לזכור כי למעשה מי שמושתל בגופו מסתם מכני מחויב לכל חייב בטיפול בנוגדי קרישה : קומדין או סינטרום. חשוב להביא את רמת דילול הדם לתחום שנחשב טיפולי לפי מיקום המסתם בלב. טיפול זה כרוך בסיבוכים כגון דימומים או לחילופין בתסחיפים במידה ורמת הדילול אינו מספיק. חשוב להדגיש כי הטיפול במדללי דם הינו די בטוח וניתן לנטר את רמת הדילול בבדיקת דם פשוטה. היום ישנן ערכות ביתיות שניתן לרכוש ודקירת אצבע בדומה לבדיקת רמת סוכר ניתן לקבל תדשובה תוך מספר דקות. ערכות אלו אמינות מאד אך עדיין יחסית יקרות והקופות אינן ממנות אותם. כמוכן היום מתפתחות בדיקות גנטיות שעל פיהם יהיה ניתן לקבוע את מינון הקומדין הנדרש.
חברות המסתם המני הינם:
St. Jude Medical
ATS
On-X
cARBOMEDICS
בהצלחה- אשמח לענות על שאלות נוספות
ד"ר דני פינק
0508685071* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמח:-) שבועיים וחצי אחרי החלפתעדי09/04/2009
מסתם אורטלי והכאבים עדיין חזקים במיוחד אם אני לא נחה רוב שעות היום
כמו כן רציתי לדעת איך אפשר לדעת אם העצמות בבית החזה מתאחות? כי הבנתי שלא רואים את זה בצילום חזה
והאם יש קשר לזה שחסר לי ויטמין D קלציום האם זה יעכב לי את האיחוי? תוך כמה זמן אמורות העצמות להתאחות? ומה הסמפטומים אם לא מתאחות? האם יש מצב שכזה?
תודה ד"ר וחג פסח שמח וכשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מסתם
ד''ר דני פינק09/04/2009עדי שלום אני מצטער לשמוע שאת עדיין מאד כאובה אך הדבר הוא לא מפתיע ולכל אחד יש סף כאב אחר. חשוב להקפיר לקחת משככי כאבים בצורה רציפה ובעיקר לפני השינה כדי שתישני היטב בלילה. העצמות מתאחות בדרך כלל אצל אנשים צעירים ובריאים ללא סכרת תוך חודש עד ששה שבועות. זה שחסר לך ויטמין די לא צריך עקרונית להפריעלתהליך האיחוי וקל לפצות על כך על ידי נטילת טיפות ויטמיןדי.
חשוב לדעת שאין מה לדאוג כל עוד הכאבים לא מתגברים או \ו הופעת חום אודם או הפרשה מהפצע בחזה אלה הם סימנים שבמידה ומופיעים עלייך לגשת לבדיקה אצל המנתח כדי לשלוול זיהום.
בהצלחה ורפואה שלימה
ד"ר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת מסתם
ד''ר דני פינק09/04/2009עדי שלום אני מצטער לשמוע שאת עדיין מאד כאובה אך הדבר הוא לא מפתיע ולכל אחד יש סף כאב אחר. חשוב להקפיר לקחת משככי כאבים בצורה רציפה ובעיקר לפני השינה כדי שתישני היטב בלילה. העצמות מתאחות בדרך כלל אצל אנשים צעירים ובריאים ללא סכרת תוך חודש עד ששה שבועות. זה שחסר לך ויטמין די לא צריך עקרונית להפריעלתהליך האיחוי וקל לפצות על כך על ידי נטילת טיפות ויטמיןדי.
חשוב לדעת שאין מה לדאוג כל עוד הכאבים לא מתגברים או \ו הופעת חום אודם או הפרשה מהפצע בחזה אלה הם סימנים שבמידה ומופיעים עלייך לגשת לבדיקה אצל המנתח כדי לשלוול זיהום.
בהצלחה ורפואה שלימה
ד"ר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרצת באבי העורקיםמוטי05/04/2009
שלום רב
לאבי התגלתה מפרצת האבי העורקים שמתחילה מהסרעפת ועד מתחת לכליות.
כמו כן כליה אחת, העורק שלה ניתק.
קוטר המפרצת הינו 8ס"מ
גילו שגם יש לו בעית לב ולכן יעשו לו אקו לב ועוד בדיקה. פשוט לא נותנים לנו את כל המידע.
הוא מאושפז מיום שני ועדין אין לרופאים אבחנה גמורה .
על פי ניסיונך, האם תוכל לומר מה האפשרויות הניתוחיות הקיימות במצב זה.???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרצת באבי העורקים הביטני
ד''ר עובד כהן05/04/2009המפרצת שאתה מתאר הינה לא בתחום הניתוחים שלנו וקרוב לודאי דורשת התייחסות ומעקב של רופאי כלי דם ולא מנתחי לב חזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע לאחר החלפת מסתם אורטלי לביולוגעדי04/04/2009
למסת םביולוגי לוקחת אספירין 100 מג" ונורמיטן
שמעתי מחברה שלמרות שאני לא נוטלת קומדין אסור לי לאכול מאכלים ירוקים
האם זה נכון? ויש מניעה כלשהיא?
או האם עם מסתם ביולוגי ניתן לאכול הכל ולקחת תוספי מזון כמו קלציום וויטמין D שחסרים לי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם ביולוגי וירקות ירוקים
ד''ר עובד כהן04/04/2009למיטב ידיעתי אין קשר בין ירקות ירוקים ואספירין
את יכולה בעקרון מה שאת רוצה ואוהבת
אין לי מושג אם יש הוכחות כי העלאת רמת הסידן בדם משפיעה על הסתיידות יתר של המסתם האאורטלי - אבדוק ואחזור אליך עם תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם אבי העורקיםמיכל02/04/2009
בבדיקת אקו שערכנו לפני שבועיים התגלה שמסתם אבי העורקים של בני בן ה-17 הוא בעל שני עלים ולא שלושה. בשלב זה יש לו היצרות קלה .האם עליו להתנהל אחרת מהיום והלאה לאור ממיצאים אלו? כיצד עובדה זו תשפיע על גיוסו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם דו עלי בעמדה אאורטלית
ד''ר עובד כהן03/04/2009בשלב זה לבנך אין מה לעשות עם העובדה שיש לו מסתם בעל שני עלים במקום שלושה זה וריאנט אנטומי קיים ומוכר ב 1-2% של האוכלוסיה שיתכן ויגרום בעתיד הרחוק לצורך בניתוח להחלפת המסתם הנ"ל כתוצאה מהסתיידות של העלים שלו. היצרות של המסתם או בעיות אחרות.
כאמור כרגע בנך מתפקד באופן נורמלי אך סביר מאד שה פתולוגיה הנ"ל תוריד לו פרופיל בצבא.
בנוסף עליו לטול אנטיביוטיקה לפני כל פעולה כירורגית כמו טיפול שינים או ניתוח .
מעבר לזה יש לבצע מעקב אקו לב פעם בשנה לראות את התקדמות המחלה.
אני חייב לציין שבכל מקרה למעט הדברים שציינתי כאן בנך יכול לחיות חיים רגילים ונורמלים
אין צורך להמנע ממאמצים פעילויות וכ' וגם אם תתפתח פתולוגיה על המסתם לאחר ניתוח החלפה הוא יוכל לחיות חיים רגילים לחלוטין
כמובן שקיימת אפשרות שמצב המסתם ישאר סטטי כפי שהוא היום עם היצרות קלה שלא דורשת כל טיפול במשך עשרות שנים וכל מה שיצתרך הוא מעקב שנתי בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי אוושות על עורקי התרדמה
עדי03/04/2009
מתוך דף שחרור של ביהח
השתילו לי מסתם ביולוגי מפריקרד אני בת 38
האם יתכנו כאלו דברים ןממצאים לאחר הניתוח?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת ניתוח המעקפיםעינת02/04/2009
אבי בן 61 מאושפז בבית חולים עקב הפרעות קצב עלייתיות.יום לאחר ששוחרר חזר לבית החולים ונמצא כסובל מהפרעה חדרית. אתמול עשו לו צינתור ונמצאו 3 עורקים סתומים למעלה מ90% ועוד שניים עם הצרות של 70-90% והומלץ על ניתוח מעקפים. יש לציין כי הוא סובל מזה שנים מיתר לחץ דם, שומנים בדם וסכרת ומטופל תרופתית. לפני כשנה סבל מארוע מוחי שגרם לחוסר שיווי משקל לאחר דלקת ריאות והפרעה בקצב הלב.
רציתי לשאול לגבי פרודורה הניתוחית. הבנתי כי יש הליך שבו מחברים למכונת לב ריאה והליך שעובדים תוך כדי שהלב פועם וכי ההליך השני מתאים לסכרתיים ומאפשר החלמה מהירה יותר. האם ההליך השני מתבצע בכל בתי החולים? או רק באיכילוב ומהן התוויות הנגד של הליך זה. האם מיקום המעקפים מהווה שיקול בהחלטה על ההליך הניתוחי? האם ישנם סיכונים רבים יותר בניתוח השני?
במידה וההליך השני עשוי להתאים לאבי האם ניתן לעבור למחלקה בה מבצעים את הניתוח ולקבל תור מיידי? או שזה כרוך בהמתנה?
תודה,
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכונת לב ריאה כן או לא
ד''ר עובד כהן02/04/2009שלום עינת
שתי השיטות לניתוח מעקפים קיימות ולדעתי משתמשים בהם בכל המחלקות לניתוחי לב בארץ
לפני מס' שנים השיטה ללא מכונת לב ריאה תפשה תאוצה ופופולריות גדולה כיון שחשבו שבאמצעות המנעות מחיבור הלב למכונת לב ריאה יצליחו להמנע מחלק גדול מהסיבוכים הפוטנציאלים של השימוש במכונה בעיקר נזקים נוירולוגים , איבוד דם , הפרעות קצב וכ'
עם הזמן הופיעו מחקרים המעידים על כך שאין הבדל מבחינת הסיבוכים בין שתי השיטות אלא במקרים מאד מסויימים כמו למשך במצבים בהם אבי העורקים מאד מסוייד או במקרים בהם היה ארוע מוחי בעבר, או באנשים מאד מבוגרים עם גורמי סיכון רבים ומחלות רקע רבות. בשאר המיקרים לא היה הבדל בסיבוכים בין שתי השיטות. לעומת זאת הרבה יותר קל ,, ומדוייק לבצע את הניתוחים העדינים הללו כאשר הלב משותק וריק מדם לעומת לב פועם במרץ ואז חלה נסיגה בהתלהבות מהניתוחים ללאשמוש במכונה והאופציה הזו נשמרה ברוב המחלקות למקרים המתאימים בלבד בעוד שרוב הניתוחים נעשים עם שמוש במכונת לב ריאה.
המלצתי היא להתייעץ עם הרופאים המטפלים ולראות איזו שיטה הם חושבים הכי מתאימה ומדוע ואחרי שתקבלו הסבר במידה ולא יספק נשמח לייעץ לכם בנוסף
בברכה
ד"ר כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע אחרי החלפת מסתם אורטליעדי01/04/2009
במכתב השחרור כתוב לי אוושות על עורקי התרדמה קורונות מהחזה
אוושה סיסטולית 3/6 מכסימלית
למה הכוונה?
מלבד הכאבים של העצם בית החזה כבייכול מושכים לי 2 הורידים בצוואר הרגשה כאילו משהו נתקע לי בגרון
האם תוכלו להסביר מה המשמעות של מה שכתוב במכתב השחרור כי הרופא שלי בחול
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוושות על עורקי התרדמה, קורנות מלב
פרופ` גיל בולוטין01/04/2009עדי שלום
אני משער שמדובר בבדיקה שלך טרם הניתוח, אז עקב היצרות המסתם האורטלי הייתה אוושה על הלב והיא מאופיינת בהקרנה לכוון עורקי הצוואר. יתכנו גם אוושות לאחר הניתוח, אך בעוצמה יותר קטנה ובתלות בסוג המסתם.
לאחר הניתוח טבעי שיהיו תחושות מוזרות וכאבים חדשים. במרבית המקרים זה חולף לאחר מספר שבועות.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לאחר הניתוח קראתי את זה
עדי02/04/2009מתוך דף שחרור של ביהח
השתילו לי מסתם ביולוגי מפריקרד אני בת 38
האם יתכנו כאלו דברים ןממצאים לאחר הניתוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוושות לאחר ניתוח
פרופ` גיל בולוטין05/04/2009עדי שלום
כן, גם אחרי ניתוח יתכנו אוושות.
זה לא אומר בהכרח שמשהו לא תקין.
מה שבאמת קובע היא בדיקת האקו שעשו לך לפני השחרור מבית החולים.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמעט שבוע לאחר החלפת מסתם אורטליעדי31/03/2009
לביולוגי בת 38.5
עברתי ניתוח לפני כמעט כשבוע החלפת מסתם אורטלי
רציתי לדעת יש לי דופק גבוה בסביבות 100-117 נתנו לי נורמיטן פעמיים ביום
ואמרו לי שכנראה זה בגלל שיש לי לב קטן והיפרטרופי ולכן יקח ללב זמן להתרגל למסתם
רציתי לדעת קצת יותר יותר פרטים למה הכוונה ואם זה קורה בד"רכ אחרי החלפת מסתם.
מלבד זה מתי חולפים הכאבים המטורפים שיש לי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחר החלפת מסתם אאורטלי
ד''ר דני פינק31/03/2009עדי שלום
לגבי קצב הלב שלך הרי ששכיח לאחר ניתוחי לב שקצב הלב יכול להיות מעט לא יציב עם דופק איטי או מהירץ חשוב לדעת שגם אנמיה שרואים אותו לאחר ניתוח יכול לגרום לכך שקצב הלב עולה כדי לפצות על מצב האנמיהץ נכון הדבר שההיפרטרופיה שהיתה קיימת עוד לפני הניתוח טרם נסוג ובדרך כלל לוקח מספר חודשים עד שהוא נסוג הרי שאם הלב לא מלא ייתכן וקצב הלב יואץ כדי לשמור על תפוקת לב תקינה. מצב זה הינו שפיר ובהחלט טיפול בנורמיטן יאט את הלב. לגבי נושא הכאבים הרי שיש מספיק תכשירים אותם ניתן לקחת דרך הפה שייקלו בהרבה על הכאבים. תכשירים אלו אינם אופיאטיים וכך יימנע ממך הסבל של עצירות ניתן לקחת תרופות כמו אופטלגין טרמדקס או תרופה חדשה בשם ברקסין שמאד יעילה. במידה ולא תחושי הקלה הרי שתמיד אפשר להוסיף תכשיר כמו פרקוסט. בדרך כלל הכאבים חוךפים לגמרי תוך כחודש
בכבוד
ד"ר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהתרחבות יתר של אבי העורקיםשיאון18/03/2009
אבי העורקים אצלי הוא בקוטר 50 מ"מ. טרם הוחלט אם ייעשה שרוול תומך או שרוול מחליף. שאלתי- מהן המיומנויות המיוחדות הנדרשות מהמנתח בניתוח זה לעומת ניתוח להחלפה/תיקון מסתמים או מעקפים או כל ניתוח לב אחר וכפועל יוצא - מהם הסיכונים המיוחדים לניתוח זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לתיקון הרחבה באבי העורקים
פרופ` גיל בולוטין19/03/2009שיאון שלום
קשה לענות על שאלותיך בלי לדעת את כל הפרטים.
אם מדובר בהרחבה של אבי העורקים בחלקו הראשון (העולה) הסיכון אינו עולה בהרבה מהסיכון לניתוח לב רגיל. הסיכון תלוי בגורמים אחרים, כמו מחלות אחרות, תפקוד הלב, מצב המסתמים בלב וכדומה.
ברוב המחלקות הגדולות בישראל יש לפחות מנתח לב אחד שמתמחה בניתוחי אבי העורקים וכדאי לעבור ניתוח כזה אצל כירורג מיומן בתחום.
אם תרצה עוד פרטים והערכת סיכון מדוייקת אצטרך לקבל עוד פרטים וגם לראותך.
בברכה
דר' גיל בולוטין
טלפון במשרד: 04-8542631* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשבועות הקרובים אמורה לעבור נתוחעדי12/03/2009
להחלפת מסתם אורטלי אני סגורה על העניין רק של מסתם ביולוגי למרות שגילי 39 שאלתי כמה זמן מחזיקים המסתמים ביולוגים? ואיזה לבקש מחזיר? או מפריקרד של פרה???? יש שמות ספציפיים? ואם תוכל בבקשה להסביר לי קצת על הסכונים של הנתוח ? יש לי הצרות מאוד קשה ומפל לחצים של 120 תודה ד"ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם אאורטלי
ד''ר עובד כהן12/03/2009זה לגיטימי לבקש מסתם ביולוגי למרות שגילך רק 39. כיום המסתמים הביולוגים טובים יותר ומחזיקים זמן רב יותר מהמסתמים שהיו לפני כ 10 שנים. תהליכי העיבוד והיצור שלהם טובים יותר. צריך רק לקחת בחשבון שיתכן שבעוד כ 15-20 שנה תצטרכי לעבור ניתוח נוסף או שעד אז יהיה אפשר להחליף את המסתם בצנתור.
כיום לחולה בגילך הניתוח בעל סיכון שולי של 2-3 אחוזים של סיבוכי ותמותה כלומר 97-8 סיכויי הצלחה.
למסתם הביולוגי יתרון גדול שאין צורך בטיפול נוגד קרישה בהמשך על ידי קומדין שיש לו נזקים פוטנציאלים לא קטנים וסיבוכים של 1 אחוז בשנה.
אין הבדל בין סוגי הביולוגים השונים מבחינת איכות וכל מנתח משתיל את מה שהוא רגיל כאשר ישנם בסך הכל 3-4 סוגים בארץ וכולם טובים
בהצלחה
נשמח לספק לך עוד פרטים או לטפל בך
בברכה
עובד כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם קורה שלא ניתן להשתיל מסתם
עדי15/03/2009ביולוגי אורטלי בגלל מבנה גוף קטן וכו"? ואז צריך להשתיל רק מכני? כי הבנתי שהמכני קטן יותר בגודלו מהביולוגי? האם מודדים את המסתם בזמן הניתוח? וכמה זמן בערך נערך ניתוח החלפת מסתם אורטלי? כמה זמן מחוברים למכונת לב ריאה? והאם יכול להיות אחכ הפרעות קצב שאני אצטרך לקחת בגללן קומדין ואז בעצם שמתי ביולוגי אבל צריכה קומדין בכל מצב? סליחה על כל השאלות אבל אני מאד לחוצה ואתם באמת הפורום היחיד שעונה בכיף על מה ששואלים באמת תודה:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת מסתם אאורטלי
ד''ר עובד כהן15/03/2009עדי שלום
קודם כל תרגעי הלחץ לא מוסיף לך בריאות והסיכויים לאדם ממוצע לעבור את הניתוח בהצלחה הוא גבוה מ 95 אחוזים של הצלחה.
קורה שיש מצב שצריך להשתיל מסתם מכאני בגלל גודל אך זה נדיר . בודאי שמודדים בזמן הניתוח את קוטר הטבעת בה שאליה יש לחבר את המסתם ובצורה כזו מתאימים את המסתם בגודל הנכון.
במידה והגודל המצוי קטן מזה שרצוי לפי נתוני שטח גוף וכ'ו יש טכניקות להרחבה של האזור והשתלה של מסתם גדול יותר.
אורך הניתוח ללא סבוכים הוא 3-4 שעות וזמן החיבור למכונת לב ריאה הוא 60-90 דקות במצב ללא סבוכים כלומר בד"כ.
בהמשך בהחלט יתכונו סיבוכים כמו הפרעות קצב הדורשות קומדין אך אין שליטה על כך וזה לא כל כך קשור לאיכות הניתוח אלא לתגובת הגוף לטראומה הניתוחית הגדולה.
בד"כ ההפרעות הללו חולפות ואין צורך לקחת קומדין לזמן ארוך
במידה ותרצי פרטים נוספים תוכלי ליצור עימי קשר דרך המחלקה
בהצלחה.
עובד כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה:-)
שירי15/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)