פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אריק
    17/06/2011

לד"ר שלום רב,
    מזה שבוע אני מרגיש חולשה עייפות והעיינים נעצמות לבד,אני עובד 8 ולפעמים 9 שעות על הרגליים .ויושן בין ל 6 - 7 שעות בממוצע .בזמן עבודה אני מרגיש שאני עומד להתעלף ולחצים בראש כולל סחרורות והרגשה של ערפול טשטוש בעיינים,בבית.
    יש לי זרמים בקודקוד הראש,לחצים ברכות,לחצים באזור המצח.בנגיעה בגבות
    האזור כואב,יש גם כאבים במצח,מאחורי הראש ובצדדי הראש.
    ולעיתים גם הרגשה כמו של אחרי מכה בראש.לא קיבלתי מכה בראש.
    האם זה יכול להיות משהו נפשי ? בגלל מחשבות או פחדים?
    בתודה
    אריאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    19/06/2011

לאריאל שלום,
    ראשית אני ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה שלך.
    בהנחה שאתה בריא פיזית, בהחלט יכול להיות שמדובר בתופעות על רקע נפשי.
    בהנחה שאתה בריא פיזית והתופעות נמשכות, אני ממליץ לך לפנות לטיפול אצל מטפל EMDR או מטפל התנהגותי - קוגניטיבי שיוכלו בפרק זמן קצר יחסית, להתמודד עם הקשיים.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות מגיל צעיר..
    ל
    17/06/2011

שלום
    מאז שאני קטנה (היום אני בת 21) היו לי סיוטים וכמעט בכל שנה יש לי פחדים נוראים מזה שאמא שלי תמות ואני ישאר לבד או מחשבות על זה שאני יהיה זקנה ויקרה לי שוב התקף חרדה כזה ולא יהיה איתי מישהו שירגיע אותי ואני ישאר לבד.. ההתקפים האלה קורים לא רק בחוף הייתי אצל קב"ן בצבא שעזר לי מאוד שנה שעברה אבל שוב זה חזר לי .. בעבר שלי ההורים שלי היו בתהליכי גירשין ואחותי הייתה מאוד מלחיצה אותי שאמא שלנו תמות ושהיא לא תחזור ... יש קשר בין הדברים? ולמה זה חוזר לי כל הזמן? זה יכול לעבור?
    רק בקיץ ההתקפים קורים לי ובערב אני מרגישה יותר טוב בבוקר ובצהרים ממש רע..

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות מגיל צעיר..

הוספת תגובה

• חרדות מגיל צעיר.. - תגובה

ד''ר אודי אורן
    19/06/2011

שלום רב,
    הפחדים שאת מתארת הם פחדים רגילים של ילדים ושל לא מעט מבוגרים.
    רבים מצליחים להתמודד איתם ככל שהם מתבגרים. אם לא ההשפעה של הפחדים האלו נמשכת ומשפיעה לרעה, כדאי לפנות לטיפול.
    נראה לי שהגיע הזמן לפנות לטיפול ממוקד בחרדות שיוכל לעזור לך להתמודד עם פחדים אלו אחת ולתמיד.
    פני למטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי. שיטות טיפול אלו הוכיחו יעילות רבה במקרים דומים.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתרגשת
    נעה
    14/06/2011

אני מאוד מתרגשת לפני הרצאות, והדבר מתבטא בין היתר, ברעידות פנים. הומלץ לי לקחת דרלין. כמספר ימים לפני הרצאה שעתידה להתרחש מאוד בקרוב, ניסיתי, כעצת הרופא, את הכדור. על אף נטילת הכדור הבאתי את עצמי על ידי מחשבה על הסיטואציה המאיימת להתרגשות (אם כי לא היו רעידות, אך אלא אף פעם לא מופיעות אלא בזמן אמת. נוכח כך נטלתי יום לאחר מכן שני כדורים (במינון 10 מ"ג), על דעת רופא המשפחה, גם כן כניסיון, ושהבאתי את עצמי לחשוב על הסיטואציה חשתי בהתרגשות וקושי. מה עצתך? 3 כדורים בבת אחת או שאולי אי אפשר להעלים לגמרי את תחושת ההתרגשות והתסמינים הפיזיים אמורים להעלם על אף תחושת ההתרגשות.

לקביעת תור
    סגירה
    מתרגשת

הוספת תגובה

• מתרגשת - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    15/06/2011

ראשית, זה טבעי לגמרי להתרגש לפני מתן הרצאה. (ניתן להעלים לגמרי את תחושת ההתרגשות שלפני במינון גבוה יותר, אך במינון שכזה את תהי מטושטשת מדי מכדי להרצות...) שנית, הפתרון לבעייתך אינו מצוי כלל במישור התרופתי (התרופה רק מקלה על החרדה אך אינה פותרת את הבעיה ולמעשה הופכת אותך לתלויה בתרופה באופן שעלול להתפתח להתמכרות פסיכולוגית וגופנית). כל מה שאת זקוקה לו היא שיחה או שתיים עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ וחרדות קבועות ומתמשכות
    אור
    13/06/2011

בתקופה האחרונה אני סובל מחרדות ולחצים מתמשכים,אני מרגיש מעין תחושת לחץ איומה שלא עוברת,הרגשת הלחץ מלווה בסחרחורות כאבים בחזה[בצד הלב] ופאניקה.
    אודה לכם אם תעזרו לי להיפטר מתחושת הלחץ והחרדה

הוספת תגובה

• לחץ וחרדות קבועות ומתמשכות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    13/06/2011

לאור שלום,
    אני ממליץ לך להתחיל פעילות פיזית מתונה כל יום או כמעט כל יום. בנוסף אני ממליץ לך להתחיל לעשות תרגילי נשימות (מדיטציה/דמיון מודרך) פעמיים ביום למשך כ-10 דקות.
    בנוסף לכך אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות. טיפול כזה יוכל לעזור לך להתמודד הן עם מקור המתחים והן עם הסימפטומים החרדתיים. הטיפולים המומלצים הם EMDR וטיפול התנהגותי-קוגניטיבי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מחרקים
    נעמי
    13/06/2011

שלום, לביתי בת ה- 3 היו מלא עקיצות בבטן בהפרש של שבועיים אחת מהשנייה. מאז אני חוששת שזה מהבית מהמיטה שלה וזה ממש מקשה עלי את החיים. אני בפוביה כל היום מסתכלת בקירות בלילה מחפשת חרקים במיטתה בפנס. ודי קשה לי לישון אני מרגישה שמגרד לי כל הגוף למרות שלי או לבעלי ולביתי התינוקת אין עקיצות. בעלי אומר שזה מהגן כי אם זה היה בבית לכולם היו עקיצות וגם היא היתה קמה כל יום עקוצה ולא כל שבועיים....זה לא מרגיעה אותי קראתי באינטרנט ואני מחפשת סימני זיהוי ולא מוצאת. בעלי ישן במיטתה במשך מס' ימים ללא עקיצות. אך עדיין אני בחרדות הכוללת בכי, גירודים, דפיקות לב מואצות ואפילו כמעט התעלפתי שראיתי את העקיצות אל הבטן של ביתי. מה לעשות? לעשות הדברה בבית? אנא זקוקה לעדרה תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מחרקים

הוספת תגובה

• חרדה מחרקים - תגובה

ד''ר אודי אורן
    13/06/2011

לנעמי שלום,
    יש ילדים שיש להם רגישות גבוהה לעקיצות.
    די ברור כי מדובר בתופעה שמגיעה מהגן ולא מהבית.
    אין רע בלעשות הדברה אבל איני מאמין שזה יפתור את הבעיה.
    התגובות שלך הן תגובות חרדה ברורות וחד משמעיות.
    אם תופעות החרדה לא יחלפו בשבוע-שבועיים הקרובים (ללא קשר אם יש/אין עקיצות) אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות אצל מטפל המתמחה בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי או טיפול EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזו תרופה יש יותר אחוז חומר פעיל
    שאלה
    12/06/2011

או במילים פשוטות,איזו תרופה יותר חזקה? קלונקס או לוריוון ?

הוספת תגובה

• באיזו תרופה יש יותר אחוז חומר פעיל - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/06/2011

שאלתך מנוסחת בצורה בעייתית שכן מדובר בשתי תרופות שונות שהשפעתן הפסיכואקטיבית האופטימאלית מושגת במינונים שונים. שנית, למרות ששתיהן שייכות לאותה משפחה, הבנזודיאזפינים, ההתוויות שלהן שונות במקצת. ושלישית, השאלה איזו מהן "חזקה" (= משפיעה) יותר תלויה גם במטופל ובתסמינים שכן החוויה הסובייקטיבית משתנה מאדם לאדם. בקיצור, התרופה החזקה יותר היא זו שתקל עליך יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    נטע
    12/06/2011

מאז שאני מכירה את עצמי אני סובלת מחרדות. אני בת 54. יש לי מחשבות על דברים לא טובים כמו מחלות. אני מרגישה דופק מואט, לחץ בראש, וכשאני הולכת אני מרגיש שאני מתנדנדת והולכת ליפול. בדיקות הדם שלי תקינות והלחץ דם תקין. זה קורה לי יום יום וזה לוקח שעות, אינני יודעת מה לעשות. האם זאת חרדה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/06/2011

כן, דרורית, את מתארת תסמינים שכיחים של חרדה. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי, לא תרופתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    חסוי
    10/06/2011

שלום בן 32. בשבועיים האחרונים סובל מחרדות בריאות. אני בטיפול אצל פסיכולוג. התאבון חזר לי וגם קצת המצב רוח, אבל עדיין אני נורא חלש ויש לי כאבי שרירים. האם זה מצויי התחושות האלו? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    11/06/2011

לא הבנתי לגמרי את שאלתך... אנא נסח אותה מחדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ופחדים
    דוד
    06/06/2011

בס"ד
    אני בן 52 ואני סובל מחרדות ופחדים מגיל 6 אחרי שאמא שלי נפטרה. הייתי חייל קרבי, אז זה ירד קצת ואחרי גיל 30, זה התחזק. היום קשה לי מאוד עם זה. אני לא רוצה לקחת כדורים. הייתי הרבה בשיחות במרפאה לבריאות הנפש. ניסיתי את כל השיטות של רפואה אלטרנטיבית,זה לא עזר. קשה לי לנשום ויש לי כאבים בכול הגוף. מה אתם יכולים להציעה לי ? איך אני יכול להתמודד עם זה ?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות ופחדים

הוספת תגובה

• חרדות ופחדים - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    07/06/2011

השיחות בבריאות הנפש נושאות בד"כ אופי תמיכתי ואינן בגדר טיפול ייעודי ממוקד בהפרעת החרדה. לצורך זה כדאי לך לפנות לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה קשים לאחר לידה
    מיכל
    06/06/2011

שלום ד"ר

אני חודש וחצי לאחר לידת בני הראשון. ומאז סובלת מהתקפי חרדה קשים מאוד ומדכאונות. גם לפני ההיריון סבלתי מחרדות אך לעיתים יותר רחוקות. אך הפעם החרדות התגברו וגם העוצמות. לפני כמה ימים הרגשתי קושי בנשימה עם כאב בחזה שלווה בסחרחורת, בחילות והקאות, נימול בכל הגוף, ועקצוצים בראש ובידיים. הרגשתי שזהו אני מתמוטטת, חרדתי לבריאותי מאוד.לקחתי וואבן שלא עזר לי. וזה הלך והתגבר. אז הזמנו אמבולנס לקחו לי למיון בביה"ח. ולאחר בדיקות שיצאו תקינות נתנו לי כדור הרגעה מתחת ללשון ונרדמתי ושחררו אותי הביתה כבר למחרת. התחושה הרעה המשיכה לי גם אח"כ החולשה, הבחילה והנימול לא עברו. מאוד קשה לי המצב שנכנסתי אליו במיוחד שאני צריכה לגדל תינוק והרבה פעמים אני איתו לבד ואין מי שיעזור ואני פוחדת שזה יתקוף אותי שוב.
    השאלה מה העצה שלך ד"ר? מה לעשות? אובדת עצות? האם יכול להיות שמאז התקף החרדה האחרון יש לי כל מיני תחושות רעות בגוף וכל יום? פעם קשיי נשימה ופעם כאב בחזה ופעם בחילות ופעם חולשות וסחרחורות. על איזה כדורים אתה ממליץ?

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה קשים לאחר לידה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה קשים לאחר לידה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    07/06/2011

עצתי לך היא לגשת בהקדם לטיפול פסיכולוגי (שיחתי, לא תרופתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (בכפוף להתרשמותו, יתכן והפסיכולוג ימליץ לך להתחיל במקביל גם טיפול תרופתי.) בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטרדת
    מוטרדת
    05/06/2011

אני בת 38 נשואה+ילדים. ברצוני לשאול שאלה: כשחברים של הבן שלי בן 10 מגיעים אלינו אני מארחת אותם והכל בסדר. כך גם אם הבת שלי ואין לי שום בעיה להיפך אני מעודדת אותם שכדאי להם להיפגש עם חברים. הבעיה מתחילה כשהגיסות שלי רומזות לי ואפילו אומרות לי במפורש שהם רוצות לבוא אלינו לבית (כמובן עם הילדים) אז אני מתחילה להתרגזבלב ואני פשוט לא יכולה לחשוב שאני מארחת אותם מכיוון שאני יודעת שהם מגיעים עם הילדים שלהם הקטנים והשובבים(בני 4-7) והם מתחילים לרוץ לי בבית ולטפס במדרגות ולבקש משחקים (ולא פעם הם שברו לי דברים) ואני יודעת שכולם ביחד עם הילדים שלי מעמיס עליי ואני פשוט מקבלת עצבים ואפילו סלידה. אני לא יכולה לסבול זאת.
    אך לעומת זאת שבאים חברים של הילדים הגדולים שלי אין לי כל בעיה מפני שאני יודעת שאלו ילדים חכמים שתורמים לילדים שלי ובכלל לא מרגישים אותם. אך כל מה שקשור במשפחה שלי עם החתך הילדים השובבים שלהם והבלתי נסבלים אני לא יכולה להסתיר את הסלידה שלי מהרעיון . הבעיה היא,שחמתי מארחת את כל המשפחה כל שבת ולמרות שיש בלגן אחד גדול אצלה בבית היא לוקחת הכל בקלות.

האם ההתנהגות שלי מוכרת? האם אני נורמלית?

לקביעת תור
    סגירה
    מוטרדת

הוספת תגובה

• מוטרדת - תגובה

ד''ר אודי אורן
    05/06/2011

שלום רב,
    את מתארת בעיה מוכרת. את בודאי "נורמלית", אבל מצד שני את באמת סובלת.
    לבעיה שלך יש פתרון בדמות טיפול ממוקד שיבהיר את הסיבות לרגישות שלך, ויפעל כדי להפחית את הרגישות שלך למינימום.
    לבעיה שלך יש פתרון. אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם?
    מיכל
    04/06/2011

אני בת 50 סובלת 4 שנים מלחץ על שד שמאל זרמים בשד סחרחורות זרמים בגב רעידות בפנים הגוף כל הבדיקות תקינות לחלוטין עברתי את כל הבדיקות .. גם פעימות 24 שעות שלא מפסיקות בצד שמאל האם זה ביטוי לחרדה?

לקביעת תור
    סגירה
    האם?

הוספת תגובה

• האם? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    05/06/2011

כן. את מתארת תסמינים אפשריים של חרדה, ובהעדר כל אינדיקציה רפואית, אפשרות זו היא הסבירה ביותר. גשי למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית - יש סיכוי טוב שתחווי הקלה משמעותית בתסמינים ותוכלי כך גם לבחון עד כמה אכן מדובר בחרדה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעד וחוסר שקט
    דני
    04/06/2011

שלום,

בני בן ה 17 אובחן כסובל מדכאון.
    הטיפול התרופתי לא עזר עד כה מספיק.

מה שבולט אצלו הרבה פעמים - יש לו מן מתח כזה גם בפנים וגם במקומות אחרים בגוף וגם רעד לפעמים בידיים. גם העיניים כאלה לא שקטות.
    יש לי הרגשה שגם הילד מרגיש את זה וזה מגביר אצלו את הלחץ.

מה זה יכול להיות? על מה זה יכול להצביע?

אגה הילד הוא שקט, ביישן , ללא דרישות , עד לפני שנתיים היה תפקוד רגיל ורק בשנה וחצי האחרונות התנתק מהחברה .

לקביעת תור
    סגירה
    רעד וחוסר שקט

הוספת תגובה

• רעד וחוסר שקט - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    05/06/2011

קשה לומר מבלי להכיר את בנך לעומק... את מתארת תסמינים העשויים להיות ביטוי ללחץ נפשי (וכן, גם ללחץ מהלחץ) או לתופעות לוואי של הטיפול התרופתי או לתופעה אחרת לגמרי. בכל מקרה, אני ממליץ לפנות עם בנך גם לטיפול פסיכולוגי (והערכה) אצל פסיכולוג קליני המטפל בדיכאון וחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מסרטן
    לאון
    03/06/2011

שלום רב!
    אני בן 31 יש לי פחד חזק מאוד לחלות בסרטן. אם משהו מתחיל כאוב לי אני מיד חושב מה אם זה סרטן?
    הכול התחיל לפני שנה בערך כשהיו לי כאבים חזקים בגרון שלא עברו במשך חודש –חדש וחצי ואני התחלתי לחשוד שזה סרטן הגרון. התברר שכאבים היו תוצאה של צרבת (חומצה לפעמם עולה מהקיבה ו"שורפת" את הגרון) אבל זה הכניס לתוכי פחד חזק מאוד. אני אפילו הפסקתי לעשן מרוב הפחד.
    עכשיו יש לי בעיה בלסת, כבר הייתי עצל רופאה שיניים, עשיתי רנטגן והוא אמר שאין שום דבר מסוכן אבל אני לא יכול להפסיק לפחד. חשוב לציין שבראש אני מבין שרוב הסיכויים שהפחד שלי הוא א מוצדק אך לא יכול לעשות כלום עם עצמי כדי להפסיק לפחד.
    הפחד מתחיל להשפיע אפילו על חיי יום יום שלי. לפעמים התקפי פחד מופעים בעבודה ואני לא מצליח להתרכז. לפעמים כשמתחיל התקף אני מתקשר ומזמין תור לרופאה ולאחר ההתקף אני חושב שכנירה זה היה מיותר. לאחרונה אני מרגיש אפילו שהלב שלי דופק מהר יותר בזמן כשהתקף פחד מתחיל.
    קראתי באינטרנט שיש פוביה שנקראת קנצרופוביה שזה פחד מסרטן (מאוד דומה למשיש לי). אני רוצה לשאול כמה דברים:

1. האם קיים טיפול כלשהו לפחדים שלי ואם כן מה האפקטיביות שלהם? האם אפשר להגיע לטיפולים האלה דרך קופת חולים או רק רופאים פרטיים?
    2. אני מרגיש התקפי הפחד שמופיעים אצלי עכשיו הם יותר חזקים מאלה שהיו ליפני שנה (כשהיה סיפור עם הגרון), האם המצב שלי יכול להחמיר עוד יותר?
    3. האם פחד מתמיד יכול להשפיע על המצב הפיזיולוגי שלי ?

תענו לי בבקשה, אני מאוד דואג.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מסרטן

הוספת תגובה

• פחד מסרטן - תגובה

ד''ר אודי אורן
    04/06/2011

ללאון שלום,
    אין ספק שאתה סובל מאד וחשוב שתקבל עזרה שתקל עליך.
    1) יש מספר טיפולים יעילים בפוביות וחרדה.טיפול התנהגותי - קוגניטיבי ו-EMDR הם הבולטים ביותר. אפשר לברר אם יש להם מטפלים המתמחים בשיטות אלו. אם לא אפשר למצוא אותם באופן פרטי.
    2) אצל חלק מהאנשים חרדות הם תופעה שמתפשטת ומתחזקת. קשה לי לנבא אם אתה נמצא בקבוצה זו.
    3) מכיוון שחרדה היא תופעה שבאה לידי ביטוי הן ברמה נפשית והן ברמה גופנית, ברור שההשפעה היא על כל המערכות. ההשפעה הינה איטית כך שמצד אחד אין מקום לדאגה בשלב זה, ומצד שני אני ממליץ לך לפנות לטיפול.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטופל בקלונקס
    שאלה
    03/06/2011

יש לי חרדות לילה ואני אמור לקחת קלונקס. יש לילות שאני יכול להרדם ללא הקלונקס לכן אני מעדיף להמנע ולא לקחת.האם זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    מטופל בקלונקס

הוספת תגובה

• מטופל בקלונקס - תגובה

ד''ר אודי אורן
    03/06/2011

שלום רב,
    אנא התייעץ בכל דבר הנוגע ללקיחת תרופות עם הרופא המטפל.
    נראה לי בסדר גמור לא לקחת תרופות כלא צריכים אותן.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול ממוקד בחרדות שיוכל לפתור את הצורך שלך לקחת תרופות. טיפולים מומלצים הם EMDR וטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה