פורום טיפול משפחתי, קשר משפחתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמנת חוקים משפחתית
    אנה
    08/05/2013

שלום. בעלי ואני מעוניינים לנסח אמנת חוקים משפחתית הכוללת את החוקים הבאים כדי לעודד יחסי כבוד בין הילדים : 1. בבית שלנו משוחחים ומתפשרים - לא מרביצים ! 2. בבית שלנו מכבדים רכוש פרטי – לא נוגעים במגירה פרטית או לוקחים חפץ פרטי ללא רשות. 3. בבית שלנו ההורים לא מתערבים ביחסים בין הילדים – הילדים מסתדרים ביניהם.4. בבית שלנו לא מדברים במילים מכוערות. כל החוקים הללו אמורים לבטא שינוי מהותי שאנו רוצים לעשות. יש לנו שלושה ילדים בן 7, בת 5 ןבן 4. בננו הבכור אינו מכבד את אחיו הצעירים, מנסה להשתלט כל הזמן, מציק המון, לוקח חפץ אישי בטענה שהחלפנו פעם וזה שלי, לא מכבד כשבאים חבריהם ומפריע, משתמש בקלות בידיו – לא מרביץ בצורה רצינית אבל דוחף, מזיז, בועט לא מעט ועל כל דבר קטן. יש לנו גבולות בבית, תפקידים לילדים, לו"ז דיי קבוע ודרישה לכבוד כלפיהם וכלפינו. אנו מעודדים ומעריכים התנהגויות חיוביות אף קטנות, משתדלים להתעלם ממה שאפשר וכמובן משתדלים שיישא בתוצאות התנהגותו. לדוגמא לאחרונה לא הצטרף לבילוי משפחתי בהתראה מראש שזה עלול לקרות כי יומיים רצופים הציק לאחיו ללא הפסקה או איבד זמנית זכויות שלו כבוגר בגלל התנהגות כוללת שאיננה כזאת. אנו רוצים שלא להתערב ביניהם בידיעה שהתערבות פוגעת ביחסים ביניהם אבל חוסר הכבוד שלו ללא התערבות יאפשר לחוקי הג''ונגל לשרור בבית וזה לא נראה לנו הוגן אז האמת היא ההתערבות היא מתמדת...כבר לקחנו חלק בקבוצת הורים. אנו מאוד מעוניינים לדעת לדעתכם בשתי שאלות ספציפיות : 1. האם לא להתערב משמעו בכלל, לחלוטין גם אם יש חלופת מילים מכוערות, חטיפת חפצים מהיד או לקיחה ללא רשות ? אם כן – מה יכולה להיות הסנקציה לחוק השני ואיך אפשר להטיל סנקציה אם אנחנו מגיעים לעמדה של אי התערבות ביניהם ? 2. מה יכולה להיות הסנקציה על הכאה ? במקרה אלימות הדדית, אנו יודעים שיש להפריד ולומר שלא מרביצים מבלי לנקוט עמדה שיפוטית אבל אם אחד פגע באחר – האם הרחקה ל-5 דקות לחדר היא סבירה ? ואם זה נמשך ל-15 דקות ? 3. מה יכולה להיות הסנקציה על אמירת מילים מכוערות או שאולי הצעתכם היא להתעלם בין אם נאמרות הורים או בין הילדים ? ושאלה אחרונה - מתי אתם מציעים ללמד תורות, החלפות ויתר דרכים להתפשרות אם אנו לא אמורים להיות מעורבים בסיטואציות וויכוח. יש לציין שהשתתפנו בקבוצת הורים ואף לתקופה היינו בייעוץ אישי להדרכת הורים. תודה רבה מראש !!! תשובה תעזור לנו מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמנת חוקים משפחתית

הוספת תגובה

• אמנת חוקים משפחתית - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    09/05/2013

לא ניתן בפורום אינטרנטי לעשות צדק עם שאלות כה רבות וסיטואציות מורכבות - המלצתי לכם היא פשוט לפנות שוב לפגישה או שתיים של ייעוץ אישי וללבן במסגרת זו את כל הדורש הבהרה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה מקצועית
    רחלי
    30/04/2013

שלום לכם,
    בתי מסיימת תואר ראשון, וזקוקה להכוונה מקצועית לגבי ההמשך,בכוונתה ללמוד תואר שני,אך אינה בטוחה מה מתאים לה ומה כדאי לצורך מציאת עבודה בהמשך.
    עם מי תוכל להתייעץ? האם כדאי לבצע ניתוח גרפולוגי? או הכוונה מקצועית אחרת?
    אודה לכם על תגובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    הכוונה מקצועית

הוספת תגובה

• הכוונה מקצועית - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    30/04/2013

ישנם גופים רבים העוסקים בייעוץ והכוונה מקצועית. כמדיניות הפורום, איני יכול להמליץ על מכונים ספציפיים אך תוכלי למצוא רבים מהם בחיפוש פשוט בגוגל תחת "הכוונה מקצועית". ניתוח גרפולוגי משמש לעיתים כאחד מכלי האבחון הרבים בתחום אך לחלוטין אינו הכרחי או עומד בפני עצמו. בשורה התחתונה, אני בהחלט ממליץ לבתך לקבל הכוונה מקצועית לגבי המשך דרכה, ואשמח לסייע לה בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שלישי בעד ונגד...הו הדילמה...
    גלית
    27/04/2013

שלום לכם,
    בת 34, נשואה + 2, בן שש ובן שלוש.
    נשואה 8 שנים, היחסים ביני לבין בעלי יחסית תקינים. (כמו כולם...עליות ומורדות)
    הוא אדם טוב ואבא טוב אך לא קל לחיות לצידו.
    הוא מצידו מאד רוצה ילד שלישי.
    אני פחות. אפרט את הסיבות "בעד ונגד" ואשמח לתגובה אובייקטיבית לנושא.

השניים הראשונים היו בקיסרי וכך גם השלישי יהיה כמובן. מפחדת מהניתוח, מפחדת מהדבקויות הכרוכות בניתוח, מפחדת להשמין שוב ולהתקע כך המון זמן (נוטה להשמנה מטבעי, כל חיי בדיאטות), מפחדת מנשירת השיער אחרי ההריון- פשוט כל הכרוך בהריון מלחיץ אותי.
    חוששת מאיך "אחלק" בהמשך את עצמי לשלושה מבחינת השקעה בילדים? עם שניים קשה לי.
    חיה מתזכורות בנייד וממזל שאמא מסויימת הזכירה לי בגינה שיש חופשה מחרתיים מהגן...
    בנוסף אחרי לידות אני ובעלי רבים המון, כל ילד מביא עימו שנתיים של מתחים קשים מנשוא רצון בגירושין. בשנה השלישית נרגעים יחסית.
    אנחנו מרוויחים בסדר פחות או יותר, אך אני מאד חוששת לעתיד- כיצד אספק לשלושה ילדים מספיק כסף ללימודים, לנסיעה לחו"ל, לחתונה, לקניית בית???
    מאיפה יהיו לי סכומים כאלו?
    אני רוצה גם קצת כסף לעצמי...לנסוע לחו"ל, ללכת למכון, לקנות בגדים...לחיות.
    לא בא לי לקום בלילה, לא בא לי צמיחת שיניים, לא בא לי מחלות (הילדים שלי מצטיינים בנושא) לא סובלת את השנים הראשונות של גידול הילדים. למרות שהם מתוקים בטירוף.

השיקולים בעד הינם חשש שלי מחרטה בעתיד, חשש ששניים זה לא מספיק ואהיה בודדה בבגרותי. חשש שכאשר נהיה זקנים נהווה עול על שני ילדנו (שהיה יכול להתחלק בין שלושה). בנוסף גם הבכור שלי מאד לוחץ על עוד אח/אחות וכואב לי הלב לאכזבו.
    יש לציין שעזרה בשמירה על הילדים דווקא יש לי משני הצדדים.
    אבל אני לא יולדת בכדי שאחרים יעזרו לי לגדל את ילדיי וגם העזרה הינה חלקית, אף אחד לא קם בלילה במקומי או משלם על חוגים במקומי.

אנא יעצו לי מהבטן, בהתייחסות לעובדות שציינתי ולא פוליטקלי קורקט :-)
    בתודה מראש

הוספת תגובה

• ילד שלישי בעד ונגד...הו הדילמה... - תגובה

טלי מנדיוק
    27/04/2013

גלית שלום,

נשמע שאת יותר לא רוצה מרוצה.
    את בהתלבטות גדולה, ונכון לך להמשיך להתלבט עד לקבלת החלטה.
    תחליטי שזה בסדר להתלבט. זו גם החלטה.

בהצלחה !
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחיינים
    נירית
    23/04/2013

שלום רב,

אני נשואה ללא ילדים ויש לי אחיינים סה"כ 7 בגילאים שונים.

תמיד הקפדתי להיות בקשר טוב עם האחיינים שלי וכמובן גם עם האחים.

ממש אהבתי את האחיינים שלי מאז שנולדו ועקבתי אחרי התפתחותם, מאוד היה איכפת לי מהם. הרגשתי אז כשהיו ילדים שגם הם אוהבים אותי, וחלקם אף ממש הביעו את רצונם לראות אותי ושאבוא לבקרם.

כיום חלק מהאחיינים עברו את גיל 20 וחלקם בגיל העשרה והם כמובן מרוכזים בחיים שלהם. יש עוד כמה מתחת לגיל 13 ואיתם אין לי בעיה.

כאשר הגדולים היו ילדים קטנים הקדשתי להם זמן ובקרתי אצלם (אני מתגוררת באזור שונה), פינקתי במתנות (גם כיום לפעמים עדיין), הייתי נחמדה, התעניינתי בחייהם ובמעשיהם, מידי פעם ביליתי איתם ולקחתי אותם למקומות של ילדים כגון סרטים,ברכה וכו'.לא הייתי דביקה אך בהחלט היחס והקשר שלי איתם כדודה היו בכלל לא רעים. ועם אהבה.

כיום - אני ממש עובדת עצות איך להתנהג אליהם.??????

כאשר נפגשים בארועים משפחתיים, נגשים אלי או שאני ניגשת אליהם מברכים בנימוס קורקטי, נשיקונת וזהו. קשר טלפון אין בכלל, התעניינות מינימלית אין., חג שמח ומזל טוב לימי הולדת- אין.

חל שינוי קיצוני בקשר.

ניראה לי שאם אני רוצה לשמור על קשר כלשהו, אני צריכה ליזום.

אני ממש לא אוהבת חד צדדיות שרק אני אמורה ליזום....

יש פער מאוד גדול בין הקשר בינינו כאשר היו לפני גיל 13 ואחרי.

השאלה העיקרית איך אני אמורה להתנהג איתם כיום?

האם להיות אדישה וקורקטית ובכלל לא להתקשר אליהם טלפונית?

הללו שעברו את ה- 20 והבני עשרה ,, אף פעם לא מתקשרים לשאול לשלומי, או להגיד לי מזל טוב ליומולדת.

נכון שהרבה תלוי גם באיך האחים שלי חינכו אותם .....

האחים כן מתקשרים למשל בימי הולדת אבל האחיינים לא.

בקיצור- לא יודעת איך להתנהג אליהם??? ואיך עניין זה אצל משפחות אחרות?
    אני מתחילה לחשוב שכדאי לי להיות אדישה ולא להתעניין בהם כמו שהיו קטנים...
    לדעתי גם הם אמורים ליצור איתי קשר מינימלי וליזום מינימאלית ולא רק אני.....

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אחיינים

הוספת תגובה

• אחיינים - תגובה

טלי מנדיוק
    23/04/2013

דנה שלום,

את מתארת מערכת יחסים חיובית וטובה לאורך השנים עם החיינים.
    אהבה ונתינה ללא תנאי.
    עצתי לך, להמשיך להביע אהבה ונתינה ללא תנאי - מתוך רצון , הנאה וסיפוק.
    אם את מרגישה טוב בנתינה שלך, אני תומכת ומעודדת אותך להמשיך.
    כמו כן, הביעי בפניהם את הרצון שלך ליוזמה מצידם.
    ונקווה שהם ישתדלו גם לקחת אחריות לקשר.
    בכל אופן, המשיכי בקשר כל עוד את מרגישה הנאה וסיפוק. ואל תרגישי "פריירית".

בהצלחה ובהנאה,

טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אבל...

נירית
    24/04/2013

שוב תודה רבה אך העניין הרבה יותר מורכב.

הקושי שלי הוא אך ורק עם הגדולים וביחוד עם הגדולות.

לא עם אלה שמתחת ל-13 .

ואני בן אדם שמאוד לא אוהב חד צדדיות.

אם אני צריכה ל"חזר" ולהרים טלפון ולדאוג. ואך ורק אני זה לא מקובל עלי ומתחיל להרגיז.

ממש יש לי רצון ברגע זה לפתח אדישות וחוסר אכפתיות בפרט שהאחים הם די כאלה,

כל השנים אני מאוד הייתי מוכנה לתת מעצמי גם לאחים ואני מרגישה שאני מקבלת מים צוננים ללא סיבה מלבד אנוכיות שלהם ונבירה בתוך עצמם.

יש גבול לאנוכיות ומים צוננים שאני יכולה לספוג מהאחים והחינוך הזה עבר גם לאחיינים.

נכון שיש כאן גם עניין של תקופות בחיים אבל אם אני אעשה סיכום כללי-

ניראה לי שלי הרבה יותר היה איכפת מהם מאשר הפוך.

זה לא שיש מצד האחים שלי אדישות מוחלטת , מתקשרים פה ושם ומתעניינים פה ושם אבל אני חשה שהם כמו צנון יבש ולפעמים יוצאים ידי חובתם.

הם כניראה כאלה ושונים ממני לפחות בענייו הזה ולכן הגיע הזמן שאני אחזיר להם באותן מטבע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אבל... - תגובה

טלי מנדיוק
    24/04/2013

מה שנקרא - "בחירה חופשית".
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה מפונקת
    חווה
    21/04/2013

בוקר טוב ..
    ביתי בת ה3 מאוד מאוד מפונקת יש לה שני אחים שהם בהפרשי גילאים מאוד גדולים הבעיה היא שהיא התחילה לעשות בעיות בבוקר שום דבר היא לא רוצה לא לצחצח שיניים לא לשים נעליים לא להתלבש ולא ללכת לגן בלבד.. ומלבד זה היא גם עושה את זה בצורה מאוד מוקצנת צורחת שוכבת ובוכה לא נותנת לאף אחד לתפקד ומעירה את כל הבית .. גם בלילה זה אותו הדבר לא רוצה לישון לא רוצה לשים פיג'מה .. כאשר לוקחים אותה לגן היא נעצרת באמצע הרחוב משלבת ידיים ולא רוצה לבוא, עם היא מחליטה שהיא רוצה משהו אנחנו צריכים להמציא לה סיבות ותירוצים כמו מחר נקנה או נגמר אמא שכחה ולא: "אין" "אמא לא מסכימה" וכאלה -איך מתמודדים עם פינוק מהסוג הזה ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה מפונקת

הוספת תגובה

• ילדה מפונקת - תגובה

טלי מנדיוק
    21/04/2013

לחווה,

לא מדובר בפינוק.
    כי אם בחוסר מודעות שלכם לגבי החינוך והצבת הגבולות .
    לא ניתן "על רגל אחת" פה באתר לתת הדרכה.
    אני ממליצה שתגשו למס שיחות הדרכת הורים.

בברכה,
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההורים לא אוהבים את החבר..
    בר
    19/04/2013

שלום שמי בר בת 21. יש לי חבר כבר שנתיים וחצי: בחור נעים הליכות, חכם, קצת שמנמן ועם בעיות בריאות. אמא שלי (השולטת בבית) לא חושבת שהוא מתאים לי- הוא רוצה להיות עצמאי ולא לעשות תואר ולהיות שכיר. הוא בונה אתר אינטרנט תירותי ומתעניין בשיווק באינטרנט. היא טוענת שאי אפשר להתפרנס מזה, ובמילים אחרות, אין מסלול אחר בחיים אלא ללמוד ואז לחפש עבודה כמו הרוב. הוא כן רציני לגבי מה שהוא רוצה לעשות והוא משקיע כסף בייעוץ, בכנסים ואני יודעת שתוך 3 חודשים גג, האתר יפתח. הוא מתעסק בזה כבר שנה, גם הוא בן 21. הוא לא עשה צבא כי יש לו בעיות רפואיות, והוא עובר ניתוחים פעם בכמה חודשים כל פעם, ומכאן גם שהוא לא עושה ספורט באופן סדיר והוא הבטיח שיעשה ספורט ברגע שיסיים עם הניתוחים. העיניין הוא שאמא שלי לא מסוגלת לחכות- מבחינתה, זה לא יקרה. הוא לא יצליח בחיים שלו, הוא ישאר מלא, הוא לא יוכל לפרנס אותי והיא לא תומכת בקשר בכלל. היא מודה לפחות שהוא בחור טוב. אני לא יודעת כבר איך להסביר לה שהזמן יעשה את שלו, היא לא מקבלת את זה, היא רוצה שאני אמשיך הלאה ואחפש בחור אחר כאילו אהבה לא נחשבת, היא מתגאה בזה שהיו לה הרבה חברים והיא לא נשארה עם אחד. היא מאמינה בדרך שלה ולא רואה דרכים נוספות לאושר. קשה לי כבר לשמוע את הביקורת עליו מצידה, ואין באפשרותי לעבור בית כרגע.

אשמח לעצה,
    בר.

לקביעת תור
    סגירה
    ההורים לא אוהבים את החבר..

הוספת תגובה

• ההורים לא אוהבים את החבר.. - תגובה

טלי מנדיוק
    21/04/2013

לבר,

את כבר אישה בוגרת, והחלטות כאלה הן מעיניינך בלבד.
    נכון שתמיד טוב וחשוב לקבל משוב / חיזוק / אישור מאנשים משמעותיים. במיוחד הורים - אבל עדיין ההחלטה היא שלך בלבד.

בהצלחה!
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמה שעולי לי על העצבים
    יוני
    13/04/2013

חמי וחמתי גרים 10 דקות מימני בחיפה וההורים שלי גרים בעיר בדרום ומה שקורה לי ולבעלי יש עיסוק מצווין והכנסה יחסית טובה וכרגע אני בהריון שני כמובן שההריון שהיה מתוך החלטה של שנינו ורני רק בהתחלה והחלטנו שההורים שלו ידעו ראשונים כי הם רואים אותי כמעט כל יומיים וכמובן עם כל הבחילות וכל הסימנים לא רציתי שיתחליו השאלות והלכנו וסיפרו להם כמובן איחלו מזל טוב וישר קפצו להחליט שם כאילו שיש להם איזשהו החלטה בעניין כמובן שאני ובעלי זרמנו..והיו ימים שממש לא הרגשתי טוב ולקחתי חופשת מחלה ומרוב שהייתי בין הקירות והמיטה העדפתי לצאת ולשאוף אויר וכמובן שאלתי את חמתי האם היא רוצה ללכת איתי וכמובן שהיא שאלה לאין וזרקתי ישר קניון כי היא חולה על קניונים וקניות ולא מהירה התשובה למה את הולכת לקנות בגדים גם ככה את תהיי שמנה?לא האמנתי השתתקתי נשארתי עם פה פתוח ולא מובן מאיפה זה בא לי היציאה הזאת כי בסך הכל אני בחודש השני וסתם רציתי להתפנק ולהרגיש טוב
    וכמובן היא משגעת את בעלי שהוא צריך להיות בבית יותר ושהוא יקח אותי לבית חולים כי היא לא מעונינת ובכלל אף אחד לא שאל אותה לעזרה או לכל דבר
    אני מטפלת בילדה המתוקה שלי כמו גדולה ובלי העזרה שלה בביסיטר ואם אני צריכה אני משלמת ואם היא מגיעה לסבתא עם ביקור הסבתא ישר נותנת לה את האייפד שבכלל אין בינהם שום קשר עיין ושום דיבור
    אני לא יודעת מה לעשות עם היציאת המעצבנות שלה ואני לא יודעת אם יש לי כוחות להתמודד איתה ואני כל כך מצטערת על ביתי שלא זוכה לחום ואהבה
    פליז תייעצו לי מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    חמה שעולי לי על העצבים

הוספת תגובה

• חמה שעולי לי על העצבים - תגובה

טלי מנדיוק
    13/04/2013

למוריה שלום רב,

ניכר ממכתבך כי את אישה מאוד חמה טובה ורגישה.
    וניכר כי כרגע את נמצאת בעודף רגישות (אולי בשל השינוי ההורמונאלי בגוף?), ואת זקוקה לטפל בעצמך לשם איזון טוב יותר.
    נסי לטפל בעצמך דרך הליכות, תזונה בריאה, שיחות, מדטיציה / יוגה , וכמובן חשיבה חיובית.

בהצלחה!
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה....ואחריה
    נונה
    10/04/2013

שלום לכולם,אני נשואה מזה 12 שנים,שלושה ילדים ובעל מקסים, טוב- לפחות כך חשבתי עד לפני כשישה חודשים שבה התגלה לי במקרה שבעלי בגד בי עם עובדת שלו.חשבתי פשוט שעולמי חרב.לא תארתי לעמצמי שכך יקרה, שכן בעלי לא הטיפוס של המתלהב או רודף השמלות,ההיפך הגמור- טיפוס שקט,מופנם,מבין ,עוזר,אכפתי ודואג.אני מצידי פתאום נראה לי שהוא כבר לא האיש אותו אני מכירה ואיתו אני ישנה,אלא זר גמור וככל שמחטטים בענין מתגלים לי דברים חדשים,לטענתו קשה לו לפרט באזניי את כל המהלכים ,כלומר מה עשה איתה ,באילו שעות נפגשו,על מה דיברו ועוד ועוד שאלות רבות שיש לי אליו ולא מרפות ממני ומטרידות אותי כל כך,
    איך הוא יכל לשקר לי במשך כל כך הרבה זמן (כשישה חודשים),האם פיתח רגשות אליה?האם עד כדי כך קל לוותר עלי ועל המשפחה?... כשהתגלה הדבר בעלי הוא נראה נורא מבוהל מכך שהתגלה לי, הודה ולא הכחיש לרגע,מכה על חטא בטירוף ולטענתו זוהי הפעם הראשונה.הוא טוען שהוא נפל כפתיון ואח"כ המשיך את הקשר כי היא איימה עליו שתספר לי אם לא ימשיך איתה...
    יש ימים שאני לא יכולה אפילו להסתכל עליו ואילו ימים שאני לא יכולה בלעדיו.בלבול אדיר,בלשון המעטה .
    קשה לו כשאני שואלת על הנושא הוא משתף פעולה אך נראה לי שהוא מסתיר הרבה,אולי כי הוא לא רוצה לפגוע בי אולי כי הוא חושב שאני לא צריכה לדעת יותר מידיי....
    אני באמת חסרת אונים...

לקביעת תור
    סגירה
    בגידה....ואחריה

הוספת תגובה

• בגידה....ואחריה - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    11/04/2013

חבל שאת עוברת ימים רבים וקשים כל כך ללא ליווי של איש מקצוע... פני לפסיכולוג קליני ו/או מטפל זוגי שינחה אותך כיצד לנהוג בבעלך ובמשבר בצורה מיטבית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת בן זוג לחיים של ילדה
    שירי
    08/04/2013

שלום, גרושה כמעט 1.5, לפני שבועיים הכרתי לבתי את בן זוגי, הפגישה הראשונה עד השלישית היו מקסימות והיא קיבלה אותו ממש יפה, בפגישה הרביעית קבעה שלא רוצה אותו. היא רוצה רק את אמא כי אמא רק שלה. יש לציין שמאז הגירושין אני הדמות הדומיננטית בחייה ואכן בילינו שתינו המון יחד. אני מעוניינת שבן זוגי יקח חלק בחיי ובחיי בתי וגם הוא מעוניין בכך. איך עלינו להמשיך כדי לעזור לה לקבל את המצב, ובעצם לקבל שעכשיו יש לאמא עוד משהו בחיים?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    קבלת בן זוג לחיים של ילדה

הוספת תגובה

• קבלת בן זוג לחיים של ילדה - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    09/04/2013

לא ברורים לי משמעות "כמעט 1.5" או בת כמה בתך אך אני מניח שהיא גדולה מספיק לשיחה שבה תבהירי לה לעומק, ברגישות אך בנחרצות, שיש לך בן זוג חדש בחייך. הקשיבי למחאה שלה, נסי להפיס את פחדיה והשתדלי לעבוד יחד איתה ולהגיע להסכמות אך אל תתני לה להכתיב את חיי הזוגיות שלך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך והבהרות

שירי
    09/04/2013

בתי בת 3.5 ולכן שיחות עומק קצת קשות לה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגורים ליד החמה ...
    אנונימי
    02/04/2013

בעבר נעזרתי בניסיונכם וידיעותכם .
    חמי וחמתי אנשים עשירים והוריי ממש לא אפילו מתחת למעמד ביניים .
    הוריי אשתי לפני שהתחתנו קנו דירה לאשתי במקום באמצע בין הוריי להוריי אשתי כי הסברתי להם שאני לא אוהב את השכונה הספציפית מהרבה מאוד סיבות ואם לא לגור בעיר הולדתי אז לפחות במקום דומה בעיר שהם מעוניינים בה וזה מה שקרה .
    אשתי ,משהו משמח נכנסה להריון לאחרונה ופתאום אמא שלה מעוניינת שנגור קרוב אליה .
    אני לא מעוניין מהרבה מאוד סיבות :
    אני לא חושב שאם ילדים נוכל להחזיק דירה (אנחנו מעמד ביניים קלאסי 14000 ממוצע בחודש ) הם גרים באחד האיזורים היוקרתיים בארץ .
    כמו כן שאני לא רואה את עצמי גר באיזור זה ,בנוסף האיזור אינו מותאם תשתיתית לילדים +בתי ספר וכו' שצריך הסעות בשביל נושא זה .
    אמרתי שאני באופן אישי לא רואה את עצמי במקום זה .
    בנוסף וזה עדיין לא אמרתי ונראה לי בעייתי לאמר ,רואה בלגור מרחק הליכה קרוב לאחד הצדדים כחוסר עצמאות ובעייתי מבחינת כניסה לפרטיותי .

יש עוד הרבה מאוד סיבות שאני לא יודע האם יש צורך לציין פה .
    האם הבהרתי לדעתך את עקרונותיי ונראה שאני צודק ?
    כמו כן לאשתי אמרתי שזה ינטרל את עצמואתנו הכלכלית והמשפחתית .
    בנוסף את זה לא אמרתי ,אני חושב שמניסיון חיי הלא ארוך ראיתי שתמיד הצד השני (אני במקרה הזה ) אהייה לא בסדר בעיניי הוריי אשתי לא משנה מה אעשה .
    היא תהיה אצלם יומם וליל עם הנכדים ,אני פשוט כבר רואה את זה ....

מה לעשות ?
    בתודה
    אנונימי

לקביעת תור
    סגירה
    מגורים ליד החמה ...

הוספת תגובה

• מגורים ליד החמה ... - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    04/04/2013

אכן הבהרת את עקרונותיך אבל אין מדובר כאן בעקרונות ובצדק אבסולוטיים אלא באינטרסים שלך למול האינטרסים של של אשתך ו/או הוריה. במקום להתחפר מאחורי עקרונות ומי צודק, מה שנחוץ פה הוא דיאלוג בונה בינך לבין אשתך (ואם אפשר, גם הוריכם) שבמסגרתו תקשיבו האחד לצרכים, למאוויים ולחששות של השני ותנסו להגיע להבנות והסכמות מיטביים. אם תתקשו לנהל דיאלוג בונה, אל תהססו לפנות לאיש מקצוע למספר מפגשי תיווך והנחיה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

אנונימי
    04/04/2013

העניין שאחרי שהבהרתי את עקרונותיי ואת סיבותיי הרבות ,אשתי לא בדיוק אמרה שאני לא צודק ,אמרה שעוד מוקדם לדבר על זה ונדבר על זה בעתיד ...
    בכל אופן יש עוד פרמטריים מטרידים ,הוריי בקושי יוכלו לבוא לבקר כי נתרחק מהם בעוד 15-20 דק" וגם הם פחות ניידים מהוריי אשתי ובמצב כלכלי הרבה פחות טוב .
    יווצר פה יתרון מוחלט לצד אחד גם כלכלי וגם מבחינת מיקום .
    גם עניין העזרה שהם ניסו להישען אליה אני לא בטוח שרלוונטי כיוון שבממוצע שבוע בחודש הוריי אשתי טסים לנופשים בחו"ל ואז לא יהיו זמינים .
    אני מצידי לא אוהב את אותו איזור מגורים בגלל סיבות אישיות : חנייה ,צפיפות ,תשתיות לקויות וכו' .
    מה שאני רואה שאני אומר את כל הסיבות ולאשתי אין מה להגיד אז היא אומרת שעוד 4-5 חודשים נדבר על זה ,אני לא יודע האם זה במטרה למשוך זמן או שבאמת אין לה מה להגיד או עוד אופציה ליצור בדירה הזאת עובדות בשטח (ריהוט ,מוצרים לתינוקות ,מוצרי חשמל ועוד ...) .

מה דעתך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לטלי וחיים -לחץ על עזיבת הבית
    X
    28/03/2013

שלום לכן , אני X בן 18

הייתי מטופל אצל פסיכיאטר(כרגע יש הפסקה ) קבלתי פטור מגיוס עשיתי וועדה רפואית וקבלתי 100 אחוז נכות !
    עכשיו בבית אנחנו חיים כ5 נפשות ! שני אחים קטנים אני וההורים !
    היחסים שלי עם אמא ,לא טובים בכלל ! אבל מצד אחד אני אוהב אותה ומעריך אותה אצלי בלב כאימא שלי !
    אני כל הזמן בבית כבר תקופה ארוכה לפעמים אני יוצא פה ושם דברים קטנים ,סופר מכולת /להביא את אחים שלי מהגן /בית ספר זהו.. אבל זה שאני לא נפגש עם אנשים ,זה לא מפריע לי ואני גם לא ניכנס ל לדיכאון כמו פעם ואני ממש לא ממורמר כמו פעם (בתקופה שהייתי בבית עדיין )אני שיניתי קו חשיבה !!

והאמת נוח לי בבית אני אוהב להיות בבית (למרות הרגשה של אי שייכות לא רצוי )

לא מזמן אמא שלי אמרה לי פעם אחת שאני יעבור להוסטל (אבל זה לא היה דיבור ישיר ,אלא איזה כזה עקיף אבל המילה הוסטל כללה )

מאז היא התחילה להכניס את ההוסטל הזה כשאנחנו רבים והיא מתעצבנת או סתם עצבנית ואומרת על ההוסטל שאני יעבור לשם !

היא אומרת שאני צריך להיות עצמאי ..(אני מכיר את עניין העבודה כבר מגיל 14 -יצאתי לעבוד)
    אני חד וחלק מרגיש שאני מגורש מהבית לא רצוי!
    יש לי בעיה בבית עם אחותי הקטנה 6 ועם אמא שלי !

אני בקשר ממש ממש טוב עם אחי הקטן ! ועם אבא שלי זה עוד בסדר, הוא פעם היה אומר מתי אתה כבר אני אפטר מימך ,(אבל אני מניח שזה בא מעצבים ולא מכוונה אמיתית )

האם אני באמת לא רצוי ? או האם זה בגלל עניין הסכסוך ביני ולאחותי ,אמא שלי טוענת שאני גורם להם הפרדה ביניהם (בין האח לאחות )

או שהיא באמת רוצה שאני כבר יהיה עצמאי ,שקשה לי לראות אנשים

בעצם האם בגיל 18 צריך לעזוב את הבית +כשאני עם בעיה נפשית ?

המצב שלי השתפר פלאים מאז גיל 16 שהתחלתי טיפול ,רציתי אז כל הזמן רק להתאבד וחשבתי על להתאבד -ברוך השם זה מאחורי כבר הרבה זמן !

תודה רבה !

אני כותב את הפוסט הזה מאחר והיום אמא שלי אמרה לי אחרי שהתחיל וויכוח ביני לבנה מהר ניסיתי להסתלק מהמקום (והסתלקתי מהמטבח לשולחן בסלון ) ואז היא נגשה ואמרה לי שהנה יש תוכנית בשבילי "ילדים שחיים על צוואר ההורים "

הוספת תגובה

• שלום לטלי וחיים -לחץ על עזיבת הבית - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    29/03/2013

ראשית, אני גאה בך על הטיפול שעברת ושמח על השיפור שחל במצבך. המתח בינך לבין הוריך לגבי עזיבת הבית טבעי ומובן לגמרי - כל הורה רוצה בשלב מסוים לראות את ילדיו עצמאיים וחיים מחוץ לבית - אם כי כדאי לך להבדיל בין אמירות שנאמרות בשעת כעס (ומאלו עדיף פשוט להתעלם) לבין העמדה העקרונית שאמך מחזיקה (שמושפעת אולי גם היא מהשיפור שחל במצבך). הדרך הנכונה ביותר להתמודד עם הדילמה היא לשוחח עם הוריך (בשיחת נפש ללא התלהמות, אולי בתיווך איש מקצוע) על הרצונות שלך ושלהם כדי לבחון לעומק את האפשרויות השונות ולבחור בדרך הטובה ביותר עבורכם. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה חיים , לא ממש הבנתי

X
    30/03/2013

אני צריך לעבור לגור לבד? למרות שטוב לי איתם בבית ?

כי אם נלך לאיש מקצוע ,והוא יגיד את זה ככה ,אין לי כבר דרך מילות (זו עוד יותר יחזק את המחשבה אצל אמא שלי )

ד"א היום עבר יום נורמאלי ביותר ! היו צחוקים ביני לבין אבי !
    אמא לא היתה עם פרצוף חמוץ או נתנה אווירה רעה לבית !
    היו ימים ביכלל שכולם היו טובים אחד לשני וזה היה פשוט כיף גדול !
    אבל גם היום היה יום גדול בשבילי (עוד יום נחמד עם המשפחה)

האמתי שאני ממש לא רוצה לעבור עכשיו לגור מחוץ לבית .. (למרות שבגיל ההתבגרות ההתחלתי ,הייתי כל היום בחוץ ולא רואה את המשפחה ! הקשר היה ממש גרוע לא היה שום דבר אחד לשני ! וכשהגעתי לנקודת השבירה עם המצב הנפשי ,אז הייתי בלתי נסבל כל הזמן בבית ואחרי התחלת טיפול ,שעזר לי שוב פעם הייתי בחוץ כל הזמן (מסיים יום לימודים הולך למישהי ונשארים ככה עד השעות של 2-4 בבוקר )
    ואז שוב המצב הדרדר ומאז אני בבית ...

ותודה רבה על התשובה המהירה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה חיים , לא ממש הבנתי - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    31/03/2013

לא הבעתי דעה לכאן או לכאן בעניינך - הצעתי לך דרך לגשר בין רצונך ורצון הוריך. הפשרה המיטבית תלויה בסופו של דבר רק בכם. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ משפחתי מקצועי
    איציק
    14/03/2013

שלום רב,
    אנחנו זוג שנמצא במשבר נישואים וזקוקים לייעוץ משפחתי/זוגי. הפנו אותנו ליועצת נישואים והתברר לנו שהיא בעלת תואר ראשון (BA) בפסיכולוגיה מאוניברסיטה מחו"ל שאינה מוכרת ע"י המועצה להשכלה גבוהה ואשר עברה כל מיני קורסים בתחום הייעוץ הזוגי. מאחר וחשוב לנו להגיע למישהי או למישהו רציני שהוא בר סמכא ועבר הכשרה מספקת, רצינו לברר האם זה מספיק מבחינת משרד הבריאות וכו'?
    תודה מראש על העזרה,
    איציק

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ משפחתי מקצועי

הוספת תגובה

• ייעוץ משפחתי מקצועי - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    15/03/2013

יועץ זוגי, כמו תרפיסט או סקסולוג, אינם תארים סטטוטוריים כמו פסיכולוג, רופא או עורך דין (ובמילים אחרות, אדם שלא קיבל רישיון מהמדינה אינו יכול על פי חוק לקרוא לעצמו פסיכולוג, רופא או עורך דין אבל כל אחד יכול לקרוא לעצמו יועץ זוגי, תרפיסט או סקסולוג.) למרבית היועצים הזוגיים תואר שני לפחות במקצוע טיפולי מאוניברסיטה מוכרת והכשרה ספציפית בתחום. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות עם בעל שצועק ליד הילדים
    חברה
    08/03/2013

אני נשואה + שני ילדים. בעלי אדם טוב. ועוזר במידת היכולת בבית. הבעיה היא כשהוא חוטף עלי עצבים. הוא צועק עלי ליד הילדים שנמאס לו ממני, שאני דפוקה חולת נפש. כשאני מבקשת שלא יצעק ליד הילדים הוא ממשיך ואומר שאני מוציאה אותו מדעתו ושאני ממש דפוקה. יתכן ואני באמת לא בסדר ומרגיזה אבל למה לצעוק ליד הילדים ?! אני נבהלת מכך שהילדים רואים את זה ומנסה להרגיע אותו אבל הוא ממשיך וממשיך. אני דואגת. כי מריבות תמיד יהיו. אז מה יהיה עם הילדים שרואים את זה ?! בעלי לא ילך לטיפול והוא גם בטוח שאני אשמה
    בהכל כי אני פשוט דפוקה. מה עושים?!

הוספת תגובה

• מה לעשות עם בעל שצועק ליד הילדים - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    09/03/2013

נתחיל בכך שהתנהגותו של בעלך (הצעקות והנאצות) אינה קבילה - ללא קשר אליך, להתנהגות שלך או לסיבה בגללה הוא צועק - ופוגעת בך ובילדים. חבל שהוא אינו מוכן לגשת לטיפול מאחר ומטפל מיומן יכול לסייע לו בקלות לשנות את האופן שבו הוא מבטא את כעסו. בנסיבות המתוארות נראה שהדבר היחיד שעשוי להניע את בעלך להפסיק לצעוק הוא האיום בפרידה וגירושין. קחי בחשבון שגם איום זה לא בהכרח יניע אותו להשתנות ועליך לשקול היטב האם הצעקות שוות את מחיר הפרידה מבחינתך ומבחינת הילדים. בכל מקרה, כדאי לך לפנות למספר שיחות עם איש מקצוע שינחה אותך כיצד להתמודד עם בעלך ועם הבעיה בצורה אופטימאלית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונפליקט היריון שלישי
    ליאן
    28/02/2013

בוקר טוב,
    אני בת 41 ובעלי מבוגר ממני במס' שנים. יש לנו בן ובת ובגילאי שנתיים וחמש וחצי שהגיעו אלינו אחרי עשר שנות נישואין בטיפולי הפריה. יש לציין שבתחילת הנישואין לא רציתי להכנס להיריון כי למדתי וגם כי חששתי מאוד ולצערי הרב לא הרגשתי איך שהשנים חלפו. מאז שילדתי לראשונה איבדנו כבר שלושה הורים ואמא שלי שתבדל לחיים ארוכים היא הסבתא היחידה שנשארה. היא מאוד מפנקת ולבבית אך החולי הוא חלק שבשגרה אצלה ואני כאובה מזה מאוד. יש בי פחדים ביום שהיא תלך מהעולם. עם זאת גם האחיינים שלי די גדלו אז כך יוצא שלילדים שלי אין בני דודים בגילם. כך גם מהמשפחה של בעלי. המשפחה שלי היא חמה ואוהבת והמשפחה של בעלי יותר מנוכרת ורחוקה פיזית ומנטלית.
    לפני כחודש עברתי טיפול של החזרת מוקפאים שנשארו לי מהטיפול האחרון שלא צלח. ופתאום התחילו תהיות לגבי ההריון השלישי. ברור לי שהסיכוי שלי להכנס באופן טבעי הוא קטן אבל ללכת שוב הפעם לטיפולים ממש מכביד על הלב והנפש. אבל יש לי צורך גדול שתהיה לי משפחה גדולה כדי שאני אהיה מבוגרת יהיה מי שיראה אותי ובכלל אני רוצה להרגיש מוקפת יותר באנשים קרובים אליי. הלב רוצה עוד אבל ההגיון אומר שזה בלתי אפשרי בתנאים של היום - אני במשקל יתר, מחפשת קריירה ופרנסה בנרות, חסרת כוחות ואנרגיות ופחד שכבר נראה הורים מבוגרים מאוד.
    חשבתי ללכת לרופא להתייעץ איתו ולראות במה כרוכים הטיפולים של ילד שלישי ולתת לעצמי קצת זמן לעשות משהו בשביל הנפש והגוף אבל הבעיה שהשעון הביולוגי מתקתק ואני מרגישה בין הפטיש לסדן. בעלי מאושר עם שני הילדים ואומר שככה האיכות תעלה על הכמות. אבל מצד שני הוא לא מתנגד לעוד ילדים רק חושש מזה שאני אכנס שוב לטיפולים.
    מה דעתכם?
    תודה על ההקשבה!

לקביעת תור
    סגירה
    קונפליקט היריון שלישי

הוספת תגובה

• קונפליקט היריון שלישי - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    01/03/2013

את מתארת דילמה מורכבת שקשה לעשות איתה צדק בתשובה קצרה בפורום אינטרנטי. בשקלול הדברים, דעתי היא שכדאי לך לעשות מאמץ סביר להרות שוב, לא יותר, ולתת לקב"ה לקבוע את גורלך. תשובה ראויה יותר תוכלי לקבל רק בשיחה עם איש מקצוע בה ניתן יהיה לשאול אותך שאלות שונות וללבן איתך לעומק את האפשרויות. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת שלי
    אבי
    21/02/2013

בת ה-17 יוצאת עם בחור קנאי מאוד, הוא מתקשר אליה כל הזמן ואוסר עליה לצאת עם ידידים. מה לעשות? להתערב? פוחדת שזה רק ילך ויחמיר

לקביעת תור
    סגירה
    הבת שלי

הוספת תגובה

• הבת שלי - תגובה

טלי מנדיוק
    21/02/2013

לטליה,

הסמפטומים מאוד מאוד מדאיגים, וביתך נמצאת בסיכון.
    מציעה לפנות למרכז למניעת אלימות במשפחה באזור מגוריך, לקבלת הדרכה עם הבת.

בברכה,
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה