פורום טיפול משפחתי, קשר משפחתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירושין
    לילך
    19/01/2012

שלום,
    אנחנו הורים לילד מאד רגיש ומופנם בן 7, שנמצא על סקלת באוטיזם אבל מדובר במקרה מאד קל.
    לאחרונה חשבנו להתגרש כי איננו מוצאים יותר שפה משותפת והאהבה התפוגגה לה, אבל שנינו מאד חוששים ממה שזה יעשה לילד. במיוחד לאור מצבו ורגישותו.
    איך מתנהגים במקרים כאלו? איך עושים את זה נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גירושין

הוספת תגובה

• גירושין - תגובה

טלי מנדיוק
    22/01/2012

ללילך,

גירושין הוא אקט קשה מאוד למבוגרים, לילדים, ובוודאי לאלה שחלשים יותר.
    כיוון שהוא אקט כל כך קשה וטראומתי צריך לוודא שאכן מיציתם את כל האפשרויות על מנת להחזיר לכם את האהבה ואת התקשורת החיובית.
    במידה ולא, עליכם לעשות הכל על מנת להישאר הורים טובים לבנכם ולהפגין רגישות גדולה לצרכיו המיוחדים.
    אני ממליצה בחום על ליווי מקצועי תומך.

בברכה,
    טלי מנדיוק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפניית ההורים לטיפול
    רותם
    08/01/2012

אני בת 21 ותמיד הייתי עדה למתחים מאד גדולים בין ההורים. הם רבים המון ומאשימים אחד את השני בכל דבר. מצד שני, יש לא מעט רגעים יפים, ניכר בהם שהם אוהבים, נוסעים הרבה לחו"ל וטיולים, אבל לצד כל זה, שניהם מאד מתלקחים בקלות והיו מצבים של טריקת דלתות ושינה על הספה...
    מצד אחד הם כביכול חיים ככה שנים רבות ו'מסתדרים'. מצד שני, אני חוששת שזה יגיע לפיצוץ! אני מכירה חברים שלי שהוריהם בסופו של דבר התגרשו, בגיל מבוגר...
    לא רוצה שזה יגיע לכדי כך.
    האם יש דרך בה ניתן בעדינות להציע להם טיפול זוגי? אני קצת חוששת כי אני לא בטוחה שזה מהקום שלי להציע את זה בכלל אבל חושבת שזה יכול לעזור להם.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הפניית ההורים לטיפול

הוספת תגובה

• הפניית ההורים לטיפול - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    09/01/2012

את ודאי יכולה להציע להוריך לגשת לטיפול זוגי, אך כפי שאת מבינה בעצמך, הסיכוי שתצליחי להניע אותם לעשות משהו שהם עצמם נמנעו עד כה מלעשות אינו גבוה. בכל מקרה, שווה לנסות. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול משפחתי
    קרן
    29/12/2011

שלום למומחים
    רציתי לשאול כמה עולה טיפול משפחתי ממוצע ל - 5 נפשות?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול משפחתי

הוספת תגובה

• טיפול משפחתי - תגובה

טלי מנדיוק
    01/01/2012

לרון,

המחיר תלוי.
    אם זה דרך קופות החולים:
    יחיד - 160
    זוגי משפחתי - 190
    פרטי - נע מ- 200 שקל ועד ל - 1000 שקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האח המסוכסך
    מיקי
    14/12/2011

שלום
    אנחנו ארבעה ילדים וההורים נשואים.
    האח הגדול בן 36 רווק ומסוכסך עם ההורים בגלל ענייני עבודה.
    כל נסיונות הגישור לא הצליחו, לעיתים הוא מגיע לארוחה- אך אוכל והולך...
    מה לדעתכם ניתן לעשות במצב זה שמעיב על כל המשפחה?
    שאר היחסים בתא המשפחתי תקינים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האח המסוכסך

הוספת תגובה

• האח המסוכסך - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    14/12/2011

...מחוץ לפתירת הסכסוך העסקי של אחיך עם ההורים לשביעות רצון כולם, לא הרבה. ואם הוריך אינם מסוגלים "לחנך" אותו, אתה, כאחיו הצעיר, מוגבל עוד יותר. שני הצדדים יצטרכו לפתור את העניין בעצמם, ועם הזמן מן הסתם יעשו כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להתערב
    יאיר
    07/12/2011

שלום.
    כלתי מדברת לבני בצורה לא יפה , בגסות , פוגעת , משפילה שאנחנו נוכחים .
    גם בנו ההורים ההתייחסות לא יכל כך יפה.
    האם אנחנו כהורים צריכים להתערב או לשבת ולשתוק ?
    שוחחנו בעבר עם בננו על הנושא ונראה שאינו מסוגל לשנות את המצב (יתכן והוא פוחד מהתוצאות כמו להתגרש ממנה ) .
    מה עלינו לעשות :
    1. להתעלם.
    2. לשוחח מחדש עם הבן ולחזק אותו על מנת שישנה את המצב .
    3. לתפוס שיחה עם הכלה בנושא .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם להתערב

הוספת תגובה

• האם להתערב - תגובה

טלי מנדיוק
    07/12/2011

למירי שלום רב,

לדעתי החשוב ביותר לתמוך בבן שיהיה מספיק חזק ואסרטיבי למול זוגתו.
    ובנוסף, בהחלט לזמן אותה לשיחה אתכם - שיחה כנה, חיובית, מכובדת המבקשת שינוי ביחס שלה כלפיכם.

בברכה,
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מפרגנים לי במשפחה
    נועם
    06/12/2011

שלום
    יש דברים שקורים לנו במשפחה ואנחנו מתרגלים אליהם וזה נראה טבעי.
    תמיד אמרתי שמשפחה יכולה להיות קופסה שחורה שאם אין נקודת מבט
    מבחוץ יכולים להישאר בחושך. הענין שלי הוא שלפעמים אני מתעורר וקולט
    שלא מפרגנים לי במשפחה. אני במשפחה שלי דמות טיפולית כזה שאוהב
    לעזור, לתת עיצה, לעשות טובות כמו למשל לבלות בילוי איכות עם האחיינים
    שלי שאני מאד אוהב, לטפל בהורים המבוגרים וכו'.
    אלא שאני בעצמי בתקופת משבר. אני כבר תקופה
    ממושכת מנסה להפוך עצמאי בתחום היעוץ וחווה קושי כלכלי והאחים שלי
    והגיסות שלי מעולם לא עזרו לי על ידי הפנייה של לקוח פוטנציאלי למרות
    שהם יודעים שאני מוכשר. אני מאמין שזה ניכר באופן שבו אני מתמסר לילדים
    שלהם ועד כמה שהילדים מחזירים לי אהבה. יש לי גיסה שעוסקת בתחום
    משיק למה שאני עוסק בו. שאנחנו נפגשים ואני מתבטא בעניינים מקצועיים
    היא מתלהבת ומבטיחה לי שתאפשר לי להשתלב בפעילות כזאת או אחרת ואחרי ההבטחה אני לא שומע ממנה כלום. בדיעבד נראה לי שהיא משתמשת בידע שאני
    מעביר לה למנף את עצמה. גם האחים האחרים שלי לא חושבים בכלל להפנות אליי אנשים. אני בטוח שיש משפחות שמאד מפרגנים ותומכים במיוחד כשבן משפחה שרוי במצב כלכלי קשה. יש לי שני אחים שאני בפירוש עודדתי אותם לעשות שינויים שנשאו עבורם פירות והם כיום מכחישים שהיתה לי תרומה. כנראה שכיוון שאני האח
    הגדול הם לוקחים את זה כמובן מאליו ואילו אני .... מעולם לא היה לי מי
    שיעודד אותי בתקופות של שינוי הייתי צריך להתמודד כמעט לבד.
    אני חושב שבתפיסה של המשפחה שלי מכיוון שאני ויתרתי על עבודה
    כשכיר ואני מתעקש להיות עצמאי ... בגלל הקושי שלי הם תופסים אותי
    כלוזר. אני מעולם לא חשבתי על האחים שלי כלוזרים אלא התמקדתי
    ביכולת שלהם להצליח. אני בטח לא מושלם ולוקח לי הרבה זמן לעשות שינויים
    אבל יש לי תחושה שיש משהו מעבר...אולי קנאה או משהו שאני מתקשה לקלוט
    אבל כשאני מתבונן בזה זה נראה לי מעוות. זה נורא מבאס ולפעמים בא לי פשוט להתנתק מהם לחלוטין כדי להפסיק את חוסר האיזון הזה בין מה שאני נותן לבין מה
    שאני מקבל. איך מתנתקים מאחים כשאני כל כך מחובר לילדים שלהם... ?
    אשמח לשמוע על דרך להתמודדות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא מפרגנים לי במשפחה

הוספת תגובה

• לא מפרגנים לי במשפחה - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    07/12/2011

אני מציע לך להסתכל על כל העניין הזה מזווית אחרת - נדמה לי שלא מדובר כאן בחוסר פרגון אלא שאחיך הצעירים והנשים שלהם רגילים מאז שהיו קטנים לראות אותך "מלמטה למעלה" כאח הגדול שדואג להם ואינו זקוק לעזרה. אני כמעט בטוח שאם תשוחח אתם בגילוי לב על מצוקתך ותבקש את עזרתם באופן ישיר ופתוח, תגלה שהם ישמחו לסייע לך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכים איתך...תודה

נועם
    07/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפותתתתת
    רבקה
    28/11/2011

שלום- אני נשואה +3 ילדים אני עובדת 9 שעות רוב הזמן אני מפלת בילדים בני 3 וחמש רוב מטלות הבית עליי והבן שלי בן 15 מאוד עצמאי אבלללללללללל אני מרגישה מאוד עצבנית ואין לי סבלנות תמיד לחוצה ולא פעם הילדים שלי אמרו לי שאני ממש לא נעימה תמיד עונה בתקיפות אני ישנה מספיק שעות בלילה אבל מתעוררת מאוד עייפה כאילו לא ישנתי בכלל 1-מה עליי לעשות ולשנות כדי שיהיה לי יותר סובלנות לילדים שלי 2 וגם לעצמי אין לי רוגע תמיד עצבנית ולחוצה גם כלפי בעלי אין לי בעליה גם לקחת כדור אם זה ישנה לי את החיים תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עייפותתתתת

הוספת תגובה

• עייפותתתתת - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    28/11/2011

את אדם בריא המתמודד עם כמות ורמת לחצים לא בריאה - את חייבת להקל על עצמך בדרך כזו או אחרת, להוריד משעות העבודה, לחלוק את מטלות הבית עם בעלך, להביא עוזרת וכיו"ב. אם תשכילי להקל על עצמך ובזמן שהתפנה לך לנוח, להתעמל ו/או לעשות דברים שאת אוהבת או נהנית לעשות, תגלי שבתוך זמן קצר תהפכי להיות הרבה יותר רגועה ונעימה. לא הייתי ממליץ לך לקחת כדור שירגיע אותך באופן מלאכותי תחת כל הלחץ הזה - את תקרסי בסופו של דבר גם עם הכדור. הקשיבי לנפש שלך והקלי על עצמך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות במשפחה...
    קארין
    27/11/2011

אני בת 27 גרה עם ההורים. יש הרבה דברים שמפריעים לי ומשפיעים עליי לרעה. אחד מהם זה שמאז שאני זוכרת את עצמי ההורים שלי לא מסתדרים ביניהם. לא רואה אהבה וחיבה. אבא כל הזמן צועק, גס רוח ואף אלים בעיקר כלפי אמא אך גם כלפיי. התוצאה של זה היא שאני נורא פגועה גם משפיע עליי שאני כל הזמן בטלטלת רגשות ובעצבים כי אני לא יכולה לראות איך שהוא מתייחס בזלזול כלפי אימי. וגם שלי קשה לייצור חברויות וזוגיות.. כי יש לי יציאות של עצבים וכעסים על דברים שאפשר היה להגיד בדרך אחרת..גם בבית אני תופסת את עצמי צועקת הרבה ומשתגעת מעצבים על כל מיני דברים וגם צועקת על הוריי. אני היייתי רוצה למצוא פיתרון איך להירגע כי אני לא רוצה לצעוק עליהם ויש לי גם מצפון אחרי כל מקרה כזה..וגם זה מפריע לי ביצירת זוגיות כי לא ראיתי זוגיות נורמאלית בין הוריי.. רק בסרטים ואצל חברותיי שזה לא מספיק..בנוסף גם בקשר זוגי יוצא שאם יש משהו שמפריע לי אני פתאום יכולה להוציא את זה בעצבים ואז הבן אדם שאיתי נרתע ממני ויורד לו ממני.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות במשפחה...

הוספת תגובה

• בעיות במשפחה... - תגובה

טלי מנדיוק
    28/11/2011

לקארין שלום רב,

עצתי לך היא כמובן לעזוב את בית ההורים לדיור עצמאי משלך.
    רצוי לקבל סיוע של שיחות הדרכה וליווי התהליך.

בהצלחה!
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות מוזרה
    פרדי
    18/11/2011

שלום.

אשמח לקבל את דעתך .

אני נשוי לאישה שלא תמיד עונה לי או מבטיחה ולא מקיימת .

לאחרונה לאחר משבר ביננו שבו הצגתי בפניה את הבעיות שמפריעות לי בזוגיות שלנו היא הבטיחה לשוחח איתי על המצוקות שלי אבל התעלמה מההבטחה וגם לאחר שהערתי לה על כך וביקשתי תשובות לפתרון הבעיה , שתחשוב ותענה לי בעוד מספר ימים גם זאת לא עשתה והיא התעלמה לחלוטין מהמצב למרות שהבטיחה .

זהו מין טפוס התנהגות שהפריעה לי כל השנים ועל התנהגות זו צצים המשברים .

גררתי אותה ליעוץ זוגי ביוזמתי והרבה לא השתנה מאז .

הציעו לה להפסיק בשיטת השתיקה שמתפרשת כמלחמה פוגעת ומשפילה .

במשבר האחרון היא הבטיחה לי להעלות את הבעיות מבחינתה בכתב כפי שהיא רואה זאת , איך היא מציע לפתור את הבעיה בתקשורת ביננו אבל עבר שבוע והיא לא עשתה דבר ושוב התעלמה מההבטחה , כשהערתי לה על כך היא טענה שהיא "לא יודעת מה לכתוב" ,כששאלתי למה לא חזרת אלי עם הסיבה הזו ונתת לי להמתין ואשלת אותי ענתה "לא יודעת" .

טפוס ההתנהגות הזו היא שנים , זה מטריף אותי ומאחר ואני לא עושה דבר קיצוני עם הסיפור היא מבטיחה , אני סולח פעם נוספת והבעיות נשארות פתוחות ולא סגורות או מגיעות להחלטה משותפת שלנו לפתרון .

אני רוצה לציין כי כאשר לה יש בעיה היא יודעת יפה להעלות אותה ולבקש / לדרוש פתרון .

מה המלצתך עלי לעשות , כי אני מרגיש אבוד עצות עם ההתנהגות הזו שלה .

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות מוזרה

הוספת תגובה

• התנהגות מוזרה - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    19/11/2011

לפני שאתה מציב גבולות בפני אשתך עליך להבהיר לעצמך עד כמה מפריע לך דפוס ההתנהגות שאתה מתאר, וספציפית, האם תהיה מוכן להיפרד ממנה אם לא תשנה את התנהגותה. אם אינך מוכן, תצטרך להסתגל לעקומת הלמידה הרדודה "להטריף" שאתה מתאר. אם אתה מוכן להסתכן בפרידה, הצג בפניה את דרישותיך כאולטימטום. אתה עשוי גם לגלות שהיא אינה מסוגלת לשינוי, למרות מאמציה הכנים, ואז תצטרך להחליט סופית אם אתה רוצה להסכין לדפוס שלה או להיפרד. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמתי לא מוותרת על בעלי
    אלונה
    17/11/2011

שלום, אני נשואה כ-13 שנה + 3 ילדים חמודים ומקסימים.
    לבעלי יש אח ושלוש אחיות גרנו קרוב לחמתי כ 10 שנים ואז עברנו דירה.
    חמתי היא אישה אלמנה שלא יודעת להעסיק את עצמה וחוץ מלהתלונן כמה משעמם לה וללכת לרופאים היא לא עושה כלום. לאחר שבעלה נפטר היא הייתה עושה אצלנו את רוב השבתות שלה. עד שלא הייתי מוכנה וביקשתי מבעלי שייסדר כך שהיא תלך כל שבת לאח אחר וזה מה שהוא עשה. בזמן שגרנו לידה היא כל יום כמעט היתה באה ויושבת ועושה כאילו היא לא רוצה להפריע אבל אם בעלי היה עסוק עם הילדים היא הייתה אומרת לא טוב אני הולכת אתם עסוקים ובעלי כמובן לא מה פתאום אני בא לשבת איתך והיה מכין לה ארוחת ערב וזה נהייה הרגל של פינוקים שלא מצאו חן בעניי. כי בכל זאת במקום להיות איתי -אישתו אוליי- הוא מבלה איתה.
    בכל אופן היום היא באה אלינו כל כמה שבועות ומידי פעם לביקור. מה שמפריע לי זה כשהיא באה היא כאילו מחפשת רק אותו כאילו מאוהבת בו ושואלת רק אותו כל דבר שהיא צריכה כאילו אני לא קיימת בכלל חוץ מלהגיש את הארוחות לשולחן השבת. כל שבת שהיא נמצאת אני ובעלי רבים באופן קבוע ורק עליה. בזמן שהיא לא באה הכל יפה ופורח ואהבה וכו'. ההרגשה שלי זה שכאילו כשהיא שם אני אוויר לבעלי הוא גם נותן לה תחושה כזאת שהיא רק חשובה ומעל הכל. כשהיא הולכת אני לא מסוגלת להתקרב לבעלי אפילו לא לנשק אותו הרגשה של בגידה, כאילו שבעלי בוגד בי הוא מגעיל אותי. ואני אוהבת אותו וכיף לי איתו. אני לא יודעת אם זה סביר הוא אומר לי שאני צריכה טיפול. ואני אמרתי לו שהוא צריך לשים את הקשר שלו עם אמא שלו בפרופורציות ולנתק סוף סוף את חבל התבור. מה לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    חמתי לא מוותרת על בעלי

הוספת תגובה

• חמתי לא מוותרת על בעלי - תגובה

טלי מנדיוק
    17/11/2011

לאלונה,

מפנייתך עולים מספר דברים:

1. ראשית - כל הכבוד על האסרטיביות, והצבת הגבולות לסבתא. יפה עשית שכל האחים מארחים אותה ומטפלים בה ולא רק אתם.
    הגעת להישג טוב, בו את שומרת את גבולות המשפחה שלך.
    הסבתא מגיעה אחת למספר שבועות, ומידי פעם לביקור.
    וזהו מצב שמקובל על כולם.
    ועל כך מגיע לך / לכם כל הכבוד!!!!

2. שנית - היא מגיעה כרגע לעיתים רחוקות. אחת לכמה שבועות, ומידי פעם ביקור.
    אני סבורה שאם כך הדברים, את צריכה לאפשר לה "לקבל" את הבן שלה.
    לפרגן לאינטימיות שלהם, ובקיצור "לשחרר".
    לאור העובדה שאת מתקשה עדיין "לשחרר", למרות הישגיך המכובדים, אני סבורה שהקשר של בעלך ואימו נוגע לך כנראה בפצע ילדות, ולכן כל כך קשה לך.
    את ממש מרגישה נבגדת.
    ולכן, בנקודה זו אני מציעה לך לפנות לאיש/ת מקצוע על מנת לקבל עזרה מקצועית, לברר מדוע את סובלת? ואיך ניתן לעזור לך.

בהצלחה!
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אלונה
    17/11/2011

הבעייה עם האמא הזאת זה שברגע שאני אשחרר קצת היא תנצל כל דבר אפשרי
    זה שהיא לא חייה אצלי היום זה בגלל שאני מציבה גבולות ולא משחררת מעבר למה שצריך. זאת אחת שנותנים לה אצבע והיא תיקח את כל האצבעות.
    ובנוסף שהיא לא כך עם שאר האחים שם היא מתנהגת בטבעיות כמו אורחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

טלי מנדיוק
    17/11/2011

אני חוזרת שוב, מצד אחד טוב מאוד שאת מציבה גבולות, אך מצד שני את זקוקה לעשרה מקצועית על מנת לסייע לך לפתוח פסיכולוגית את הקושי שנוצר.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    מרי
    14/11/2011

אני אם חד הורית גרושה לילד בן שנה ושמונה ומהיום שבני נולד נלחמתי על כך שאבא שלו יבקר אותו וייקח אותו בשעות ובימים שנקבע לו בהסדרי ראיה אך תמיד היו בעיות לפעמים חודש לא הגיע ופעם לוקח אותו ופעם מחזיר לי את הילד לפני הזמן, כמו כן הגרוש שלי לוקח את הילד למקומות שאינם מתאימים לו ולא אחראי בכלל.היום הגעתי למצב שכבר לא אכפת לי שלא יגיע בכלל מאשר "ישחק" עם הילד ויפגע בו. השאלה שלי לאן אני פונה לעזרה אני רוצה למזער את הנזק שעלול להגרם לבני בעקבות המשחקים של אבא שלו. אני לא מעוניינת לאפשר לו לראות את הילד. מה עליי לעשות? אשמח לקבל תשובה תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    15/11/2011

בכל הנוגע לזכויות הנוגעים בדבר (את, הילד והאב) ע"פ חוק, כדאי לך להתייעץ עם עו"ד המומחה לדיני גירושין. ואם לדעתך האב מסכן ממש את ילדך, את יכולה לפנות לשירותי הרווחה במקום מגורייך ולבקש את התערבותם. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים גרושים
    מיכל
    09/11/2011

שלום
    אנו הורים גרושים כבר כ 10 שנים.
    לאחרונה בננו המשותף (בן 12 וחצי) אינו מוכן לבקר אצל האב.הילד
    טוען שלא כייף לו שם ושהוא שונא את הימים בהם הוא צריך לשהות אצל אביו.
    (פעמיים בשבוע וכל שבת שניה)
    ברצוני לשאול מה עליי לעשות? האם להכריח אותו? באיזה גיל עפ"י החוק הילד
    יכול להחליט?
    לתשובתכם אודה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    הורים גרושים

הוספת תגובה

• הורים גרושים - תגובה

טלי מנדיוק
    13/11/2011

למיכל שלום רב,

איתך הסליחה על האיחור בתשובה.

בנך נכנס לגיל ההתבגרות, ומנסה למרוד בדפוס קבוע וחשוב.
    לדעתי לא רצוי לתת לגיטימציה לאפשרות כזאת, אלה לנסות להגמיש את "הסידור".
    לשתף את האבא במורת רוחו של הבן ("לא כיף".....), ולנסות להגיע לתבנית שמתאימה לו כעת שהוא נער צעיר.
    אולי שיחת טלפון יומית ומפגש חד שבועי, אולי ארוחה משותפת במסעדה, סרט...
    למצוא מה כן יכול להועיל לקשר ולקרב ביניהם.

בהצלחה לקראת השינוי,
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחה משפחתית
    דידי
    05/11/2011

שלום,אנו 4 ילדים אשר עושים סבב ארוחות כל 3 שבועות בכדי להקל על הורינו.
    יש לי גיס אשר עובד בעבודה שיש סבב שבתות.
    כל אחד מזמין בשבוע וביום שנח לו(שישי או שבת)אני ואחיי הנוספים מבינים את אחותנו שחשוב לה שגם בעלה יהיה נוכח תמיד אך זה בלתי אפשרי תמיד ,כמה שמתחשבים יש חיים חוץ מהם ולא ניתן תמיד לדייק לתאריך שהוא לא עובד!!אחותי נפגעת ולפעמים מתנה את בואה בתנאי שגם הוא יבוא.עד היום היא הגיעה למרות שהוא עבד אך תמיד יושבת בפרצוף עצוב.אציין שיש ארוחות שיוצא כמובן שהוא נמצא איתנו אך היא דורשת שנתאם איתה מתיי טוב להם.האומנם?יש לי חיים חוץ מארוחות משפחתיות ואיני חושבת שמישהו יכול להחליט בשבילי.אשמח לדעתכם תודה דידי.

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחה משפחתית

הוספת תגובה

• ארוחה משפחתית - תגובה

טלי מנדיוק
    05/11/2011

לדידי שלום רב,

מאוד יפה מצדכם התורנויות שאתם עורכים בסופי שבוע.
    ניתן להבין את האחות, אבל בהנחה שאתם עושים את המקסימום על מנת להתחשב, אז היא צריכה לקבל זאת גם בהבנה.

כל הכבוד!!!!
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר משפחתי
    גדעון
    04/11/2011

לחמתי אחות צעירה ממנה שמשום מה מגינה עליה בכל פעם שקיימת מריבה משפחתית ואתן דוגמא 1 . לאשתי יש בת דודה שפגעה בה כספית , שיקרה אותה וגנבה ממנה לקוחות בשיטה ערמומית , גם כיום היא ממשיכה לפגוע בה וכך זה לאורך כלל השנים . אמא של אשתי בכל פעם שהבת של אחותה פוגעת בבת שלה לא מגינה עליה ונשארת חלבית בגישה שהיא לא רוצה לריב עם אחותה ולכן לא עושה דבר בקשר לכך ולכן הבת דודה ממשיכה לפגוע באשתי . מה לדעתך עלינו לעשות ? אשתי נתקה מגע מהבת דודה שלה , והערוץ היחידי שנשאר זו אמא שלה שלא מגינה עליה . תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קשר משפחתי

הוספת תגובה

• קשר משפחתי - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    05/11/2011

אשתך צריכה לשוחח עם אימה על רגשותיה בתקווה שתצליח להטות אותה לטובתה; אם אימה תמשיך להתעקש על נייטרליות שנתפסת בעיניה כפוגעת או לא קבילה, לא תיוותר בידה ברירה אלא להתרחק גם מאימה כך שלא תיפגע מכך יותר. (ומאחר ולדבריך אשתך ניתקה מגע מהבת דודה שלה ומן הסתם אינה נפגעת ממנה יותר, יתכן שתוכל מעכשיו לחיות יותר בשלום עם אימה גם אם עמדתה לא תשתנה.) בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני החמוד
    קרן
    03/11/2011

שלום
    הבן שלי בן7 ילד מקסים חכם חרוץ ילד שבאמת קל נורא להתאהב בו
    מחפש גבולות, ויודע מה הם מדבר ומשתף, יש לי בעיה שאני לא יוןדעת מה לעשות יש לו מידי פעם התקפי זעם בבית זה בכי, צעקות ובבית ספר צועק מקלל ומתעצבן על כל דבר וקשה ממש להתקרב אליו צועק על ילדים מרביץ, קשה נורא להתקרב ולנסות אפילו לחבק,
    עוד משהו שהילד קצת הרבה אובססי על דברים שהוא מעריץ כמו כדורגל, הוא יכול כל היום לדבר על כדורגל לראות כל היום תוצאות, לראות ערוצי ספורט , במחשב וגם לשחק (אני גרושה ) והילד יותר כייף לו להיות אצל אבא שלו כי האבא משתף פעולה וכל היום מדבר איתו על כדורגל גם אני מסכימה אבל נותנת גבולות ומפסיקה ומגבילה ונותנת אך לא יותר מידי.
    יש לי שני שאלות1. מה עושים שהילד מקבל התקפ זעם האם צריך להעניש ? איך פועלים?
    ולהגבי האובססיה מה לעשות לתת גבולות לתת לו כן לראות יותר מידי משחקים לתת גבולות
    אני חסרת אונים וממש לא יודעת איך לפעול
    אשמח להצעתכם תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בני החמוד

הוספת תגובה

• בני החמוד - תגובה

טלי מנדיוק
    03/11/2011

למירב שלום רב,

אהבתי מאוד את הפתיח בפנייתך: "...הבן שלי בן 7 ילד מקסים, חכם, חרוץ.....".
    במיוחד אהבתי את התייחסותך זו החיובית לאור הקשיים שיש לו.
    לגבי שתי הבעיות שאת מציגה בפנייתך:
    איבודי שליטה
    התנהגות אובססיבית

את נדרשת לגשת לאיש מקצוע לקבל הדרכה רצינית, כיוון שהבן שלך זקוק לעזרה מקצועית.
    לא ניתן לסייע לך דרך פנייה באתר, אלה רק להפנותך לאיש / ת מקצוע.

בהצלחה!
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה