פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• נו באמת,עזרה
    מספר שאלות
    28/06/2011

מה אני עושה?
    יש לי פוביה נוראית משינה,מהירדמות - אני מנסה כמה שיותר להימנע מהמצב ולא רוצה שהוא יקרה לי,וכתוצאה מכך אני באמת לא נרדם,כבר נמאס לי מהשינה.עכשיו,בגלל שאיני ישן המון זמן אני גם מפחד שאני אמות מחוסר שינה.אבל הפחד הזה מהשינה פשוט לא נותן לי לישון - פשוט ככה.אני עוצם את עיניי שעות,ולא נרדם.וכבר נמאס לי - אני עייף,מצד אחד רוצה לישון,מצד שני ממש ממש מפחד מזה ולא רוצה את זה.התחלתי טיפול,שכולל גם תרופות הרגעה,אך זה כמעט ולא עוזר.אני עדיין ממש ממש מפחד מהשינה.מה עושים??
    אגב אני נער בן 15...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נו באמת,עזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נו באמת,עזרה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    29/06/2011

שלום,
    ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה ולבקש הפניה למרפאת שינה ו/או לפסיכולוג התנהגותי. לפני כן דבר עם הרופא/המטפל הנוכחי וספר לו על מצבך.
    ממליץ לך לעשות פעילות פיזית בערב (לא ממש לפני השינה), ולעשות תרגיל הרפיה
    קצת לפני שאתה נכנס למיטה.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת בחינה
    סוניה
    27/06/2011

לאודי שלום , לא הבנתי את התשובה ,לא שמעתי מעולם על מטפל emdr והיכן ניתן למצוא מטפלים כאלה, לשאלתי האם כדאי לידע את הבוחן שאני סובל מחרדות, ואני די חושש, הוא לנסות בדרך הרגילה? אשמח לתשובה. תדה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת בחינה

הוספת תגובה

• חרדת בחינה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    29/06/2011

לסוניה שלום,
    את יכולה לברר על מטפלי EMDR במרכז הישראלי ל-EMDR או באתר עמותת EMDR.
    אני מציע ליידע את הבוחן, אבל אם את יכולה לדחות את המבחן עד לקבלת טיפול, נראה לי עדיף.
    בברכה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    סוניה
    27/06/2011

שלום, אני לומדת בקורס למדריכי כושר, בוינגייט עברתי כבר את כל השלבים, והשלב האחרון נכשלתי כבר 4 פעמים שזה המעשי, האם להמשיך ולגשת לעוד בחינה או לרדת מהנושא, האם כדאי לידע את ראש החוג שאני סובלת מחרדות, או לגשת למבחן כאחד האדם, רואים עלי שאני חרדתית, ואולי גם בגלל זה מכשילים אותי , אני מעורה בחומר אבל חסרת ביטחון. אשמח לתשובה בפורום ולא לא,מייל, סוניה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    27/06/2011

לסוניה שלום,
    אין סיבה שלא תעברי את המבחן.
    את זקוקה לעזרה מקצועית שאולי תוכלי לקבל במסגרת וינגייט.
    אם אין להם אנשי מקצוע אני ממליץ לך לפנות למטפל EMDR או למטפל התנהגותי - קוגניטיבי שיוכלו לעזור לך בפרק זמן קצר להתמודד עם הקושי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת בחינות
    בני
    26/06/2011

שלום, אני בן 24 ויש לי בעייה של חרדת בחינות.
    אני רוצה מאוד לעשות את הפסיכומטרי על מנת שאוכל ללמוד באוניברסיטה. הייתי בקורס הכנה והייתי בין הטובים בכיתה. הצלחתי להגיע בסימולציות, ובמבחנים לדוגמה לציון של 720. אך מתי שאני ניגש לבחינה האמיתית אני לא מצליח להרגיע את עצמי, לא מצליח לאכול ולשתות כלום, לא יושן יום לפני, מקבל כאבי ראש, מקיא ומשלשל. בשני מבחנים שניגשתי קיבלתי באיזור 550. אני יודע שאני טוב במבחן, אבל אני לא מצליח לעבור את החרדה הזאת. אשמח לעצות ורעיונות.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת בחינות

הוספת תגובה

• חרדת בחינות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    27/06/2011

לבני שלום,
    נראה לי שאתה סבול מחרדת בחינות, תופעה המשפיע על התפקוד לפני ותוך כדי לקיחת מבחנים. טיפולים ממוקדים כמו EMDR וטיפול התנהגותי קוגניטיבי מצליחים לעזור לפונים רבים להתגבר על החרדות ולהביא את מלוא הפוטנציאל שלהם לידי מימוש.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ממחלות ומוות
    לירון
    25/06/2011

אבי נפטר לפני כחודשיים ממחלה קשה
    מאז יש לי חרדות ופחדים לגבי מחלות ומוות לגבי עצמי
    מה עושים כדי להתגבר אני רוצה שזה יעבור
    לא נעים לחיות עם זה
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות ממחלות ומוות

הוספת תגובה

• חרדות ממחלות ומוות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    27/06/2011

ללירון שלום,
    מצטער לשמוע על מותו של אביך.
    ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד: EMDR או טיפול התנהגותי קוגניטיבי.
    טיפןלים מסוג זה יוכלו לעזור לך להתמודד עם הקשיים שאתה מתמודד איתם בפרק זמן קצר יחסית.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון וחרדות
    חיה
    24/06/2011

מטופלת שנים רבות בחרדות ודכאון וניסיתי את כל התרופות שהקלו מעט

קראתי עכשיו מאמר ישן על סימבלטה
    באם הוא מטפל גגם בחרדות ודכאון?
    מוכנה לרכוש אותו גם אם לא בסל הבריאות אם יש תקוה שיעזור לי

לקביעת תור
    סגירה
    דכאון וחרדות

הוספת תגובה

• דכאון וחרדות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    27/06/2011

לחיה שלום,
    ממליץ לך בחום לנסות להוסיף לטיפול התרופתי גם טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות ודכאון.
    הן טיפול EMDR והן טיפול התנהגותי קוגניטיבי עשויים לעזור לך במקום שטיפול תרופתי לא הביא את מלוא התוצאות המקוות.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    צפרלקס
    23/06/2011

שלום , אנ י בן 28 ללא בעיות בריאות.

בחצי שנה האחרונה הייתי נתון ללחצים שונים , שעות עבודה רבות ולחץ נפשי מסיבות משפחתיות.
    בכל התקופה הזאת הרגשתי מצויין לא תופעות מיוחדות

לפני כיומיים בעת נהיגה בכביש חיפה -תא - הרגשתי לא טוב, מן ירידת סוכר,חולשה וסחרחורת, עצרתי בצד , אכלתי, שתיתי ונרגעתי. אני חייב לציין כי אני מרגיש מצויין בדרך כלל ועד אותו הרגע הרגשתי מצויין

אך כל הדרך הרגשתי חלש- כשהגעתי הביתה , הרגשתי יותר טוב.

למחר בתחילת יום העבודה הרגשתי טוב ולפתע לקראת השעה 11 בבוקר שוב הרגשתי עייפות, לחץ, פיק ברכיים, חוסר ריכוז , זיעה , רעד, נימול וכו.. לקראת הערב הרגשתי יותר טוב . אך אתמול והיום (כנראה בגלל שמצב זה הלחיץ אותי) אני מרגיש ברציפות למעלה מיום שלם - דפיקות לב, זיעה, רעד, קוצר נשימה, הרגשת סחרחורה והעלפות, , חוסר תאבון וריחוף. מה עלי לשעות, איני יכול להמשיך כך - אני מפחד כי מדובר במשהו יותר רציני - או אכן התקף חרדה חמור שהצטבר בגופי לאחר לחצים של מספר שנים ???? זה נמשך כבר ארבעה ימים ברציפות ללא הפסקה או הטבה במצב שאני מרגיש חוסר פוקס, חולשה גדולה, סחרחורת , לחץ , רפיון בשרירים וכן הלאה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• המשך

צפרלקס
    23/06/2011

אני חייב לציין כי כרגע איני נתון לשום לחץ סביבתי בעבודה או בחיי האישיים
    אלא רק לחוץ מאיך שאני מרגיש כרגע- זה מה שמפחיד אותי.
    יתכן וכל הלחץ שהייתי נתון בו (עד לפני שבועיים) בעבר גרם לזה - למרות שעכשיו איני מוטרד ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר אודי אורן
    24/06/2011

שלום רב,
    אתה מתאר תופעה מוכרת שבה רק לאחר תום תקופת הלחץ הגוף מאפשר לעצמו לחוש בקושי ולבטא אותו. אתה מתאר תופעת חרדה קלסית.
    אם תוך מספר ימים התופעות האלו לא יעלמו, אני ממליץ לך לפנות לטיפול כדי למנוע מהחרפה או מהפיכת הבעיה לכרונית.
    מטפל EMDR או מטפל התנהגותי קוגניטיבי יוכלו לעזור לך בסבירות גבוהה תוך פרק זמן קצר.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול EMDR

צפרלקס
    24/06/2011

תודה רבה
    היכן אוכל למצוא טיפול זה במהרה ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ?

צפרלקס
    25/06/2011

האם טיפול זה יחזיר אותי למציאות
    ללא חוסר פוקס בעניינים, סחרחורת, חולשה, וחוסר שיווי משקל- דבר אשר אני עבור 24 שעות ביממה ללא הפסקה ואיני לחוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    27/06/2011

שלום,
    רק מטפל EMDR יוכל לענות על השאלה לאחר שיפגוש אותך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול EMDR - תגובה

ד''ר אודי אורן
    27/06/2011

שלום,
    תוכל למצוא אותו דרך המרכז הישראלי ל-EMDR (מספר הטלפון ליד שמי) או באתר עמותת EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ
    ליאורה
    23/06/2011

כשאני בחברת אנשים חדשים אני הופכת להיות קפואה ולחוצה מאוד ולא מצליחה לצאת מזה. הפחד שאני נראית לחוצה גורם לי להיות עוד יותר לחוצה, למרות כל המשפטים שאני אומרת לעצמי ושאני מנסה לקבל את עצמי ולהבין שאין סיבה להיות לחוצה.

זה אולי ישמע מוזר, אני מרגישה שאני נהיית אוטיסטית ליד אנשים חדשים. מרוב לחץ הכישורים החברתיים שלי נפגעים.

אני לא יודעת מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ

הוספת תגובה

• לחץ - תגובה

ד''ר אודי אורן
    24/06/2011

לליאורה שלום,
    אם מדובר בתופעה שנמשכת זמן מה מדובר בחרדה חברתית. תופעה נפוצה למדי.
    אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה בטיפול ממוקד בחרדה כמו EMDR או טיפול התנהגותי קוגניטיבי.
    טיפול ממוקד וקצר יחסית יוכל לעזור לך להתמודד עם בעיה זו.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מהופעות
    אורית
    22/06/2011

שלום ביתי עוד מעט מופיעה בהצגה כתפקיד ראשי עוד כמה ימים והיא נוראה אוהבת לשחק במשחק ובדרמה והיא נורא אבל נורא מתרגשת מהמופע היא מתלוננת שיש לה פרפרים בבטן וכמו מין התכווציות כאלו ובחילות מרוב פחד וזה נמשך כבר כמה ימים והיא נורא לחוצה ומתרגשת ואני לא יודעת מה לעשות...

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מהופעות

הוספת תגובה

• פחד מהופעות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    23/06/2011

למירב שלום,
    התגובה של ביתך היא תגובה נורמלית ואני ממליץ ראשית כל שאת תביני שאין ממה להילחץ. אמא רגועה יכולה להרגיע ילדה לחוצה.
    את יכולה להציע לילדה לחשוב על העובדה שהיא מכירה את התפקיד, שהיא נבחרה לו בזכות יכולותיה, ולדמיין את הצלחתה.
    תרגילי נשימה, פעילות פיזית והרבה חיבוקים יכולים לעזור.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממחלה ממארת
    ברוך
    22/06/2011

שלום אני בן 24 יש לי מזה זמן פחד מגידול לפעמים זה היה בגרון כשהיתה לי הרגשה של חנק פתאומי וקוצר נשימה ואח"כ עבר לראש לאחר שהיה ליסחרור "ורטיגו" ואח"כ עבר למפשעה לאחר שהיו לי כאבים חדים ואח"כ לבטן לאחר בחילות ואי נוחות בקיבה ובמעיים ובכל הבדיקות (חוץ מהבטן שלא עשיתי בדיקות פולשניות עדיין) אמרו שהדבר הוא מזערי וחולף מה שבאמת התברר כנכון וגם לגבי הבטן אמרו שאלו תסמינים של ריפלוקס אבל אני עדיין מפחד וחרד ממחלה ממארת ואיני יכול להשתחרר מזה , יש לי רקע של הורים גרושים ושל מלחמות ביניהם ושל אבא מלחיץ וקשה מצד אחד ועוזר ותומך מצד שני שחייתו איתו הרבה שנים יש לציין שאני כבר נשוי + 3 ואמא שלי ואח שלי מאובחנים כסכיזופרנים ואני מעוניין לפחות בדבר אחד שאוכל להירגע איתו כגון שמחלה ממארת גורמת לכאבים (ולי אין כאבים בבטן כבר מעל שלושה חודשים ב"ה) אודה לכם מאד אם תוכלו לתת לי מקצת מהידע שלכם או להפנות אותי למקום שייתנו לי את המידע הזה (נ.ב. ברור שזה לא תחליף לטיפול פסיכולוגי אך אני מרגיש שבינתיים אני חייב להירגע עם מידע כזה מאדם מוסמך לכך)

תודה רבה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממחלה ממארת

הוספת תגובה

• פחד ממחלה ממארת - תגובה

ד''ר אודי אורן
    23/06/2011

לברוך שלום,
    אנא פנה לאיש בריאות נפש (פסיכולוג/פסיכיאטר) בקופת החולים שלך כדי להתייעץ איתו על מה יוכל לעזור לך להתמודד עם החרדות.
    כמובן שקשר עם רופא המשפחה יוכל לתת לך תשובות לגבי המצב הבריאותי הפיזי שלך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה
    נעמי
    21/06/2011

שלום, לביתי בת ה- 3.5 היו לפני כחודש כ- 20 עקיצות בבטן, אני חשבתי שזה יתוש. לאחר כשבועיים הופיעו שוב עקיצות רבות בבטן ובגב. הרופא עור אמר שמדובר כנראה בפרעוש\ פשפש. מאז חיי הפכו לגיהנום. אני חוששת שזה מהבית מהמיטה שלה ויש לי חרדות. כל פעם שאני נתקלת באדמומיות בעורה או עקיצה אני מקבלת גל חום ותחושה כאילו אני הולכת להתעלף. התחושה מלווה בדפיקות מואצות ולעיתים אף בבחילה. קשה לי לישון בלילה ואני מחפשת חרקים במיטתה ובכלל בחדרה בפנס. אני על סף טירוף... הבאתי מדביר והוא אמר שכדאי לי להימנע מהדברה מאחר ויש לי גם תינוקת בת חודשיים ואין סיבה הוא לא מצא כלום . דרשתי שיעשו בגן הדברה וזה נעשה , אך עדיין אני מפחדת נורא. אני כל היום בודקת את הילדה והיא כבר מתעצבנת עלי. אני לא יודעת כבר מה לעשות אני מאבדת את שפיותי והתחושה של החרדה היא נוראית.יש לי סיבות לחרדה אני לא בטוחה שזה מהגן אלא תחושת בטן אומרת לי שזה מהבית. למרות שרק היא נעקצת וזה לא כל יום ובעלי ישן במיטתה כמה ימים. השארתי אותה שבוע בבית בגלל זה. לקחתי רגיעון אך זה לא עוזר. מה לעשות? למי לפנות? תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    22/06/2011

לנעמי שלום,
    אני ממליץ לך לפנות בדחיפות לפסיכולוג במתמחה בטיפול התנהגותי קוגניטיבי או EMDR. התגובה שלך היא תגובת חרדה ואני ממליץ לך לזכור שכרגע זאת בעיה שלך ולא של הילדה.
    אין לך מה להשאיר את הילדה בבית. תני לה להמשיך בחייה הרגילים.
    מי שזקוק לעזרה כרגע זו את.
    תוכלי למצוא מטפל דרך קופ"ח או באופן פרטי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה
    סמר
    20/06/2011

אני סובלת מחרדת נטישה ממש קשה , כל פעם שאני נכנסת לקשר החרדה משתלטת עלי , ואז הגבר נוטש , והחרדה שלי מתעצמת פעם אחרי פעם , אנ י לא מצליחה להיכנס לקשר הייתי בטיפול פסיכולוגי 6 שנים ולא הצלחתי לפתור את העניין , אני נואשת , מבינה מה הסיבה אבל לא מצליחה להתגבר אני אבודה מה אני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    21/06/2011

לצערי נראה שהטיפול הממושך שעברת רק הסתרך בשל חרדת הנטישה שלך מבלי לקדם אותך משמעותית... פני לטיפול ממוקד בבעיה (ובזמן) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בשילוב נכון של תיאוריה והתנסות יש סיכוי טוב שתשימי את הבעייה מאחוריך בתוך מספר חודשים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעוניין בחוות דעת על חרדה
    trikm
    20/06/2011

היי,
    קיים אצלי כבר 10 שנים פחד שאני מזניח לצערי ולא מתמודד איתו ונראה לי שאני בגיל (25) שצריך לשים לזה סוף או לפחות להתמודד איתו.
    אני לא יודע לומר מה הפחד אבל אני יכול לתאר ולומר שהוא נגרם בזמן טיסה, ירידה במעלית, מתקנים מסוימים בלונה פארק וכל סיטואציה שבו הגוף מאבד את האחיזה בקרקע \ וחווה הפרשי גבהים.
    על ירידה במעלית הצלחתי להתגבר ולהתמודד עם השנים וזה נפתר.
    הדבר העיקרי שמפריע לי כרגע זה שאני לא יכול לטוס ואני רוצה להתמודד עם זה.

טסתי כבר המון פעמים אבל כל טיסה הייתה לא קלה ועבר 7-8 שנים מהפעם האחרונה שטסתי.
    אני רוצה לציין שזה לא פחד מטיסה,לא פחד גבהים ולא מפחד ממקומות סגורים כמו כן אני נוהג באוטו בכיף ובעל רישיון וממש אין לי בעיה עם רכב.

הפחד נוצר כאשר הגוף "צונח" למטה (או ירידת לחץ אטומספרי) .

אשמח לדעת אם זו תופעה מוכרת ויש לה טיפול כמו כן אני יודע שזה פחד שיש לכל אחד אבל אני כנראה מאוד (מאוד מאוד) רגיש למצב.

תודה מראש על העזרה והתגובות.

לקביעת תור
    סגירה
    מעוניין בחוות דעת על חרדה

הוספת תגובה

• מעוניין בחוות דעת על חרדה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    21/06/2011

התופעה מוכרת ויש לה טיפול - פנה למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספת.

trikm
    21/06/2011

הטיפול הזה הוא טיפול בדו-שיח בלבד?
    איפה אפשר לעשות טיפולים אלה?
    מה השם המקצועי של בעיה זו?

שוב תודה רבה על ההתיחסות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספת. - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    21/06/2011

השם המקצועי של הבעיה הוא פוביה או פחד לא רציונאלי (ספציפי - במקרה שלך, מנפילה). הטיפול הוא שיחתי, כאמור - יותר לימוד והנחיה מאשר דו שיח - וניתן לעבור טיפול כזה אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (בקופ"ח או באופן פרטי). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קופת חולים

trikm
    21/06/2011

תודה רבה!

אני מעוניין ללכת לקופת חולים לבדוק את הנושא של השיחות האלה
    איך אני אמור למצוא באיזור המרכז בקופת חולים שלי? (מכבי) מישהו מתאים?
    בספר הרופאים רשום רק פסיכולוג וזהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קופת חולים - תגובה

ד''ר אודי אורן
    22/06/2011

שלום,
    צור קשר עם הקופה ובקש לדבר עם האחראי על נושא פסיכולוגים.
    בקש ממנו המלצה על מטפל המתמחה בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מחרדה קשה
    אורטל
    19/06/2011

היי אני אורטל בת26 אני סובלת מחרדות קשות כבר כמעט 7 שנים כיום אני לוקחת ציפרלקס 20 מ"ג דרך רופאת משפחה יש לי התקפי חרדה מאוד קשים ואני מרגישה מאוד רע דופק מחנק אין לי אוויר כאילו ממש יש לי התקף לב הלכתי לעשות א.ג וגם היה תקין הבעיה הגדולה שכול היום זה במחשבות שלי ואני כאילו בלופ מיתמשך לגבי החרדה ... אני כול הזמן חושבת על ההתקף מתי יבוא
    בנוסף לפני 4 חודשים הפסקתי לקחת את הכדורים ואחרי כמעט שלושה חודשים ללא הכדורים חזרו לי ההתקפי חרדה עם המון פניאקה מבלי להיתייעץ חזרתי לקחת את הציפרקלס ומשך השלושה שבועות האחרונים אני מרגישה כאילו שאני מישתגעת
    השמח לתגובה
    האם זה טיבעי להרגיש ככה?
    ומה ניתן לעשות שלא עולה המון כסף!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מחרדה קשה

הוספת תגובה

• פחד מחרדה קשה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    19/06/2011

לאורטל שלום,
    ראשית אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר שיעקוב אחרי הטיפול התרופתי שלך.
    שנית אני ממליץ לך להתחיל בפעילות פיזית קבועה ובתרגילי הרפיה יום יומיים.
    שלישית אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה ב-EMDR או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי בעל נסיון בטיפול בחרדות.
    השילוב המנצח במצבים כמו שלך הוא טיפול פסיכולוגי, טיפול תרופתי ושינוי אורחות חיים.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מחרדה קשה

אורטל
    20/06/2011

אודי שלום
    תודה רבה לך שהחזרת לי תשובה
    אני מעוניינת לישאול איך אפשר להגיע לטיפול אצלך
    תודה אורטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מוזר
    חושש
    19/06/2011

שלום,יש לי פחד מוזר.זה פחד אחד:פחד מפני שינה.זה פשוט מפחיד אותי=השינה.מנגנון ההירדמות,מה שקורה בשינה,מפחיד אותי.עכשיו מה שמפחיד אותי בנוסף הוא המעבר מעירות לשינה.איך זה קורה?מתי?אם זה יקרה לי פתאום מבלי שאשים לב?וכתוצאה מכך אני חושש לעצום את עיניי,מהפחד שמא אני אירדם פתאום ואני לא אדע מתי זה קורה(אתם מבינים שאני ער ובאיזשהו אני כבר לא מרגיש את עצמי:אז מפחיד אותי המעבר הזה,איך מרגישים בו=אני מפחד שאני ארגיש בו משהו,למרות שלא מרגישים).

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מוזר

הוספת תגובה

• פחד מוזר - תגובה

ד''ר אודי אורן
    19/06/2011

שלום רב,
    אני ממליץ לך לקרוא באינטרנט על שינה ולההפך למומחה בעניין.
    כמובן שאין תשובות שלמות לשאלות המורכבות שאתה שואל.
    אם הידע לא יפחית את החרדה אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד (EMDR או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי).
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא,קראתי כבר בעניין.אני לא מדבר על

חושש
    19/06/2011

התשובה לשאלות הללו:אני מדבר על עצמי.מפחיד אותי ללכת לישון,מהידיעה שבאיזשהו שלב אני אירדם.אני לא יכול להסביר את זה,פשוט ממש מפחידה אותי ההירדמות.קשה לי ללכת לישון ככה,אני ממש בחרדה מזה בכל לילה.
    טיפול יועיל לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא,קראתי כבר בעניין.אני לא מדבר על - תגובה

ד''ר אודי אורן
    20/06/2011

שלום,
    בהחלט כן!
    אני מקוה שברור לך שמדובר בפחדים לא רציונליים.
    טיפול ממוקד חרדה מסוגל לעזור לאדם להתמודד עם חרדות אלו.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל מה שגם עוד יותר מפחיד אותי הוא

חושש
    20/06/2011

שחיפשתי בכל האינטרנט,ולא מצאתי אף אחד שמפחד בדיוק ממה שאני מפחד(מצאתי כמה שמפחדים מהשינה,אבל בטח לא מהסיבה שאני מפחד).אני מפחד שאני מקרה יחידי בעולם,שיש לי פחד חדש שאין לאף אחת(וזה הפחד מרגע ההירדמות,והמעבר מעירות לשינה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל מה שגם עוד יותר מפחיד אותי הוא - תגובה

ד''ר אודי אורן
    22/06/2011

שלום רב,
    אתה מיוחד אבל לא עד כדי כך.
    ממליץ לך בחום לפנות לטיפול כפי שהמלצתי לך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה