מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני אמא טובה הרבה יותר!!!איילת25/10/2011
*** ההודעה נערכה - נא לא להעלות הודעות שיש בהן משום פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי ***
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אמא טובה הרבה יותר!!! - תגובה
טלי מנדיוק25/10/2011יופי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמה ובעלימעין25/10/2011
האם יש דבר כזה שקט מהחמה?האם יש מצב לקשר נעים בלי בדיקה בזכוכית מגדלת?אני נשואה כבר 5 שנים+2 נשואים באהבה גדולה רק שתמיד אני ובעלי רבים על זה שההורים שלו זורקים לנו מילים כמו :אחיך מחמם אוכל משימורים ואחר כך נותן לילדים..או הילדים שלו אוהבים לראות בטלויזיה ..או שהם אומרים לבעלי שאתה לא יכול ללבוש חולה אדומה לבחוץ זה ממש לא יפה אנחנו מבינים באופנה (והאמת שהם חולים על קניות ומגיעים אלהם פעם בשבוע איזשהו עיתון לקשור לבגדים)בעלי מנסה להרגיע אותם איך הם ממש לא מבינים שזה כבר מוגזם
אחיו צריך להתחתן עוד שבועים וחמתי יודעת שקנינו בגדים לחתונה איך היא הייתה חייבת לראות ולהעביר ביקרורת ולא מספיק זה היא בקשה שנקנה בגדים חדשים לשבת חתן ולכל הימים שמסביב ומבחינה כלכלית זה קשה אני חושבת שהבגדים שלו מאוד יפים כי יש לנו בגדי ערב יציאה וכו
אתמול היא התקשרה ושאלה אם קנינו בגדים כי אוטוטו החתונה למרות שעברו רק יומים מאז שראינו בקיצר בעלי התעצבן ואמר לה אם אישתי אוהבת את הבגדים ואני אוהב את מה שיש לה זה מספיק ולא חשוב לנו מה כולם חושבים והיא התעקשה שהיא האמא והיא דואגת שלא יראו עלינו.זה ממש מפריע לי היחס הזה ובעלי כמובן לא יודע מה לעשות?הוא ניסה לדבר עם ההורים שלו כמה פעמים איך זה לא עוזר הוא ניסה לא להתיחס איך הם זורקים מילים שוב ושוב.הם לא מתנהגים ככה לשאר האחים בעלי הוא האמצעי
ואנחנו ממש מיואשים בבקשה שתענו
תודה רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמה ובעלי - תגובה
טלי מנדיוק25/10/2011לרונית שלום רב,
עצתי לכם היא:
1. להציב גבולות ולעמוד על שלכם בצורה מכובדת, חיובית, מנומסת ורגישה - אך תקיפה.
2. לעבור תהליך אישי וזוגי של "מתיחת שריר". הכוונה שאתם צריכים להתגמש ולקחת את השתלטנות של הסבתא באופן יותר קליל, הומוריסטי... לבחור שלא להיפגע, להיעלב, לכעוס וכו'... אלה לקחת את הביקורת שלה או באופן בונה או עם חיוך.
הגישה שלכם הנעלבת / כועסת לא תורמת לכם.
3. תמשיכו לשמור על הזוגיות שלכם, על המשפחתיות שלכם ועל הרצונות שלכם - עם הרבה חיוך ושמחה.
בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידהעפרי21/10/2011
בגידה אחרי מספר חודשים של זוגיות, לא הייתה שום סיבה היחסים היו מדהימים לשנינו הטענה שלו שהוא עדיין לא היה בתוך הקשר לגמרי למרות שאמר לי שהוא כבר מאוהב. אחרי הכל הייתה לי הרגשה לאותו לילה ספציפי ושאלתי מיליון פעם ותמיד שיקר לי מבלי למצמץ.
אוהבת מאוד אבל פגועה. יש מה לשקם? להאמין שהוא מצטער? לא הייתה לו סיבה הגיונית, היה לו טוב איתי, הוא לא היה שיכור, באותו יום רבנו אבל בערב של הבגידה כבר השלמנו ואז הוא בגד.
הוא מביע הרבה חרטה אבל עדיין, איך סולחים? יש טעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגידה - תגובה
טלי מנדיוק21/10/2011לעופרי,
בת כמה את?
האם את נשואה?
האם יש ילדים?
כמה זמן היה הקשר?
קשה לענות על שאלתך בלי הנתונים הבסיסים.
מעבר לזאת, זה מאוד אישי.
בברכה,
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עפרי21/10/2011קשר של חצי שנה.
בני 24.
לא נשואים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
טלי מנדיוק21/10/2011הי עופרי,
אתם מאוד צעירים. הקשר טרי. אין ילדים.
וכבר אחרי חצי שנה יש כזאת "מעידה", זה סימן לא טוב לבאות.
את צריכה לחשוב ולשקול טוב טוב אם להמשיך קשר שאחרי זמן כל כך קצר כבר היתה כזאת חוסר נאמנות.
לשיקולך.
בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה עם הבןרונית17/10/2011
שלום, הבן שלי בשנות העשרים, בחור סגור ומופנם, ביישן וחסר בטחון. לא יוצר קשר ולא יוצא מהבית, למרות שהוא סטודנט ויוצא רק ללימודים. בזמנו הפנוי הוא רק צמוד למחשב. הוא מרגיש שאין לו צורך בחברים. הדימוי העצמי שלו נמוך ללא סיבה. לרוב הוא חרד משינוי או ממאמץ שנדרש ממנו. קשה לו לפנות לאנשים זרים. אני חשה שהבעיה מחריפה עם הזמן. כשהיה ילד קטן עד גיל בית ספר היה מאוד חברותי. בדיעבד אני מבינה שכל נקודת דרך חדשה, הייתה לו קשה. הוא משלים עם איך שהוא אני לא יודעת איך אפשר לעזור לו ואני מאוד חרדה, מודאגת איך הוא יסתדר.
מה עליי לעשות, לאילו כיוונים לפנות? איך אפשר לחזק לו את הבטחון העצמי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה עם הבן - תגובה
טלי מנדיוק17/10/2011לרונית שלום רב,
אין ספק כי הבן שלך זקוק לעזרה ותמיכה מקצועית וטוב שאת אמא מודעת וטובה המוכנה לסייע ולעזור.
נסי לשכנע אותו לגשת לקבל עזרה אצל איש/ ת טיפול. סביר להניח שהוא יקבל עזרה דרך שיחות וגם טיפול תרופתי יכול לסייע במקרה זה.
בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקווה שזה הפורוםמעין16/10/2011
ביתי בת השנתיים היא נמצאת בבית איתי ילדה יחידה.מאוד טובה,ומיוחדת כולם אוהבים אותה..כשאנחנו מתארחים או שמארחים אצלנו היא מוצאת משחק שמאוד בא לה לשחק והיא מעסיקה את עצמה.מה שקרה כמה פעמים שהיו ילדים שלקחו לה את המשחק והיא לא התלוננה והלכה למצוא משהו שונה..בפעם האחרונה אנחנו התארחנו וקרה שילד לקח לה את המשחק וביתי הלכה למצוא משחק אחר ושוב הוא לקח לה את המשחק ביתי לא בכתה או התלוננה היא הייתה בשוק כי היא הבינה מה בדיוק קרה לה.ואז אני התערבתי שזה ממש לא יפה כמובן שאני לא יכולתי לעשות הרבה כי הילד אמר שתורו לשחק וזה שלו .אז הלכתי לאימא כדי שייתן לביתי דפים וצבעים כדי שביתי תצייר ואז הילד הגיע ולקח לה וניגשתי לאבא לבקש שוב דפים והוא שאל אישתי לא נתנה לך?כמובן שהסברתי לו שהילד שלו לקח לה..כמובן שהוא נתן לביתי דפים רק שהילד ראה וכעס ואמר שהדפים שייכים לו.האב אמר שהילדה אורחת וצריך להתחלק ונתן לביתי את הדפים ביתי אמרה תודה והלכה לשבת לידי כי היא ידעה שהילד יגיע וייקח לה ובאמת הוא הגיע ולקח וביתי ביקשה ממני שאני אלך ואחזיר לה. הלכתי וכמובן שהוא רץ לאימא שלו ואמר לה שזה שלו והוא לא רצה לתת לה .היא בכאילו בדקה ואמרה אתה צודק זה שלך.וקרצה לי עין וככה זה נגמר
אני לא יודעת איך להתמודד במצב הזה?אני יודעת שזה פוגע בביטחון של ביתי אבל אני לא יודעת איך מטפלים במצב כזה?ומה עושים שהאימא מצדיקה את המעשה של הבן שלה?ומה אני אמורה לעשות בפעם הבאה שהמקרה יחזור על עצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה שזה הפורום - תגובה
ד``ר חיים היילפרין17/10/2011הוריו של הילד שגו בכך שלא הציבו גבולות לבנם והבהירו לו שמהנקודה שבה הוא או הוריו נתנו לבתך דפים לצייר עליהם כ"אורחת", הדפים אינם שלו יותר ואין הוא רשאי לקחת אותם ממנה. במקרה שכזה עליך לתקשר תחילה עם ההורים ולהעמיד אותם על טעותם, ואם הם יתעקשו להיכנע לגחמות של הבן ולהעניק לו חינוך קלוקל, הבהירי שהדבר עושה עוול לילדה שלך ושבמקרה שכזה לא תאפשרי לה לבוא או לשחק איתו יותר (וכך עשי). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרהסחר15/10/2011
יש לי שתי תאומות זהות בכתה ג .יש להן תנועת יתר גורמות להרבה בעיות וסכסוכים עם הילדים בכתתן עם השכנים עם אחותם הקטנה שהיא בת שבע עושות הרבה דברים בצורה לא נכונה לא שקטות בכלל ץמקבלת הרבה תלונות מהמורות שלהן
לא יודעת מה לעשות איתן לפעמים מתעצבנת לפעמים נוזפת<היו אצל נוריולוג אחת מהן עברה תרפיה באומנות הרגיע אותה לתקופה של כמה חודשים
מבקשת עזרה מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת עזרה - תגובה
טלי מנדיוק15/10/2011סחר שלום,
אני מציעה לערוך להן אבחון פסיכודידקטי + נירולוגי.
ולפי המלצות האבחון להגיש להם טיפול וסיוע.
בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץנירו10/10/2011
שלום רב אני בן 20. ומעלה משנתיים הורי גרושים אחרי תקופה בת 5 6 שנים של מריבות וכאוס טוטאלי. אנו עברנו עיר ואבי נשאר בבית. היחסים של ההורים שלי בשנתיים האחרונות אחרי הגירושין הם ON ו OFF יש שבועות שהם ישנים ביחד אבא שלי בא לכמה ימים ישן ויש את הצד השני רבים אם זה על כסף מזונות אם זה על עם מי את מדברת עם מי אתה מדבר. (ריבים לא נעימים) זה כולל אלימות סרט הוליווד.
אני החלטתי לשים לזה סוף ולהכניס טיפה שכל לעניין למה זה משפיע עליי ועל האווירה בבית וזה שם אותי תמיד במצב של כאסח עם אבא שלי המריבות האלו.
הבעיה היא אבי הוא בן אדם חסר הבנה לא ניתן לתקשר איתו מה שנכנס מאוזן אחת יוצא מהשנייה. בלתי אפשרי להגיע איתו להסכם מסויים והוא פשוט שם פס. אני מבקש ממנו להפסיק לבוא אלינו הוא בא אני מבקש ממנו שיהיה מסודר בעניין המזונות וזה לא נעשה.
וגם מצד שני אמא שלי שאחרי מה שהיא עוברת עם אבא שלי היא ממשיכה להתקשר אליו מדי פעם וליצור איתו תקשורות שתמיד תמיד יוצרת מתחים וריבים היא כל פעם אומרת לי זהו אני לא רוצה לראות אותו. והשאלה השנייה אחר כך איפה הוא מה הוא עושה?
זה ממש אובססיה
אני אשמח ליעוץ נ.ב משיחתי עם יועץ מלפני שנתיים אמר לי לא להתערב בעניין
אבל כבר די אין לי סבלנות לעניין הגיע הזמן לשים לזה סוף בנוח בכוח בכל דרך שצריך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ - תגובה
ד``ר חיים היילפרין11/10/2011נירו חביבי, מה שאותו מטפל ניסה להגיד לך לפני שנתיים הוא שאתה כילד מאד מוגבל ביכולת שלך לשנות את התנהגות הוריך. לצערי עובדה זו נכונה גם היום (וגם אם היית כפול בגיל), אבל יתכן והיום יש לך אפשרות נוספת השמורה רק לילדים בוגרים, והיא לעזוב את הבית. אתה לא יכול לשלוט בגורל הוריך, אבל אתה בהחלט יכול לשלוט בגורל שלך ולבנות את חייך מחוץ ל"בית המשוגעים" והשפעתו המזיקה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקשורתגדעון03/10/2011
שלום.
אני נשוי + ילד מתבגר אחד .
אבקש להתיעץ בנושא תקשורת שיש לי עם אשתי .
לאורך כל חיינו המשותפים בכל פעם שאני פונה אליה בבעיה אישית שקשורה גם אליה או לילד בבית שמפריעה לי היא מקשיבה לי לא עונה מייד ואינני יודע האם היא מבינה / מסכימה / לא מבינה / לא מסכימה / מה דעתה , פשוט קיימת שתיקה ולכן אני מבקש שתחשוב ותתן לי תשובה תוך יום יומיים איך היא מסכימה או מציעה לפתור את הבעיה .
המענין שכשהיא מגיעה עם בעיה שמפריעה לה היא יודעת ליזום שיחה ורוצה לקבל תשובה .
לפעמים היא מבטיחה לפתור את הבעיה שהעלתי אך בפועל דבר לא קורה .
בקצור לאחר מספר ימים היא לא חוזרת עם תשובה ופשוט מתעלמת מאותה שיחה אולי בתקוה ששכחתי , אולי בגישה של כלב נובח לא נושך , ממש לא יודע .
מה המלצתכם לשנות את המצב .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת - תגובה
טלי מנדיוק03/10/2011לשחר שלום רב,
לדעתי מספר שיחות ע"י איש מקצוע יוכלו לסייע לכם לקבל כלים נוספים לתקשורת זוגית.
בברכה,
ובהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקט במשפחהאנה סורוקר29/09/2011
אני גרה ביחד עם חמותי והיחסים ביננו ממש גרועים. לפני כמה שנים עוד החלפנו פה ושם מילים אך לפני כשנתיים היא יצרה כמה ריבים קשים ביני לבין בעלי ומאז אנחנו לא מדברות בכלל. בנוסף יש לי שלושה ילדים- בנות בנות 16 ו15 וילד קטן בן 4, שתי הבנות לא מדברות ביניהן כבר תקופה ממושכת והילדה הגדולה טוענת כי הדבר נגרם כתוצאה מהתנהגותה של אחותה שעושה ככל העולה על רוחה ויש לה בעיית כעסים שלפי דעתי נובעת כתוצאה מגיל ההתבגרות. כתוצאה מכך שתיהן לא מדברות ואם לא הילד הקטן היה שורר שקט לא נעים בבית. יש לציין שבעלי מאוד לא אוהב את המצב ומיואש ממנו.
מה לעשות??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקט במשפחה - תגובה
טלי מנדיוק30/09/2011לאנה שלום רב ,
אכן מדובר במתח לא נעים ולא בריא בבית.
הנתק בינך לבין חמותך למעשה נתן לבנות "אישור" לסוג כזה של מערכת יחסים.
מבחינתן המודל אותו הן ספגו בבית, וממנו הן גם סובלות, הוא מודל שמאפשר ניתוק במערכת יחסים.
הדבר שעליך לעשות הוא כמובן לטפל למערכת היחסים עם חמותך (להפסיק את הברוגז ולעבור לסוג של תקשורת מנימליסטית מכובדת), וכמובן לנסות ולמצוא דרך לסייע לבנות.
במקרה שלך אין מנוס ולדעתי צריך לפנות לאיש /ת מקצוע על מנת לקבל ליווי והדרכה.
חג שמח ושנה טובה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההורים רביםי27/09/2011
שלום אני בן 20 והורי רבים כל הזמן .
ההורים שלי רבים כל היום זה מגיע למצבים בלתי נסבלים הריב מגיע לאלימות מילולית או יותר גרוע! אמא שלי כבר הגיע למצב של פחד ממנו וגם אני ואחותי קטנה נמצאים בפחד ממנו. אני בטוח שאמא לא מסוגל לחייות במצב כזה והיא לא יודעת מה לעשות כי היא מפחדת.
וגם הוא מחנך את הילדה בת 8 בצורה לא טובה! הוא מראה לה כל מני דברים שאסור לה לראות ומאיים עלייה עם היא לא תעשה משהו וכל הזמן מפחיד אותה היא פגועה ממנו נפשית.
אני ממש דואג לאמא ולאחות שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההורים רבים - תגובה
טלי מנדיוק27/09/2011ל - י שלום רב,
הצטערתי מאוד לקרוא את פנייתך.
אני מציעה לך לפנות "למרכז למניעת אלימות במשפחה" הקרוב אליך, או לאחד המרכזים הפזורים בארץ, שם יש צוותים רב מקצועיים הכוללים: פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, עורכי דין, קבוצות טיפול ועוד.
אני בטוחה כי מרכז שכזה יהווה עבורך גורם טיפולי מקצועי תומך ומלווה.
כל המשפחה זקוקה לעזרה באופן דחוף.
בינתיים, עד שתפנה העצה הטובה ביותר היא לקחת את אמא והאחות ולצאת מהבית למקום בטוח.
ד.א אם מדובר בסכנת חיים ממשית, אפשר להגיע למקלט דרך המשטרה (24 שעות ביממה) או דרך המרכז למניעת אלימות במשפחה.
שנה טובה ומאושרת - שנה של שינויים חיוביים!
חג שמח!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חגיםמ26/09/2011
שלום רב,
זוג נשוי 4 שנים + תאומים בני שנה וחצי
הבעיה המרכזית שלי ושל בעלי הוא נושא החגים, חמי הוא אדם מאוד פרימיטיבי והוא דורש שנערוך אצלו את שלושת החגים: ראש השנה, סוכות ופסח. בעלי ואביו מאוד קשורים ומחוברים גם עסקית שזה מכביד יותר על המצב. נוצר לחץ בבית כי אני לא מוכנה לוותר על משפחתי בחג ורוצה מאוד שבעלי יכבד את משפחתי גם כן. אך בעלי מצדו רוצה לכבד את אביו בטענה שכך גידלו וחינכו אותו בבית, והוא לא רוצה להסתכסך עם אביו. בשל הבעיה הזו נוצר מצב שערכנו חגים בנפרד, הוא לבד אצל המשפחה שלו ואני אצל משפחתי עם הילדים.
זה מצב לא פשוט, חמי לא רוצה להקשיב ולהשתכנע והוא מושך בחוטים ולא מרפה, \
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגים - תגובה
ד``ר חיים היילפרין27/09/2011הצטערתי לקרוא על חוסר ההגינות והנוקשות של בעלך - מובן לגמרי שבמקרה כשלכם הפשרה ההגיונית וההוגנת ביותר הייתה להיות פעם אצל חמך ופעם אצל הוריך. עם זאת, את די מוגבלת ביכולת שלך לשנות את שני הגברים. עצתי לך היא להמשיך ב"מסורת" בה את והילדים נמצאים בחגים פעם אחת עם בעלך אצל הוריו ופעם אחת בלעדיו אצל הוריך; אני מאמין שבתוך שנה-שנתיים, כאשר (וכתוצאה מכך ש)הילדים יגדלו מעט, בעלך יבין את הנואלות שבהתנהגותו ויתחיל להצטרף גם לארוחה אצל הוריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקשורת עם אמארונית23/09/2011
שלום,
אני כותבת בנוגע לאימי בת ה-70. אישה עצמאית, דעתנית, שבמשך השנים באופי היתה "דאגנית", לעיתים חרדה יתר על המידה. בתקופה האחרונה היא עוברת איזשהו תהליך של שחזור קורות החיים שלה ועולים בה כל מיני רגשות קשים אך גם חיוביים בנוגע לנושאים ולאנשים שונים בחייה, יחד עם זאת היא מפנה תוקפנות רבה אל חלק מדמויות מעברה, ובעיקר אלי, הדברים שלה מלאים בגידופים, האשמות לא פרופורציונליות, בפרשנות שלה לאירועים שונים היא מגיבה ברגישות יתר ובוחרת להיפגע כמעט מכל מה שאנשים סביבה אומרים ומגיבה קשה, היא הפכה להיות בלתי תקשורתית כלפיי וההאשמות/ביקורת שלה נראים לי כמו "רעם ביום בהיר" בלי כל פרופורציה ומנותקות מהמציאות. חשוב לי לציין כי במשך תקופות ארוכות בחיים שלה היתה מתלוננת על מתח נפשי רב, וסבלה (כנראה עקב כך) מסימפטומים גופניים שונים. אני סבורה שמדובר על החמרה בדיכאון, במיוחד על רקע זה שתמיד היתה אישה ביקורתית, בעלת אישיות חרדה, ולפעמים פסימית-דיכאונית. ראוי לציין כי במשך כל השנים היה לי קשר מאד קרוב איתה, והיא היתה דמות משמעותית מאד בחיי ובחיי ילדי ובכלל במשפחה, ולמרות חסרונותיה היא תמכה בי מאד. אשמח לשמוע את חוות דעת הפורום אם יש לכם נקודות נוספות להעיר/ להאיר את עיניי, וכיצד עליי כדאי לפעול בנושא זה. ברצוני לציין כי נסיונות שלי לשוחח איתה/ לכתוב לה מכתב, גרמו רק להקצנת התגובות שלה כלפיי. אני באה ממקצוע טיפולי, ויודעת כיצד לפנות וליצור בסיס של תקשורת, גם במקרים של קונפליקטים. בעבר הצלחתי ליצור עימה הידברות, וכעת אני כבר לא מצליחה. היא כאילו אישיות אחרת. תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיבה מדוע דילגתם עליי?
רונית30/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקשורת עם אמא - תגובה
טלי מנדיוק30/09/2011לרונית שלום רב,
ראשית קבלי את התנצלותי על "הדילוג" לשאלתך.
הסיבה היא טכנית, לעתים המחשב מציג שאלות בזמן מאוחר יותר ואנחנו מפספסים.
לגבי פנייתך, לדעתי מדובר פה בבעיה נירולוגית / פסיכיאטרית עם תגובתיות פסיכולוגית.
אם את מהתחום הטיפולי אזי את מבינה שהאבחון הוא 90% מפתרון הבעיה.
לכן אני ממליצה שאמא תעבור סדרת בדיקות / אבחון מעמיק גם אצל נירולוג, וגם אצל פסיכיאטר ובכלל.
יתכן כי מדובר בהתפתחות מחלה בעלת בסיס פיזיולוגי עם תגובתיות נפשית.
חג שמח ושנה טובה!
בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא לא רגילהאורית22/09/2011
אני אמא ל-4 ילדים ויחסיי עם אמי ידעו עליות ומורדות עם השנים, לרוב ירידות. אני ילדת סנדביץ' , יש לי אח קטן ממני ב- 4 שנים ואחות שגדולה ממני בשנתיים וחצי. מאז ילדותי אמי מאז ומתמיד העדיפה את אחי לרוב ואת אחותי על פניי. קיימתי איתה הרבה מאוד שיחות אך הכל לשווא. בעיניי אנחנו לא משפחה והיחסים הם אפילו פחות מקורקטיים. לאחרונה, בעקבות מריבות רבות, חלקם ביוזמתה וחלקם ביוזמתי הקרע התעצם וקיבלתי החלטה קשה מאוד והיא להפחית את מספר הביקורים אצלם ובמקום כל מוצ"ש אנו הולכים לבקר אחת לשבועיים שלושה ואת הקשר הטלפוני החד צדדי הורדתי לפעמיים בשבוע. אופי השיחות הוא מאוד קורקטי. רק לשם השוואה , אחותי מבקרת אחת לחודש ואחי במשך 13 שנה עד גירושיו בקר אותם רק בחגים עיקריים (פעמיים בשנה) אך לפני שנתיים הוא התגרש וכיום הוא מבקר אותם אחת לשבועיים. לרוב אני לא רואה את האחים במפגשים . עם אחותי אין לי קשרים טובים ועם אחי היה לי קשר טוב בילדות וכך גם מרגע שהתגרש.
בשבוע האחרון אמי ישבה שבעה על אחיה שמת בחו"ל ובקשה מאחי להודיע לי שיש תפילה ביום הלוויה. הגענו. בסוף השבעה היא בקשה מאבי להודיע לי שיש ארוחה. היא לא מתקשרת אליי.
בשל החג הקרב ובא עולות בי כמה שאלות שהייתי שמחה למצוא עליהן פתרון: לרוב אמי הייתה מבררת מה אנחנו עושים בחג ואני בטיפשותי שתמיד ריחמתי עליהם שלא יישארו לבד הסכמתי לעשות איתם או להזמין אותם אליי. אני היחידה שעושה איתם מאז ומתמיד ארוחת ערב חג (אחותי עשתה איתם פעם אחת בלבד ואחי עושה כיום כל חג לסירוגין בגלל ההסדר עם גרושתו). השנה כפי הנראה קבלה החלטה לא לשאול, יתכן ויש לה פתרון אחר. אני לא יודעת ואני מתלבטת אם לשאול מאחר ובעלי אומר שהורים הם אלו שצריכים לברר וכי לדעתו אני לא צריכה להגיד דבר. לי זה נראה חסר חשיבות אבל אני חייבת להודות שאני מעדיפה לעשות בלעדיהם (פתאום זה נשמע עצוב). ד.א.- הם גרים 5 דקות מרחק הליכה ממני. האם מדובר בהחלטה שפויה לא לשאול. ד.א.- ההחלטה הזו לא נבעה ממקום של כעס אלא של היגיון פשוט המותאם למערכת היחסים.
אשמח לקבל עצה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא לא רגילה - תגובה
ד``ר חיים היילפרין24/09/2011השאלה האם להזמין או לא מתגמדת למול הצורך הברור העולה מתיאורך לתקן מהיסוד את מערכת היחסים הבעייתית במשפחת המוצא שלך. באין נכונות הדדית ואנרגיות לעשות כן, המוצא היחיד למיזעור הפגיעה בך הוא להתרחק. זו בדיוק התחושה שאת מתארת וכן, ההחלטה לעשות את החג בלעדיהם מובנת ו"שפויה" על רקע זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אורית24/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גםםםםענבל19/09/2011
אני בת 12 ואבא שלי ממש מגעיל אותי.
הוא אומ ר שאני מגעילה, מגעילה מבחינת זה שאני אולי מדברת לא יפה לפעמים, או מתעצבנת עליו מהר מידי.
הוא מגעיל ממש בהתנהגות שלו.,. תוקע גרפסים ועושה קולות מגעילים שעושים לי ממש לא נעים. אי אפשר להסתכל עליו. אני ממש עצובה בגלל זה. הוא יודע שאני שונאת אותו, אחרי שאני רבה איתו הוא אמור לי "מה עכשיו תלכי לחדר ותבכי??"
השניה בזמן שאני כותבת את התגובה הוא בא ומתחיל איתי ריב קטן כזה כאילו לא אכפת לו, אבל לי מאוד אכפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גםםםם - תגובה
טלי מנדיוק19/09/2011לענבל שלום רב,
את מתארת מצב מאוד לא נעים ומתסכל במערכת היחסים שלך עם אבא.
אני מציעה לך לפנות לעזרה.
לאמא
יועצת בית הספר
מחנכת
משפחה
את יכולה לספר שפנית אלי דרך האתר, ואני ייעצתי שתפני לקבלת עזרה.
אני מקווה שתקבלי עזרה וינסו לסייע לך במערכת היחסים עם אבא.
בהצלחה!
כל הכבוד על הפניה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמה שחושבת שהיא חשובה יותר מכולםמעין19/09/2011
חמתי היא אישה מאוד אנוכית ואני ממש רצינית..היא מחליטה על כל דבר ואם לא מסכימים איתה היא מתחרפנת ולא מספיק זה בעלה כועס ויושב עם פצוף חמוץ כל הביקור..דוגמא ביום שבת היא רצתה שניצא לאכול וממש לא רציניתי כי כבר הכנתי ומבחינתה כמובן אפשר לאכול מחר ומבחינתי זה הכסף שמוצאים במסעדה...היא תמיד זורכת שאנחנו מרוחים מצויין יותר מימנה ומחמי אבל אני ממש לא רוצה לדאוג למחר
היא זאת שמחליטה מה כדי לי לקנות ולילדה ואם אני לא אוהבת היא מוכנה לקנות לילדה וזה ממש מעצבן.היא רוצה לצאת איתנו לכל מקום שאנחנו יוצאים.היא יודעת מה טוב לבעלי ומה טוב לילדה שלי.ואפילו מדברת לבעלי כמו ילד קטן לדוגמא אם היא מספרת לו משהו היא רוצה לבדוק שהוא הבין.או שהיא רוצה שהוא יעשה משהו היא מבקשת מימנו בצורה מסכנה ושהו צריך לעזוב הכל ולעשות עכשיו
ניסינו להסביר לה שהדרך שלה ממש פוגעת ולא נעימה איך זה ממשיך מה אפשר לעשות ?תודה מראש ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמה שחושבת שהיא חשובה יותר מכולם - תגובה
טלי מנדיוק19/09/2011ליאת שלום,
הזוגיות שלכם והמשפחה שלכם היא התא המשפחתי שלכם, ויש לשמור עליו מכל משמר ועל הגבולות שלו.
כמובן שיש לשמור על הגבולות עם חמותך.
לשוחח איתה.
להסביר לה.
לכבד אותה.
והחשוב כרגע - ללמוד לומר לה - "לא". בכבוד, בנימוס אך באסרטיביות.
בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)