פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• כאבי גב בזמן הכנה לבחינות
    בן
    02/06/2011

שלום אני סטודנט שנכנס לתקופת מבחנים,
    בכל פעם שאני מתחיל תרגול חומר לקראת הבחינה או במהלך בחינה (גם אם הבחינה בעוד שבוע) הגב תמיד נתפס, התפיסות בגב גורמת לעייפות גופנית ותחושת אי נוחות. לקחתי הפסקות בשביל להרגיע את הגב וזה לא עזר.
    מצבי המנטלי עדיין מסוגל להמשיך ללמוד בשקט ואין לי חרדות ומחשבות לגבי בחינות כמו ציונים, מצפה שאכשל, מחשבות שליליות וכו' וגם את בעיות בחיים אישיים אין לי בכלל.
    הולך לחדר כושר פעמיים בשבוע השנה ירדתי 16 ק"ג ומקפיד תזונה נכונה.
    אשמח מאוד לעזרה, כדי שאוכל להתרכז בשקט מבלי להשפיע את הגב.
    תודה רבה וחג שבועות שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב בזמן הכנה לבחינות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב בזמן הכנה לבחינות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    03/06/2011

לחץ נפשי אכן עשוי להתבטא כמתח או תפיסת שרירים שיכול גם להזיז חוליה בעמוד השדרה (דבר שהרמת משקל כבד לא תעשה בהכרח)... הוסף לרוטינת ההתעמלות שלך (במיוחד בהפסקות שאתה לוקח מהלימודים) תרגילים ספציפיים להרפיית וחיזוק שרירי הגב, השתמש בכרית אורטופדית לגב התחתון (או אפילו בכרית חשמלית המחממת ומעסה את הגב) ובתקופת הבחינות פנק את עצמך עם מספר טיפולי עיסוי (מסז') מקצועי. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד
    פחד
    02/06/2011

שלום,יש לי פחד מפני בליעה שהתחיל אתמול בערב.זה התחיל בפחד מבליעת כדורים(יש לי פחד מבליעת כדורים,אני מפחד להיחנק ולכן אני לא מצליח לבלוע את הכדורים),ועכשיו זה עבר לפחד מבליעת אוכל ואפילו שתייה.התחלתי להתעסק יותר מידי במנגנון הבליעה,ועכשיו כאשר אני אוכל זה נראה לי מוזר איך האוכל מגיע לבליעה,ולכן לפעמים אני פשוט לא מצליח לבלוע.אני מנסה,והאוכל לא נכנס.אני מרגיש כאילו הכל מלאכותי.כאילו זה לא טבעי.וגם כאשר אני בא לשתות אותה ההרגשה - איך זה יגיע לגרון?ואני מרגיש כאילו שאין לי כוח לגרום לזה להגיע לגרון,אני מרגיש שאין לי כוח יותר לאכול ולשתות כי זה מעייף אותי(אני כל הזמן חושב על זה וכבר התפתחה אצלי חרדה ואני מאוד מפחד עכשיו שאני אחנק בגלל הבעיות בבליעה האלה).
    יש לי ממש את הפחדלהיחנק,שפתאום האוכל או השתייה יברחו לי,וכתוצאה מכך אני אוכל בפחד ומה שקורה כתוצאה מכך הוא שבהרבה מקרים אני פשוט לא מצליח לבלוע את האוכל,רוב הזמן כן,אבל אני בחרדה נוראית.כל פעם כאשר אני ניגש לאכול אני מתחיל לחשוש שמא אני לא אצליח לבלוע או שאני אחנק,וכמובן שזה מה שקורה מרוב הפחד והחרדה שזה מה שיקרה...
    עכשיו החרדה הזו מתווספת לי על עודהרבה מאוד חרדות:פחד ממחלות נפש וממחלות פיזיולוגיות למיניהן(סכיזופרניה,פיצול אישיות שאני מפחד שיש לי,דה פרסונזליציה,הפרעת זהות מגדרית שאני מפחד שיהיה או שכבר יש לי,התקפי לב וכו'),חרדה שאני כל האנשים בעולם ושאני כל המקרים בעולם,ואז אני נזכר בפחדים של אחרים ובפחדים שהיו לי בעבר ומתחיל להרגיש שהם חוזרים לי וכו'.....

לקביעת תור
    סגירה
    פחד

הוספת תגובה

• פחד - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    03/06/2011

...וזאת בדיוק הסיבה שעודדתי אותך כבר מספר פעמים בעבר לגשת לטיפול. חבל שאינך מיישם עצה זו ובוחר להמשיך לסבול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא שאני לא רוצה לפנות לטיפול,זה

פחד
    03/06/2011

הדבר שאני הכי רוצה,אבל אם תשים לב יש לי חרדות שנמשכות מספר ימים ועוברות למספר שבועות,ואז חוזרות,ואני לא יכול ללכת לטיפול פסיכולוגי כאשר החרדות פתאום עוברות לבד אחרי שאני פורק את הכל בפורומים של חרדות.זה יותר מעין מחשבות כפייתיות כאלה(זאת הסיבה שאני כנראה סובל מOCD והיפוכונדריה).בנוסף לפי הבנתי יש פעמים רבות צורך בבליעת כדורים נוגדי חרדות ודיכאון,דבר שאני ממש לא מסתדר איתו ולא מצליח.
    אלה הסיבות שאף פעם בגללן לא פניתי לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה לפני הרצאה
    יעל
    02/06/2011

שלום רב,
    בעוד כמה ימים אני אמורה להרצות בפני פורום אנשי מקצוע מתחומי והתחלתי להרגיש חרדה ופחד מהאירוע - שאתעלף, שארעד, שדבריי לא יהיו מאורגנים ועוד.
    זוהי חוויה ראשונה עבורי - גם הפורום הנ"ל וגם החרדה העמוקה.

קרה לי בעבר שחששתי, אבל לא בכזו עוצמה. סמכתי על עצמי ועכשיו פחות בגלל אופי המפגש ופורום האנשים.

אני לא יודעת מה לעשות.... בבקשה עזור לי.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה לפני הרצאה

הוספת תגובה

• חרדה לפני הרצאה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    03/06/2011

חשוב שתביני שההתרגשות והלחץ שאת חווה הם טבעיים ונורמליים לגמרי בנסיבות שאת מתארת - ומסיבה זו חשוב ביותר שתתני להם לגיטימציה מלאה (ולא תראי בהם עדות לבעיה נפשית, למשל). היי פתוחה וחופשייה לגמרי עם ביטויי המתח (זאת לא בושה לומר לקהל השומעים שאת מתרגשת מאד ולכן קולך רועד או לבקש כוס מים...) פרדוקסלית, ככל שתתני לביטויי המצוקה יותר לגיטימציה - תרגישי פחות לחוצה על הבמה. אם אין די בעצות אלה, פני לשיחה אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מנסיוני, במקרים כמו שלך די בשעת שיחה אחת להוציא אותך לדרך כמו גדולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

יעל
    03/06/2011

תודה רבה על ההכוונה. אני עובדת על עצמי ומנסה להקטין את המחשבות הלא מקדמות וגם קבעתי פגישה עם מטפלת cbt
    מקווה שאתמודד בהצלחה.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שאלה
    02/06/2011

מה תופעות הלוואי של הקלונקס מלבד הנפשיות? כלומר הבעיות הפיזיולוגיות של הכדור.
    מה הנזקים הגופניים שיכול לגרום הקלונקס (נזק לכבד,לריאות וכדומה)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    03/06/2011

הנזקים הגופניים של הקלונקס מתוארים במקומות רבים באינטרנט בפירוט רב בהרבה מאשר אוכל להביאו כאן. פשוט חפש בגוגל "קלונקס" וקרא...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מה שעשיתי זה בסדר?
    שאלה
    02/06/2011

אני בחרדה מזה חודש מתקופת הבגרויות הקרשה.הרופא נתן לי 1.0 מ"ג קלונקס ואתמול,מאחר שלא נרדמתי הוספתי עוד 0.5 קלונקס.כנראה שהתמכרתי לזה אבל זה לא מדאיג אותי כי עוד מעט חופש גדול ולא תהיה לי שום סיבה להמשיך ולהשתמש בקלונקס. אבל שאלתי היא האם הכדור יכול לגרום לנזקים ארוכי טווח וכי עלי להפסיק אותו. (בלעדיו אני לעולם לא ארדם ופשוט אכשל במבחנים).יש לציין שאני די רזה ונמוך.הנתונים האלה מדאיגים יתר על המידה?

לקביעת תור
    סגירה
    האם מה שעשיתי זה בסדר?

הוספת תגובה

• האם מה שעשיתי זה בסדר? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    10/06/2011

שלום רב,
    אין ספק ששימוש לאורך זמן בקלונקס הינו ממכר.
    אני ממליץ לך לא להשתמש בתרופה מעבר למה שאתה מוכרח.
    איני מכיר מידע על נזקים ארוכי טווח. אנא התייעץ עם הרופא שנתן לך את המירשם.

לאחר תום תקופת המבחנים, אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי קצר וממוקד בחרדת בחינות שיוכל לעזור לך להתמודד עם מצבי לחץ מסוג זה שעוד יגיעו בעתיד.

טיפול התנהגותי - קוגניטיבי וטיפול EMDR הם הטיפולים שעליהם אני ממליץ.

בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוסט טראומה ע"י אריקסון היפנוזה
    אירית
    01/06/2011

אני מחפשת טיפול בפוסט טראומה ע"י אריקסון היפנוזה: האם היו בזה הצלחות? למי לפנות?

הוספת תגובה

• פוסט טראומה ע"י אריקסון היפנוזה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    02/06/2011

לאירית שלום,
    אני משער שלאגודה הישראלית להיפנוזה יש אתר באינטרנט.
    ככל הידוע לי היפנוזה אינה אחת הדרכים בעלות תמיכה מחקרית בטיפול בפוסט טראומה. EMDR וטיפול התנהגותי-קוגניטיבי מקבלים תמיכה גורפת.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה בלילה בהמשך לתשובה
    יהודה
    01/06/2011

תודה על התשובה והיחס.

מדוע בהתקף חרדה שהיה לי בלילה יש כאבי חזה? ראוי לציין שמייד שהתעוררתי בבהלה הכאב בחזה חלף אחרי שניות בודדות.

אשמח בבקשה לקבל עצה איך מייד שקורא לי דבר כזה להרגיע את עצמי שזה לא אירוע לבבי.

בן 31.5

תודה על הכול!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה בלילה בהמשך לתשובה

הוספת תגובה

• חרדה בלילה בהמשך לתשובה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    02/06/2011

ליהודה שלום,
    התקפי חרדה כוללים סימפטומים פיזיים שונים (אצל אנשים שונים).
    כאבים בחזה הם דוגמא אחת ממגוון עצום של סימפטומים סומטיים אפשריים.
    קשה לי לדעת מה יעבוד עבורך. אתה יכול לנסות: נשימות, תזכורת של "אני מכיר את זה מן העבר", שיחה פנימית שבה אתה עונה על שאלות כמו "איפה אני כרגע?", שיחה פנימית שאומרת "זאת תופעת חרדה שכוללת סימפטומים פיזיים", פעילות פשוטה כמו שתיית כוס מים וכו'.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה בלילה
    יהודה
    01/06/2011

שלום
    בן 31
    בשבוע האחרון אני סובל מחרדה בריאותית
    בתחילת השבוע עשיתי פעילות ספורטיבית ולאחר מכן היו לי כאבים בחזה
    נבדקתי עי הרופא וביצעתי אקג והכול ברוך ה יצא תקין והרופא אמר שזה שרירי חזה
    זה עדיין לא סיפק אותי ואני עדיין בחרדה וחושב על זה כול היום
    היום בלילה התעוררתי בבהלה עם כאבי חזה באמצע והזעה בראש
    הכאבי חזה עברו מייד שהתעוררתי ונבהלתי מאוד.

מה זה יכול להיות?

והאם סיפור כזה מצויי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה בלילה

הוספת תגובה

• חרדה בלילה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    01/06/2011

שלום רב,
    התופעה אותה אתה מתאר היא תופעה מצויה ביותר.
    סביר להניח שהיא תחלוף תוך מספר ימים. זכור שמדובר בלחץ/חרדה ולא בבעיה גופנית אמיתית.
    אם התופעה לא תחלוף או שזאת תופעה חוזרת, אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה אצל מטפל EMDR או מטפל התנהגותי - קוגניטיבי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה משתנה
    לירון
    31/05/2011

אני סובלת מחרדה שנים, התחלתי ליטול סיפרלקס לפני כמעט שבועים. הסימפטום של החרדה שלי השתנה מאז, הפסיכיאטרית אמרה שהחרדה יכולה להתגבר כתופעת לווי. אני לא מרגישה שהיא התגברה אבל כל פעם שאני מרגישה חרדה יש לי נימול בכל הגוף שלא היה לפני. גם כשאני לא בחרדה יש לי נימול וזה מאז נטילת התרופה. זה קורה כמעט כל יום, אם לא כמה פעמים ביום.
    האם יש קשר בין הדברים?
    ואם החרדה התגברה כתופעת לווי, כמה זמן זה בדרך כלל נמשך (התופעת לווי ההתחלתית?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה משתנה

הוספת תגובה

• חרדה משתנה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    01/06/2011

ללירון שלום,
    אני ממליץ לך להתייעץ עם הפסיכיאטר שלך בכל דבר הקשור לטיפול התרופתי.
    תופעת הנימול היא תופעה מוכרת הקשורה לחרדה וללקיחת תרופות נוגדות חרדה.
    התופעה צריכה לחלוף תוך מספר שבועות ואם לא, אנא פנה לפסיכיאטר.
    אני ממליץ לך בנוסף לפנות לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל EMDR או מטפל התנהגותי - קוגניטיבי המתמחים בטיפול בחרדות.
    טיפול פסיכולוגי המשולב בטיפול תרופתי נחשב לטיפול יעיל ביותר.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נהיגה
    אתי
    31/05/2011

שלום רב....
    אני נוהגת כבר כעשרים שנה רק בתחום העיר....ונמנעת מלנסוע בכבישים מהירים. עד עכשיו זה לא הפריע לי. לפני כחודשיים אימי חלתה בסרטן והייתי חייבת לנסוע מחוץ לעיר.
    כבר כמה פעמים שתוקפות אותי במהלך הנסיעה חרדות שמתבטאות בהזעה בידיים, לחץ נוראי ופחד שמשהו איום ונורא עומד לקרות. אני בת 40 ומעולם לא קרה לי דבר כזה.
    האם אני משתגעת? כשספרתי על כך לבעלי, משפחתי וחברותי הם לא התייחסו ברצינות ואמרו שזה יעבור..מה קורה לי??? זה מפחיד אך אין לי ברירה, אני חייבת לנסוע ולסעוד את אימי..האם אני מסוכנת לציבור? מה עושים כדי להפחית את החרדה???

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נהיגה

הוספת תגובה

• חרדת נהיגה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    01/06/2011

לאתי שלום,
    את לא משתגעת אלא סובלת מהפרעת חרדה נפוצה (פובית נהיגה).
    כאשר אדם הסובל מפוביה נאלץ להתמודד עם גורם הפחד, מתעוררת לא פעם תגובה קשה בדמות התקף חרדה (פניקה).
    אינך מסוכנת לציבור אך אין ספק שנהיגה במצב חרדה היא בעייתית הן לנהג והן לסביבתו.
    אני ממליץ לך בחום לפנות לטיפול ממוקד בבעיה ממנה את סובלת. כל מטפל התנהגותי - קוגניטיבי ו/או מטפל EMDR יוכל לעזור לך.
    תוכלי למצוא מטפלים כאלו באתר אי"טה או באתר עמותת EMDR - ישראל.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    דני
    31/05/2011

שלום,

אני בן 32 משקל 77 גובה 1.75

ביומים האחרונים הייתי בחרדה ודיכאון כי היו לי כאבים בחזה.

נבדקתי אצל הרופא והכול תקין ברוך ה כולל אקג

ביומיים שהייתי בחרדה לא אכלתי וירדתי קצת במשקל.

עכשיו שאני מרגיש שיצאתי מהחרדה והדיכאון התיאבון עדיין לא חזר לי ואני לא רוצה לאכול אפילו משהו שטעים לי.

האם זה מצוי סימפטום כזה?

ואשמח לקבל עצה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    01/06/2011

שלום רב,
    מתוך הפרטים המעטים שנתת ברור כי הסימפטומים מהם אתה סובל קשורים לתגובת חרדה/דכאון.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול אצל מטפל EMDR או מטפל התנהגותי - קוגניטיבי שיוכל לעזור לך להתמודד עם הקושי הנוכחי, ולעזור לך למנוע מצבים כאלו בעתיד.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה וספורט
    יוסף
    30/05/2011

שלום שמי יוסי בן 16 סובל מי חרדות ,ויש לי כאבי חזה וכל מיני זרמים בגב עברתי א.קג פעמיים יצא תקין אבל יש לי דופק מהיר במנוחה 120 והדופק מאוד חזק אפשר לראות אותו דרך החולצה ואני מאוד רוצה לעסוק בספורט ולרוץ כי מאז שיש לי חרדות כבר 8 חודשים אני מפחד לעסוק בספורט ולרוץ כי הדופק שלי מאוד מהיר וחזק ואני מפחד שבזמן הריצה הוא יגיע לדופק כלכך מהיר שאולי זה יפגע בי

האם דופק של 120 במנוחה יכול לפגוע בי בזמן ריצה כלומר התקף לב או משהוכזה? (יש לציין שאני לא מעשן או שותה ואני לא בחור מלא )

האם דופק חזק מאוד עד כדי קח שאני רואה אותו דרך החזה מסוכן?

והאם הזרמים שיש לי בגב בצד שמאל קשור לחרדות?

תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה וספורט

הוספת תגובה

• חרדה וספורט - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    01/06/2011

שאלת אותי את אותן שאלות ב-12 לאפריל, יוסי - ותשובתי מאז לא השתנתה... להזכירך, שאלת: שמי יוסף ואני בן 16. אני סובל מחרדה תמידית כרונית, זאת אומרת שאני כל הזמן בחרדה עם דופק גבוה 110-120 ויש לי כמה שאלות דחופות.
    א)האם אפשר לעשות ספורט בזמן החרדות ,ועם כן, אז זה פוגע בלב או בגוף?
    ב)האם עם דופק גבוה שכזה אפשר לקבל התקף לב.?
    ג)בן אדם שבחרדה זה אופייני שירגיש כל מיניי זרמים בגב העליון בצד שמאל וכאבים בחזה עלי לציין עברתי בדיקת א.ק.ג והולטר לב ואקו לב ויצא תקין.
    ותשובתי, שוב:
    א. לא רק שאפשר לעשות ספורט בזמן החרדות אלא שמומלץ לעשות ספורט - הפעילות הספורטיבית אינה פוגעת בגוף או בלב אלא מכניסה אותם לכושר ודווקא מפחיתה את החרדה! ב. עם דופק של 120 אין מצב שתקבל התקף לב. ג. כן. ד. ניתן להיפטר מהחרדה באמצעות טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    היי
    28/05/2011

החרדה חזרה.הפעם זה שוב פעם מהזהות המגדרית.נזכרתי בפחד שלי מה"מחלה" הזו פעם.בגלל ששמעתי שיר של דנה אינטרנשיונל,התחלתי לפחד מזה וקראתי על הסימפטומים של זה מרוב הפחד.פתאום התחלתי כאילו להציב את הסימפטומים של המחלה על עצמי,ועכשיו אני פתאום מרגיש שכאילו זה באמת קורה לי.אני מאוד חושש שזה יקרה לי,ושאני יהיה כזה,ובגלל זה אני מרגיש לחץ מהיותי בן(אגב זה התחיל אתמול).מה שקורה הוא שפתאום יש לי הרגשה שאני כביכול לא שייך לעצמי,שאני הפוך מהיותי בן,ושרק להיות בת יהיה לי טוב.ואז אני מדמיין את עצמי בתור בת,ופתאום אני מרגיש כאילו שאני רוצה,למרות שאני מאוד אוהב להיות בן.אבל החרדה מזה היא גדולה מאוד:אני מרגיש את התחושה הזו שאני "כלוא" בתוך הגוף שלי ושאני חייב לצאת ממנו.
    והבעיה כאן היא שאני פשוט מרגיש שזה קורה לי, אני פשוט מרגיש כאילו שאני באמת רוצה להפוך לבת ושאני לא אוהב את היותי בן.אני ממש מרגיש את זה חזק,כאילו שאני לא שייך לגוף שלי.וזה התחיל מחרדה מה"מחלה" הזו,מאתמול בערב.כאשר יש לי את התחושה הזו,ועוברת לי המחשבה שאני אהפוך לבת או שאני כבר בת,אני מרגיש כאילו בא לי,כאילו מתחשק לי ויתאים לי עכשיו להיות בת(למרות שבפועל אני יודע שזה לא באמת כך,כי אני אוהב להיות בן וכיף לי עם זה,פשוט בגלל החרדה והמחשבות אני מרגיש שהכל קורה לי).אגב,כשאני שוכח מזה,אז זה עובר.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    29/05/2011

פנה לפסיכולוג המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחצי דם קשורים ללב
    יוסף
    26/05/2011

1. האם לחצי דם גבוהים מצביעים על בעיה בלב?
    2. האם לחץ דם תקין מצביע על לב תקין? בלי שום בעיות או הפרעות?

לקביעת תור
    סגירה
    לחצי דם קשורים ללב

הוספת תגובה

• לחצי דם קשורים ללב - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    28/05/2011

1. לא. בדרך כלל אין קשר בין השניים. 2. לאו דווקא. יש אנשים עם בעיות לבביות ולחץ דם תקין וההיפך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת חנק
    נועה
    26/05/2011

שלום רב,שמי הוא נועה ואני סובלת מחרדת חנק.כשאני אוכלת פירות,ירקות או כל מאכל עם קליפה הוא לא נבלע לי ואני ישר ממהרת לירוק אותו.הייתה תקופה שדברים נתקעו בגרון אחרי כל דבר שאכלתי וישר נלחצתי ותכננתי את מותי.החרדה הזאת התחילה לא מזמן ואני פוחדת שהיא לא תיפסק.מה עליי לעשות בשביל להפסיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת חנק

הוספת תגובה

• חרדת חנק - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    28/05/2011

...לפנות למספר פגישות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה