פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• צריך עזרה דחוף !
    שאלה
    17/05/2011

שלום.
    אני בן 17 ואני בתקופה נורא מלחיצה של בגרויות.
    מזה שבועיים שאני לא ישן כל הלילה.המחשבה שלא ארדם ואבוא תשוש לבית ספר או למבחן רק יותר מלחיצה אותי וגורמת לי לחרדות,אני עייף כל היום וגם בשעות היום כשאני מנסה לישון לא מצליח. אני ישן מקסימום שלוש שעות בלילה ואם אני נרדם מתעורר ביקיצה מוקדמת.ניסיתי תרופות טבעיות לשינה וכלום לא עזר.זה עלה לי במחיר שניגשתי לבחינת בגרות והגשתי טופס ריק (ואני תלמיד די מצטיין,אפשר לומר).
    לאחר מאמצים רבים הרופא הביא לי כדורים של לוריוון.
    אז ככה:
    תופעות הכדור לא יכולות לגרום לעייפות וחוסר ריכוז גם אחרי שאתעורר בבוקר למבחן?
    האם דווקא התרופה הזאת מומלצת מכל התרופות?
    לאיזה תקופה את ממליצה לי לקחת את התרופה? כי נשארו לי עוד חודש וחצי של מבחנים ולא נראה לי שאשרוד בלי הכדורים.אשמח אם תענו לי בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה דחוף !

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריך עזרה דחוף ! - תגובה

ד''ר אודי אורן
    18/05/2011

שלום,
    ממליץ לך לעשות את הדברים הבאים:
    פעילות פיזית קצרה 2-3 פעמים ביום כולל כשעתיים לפני שאתה הולך לישון.
    5-10 דקות של נשימות שקטות ללא פעילות (מדיטציה) X 3 פעמים ביום.
    הפסקת כל פעילות לימודית כשעה לפני השינה.

איני יכול לציין איזה תרופה עדיפה.
    אני מציע לך לנסות ולראות את יעילותה ואם יש בעיה לחזור לרופא.
    ממליץ לך לקחת את הכדורים לתקופה שאתה זקוק להם.

בתום המבחנים אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד (EMDR או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי) מכיוון שיש לך עוד מבחנים רבים בחייך.

הרבה בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות מוזרות
    דני
    17/05/2011

שלום,
    בני בן ה 16.5 כבר קרוב לשנה לא הולך לבית הספר.
    הבעיה היא שזה לא רק בית הספר, הוא כמעט ולא רוצה לצאת מהבית. רוב הזמן במחשב.
    ניסינו לקחת אותו לטיפול , אך גם בזה הוא לא משתף פעולה.
    פעם לקחנו אותו ממש בכוח, אז הוא שם סוודר על הראש שלא ייראו אותו ולא היה מוכן לצאת מהאוטו. התופעה הזו של לכסות את הראש חוזרת לא פעם כשלוחצים עליו לצאת מהבית.
    בכלל יש לו רגישות גדולה למראה שלו - בהתחלה עטן שלא יוצא בגלל פצעים, אבל קיבל רקוטאן ועכשיו כמעט ואין לו פצעים.
    לפעמים הוא מתלונן שהוא לא יוצא כי השער שלו לא מסודר.
    בעיה גם שקשה לאבחן אותו ממש, כי אינו משתף פעולה. מה שכן הוא מוכן להתאשפז, אבל אנחנו לא רוצים, כי זה לא נראה הגיוני, כי בבית בד"כ הוא מתנהג בסדר.
    הוא החל לקבל פריזמה לפני מספר חודשים, כי אבחנו גם דכאון, אבל היפור הוא מועט מדי.
    האם התופעה הזו של כיסוי ראש יכולה להיד על BDD ?
    מה אתם ממליצים ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות מוזרות

הוספת תגובה

• חרדות מוזרות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    18/05/2011

לדני שלום,
    אין ספק שמצבו של הבן מדאיג.

אני ממליץ בחום למצוא מטפל שיסכים להגיע הביתה ולהתחיל בטיפול (אם אתם לא מצליחים להביא אותו לטיפול).

יש אפשרות שמדובר ב- BDD אבל קשה מאד - על סמך המידע שנתת - לדעת בבירור.

בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלוםם..חזרה לי חרדה מאוד קשה ואני
    עזרה דחוף
    16/05/2011

רוצה התייעצות וקצת לפרוק את הכל,אתם כבר מכירים אותה ממני כי כתבתי לכם עליה לפני כמה שבועות,אמרתם לי לפנות לייעוץ אבל אני לא יודע איך הדבר יועיל.אז זה הפחד הנוראי מפיצול אישיות.כמו שאמרתי אז,אני ממש ממש מפחד מהמחלה הזו והסימפטומים שלה,ובנוסף ממש מפחד שיש לי אותה,כי יש לי משהו ממש מוזר שלא אמור להיות לאדם רגיל ולכן אני גם מרגיש שונה ומוזר מאוד.
    יש לי חרדה מאוד גדולה,פחד אדיר,התחלתי ממש לפחד להיות עם עצמי לבד,לא רוצה להיות יותר לבד,רוצה להיות עם מישהו,לפעמים גם לא בא לי להיות בתוכי מרוב הפחד וההרגשות המוזרות שלי.
    והנה תיאור של ההרגשה,עד כמה שאפשר:
    שוב פעם אני כמעט בטוח שיש לי פיצול אישיות.תקנו אותי אם אני טועה.אני כל הזמן מרגיש שאני שתי דמויות.כל הזמן.ההרגשה הזו התחילה מכך שאני תמיד עושה עם עצמי שיחות,מדבר עם עצמי,מתייעץ עם עצמי,משוחח,מתווכח עצמי.כאשר אני נתקל בבעיה או בפחד שאני לא מצליח להבין את מקורם אני מנסה ביחד עם עצמי לפתור את הדבר על-ידי כך שאני כביכול מספר לעצמי את זה בלב או בקול,ואז חושב מה לעשות ועונה לעצמי(לפעמים גם עונה לעצמי בגוף שני מתוך הרגל כבר),ולפעמים אני גם רוצה לעשות פעולה כלשהי(ללמוד משהו או להתאמן וכו')אז אני אומר לעצמי עכשיו אני עושה את זה ומתאמן ומרגיש ממש כאילו אני אומר לחבר את זה.לפעמים אני גם אוהב להתווכח לגבי דברים,ואז יש לי בתוך הגוף כביכול שתי דעות.זה רוב הזמן היה ככה,אך לא הייתה לי שום הרגשה רעה.עכשיו פתאום הגיעה לי הרגשה נוראית שבעצם הדעה השנייה ומי שאני מתייעץ איתו(שזה אני) הוא בעצם דמות אחרת,כביכול חבר בתוך הגוף.עכשיו אני כל הזמן מרגיש ממש מוזר,שונה מאחרים,פתאום מוזר לי להיות עם אנשים אחרים(כי אני מרגיש שאני בעצמי שתי דמויות,פתאום אני מרגיש כאילו הכל השתנה,שעל הגוף שלי שולטת עוד דמות חוץ ממני,ממש הרגשה חזקה וברורה).כאשר אני לבד אני מרגיש לפעמים שכל הפעולות שאני עושה באותו רגע אינן שייכות אליי,אלא לדמות השנייה או שהגוף שלי מחולק ביני לדמות השנייה(מעין הרגשה של דה פרסונליזציה,שכאילו זה לא מה שאני עושה לא שייך לי).כאשר אני מסתכל במראה אני מרגיש כאילו זה אני וחבר שלי מבחינת ההרגשה.לפעמים פתאום אני נתקף חרדה מהדברים האלה כי כאשר אני לבד אני מרגיש הרגשה חזקה שיש בתוכי דמות שכביכול "שולטת עליי" ועושה איתי את הפעולות ואז אני ממש מפחד.למשל כאשר אני לבד אני ממש מדבר עם עצמי,שר,ומתנהג בדיוק כאילו יש איתי חבר והכל בגלל ההרגשה הזו,זאת אומרת שאני תמיד מרגיש אותה כאשר אני לבד,ולא משנה כמה אני אכתוב,אני מרגיש שאין טעם לכתוב כי אני פשוט מרגיש שזה חלק ממני,שהגוף שלי מחולק בין שתי דמויות,שיש בתוכי עוד דמות,עוד חבר,עוד מישהו.אך בדרך-כלל כאשר אני עם חברים,משפחה זה עובר.לפעמים קשה לי להגיד אני בגלל זה וכשאני מדבר עם "אנשים אמיתיים" אני מרגיש מוזר כי אני מרגיש שיש לי גם דמות בתוך הגוף.השימוש בגוף שני נובע מההרגשות האלה,זה כבר הרגל..

הוספת תגובה

• שלוםם..חזרה לי חרדה מאוד קשה ואני - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    17/05/2011

אין בעיה שתפרוק כאן את הכל, מתי שתרצה... עם זאת, לגבי ההתייעצות נראה לי שמיצינו, חביבי. קרא בתשובותינו הקודמות ובהצלחה בטיפול!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי אז אני חייב להוסיף עוד משהו

עזרה דחוף
    17/05/2011

חשוב בבקשה תעירו על זה.אני לא פונה לטיפול מהסיבה הפשוטה שאני מרגיש כאילו זה באמת כזה,כלומר זה נובע מתוכי ואני מרגיש שזה באמת קורה לי,ממש אני מרגיש כאילו אני בהתקף פסיכוטי,שזה אני בטוח בדברים האלה בתוכי.עכשיו אני לא יודע איך טיפול יועיל לי,אם אני מרגיש בתוכי שאני באמת עם הדמות הזו ושאני משלים עם זה שהיא נמצאת בתוכי,שאני נלחם איתה נגד כל העולם,ולמשל כאשר אני מדבר עם אנשים אני פתאום מרגיש כאילו אני מסתכל עליהם בצורה מוזרה כי הדמות הזו כביכול לא מכירה בני אדם אז היא שואלת מה הם רוצים ואז אני עונה לה ואומר לא יודע,כאילו שאני משתף איתה פעולה.כאשר אני מסתכל במראה עוברת לי המחשבה שזאת הדמות השנייה שבעצם אומרת לי "אם לא תשמע למה שאני אומרת לך אני אפגע בך" ואני מרגיש כאילו זה באמת קורה,כאילו היא באמת מאיימת עליי.לפעמים אני גם מרגיש ששיש בתוכי שתי דעות,שהדמות השנייה חושבת בדיוק ההפך ממני.בנוסף אני לפעמים מרגיש כאילו הדמות הזו משתלטת עליי,אני ממש מרגיש כאילו לא רק אני עושה את הפעולות אלא עוד מישהו.
    אתם מבינים...?
    לפעמים קשה לי להגיד בתוכי "אני" בגלל זה,זאת הבעיה.
    יש חרדות ויש מחשבות,אבל עיקר הדבר שעושה רע זאת ההרגשה,שאני מרגיש כאילו זה באמת קורה לי וכאילו אני באמת חושב ככה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי אז אני חייב להוסיף עוד משהו - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    18/05/2011

מה לא ברור עם "לגבי ההתייעצות נראה לי שמיצינו, חביבי. קרא בתשובותינו הקודמות ובהצלחה בטיפול!"?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בטוח יעזור לי?

עזרה דחוף
    19/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בטוח יעזור לי? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    20/05/2011

כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים וחרדות
    כוכבית
    15/05/2011

כבר כמה שנים סובלת מפחדים ומחשבות שליליות וזה רק הולך ומחמיר

אני בת 27 אמא ל-3 ילדים וכל היום דואגת!

כל כאב אני חושבת ישר על הכי גרוע...

טלפון מהבית ספר, אני חושבת שמתקשרים להודיע משהו רע שקרה

אני מחביאה משחקים עם חלקים קטנים שמא יבלעו,

אני רוצה להשתנות! חשוב לי בשביל הילדים שלי כי זה ממש קשה! אני לא מצליחה להנות מהם כי כל היום חוששת שיקרה משהו רע חלילה

מה הפתרון?

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים וחרדות

הוספת תגובה

• פחדים וחרדות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    15/05/2011

לכוכבית שלום,
    הפתרון הוא לפנות לטיפול. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי וטפול EMDR יעילים בשינויים הקשורים ללחצים וחרדות. הם משנים את הדרך בה אנו חושבים על דברים, ואת הדרך בא אנו מגיבים למצבים מלחיצים.
    ממליץ לך לקבל עזרה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכולם....
    מוטי
    15/05/2011

קודם כל אני רוצה להגיד לכם שאני פעם ראשונה מתכתב בפורום הזה וקראתי המון דברים שדברו אליי כמעט ואשמח לקבל את העזרה ואת ההצעות של כולם ...אני סובל מהתקפי חרדה קרוב לשנה וזו הרגשה מאוד קשה ובפעם הראשונה שקרה לי אני חשבתי שזהו אני מת עכשיו נורא פחדתי לא ידעתי מה קורה ואחרי זמן קצר ההרגשה הזו חלפה וזה קרה שוב ושוב עד כדי כך הזמנתי אמבולנס הביתה ושעשו את כל הבדיקות אמרו שאתה בסדר אין לך כלום ...אמרתי מה זה אין לי כלום אני מרגיש שאני מת עד שהבנתי שזה התקפי חרדה את האמת זה מאוד קשה וכל פעם שקורה אני מרגיש אותם רגשות והכי קשה זה שאני חושב שאני מת עוד שניות..אני רוצה להיפטר מהרגשות האלה לא יודע מה לעשות באמת זה נורא קשה גם כן משפיע על כל מי שמסביבי כבר אין לי כוח אין.....תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכולם....

הוספת תגובה

• שלום לכולם.... - תגובה

ד''ר אודי אורן
    15/05/2011

למוטי שלום,
    בקשת עזרה היא צעד ראשון להתמודדות עם חרדות. קשה מאד לעשות זאת לבד.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול כדי למנוע את השתרשות הבעיה והמשך השפעתה עליך ועל הסובבים אותך. הטיפולים המומלצים הם EMDR וטיפול התנהגותי - קוגניטיבי. תוכל למצוא מטפלים המתמחים בהם בקופות החולים, באתר אי"טה ובאתרי עמותת והמרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת בחינות
    ארז מרגלית
    15/05/2011

קצת לא קשור (ואולי לא יפה אבל..)
    אני סטודנט לתואר ראשון ובעקבות חרדת בחינות שיש לי אני עושה את הסמנריון שלי על חרדת בחינות כי שאוכל לחקור לעומק את התופעה אבל לא מצליח למצוא חומר עדכני על הנושא.. אם למישהו יש חומר או מאמרים אני ישמח לקישור או הפנייה
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת בחינות

הוספת תגובה

• חרדת בחינות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    15/05/2011

לארז שלום,
    הרשת עמוסה לעייפה בחומרים על חרדת בחינות/מבחנים, test anxiety
    חפש בגוגל.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    עדי
    11/05/2011

האם אפשר לצאת מחרדות,מתחושה שכל הזמן רע לך ומפחד,רק דרך פסיכולוג וכל מיני תכשירים טבעיים? או שחייב כדורים?

אני ממש בחרדת פחד כבר חודשיים ולא מרגישה הקלה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    11/05/2011

לעדי שלום,
    מכיוון שאיני יודע עלייך דבר, קשה לי לענות תשובה שממוקדת בך, אבל באופן כללי לא חייבים לקחת כדורים כדי להתגבר על חרדות. יש אנשים שנזקקים לתרופות כדי להתגבר על חרדה, ויש רבים אחרים שטיפול פסיכולוגי ממוקד (כמו EMDR או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי) מספיק כדי לעזור להם להתגבר על החרדות ולחזור לתפקוד רגיל.
    אם את בטיפול פסיכולוגי כחודשיים ואת לא מרגישה הקלה כלשהיא, דברי עם הפסיכולוג שלך על כך. תשאלי אותו איך הוא רואה את התהליך של הטיפול, האם הוא רואה התקדמות, מה הפרוגנוזה לפי דעתו, והאם הטיפול מנסה לעזור באופן ממוקד בהתמודדות עם החרדדה, או שזה טיפול כללי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל
    שני
    10/05/2011

שלום
    שלשום התחלתי טיפול ברסיטל
    ומהבוקר מלוות אותי לעיתים תחושות של דופק מהיר מאוד וסחרחרה
    זה קשור לנטילת הכדור?
    דרך אגב מותר לחצות כדור רסיטל?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל

הוספת תגובה

• רסיטל - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    10/05/2011

לפי תיאורך, יש קשר בין השניים. צור קשר עם הפסיכיאטר שרשם לך את התרופה והתיעץ איתו בעניין זה. וכן, מותר לחצות כדור רסיטל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי יש לי משהו שמאוד מטריד אותי
    בן 30
    09/05/2011

כל הזמן לפניי שיש לי משהו (יום הולדת או רעיון עבודה או מסיבה) אז אני מאוד לפניי זה בלחץ במתח בחרדה אני יום לפניי זה לא ישן לא אוכל חושב תמיד מה יהיה למשל עכשיו זה קורה לי לפניי מסיבות עצמאות שאני יוצא מאתמול אני בלחץ ומתח לא אוכל מת מעייפות ולא נירדם מה לעשות?? אני לוקח סוליאן אבל זה לא עוזר זה מאוד מאוד מטריד ומשגע אותי כבר המון המון שנים תודה רבה

הוספת תגובה

• הי יש לי משהו שמאוד מטריד אותי - תגובה

ד''ר אודי אורן
    10/05/2011

שלום רב,
    אתה מתאר תבנית ארוכת שנים של מתח וחרדה מפני ארועים שמלחיצים אותך.
    מכיוון שלסוליאן יש תופעות לוואי שונות אני מציע שתתייעץ עם הפסיכיאטר העוקב אחרי מתן התרופה. אם לא מדובר בתופעת לוואי אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה בטיפול ממוקד בחרדות. מטפלים התנהגותיים קוגניטיביים ומטפלי EMDR יוכלו לעזור לך להתמודד עם הבעיה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך איפה אני

בן 30
    11/05/2011

יכול למצוא חינם מטפלים התנהגותיים קוגניטיביים ומטפלי EMDR ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך איפה אני - תגובה

ד''ר אודי אורן
    11/05/2011

שלום,
    אני מבין שאתה מחפש טיפול בחינם. אתה יכול לנסות מטפלים בשירותי בריאות הנפש של משרד הבריאות. לרוב קופות החולים יש שירותי בריאות נפש.
    מטפלים בתשלום תוכל למצוא באתר של אי"טה או באתר של עמותת EMDR ישראל. כמו כן תוכל להתקשר לטלפון של המרכז הישראלי ל- EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך אבל אני

בן 30
    12/05/2011

מטופל אצל פסיכולוג וזה לא ממש עוזר לי מה זה EMDR? ואיפה אני יכול למצוא כזה בחינם? אשמח לטל של מקום כזה ולדעת מה זה EMDR תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך אבל אני - תגובה

ד''ר אודי אורן
    12/05/2011

שלום,
    ממליץ לך לנהל שיחה פתוחה עם הפסיכולוג שלך לגבי מה שקורה בטיפול.
    לא בטוח שתוכל למצוא את הטיפול בחינם אבל אתה יכול לנסות במקומות שהיזכרתי במייל הקודם. באתר של עמותת EMDR ישראל תמצא הסבר מפורט.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך תן לי בבקשה שוב תמייל

בן 30
    14/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך תן לי בבקשה שוב תמייל - תגובה

ד''ר אודי אורן
    15/05/2011

שלום,
    אני לא מבין את הקשה. חפש בכל המיילים הקודמים שכתבתי לך שמופיעים באתר.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה אחרי ארוע מוחי
    עירית
    06/05/2011

בעלי עבר ארוע מוחי לפני כחודש ומזה כשלושה שבועות לוקח ציפרלקס אותו התחיל לקבל בבית החולים. בעוד כשבוע אמור להשתחרר מבית החולים. מי איש המקצוע אשר אמור לעשות הערכה ו/או לקבל החלטה לגבי המשך שימוש בכדור זה או הפסקתו. ו/או מעקב אחרי האישפוז. כמו כן לא נעשה כל אבחון או בדיקה או התיחסות ומעקב לתופעות והשפעת התרופה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה אחרי ארוע מוחי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    07/05/2011

פסיכיאטר. בעלך אמור להיות במעקב של נוירולוג ופסיכיאטר, בשלב זה בבית החולים בו הוא מאושפז, ומאוחר יותר, בקופת החולים. כאשר ישתחרר, אני ממליץ לבעלך לפנות במקביל גם לטיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה ודיכאון בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה והחלמה מלאה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה?
    עדי
    05/05/2011

שלום רב,שמי עדי בת 30,לפני חודש עברתי תקופה לא טובה מבחינה בריאותית היה לי כאבים בבית חזה,ולאחר בדיקות מגוונות התשובה של MRI היתה לסיכום רושם של תהליך דלקתי כלשהו לא זוכרת בדיוק,מאז אני בפחד תמידי כל דבר שכואב לי אני נתקפת פחד שאולי יש לי מחלה,אני כבר באי שקט תיגדי,אני לפעמים לוקחת לורייון שקצת עוזר ,יש לי לפעמים תחושת לחץ בשד,זה נורמלי?האם זה חרדה?
    אני כבר לא מתפקדת, אני כל הזמן בפחד.
    למי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה?

הוספת תגובה

• חרדה? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    05/05/2011

לעדי שלום,
    התגובה שאת מתארת היא תגובה טיפוסית של אדם שחווה ארוע מלחיץ/מפחיד/טראומטי. כל דבר שמזכיר לך את הארוע גורם לתגובות שאיפיינו את הארוע עצמו, למרות שהארוע כבר הסתיים.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול ממוקד בחרדה שיוכל לעזור לך בסבירות גבוהה ביותר להתגבר על החרדות, ולהחזיר אותך למצב של תפקוד רגיל.
    הטיפול המומלץ הינו EMDR ו/או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
    תוכלי למצוא מטפלים באזור מגורייך דרך המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורות
    עינת
    04/05/2011

בעקבות ניתוח ראש שעברתי להסרת מנינגיומה, סובלת כשנה מחרדה. לאחרונה התחלתי טיפול פסיכולוגי ואיני נוטלת תרופות פסיכיאטריות. בזמן האחרון סובלת מאוד מסחרחורות או יותר נכון מתחושת שיוט שמלווה אותי כל היום. כמו כן, בזמן הליכה מרגישה כאילו הדם אוזל לי מהגוף ותחושת עילפון. הייתי אצל רופא עיניים, אא"ג, בדיקות דם כלליות טובות (בלוטת התריס שלי קצת לא מאוזנת כרגע אך הסחרחורות התחילו הרבה לפני), CT שעברתי לא ממזמן תקין. רציתי לדעת האם אלה חלק מתסמיני החרדה מכיוון שאני מאוד לחוצה וכבר לא יודעת מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורות

הוספת תגובה

• סחרחורות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    05/05/2011

את מתארת תסמינים קלאסיים של חרדה. העלי את הנושא בפגישה עם המטפלת - בטיפול נכון (ההתערבות המומלצת היא טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית) ניתן להיפטר מהתסמינים בתוך מספר פגישות לא רב. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 7 עם תגובה קיצונית בזמן חרד
    מיכל
    02/05/2011

שלום רב,
    אני פונה אליכם לאחר בוקר קשה עם הילדה בביה"ס ולהלן הדברים: ילדתי בכיתה א', ילדה חברותית, חכמה מאוד, מסודרת, נבונה ובעלת כל כך הרבה תכונות טובות.
    בשנתיים האחרונות החלה בתגובות מאוד קיצוניות לדברים מסוימים לדוגמא: פעם בכמה חודשים מתעוררת מזיעה בלילות מסיוט ומאוד קשה להרדים אותה אח"כ, בתקופה האחרונה אינה מוכנה לישון לבד במיטה ומגיעה כל לילה למיטת ההורים תוך שהיא מחבקת אותי חזק, מיום שישי לקראת יום השואה ולאחר שהמורה חשפה תכנים של יום השואה (הבנתי מהמורה שהיא מודעת לבעיה שלה והיא לא חשפה יותר מידי פרטים) אך הילדה הגיבה בבכי ורעידות בגוף ומאז היא חוששת להגיע לביה"ס ביום השואה ומפחדת שידברו על זה, הבוקר עמדתי שעה שלמה וכולם ניסו לשכנע אותה להכנס לכיתה והיא פחדה מהיום הזה, מהסיפורים, הבטיחו לה שהיא לא תרד לטקס ולא יספרו סיפורי שואה והיא עדיין בכתה והתרגשה מאוד. היו מקרים שמורה סיפרה סיפורים על מלחמות, ילדים נכים לדוגמא המורה סיפרה על ילד שנפגע מקפצונים של פורים והילדה מאוד רעדה מלחץ.

זה קורה רק כשחושפים אותה לסיפורים ופחד בלילה. במשך היום היא ילדה שמחה, משחקת, מבקשת כל הזמן חברים אומנם ביישנית אבל נראית מצוין.

מה עושים? איך מטפלים? האם אני צריכה לקחת אותה לשיחות אצל פסיכולוגית?

תודה רבה.
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• ילדה בת 7 עם תגובה קיצונית בזמן חרד - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    03/05/2011

כן. פני לפסיכולוגית המטפלת בחרדות אצל ילדים, רצוי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (אין מדובר ב"שיחות" בכל מקרה אלא בשילוב של הנחיית הורים עם משחק טיפולי עם הילדה.) בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרד לקבל את המחלה של אמא
    רונן
    02/05/2011

אני בן 27 בריא לא היו לי בעיות שינה
    בשבועיים האחרונים אני לא מצליח להרדם
    חשוב לציין שעוברת עליי תקופה לחוצה יש לי אמא שחולה בסכיזופרניה
    ובשבועיים האחרונים מצבה התדרדר עד כדי אישפוז
    מאז אני חרד שאני גם יכול לקבל את המחלה וזה משפיע על שנתי
    ניסיתי כדור שינה זודורם (שהגיע אליי לא דרך רופא) אך גם איתו אני מצליח להרדם כמה שעות וקם
    אני עם דפיקות לב חזקות לפני השינה ופחד שמה אני משתגע ותגרם לי המחלה של אימי
    מה עושים במצב כזה?
    חסוב לציין שבתקופה זו סובל מכאבי בטן בחילות כאבי ראש ול מסוגל לתפקד בצורה טובה בעבודה אני חייב עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    חרד לקבל את המחלה של אמא

הוספת תגובה

• חרד לקבל את המחלה של אמא - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    03/05/2011

פנה למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מלידה
    חגית
    01/05/2011

תאריך הלידה שלי הוא בחודש הקרוב זהו הריון ראשון ואני ממש חרדה שהלידה תסתבך,שלא אוכל לעמוד בכאב, כשאני לחוצה וזה כבר קרה כמה פעמים במשך ההריון ,
    הדופק ממש משתולל וממש קשה לי לנשום . ויש לי גם פחד מהתעלפות שכבר חוויתי במהלך ההריון,
    כל פעם שאני מרגישה לא טוב אני נכנסת לחרדות.
    מה עלי לעשות איך אוכל להתמודד עם זה בזמן הלידה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מלידה

הוספת תגובה

• חרדה מלידה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    02/05/2011

לחגית שלום,
    אני ממליץ לך להתחיל במספר פעולות יום יומיות:
    1) התעמלות שמתאימה לעובדה שאת בחודש תשיעי.
    2) תרגילי הרפיה פעמיים ביום (כתבי "תרגילי הרפיה" בגוגל)
    3) דמייני את עצמך כמה פעמים ביום עוברת את הלידה בהצלחה וחובקת את ילדך.
    אם לא תרגישי הקלה, פני למטפל EMDR או למטפל התנהגותי - קוגניטיבי שבסבירות גבוהה יוכלו לעזור לך תוך מספר פגישות קטן.
    בהצלחה ומזל טוב,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה