פורום טיפול משפחתי, קשר משפחתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מספרים לילדה?
    אמאלה
    14/10/2012

לפני כשנתיים, אבי החליט לנתק איתי ועם משפחתי קשר. מדובר באדם הסובל מאישיות גבולית, ולאחר שהתגרש מאימי, הוא התווכח עמי על עניין יחסית פעוט - בגינו החליט שאינו מעוניין בקשר איתנו. למרות שניסיתי להעביר אליו מסרים "שהדלת שלי תמיד פתוחה בפניו", ואף אימי ניסתה ליצור איתו קשר מספר פעמים - הוא בכל זאת דבק בעמדתו.

הילדה שלי היום כבת 3, ולא פגשה בו כבר שנתיים. לאחרונה, היא למדה על הקשרים המשפחתיים: אמא של אמא = סבתא, אבא של אבא= סבא וכו'...והתחילה לשאול אותי שאלות לגבי אבי ("אמא, יש לך אבא?" ו"איך קוראים לו?" ו"ואיך הוא נראה?" וכדומה)

אני לא יודעת כציד לענות לשאלות הללו, אני מבולבלת וחוששת מהמסרים שהיא עלולה להבין, כמו גם, אני לא בטוחה אילו תובנות יכולות להטמע במוחה של ילדה בת 3...כרגע סיפרתי לה שיש לי אבא, סיפרתי לה איך קוראים לו, וגם הראתי לה תמונה שלו. הסברתי לה שהוא גר רחוק (כמו קורבי משפחה שיש לנו שגרים בחו"ל).

אני לא בטוחה שעשיתי נכון ששיקרתי, וגם חוששת מאוד משאלות המשך...
    האם עשיתי נכון? מתי יהיה הזמן הנכון לספר את האמת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך מספרים לילדה?

הוספת תגובה

• איך מספרים לילדה? - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    15/10/2012

אין למצב שאת מתארת פתרון "נכון" או גיל מסוים שבו יכולה הילדה להטמיע לאשורו את המידע, והפתרון שמצאת סביר בהחלט (ומדויק מטאפורית). את זו שתרגישי ותחליטי (קרוב לוודאי בשנות העשרה של הילדה, בהנחה שהמצב לא ישתנה עוד קודם לכן) מתי ואיך לספר לה את הסיפור המלא. (בפועל, סיפורי משפחה "לא נעימים" - מהסוג שהיינו מעדיפים שלא לספר כלל לילדים, אם הדבר היה אפשרי - נמסרים להם בדרך כלל כאשר הם כבר גילו או על סף גילוי...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגות
    מימי
    10/10/2012

אני בת 22 ,שנה אחרונה בלימודים, בקשר עם בחור בן 33 כבר שנתיים וחצי ,מסתדרים, אוהבים ורוצים להתחתן. אנו מודעים להפרש הגיל שיש בינינו אך לא רואים בזה בעיה. ההורים שלי אינם מסכימים לקשר..רציתי לשמוע את דעתך גם מבחינת הגיל וגם מבחינת ההורים, האם אפשר לשכנע אותם??? , ההורים שלי חשובים בשבילי אבל לא רוצה לוותר על הקשר מכיוון שיש לי אמונה שנצליח

לקביעת תור
    סגירה
    דאגות

הוספת תגובה

• דאגות - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    11/10/2012

אני איני רואה בעיה עקרונית עם הפרש הגילאים ביניכם. איני יכול כמובן לענות על השאלה "האם אפשר לשכנע את הוריך" מבלי להכיר אתכם ואותם, את נימוקיהם וכו' (הרי הגיל איננו הפקטור היחיד כאן וייתכן שהם מתנגדים מנימוקים נוספים, אולי אפילו מוצדקים). אם סלע המחלוקת ביניכם הוא רק הפרש הגילאים, אני ממליץ לך שלא לוותר על הקשר למען הוריך. קרוב לוודאי שבסופו של דבר הם יקבלו את החבר/ הבעל שלך כבן משפחה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא קשה
    לי
    09/10/2012

שוב שלום לכם,בזמנו דיברנו על אימי שהיא רוצה לקבל כן על כל מה שהיא מבקשת!
    אני נשואה ובעלת עסק עצמאי שאני קובעת לי את השעות וימי העבודה.להורי עסק עצמאי(חנות)אשר הם מצפים ממני היות ואני די זמינה בשעות למלא את חסרונם כאשר הם בחופש או בבדיקות רפואיות.
    לפני כשנה שוחחתי איתם ואמרתי שאני לא מעוניינת יותר לסגור חורים עקב זה שהדבר אינו מתחלק בין כל הילדים ובנוסף הם יודעים שאני לא אוהבת להיות בחנות הזו וכמובן איני חייבת.
    היה ויכוח גדול אבי כניראה מבין שאני צודקת אך אימי הכפיתית אינה מרפה.אציין שגם שבוע שעבר היא ביקשה שאהיה בחנות כי יש להם בדיקות וכל תשובה שלילית שלי מגיע מבחינתה לטריקת טל' או דיבור עוקצני.מה לעשות הלאה?(מרגיש שתמיד את הדברים שלי אפשר לדחות כי הם פחות חשובים)...כאשר שוחחתי עם כל אחיי על העניין זה ממש לא מזיז להם כי כמובן לעולם לא מבקשים מהם!!!תודה לי.

לקביעת תור
    סגירה
    אמא קשה

הוספת תגובה

• אמא קשה - תגובה

טלי מנדיוק
    09/10/2012

ללי שלום רב,

העצה הטובה ביותר עבורך היא שינוי אצלך ולא אצל הוריך.
    הכוונה היא שאת צריכה להחליט ולבחור וללכת לפי הבחירה שלך.
    ולקבל את היתרונות והחסרונות של בחירתך.
    אינך צריכה לבקש אישור להחלטה שלך, כיוון שכפי הנראה את האישור מהוריך לא תקבלי....
    לכן קבלי החלטה ונהגי על פיה.

בהצלחה!

טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך אמא

לי
    09/10/2012

תודה על תשובתך,אני מבינה וכך אני פועלת אך מצד אימי יש שבוע שבועיים של קרירות וחוסר יחס פשוט "מענישה"אותי והדבר לא תורם .לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך אמא - תגובה

טלי מנדיוק
    09/10/2012

קבלי את תגובתה בהבנה / אמפטיה / רגישות......
    תעשי עבודה עם עצמך ונסי להגדיר את המצב כחיובי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התשבצים חודרים ליחסים שלנו
    גל
    03/10/2012

שלום.
    אישתי לצערי דבוקה כרונית לתשבצים וזה פוגע בזוגיות שלנו ולמה אני מתכוון :
    היא לוקחת איתה תשבצים לחופשות שלנו בארץ ובחו"ל , אני מרגיש שאני חיי לבדי מנותק ממנה כי היא במקום להיות איתי היא עם התשבצים .
    רואים סרט יחד בבית היא יושבת לידי רואה וממלא תשבצים , איך אני צריך להרגיש אז ?
    נכנסים למיטה אז עד שהיא לא מסיימת את התשבצים שלה, עוד אחד ועוד אחד וזה קורה לפעמים עד לחצות לפני שאני ממש נרדם רק אז היא מניחה את התשבצים להתפנות לקיים יחסי מין
    כאשר השעה חצות ואני מותש, אני מרגיש חוסר אונים ופגוע .
    ששוחחתי איתה על כך שתוריד במינון ותפסיק עם זה כי זה נהפך לכרוני חולני בעיני .
    היא הורידה במעט לאחר שבעבר שוחחתי איתה שיחה קשה ורצינית אבל זה חוזר וחזר בגדול .
    אין לי כל כוונה לשוחח על כך איתה פעם נוספת אני חושב לעשות איזה צעד דרסטי ומדי פעם לצאת בערבים ולחזור מאוחר בערב על מנת לעורר אותה על מנת שהיא תתחנן וזה יבוא ממנה להפסיק או לא להכניס את התשבצים לחדר השינה או לזוגיות שלנו .
    האם יש לך רעיונות מה לעשות על מנת לשנות את המצב ?
    תודה

הוספת תגובה

• התשבצים חודרים ליחסים שלנו - תגובה

טלי מנדיוק
    03/10/2012

לגל,

בקבלה אומרים שהחיים הם סיבה ותוצאה.
    אנחנו - 99% מהסיבה

הכוונה היא שאם אנחנו רואים תוצאה שאינה נראית לנו בחיים שלנו, הכוונה היא שאנחנו צריכים לעשות את השינוי.
    במקרה שלך, דיברת רבות עם אשתך והיא מתקשה לערוך שינוי.
    מכאן שאת השינוי אתה אמור לעשות.
    למשל:
    *לשנות את התפיסה שלך לגבי האהבה של אשתך לתשבצים - ולגייס גישה חיובית לדבר ולא להרגיש דחוי.
    *לברר מדוע זה גורם לך להרגיש דחוי או מוזנח, ובאיזה מקום רגיש זה פוגש אותך
    *לשנות את מועד יחסי המין לשעות הבוקר או שעות אחרות מהלילה...

ועוד....

בקיצור - לשאול את עצמך - מה אני צריך לעשות על מנת להרגיש חיובי במצב שנוצר.

בהצלחה!
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטלי

גל
    03/10/2012

טלי .
    אני המום מהתשובה שלך והפעם אני שואל :
    האם זה נראה לך נורמאלי שיוצאים לחופשה זוגית אישתי תיקח איתה תשבצים ותתעסק איתם בחופשה שלנו יחד ?
    האם זה נראה לך נורמאלי שאישתי נכנסת למטה עם תשבצים ומתעוררת לחיים בחצות ליחסי מיןכ אשר אני בשלבי הרדמות ?
    האם נראה לך נורמאלי שנשנה את זמני יחסי המין בגלל המחלה הכרונית הזו ?
    האם כל מה שציינתי אינו לדעתך פוגע בי ? האם לדעתך העיסוק הכרוני , העיסוק המכור שלה בתשבצים לא פוגע בזוגיות שלנו ?
    אני רוצה לציין כי אין זמנים אחרים ליחסי מין לא בבוקר ולא בזמנים אחרים מלבד בלילות , האם לדעתך בגלל ההתמכרות של אישתי עלי לא ללכת לעבודה לצורך מציאת זמן ליחסי מין ?
    האם זו לא התמכרות לעתך כאשר אינה יודעת ולא מסוגלת לשים גבול להתמכרות הזו ?
    האם לדעתך זו לא בריחה מהזוגיות ?
    בקיצור אני מבין שאת תומכת באהבתה של אישתי לתשבצים ועלי לזרום איתה ולקבל את אהבתה הכרונית לכך ?
    גם לי יש אהבות כמו יציאה מספר פעמים עם חבריי הגברים בלבד לפאב או לריקודי עם אבל אישתי ביקשה ממני לא ללכת (אישתי לא אוהבת ללכת לריקודי עם ) וכך עשיתי פשוט לא הולך כי אני מבין שזה מפריע לה .
    לכן כל מה שמפריע לי לא מפריע לה ואני צריך להתאים את עצמי לאהבות שלה . מדוע שלא תתאים גם את עצמה לאהבות שלי ????????????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטלי - תגובה

טלי מנדיוק
    03/10/2012

הי גל,

אולי כדאי שתפנו למספר שיחות אצל איש מקצוע שיעזרו לכם להתגמש אחד כלפי השני, ולמצוא את שביל הזהב (יש כזה?).

בהצלחה!
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה בחדר שינה
    דנייאל
    02/10/2012

רציתי לשאול האם אנשים אוכלים בחדר השינה? זאת אומרת האם גבר ששוכב על המיטה שלו ובא לו לאכול במבה לדוגמא, האם זה נורמלי?
    אודה לכם על תגובותיכם.

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה בחדר שינה

הוספת תגובה

• אכילה בחדר שינה - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    03/10/2012

כן, נורמלי לגמרי, אך מובן שאת לא חייבת לקבל את הנורמה הזו. אני מניח שאם תבהירי לבחור עד כמה העניין חורה לך אישית (במקום לנסות להציג את התנהגותו כלא נורמלית), הוא יתרצה ויפסיק להכניס אוכל לחדר השינה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה בחדר השינה 2

דנייאל
    03/10/2012

אולי לא הבהרתי את עצמי בפנייה הקודמת, אני עומד להתחתן בקרוב, בשיחה עם הבחורה היא הביעה התנגדות נחרצת לאכילה בחדר השינה (כוס קפה,עוגייה,במבה) למרות שאנו נקנה 2 מיטות נפרדות.והסברתי לה שאני יאכל במיטה שלי.
    כיום בתור רווק אני כן אוכל לפעמים על המיטה.
    השאלה מה עושים? זה עד כדי כך משונה?
    תודה על הייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאריות לעוסות זרוקות על שולחן האוכל
    נליה
    29/09/2012

שלום רב. אני בגיל 27 וגרה בבית ההורים. בסעודות שבת הורי נוהגים ללעוס אוכל ולהוציא שאריות מזון לעוסות ולזרוק אותן על השולחן. יצוין שעד כה התופעה הייתה נדירה אולם בחודשים האחרונים הם עושים זאת בכל ארוחה. כיוון שאני מאוד רגישה בעניין ועשוייה להקיא או להפסיק לאכול (לא בכוונה זה פשוט באמת מאוד מגעיל אותי) ביקשתי מהם, בנימוס, לשים את השאריות הלעוסות במפית כיוון שאינני יכולה לאכול כשהן זרוקות על השולחן מול הפרצוף שלי. הם הגיבו בזעם, אמרו לי "להפסיק לחנך אותם" ושזו הצורה שבה הם אוכלים ואם לא מתאים לי שלא אסתכל עליהם. מובן שאינני יכולה לא להסתכל כיוון שהשאריות הלעוסות נמצאות סמוך לצלחת שלי. האחים שלי אמרו להורי "להפסיק להתייחס אלי". זה נורא פוגע משום שאני מוצאת את הבקשה שלי לגיטימית בזמן הארוחה. מה עושים?

הוספת תגובה

• שאריות לעוסות זרוקות על שולחן האוכל - תגובה

טלי מנדיוק
    29/09/2012

לגליה שלום רב,

אכן מנהג מוזר ודוחה.
    אולם זוהי התרבות, זוהי המנטאליות, ואין למשפחה כוונה לשנות זאת.
    עצוב אבל זו המציאות.
    נראה שאין להם כוונה לגרום לך לגועל, אלה זו באמת המנטאליות.
    בני אדם לא יכולים לשנות התנהגות של אחרים אלה רק של עצמם.
    לכן במקרה זה יש שתי אופציות:
    1. שתשני את דעתך על התנהגות זו, ותמצאי בה יתרונות, ואז תהני לשבת לאכול איתם.
    2. שלא תשבי לאכול עם בני המשפחה.
    תבלי איתם בדרכים אחרות שמהנות אותך ומקובלות עליך.

בהצלחה,
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישתי קשורה עדיין לסינור של אימא
    עומר
    28/09/2012

שלום רב לחברי הפורום .
    אני מבקש להעלות בפניכם בעיה אישית ואשמח להיות שותף בפורום ולקבל תשובות .
    אז ככה הבעיה שלי היא כזו:
    אני נשוי למעלה מעשר שנים ובכל שישי שבת אמא של אשתי דבוקה אלינו .
    לי אישית אין כלום נגדה , אישה נחמדה טובת לב אבל זה בזמן האחרון התחיל להפריע לי הדבק והתלות הזו בחמתי .
    בכל ימי שישי אנחנו אוכלים אצלה ולפעמים בימי שבת ואם לא אז יוצאים כולם למסעדה לאכול .
    בזמן האחרון הדבק של אשתי לאימא שלה התחיל להפריע לי ואני מרגיש כל הזמן שאני חייב לה כי היא מאכילה אותנו , שתבנו לא שאין לנו כסף פשוט אשתי מתעצלת לבשל ועקב כך מאלצת אותי ללכת לאכול אצל חמתי כל שישי שבת .
    איך אני יכול לנתק את אישתי מהסינור של אימא שלה לדעתכם על מנת שתהיה עצמאית , לא מבקש ניתוק מוחלט רק ירידה בתדירות כך שלא ארגיש מחויבות כלפיה .
    מה דעתכם אני מגזים .
    תודה

הוספת תגובה

• אישתי קשורה עדיין לסינור של אימא - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    29/09/2012

אינך מגזים - תחושתך מובנת ולגיטימית. ואינך "מחויב" לחמותך בגלל הקשר ההדוק בין אשתך לאימה (ההפך הוא הנכון). דבר עם אשתך בגילוי לב על תחושותיך (ולמהדרין אפילו עם שתיהן) ונסו להגיע לנוסחה שתהיה מקובלת על שניכם (או שלושתכם). אם תיתקל בקיר אטום - אני מאמין שהסבירות לכך היא נמוכה - לא תיוותר לך ברירה אלא לנקוט בצעדים חד-צדדיים שישקפו פשרה בין הצרכים שלך לבין צרכי אשתך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים עם הסבתא והנכדה
    גילה
    25/09/2012

נושאה +ילדה בת 2 גרים מאוד קרוב לגיסי שלו יש 2 בנים וחמי וחמתי גרים אצלהם כבר שנים..וכל הזמן היא שומרת על הילדים והסיבה שלה כי היא צריכה והיא גרה שם לפי דעתי היא צודקת ואלה הנכדים שלה.מה שמפריע לי ולבעלי שאנחנו לא מבקשים שתשמור על הבת רק במיקרי חרום זאת אומרת שאם אנחנו צריכים לעשות קניות ולאחר מכן סידורים וכל זה מקסימום 3 שעות שמתוכם הילדה כבר ישנה ומוכנה לשחק ולקרוא ספר וזה רק אם לא נספיק להשכיב אותה.בכל אופן חמתי תמיד עסוקה ואין לה זמן ובזמן הפנוי שלה היא אומרת שהיא רוצה להקדיש את זה לקריאת ספר ועוד דברים העיקר לא לשמור על הנכדה שלה
    מה שמפריע לבעלי יותר שהיא מגיעה אלינו בלי להתקשר ומופיעה עם מתנה קטנה לביתי שככה בלית ברירה היא נכנסת ומתנחלת שעות בעלי חוזר מהעבודה עייף ולא מספיק לנשק את הקטנה ואמא שלו מתחילה עם כל הסיפורים שלה שהם בכלל קרהו לפני שובועיים עם לא יותר וכמובן ביתי מתחילה לקרוא לאבא שלה ושוב ושוב עד שאני מתערבת ואומרת לו שביתו צריכה צומת לב וזה לא הכי עוזר כי אמא שלו ממשיכה לדבר
    העניין הוא כזה היא לא מסיכמה לשמור על הילדה איך היא מגיעה 10 דקות לפני שבעלי מגיעה ואומרת שהיא באה בשביל הילדה כדי לשחק איתה
    ניסינו לדבר איתה כמה פעמים ולשפר את המצב זה לא הכי עוזר מה אפשר לעשות?האם אפשר לפתור את העניין בשלווה בלי ניתוק קשר?

לקביעת תור
    סגירה
    יחסים עם הסבתא והנכדה

הוספת תגובה

• יחסים עם הסבתא והנכדה - תגובה

טלי מנדיוק
    27/09/2012

לענת שלום רב,

גמר חתימה טובה!
    שנה טובה ומאושרת!

בנוגע לשאלתך - השובה היא כן.
    אפשר ורצוי להגיע להבנה בשיחות, בדיאלוג ובכל דרך טובה ואנושית.

בהצלחה!
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבתא והנכדה

גילה
    27/09/2012

xזהו שניסינו עם שיחה ואפילו רמזנו לה שאנחנו מקנאים קצת שלאח יש זמן חופשי והילדים מבלים עם הסבא והסבתא והבת שלנו לא זוכה לזה
    מבחינתם הם לא מוכנים להיות באותו חדר עם הבת שלי יותר מ-5 דקות בחדר סגור קשה להם והם לא בגיל של לרוץ אחרי ילדה קטנה ולאומת זה הנכדים השניהם גדולים ולא ממש צריך לשמור עליהם
    אני מבינה שזה החלטה שלהם אם לשמור עליה או לא אבל למה שזה לא היה הדדי וגם עם הנכדים השניהם
    השאלה שלי שיחה לא עוזרת אפילו רמיזה ואני מפחדת שהם שלי תגדל בהפליה בין הנכדים וזה כבר נימצא מה עושים??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבתא והנכדה - תגובה

טלי מנדיוק
    27/09/2012

ממשיכים לשוחח, לדבר...
    מנסים לקדם את הקשר בדרכים טובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה טובה וחג שמח
    לייטנר
    17/09/2012

לייטנר - הוראה פרטית משלימה, מברכת את גולשי הפורום בברכת חג שמח ושנה טובה. אנו מאחלים שנת לימודים פוריה עם המון הצלחה לתלמידים ולהורים.

לקביעת תור
    סגירה
    שנה טובה וחג שמח

הוספת תגובה

• שנה טובה וחג שמח - תגובה

טלי מנדיוק
    17/09/2012

ע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוגעת ביחסים ביניהם?
    אבי
    17/09/2012

חג שמח.
    אני נשואה באושר לבעלי אבל לא מרגישה בנוח בסביבת אחיו של בעלי מכל מיני סיבות (הוא מתנשא , סנוב , קמצן , אגואיסט ונצלן) ולכן אני נמנעת להפגש איתו אבל לא מונעת מבעלי להפגש איתו ולהיות איתו בקשר , אני לפעמים מזמינה אותו ואת משפחתו ולפעמים גם הולכת עם בעלי אליהם .
    בזמן האחרון האח כשמגיע אלינו לא אומר לי שלום ולא מתיחס אלי ולא מכבד אותי אצלי בבית למרות שאני עושה הכול להיות נחמדה אליו .
    בעלי הקשיב למה שאני מרגישה אבל מתעלם ממה שקורה וממה שאני מרגישה וטוען שאני פוגעת ביחסים ביניהם .
    התגובה שלו מאוד פגעה בי ואינני יודעת האם זה נכון ומה עלי לעשות .
    אשמח לקבל תגובות .
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    פוגעת ביחסים ביניהם?

הוספת תגובה

• פוגעת ביחסים ביניהם? - תגובה

טלי מנדיוק
    17/09/2012

לאורה שלום רב,

ראשית - חג שמח!

מערכת יחסים בין בני אדם היא חוויה סוביאקטיבית.
    ולכן לא ניתן "להתווכח" עם החוויה.
    כל אחד חווה את האחר באופן שונה.
    ואת חווה את גיסך באופן שאינו חיובי.

עם זאת, חוויה סוביאקטיבית, היא דבר שניתן "לעבוד" ולשפר אותו.
    למשל: את האדם הקמצן, נוכל לקבל שאדם אשר יודע לכלכל את צעדיו בכסף.
    בקיצור - נכונה לך עבודה עם עצמך, על מנת לנסות לראות ולחוות את הגיס שלך באור חיובי יותר עם עצמך, לנסות לראות את החצי כוס המלאה של תכונותיו.
    למשל:
    מתנשא - אולי הוא נוהג כך מחוסר בטחון, או מרגשי נחיתות
    נצלן - אדם העומד על זכויותיו...

כך למשל אם נולד לנו ילד עם תכונות מסוימות שאינן נוחות לנו - הרי זו העבודה שנעשה עם עצמנו.

הגיס שלך - הוא סוג של "תיקון" עבורך.
    קבלי זאת בברכה,

שנה טובה!
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ משפחתי
    מיטל
    11/09/2012

שמי מיטל, בת 28,
    הוריי כבני 60 עדיין נשואים, אנחנו 4 ילדים- אחי בן 36 (נשוי + 3), אחותי בת 32 (נשואה+ 1 בדרך), אני ואחי הצעיר בן 24.
    הייתי מגדירה אותנו כמשפחה קרובה, אנחנו מאוד מעורבים אחד בחיים של השני, אך לא הייתי אומרת שמאוד חמים אחד כלפי השנים.
    בצעירותי זכור לי כי מעולם לא הוחסרו מאיתנו דברים- חוגים, חופשות משפחתיות, בגדים, ציוד לבי"ס.. ההורים תמיד דאגו לנו וגם כיום.
    לאורך השנים אחי הגדול ואבי פיתחו חברות טובה ביניהם, אחי היוועץ עם אבי לעיתים קרובות, סמך על דעותיו והם היו מאוד קרובים.
    כאן המקום לציין שאחי הוא בנאדם מאוד מחושב כלכלית, מאוד גאה, החזיק עצמו לאורך השנים באופן כמעט עצמאי, בין אם מבחינת הקריירה בה הוא מחזיק ובין אם הנכסים אשר ברשותו כיום.
    לפני כשלוש שנים, לא זכורה לי הסיבה שהביא לצעד זה, אחי החליט שהוא מתנתק באופן מוחלט מהוריי, לא הסכים לענות לטלפונים, לא הגיב לסמסים, לא הסכים לפתוח את הדלת להוריי כשאלו באו לביתו ובכללי- לא הסכים לשמוע מהם בכלל. הוריי- לאורך השנים, כאבו את התנהגותו, אך לא הרפו וניסו ליצור קשר עימו לעיתים קרובות.
    הטענות העיקריות שלו- שהוא לא מסכים על התנהגות הוריי באירועים מסוימים, טוען כי הוריי נמנעו מלסייע לו כלכלית- בעוד ששאר הילדים קיבלו- לטענתו- יותר ושבאופן כללי- פחות אהבו אותו.
    לפני כחודשיים, בזכות עזרתה האדירה של גיסתי, אחי הסכים להפגש עם הוריי לשיחה, מה שהוביל לעוד מספר מפגשים סבורים שלצערי לא הסתיימו בטוב- לרוב בכך שאחי קם, לקח את הגליים ועזב.
    הוריי כיום מודים שעשו טעויות מסוימות- ככל הורה ושלא תמיד ידעו להראות שהם שם בשבילו- רגשית וכלכלית, ואולי כי הוא תמיד הפגין חוזק, הם מוכנים ומנסים לתקן ולשפר את הקשר בינם ובין אחי- בעיקר כלכלית, מה שנראה הטריגר העיקרי.
    איך שלא יהיה, שום התנהגות את ההתנהגות המשפילה שאחי מראה כלפי הוריי.
    נראה שהוריי אינם מצליחים להסביר עצמם ושאחי עקשן כדי לשנות את דעותיו. אחי אוהב מאוד לדוש בעבר, לא מסוגל לשחרר דברים שהיו ולהתקדם קדימה ובאופן כללי, מסתובב בתחושת כעס, מרמור וצרות עין כלפי שאר האחים. כל זאת- ממישהו שנראה שיש לו הכל- בריאות, משפחה מקסימה, פרנסה..
    הוא יוצר לעצמו מציאות מאוד עגומה- "לא נותנים לי מספיק", "לא אוהבים אותי מספיק".. גם כשאין זו האמת.. לאורך השנים הוא ניתק לא מעט חברויות עם חברי ילדות, כאשר שם בראש ובראשונה את משפחתו הגרעינית- אשתו ושלושת ילדיו, כאנשים החשובים היחידים בחייו- מה שמקובל, אבל לא מובן למה זה צריך להיעשות על חשבון כל האנשים האחרים סביבו. כל המצב גורם לחץ אדיר על הוריי ואחיי, על משפחתו שלו והתחושה היא שהוא מעביר את כולנו את שבעת מדורי הגהנום..
    הייתי רוצה להיוועץ כיצד ניתן לגשת לעניין ובאיזה פורום, נראה שהדרך היחידה שתעבוד היא לקבל ייעוץ מקצועי, אפילו בדרך התערבות- משום שאחי אינו מוכן לשמוע ולא דבר על ייעוץ.

תודה מראש ושנה טובה,
    מיטל

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ משפחתי

הוספת תגובה

• ייעוץ משפחתי - תגובה

טלי מנדיוק
    11/09/2012

למיטל,

לא ברור לי למה אתם צריכים לסבול מהמצב?
    אדם בוחר את הבחירות שלו בחיים, ואחראי לחייו.
    אחיך בוחר לחיות כקורבן, וזו בחירה שלו.
    בחירה מצערת - אבל היא שלו. ואלה הם חייו.
    אתם מתבקשים לזוז כל אחד אל חייו ובחירותיו.
    וכמשפחה - להיות ביחד ולהכיל גם בחירות שלא נראות לכם.
    אחיך "ישלם" על בחירה זו, וזו דרכו בעולם. וזו הדרך שהוא עושה במסע של החיים.
    לגבי טיפול פסיכולוגי - לא ניתן לכפות על אף אחד טיפול.
    אפשר להציע אך לא יותר.

בהצלחה!
    שנה טובה!
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתגובה..

מיטל
    11/09/2012

טלי היי,

ראשית- תודה רבה על התגובה המהירה.
    שנית- אילו הוא היה אדם זר, לי או להוריי, או לאחיי, סביר להניח שאכן היינו מניחים לנפשו.
    אבל הוא משפחה, ועל כן אנו מתקשים להניח לדברים להיות כפי שהם, אלא למצוא את הדרך לתקן את הקרע הזה.
    הוריי מנסים להיות מעורבים עד כמה שהם יכולים שחיי ילדיו- הנכדים שלו,
    אבל בלעדיו בתמונה, הדבר מקשה מאוד, שכן מפגשים משפחתיים אינם מתאפשרים..

ברור לי שאי אפשר לכפות ייעוץ,
    ולכן חשבנו לערב איש מקצוע בהליך התערבות.
    אנו חייבים לגשר על הדברים. מה דעתך בעניין?

תודה רבה ושנה טובה ומתוקה!
    מיטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתגובה.. - תגובה

טלי מנדיוק
    11/09/2012

אכן עליכן לעשות את ה - 100% שלכם. אך לא יותר.
    אדם יכול לקחת אחריות על מה שהוא יכול לעשות, לא על מה שאחר אמור לעשות.
    שכל אחד מיכם יעשה את ההשתדלות האישית שלו למען המשפחה.
    לא ניתן לעשות במקומו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משפחה עשירה משפחה מעמד ביניים
    אנונימי
    09/09/2012

שלום רב
    יש לי בעיה שקוראים לה "צרות של עשירים ".
    אני עם אשתי כ9 שנים 3 שנים מתוכם נשוי .
    הורי אשתי עשירים ,הוריי בני מעמד ביניים נאבקים ברמה היומיומית .
    לפני הנישואין הוריי אשתי היו נוסעים עם אשתי וילדיהם הרבה מאוד .
    מתחילת הנישואין לפי ההגיון הנסיעות פחתו (גם אני פה אם רוצים ואם לא ) .
    מאז נשואינו פעם אחת הוזמנתי (הייתה תקרית לא נעימה לא מצידי מצד חמי שהתייעצתי איתכם עליה ואמרתם שהבעיה אצלו ולא אצלי וזה אמור להשתנות ) .

עכשיו מאז נסיעה זאת ,הם דואגים שהבת שלהם תיסע (איתי) פעם בשנה גם שאני טוען שאין תקציב (אנחנו בני מעמד ביניים בתכלס מרוויחים שכר ממוצע במשק בזכות אשתי שעובדת אצל אביה אני מרוויח מינימום ובכלל כאילו לא פונקציה ..) אז הוריי מסדרים את העניין ועושים השלמות פה ושם העיקר שנטוס .
    אך תופעה שמתחילה לרקום עור וגידים זה נסיעות איתה בלעדיי כאילו אני לא קשור בכלל .
    עכשיו עם אמא שלה ואחותה ,ואבא שלה חלקית הזמן למסע שופינג ובפרואר לקריבים ליותר משבוע עם אחיה ואבא שלה .
    זה הגיע למצב שהיא באה בידיעה שהם נוסעים כאילו אני לא אחד מהמשפחה ולא קשור בכלל .
    אני מרגיש פשוט לא קשור ,ועכשיו החששות שלי מזה שאני לא קשור מה יקרה שיהיו ילדים ,אנחנו בדיוק "עובדים על זה" ואני מתחיל לסגת . לא בא לי שכמה פעמים בשנה היא תשאיר לי את הילדים ותיסע עם הורייה .
    הבעיה הנוספת שפשוט אי אפשר לדבר איתה ,היא ילדותית מאוד ונפגעת מהר וחושבת כל הזמן שמחפשים אותה או את הורייה וכאילו אני כפוי טובה כלפיהם .
    אך זה לא הנושא .

הוספת תגובה

• משפחה עשירה משפחה מעמד ביניים - תגובה

טלי מנדיוק
    11/09/2012

שלום רב,

אפשר מאוד להבין את תחושותיך.
    אולם, כמו שנאמר בקבלה - אלוהים מזמן לך את "התיקון" שלך.
    אשתך העשירה, היא למעשה "התיקון" שלך.
    בעזרתה תוכל להגיע להתפתחות פסיכולוגית באופן הטוב ביותר.
    אנשים צומחים ומתפתחים רק במקומות הלא נוחים להם.
    במקום הנוח אין התפתחות וגדילה.

אני מציעה שתמנף את המצב, ותגדל ממנו ותלך קדימה.
    אלוהים זימן לך אישה עם משפחה עשירה - תלמד לקחת את זה למקום החיובי ולא הנחות.

שוחח עם אשתך, הבע את חששותיך, הקפד על נימה חיובית ורגישה
    פנה להתייעצות אישית / זוגית עם אנשי מקצוע...
    בקיצור - בוא תעשה מהלימון לימונדה!!!!

שנה טובה!
    אמן
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן כבר דיברתי איתה

אנונימי
    11/09/2012

במקצת ,אמרתי שאני אוהב אותה ומעוניין בזוגיות ובמשפחתיות וכל דבר יש לו מגבלות ...
    זה בקצרה .
    אמרתי שזה נראה מאוד נחמד טיול בנות כמו שאמרת ,אך אני מאוד אוהב אותך ומרגיש שאת משפחתי וכחלק בלתי נפרד ממשפחתי אני חושב שאם טיול בנות הופך לטיול בחג עם הורייך וכולם למעשה חוץ ממני זה פוגע אבל תהני .רק להבא תדעי שאני רואה בך כחלק ממשפחתי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן כבר דיברתי איתה - תגובה

טלי מנדיוק
    11/09/2012

בסדר גמור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונפליקטים במשפחה
    רווית
    29/08/2012

שלום רב לכולם,
    אתן קצת רקע על עצמי,נשואה כבר מזה 16 שנה + 4 ילדים שמתוכם שניים בגיל ההתבגרות.
    אני בת 40 עובדת במשרה מלאה ובעלי עובד מסביב לשעון ז"א שכל פעם כשקוראים לו הוא צריך לצאת ויש לו גם זמנים שהוא יכול לשבת בבית די הרבה.
    העניין הוא שכל עול משק הבית אם זה הניקיון והקניות והבישולים והטיפול בילדים נופל עליי ואני מרגישה שזה כבד עליי מאוד!
    אני מגיעה הבייתה בשעה חמש וחצי בערב ומיד מתחילה לנקות,לטפל בילדים.
    כשבעלי בא הבייתה לגיחות שלו אז או שהוא יושב במחשב או שהוא הולך לישון ולטענתו כשאני שואלת אותו מדוע לא עוזר לי? הוא אומר שהוא עובד קשה,גם אני!!! ובזמן שהוא כן בבית הוא מעדיף לנצל למשחקים או לשינה.
    בשבתות כשכבר כולם בבית,בעלי מעדיף לישון והוא מסוגל לישון כל השבת!!! כשאני בעצם נשארת עם הילדים לבד וכמובן שזאת חבותי בתור ההורה היחיד המתפקד לספק להם הכל רק שאני מרגישה שאין לי כבר אוויר!
    נוסף לכל,הוא טיפוס עם מצבי רוח משתנים וחמום ראש ומכיוון שיש לו מצב סבוך בעבודה כרגע אז הוא צועק הרבה ומתעצבן,(עדיף כבר שישן)
    אני לא מבינה,האם התחתנתי כדי לגדל 4 ילדים לבד????
    כי כרגע זה מה שאני עושה! בעלי אומר שהוא טרוד וחרד לפרנסה שלו ולמשפחתנו ואני אמרתי לו שבמצב הסוער שהוא נמצא בו לא יעזור לו ולאף אחד.
    העניין הוא שלפני מס' חודשים הודעתי לו שאני רוצה להתגרש והוא הפנים ועשה חושבים והבטיח לי שהכל ישתנה והוא מבין במה טעה וכו' וכו' אבל לאחר זמן מה הכל חזר שוב לעצמו.
    ומה שהכי מתסכל אותי זה לאחר כל העבודה הקשה שלי וחוסר הפירגון והעזרה שלו הוא עוד מבקש מימני "חום ואהבה" בלילה וזה פשוט מרתיח אותי! אני מרגישה כמו עבד,עבד שגם מספק שירותים מהסוג הזה,אני לא מוכנה לכן מלא פעמים אני הולכת לישון בסלון באמצע הלילה.
    הילדים דיברו איתי ואמרו לי שגם הם לא מוכנים לספוג את היחס שלו יותר.
    אז מה לעשות? אולי הצעד הכי נכון מלכתחילה היה באמת להיפרד וזהו,ובבקשה אל תאמרו לי ללכת לייעוץ כי כבר מיצינו את זה.

מצטערת על האורך,פשוט,הכל נשפך החוצה.

לקביעת תור
    סגירה
    קונפליקטים במשפחה

הוספת תגובה

• קונפליקטים במשפחה - תגובה

טלי מנדיוק
    29/08/2012

לרווית שלום רב,

מאוד ריגשת אותי בפנייתך.
    כי בעצם פנייתך שימשת "פה" לעוד הרבה נשים במצבך, אותן אני שומעת יום יום.

בקצרה:
    1. תרכשי לבעלך את הספר :
    בגן השלום
    לגברים בלבד
    (הרב הרוש)
    ניתן לרכוש אותו באינטרנט.

ספר חובה לגברים במצב של בעלך ובכלל. ספר שילמד אותו ויסביר לו כמה הוא טועה כשהוא מתנהג בצורה כזאת. וכמה כל הקשיים בעבודה ובכלל בחייו, נובעים מהתנהגותו זו בזוגיות ומגישתו הפגומה.
    ההתעסקות שלו בעצמו גורמת לו להיות מנותק מהסבל שלך ושל המשפחה כולה.
    צריך להעיר אותו בדרך אפקטיבית.

תעודדי אותו מאוד לקרוא את הספר. הוא ספר מדהים ומחולל ניסים לגברים ולמשפחות - כיום בארץ.
    אפילו שיקרא שורה אחת ביום זה בסדר. העיקר שייקח אחריות "ויצא לדרך".

2. לגבי טיפול זוגי.
    מבינה את הייאוש שלך.
    אבל אין מנוס.
    הדרך היא ארוכה, ומאתגרת.
    ואתם בהחלט זקוקים לתמיכה, כמו רבים אחרים .
    ולכן אני כן ממליצה על קבלת עזרה.

אבל קודם כל הספר.

3. לגבי ניהול הבית:
    תתחזקי - ותאצילי סמכויות גם על הילדים. תתפלאי הם ישתפו פעולה אם תהיי מספיק אסרטיבית.

את חייבת למצוא לעצמך זמן ושקט, גם על חשבון ניהול הבית.

בהצלחה!
    ושנה טובה!
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רווית
    29/08/2012

אני אבדוק את הספר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה קטע!!! יש לי את הספר בבית כבר

רווית
    29/08/2012

כבר משנה שעברה,אני קראתי אותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה קטע!!! יש לי את הספר בבית כבר - תגובה

טלי מנדיוק
    29/08/2012

יופי שמחה שיש לך אותו.
    עודדי את בעלך לקרוא אותו.

וד.א יש שם איסור על נשים לקרוא אותו. זה ספר שמיועד לגברים בלבד. ויש הסבר מלומד מאוד למה רצוי שגברים יקראו בו ולא נשים.....
    תני לבעלך לקרוא אותו, ושהוא יעשה את העבודה שהוא צריך לעשות.
    שימי לב:
    את עושה הכל בבית, והוא לא שותף.
    אפילו את הספר את קוראת במקומו....
    שימי לב, איפה החלק שלך בחוסר התפקוד שלו.
    קחי צעד אחורה, ותני לגבר שלך להתבגר.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה ונתק מוחלט
    גילה
    28/08/2012

מעוקה מאוד כבדה אני סוחבת לפני 4 חודשיים היה מפגש משפחתי שגם ככה אין אותו הרבה אנחנו 6 ילדים וכולנו נישואים עם ילדים אחי גר אצל חמתו כבר שנים+3 ילדות מתוקות ויום אחד הלכתי לבקר אותם עם משפחתי אמא שלה אפילו לא אמרה שלום.סתם הסתכלה על הילדים משחקים ביחד אפילו לא דיברה אל הילדים שלי חשבתי בהתחלה שמשהו אצלה בטח נדפק והיא מבוגרת וזה הגיל ולא הבנתי שיש משהו מאחורה לכל ההתנהגות של החמה..ומה שקרה במפגש דיברתי עם גיסתי ויצא שאמרתי שהייתי בעבר קרובה יותר לאחי כי היה מגיע לבית הורי המון כלומר אני הייתי בתיכון והוא היה חייל +חברה שזו היא ומאז שהם עברו לגור ביחד אצל אמא שלה התחיל הניתוק.ומאז תמיד היה מגיע איתה אפילו אם זה היה לביקור קצר או היה מגיע למילואים היא הייתה נשארת בפלאפון ברמקול והיא אומרת שהסיבה שלא נרחל עליה או שננסה להפריד בינהם.האמת אפילו לא חשבנו על זה זה הבחירה שלו אם מי לצאת למרות וכמובן שעניתי שזה לא בסדר בתור ילדה זה לא מסתדר שאחי לא איתי בקיצר היא כעסה ועשתה מזה סרט ופתחה את הפה ממש בצורה מגעילה הייתי בשוק כמובן לא הבנתי מה הקשר לכל הבלגן היא קמה טרקה את הדלת ויצאה..אחי כמובן אחר שאני צריכה לכבד את אישתו והוא יעשה הכל בשבילה וכעס על זה שלא כיבדתי אותה ויצא אליה ואחרי כמה דקות הם חזרו והראתה לי בקיצר מי הבוס אחרי סיצנה מגעילה כמובן שכל האחים שלי לקחו את הצד שלה כי היא בכתהב ועשתה סרטים ומאז המפגש ניסיתי לדבר אם אחי אם זה להתקשר אליו לבית כמובן שיש להם שיחה מזוהה ואם זה לפלאפון שלו אם בפייסבוק הוא לא החזיר תשובה
    זה מפריע לי שמדבר כזה קטן הוא מסנן אותי ואפילו את אחינים שלי אין מצב שאני רואה ומפריע לי גם שלו לא אכפת מהילדים שלי זה מפריע לי מאוד שהגיסה נצלחה היא הרחיקה את בעלה מימני ומההורים ושמעתי שיותר הם לא מגיעים למפגשים
    ועוד דבר היא מסתדרת מצויין אם גיסה אחרת והבנתי שכל הזמן הם מרכלות וזה נימשך שנים ידענו מזה וכרגע זה יותר ברור והשניים האחלה תמיד מתארחות שבת אצל ההורים שהם צריכים
    מה אפשר לעשות כדי שזה לא יפריע לי?וגם מה אפשר לעשות כדי לקרב את אחי בחזרה?והאם המצב הזה ימשך לנצח שאני לא ראה את האחיניות שלי וששתי הגיסות יסתכלו על הילדים שלי כסוג ג מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה
    השפעה ונתק מוחלט

הוספת תגובה

• השפעה ונתק מוחלט - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    29/08/2012

אינך יכולה לעשות יותר מאשר להמשיך ולנסות לתקשר עם אחיך (ישירות או דרך בני משפחה ומתווכים אחרים) ולדבר על ליבו (להתנצל, אם צריך) - וללמוד לקבל ולחיות עם הריחוק הנכפה עליך על ידו (- להתאבל על הקשר) במקרה ואחיך יעדיף להמשיך בסירובו. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרירות מבעלי
    סיון
    28/08/2012

היי אני בת 28 ונשואה כבר שנתיים ויש לנו ילדה בת שנה וחצי.
    מצבנו הכלכלי לא משתפר עקב נפילת העסק של בעלי שזה היה לפני שנה בערך.
    אני ובעלי היינו נשואים אחד לשני עוד לפני, התגרשנו וחזרנו שוב לאחד השני, הגרושים השניים הופסקו עקב סיבה אחרת לגמרי...
    טוב אז ככה בעלי נהיה במשך השנתיים האלו מאוד מאוד קר ולא פעם ולא פעמיים שישבתי איתו והסברתי לו שאני אישה שאוהבת חום ואהבה וזקוקה ליחס חם אם זה חיבוק או נשיקה או מילה של פירגון ואם זה להגיד לי שהוא אוהב אותי...אבל זה מתממש בדיוק ליום יומיים ואחר כך הכל חוזר להיות שוב קרח...לפני שלושה ארבעה חודשיים בערך היה לנו ריב על היותו קריר מאוד ועקב הריב נשברתי ועזבתי את הבית להורי יחד עם הילדה
    העזיבה הייתה בדיוק ליומיים כי חזרתי הביתה ישבנו ודיברנו והוא הבטיח לי שהיחס ישתנה...ושוב היחס חזר להיות קר כקרח והפעם גם כלפיי הילדה שמאוד צמאה לאבא שלה..
    כשהוא חוזר מהעבודה היא רצה אליו הוא נותן נשיקה מתייחס לכלבה נותן לי נשיקה(אם אפשר לקרוא לזה נשיקה) וישר מתיישב על הספה פותח את המחשב ומתחיל או לשחק פוקר או לחפור לראות איפה אפשר לזרוק כסף כדיי להרוויח כפול..
    השבועיים האחרונים היו מאוד קשיים עבורי כי הייתי עובדת בגן ילדים וההכנסה לא הייתה מי יודע מה אבל זה היה נוח עם השעות..ובחופש הגדול חיפשתי עבודה ומאוד שה למצוא והוא יושב לי על העורק הראשי ולא מפסיק לחפור והיחס קר יותר ויותר והוא כל הזמן עייף כי הוא עובד שעות מטורפות ובקושיי רואים אותו בבית....
    חשוב להזכיר שחיי סקס אין לנו אולי סקס אחד לחודשיים שנימשך בדיוק 5 דק' שאחריו הוא עוד שאול אם נהנתי....
    אתמול ישבתי ודיברתי איתו ואמרתי שאני כבר לא יודעת מה אני מרגישה כלפיו ושאני לא רוצה לדבר לא על חובות לא על עבודה רק עלינו... הוא הקשיב ואמר שתורו לדבר ועל מה הוא מדבר? על מציאת עבודה (אני לא עובדת בדיוק שבועיים) ואז אמרתי לו שיתרכז בנו והתשובה שלו הייתה אני עייף אני צריך לקום עוד 5 שעות ובזה נגמרה השיחה....
    אני עייפה וכבר אין לי כוחות ואני באמת לא מרגישה טוב עם מערכת היחסים הזו ואני חושבת שמגיע לי הרבה יותר יחס...אני אמשיך את השיחה שלי איתו היום כדי ללבן ענייניים אבל אני אשמח לעצה או שתיים לגביי העניין....
    תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    קרירות מבעלי

הוספת תגובה

• קרירות מבעלי - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    29/08/2012

את כבר עושה הרבה מאד לטובת העניין - את מודעת לבעיות ובצדק אינך מסכימה להמשיך לחיות כך, את מנסה לתקשר עם בעלך ועוד. מסיבות אלה, העצה האחת שניתן להוסיף כאן (מעבר לעידוד שלעיל) היא להסתייע באיש מקצוע. פני לפסיכולוג ו/או מטפל זוגי (לבד, אם בעלך אינו מוכן לשתף פעולה) שינחה אותך כיצד להתמודד עם בעלך באופן מיטבי. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה