מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבי העורקים הבטנייעל28/01/2009
בעלי בן 63 אמור לעבור בקרוב ניתוח גדול באבי העורקים הבטני.אודה לכם אם תוכלו לפרט על הניתוח, ההתאוששות, משך הזמן, החזרה לחיים שיגרתיים, הסיכונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי העורקים הביטני
ד''ר עובד כהן28/01/2009הניתוח מבוצע בד"כ ע"י מנתחי כלי דם ולכן השאלה אמורה להיות מופנית אליהם ולא אלינו.
בהצלחה בניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגזמה בניתוחי מעקפיםיעקב27/01/2009
קבוצות רופאים בכירים יוצאים כנגד הגזמה בניתוחי מעקפים.
אני עצמי חוויתי זאת בכך שלא הקשבתי לאבחון שקיבלתי לעבור ניתוח כזה ובדחיפות ולאחר ברורים נוספים התעקשות ותזונה מאד מבוקרת חסכתי לעצמי ניתוח זה שאמור היה להתבצע בשנת 2004 וכך גם הרופאים מהקבוצה שבמאמרי הכותב הנ"ל ממליצים
כיצד המערכת הרפואית ברמב"ם מתייחסת לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מעקפים
ד''ר סאמר דיאב28/01/2009שלום יעקוב.
במחלקת ניתוחי לב עושים ניתוחי מעקפים לפי הנחיות של הקרדיולוגים ומנתחי הלב בישראל ובעולם. ז"א יש אינדיקציות ברורות לעבור ניתוח מעקפים. ההנחיות האלו הם לפי מחקרים אשר הראו שניתוח מעקפים הבאנדיקציות המקובלות מוריד תמותה ותחלואה. לכל חולה אשר מועמד לניתוח מעקפים מוסבר לו בדיוק מה הסיכוניןם של הניתוח לעומת הסיכונים ללא ניתוח ובוודאי שההחלטה הסופית היא של החולה. יש לציין שהחולים אשר מתקבלים למחלקה שלנו עברו את הבירור אצל הקרדיולוגים וההחלטה על המלצה לניתוח מתבצעת לאחר דיון בין הקרדיולוגים ומנתחי לב.
דר סאמר דיאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגזמה בניתוחי לב
ד''ר עובד כהן28/01/2009שלום רב
לגבי שאלתך באשר למדיניותינו לצורך בניתוח - קיימות הוריות די ברורות מתי יש צורך בניתוח ומתי יש צורך בטיפול ע"י צנתור לגבי עורקים חסומים, או בעלי היצרות בשריר הלב.
עיקרי העקרונות המנחים אותנו הם יש להפנות חולה לניתוח כאשר יש לו היצרות של מעל 50 בעורק השמאלי הראשי או כאשר יש מחלה בשלושה כלים ומעלה או בשני כלים ממערכות שונות באספקת הדם ללב במידה והחולה סכרתי, או במידה והיה כשלון כלשהו בצנתור לפתור את הבעיה. כמו כן יש נטייה להפנות את החולה לניתוח בקלות רבה יותר במידה וכבר קיימת מידה מסויימת של אי ספיקת לב כתוצאה מפגיעה מאוטם קודם בשריר הלב.
אלה הם עיקרי המיקרים בהם חולים מופנים לניתוח והוכח בעבודות מדעיות כי במיקרים אל התוצאות כלומר תוחלת חיים וחופש מהתקפי לב ואשפוזים חוזרים גבוה יותר לאחר ניתוח בהשוואה לצנתור. במידה והחולה לא שייך לאחר מהקטגוריות הללו ניתן ורצוי לטפל בו ע"י צנתור.
זו המדיניות שלנו ובכנות מתוך הבנה לחשיבות הנושא אנו שוקלים בכבד ראש כל מקרה לגופו ורק במצב בו אנו משוכנעים כי קיים יתרון לניתוח רק אז החולה מנותח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעם CARTIAאריק27/01/2009
אימי בת ה- 74 צריכה לעבור ניתוח Cataract היא לאחר צינטור ולוקחת תרופות בין היתר גם CARTIA שאלותי: 1-כמה זמן מרגע הפסקת ה-CARTIA הגוף נקי/מתנקה מ-התרופה 2- משיחות עם מומחי עיניים : חלק מהרופאים ביקשו להפסיק את ה-CARTIA שבוע לפני הניתוח ומומחה אחר אמר שמכיוון שה- CARTIA מרגע הפסקת לקיחתה עוברים שבועים עד שהגוף מתנקה מהתרופה אין צורך להפסיק ת'תרופה הנ"ל והניתוח יתבצע כאשר המנותח לוקח ת'CARTIA באופן רציף ללא הפסקה מה דעתך בנושא? בתודה מראש אריק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CARTIA
ד''ר עובד כהן28/01/2009אנו הפסקנו לפני כ 10 שנים להתייחס ל CARTIA כגורם המשפיע על דימום ומנתחים את כל החולים שלנו ללא הפסקת התרופה. הנוהל הזה קיים למיטב ידיעתי בכל המחלקות לניתוחי לב בארץ וככל הנראה גם בעולם.
אני מודע לעובדה שבמחלקות אחרות כמו אא"ג פלסטיקה ועיניים יש מנתחים שלא מוכנים לנתח אם קרטייה וכבודם במקומם מונח ויש להשמע להנחיותיהם.
המלצתי היא להחזיר את הקרטיה בימים הראשונים לאחר הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCARTIA
קורל17/02/2011מה למעשה קרטיה עושה ?? באיזה מקרים היא ניתנת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מעקפיםשחר27/01/2009
שלום רב! בימים הקרובים אמור אבי בן 53 לעבור ניתוח מעקפים בבית ת חולים אסותא בפ"ת והייתי רוצה לדעת מה חשוב לבדוק לפני הניתוח ואיך אני יכול להיות בטוח שכדי לשות שם ולא במקום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מעקפים
ד''ר סאמר דיאב28/01/2009שלום שחר.
מאות אנשים עוברים ניתוח מעקפים ביום ברחבי העולם. לגבי הסיכונים בניתוח זה תלויים מאוד במצב הבריאותי של החולה, למשל איזה מחלות נוספות יש לו כדוגמה: סכרת, יל"ד , יתר שומנים בדם, מחלה בכלי דם, עישון, מחלה ריאתית, מחלה כליתית וכו.... ז"א הסיכון שונה מחולה לחולה.
כיום אחוז ההצלחה לניתוח מעקפים בחולה רגיל ללא בעיות מיוחדות מתקרב ל- 99% הצלחה.
לגבי מיקום ביצוע הניתוח, אזי שוב תלוי בניתונים של החולה במידה והחולה נמצא בסיכון גבוה ( הרבה גורמי סיכון ןמחלות נלוות) ממליץ לעבור את הניתוח בבית חולים שיש בו את כל התשתית לטיפול בחולים אלו.
בהצלחה.
דר דיאב סאמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח מעקפים
שחר29/01/2009שלם רב! לאחר ניתוח מעקפים מה הסבירות או הגורמים לבעיות חוזרות בלב שיצריכו חס ושלום ניתוח נוסף? מה הדרך הטובה ביותר למנוע בעיות חזרות במידה ולא מדובר במשהו שלא בהישג ידינו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח מעקפים
ד''ר סאמר דיאב01/02/2009שלום שחר
בניתוח לב אנחנו לא מרפאחם את המחלה אלא עוקפים את עורקי הלב החסומים או המוצרים. וכך שריר הלב שלא קבל חמצן בכמות מספקת אחרי הניתוח יקבל את החמצן הדרוש לפעילות שלו. חולים שעוברים ניתוח לב ,ברובם המכריע, נהנים מהניתוח ע"י כך שלא חשים בכאבים בחזה והחולים חוזרים לפעילות היום יומית שלהם..
אך עדיין קיים סיכוי שהמחלה דהיינו, כאבים בחזה, קוצר נשימה ואי סבילות למאמץ, שתחזור. הסיכוי הזה תלוי בהרבה גורמים:
1. עישון, יש להפסיק עישון לתמיד.
2. דייטה נכונה והורדת שומנים וכולסטרול בדם.
3. איזון ל"ד במידה ויש.
4. איזון סכרת במידה ויש.
5. פעילות ספורטיבית יום יומית.
6. התמדה בלקיחת התרופות
במידה ומקפידים על הנזכר לעיל אזי יש סיכוי גדול מאוד להנות מהניתוח.
גרם אחר שמשפיע על המחלה הוא גורם גינטי שאין עליו שליטה אך עדיין אם מקפידים על אורח חיים שבו דואגים לסעיפים הנ"ל החולה יהנה מאוד.
דר סאמר דיאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיימוביץ מיקי26/01/2009
אני נולדתי ב 87 ועברתי ניתוח לטיפולTGA בניתוח סלינג שכיום לא מתבצע אני מבצע כמדי שנה בדיקת לב ובבדיקה אחרונה הרופא אמר שהכל קשורה אך עלי לדעת שבעתיד אצטרך לעבור ניתוח נוסף כדי לשחזר את הנעשה רציתי לשאול מה אתם ממליצים האם עלי לעבור ניתוח זה כעט או בעוד שנים ? כיום אני לא לוקח כדורים או משהו חיי חים רגילים לחלוטין עם ספור ועוד דברים למנייהם. תודה חיימוביץ מיקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתוח חוזר
ד''ר עובד כהן27/01/2009יש לבצע את הניתוח החוזר רק במידה וקיימת בעיה של אי ספיקה של המסתם או היצרות שלו או שאתה נהיה סמפטומטי. במידה והכל בסדר יש צורך במעקב בלבד.
בברכה
עובד כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה לגביהחלפת מסתם אורטליעדי22/01/2009
בצנתור? נדמה לי שבוצעו כמה כאלו בהדסה עין כרם? או שערי צדק? האם יש התקדמות וניתן לעשות את זה גם לאנשים צעירים? ומה התוצאות עד היום? האם יש תמותה? ומדוע אסור לעשות את זה רק במקרים מיוחדים? והאם בחו"ל עושים את זה לכל הגילאים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מסתם בצנתור
פרופ` גיל בולוטין23/01/2009יערה שלום
בארץ בוצעו כבר מספר ניתוחים של החלפת המסתם האורטלי בעזרת צנתור, או דרך העורק ברגל או דרך חתך קטן בבית החזה. בשני המקרים מדובר בהשתלת מסתם ביולוגי ללא פתיחת עצם החזה וללא שימוש במכונת לב ריאה. בעולם, בעיקר באירופה בוצעו כבר מאות ניתוחים כאלו.
בשלב זה הניתוח מתאים רק לאנשים מבוגרים עם גורמי סיכון מרובים שאינם מתאימים לניתוח הרגיל.
הסיבות הן רבות:
1. מדובר במסתם ביולוג. המסתמים הביולוגים הרגילים מחזיקים מעמד כ 15 שנים אצל אנשים מבוגרים ורק כ 5 שנים אצל צעירים. כך שהשיטה החדשה לא מתאימה לאנשים צעירים.
2. התוצאות בינתיים פחות טובות מהתוצאות בניתוח רגיל ולכן אם המועמד במצב כללי סביר וגם בגיל שמונים, עדיין מומלץ הניתוח הרגיל.
3. מדובר במסתם ביולוגי חדש ועדיין לא ידוע האם הוא יהיה טוב כמו המסתמים הביולוגים הרגילים.
אז למי מתאים הניתוח החדש:
1. לחולים מבוגרים עם גורמי סיכון רבים לניתוח רגיל.
2. חולים עם קלציפיקציות קשות באורטה (פורסליין אאורטה)
יתכן שבעתיד הנתוח יתאים ליותר חולים.
כן, יש סכנת תמותה בניתוח זה.
המדיניות הזאת זהה בארץ ובחו"ל.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמסתמים הביולוגים הספציפיים האלו
עדי23/01/2009שמשתילים בצינתור מחזיקים 5 שנים? או ביולוגים בכלל? כי הבנתי שהביולוגים הרגילים כששמים לאנשים צעירם מחזיקים גם 10 שנים לא? ובמה זה תלוי אורך הזמן? באורח החיים של המטופל? או רק בגילו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתמים ביולוגים
דר' בולוטין24/01/2009יערה שלום המסתמים הביולוגים הטובים ביותר שישנם כיום בשוק מחזיקים כ 15 שנים בחולים מבוגרים ובין 5 ל 10 שנים ככל שהולה צעיר יותר. אין קשר ברור לסיגנון החיים וכנראה מדובר יותר בתהליכים של קלציפיקציות עקב פעילות אימונית מוגברת. למסתמים שמושתלים ללא ניתוח מלא אין עדיין ניסיון ממושך ולכן לא ניתן לדעת כמה זמן יחזיקו מעמד. מסיבה זו ועוד רבות, בשלב זה הניתוח לא מוצע לצעירים. יתכן שהדבר ישתנה בעתיד הרחוק. בברכה גיל בולוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל20/01/2009
שלום רב, האם ישנם ניתוחי לב לפרוסקופיים. האם יש מקרים בהם מתחילים ניתוח לפרוסקופי ובאמצע עוברים לניתוח פתוח? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחי לב טורקוסקופים
ד''ר עובד כהן20/01/2009יש ניתוחי לב המבוצעים באמצעות ציוד טורקוסקופים ברובם הגדול עושים גם חתך באורך של 3-4 ס"מ בין הצלעות אך ישנם גם ניתוחים ללא ביצוע חתך זה. השכיחים שביניהם הם תיקונים או החלפות של המסתם המיטרלי, החלפה של המסתם האאורטלי וניתוחים לצריבה של העליות לצורך טיפול בפרפור פרוזדורים. ברוב המקרים הללו יש צורך כמובן בציוד מיוחד, אימון מיוחד של
המנתחים וחיבור למכונת לב ריאה דרך המפשעה בדרך כלל או בדרכים נוספות כמו בעורק גדול בכתף וכ'
מעבר לשיטה הפתוחה נעשה כאשר יש מצב היוצא מכלל שליטה כגון דימום גדול או בעיות אחרות שלא ניתן לפתור בדרך מינימלית.
אצלינו ברמבם ניתוחי תיקון הסתם המיטרלי בשיטה מינימלית נעשה דרך קבע ולאחרונה אנו מתחילים לבצע ניתוחים לצריבה של העליות לצורך טיפול בפרפור פרוזדורים במידה ומתעוררות שאלות בנושאים אלה אשמח לענות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי תשובתך לסיגל יש נתוחים
עדי20/01/2009לפרוסקופים להחלפת מסתם אורטלי? היתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוחים מינימלים למסתם האאורטלי
דר עובד כהן21/01/2009יש ניתוחים עם חתך מינימלי להחלפת המסתם האאורטלי למיטב ידיעתי הניתוח מבוצע באיכילוב זה לא בדיוק ניתוח טורקוסקופי קלאסי אבל יש נעשה חתך קטן ללא פתיחה באמצע בית החזה - לפרטים ניתן לפנות לד"ר שרוני או פרופ' אורצקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם ד"ר רענני בתה"ש? שמעתי שהוא
עדי21/01/2009הכי טוב באיזור המרכז לניתוחי מסתמים? אני חושבת ששמעתי על הניתוח הזה שהחתך מעל השד וזה די לא אסטטי לזה אתה מתכוון? תודנ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקה לניקוי עורקים בקרבת הלביעקב16/01/2009
נמסר לי בצורה מאד לא מדויקת על ידי בן משפחתו של מאושפז, שפותח בבית חולים רמב'ם חומר "המוזרק ללב" או לעורקים ומנקה את העורקים מהמשקעים שנוצרו. אשמח לשמוע ביתר דיוק במה מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי עורקים
ד''ר עובד כהן16/01/2009לצערי הרב השמועה ששמעת לא נכונה. הראשון שימציא דבר כזה יזכה בפרס נובל ויציל מליוני אנשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה ד"ר פינק על תשובתךעדי15/01/2009
לא להרים משקולות האם כוונתך גם אם אני עושה שיעור עצוב הגוף ומרימה בכל יד משקולת של 2 קילו או קילו גם זה לא? או מכובד מסוים? ניתוח בחתך מינימלי זה עדיין פתיחת בית החזה רק יותר למטה? האם באמת היום מסתם ביולוגי מחזיק 10 שנים? כי הבנתי שבין 5-10 והכוונה שלך למסתם פרה שמחזיק יותר זמן או חזיר? והאם התקופה שלו תלויה באורח החיים של המנותח? האם המנותח חיי חיי רוגע או שהוא עוסק בספורט והיפראקטיבי? זה חשוב לי לדעת המון תודה ד"ר פינק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם
ד''ר דני פינק16/01/2009יערה
מבחינת פעילות גופנית נראה לי שעיצוב גוף שלא כרוך במאמץ פיזי ניכר ואין בו כדי להאיץ את פעילות הלב הרי שאפשר בצורה קלה עד מתונה.מבחינת החתך הניתוחי הרי שהצלקת העורית יכולה להיות יחסית קצרה משהו כמו 7-9סמ- אך עצם החזה נפתח לכל אורכו או כמחציתו. אין הבדל בין מסתם פרה למסתם חזיר לשניהם יש אותו רמת ביצוע ואורח חיים.ישנן דווחים שכביכול למסתם הפרה יש אורך חיים קצת יותר ארוך -לשניהם סדר גודל של כ10 שנים.לאחר הניתוח לאחר תקופת החלמה של כ6 שבועות תוכלי לעסוק באיזה פעילות ספורטיבית שתבחרי- מרתון,טריאתלון וכדומה. בהצלחה
דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה על תשובתך ונחמדותך:-)
עדי17/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תוכל לענות על תגובתי? תודהשירי15/01/2009
יערה שלום
כמו שכתבתי, מצד אחד אין צורך לרוץ לניתוח, מצד שני צריך לוודא שאת באמת לא סימטומטית.
בקשר לסוג המסתם:
בגילך בדר"כ מקובל להשתיל מכני.
אבל יש גם אפשרויות אחרות שתלויות ברצונות שלך.
בסופו של דבר נוכל לתת לך את כל הנתונים וההחלטה צריכה להיות שלך.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
פרופ` גיל בולוטין16/01/2009יערה שלום
כמו שכתבתי, מצד אחד אין צורך לרוץ לניתוח, מצד שני צריך לוודא שאת באמת לא סימטומטית.
בקשר לסוג המסתם:
בגילך בדר"כ מקובל להשתיל מכני.
אבל יש גם אפשרויות אחרות שתלויות ברצונות שלך.
בסופו של דבר נוכל לתת לך את כל הנתונים וההחלטה צריכה להיות שלך.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצרות קשה במסתם אורטלי 0.70שירי13/01/2009
עם מפל של 100 על 80 ללא סמפטומים מיוחדים וללא התרחבות חדר שמאל שאלתי היא: האם דחוף לעבור נתוח כי ביום יום אני מתפקדת מצוין ועושה גם קצת ספורט. מאד מפחדת מהניתוח וכיום להכנס לנתוח בשבילי זה כמו להכניס ראש בריא למיטה חולה אני כבר כשנה וחצי עם מפל לחצים גבוה שכזה חייבת לציין שאינני גבוה ולא שמנה שאלתי היא מה הסכונים? והאם זה באמת נכון ש50% מהאנשים במצבי אחרי שנתיים מתים? כמו שכתוב בפורום מסויים ומה הסכונים לדחות את הניתוח? והאם כדאי לשים מסתם ביולוגי(אני בת 39) כי אני לא רוצה להתעסק עם הקומדין. ומה הסכונים בניתוח?? אשמח לתשובה מקיפה תודה:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות קשה של המסתם האורטלי
פרופ` גיל בולוטין13/01/2009יערה שלום
אם אומנם אין לך שום סימפטומים ותפקוד החדר השמאלי תקין לחלוטין, אפשר להמתין.
יש רופאים שימליצו ללכת לניתוח כבר עכשיו, אבל זו לא שגיאה להמתין.
השאלה אם באמת אין לך סימטומים כמו קוצר נשימה או לחץ בחזה בזמן ביצוע מאמצים.
חולים רבים מורידים בתפקוד כדי להימנע מקוצר הנשימה ובעצם הם צריכים להיות מוגדרים סימטומטים.
זה נכון שיש תמותה גבוהה בקרב חולים עם היצרות קשה של המסתם האורטלי, אך זה בקרב החולים עם סימטומים של קוצר נשימה, לחץ בחזה או אירועי התעלפות במאמץ.
בקשר לסיכון בניתוח, הוא מאוד נמוך לאישה צעירה ובריאה.
אם תרצי הסבר יותר מפורט ועזרה בקבלת החלטות את יכולה לתאם פגישה.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורדתי מינוני כושר בהמלצת קרדיולוג
עדי13/01/2009אבל אני עדין עושה הליכות ובעליה אני מגיעה לדופק 140 ללא קוצר נשימה כשאני עולה 2 קומות לפעמים אני קצת מתנשמת זה נקרא קוצר נשימה? איך אתה מגדיר קוצר נשימה? מעבר לזה אין לי כלום! ומתפקדת כרגיל רק מוגבלת קצת מהפחד תודה ד"ר על תשובתך המהירה:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו כן בפורום של תלהשומר
עדי13/01/2009השתוממו על מפל הלחצים שלי ואמרו שאנשים בכלל לא מגיעים למפל שכזה וממפל לחצים של 80 כבר מתנתחים ושאני צפויה למות:-) מהי דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרות המסתם
ד''ר דני פינק15/01/2009יערה שלום
בהמשך לשאלותיך-לגבי השאלה האם נכון ש50% תמותה תוך שנתיים- הרי שאלו נתונים התייחסים לחולים עם היצרות קשה של המסתם עם סימפטומים של אי ספיקת לב- מכיוון שלדברייך את אסימפטומטית דהיינו אין לך תלונות הרי שזה לא תופס לגבייךץ
אני הייתי מציע לך לעבור מבחן מאמץ עם אקו לב שיבדוק מה קורה למפל הלחצים אצלך בעת מאמץ.אני חושד שהוא יעלה אצלך ומבחינתי זה כמעט שווה ערך להיותך סימפטומטית ובמקרה זה הייתי ממליץ לך לעבור את הניתוח בעתיד הקרוב. מכל מקום לא מומלץ לבצע מאמצים גדולים בוודאי שלא הרמת משקולות וכן מומלץלהגביל את הפעילות האיירובית שלך.
לגבי בחירת המסתם אין מניעה להשתיל מסתם ביולוגי ולא תזדקקי לנטילת קומדין אך עלייך לדעת כי במקרה זה תצטרכי לעבור ניתוח נוסף בעוד כ-10 שנים עקב התבלות המסתם וחוזר חלילה אם תבחרי אז לקבל מסתם ביולוגי נוסף.רמת הסיכון הניתוחי שלך נמוך ביותר וניתן לבצע אותו עם חתך עורי נמוך יחסית כך שתוכלי ללבוש בגדים עם מחשוף. אשמח להרחיב את הדיבור אם תרצי מספר הפלאפון שלי רשום באתר
בכבוד רב
ד"ר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת מסתם אורטלי ושני מעקפים
רונן13/06/2009בין 86 לפני הניתוח היה פעיל וכושר גופני טוב לאחר הניתוח סובל מעודף ליחה ומתקשה להוציא אותה בעצמו ולכן הוא מונשם כבר שלושה ימים ומנקזים לו את הליחה עם צינור דרך הגרון, מה אפשר לעשות מהר כדי שיפסיק לסבול מאי הנוחות של הצנרת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור12/01/2009
לאחרונה סובלת בעיקר באמצע הלילה מהפרעות קצב. הדופק סדיר, אקג תמיד תקין, אך במשך היום ובעיקר באמצע הלילה פתאום יש לי קפיצות בלב. דרלין 10 מ"ג גורם לי לרוגע,עייפות אך לא משתק את הקפיצות. הורדתי באישור רופא (קרדיולוג) לפעמיים ביום 5 מ"ג בכדי שלא ארגיש חולשה. לפני כ-3 חודשים הייתי מחוברת להולטר לב והתוצאה: פעימות מוקדמות עליות וחדריות - מה זה אומר? האם כדאי במקום להתחיל עם כדורים ולהיות משועבדת להם ואולי גם אזכה לתופעות לוואי אז כדאי לעשות צריבה/אקפאה אצל מומחה להפרעות קצב? ושאלה נוספת ברשותכם: האם הפרעות קצב באות כתוצאה של עייפות יתר בעבודה, או קיבלתי פתאום בגלל שהורי ז"ל גם היה להם הסטוריה לבבית? סליחה על כל השאלות ואודה על התייחסותכם לשאלותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב
פרופ` גיל בולוטין12/01/2009לימור שלום
הנושא קשור יותר לרופאים שמתמחים בתחום הפרעות קצב. אני ממליץ לפנות לאלקטרופיזיולוג (קרדיולוג שמתמחה בתחום) ולקבל את עצתו, לאחר שיראה את תוצאות בדיקות ההולטר שלך.
בחיפה יש את דר' בולוס, מנהל היחידה לאלקטרופיזיולוגיה ברמב"ם.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאיה07/01/2009
אני שלושה וחצי חודשים אחרי אירוע לב עשו לי צינטור והתקינו לי סטאנד ... אני רוצה לעקור 2 שיניים אני מקבלת פלאביקס ואספירין . האם אני יכולה לעקור את השן או שישינה איזו שהיא בעיה בעקבות הטיפול שעברתי והכדורים שאני לוקחת? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלויקס ודימומים
ד''ר עובד כהן08/01/2009בעיקרון פלויקס מגביר שכיחות של דמם בצורה משמעותית ולכן לפני כל פרוצדורה כירורגית משמעותית יש להפסיק את הפלויקס לפחות לחמישה ימים.
מכיון שלא כתבת איזה סטנט הושתל לך אפרט לגבי שני הסוגים
עם זה סטנט מצופה יש סיכון מאד גבוה להפסיק את הפלויקס למשך שנה
עם זה סטנט לא מצופה יש סיכון גבוה בחצי שנה ראשונה וסיכון בינוני בחצי השנה השניה
לגבי עקירות שיניים ניתן לבצע את העקירה תחת טיפול בפלויקס אך רצוי שרופא השיניים יהיה מנתח פה ולסת ולא רופא שיניים רגיל, שידע כמובן שאת לוקחת פלויקס ובמידה ויהיה דימום לאחר העקירה - הכוונה לדימום חריג יהיה מוכן עם תרופות כמו הקסקפרון או תכשירים אחרים.
בבית החולים רמבם קיימת מרפאה פה ולסת המנוסה מאד בעקירות תחת טיפול בפלויקס ואני ממליץ לפנות אליהם לביצוע העקירות.
מקווה שהתשובה מספקת - בכל מקרה ממליץ לא להפסיק את הפלויקס לפני שנה מהשתלת הסטנט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הם ניתוח מעקפים זה תורשתינ.ל07/01/2009
אני בחור צעיר לא מעשן משתדל לעסוק בספורט לא שותה חריף ואבי עבר מעקפיים האם זה חובה שאני יעבור בעתיד גם זה מאוד חשוב לי לדעת ? אודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשה ומחלות לב
פרופ` גיל בולוטין07/01/2009ישנם גורמי סיכון רבים למחלת לב.
העיקרים:
1. יתר לחץ דם
2. סכרת
3. ערכי כולסטרול גבוהים.
4. עישון
תורשה
רק על התורשה אין לנו השפעה. כלומר אם תדאג להקטין את כל שאר גורמי הסיכון, תקטין את הסיכוי ללקות במחלת לב. יש סיכוי טוב שלא תצטרך ניתוח מעקפים כמו אביך, או תזדקק לטיפול בגיל הרבה יותר מבוגר.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הם ניתוח מעקפים זה תורשתינ.ל07/01/2009
אני בחור צעיר לא מעשן משתדל לעסוק בספורט לא שותה חריף ואבי עבר מעקפיים האם זה חובה שאני יעבור בעתיד גם זה מאוד חשוב לי לדעת ? אודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשה ומחלות לב
פרופ` גיל בולוטין07/01/2009ישנם גורמי סיכון רבים למחלת לב.
העיקרים:
1. יתר לחץ דם
2. סכרת
3. ערכי כולסטרול גבוהים.
4. עישון
תורשה
רק על התורשה אין לנו השפעה. כלומר אם תדאג להקטין את כל שאר גורמי הסיכון, תקטין את הסיכוי ללקות במחלת לב. יש סיכוי טוב שלא תצטרך ניתוח מעקפים כמו אביך, או תזדקק לטיפול בגיל הרבה יותר מבוגר.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)