מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום, שאלה בקשר לחרדות...אנט01/05/2011
היום אני מתאוששת מתקופת דיכאון של חודשיים ... עקב חרדות ופחדים שעליהם אני עובדת עם הפסיכולוגית שלי.. רציתי לדעת האם לפני איזשהו אירוע שמכניס אותי קצת לחרדה.. והלב שלי מתחיל לדפוק חזק ויש לי בחילה.. האם הגיוני שחום הגוף יעלה מעט? (36.8-37 בשעה 8 בבוקר)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום, שאלה בקשר לחרדות... - תגובה
ד''ר אודי אורן04/05/2011לג'ולי שלום,
תופעות חרדה עשויות לכלול גם עליה קלה בחום הגוף. ממליץ לך לוודא שהמטפלת מלמדת אותך גם כלים להתמודדות עם החרדות והסימפטומים הפיזיולוגיים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד לישון בלילות לבדשירן01/05/2011
שלום רב! ביתי בת 8 וחצי.
אנחנו גרים בבאר שבע. לפני כחודש ירו טילים לאיזורנו ואזעקות נשמעו.
מאז בתי חוששת מכל מה שמזכיר לה אזעקה אפילו רוח שנושבת בחלון. (דרך אגב גם אני רגישה לקולות האלו אבל כמובן לוקחת כל דבר בפרופורציה).
בלילות היא התחילה להצטרף אלינו לשינה ולי ולבעלי מאוד קשה לישון איתה יחד. אנחנו קמים מותשים בבוקר. בני בן השלוש מצטרף גם הוא.
כשאני אומרת לה לחזור למיטתה היא בוכה בכי עם דמעות וטוענת שהיא ממש מפחדת לישון לבד והסיפור הזה חוזר כל לילה על עצמו. לפעמים אני נאלצת לישון איתה יחד במיטה שלה וזה מאוד קשה כי המיטה שלה צרה.
אני מבקשת עצה שתעזור לי לפתור את הבעיה הזאת. איך אוכל לשכנע אותה לישון בחדרה בלי להתחנן ובלי שנקום בבוקר לעבודה מותשים וחסרי שינה. בתודה שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד לישון בלילות לבד - תגובה
ד''ר אודי אורן04/05/2011לשירי שלום,
ברור ש"הפתרון" של ביתך לא יכול להימשך.חשוב שהיא תישן במיטה שלה.
ממליץ לך לקחת שבוע שבו את מחזירה אותה למיטה שלה כל פעם שהיא מגיעה למיטה שלכם. הדמעות והפחד הם אמיתיים אבל ניתנים להרגעה אצל רוב הילדים.
אני ממליץ לך לדבר עם הילדה כל ערב לפני השינה ולהסביר לה מראש שיש סיכוי שהיא תתעורר ותרצה לבוא למיטה שלכם. להסביר לה מראש בדיוק מה את הולכת לעשות ולהסביר לה למה את הולכת לעשות את זה.
בנוסף אני ממליץ לך לתת "כוכב" על כל לילה שהיא מצליחה לישון במיטה שלה ולתת לה משהו בסוף שבוע שבו הצליחה לעשות זאת ברוב הלילות.
אם כל זה לא עובד ממליץ לך לפנות למטפל EMDR המתמחה בילדים. טיפול קצר וממוקד שיתמקד בארוע הטילים ובפחדים שהתפתחו לאחריו יוכל עזור לילדה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד חרדה טיסותאמנדה30/04/2011
שלום,
אני צריכה עזרה דחופה כדי להבין מה לעשות..
לפני שנה טסתי פעם ראשונה לטורקיה-טיסה קצרה.
בהלוך מאוד התרגשתי ואפילו מאוד התלהבתי מהטיסה ולא הייתה שום בעיה.
בחזור הייתה מישהי שהכרנו בטיול שישבה מושב לפני שהרגישה לא טוב והתחילה
להילחץ ולבכות והיא טסה הרבה..בהתחלה לא התייחסתי אליה(אני לא מתרגשת ונלחצת מכל דבר) אך בהמשך הרבה אנשים באו אליה וניסו להרגיע אותה ולתת לה כדור להרגעה..
ופתאום זה התחיל להשפיע עליי..
התחלתי להילחץ בפתאומיות ולהרגיש שאין לי אויר וקשה לי לנשום למזלי היו אנשים טובים שישבו לידי וניסו כל הטיסה להרגיע אותי הביאו לי לשתות ולאכול ואפילו הלכתי במטוס כדי לא לחשוב על זה אבל זה לא עזר נלחצתי עוד יותר וכך גם לא היה לי אויר וקושי לנשום פחדתי שיכול לקרות משהו מהחוסר אויר ורק הרגשתי חנוקה ושאני חייבת לצאת מהמטוס..
מאז, היו לפעמים מקרים שבאוטובוס או רכבת הרגשתי שאין לי אויר ואני צריכה לצאת משם..לפעמים אני מנסה להתאפק עד סוף הנסיעה ולהרגיע את עצמי שאני יכולה לצאת בכל רגע אבל זה לא כמו מטוס..היום זה פחות מלווה אותי כי אני עובדת על עצמי פסיכולוגית בכל נסיעה
מאז, אני מפחדת לטוס וזה מאוד מתסכל אותי כי כולם מסביבי טסים לטיול שאחרי הצבא ואני לא מצטרפת בגלל הפחד הזה מהטיסה הקודמת...
מה אני יכולה לעשות?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד חרדה טיסות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין01/05/2011גשי למספר פגישות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,שלום29/04/2011
לפני 2 יומיים בערך דיברתי אתכם על החרדה מפיצול אישיות וכו'.עכשיו החרדה הזו עברה לי פתאום,וחזרה לי חרדה באמת קשה שגורמת לי לכאבים בכל הגוף(הרגשה של אי-נוחות וכן ששורף לי בעיקר ברגליים ובידיים).זו בסה"כ מחשבה אחת,אך קשה מאוד.המחשבה שלי היא שאני כל בני האדם,ושאני כל ההיסטוריה של בני אדם,ולכן אני מכיל בתוכי את כל המחלות שקיימות בעולם(ואני מכיר יחסית הרבה),את כל הפחדים שקיימים בעולם ואת כל הפחדים שהיו לי בעבר,שאני מכיל את כל המעשים(עשיתי את כל המעשים וכל המעשים נעשו עליי),בקיצור שאני הכל.עכשיו כשאני חושב את המחשבה הזו,פתאום כל הגוף שלי מתחיל לכאוב כי אז אני נזכר במיליון מחשבות שהיו לי בעבר ובהמון מחלות ופחדים,ושכולם תקפים לגביי עכשיו.למרות שאין זה קורה במציאות באמת,בגלל המחשבה אני מרגיש ממש רע,כאילו שאני באמת חולה בכל המחלות,עשיתי את כל המעשים,יש לי את כל הפחדים גם שלי וגם מהעבר,ובנוסף יש לי דבר כזה שגם כל הדברים שאמרתי או שאנשים חושבים תקפים לגביי,או מחשבה ששום דבר לא טוב(שכל דבר שקיים הוא לא טוב,ואז אני מתחיל לעשות חלוקות לצבעים,צורות,דברים שקשורים לגוף האדם ועוד),ואני פשוט לא יודע מה לעשות.הפחד היחידי שלי הוא שבאמת יתחילו לי הפחדים שקיימים בעולם,שאני יודע עליהם.
אני לא יודע,אני עובר מנושא לנושא,יש לי כנראה OCD והיפוכונדריה אם זה עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום, - תגובה
ד''ר אודי אורן01/05/2011שלום רב,
אני ממליץ לך לפנות לייעוץ אצל איש מקצוע.
כל קופת חולים נותנת את השירות הזה.
פנה לרופא המשפחה שלך או לשירות קביעת תורים ובקש לדבר עם פסיכולוג או פסיכיאטר.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה בחו"לדני29/04/2011
כל פעם שאני נוסע לחו"ל ,אני רוצה כבר בימים הראשונים לחזור הביתה .פשוט לא נהנה כתוצאה מהחרדה הזאת .לשמחתי זה קורה רק בחו"ל .כשאני חןזר התופעה נעלמת . ממה זה יכול להיות? האם ניתן לעשות משהו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה בחו"ל - תגובה
סביר מאד להניח שמדובר בתגובת חרדה הקשורה להיותך רחוק מהסביבה המוכרת לך.
אם הנושא הזה משמעותי עבורך, אני ממליץ לך לפנות לטיפול ממוקד אצל מטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהלילך29/04/2011
יש לי בעיה שאני רגישה מאוד למגע [ יש לי חרדות כשאר מתקרבים אליי יותר מדי ] ואני רגישה לרעש [ יש מצבים שבהם אני נמצאת בסביבה רועשת ואח"כ שאני מנסה לישון אני לא מצליחה ] . בחצי שנה האחרונה נכנסתי ממש לדיכאון [ נפרדתי מבן הזוג שלי , וגיליתי דברים איומים על אחד מבני משפחתי ] , אני בוכה מכל דבר קטן ובעצם מבלה את רוב שעות היום בבכי . מה אני יכולה לעשות בשביל לצאת מהמצב הזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה - תגובה
ד''ר אודי אורן01/05/2011ללילך שלום,
אני מתרשם שאת סובלת הן ממצב מתמשך והן מבעיה אקוטית.
אנא פני להתייעצות אצל איש מקצוע. ברור לי שתוכלי לקבל עזרה שתקל עלייך.
טיפול תוכלי לקבל דרך קופת החולים שלך, ואני ממליץ לך לבקש מטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביררתי ..
לילך15/05/2011ביררתי בקופ"ח [ אני נמצאת במכבי ] והם לא בדיוק הבינו על מה אני מדברת . מה אני אמורה להגיד להם [ הם לא ידעו אפילו שיש דבר כזה EMDR ]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ביררתי .. - תגובה
ד''ר אודי אורן16/05/2011ללילך שלום,
בקשי לדבר עם פסיכולוג או פסיכיאטר או עובד סוציאלי קליני. לא יכול להיות שאנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש לא יגעו מה זה טיפול EMDR או מה זה טיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
בקשי מהם להפנות למישהו ברשימת המטפלים של מכבי שמתמחה באחת מהשיטות האלו.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילך יקרה
יפעת16/05/2011נכון שעכשיו הכל נראה לך גרוע ולא נעים:
1. לא נראה לי שאת זקוקה לפסיכיאטר, ישנו טיפול פסיכותרפי שמבוצע על ידי פסיכיאטר מומחה שיכול מאוד לעזור כי לא מדובר רק בטיפול תרופתי אלא גם בטיפול ריגשי.
2.תחשבי לפחות כל יום מחשבה חיובית אחת ותראי שהיא גוררת מחשבות חיוביות אחרות ופתאום תחושי אנגיות חיוביות....
בהצלחה רבה חמודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה וסטרסדולב29/04/2011
כבר כמה ימים אני סובל מריבוי ליחה
לגבי היציאות לי-זה לא שלשול אבל הם יחסית רכות(סליחה על הפירוט)
אני סובל גם מהמון גזים כבר כמה ימים
האם זה יכול להצטייר כתסמונת המעי הרגיז?
והאם הבעיות האלה יכולות לנבוע מלחץ וחרדה(אני בתקופה קצת קשה בזמן האחרון)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה וסטרס - תגובה
אי אפשר לקבוע כי אתה סובל מתסמונת המעי הרגיז.
כמובן שהתופעות שאתה מתאר עשויות להיות תוצאה של מתח וחרדה.
אם התופעות יימשכו או יחזרו אני ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה.
אם אתה מעוניין להתמודד עם הלחצים ממליץ לך לפנות למטפל התנהגותי - קוגניטיבי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה ששאלתירוני28/04/2011
אז בעצם כשניצבים מול מצב מעורר חרדה ההתרגלות היא כתוצאה מאי התממשות הפחד או האסון ממנו חשש האדם? זה לא משום שפשוט מתרגלים? זה לא שני דברים נפרדים?
זה לא מכך שמערכת העצבים מתרגלת למצב כמו שאדם מתרגל למים הקרים בבריכה והוא מרגיש שהם פחות קרים אחרי שהוא זמן מה בתוך הבריכה?
בנוסף, למה הכוונה מצב מסוכן באמת? הרי "מסוכן" נתון לפירושים שונים. האם הכוונה היא סכנת חיים או שסכנה יכול להיות גם נזיפה מהבוס, סיכון בפיטורין או איבוד מקום העבודה, דחייה של בחורה (כשבחור ניגש לבחורה להתחיל איתה) וכדומה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשך לשאלה ששאלתי - תגובה
ד''ר חיים היילפרין30/04/2011כן, ההתרגלות היא כתוצאה מאי התממשות האסון; וזה נכון שפשוט מתרגלים ואלה לא שני דברים שונים, בערך כמו שמתרגלים למים הקרים בבריכה. מצב מסוכן הוא מצב שיש בו סיכוי לפגיעה; מצב מסוכן באמת הוא מצב שבו סיכוי הפגיעה גבוה - כל ההגדרות כאן הן כמובן "הגדרות עבודה" משלי לצורך התגובה כאן לשאלותיך - ובתשובתי הקודמת התייחסתי למצב זה כאל מצב שיש בו פגיעה בפועל שבצידה טראומה (נוספת) המגבירה את החרדה. הפגיעה והחרדה שבצידה עשויה בהחלט להיות סכנת חיים או נזיפה מהבוס, סיכון בפיטורין או איבוד מקום העבודה, דחייה של בחורה וכדומה, בהתאם למקרה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עכשיו הבנתי יותר את עצמי בנוגעשלום26/04/2011
להרגשה הרעה.עכשיו הבנתי שההרגשה הרעה לא הייתה מהדיבור הפנימי שלי עם עצמי,אלא מהמחשבות שלי.המחשבות שלי הן אלו שגרמו ועדיין גורמות לי להרגיש רע.המחשבות הן שהקול הפנימי שלי הוא בעצם מישהו אחר,ובנוסף שמישהו אחר חי בתוכי,ושהגוף שלי נחלק בין שני אנשים,אני ועוד מישהו.ומהסיבה שקראתי שבפיצול אישיות יש לדמות החדשה גם גיל וגם שם אחר,אז זה מה שקרה.פתאום קפץ לי שם וגיל לראש,וזאת כאילו הדמות שחיה בתוכי...עכשיו אני יותר מפחד,אבל מבין את עצמי.המחשבה הזאת שהדמות שכביכול יצרתי(מה שקפץ לי לראש היה 28 ורונן סתם לא יודע למה)חיה בתוך הגוף שלי גורמת לי להרגיש רע,אני כביכול מדמיין דמות שמסתכלת עליי ורוצה לחיות בתוך הגוף שלי.
אשתדל לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עכשיו הבנתי יותר את עצמי בנוגע - תגובה
ד''ר חיים היילפרין27/04/2011טוב מאד, ושיהיה בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי מה שרשמתי פה לדעתך זו החרדה
שלום27/04/2011מהמחלה או המחלה עצמה(פיצול אישיות)?
ובנוסף,אם תפסיק החרדה מזה,כדאי לדעתך עדיין ללכת לטיפול מצורת המחשבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפי מה שרשמתי פה לדעתך זו החרדה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין28/04/2011זה החרדה, שלום; וכן, כדאי לך לגשת לטיפול. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפלאני26/04/2011
שלום.
רציתי לדעת אם חיים הילפרין מטפל גם בEMDR ?
או שיש אחרים שמטפלים עם EMDR באזור באר יעקב?
ברשימות שהופניתי אליהם לא הבנתי איך למצוא מי מטפל בשיטה זו,כי יש שמות מסובכים ושונים של סוגים שהם מטפלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטפל - תגובה
ד''ר אודי אורן26/04/2011שלום,
כן, ד"ר היילפרין מטפל גם ב-EMDR.
לגבי אחרים, כנס בבקשה לאתר עמותת EMDR ישראל. רשימת המטפלים המוסמכים תתן לך שמות מטפלים בשיטה זו. אם אתה מתקשה, צור איתי קשר.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע טיפול בחשיפה אפקטיבירוני26/04/2011
שלום רב,
מדוע טיפול בחשיפה אפקטיבי ועובד בטיפול בהפרעות חרדה?
במידה ונחשפים למצב מסוכן באמת באופן חוזר ונשנה ולאורך זמן האם אותו אדם כבר לא יפחד מהסיטואציה והחרדה שלו תרד? כלומר האם אפשר לכבות את מנגנון האזעקה (החרדה) גם במצבים של סכנה אמיתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדוע טיפול בחשיפה אפקטיבי - תגובה
ד''ר חיים היילפרין27/04/2011כאשר אדם נחשף למצב "מסוכן באמת" - דהיינו, מצב בו הוא נפגע בפועל - אזי עם הזמן הוא רק יפחד יותר מהמצב, ובצדק, ורמת החרדה שלו תעלה. כל הרעיון בחשיפה כדרך טיפול בחרדה ובפוביות מבוסס על ההנחה שהפחד "אינו רציונלי" - שהמצב אינו באמת פוגעני בפועל - ושכתוצאה מכך חשיפה ממושכת למצב מפחיד שאינו מלווה בפגיעה בפועל תגרום בסופו של דבר להתרגלות (הביטואציה) ולהורדה ברמת החרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדה ועוד.אנונימי25/04/2011
אשמח לקבל מיקוד,לאיזה רופא עלייי לפנות.
זה התחיל בבעיות בריאותיות, כאבי בטן,הליקובקטר פילורי וכפי הנראה דלקת במעי.
עד לנטילת אנטיביוטיקה הייתה תקופה ארוכה של שלשולים,כאבי בטן וירידה במשקל.
בהמשך ולאחר בדיקות מקיפות (אנדרוסקופיה ,קולונוסקופיה ועוד ) נמצא כי הכל תקין מבחינה בריאותית, אך מאז קיים עניין פסיכולוגי.
זה מתחלק לכמה תופעות:
אובססיה לכל הקשור לסטריליות האוכל ( בדיקת תאריך פג תוקף, מריח את האוכל, בודק איפה הוא היה עד השימוש בו וכו'), בנוסף יש לי פעולות כפייתיות (בודק שהמקרר סגור למרות שהוא סגור,בדיקה שהמתג של הדוד סגור למרות שהטיימר נסגר, סגירת כפתורי התנור למרות שהתנור עצמו מכובה וכו')
אני מנסה להתגבר על כל אלו ונראה שזה יחסית מצליח כי אני מודע לכך שכל הדברים האלו לא אמורים להיות.
החלק הבעייתי העיקרי הוא שלתופעות אלו מתלווים התקפי חרדה, ההתקפים לאו דווקא באים מפחד מסויים, אלה קורים ללא התראה מוקדמת,בסיטואציות שונות. זה קרה 3 פעמים מתוך שינה/חלום ובערך 4-7 פעמים נוספות סה"כ .
כל הסיפור הבריאותי ואחריו הפסיכולוגי התחיל לפני כשנה וחצי.
אשמח לקבל מידע למי עליי לפנות ואיפה באזור המרכז (ראשון נס ציונה)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התקפי חרדה ועוד. - תגובה
ד''ר אודי אורן26/04/2011שלום רב,
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בשיטת ה-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי. אני מעריך שטיפול קצר יחסית יוכל להביא להפחתה משמעותית בסימפטומים.
מטפל תוכל למצוא באתר עמותת EMDR - ישראל או באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת בליעהנטלי24/04/2011
שלום לד"ר אורן
אני סובלת מחרדת בליעת מזון מוצק אוכלת רק מרוסק.
האם שיטת EMDR יכולה לעזור לי לצאת מבעיה זו ?
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי את אותה בעיה בדיוק!
נינה03/09/2011אני כבר מעל 5 שנים ככה. אני מקבלת חרדה מאכילה ואני ניחנקת ומפסיקה לאכול.
אני יודעת שזה בראש ושזה סוג של חרדה.
אני מנסה לא לחשוב על זה.
אשמח אם תצרי איתי קשר. ( [email protected])
נינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חרדת בליעה - תגובה
ד''ר אודי אורן25/04/2011לנטלי שלום,
שיטת EMDR בהחלט עשויה לעזור לך להתמודד עם הקושי בבליעת מזון מוצק.
שיטת EMDR מתמקדת בארועים שיצרו את הבעיה, במצבי הווה שמעלים את החרדה, ומכינה את המטופל להתמודדות עם מצבים מאתגרים בעתיד.
אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה בשיטה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת בליעה
נטלי30/04/2011תודה. איך אוכל לדעת מי מתמחה בשיטה זו? האם ישנה רשימת מתמחים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חרדת בליעה - תגובה
ד''ר אודי אורן04/05/2011לנטלי שלום,
כמובן שצריכים לשאול את המטפל. תוכלי למצוא רשימת מתמחים באתר עמותת EMDR ישראל או בטלפון של המרכז הישראלי ל-EMDR המופיע בתחתית ההודעה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה מחנק
שרה לוי12/05/2011בעלי נחנק באמצע האוכל(יש לציין שכל פעם זה קרה כשאכל אורז דווקא)כבר ארבע פעמים במשך חצי שנה אחרונה.אני מאד חרדתית והיסטרית גם ככה..כל פעם שזה קורה לו אני מאבדת עשתונות ונכנסת לחרדה של ממש.מאז כל פעם שהוא בבית לבד ואני לא איתו אני לא רגועה ומדמיינת שטולי הוא נחנק חלילה ואין מי שיזמין לו אמבולנס..
אני לא מתפקדת כשהוא בבית לבד ומבקשת ממנו שיתקשר אלי כשמסיים לאכול.
גם לגבי עצמי והבנות שלי אני חרדה כל פעם כשאנו בארוחה..
איך אני יכולה לצאת מזה?זה פשוט משגע אותי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חרדה מחנק - תגובה
ד''ר אודי אורן13/05/2011לשרה שלום,
אני מציע לך ראשית להגדיר מה זה "נחנק". האם הוא היה זקוק לעזרה כדי להתגבר על המחנק? האם הוא הגיע לבית חולים או הזעקת אמבולנס?
בכל מקרה, ברור שהארועים האלו השפיעו עלייך מאד והם ממשיכים להשפיע עלייך באופן שלילי ביותר. בהנחה שהמצב הזה נמשך זמן מה ואינך מצליחה להתגבר על הבעיה לבד, אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד שבסבירות גבוהה יצליח לעזור לך תוך זמן קצר יחסית.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול EMDR שהוא טיפול פסיכולוגי המטפל בהשפעתם השלילית המתמשכת של ארועים קשים. תוכלי למצוא מטפלים בטלפון של המרכז הישראלי ל-EMDR או באתר עמותת EMDR ישראל.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה מחנק
שרה לוי13/05/2011ראשית תודה על התגובה,ולשאלתך-הוא נחנק ממש באופן שלא יכל להוציא קול ולא השתעל במשך 2 דקות לפחות..אחז בגרונו והיו לו סימני אימה על הפנים,אני מדמיינת שזה חוזר על עצמו גם כשאני לא בבית...אגב,כשזה קורה אני עושה לו "היימליך"-לא עברתי קורס עזרה ראשונה אך יש לי חוברת כזו בבית שעפ"י זה ידעתי איך לעזור לו לצאת מהמצב.זה באמת עזר לו אך לא מייד,לקח כמה פעמים עד שזה השתחרר.
הזעקתי אמבולנס כל פעם כשזה קרה אך כשראיתי שמשתחרר כבר ביטלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,אני לא מבין.יש לי משהו מוזרמוזר23/04/2011
אני כל הזמן מדבר לעצמי בלב(ופעם זה היה גם בקול) אבל אני יותר מתכוון לשיחות עם עצמי.אני עושה שיחות עם עצמי בכל מיני נושאים.למשל עובר עליי משהו רע או טוב,אז אני מתחיל להגיד את כל הדברים הרעים שעוברים עליי בלב,ואז עונה לעצמי ואם אני מתלבט ומחפש תשובה אז אני אומר את זה בלב ואז גם עונה לעצמי,וממש מנהל שיחה:"אולי תעשה ככה וככה" ומשתמש באתה ואני(אני אומר משהו עונה לעצמי ואז עוד פעם עונה לעצמי,אבל כביכול בתור שני אנשים).מה שקרה זה שאני כל הזמן מרגיש שיש איתי עוד דמות בתוך הגוף,גם כשאני לבד,כי תמיד יש לי עם מי להתייעץ,תמיד יש לי עם מי לדבר,תמיד יש לי למי לספר את הפחדים,המחשבות והדברים הטובים שעוברים עליי ותמיד יש מי שירגיע אותי(אני).ההרגשה הזו גורמת לי לחרדה גדולה מאוד,אפילו שכשאני מדבר ועושה את השיחה זה תמיד אני,בקול שלי,אבל אחרי שאני מדבר - אז עוברת לי המחשבה שזה בעצם מישהו אחר שאני מדבר איתו.בכל מקרה אני מת מפחד שזה פיצול אישיות,גם כשאני נמצא עם אנשים אני תמיד מרגיש מוזר כאילו שאני שונה מכולם.
מה זה?זה פיצול אישיות(אפילו שאולי זה לא מתאים לפורום הזה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום,אני לא מבין.יש לי משהו מוזר - תגובה
ד''ר אודי אורן25/04/2011שלום רב,
אתה מתאר תופעה שהיא נכונה לרוב האנשים, אבל הגיע אצלך למקומות מעט יותר קיצוניים.
רוב (אם לא כל) האנשים מנהלים שיחות פנימיות, אבל רוב מוחלט של הזמן אין להם תחושה של שני אנשים.
איני מתרשם שיש לך פיצול אישיות.
כדי להרגיע את עצמך הייתי פונה להתייעצות קצרה עם איש מקצוע שיוכל לשמוע אותך ביתר פירוט ולסייע במידת הצורך להתמודד עם המצב שאתה מתאר.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה..אבל ההרגשה הזו
שלום25/04/2011ממשיכה להימשך בבירור.עכשיו למשל אני ממש מרגיש שאני שני אנשים,ש"הדמות" הזו שאני כביכול מתייעץ איתה ומספר לה את הדברים כל הזמן(שזה בעצם אני בשיחות הפנימיות שלי)זוהי דמות נוספת בתוך הגוף שלי.מתחילות לעבור לי מחשבות רעות על זה:למשל שיש שני עולמות - העולם הפנימי,שם יש לי את החבר שלי בתוך הגוף וכשאני נמצא לבד אני מדבר איתו,והעולם החיצוני שאלו האנשים האמיתיים.לפעמים יש לי גם את המחשבה שזוהי דמות רעה ושאני מתכנן איתה דברים רעים על כולם ושרק לי יש אותה.בנוסף יש מחשבה כזאת שאין טעם לכתוב או לדבר על זה כי זוהי באמת דמות בתוכי וגם יש לי את המחשבה שכאשר אני עושה פעולה זה בעצם שתי דמויות עושות,אני והדמות שמייעצת לי(שזה גם אני אך בהרגשה אני מרגיש פתאום שזוהי עוד דמות).בגלל ההרגשה הזו יש לי פחד שאני אתחיל לקרוא לי אנחנו או דברים בסגנון.....ועכשיו גם המחשבה שכאשר אני רושם אני אומר לדמות הזו:שנייה אני רושם(אני מדמיין שאני אומר).אני חושב שאפנה לייעוץ,למרות שאני עדיין כמעט בטוח שיש לי פיצול אישיות...גם כאשר אני רושם הפחד מזה לא עובר,ההרגשה ממשיכה להישאר אותה ההרגשה:שאני שני אנשים,שיש בתוכי עוד דמות שמייעצת לי ועוזרת לי ואני מתייעץ איתה...
אני באמת מיואש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התשובה..אבל ההרגשה הזו - תגובה
ד''ר אודי אורן26/04/2011שלום רב,
אני חוזר וממליץ לך לפנות לטיפול אצל איש מקצוע. לקופות החולים יש פסיכולוגים/פסיכיאטרים שאיתם אפשר להתייעץ ובמידת הצורך הם יפנו אותך לטיפול.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותדני23/04/2011
שלום שמי יהודה בן 31.5
לפני כחצי שנה אבי ואחי עברו צינטורים (בגלל שומנים בדם) ללא מחלות לב במשפחה.
מאז כול כאב קטן שיש לי בבטן העליונה או כאב קטן באזור החזה או באזור יד שמאל.
אני חושב שיש לי אירוע לבבי. זה גורן לי לחרדות ובחילות והקאות קטנות.
האם חרדות יכולות להוביל לדפיקות לב ולבחילות והקאות??
ראוי לציין שרופא המשפחה שלח אותי בשביל הרגיעות לא.ק.ג ובדיקה יצאה תקינה.
ועדיין אני בחרדות על כול כאב קטן שיש לי.
אנא עזרו לי במשהו שיכול לעזור לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות - תגובה
ד''ר אודי אורן25/04/2011ליהודה שלום,
חרדה יכולה להביא למגוון רחב של תגובות סומטיות כולל בחילות והקאות.
העובדה שהבדיקות יצאו תקינות רק מחזקת את ההנחה שמדובר בחרדה.
אין ספק שהמצב הבריאותי של אביך ואחיך הביאו לעליית מתח משמעותית, וסביר להניח שמתח זה הביא לתופעות החרדה שאתה מתאר.
אני ממליץ לך בחום לפנות למטפל EMDR או מטפל התנהגותי - קוגניטיבי לצורך קבלת טיפול ממוקד וקצר בבעיה שאתה מתאר.
EMDR היא שיטה המתמחה בהפחתת השפעתם של ארועים קשים (כמו ניתוחים של קרובי משפחה) על מצבם הגופני/נפשי של אנשים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)