מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לדוקטור חיים היילפריןנתי20/04/2011
שלום בקשר להודעה למטה "הפרעות חרדה" חיפשתי דרך הכללית מושלם באיזור מגוריי(חיפה) יש מספר פסיכולוגים קליניים אבל לא רשום אם הם מתמחים בטיפול התנהגותי קוגנטיבי איך אפשר לדעת? האם אתה מכיר רופאים כאלו מהמושלם? ואם אין מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדוקטור חיים היילפרין - תגובה
ד''ר חיים היילפרין21/04/2011בדרך כלל במרכז ברה"ן של קופ"ח (ובמקרה של קופ"ח כללית, במכון רותם) יודעים במה מתמחה כל פסיכולוג של הקופה. אפשרות אחרת היא ליצור קשר עם הפסיכולוגים עצמם ולשאול אותם ישירות. אתה יכול גם לחפש פסיכולוגים קוגניטיביים-התנהגותיים לפי אזורי מגורים באלפונים המקוונים של הפ"י או איט"ה. כמדיניות, אני איני יכול להמליץ בפורום על מטפלים ספציפיים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהחסוי19/04/2011
שלום, מאז שאני זוכרת את עצמי אני פותחת לאבד את הוריי, אני בת 30 וזה לא עוזב אותי זה מתבטא בכך שכל פעם שהוריי הולכים לבדיקה שיגרתית אני מפחדת ולחוצה נורא, אם אנחנו אוכלים ביחד אני פוחדת שפיתאום יקרה משהו למישהו אני לחוצה ממחלות שאני שומעת עליהם.
כיצד ניתן להפסיק עם הלחץ הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן20/04/2011שלום רב,
ראשית חשוב לי להדגיש כי הדאגה לאנשים אהובים ויקרים היא תופעה טבעית. מצד שני ברגע שהיא מתחילה להפריע היא מצריכה שינוי.
אני משער שהחרדה מבוססת על חויות עבר (ולא ברור שאת זוכרת אותן). אני ממליץ לך לפנות למטפל EMDR או למטפל התנהגותי - קוגניטיבי שיוכל לעזור לך להתמודד עם ארועים אלו ועם השפעתן המתמשכת.
אני משער שטיפול ממוקד וקצר למדי יוכל להביא להקלה משמעותית בפחדים שאת מתארת.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות חרדהנתי18/04/2011
שלום אני בשנות העשרים לחיי מאז גיל קטן סבלתי מכאבי בטן יציאות מרובות ועקב זה התפתחו לי חרדות. אני אולי סובל ממעי רגיז אולי לא אבל עצם המחשבה וההתעסקות בענין הפכה לנושא המרכזי בחיי שמפריע לי לאורח החיים. החרדות שלי לדוגמא הם: לנסוע למקומות רחוקים מהבית אני נוסע למקומות רק בקרבת הבית ושאני מוודא שיש שירותים .אני יכול להיות במקום כלשהו ולהרגיש בסדר ופתאום אני אחשוב על העניין וישר אכנס לחרדה וישר יופיעו לי כאבי בטן, אני חרד לקבל התקף חרדה בקרב אנשים דבר שמונע ממני יציאות חברתיות.. קיצר העניין הזה דפק לי ת'חיים אני כרגע חוץ מלעבוד לא עושה יותר מידי אני מטופל בכדורי רסיטל דבר שמקל אבל לא נותן לי להתגבר על העניין... אני לא יודע אם אצליח בכלל להפטר מהבעיה הנפשית הזאת אבל אם כן איך אפשר לעזור לי? לאיזה טיפולים לפנות חוץ מכדורים אשמח לכל מידע ועזרה תודה רבה
יהושע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרעות חרדה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין19/04/2011הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (כפי שאתה עצמך מבין, הטיפול התרופתי אולי מקל על החרדה אך איננו מטפל כלל בשורש הבעיה.) חשוב שתדע שאדם אינו חייב להיות קורבן של נסיבות ילדותו לשארית חייו. ה"טיפול" (שמתי את המילה במרכאות שכן למעשה מדובר בתהליך צמיחתי לא במחלה שצריך לרפאה) יאפשר לך לבחון את דפוסי החשיבה וההתנהגות שאמצת עם השנים, לדחות (to unlearn) דפוסים פתולוגיים ולאמץ במקומם דפוסים בריאים וכיו"ב. התהליך דורש מאמץ רגשי וכספי לא מבוטל אך יעשה מהפיכה של ממש בחייך. אינך חייב להמשיך ולהתקיים כצל סביב כאבי הבטן והחרדה - יש לך חיים לחיות. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ילד בן 13רעות18/04/2011
שלום רב,
הבן שלי בן 13, סובל מחרדות ברמות שונות מזה 6 שנים. ניסינו הכל שני סוגים של טיפולים פסיכולוגיים (גם כיום), טיפול בתרופות פסיכיאטריות - בהתחלה favoxil שלא עזר, אח"כ prizma, שוב לא הועיל, ציפרלקס, ולבסוף הפסיכיאטר המליץ על ריספירדל (ביחד עם הציפרלקס). ושוב אין הקלה. עכשיו אמר לנו להוריד את הציפרלקס ולהגיע אליו לסוג חדש של תרופות. הבן שלנו ממש מסכן כי כל פעם הוא נתלה בתקוות שאנחנו והמטפלים נותנים לנו וללא הועיל. הוא ילד מקסים, חברותי, ספורטאי, אבל יש לו כל הזמן חרדה : לא מסוגל להיות בלי מבוגר, צריך כל הזמן שיהיה רכב ליד הבית כאילו להמלט אם יהיה אסון.... הרבה פעמים בתוך הבית בודק איפה אנחנו, לא מסוגל להשאר עם אחרים בעיקר בלילה אלא רק איתנו. בזמן האחרון יש החמרה קשה שפוגעת גם במצבו החברתי וגורמת לו ממש למצבי רוח חשבתי אולי גם עצה מפורום זה תעזור לי.... חשוב לי להבהיר ששום דבר לא עשינו בהחלטה שלנו הכל עם ייעוץ של אנשים מומחים בתחום. אנחנו כבר ממש מיואשים!!! אכתוב את אותה הודעה גם בפורום פסיכיאטריה. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה ילד בן 13 - תגובה
ד''ר חיים היילפרין18/04/2011הטיפול המומלץ במקרה של המנעות חרדתית כמו זו של בנך הוא טיפול התנהגותי/ קוגניטיבי-התנהגותי (בילד ובמשפחה). טיפול תרופתי אינו מתבקש כאן! קשה לי להתייחס מעבר לכך במגבלות הפורום (לא ברור לי, למשל, מדוע הטיפולים הקודמים לא צלחו, שכן כאשר מבוצעות ההנחיות כלשונן סיכויי ההצלחה מובטחים למעשה) אך אשמח לקבל ממך יותר אינפורמציה ולהנחות אותך בטלפון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות טורדניות וחרדת לימודיםאלי16/04/2011
אני סובל ממחשבות טורדניות וחרדה סביב נושא לימודים ורק בנושא לימודים, אני לומד באוניברסיטה, טיפול ב- CBT לא הועיל לי. האם טיפול ב- EMRD יכול לעזור לי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחשבות טורדניות וחרדת לימודים - תגובה
ד''ר חיים היילפרין18/04/2011טכניקת EMDR היא אחד הכלים בארגז הכלים של מטפלי CBT והוכיחה את עצמה בעיקר בסיוע לנפגעי טראומה. הצלחת או אי הצלחת שניהם תלויה מאד במטפל הספציפי (והדבר נכון לגבי כל סוגי הפסיכותרפיה). עצתי לך היא לגשת למטפל CBT אחר המנוסה גם ב-EDMR ולפעול ע"פ הנחיותיו. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב קשהליהי16/04/2011
תודה שאתם עונים לי תמיד
המצב שלי קשה מאוד ... אני ממשיכה לפחד ... אני תקועה בפחד זה ... לא יכולה לחשוב על דברים אחרים !!! משתדלת ...אבל לא יכולה !!! ... וזה מתחיל להופיע בכאב שאני מרגישה בשרירים ובעצמות בכל הגוף ...וזה כואב !!! חיים שלי הופכת למוות !!! אני תקועה בזה ...לא יכולה לשנות כלום !!!! יכול להיות שכאב זה מורגש בשל סטרס ופחד ...?????????????
מפחדת !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצב קשה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין18/04/2011ליהי יקירתי, איני יכול אלא לחזור על מה שכבר כתבתי לך למטה - רק טיפול עשוי להקל עליך, וחבל שאינך מקדמת את העניין ורק ממשיכה לסבול. את יכולה לקבל טיפול מוזל דרך קופת החולים שלך או טיפול ללא עלות במרפאות לבריאות הנפש. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות אצל ילד בן 7מיטל15/04/2011
בחודשיים האחרונים - בני הקטן בן ה 7 חש כאבי בטן ובחילות בכל פעם שצריך לצאת מן הבית. אם בכל זאת אנחנו יוצאים (אפילו לבילוי שהוא ביקש: סרט, טיול, מסעדה) הוא סובל ומתלונן ללא הרף על כאבי בטן, ועל בחילות. ברוב המקרים הוא מקיא או מבקש ללכת לשירותים (תמיד אותו הדבר: כאבי בטן שמובילים לרצון לגשת לשירותים). דוגמא נוספת לפני מספר דקות הודעתי לו שהולכים לקנות נעלי ספורט (בעיר הסמוכה לאזור מגורנו - 10 דקות נסיעה). דקה אחרי ההודעה הוא התחיל לומר משפטים כמו: יש לי בחילה, נראה לי שאני אקיא בחנות, וכו'....
מה עושים? אני רוצה לקטוע את הדבר הזה לפני שהוא מתפתח למימדים לא נעימים. למרבה הצער אני מבינה אותו גם אני סובלת מאותן "שטויות" אבל בעיקר בנסיעות לחו"ל. תופעה שהחלה אצלי בתקופת ההיריון שלי עם הילד החרד (יכול להיות שזה קשור???) שני האחים הגדולים (בן 13 ו- 17 ) לא חוו מעולם בעיות כאלה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות אצל ילד בן 7 - תגובה
ד''ר אודי אורן15/04/2011שלום רב,
אני מסכים איתך לחלוטין שכדאי לטפל בבעיה בהקדם.
מדובר בתופעת חרדה מוכרת הן אצל ילדים והן אצל מבוגרים, שתגיב בסבירות גבוהה לטיפול ממוקד וקצר.
אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה בטיפול בילדים או בשיטת ה-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
במקביל אני ממליץ לך "לנצל את ההזדמנות" וטפל בקשיים שלך. אין ספק שילדים "לומדים" מהוריהם, ומפתחים לא פעם קשיים דומים לקשיי ההורים.
בהצלחה וחג שמח,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ומחשבות הכי שליליותליהי14/04/2011
שלום רב דקטור אודי אני שוב ליהי !!
אתה הצעת לי עזרה בטכניון ... אני עדיין לא הלכתי ... בגלל מצבי הכלכלי ...אבל המצב שלי עכשיו גרוע יותר ... כל מחשבה שלילית לא עוזבת אותי ...אני לא לומדת כלום ..רק פוחדת ...יושנת ... אוכלת ... ופוחדת לא יכולה לשבת לבד ...אם אני אשב לבד אני מתחילה לחשוב על דברים לא נורמליים ...המון כאב ראש ... אפילו כל החודש היו לי כאבים בשרירים ובעצמות מיתר מחשבות ...הלכתי לרופא אמר לי שזה סטרס !!! ... ואני גם מאמינה שמחשבות אלו לא נורמלות ...האם זה פיצול אישיות ???????
זה כואב לי הרבה ... אני מאבדת כל אירוע יפה וכל דבר יפה בחיים !!! לא מנצלת את הזמן ...לא עושה כלום ...רק מפחדת :S וחושבת על מוות ...
לא יודעת מה לעשות !!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה ומחשבות הכי שליליות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין15/04/2011את סובלת (מאד) מחרדה, לא מפיצול אישיות וכיו"ב. רק טיפול עשוי להקל עליך, וחבל שאינך מקדמת את העניין ורק ממשיכה לסבול. את יכולה לקבל טיפול מוזל דרך קופת החולים שלך או טיפול ללא עלות במרפאות לבריאות הנפש. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחד שאני עומד למות.... בבקשה עזרהמשה14/04/2011
אני מודה שאני היפוכנדר אבל הפעם זה נראה לי אמיתי
זה שבוע שיש לי קשיים בנשימה וכל מספר דקות אני חייב לקחת נשימה עמוקה
קראתי במספר אתרים שזה סמפטום לניוון שרירים, זהו ידעתי שזה יקרה לי
מה אני אעשה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מפחד שאני עומד למות.... בבקשה עזרה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין15/04/2011במקרה שלך, אין כלל ספק שקשיי הנשימה שאתה מתאר הם עדות למתח נפשי ובשום פנים אינם קשורים לניוון שרירים. גש לטיפול אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית והיפטר מההיפוכונדריה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה לי?מישהי14/04/2011
פתאום באמצע החייים גיל 39 קיבלתי סחרחורות מוזרה ופתאום הכול השתבש זה מגיע למצב שאם אני למשל רוצה להכנס לאתר בנק לאומי לעשות עיסקאות במניות מה שאני עושה כבר שנים אני נתקפת מחנק השתולללות של הגוף כאבי בטן וראש מוצף באנרגיה חזקה של חום ופחד נוראי ואני מוותרת.
או כשאני חושבת על ים / פארק לאומי/הבית של ההורים שלי / דודים שלי וכל אותם מקומות שנהגתי לבקר בהם התחושות האלו חוזרות מן פחד נוראי ללכת למקומות האלו שוב מחנק השתוללות של הבטן כאבים בשילוב תחושת בעירה בכל הגוף , בגרון , ופחד היסטרי.
מה זה הדבר הזה ???
יש לי בלב אי שקט פנימי אני לא יכולה להיות רגועה בשום מקום כל הזמן מציק לי שם משהו. שנים היה לי כיף להיות עם עצמי לשבת בטבע להביט בציפורים ופתאום בשום סיטואציה אין שלווה משהו מציק ומתלהט מבפנים כל מחשבה שאני חושבת נגיד לנסוע לחו"ל/לעשות טיול בארץ/ללכת לאחותי בירושליים/ לפגוש ידיד, מכון כושר או ללכת להרצאות שתמיד נהגתי ללכת רק המחשבה על זה מביאה את אותם תחושות מפחידות. מה זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה קורה לי? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין15/04/2011את מתארת תסמינים שכיחים של חרדה. פני למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגנטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות לילדה בת 9ורד13/04/2011
ביתי בת 9 סובלת מהפרעת חרדה[מפחדת להקיא] איפה אפשר למצא מטפל שיוכל לסייע בטיפול קוגנטיבי התנהגותי באיזור הצפון??האם כדאי להתחיל פרוזק היא ממש סובלת תודה
חרדות לילדה בת 9 - תגובה
ד''ר חיים היילפרין15/04/2011פחד מהקאה אצל ילדה בת 9 אינו נחשב להפרעת חרדה. מכל מקום, את יכולה למצוא מטפל קוגניטיבי-התנהגותי באזור מגורייך באלפונים המקוונים של הפ"י או איט"ה (חפשי בגוגל "איט"ה" ו"הפ"י"). טיפול תרופתי אינו מומלץ. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףף חרדות קשות בבקשה אשמח עם תענויוסף12/04/2011
ששלום שמי יוסף ואני בן 16 אניסובל מחרדה תמידית חרונית זאת אומרת שאני כל הזמן בחרדה עם דופק גבוה 110-120 ויש לי כמה שאלות דחופות
א)האם אפשר לעשות ספורט בזמן החרדות ,ועם כן, אז זה פוגע בלב או בגוף?
ב)האם עם דופק גבוה שכזה אפשר לקבל התקף לב.?
ג)בן אדם שבחרדה זה אופייני שירגיש כל מיניי זרמים בגב העליון בצד שמאל וכאבים בחזה עלי לציין עברתי בדיקת א.ק.ג והולטר לב ואקו לב ויצא תקין.
אשמח עם תענו לי במייל שלי [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוףף חרדות קשות בבקשה אשמח עם תענו - תגובה
ד''ר חיים היילפרין14/04/2011בעקרון, אנחנו לא עונים במייל אלא רק כאן בפורום... ולגופו של עניין: א. לא רק שאפשר לעשות ספורט בזמן החרדות אלא שמומלץ לעשות ספורט - הפעילות הספורטיבית אינה פוגעת בגוף או בלב אלא מכניסה אותם לכושר ודווקא מפחיתה את החרדה! ב. עם דופק של 120 אין מצב שתקבל התקף לב. ג. כן. ד. ניתן להיפטר מהחרדה באמצעות טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ד"ר
יוסף13/05/2011תודה לך היה לי חשוב לשמוע את זה ,עזרת לי מאוד אני מעריך את עבודך הקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה וציפרלקסאני12/04/2011
שלום,
בן 30, אני לוקח ציפרקס כנגד חרדה - חרדה משינה, ותחושת חרדה כללית לקראת הערב, בערך כשבועיים (שבוע חצי כדור), בהוראת רופא משפחה.
השינוי החיובי הורגש מייד, אך אתמול חוויתי התקף חרדה לפני השינה, פתאום.
הבנתי שלכדור לוקח יותר זמן לטפל בהתקפי חרדה מאשר בדיכאון, מתי אוכל לחוש שיפור קבוע?
האם התקף החרדה אתמול ותחושת החרדתיות היום הם סימנים כי הכדור אינו עובד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה וציפרלקס - תגובה
ד''ר חיים היילפרין14/04/2011ציפרלקס משיג את מלוא השפעתו לאחר שבועיים-שלושה כך שעדיין מוקדם מדי לקבוע אם הוא "עובד". מכל מקום, טיפול תרופתי אינו מומלץ כטיפול הראשוני בחרדה שכן הוא רק מקל את התסמינים אך אינו מטפל בגורמים לחרדה; הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואני ממליץ לך בחום לפנות לטיפול שכזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותרינה חד12/04/2011
שלום לכם
אני אישה נשואה בת 32 ויש לי שני ילדים בן 7 ובת 4. לבן שלי היה הרבה בעיות פעם אמרו ויסות חושי פעם בעל מזג חם והלך לריפוי בעיסוק למשך 15 מפגשים חגורת כתפיים ומוטוריקה עדינה, ולבסוף אמרו חרדה ויכול להיות שמאחוריה מתחבאת בעיית בויסות חושי. אבל הבעיה שלנו שאף פסיכולוג או רופא הסכים עם השני כל פעם האבחנה היייתה שונה לכן, הגעתי למצב שאמרתי לתת לזמן לעשות את שלו כדי לא לחשוף את הילד ליותר מדי רופאים ולבלבל לו את המוח. כהמרפאה המומחית בויסות אמרה לי שיש לו חרדה וזה לפי הסיטואציות שצפתה בו אם זה בבית ספר או בבית ובחוץ, כל התסמינים העידו שיש לו חרדה. ולמה אני מספרת את כל זה כי מאז שגיליתי שיש לבן שלי את החרדה נפל האסימון שבעצם לפי התיאורים גם לי יש חרדה. אני אישה בעלת השכלה גבוהה למדתי ועדיין לומדת לעוד תואר באוניברסיטה ושמתי לב שבעצם כל פעם שאני רוצה להציג משהו בכיתה אני מתחילה לרעוד, כפות הידיים מתחילות להזיע, דפיקות לב, קשיי נשימה לפעמים, גמגום כשאני מתחילה לדבר וכאבי בטן... הבעיה שאני לא מאלה שהולכות לרופא ולאו דווקא לרופא פסיכולוג אלא אפילו רופא משפחתי, אני אוהבת והייתי רוצה לקבל טיפול דרך טבעית כמו האם ישנם תרגילים מיוחדים שיכולים לעזור לי?
או קבלת תרופה בלי ללכת לרופא אולי משהו טבעי?
ושאלה אחרת שקשורה לבן האם זה בסדר שאני עוזבת בינתיים את הבעיה ואם זה חוזר ומחמיר לגשת לפסיכולוג?
אני מקווה שתוכל לייעץ לי דרך האתר ולעזור לי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין14/04/2011בואי נתחיל מזה שחרדה אינה מחלה ופסיכולוג אינו רופא... חרדה היא ביטוי (שכיח מאד) למצוקה נפשית; מה שמבדיל את החרדה מביטויים אחרים של מצוקה היא שהאדם החרד אינו רואה את הקשר בינה לבין גורמי המצוקה (ולכן גם מרגיש שמשהו "לא נורמלי" אצלו). הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית התנהגותית. לגבי משהו טבעי, שיחה היא הדרך הטבעית ביותר לטפל לאדם במצוקה; טיפול תרופתי אינו מומלץ שכן הוא רק מקל את התסמינים אך אינו מטפל בגורמי המצוקה. ובאשר לבן, הדבר תלוי בך - את יכולה להתייעץ עם פסיכולוג לגביו עכשיו או אם וכאשר הבעייה תחמיר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםמשה לסרי08/04/2011
שלום שמי משה נשוי + 2 לפני כ8 חודשים בעבודתי הרגשתי צמרמורת וקושי לנשום פינו אותי למיון עשו בדיקת סיטי מוח ללא חומר ולא נימצא משהו חריג (רציתי לציין
שהיו לי פחדים ממלחמת עופרת יצוקה( אני מבאר שבע)ומרעידת אדמה היתה בהאיטי)שוחררתי הביתה אחרי כמה ימים הרגשתי לחץ חזק בראש שלא יכולתי לזוז פינו אותי מהבית עם אמבולנס לבית החולים עשו לי סיטי מוח עם חומר ולא נימצא משהו חריג החליטו לעשות לי גם ניקור מותני נשארתי להשגחה שלושה ימים בבית החולים וגם בניקור מותני לא נימצא משהו חריג שוחררתי מבית החולים לאחר מכן הלכתי לאין ספור בדיקות (אקו לב אולטר לב אולטרסאונד לבטן טופלתי אצל ניורולוג) לאחר מכן ביקרתי גם אצל פסיכולוג הוא המליץ לי על ציפרלקס לא לקחתי (אני נגד תרופות) ומאז אני מנסה כל דבר להפחתת החרדה דיקור סיני.רפלקסולוגיה.טיפול הומופאטי. צמחיבאך.קורא מחשבות ממש כל מה ששמענו ניסתי וזה לא ממש עזר(דרך אגב אשתי תמכה ובדקה כל מיני טיפולים) כל בוקר אני קם בקושי אין לי חשק אפילו לקום מאז אני מפחד לעבוד מפחד להיות לבד כל יום אני עם תופעה חדשה לחץ בחזה רעידות בגוף כאבי בטן מחשבות אובדניות היום אחותי לקחה אותי לניורולוגית ספרתי לניורולוגית את כל הסיפור והניורולוגית החליטה לתת לי ציפרלקס מינון קטן וויטמינים כי ירדתי במשקל העניין הוא שאשתי גם נגד כל התרופות האלו ושמעה וקראה מהאינטרנט על התרופה (ציפרלקס) והיא נגד לי כבר אין הרבה ברירות נסתי את כל הדרכים הטבעיים וזה לא עזר המשפחה חשובה לי מה אני עושה???? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחדים - תגובה
ד''ר אודי אורן09/04/2011למשה שלום,
איני יכול לקבוע בברור ממה אתה סובל אבל סביר להניח שזה שילוב של PTSD וחרדות. אחרי כל כך הרבה בדיקות, קשה להאמין שיש לך בעיה שמקורה הוא פיזי. הטיפולים אותם ניסית לא הוכחו כיעילים לטיפול בחרדות.
אני ממליץ לך לפנות למטפל EMDR או למטפל קוגניטיבי - התנהגותי (שתי שיטות שהוכחו כיעילות לטיפול ב-PTSD ובחרדות). טיפול ממוקד מסוג זה יוכל להביא להקלה משמעותית בסימפטומים מהם אתה סובל.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)