פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התאששות לב לאחר התקף
    חיים גולן
    06/11/2008

שלום האם ניתן לחזיר לתיפקוד חלק מהלב שנפגע 0אושר בבדיקת אקו-מאמץ) בתודה חיים גולן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התאששות לב לאחר התקף

הוספת תגובה

• תאוששות לאחר אוטם

ד''ר דני פינק
    09/11/2008

שלום רב באופן עקרוני התשובה היא כן אך אסייג את תשובתי בכך שזה מותנה שכמות שריר הלב שנפגע אינו גדול במיוחד. היום מקובל לשלב את הטיפול בחולים שלקו בליבם על ידי תרופות שנועדו לשמר ואף לשפר את תפקוד הלב וכן טיפול בגורמי סיכון למיניהן כגון סכרת יתר לחץ דם ויתר שומנים בדם וכן הפסקת עישון. כמוכן מומלץ להשתלב בתוכנית לשיקום לב שמוצעות על ידי רוב המרכזים הגדולים ועסוק בפעילות גופנית תודה ובהצלחה
    דני פינק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפרצת באבי העורקים
    יעל
    05/11/2008

שלום, לאבי (בן 62) התגלתה מפרצת באבי העורקים באזור שקרוב ללב. המפרצת ברוחב של 5.5 והומלץ לו על ניתוח. הוא עבר צינתור אשר הראה כי מצב שאר העורקים והורידים באיזור הלב במצב תקין. הבנתי שישנם שני סוגי ניתוחים - באחד עוטפים את האאורטה, ובשני חותכים את החלק המורחב ומחליפים אותו. הבנתי שהניתוח השני כרוך בניתוק הלב וחיבור הגוף לקוצב לב חיצוני. הניתוח שהומלץ ע"י הכירורג של אבי הינו הניתוח השני. יש לי מספר שאלות: 1. מדוע הניתוח האגרסיבי יותר הוא עדיף? האם לא עדיף לעטוף את אבי העורקים ולעשות בדיקות תקופתיות כדי לוודא שהכל תקין? 2. במידה ואכן יעבור אבי את הניתוח השני, מה הסיכונים הכרוכים בכך שמנתקים את ליבו? 3. הבנתי שבניתוח השני יש צורך לשמור גם על טמפרטורה קבועה של המוח. לשם מה? האם יש סכנה גם למוח בניתוח מהסוג הזה? תודה, יעל

לקביעת תור
    סגירה
    מפרצת באבי העורקים

הוספת תגובה

• מפרצת באבי העורקים

ד''ר דני פינק
    05/11/2008

שלום יעל
    הנני מנתח לב שמתמחה בניתוחי אבי העורקים ועברתי הכשרה מיוחדת בניתוחים אלו בארהב. אכן הניתוח השני הינו עדיף מכיוון ומטפלים בבעיה בצורה שורשית ויסודית. בניתוח לעטיפת האאורטה הרי שאין מניעה שלמרות העטיפה האאורטה לא תמשיך להתרחב. ניתוח זה הינו פחות טוב ושמור דווקא לאנשים מבוגרים יותר אשר הסיכון הניתוחי שלהם מוגבר ביותר. הצטבר מספיק נסיון הן בארץ ובחול בניתוחים הגדולים להחלפת אבי העורקים והן מבוצעות עם רמות הצלחה מצוינות וברמת סיכון נמוכה. מכיוון שאביך יחסית צעיר והנני מתרשם שלמעט בעיה זו הוא הינו בריא הרי שהייתי מציע לו את הניתוח השני ללא היסוס וממליצו לעבור אותו בהקדם. כדי לבצע ניתוח זה נהוג להשתמש במכונת לב ריאה אשר מחליפה את פעולת הלב והריאות בזמן הניתוח ומפסיקים את פעולת הלב מבלי להוציאו מגוף האדם. כמוכן מקררים את טמפרטורת הגוף בצורה מבוקרת ל15 צלסיוס ואז מפסיקים את המכונה כדי לבצע את החלפת האאורטה. מטרת קירור זו הינו להגן על המוח מפני נזקים אפשריים העלולים להיגרם מהפסקת זרימת הדם. ניתוחים אלו מבוצעים עם רמת הצלחה גבוהה בלי סיבוכים למוח באחוזים גבוההים ביותר.
    כמובן שאני מקצר מאד כאן ואשמח להיפגש איתכם ולהסביר לכם בפירוט ולענות על כל שאלותייך. אני מקווה שעניתי לך על השאלות ואשמח לשמוע ממך ניתן לקבוע תור בטלפון 0508685071
    תודה ובהצלחה
    ד"ר דני פינק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם ריאתי אסתר
    אסתר
    04/11/2008

בת 33 7 חודשים לאחר לידה קוצר נשימה וקושי במאמץ נשלחתי לבירור ריאתי שהתברר שיש לי אסתמה קלה מטופלת במשאפים ביצעתי אקו לב במאמץ הכל היה תקין חוץ מלחץ דם ריאתי 39 ממכ הרופא קרדיולוג אומר שזה בסדר ולעשות בדיקה בעוד שנה לעקוב וכך גם רופא ריאות האם זה נכון ולא כדאי לטפל כבר עכשיו אני מאוד חוששת ותשובתך מאוד חשובה לי תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם ריאתי אסתר

הוספת תגובה

• לחץ ריאתי מוגבר

ד''ר דני פינק
    04/11/2008

אסתר שלום אכן הקרדיולוג שלך אכן צודק - במידה ואין לך סימפטומים- תלונות אז ההמלצה היא מעקב בלבד ולבצע אקו נוסף בעוד חצי שנה. בינתיים אין מניעה מפעילות גופנית ומאמצים בהצלחה
    דני פינק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה דוקטור

אסתר
    05/11/2008

בהמשך לתשובתך יש תלונות על קוצר נשימה ושימוש תמידי במזגן ומאווררים למרות הקור כי כל הזמן אני חשה בצורך לאויר וגם קושי בכל מאמץ אני לא יודעת אם זה שייך לאסתמה או ליתר לחץ דם ריאתי והאם לא צריך גם עכשיו לצרף איזישהו כדור ליתר ל "ד ריאתי בנוסף למשאפים כי קראתי שיתר ל"ד ריאתי מעל 30 זה מסוכן ולי יש 39 ממכ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד ריאתי

ד''ר דני פינק
    05/11/2008

אסתר- רוב הסיכויים הן שתלונותייך קשורות בבעיה בנתיבי האויר שלך או בריאות. הייתי ממליץ לך להיבדק אצל רופא ריאות ולבצע בדיקות כגון תפקודי ריאות כדי לנסות לעלות על בעייתך. בערכי לד ריאתי כמו שלך לא מקובל לטפל ורוב הסיכויים שהן אינם גורמים לתלונות שלך
    בהצלחה
    דני פינק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתם ריאתי מעובה
    אלה
    03/11/2008

בתי אובחנה כבעלת מסתם ריאתי מעובה . הקרדיולוג טוען שאין בזה הפרעה כלשהיא להמשך חייה הייתי רוצה לדעת בכל זאת, מה הסיכונים, האם מאמץ יכול להזיק לה . אודה אם תשיבו לי תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מסתם ריאתי מעובה

הוספת תגובה

• מסתם ריאתי מעובה

ד''ר עובד כהן
    03/11/2008

אין לדעת בשלב זה כיצד ישפיע המסתם המעובה על חיי בתך. יתכן ולא תהייה לכך כל השפעה למשך שנים רבות ויתכן שהעיבוי של המסתם יגרום להיצרות שלו שתגרום לה להגבלה בתפקוד ובשלב כזה יהיה צורך בהתערבות כירורגית אך כרגע - מכיון שחסרים בשאלתך המון נתונים חשובים כדי לקבוע מה המצב - כל מה שצריך הוא מעקב אקו לב שנתי ובדיקת רופא קרדיולוג ואין צורך בשום הגבלת תנועה או פעילות וככל הנראה גם לא בעתיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגי סטנדים להרחבת אורטה
    מירב
    01/11/2008

האם קיימים סוגי סטנדים שונים ? מדובר בילד בן 14 .

לקביעת תור
    סגירה
    סוגי סטנדים להרחבת אורטה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    02/11/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=173 id=link]קרדיולוגיה ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שלי
    29/10/2008

אני מקבלת תרופות נגד לחץ דם גבוה ועדיין לחץ הדם שלי לא יורד, מה הסיבה, או מה עלי לעשות כדי שלחץ הדם שלי יהיה נורמלי, אני בת 73 מטופלת בסכרת ע"י אינסולין גם עושה דיאטה דלת מלח, הפסקתי עם הקפה השחור לא יודעת מה עוד עלי לעשות. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בירור לפני טיפול בי"לד

ד''ר עובד כהן
    02/11/2008

יש לבצע בירור הכולל מס' בדיקות כדי לשלול בעיות ראשוניות היכולות לגרום ללחץ דם גבוה לפני התחלת טיפול וזה כולל מס' בדיקות דם ואולטראסאוד של עורקי הכליה.
    לאחר ששוללים מקור ראשוני ידוע וברור לבעייה מגיעים למצב בו מגדירים את לחץ הדם הגבוה כראשוני כלומר שאין לו סיבה ברורה אחרת וזה המצב בשמונים אחוז מהמקרים.
    במצב זה ניתן לטפל במס' תרופות ממשפחות שונות העובדות במנגנונים שונים וברוב הגדול של המקרים ניתן לאזן את לחץ הדם בצורה טובה בשילוב של מס' תרופות
    מציע לך לפנות דרך קופת חולים לרופא המומחה בנושא זה והוא לאחר ביצוע כל הבירורים המקדימים ישלב מס' תרופות וקרוב לודאי יצליח לאזן את לחץ הדם.
    בברכה
    עובד כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אאורטה מורחב
    יוסי
    26/10/2008

שלום רב אני גבר בן 62, כללית בריא. עושה ספורט קבוע. בבדיקת אקו-דופלר עקב לחץ דם גבוה 95/145 התקבלו התוצאות הבאות 1) האאורטה העולה מורחבת 3.9 ס'מ 2) שורש האאורטה מורחב בגובה הסינוסים - 4.6 ס'מ 3) קשת האאורטה מורחב - 3.6 ס'מ 4) מסתם מיטרלי תקין האם נתונים אלה מהווים אינדיקציה לבעיה חמורה עד כדי הצורך לשקול התערבות חירורגית. הרבה תודה על ההתיחסות יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    אאורטה מורחב

הוספת תגובה

• אאורטה מורחבת

ד''ר עובד כהן
    27/10/2008

לפי הנתונים שתארת להערכתי הדברים החשובים ביותר בשלב הזה הינם שליטה מקסימלית על ערכי ל"ד תקינים באמצעות תרופות בעיקר ממשפחת חוסמי בטא. ובנוסף ביצוע CT אנגיו של בית החזה כל שישה חודשים למעקב אחר מצב הגדילה של האאורטה.
    כל זאת במידה ואינך מוגדר כסובל מתסמונת מרפן
    ממליץ בכל זאת על בדיקה של רופא רצוי כיירורג לב לאחר ביצוע הCT כדי שיבדוק אותך ואת תוצאות הבדיקה ויחליט על תוכנית מעקב מסודרת
    בברכה
    עובד כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חנה
    26/10/2008

שלום, בעקבות בדיקת ארגומטריה שיצאה לא תקינה הופנתי לבדיקת טליום. אני חלוה סרטן שמקבל כימותרפיה. רציתי לדעת אם החומר שמזריקים בבדיקת הטליום יכול לעורר בעיה כלשהי עם הטיפול הכימותרפי שאני מקבל. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ארגומטריה

ד''ר דני פינק
    26/10/2008

אין לך ממה לחשוש מהטליום. זמן מחצית החיים של החומר הרדיואקטיבי המסומן מאד קצר ואין לו תופעות סיסטמיות בגוף. שיהיה לך בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספירין - דר' קרצמן
    אייל
    22/10/2008

דר' קרצמן שלום, מומלץ אספירין לגברים מעל גיל 50? למה רק מעל 50, ולמה 75 ולא 100 מג? גם לנשים מומלץ מעל גיל 50 ? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אספירין - דר' קרצמן

הוספת תגובה

• נטילת אספירין

ד''ר עובד כהן
    22/10/2008

אייל שלום
    השיקול הרפואי מתי לתת אספירין הוא באופן כללי וגורף כמו שד"ר קרצמן ציין אבל אם אתה מעוניין להכנס לפרטים נוספים הרי הם לפניך.
    ההמלצות של החברה האמריקאית לרפואת הלב קובעת לפי סרגל שניתן למצא אותו בקלות באינטרנט מתי קיים סיכון מוגבר למחלות לב והתאם לכך ההמלצות לנטילת אספירין
    הסרגל מורכב מגיל, רמת כולסטרול כללית, רמת HDL, יל"ד סיסטולי, עישון, סכרת וכמובן מין. כל אחד מהגורמים הללו משוקלל במחשבון ונותן תוצאת הסיכון או הסיכוי לחלות במחלת לב איסכמית בעשר השנים הקרובות בהתאם לכך נקבע האם מומלץ לקחת אספירין או לא.
    יש לציין שאספירין במקביל לאפק המגן גם מגביר את הסיכון לדימומים ממערכת העיכול בעיקר.
    לכן נעשו מס' רב של עבודות שהוכיחו של מידת ההגנה במינון של 75 קטנה במקצת אך מורידה את מידת הסכנה לדמם.
    מכיון שאנו לא בונים לכל אחד פרופיל אישי ובטח שלא דרך האינטרנט ד"ר קרצמן נתן את הנוסחה הכללית
    מצורף בזאת הקישור לסרגל- מחשבון לחישוב הסיכון שהזכרתי
    נשים פוריות נהנות מהגנה הורמונלית משמעותית ביותר כנגד מחלות לב איסכמית ולאחר גיל הבלות הסיכון שלהן לחלות במחלות לב עולה בהדרגה עד גיל 70 שאז הוא משתווה לגברים.
    מקווה שתשובה זו מספקת לך את האינפורמציה הנדרשת
    בברכה
    עובד כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספירין

אייל
    24/10/2008

דר' עובד, תודה על תשובתך המפורטת. אגב לא צרפת את הקישור לסרגל. ממה שאני קראתי בטיפול המניעתי הראשוני טיפול באספירין לגברים יעיל מאוד ללא קשר לגורמי סיכון , מבחינת הלב, מה שלא נכון לגבי נשים עד גיל 65 שהאספירין לטיפול ראשוני בהפוך לגברים לא יעיל ללב, אבל מפחית מאוד את אחוז הארועים המוחיים בכל גיל. אתה מסכים? זה נכון שקיים הבדל כזה בין נשים וגברים בטיפול המניעתי הראשוני? מודה לך מאוד להתיחסותך. אייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספירין כמניעה ראשונית למחלות לב

ד''ר עובד כהן
    24/10/2008

אייל שלום
    אכן יש הבדל ביעילות של אספירין בין נשים לגברים כאשר בנשים יעילותו נמוכה יותר מתחת לגיל 65. ככל שאצל הנשים גורמי הסיכון חלשים יותר (ל"ד, כולסטרול, עישון וכו') כך השפעתו של האספירין כמונע אצל נשים חלשה יותר
    ככל הנראה הסיבה טמונה בהגנה ההורמונלית של הנשים אך הנושא אינו ברור לחלוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשת שריפה בחזה אחרי מעקפים
    קריסקין
    17/10/2008

אמי עברה ניתוח מעקפים וכבר 4 חודשים שהיא מתלוננת על שריפה בחזה כל הזמן מה עושים מתי זה יעבור ויהיה לה קצת שלווה בת 64 ומאד עדינה ורזה

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר דני פינק
    17/10/2008

קריסקי לצערי איני איש בשורות=תופעה זו נדירה אך אנו רואים זאת לעיתים. אם הכאב אינו מגיב לתכשירים כמו אקמול,אופטלגין קרוב לוודאי שמדובר בנוירופתיה משנית לחתך הניתוחי. המלצתי אלייך זה לקחת את אימך למרפאת כאב ולנסות תכשירים חדשים כמו ליריקה וייתכן וזה יפיג את הכאב בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה
    שי
    13/10/2008

שלום. שאלתי לפני כמה ימים על התקף לב בגילי ואיך למנוע אותו לגמרי, ועדיין לא קיבלתי מענה. אשמח אם הפעם תענו לי, והכי מה רשרק תוכלו בבקשה. מצפה לתשובה בספיד. שי.

לקביעת תור
    סגירה
    מענה

הוספת תגובה

• אוטם

ד''ר דני פינק
    15/10/2008

אתה בחור צעיר ואין לך מה לדאוג מבחינת היארעות של אוטם לבבי!
    חשוב להימנע מעישון ,לעסוק בפעילות גופנית סדירה ולאכול בריא- זה די יבטיח לך המנעות ממחלת לב לפחות עד עד העשור ה-6 לחייך בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתם מיטרלי
    ד.
    10/10/2008

אני סובלת מאי ספיקת לב,לאחר אוטם נרחב,חדר שמאל מעובה ומורחב,עליה שמאלית מוגדלת,מסתם אורטלי מסויד וכן מסויד המסתם המיטרלי והאנולוס המיטרלי מסויד.המסתם דולף בחומרה בינונית.כמו כן יש לי לחץ דם ריאתי מוגבר. שאלתי:עד מתי אפשר לדחות תיקון או החלפת מסתם מיטרלי? עלי לציין שאני סובלת מסכרת מטופלת באינסולין וכן APLA. תודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    מסתם מיטרלי

הוספת תגובה

• מסתם מיטרלי

ד''ר דני פינק
    12/10/2008

שלום לך
    ראשית כל- מה גילך- זהו פרט מאד חשוב כי הוא מהווה גורם לשקלול הערכת סיכון ניתוחי. בנוסף האם עברת צינתור לב והאם יש מחלה של העורקים הכליליים ומה דרגתם?
    לפי האינפורמציה המוגבלת שנתת הרי שאין ספק כי מגיע לך ניתוח ולא מומלץ לדחות אותו. עצם העובדה שיש לך אי ספיקת הלב ותפקוד הלב שלך פגוע כבר מעמידים אותך בסיכון ניתוחי יותר גבוה מהאוכלוסיה הרגילה. כמוכן העובדה שיש לך ילד ריאתי גם הוא גורם סיכון. כדי להשיב לך מה בדיוק עליך לעשות- ניתוח והאם לתקן או להחליף את המסתם המיטרלי - אוכל לייעץ לך לאחר שאראה את האקו שלך וגם ציתור לב - במידה ועשית. לאחר סקירת חומר זה אוכל להשיב מה הערכתי המדויקת וכן מה הסיכון הניתוחי. אשמח אם תיצור עימי קשר
    תודה ובכבוד רב
    ד"ר פינק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתם מיטרלי-המשך

ד.
    12/10/2008

אני בת 72. עברתי 8 צינתורים,3 סטנטים,צינתור גמא.אקו אחרון לפני 3 חודשים. חדר שמאלי מעובה מורחב עם התכווצות גלובלית מופחתת במידה בינונית,דיסקינזיה אינפריוריתו אקינזיה ספטלית היפוקינזיה אחורית,מסתם אורטלי מסויד והסתיידות של האנולוס המיטרלי,אי ספיקה מיטרלית בינונית,אורטלית וטריקוספידלית קלה עם יתר לחץ דם ריאתי בחומרה בינונית +,עליה שמאלית מורחבת במידה בינונית. האם יש מקום לחכות להחמרה נוספת במסתם המיטרלי? עלי לציין שעברתי הקרנות בעקבות כריתת שד דו צדדית. תוה על התיחסותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסמם מיטרלי

ד''ר דני פינק
    15/10/2008

שלום לך ותודה על השלמת התמונה
    אין ספק כי לאור האינפורמציה הייתי שוקל ביצוע ניתוח בהקדם ולא להמתין שדרגת האי ספיקה המיטרלית תעלה לחמורהץ
    עלי לומר לך כי הסיכון הניתוחי שלך הוא מוגבר יותר לאור רמת התפקוד של החדר השמאלי וכן לאור העובדה שעברת הקרנות לבית החזה היכול להקשות על הניתוח מבחינה טכנית. אך עדיין רמת ההצלחה הינה גבוהה ואניחושב שנצליח לשפר הן את איכות החיים שלך וגם ההישרדות לאורך השנים. לפניכן עלייך לעבור צינתור חוזר- אלא אם כן עברת צינתור בשנה האחרונה כדי לקבוע אם צריך גם לעשות גם מעקפים. הייתי חוזר על האקו להתעדכן וכן ביצוע סיטי של החזה כדי לראות האם האאורטה העולה והקשת מסוידים וכן לבצע דופלקס של עורקי הצוואר כדי לדעת האם יש הצרויות של עורקי הצוואר. אם תחליטי לבצע בדיקות אלו אשמח לעבור עליהם איתך כדי לאמוד מקרוב על בעיות הלב וכדי להעריך מדויק יותר איזה ניתוח להציע לך ומה רמת הסיכון
    חג שמח
    דני פינק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעה
    שי
    08/10/2008

שלום. רציתי לשאול: מה הדרך הכי טובה למנוע התקף לב לגמרי? אשמח לקבל את כל המידע על כך. מצפה לתשובה בספיד. שי.

לקביעת תור
    סגירה
    מניעה

הוספת תגובה

• שי

ד''ר ויקטור קרצמן
    22/10/2008

1.שמירת רמות כולסטירול וטריגליצרידים במיסגרת הנורמה 2.שמירת ל.ד. סדיר 3.לא לעשן 4. פעולות פיזיות מינימום שעתיים שלוש פעמים בשבוע 5. בגיל 50ּ + מומלץ אספירין 75מג פעם ביוממה

דר ו קרצמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוי
    שי
    08/10/2008

שלום. רציתי לשאול: מה הסיכוי שיהיה לי התקף לב בגילי (17.7)? האם אף פעם לא יהיה לי התקף לב? ואם יגלו אצלי התקף, אז מה הדרך הכי טובה להוריד אותו? מצפה לתשובה בספיד. שי.

לקביעת תור
    סגירה
    סיכוי

הוספת תגובה

• תתבגר בספיד ותקבל תשובה ספידית

איתי התותח
    10/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעמלות לאחר צינתור
    משה
    07/10/2008

שלום אני עומד לעבור צינתור בגלל איסכמיה.איך אוכל לחזור לכושר לאחר הצינתור גמר חתימה טובה משה

לקביעת תור
    סגירה
    התעמלות לאחר צינתור

הוספת תגובה

• מאמצים

ד''ר דני פינק
    07/10/2008

תלוי מה ימצאו בצינתור- במידה וישתילו סטנט הרי שתוך מספר ימים תוכל לחזור לפעילות. במידה ותצטרך לעבור ניתוח הרי שתצטרך לחכות עד אחרי הניתוח עד שתוכל לחזור לפעילות
    בהצלחה וגמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה